Un produs Blogger.

luni, octombrie 17, 2011

Demisia... domnule director al Casei Sectoriale de Pensii a MAI

16 comments
Se pare ca mai multi pensionari ai MAI au primit deciziile de revizuire fara ca acestea sa cuprinda si temeiurile de fapt, respectiv veniturile, sporurile si modul de calcul in baza carora Casa Sectoriala de Pensii  a stabilit cuantumul pensiei revizuite.
As fi crezut ca a fost o neglijenta izolata a respectivei institutii daca pe un site frecventat de militari nu ar fi aparut, in facsimil, raspunsul plin de autosuficienta al directorului Casei de Pensii a MAI.
Impotriva dispozitiei legale, art. 21 din metodologia de revizuire, anexa la OUG nr.1/2011,  care este  citata corect, domnul comisar sef de politie isi permite sa semneze o adresa catre un  petent, care a solicitat nota de calcul a revizuirii pensiei sale, ca  "norma legala in vigoare nu prevede ca decizia de pensie revizuita sa fie insotita de buletinul de calcul"

Domnule comisar sef sau domnilor sefi ai comisarului sef de politie! 
Ce intelegeti dvs. ca obliga textul de lege al OUG  nr.1 /2011  prin  formularea " decizia....va cuprinde in mod obligatoriu temeiurile de fapt si de drept care au stat la baza revizuirii..."?
Care sunt temeiurile de fapt, nu numai de drept, in baza carora ati emis o decizie de revizuire daca n-ati comunicat beneficiarului elementele de baza ale calculului revizuirii pensiei, respectiv veniturile  lunare pe intreaga cariera, luate in calcul pentru stabilirea punctajului  general, ce sporuri si pe ce perioada le-ati aplicat?



16 comentarii:

Don Corleone spunea...

...NUTA??
Pai il recomanda numele ...e ala al satului"intelijentul"

Plano10 spunea...

@Corleone
Nu te-am auzit, ai primit nota de calcul a revizuirii?

George spunea...

Plano10. De la M.A.I.a primit cineva , Decizia de recalculare a pensiei?Au promis ca din 15 oct.a.c. vor fi trimise .D.stra ce noutati aveti, in privinta trimiterii acestor decizii. Va multumesc

George spunea...

Plano 10 .Din ce data vor fi trimise si Deciziile de revizuire ,pentru cei de la M.A.I.? Stiam ca din 15 octombrie a.c.,dar pana in prezent nici o miscare. Daca aveti ceva noutati Va multumesc

PLANO10 spunea...

@George
Este aci un articol Numaratoarea inversa care spune ca astazi mai sunt 13 zile pana la data in care Casele de pensii pot incepe trimiterea deciziilor de revizuire si pentru cei carora nu le-a gasit toate veniturile lunare din intreaga cariera.

Don Corleone spunea...

@plano10(acest mesaj este destinat exclusiv plano10).Restul....vedeti-va de treaba!
nu am primit nicio decizie de re.Eu sunt M.Ap.N
am colegi care au primit pana in luna apr. inclusiv dupa care "mucles"....."steptem spalam"
Inclusiv baba(soacra-mea )a primit decizia in martie(de urmas)aproape + 250net
daca vede ce-am scris "imi ia gatul"hi,hi
noroc ca umbla teleleu prin america la 71 ani.(io zic bravo ei!)

George spunea...

Plano10. Va multumesc mult pentru cele comunicate. Dar vreau sa va precizez ca in luna martie a.c.am primit acasa, situatia cu veniturile mele,pentru toti cei 32ani, lucrati la un singur Inspectorat {a fost destul de simplu, ca nu au avut de alergat] Atunci ma intreb cum este posibil ca sa nu gaseasca pana acum veniturile pentru toti ani ? Situatia primita acasa am trimis-o la Casa de pensii a Ministerului.Au mai cerut din nou aceasta situatie la Inspectorat?Iar daca cele 2 tabele nu corespund, ce se intampla?,ca doar totul este posibil, la noi .Va multumesc

Anonymous spunea...

1. casa sectoriala de pensii a MAI nu a inceput sa emita deciziile de revizuire .o va face dupa 01.11.2011 . scrie clar in og 1/2011 .
2. pana acum , toate aprecierile mele referitoare la acest subiect , au cam fost ignorate . nimeni nu va primi buletinul de calcul al pensiei .
cand va spuneam despre actiunile inconstiente , ale unor juristi scmd , ma faceati carcotas . aceasta este consecinta anularii HG 735/2010 si instructiunii 191/2010 de aplicare al HG 735/2010 .
3. poate acum intelegem "tacerea" , de un an , a casei sectoriale a MAI .

fara buletin de calcul al pensiei va fi mult mai greu de verificat si de actionat in instanta .

pensionarul in cauza a cerut date privind veniturile sale , avute in calcul pentru stabilirea pensiei . evident , temeiul de fapt inseamna ( pentru MAI ) enumerarea articolelor de lege . conform og 1 / 2011 , nu mai este obligatorie trimiterea buletinului de calcul , nici macar la cerere .

daca in hg 735/2010 si Instr. 191/2010 erau mentionate responsabilitati clare si termene ( acest lucru insemnand raspundere juridica , pentru cei care semnau ) , in og 1/2011 , nu prea mai exista nici-un fel de de responsabilitate .

Don Corleone spunea...

@ano
nu ma bag in ciorba lu igas dar la Map.N au venit deciziile (cele care au venit) cu documentele doveditoare si baza de calcul atasata,FARA EXCEPTIE!
Va rog verificati!Aveti multiple posibilitati!

Plano10 spunea...

@Anonim
Credeam ca s-a inteles care este diferenta intre temeiurile de fapt si temeiurile de drept in baza carora se emite si se comunica Decizia de pensionare/recalculare/revizuire. Aceeasi formulare este si in Legea 263/2010.
Enumerarea articolelor de lege reprezinta doar temeiurile de drept.
Temeiurile de fapt sunt cele enumerate de mine in articol.
Diferenta o face orice justitiabil care a citit o cerere de chemare in judecata sau o intampinare.

Pai-- stimabilule, daca ramanea in vigoare HG 735 ramaneai si d-ta cu pensia din ianuarie 2010.
De ce dati in cei care v-au salvat pensiile... in cuantumurile dupa revizuire?

George spunea...

Anonim .Sa inteleg ca si de data aceasta este,tot o ;magareala;,in special la acest Minister, care nu intervine cu nici o Comunicare de lamurire,cu mai multe explicatii in domeniu. Aceasta , sa fie ''linia''data de sus?.Oare nu se gandesc ca au facut destule pana acum,numai ca sa duca la deprofesionalizarea efectivelor si distrugerea ,cu buna stiinta a acestui Minister.In conditiile cand nu bate cuantumul Deciziei cu ceea ce trebuia sa trimita,actionez in instanta,ca eu stiam cat mi se cuvine,ei trebuie sa imi demonstreze de ce nu au calculat corect ?Eu am deja o proba certa,tabelul trimis de Inspectorat Ei trebuie sa imi aduca proba greseli? Nu ? Pacat ,ca la anii nostri sa avem o batranete placuta,cu impliniri , vedem cum au distrus totul, cu buna stiinta .Va multumesc

Anonymous spunea...

pentru plano 10 ,
pe anonim il cheama tupak amaru .
si nu trebuie sa ma luati peste picior . eu nu fac
decat sa prezint modul lor de a intelege si interpreta legea .
si terminati cu prosteala , referitor la mentinerea cuantumului din ianuarie - in conditiile ramanerii in vigoare a HG 735/2010 .
va prefaceti ca nu intelegeti ce am scris .
prevederi ale hg si ale instructiunii 191 :
- inspectoratele si unitatile poarta intreaga raspundere privind exactitatea datelor transmise ;
- casele de pensii efectueaza recalcularea in termen de 15 zile lucratoare ;
- deciziile de recalculare vor fi insotite de
buletinul de calcul al pensiei ...

nu inteleg de ce sunteti nervos , in conditiile in care , ati lansat subiectul .
vad ca , de la postarea cu securitatea si SRI , ati devenit foarte alergic la cea ce postez .

promit , de acum , nu mai postez pe aici .oricum , orice discutie tehnica , va deranjeaza .

tupak amaru

Plano10 spunea...

Pai spune asa ca esti @amaru.. ca sa nu cred ca au aparut alti carcotasi.
De ce nu selectionezi tu Nume/Adresa URL si completezi numai numele tupak. In loc de anonim apare scris Tupak si stie omul cu cine discuta.
Raspunsul de mai sus nu era special pentru tine.
Tu mi-ai dat prilejul sa fac precizarile acelea.
De care postare cu sri si secoritate vorbesti kaput?

Anonymous spunea...

SUNT pensionar medical din iulie si pina acum nu am primit nici un leu .nici decizie ma dus saptaminal,sa ma inscriu in audienta tov NUTA dar angajati sa l nu deranjeze,nu se pote ,nu e aici,si altele...romanesti sa nu supere pe sef.astept sa vedem cit duraza nu am bani ,sunt dator pe ei ii dor in basca... cit muncesti e ok cum vrei e tise cuvine in nebunesc parca ar da din buzunarul lor.

Plano10 spunea...

@Anonim
Sunt ocupati cu emiterea deciziilor de revizuire, slabe sperante sa-ti acorde prioritate.

Anonymous spunea...

acum ma m inscris in audienta din nefericire nu am putut ajunge,din motive personale.am sa merg din nou !!!nu am sa ma las e dreptul meu,daca alti se complac ,e problema lor eu nu...