Un produs Blogger.

marți, septembrie 13, 2011

Cașchetele la control in MAI

38 comments
Dupa ce le-a pus celor de la Aparare cașcheta pe ochi, ca sa nu crasnesca pentru solde de 300 euro, dupa ce rezervistii pensionari au fost multumiti cu pensiile recalculate/revizuite, astfel, incat, in loc sa ramana in Sindicatul rebelului Dogaru, sunt mai tentati sa se inscrie in partidul buzunar al PDL-supranumit partidul izmenarilor si caschetarilor , presedintele Basescu l-ar vrea pe Gabriel Oprea revenit la Ministerul de Interne, acolo unde, in 2009, PSD-ul nu l-a tinut decat o luna, din cauza ca, la comanda lui Base,  il reactivase, la Doi si-un Pol,  pe generalul vulpe argintie. Asa transpira, pe surse, din gruparea uneperista.
 Motivul detasarii generalului la Interne? Alegerile din iarna aceasta sau de la anu.
Cu Igas poti sa dai afara cadrele din Politie, Jandarmerie, Pompieri.... dar este peste puterea sa intelectuala sa faca fata noilor metode si procedee de fraudare a alegerilor.
Plus ca trebuie disciplinati aia care au aruncat caschetele in gradina Cotroceniului.

38 de comentarii:

 1. De unde se deduce ca si cel mai"prost' militar este mai destept decat cel mai "destept'politai
  Q.E.D.
  raport bancuri militari vs politai=1/1000
  De ce? Intrebati "populimea".

  RăspundețiȘtergere
 2. Probabil nu cunosti Plano ca dupa actuala lege 119 la ministerul de interne pensia creste mult mai mult!!

  RăspundețiȘtergere
 3. @CEZAR 13 septembrie 2011, 13:04 :
  Daca este vorba de cresterea pensiei medii , justificarea ar fi ca , la MAI , NU au fost disponibilizari ... vestitele "trei cizme" (din care doua in picioare si una in c.r) date militarilor cu vechimi mici in serviciu . Ca urmare tot personalul (militar sau cu regim asemanator - prin 'tragere de par' - ) au putut fi in activitate pina "la adinci batrinete" ... ceea ce a generat multimi mari de puncte de pensie ...
  In al doilea rind , legarea lor de militari (ca si in cazul legii pensiei de serviciu pe care o aveau , dupa modelul - prin copiere - Legii 164) , referitor la stagiul complet de cotizare de 20 de ani ... i-a adus in situatia de 'cistigatori detasati' ...

  RăspundețiȘtergere
 4. @Cezar
  Pai... citeste comunicatele celor doua ministere si vei vedea ca la MAI au crescut numai 80% din pensii pecand la MApN au crescut 90% din numarul pensiilor.

  RăspundețiȘtergere
 5. @mos alecu
  A se vedea si ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr.100 din 29 iunie 1999 privind unele măsuri de protecţie socială a cadrelor militare şi a salariaţilor civili, care se vor aplica în perioada restructurării aparatului central, comandamentelor de armă, inspectoratelor generale, marilor unităţi, unităţilor şi a formaţiunilor din compunerea Ministerului de Interne

  RăspundețiȘtergere
 6. @mos alecu
  ... si nu sunt anonim (sic!), sunt anonima!
  Elena

  RăspundețiȘtergere
 7. @Anonim 13 septembrie 2011, 15:45 Elena :
  Si acea ordonanta este "copy ... aproape ... paste" dupa OG 7/1998 privitoare la militari ...
  La militari au fost disponibilizari pentru 'atingerea standardelor NATO' ...
  La politie (pe vremea aceea erau si ei militari) , jandarmerie , pompierii militari , inspectoratele pentru situatii de urgenta , politistii de frontiera (mai erau militari pe vremea aia ??) ... cine dracu a auzit de disponibilizari pentru intrarea in NATO sau in UE ?... cind tot timpul erau criticati de UE ca nu au personalul necesar pentru a-si indeplini atributiile la nivelul cerintelor UE ... adica ei trebuiau 'sa se mai doteze cu personal' .
  S-a mers pe ideea : "Purtam si noi uniforma ? Da ! ... Atunci sa facem ca militarii ... Au ei OG.7/'98 ?... 'baga una si la noi' ... Au ei lege a pensiilor de serviciu ? ... 'baga una si la noi' ... "

  Si ... sinteti Elena - Elena ... sau alta Elena ...

  RăspundețiȘtergere
 8. @ Mos Alecu-Din doua una-i adevarata:
  1.baieti si fete ..destepte!!!??
  3. Prost sa fii noroc sa ai!!Cu respect!

  RăspundețiȘtergere
 9. @CEZAR 13 septembrie 2011, 16:57 :
  Culmea este ca ambele enunturi sint adevarate ... desi cel de-al doilea (numerotat cu 3) ar trebui formulat mai 'pe ocolite' ...

  RăspundețiȘtergere
 10. a citi comunicatele MAI(pe tema pensiilor militare) = pierdere de timp .
  in privinta "pensiei medii" , mai mari sau mai mici , la interne , fata de armata , alta gogomanie .
  pana in 2003 , cadrele MAI , au fost cadre militare ( politistii si politistii de frontiera ) .
  legea 179/2004 este rezultatul aderarii la UE ( ca si conditie impusa de germani , in special, in vederea aderarii ) .
  disponibilizarile la MAI : tot ce a fost militar angajat pe baza de contract ( jandarmi , igsu , politie de frontiera) - fara liceu , au plecat . ceilalti , au dat examen , au facut scoala de formare a agentilor . dupa disponibilizari au aparut mii de locuri libere , evident ocupate cu pile .
  de aici si ideile lansate de igas , care a aflat si el cate ceva .
  nu s-a vrut armata si forte de ordine publica , la standarde NATO si UE , adica profesioniste ? tineti minte campania impotriva serviciului militar obligatoriu ? dar campania impotriva militarilor angajati ( care erau categorisiti incompetenti ) ? uitam repede , nu ?
  la politie si politie de frontiera , in ultimul timp chiar la jandarmi , cei care deveneau incomozi si indeplineau conditiile de pensie , erau sfatuiti "parinteste ' sa plece din sistem ( multe pensionari pe caz de boala ). alt subiect atins de igas . asa ca sunt destui politisti fara vechime completa (cei drept mai putini decat militari ). nimeni nu a plecat din sistem de prea mult bine .

  tupak amaru

  RăspundețiȘtergere
 11. Va rog,daca aveti idee din ce data urmeaza a ne fi trimise deciziile de revizuire a pensiilor,pentru cei din M.A.I.Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
 12. @George 13 septembrie 2011, 17:46 :
  Pentru a mai ride putin ... "Deciziile de revizuire a pensiilor va vor fi trimise la o data ulterioara ... care va fi stabilita 'pe cai diplomatice' !"

  RăspundețiȘtergere
 13. @George
  Deciziile se trimit continuu la cei carora li s-au gasit toate veniturile.O parte deja le-au primit.
  Cei care au lipsa in adeverintele de venituri vor primi deciziile de revizuire intre 01 11-31 12 2011, in care lipsurile vor fi completate cu valorile din Anexa 1 a Legii 165/2011.

  RăspundețiȘtergere
 14. @Anonim 13 septembrie 2011, 17:31 tupak amaru:
  A nu se crede ca as avea ceva cu personalul MAI ... Am ceva cu amestecarea militarilor cu alte categorii de personal .
  Militarii angajati pe baza de contract nu au fost 'disponibilizati' in acceptiunea militara a termenului ... au fost dati afara pentru ca nu indeplineau niste conditii de angajare (nu au fost avuti in vedere nici in OG.7/98 , si nici in OG.100/99) .
  Legat de cei 'incomozi' : ori 'indeplineau conditiile de pensie' , ori nu au vechimea completa (care a fost 30 ... ulterior 25 de ani ... tot mai mare ca 20 de ani)...

  RăspundețiȘtergere
 15. Plano10.Va multumesc de raspuns.Dar vreau sa precizez ,ca nici un coleg,nu a primit nici o decizie pana in prezent.La M.A.I. este mai usor,pentru ca in toata perioada de 32ani,eu am lucrat la un singur Inspectorat. Stiti d.stra ca totul porneste de la sef ?????Si dupa cum stiti ca tine asa de mult la noi...mai asteptam ca doar mai sunt c.c.a. 3 luni si ne vor ..linisti.

  RăspundețiȘtergere
 16. fara a intra in alte amanunte :
  - militarii angajati erau inclusi in ordonanta ; nu le-au fost acordate drepturile , fiiind pur si simplu furati ;
  - indeplineau conditiile de angajare , ulterior , au fost schimbate conditiile , pentru a face loc celor cu pile ;nu au avut "singe in instalatie " ;
  - in privinta conditiilor de pensionare , m-am exprimat clar , cine se face ca nu intelege .... !!! in clipa in care puteai fi scos la pensie (fortat), avand conditiile indeplinite , pentru pensie anticipata , zburai ( daca intelegeai bine , daca nu , te faceau ei sa intelegi ).

  Referitor la deciziile de revizuire : la MAI , nu au fost emise aceste decizii si nu vor fi trimise pana la data de 01.11.2011 ( scrie in lege ) ; vechimea si datele complete sau nu , nu au relevanta ; pur si simplu , la MAI , nu transmit niciun fel de date
  ( nici macar instantelor de judecata ) ; cred ca este ceva in neregula , mai ales pentru cei care nu au contestat deciziile de recalculare .
  pentru cei care au alte informatii , sunt si eu curios sa vad o decizie emisa .

  tupak amaru

  RăspundețiȘtergere
 17. @tupak
  Nu cred ca niciun pensionar MAI nu a primit pana acum decizia de revizuire.
  Legea 165/2011 permite emiterea deciziilor de revizuire pana la 01 11 2011 in cazul in care au fost identificate veniturile salariale pe intreaga cariera.

  RăspundețiȘtergere
 18. @Anonim 13 septembrie 2011, 21:12 tupak amaru

  ORDONANTÃ DE URGENTÃ
  privind unele mãsuri de protectie socialã a cadrelor militare si a salariatilor civili, care se vor aplica în perioada restructurãrii aparatului central, comandamentelor de armã, inspectoratelor generale, marilor unitãti, unitãtilor si a formatiunilor din compunerea Ministerului de Interne
  ................
  Art. 4. - În sensul art. 1 se considerã disponibilizati:
  a) ofiterii, maistrii militari si subofiterii, trecuti în rezervã în temeiul art. 85 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare;
  b) salariatii civili, ale cãror contracte individuale de muncã sunt desfãcute din initiativa unitãtii, în temeiul prevederilor art. 130 alin. (1) lit. a) din Codul muncii.

  .............
  Bucuresti, 29 iunie 1999.
  Nr. 100.

  RăspundețiȘtergere
 19. @mos alecu
  Sunt eu, dar am postat "cu viteza".
  Ca alte Elene au alte griji, nicidecum toate actele normative ref la disponibilizatii / restructuratii militari, indiferent de minister.

  RăspundețiȘtergere
 20. pentru mos alecu ,
  in 1999 au fost disponibilizati ofiteri , subofiteri si salariati civili ( nu militari angajati ) . de aceea nu fac obiectul ordonantelor . disponibilizarea militarilor angajati s-a facut in perioada 2004- 2006 . dupa 2003 ,conform legilor in vigoare de atunci,
  militarii (politistii) angajati pe baza de contract , aveau alt statut . la disponibilizare acestia nu au primit nici macar ajutor de somaj . ceea ce au facut atunci cu aceasta "categorie de personal " ,fac acum cu ofiterii si agentii .

  pentru plano 10 ,
  daca nu crezi , este problema ta . de aceea am si precizat : as fi curios sa vad si eu o decizie de revizuire .
  MAI a recalculat "corect " , pana la 22.11.2010 , 678 pensii . ma indoiesc ca unul din acestia sa-si prezinte decizia de recalculare .
  conform raspunsului oficial , primit de mine , decizia o voi primi in lunile noiembrie - decembrie ( in conditiile in care , am toate veniturile identificate din luna noiembrie 2010 ) .

  tupak amaru

  RăspundețiȘtergere
 21. og.7/'98 nu are nici o legatura cu militarii angajati pe baza de contract - desigur ca e pacat ca nu au primit somaj sau alte drepturi - ci cu masurile de reducere a efectivelor militare, cadre permanente, mac-ii de fapt aveau contract de munca cu unitatea din care faceau parte si nu cu mapn iar statutul lor, era pe undeva asemanator militarilor in termen, o "peticela" la acea vreme si de fapt si dupa dar, nici odata statut de cadru militar permanent, la vremea instituirii acestui serviciu de mac-i, serviciul militar obligatoriu era in "floare", cei care au implementat serviciul militar profesionist la acea vreme nu erau pregatiti si legislativ asupra tuturor problemelor legate de el, motive pentru care au aparut tot soiul de ... litigii contractuale, drepturi si altele.

  RăspundețiȘtergere
 22. @R.
  MAC-ii au contract de munca pe perioada determinata. Le inceteaza raporturile de munca, nedisciplinar, cand contractele ajung la termen.

  RăspundețiȘtergere
 23. Mos Alecu si Elena, nu ma asteptam ca voi sa aveti o asemenea atitudine.Dintre toti postacii, pentru voi doi aveam o stima deosebita.
  Pe dicizia mea , desi fost politist, scrie COLONEL IN REZERVA!Cred ca ar trebui sa va luati de mana cu cezar, corleone, stelianp si sleahta lor de frustrati..Pacat!!

  RăspundețiȘtergere
 24. @Anonim
  Ai primit si decizia de revizuire?
  Spunea cineva mai sus ca niciun politist n-ar fi primit decizie de revizuire.

  RăspundețiȘtergere
 25. @Anonim 15 septembrie 2011, 13:32 :
  Imi pare rau de supararea produsa !...

  Repet ce am mai spus : "A nu se crede ca as avea ceva cu personalul MAI ... Am ceva cu amestecarea militarilor cu alte categorii de personal ."

  STATUTUL POLIŢISTULUI
  LEGE Nr. 360 din 6 iunie 2002
  privind Statutul poliţistului

  Text actualizat în baza actelor normative modificatoare, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la 7 martie 2005:
  Legea nr. 281/2003;
  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 89/2003, aprobată cu modificări prin Legea nr. 101/2004;
  Legea nr. 101/2004;
  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 102/2004, aprobată cu modificări prin Legea nr. 24/2005;
  Legea nr. 562/2004;
  Legea nr. 24/2005.

  ART. 1
  (1) Poliţistul este funcţionar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă şi exercită atribuţiile stabilite pentru Poliţia Română prin lege, ca instituţie specializată a statului.

  RăspundețiȘtergere
 26. ART. 73

  (1) La data intrării în vigoare a prezentei legi gradele militare ale poliţiştilor vor fi echivalate cu gradele profesionale, conform pregătirii şi studiilor fiecăruia, cu menţinerea drepturilor câştigate anterior, după cum urmează:
  A. Ofiţerii de poliţie:
  ........
  f) colonel - comisar-şef de poliţie;
  .........

  RăspundețiȘtergere
 27. LEGE nr.218 din 23 aprilie 2002
  privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române Art. 1. - Poliţia Română face parte din Ministerul de Interne şi este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii.

  RăspundețiȘtergere
 28. ......scrie COLONEL IN REZERVA!Cred ca ar trebui sa va luati de mana cu cezar, corleone, stelianp si sleahta lor de frustrati..Pacat!!
  COMISARE -frustrat esti tu si cu tot neamul tau!!
  Tii neaparat sa-ti torn(din argoul vostru) cateva adevaruri despre cum v-ati lipit (si apoi v-ati umflat )la drepturi,pe langa armata? Mos Alecu ti-a spus-o finut.......

  RăspundețiȘtergere
 29. STATUTUL POLIŢISTULUI
  LEGE Nr. 360 din 6 iunie 2002
  privind Statutul poliţistului
  ART. 74

  (1) Evidenţa poliţiştilor pe timpul şi după încetarea raporturilor de serviciu, precum şi modalităţile de păstrare a acesteia se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.

  (2) La încetarea raporturilor de serviciu poliţistul este obligat ca în termen de 15 zile să se prezinte la centrul militar pe raza căruia domiciliază, pentru a fi luat în evidenţă ca rezervist cu specialitatea "poliţie" şi gradul militar echivalent gradului profesional avut la data respectivă în grupa de evidenţă a Ministerului Administraţiei şi Internelor.

  (3) Poliţiştii luaţi în evidenţă ca rezervişti pot fi concentraţi sau mobilizaţi pentru completarea efectivelor unităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, în condiţiile prevăzute de lege.

  RăspundețiȘtergere
 30. @mos alecu, @cezar
  Decretele din 1967 si 1977, privind pensiile militare, s-au aplicat deopotriva militarilor din cele doua ministere, MAI, MI sau MFA,MApN.Cred ca si legislatia anterioara s-a aplicat uniform.
  La fel si Legea 164/2001 n-a facut separarea care, se vede bine, era, de fapt, si inca este in mintea militarilor din cele doua ministere. Pe acest fond al orgoliilor, care e mai militar, s-a produs si bresa care era sa ne duca in razboi civil in 1989.

  RăspundețiȘtergere
 31. @Anonim 15 septembrie 2011, 13:32 :
  Sper ca prevederile legale prezentate sa fie suficient de clare in directia imposibilitatii/incorectitudinii "amestecarii" militarilor cu politistii ... O vorba din popor spune : "Fiecare cu ..zda ma-sii !" .
  Nu am nimic cu similitudinea fostelor legi de salarizare si de pensionare , dar se refera la categorii de personal cu atributii/obligatii diferite .

  Cit despre asemanarea mea cu "cezar, corleone, stelianp" ... E parerea dvs. ; nu vi-o respect , dar va RESPECT DREPTUL DE A AVEA O PARERE ...

  RăspundețiȘtergere
 32. PS.Comisare.Si apoi ne compari pe noi"cezar, corleone, stelianp" cu Mos Alecu?! - Nu iti este jena?!

  RăspundețiȘtergere
 33. @Plano10 15 septembrie 2011, 15:39 :
  N-am inteles ...
  Inainte de "Marea rascolutie capitalista din decembrie" militienii aveau pregatite pistoalele mitraliera cu care ar fi trebuit , in caz de razboi , sa participe la realizarea "cetatilor de munca , lupta si aparare" ... in care s-ar fi transformat fiecare localitate din Romania.
  Dupa "rascolutie" ... s-au "limpezit apele" ...
  Armata are atributiile ei , iar politia are atributiile de mai sus , iar pe timp de (?) razboi : "Art. 26. - (1) Poliţia Română are următoarele atribuţii principale: 25. participă, în condiţiile legii, împreună cu alte unităţi ale Ministerului de Interne, în colaborare cu trupe ale Ministerului Apărării Naţionale, unităţi de protecţie civilă şi alte organe prevăzute de lege, la activităţile de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor periclitate de incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii, calamităţi naturale şi catastrofe, precum şi de limitare şi înlăturare a urmărilor provocate de astfel de evenimente "

  Adica ... iar , "fiecare cu ...zda ma-sii !"

  RăspundețiȘtergere
 34. @CEZAR 15 septembrie 2011, 16:08 :
  Asa , asa , Cezare !... Ce mama dracului ... va compara pe voi , care sinteti o echipa , sudata , "unita-n cuget si-n simtiri" ... cu un ...

  RăspundețiȘtergere
 35. @mos alecu
  Da`in MAI(Afaceri Interne) nu erau numai militienii!
  Erau si Trupele de Securitate, actualii Jandarmi, erau si Serviciile!
  In strategia de aparare a Tarii toti aveau misiuni iar pe teritoriului vremelnic ocupat nu mai era armata.

  RăspundețiȘtergere
 36. @Plano10 15 septembrie 2011, 16:17 :
  Fata de parerile mele referitoare la incorectitudinea "amestecarii" militarilor cu alte categorii de personal ... nu inteleg "ce are ..ula cu prefectura ?" .

  RăspundețiȘtergere
 37. am pornit de la o discutie serioasa . hai sa nu ne certam .
  daca cineva a primit o decizie de revizuire , la MAI , ar fi interesant . nu de alta , comunicatul ministerului spune ca nu se emit decizii , pana la 01.11.2011.
  eu am toate datele identificate , nu am primit decizia de revizuire . mai mult ,in 2-3 judete , unde cunosc situatia ,nu am auzit ca cineva sa primeasca o decizie de revizuire .

  evident , politia si armata , au pornit pe drumuri diferite . statutul politistului difera de statutul militarului . normal . noi ne intersectam doar pentru ca , pana in 2003 , am fost militari . nu uitati ca, jandarmii si pompierii , au in continuare acest statut . politia cred ca va avea de suferit , prin trecerea la administratia publica locala ( oricum este totul ambiguu - politie locala , comunitara , nationala ...) .
  astept un raspuns serios , pe tema deciziilor de revizuire .

  tupak amaru

  RăspundețiȘtergere
 38. @Anonim 15 septembrie 2011, 16:48 tupak amaru :
  Problema poate fi inteleasa cam asa :
  -legea le da voie (NU-I OBLIGA) ca , la cei la care s-au gasit veniturile , asa-zis reale , in perioada 01.01 - 30.10.11 , sa fie pusi in plata cu pensia rezultata ;
  - pentru cei carora le rezulta o pensie mai mica decit cea din dec.2010 ... este inexplicabil de ce nu sint pusi in plata ... "statul" ar face economie de bani ...!
  - pentru cei carora le rezulta o pensie mai mare ... nu sint pusi in plata , pentru a se face economii , urmind ca punerea lor in plata (legal nu mai tirziu de 01.03.2012 ) sa fie aminata "sine die" ... asa cum s-a promis ca nu se va pune in aplicare nici prevederea legala referitoare la majorarea (din 01.01.2012) valorii puncturlui de pensie in functie de rata inflatiei si cresterea salariului mediu pe economie ...

  RăspundețiȘtergere