Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 05, 2011

Gandurile vice-guvernatorului: bugetarii si pensionarii

16 comments
Vice-guvernatorul BNR, Eugen Rădulescu, propune Guvernului urmatoarele masuri de austeritate:
Eugen Radulescu

  - reducerea drastică, cu 30%, a salariaţilor din sistemul bugetar.
  - impozitarea pensiilor mai mici de 1.000 de lei, care în prezent au scăpat de impozitare. Deficitul fondului de pensii ar fi de 3 miliarde euro.Din aceşti bani s-ar face 400 de kilometri de autostrăzi, dacă luăm în calcul că un kilometru costă circa 7,5 milioane de euro", a spus Rădulescu, la un post de televiziune. În plus, directorul BNR mai explicat că "există 200.000 de pensii acordate fraudulos" şi alte 900.000 de pensii de boală. "Sunt sate întregi care stau acasă pentru că sunt handicapaţi. Unii sunt orbi şi au afaceri. Ei primesc şi ajutoare fiscale pentru faptul că, fiind orbi, au afaceri. Dar acei orbi conduc maşina", a spus oficialul băncii centrale.

  - îngheţarea pensiilor şi salariilor în 2012, ceea ce ar lăsa mai mulţi bani pentru investiţii la buget. 
Lumea se intreaba in numele cui a vorbit, astazi, oficialul Bancii Nationale. Cifrele despre pensiile frauduloase si cele de boala au mai fost vehiculate de Elena Udrea.

16 comentarii:

alex parolea-moga spunea...

Un individ care ar trebui să raspundă în faţa POPORULUI ROMAN unde a dispărut rezerva valutară din BNR după 1990 - de ce CECul a intrat fraudulos şi crimnal în jocul FNI nenorocind sute de mii de amârâţi dornici să scape de sărăcie ,ce saLariu primeşte în calitatea pe care o are şi dacă nu-i este ruşine de propria-i nesimţire afişată în public ...
Să-ţi fie ruşine, îmbuibatule ! Ruşine !!!

Anonymous spunea...

Plano 10
Credeti ca vom asista la scaderea salarilor 100% in viitorul apropiat ?
Si in acest caz cum se vor calcula pensiile ?
Robert Horvath din Deva

Plano10 spunea...

@Alex
Omul vrea sa se afirme in sustinerea politicilor austere pe care ni le ofera actuala putere in compesatie la totala lipsa de competenta in administrarea tarii. Nu a fost scos intamplator pe televiziuni. Se apropie remanierea guvernului Boc!
@Robert
Daca etalonul Boc e mic, scade si salariul, nu?
Nu le-a placut romanilor acest etalon cand l-au reales pe base?
Formula de calcul a pensiei ramane aceeasi. Nu se modifica nici raportul salariul brut/ salariul mediu pe economie. Scade brutul, scade si mediul! :)

alex parolea-moga spunea...

Este sfidător , este o infinită obrăznicie a unei pleiade de ticăloşi care nu mai au judecată... Compatrioţi români , O SUTA DE MILIARDE DE EURO s-au tocat de şobolanii în nădragi cu lefuri ameţitoare , unde sunt autostrăzile , unde sunt sistemele de irigaţii când seceta ucide pământul , unde sunt pădurile ţării, unde este petrolul , unde sunt gazele , pentru ce am muncit 45 de ani ,zi de zi, uneori şi sâmbăta şi duminica ... Să dăm nesimţiţilor sute de milioane salarii lăsându-ne să murim de foame ? Mă simt insultat de un individ ca acesta ,fie el şi director, ori viceguvernator al băncii - bancă nu de bişniţari, ci BANCA NATIONAL A ROMANIEI ...!
Domnule Guvernator ,
Am locuit peste treizeci de ani în Vălcea , copiii mei ,trei la număr s-au născut,au crescut şi au învăţat în oraşul de sub Dealul Capelei , l-am cunoscut pe tatăl Dumneavostră , am fost şi când l-aţi condus pe ultimul drum , ştiu şi omul care v-a montat centrala termică în casa de la Drăgăşani , personal mi-am cheltuit viaţa muncind şi conducând zeci, sute de oamei într-o Întreprindere Erou , faceţi ca astfel de indivizi să nu vă umbrească imaginea ...Sunteţi singurul rămas ca speranţă şi model pentru români ...
Furios şi dezamăgit ,
Alex PAROLEA-MOGA

Anonymous spunea...

Plano si tu crezi ca de erau ailalti era altfel? Ai memoria scurta domle! Sau ai uitat ca actuala situatie a pensiilor militare se datoreaza experitilor Sirbu si Cimpanu...Timp de 21 de ani toti au jefuit si distrus! Romania e pe duca, e bolnava de cancerul coruptiei generat de toate partidele de rahat care s-au perindat la conducere.

Plano10 spunea...

@Anonim
De ce nu ti-ai mai declinat identitatea?
Rogu-te, in categoria partidelor de rahat nu incluzi si PD-leprele? De ministrul muncii Barbu nu zici nimic? Sarbu e in gradina voastra tocmai pentru ca la PSD n-a mai avut sustinere dupa promovarea legiilor unitare de salarizare si pensionare.
Te asigur eu ca un guvern Nastase, chiar si pe criza asta, avea crestere economica nu scadere de 7-8%.
Unde aveti lipsuri in punga numarati basesti!:)

Anonymous spunea...

Plano, povesti, povesti si iar povesti de adormit copii...Am afirmat eu ca rahatii portocalii sunt altfel decit ceilalti? Nu cred! Plano toti sunt o apa si-un pamint, iar a crede ca unu-i mai bun ca celalalt e o mare aberatie-ca sa nu zic prostie.
...Identitatea mea? La ce ti-ar folosi? Pot posta sub 1000 de nik-uri! Te ajuta la ceva? Bine, uite pentru tine ma "semnez":
Firfirel

Anonymous spunea...

Plano daca ai timp urmareste acest documentar:
http://filmedocumentare.com/utopia-traita-revolutia-spaniola/
Poate vei intelege cite ceva din film.
Firfirel

Plano10 spunea...

@Anonim
-Ziceam ca pentru respectul celor care citesc blogul este bine sa-ti pastrezi un nickname.
-Doar cei care sunt tare neputinciosi la guvernare spun ca si altii ar fi la fel! De parca ar discuta cu unii din Patagonia, nu cu semeni cu care au impartit cele bune si cele rele in decursul vietii.
-Nu crezi ca trebuie sa le dam cu flit astora?

Anonymous spunea...

Plano, eu ii respect pe toti cei care posteaza pe blogul tau, incepind cu RH si terminind cu cine vrei tu. Nu asta e problema...
Problema ca toti cei care au condus si conduc inca aceasta tara ar trebui "tunsi, rashi si frezati". Asta este adevarul...in rest comentariile noastre postate pe diferite bloguri seamana mai mult cu disputele dintre suporterii a 2 echipe de fotbal; nu prea au valoare si nu prea dau de mincare!
Firfirel

Anonymous spunea...

Scuze: "Problema e... ca toti..."

PLANO10 spunea...

@Firfirel, asa iti voi spune si cand vei reveni la numele consacrat. :(
Deosebirea intre Revolutia din Rusia si cea din Spania anilor 1936 este ca prima a fost impusa de sus iar cea din Spania s-a dorit a fi creatia maselor de muncitori. Asa ca, in Spania a rezultat o mare anarhie curmata doar de dictatura lui Franco.
Nici noi n-am fost departe de acea Spanie, in 1989.

ELENA spunea...

A uitat sa zica si de plafonarea pensiilor - o idee care se vehiculeaza tot mai mult!

Plano10 spunea...

@ELENA
Nu le mai plafoneaza,le ingheata! :):) Pe toate!

ELENA spunea...

@Plano10
Ba le plafoneaza, ca sa nu se mai bucure cei carora le-a crescut la revizuire!

CEZAR spunea...

@Elena- corect era asa....le plafoneaza, ca sa nu se mai bucure cei carora le-a crescut ( exagerat de mult) si cei care au beneficiat de ,,20"la revizuire,desii nu au iesit cu OG-7 si aveau vechime completa, plus grupe!
PS. a iesit cam imbarligat,dar se intelege totusi(tu ai voie sa ma faci analfabet si ..gata)