Un produs Blogger.

marți, octombrie 18, 2011

MIRCEA DOGARU, presedinte SCMD, pe post de gica-contra fata de interesele disponibilizatilor!

72 comments

Preiau de pe site-ul SCMD nazdravaniile juridice publicate de presedintele SCMD intr-un mesaj prin care isi propune sa puna contre unei initiative legislative de amendare a OUG nr.1/2011, aprobata prin Legea 165/2011, initiativa prin care mai multi senatori si deputati doresc sa vina in sprijinul disponibilizatilor militari ale caror pensii au scazut prin recalculare/revizuire.

Surprinde ca, in mesaj, presedintele SCMD face confuzie intre initiativa legislativa depusa in Parlament, publicata pe blog in facsimil, si propunerile mele de amendare a initiativei legislative, puse doar in discutia cititorilor acestui blog. 

Mesaj pentru creduli, referitor la o initiativa legislativa de modificare a ... OUG nr.1/2011 (?!)

         Cu entuziasm juvenil, ca sa nu spunem cu mandrie patriotica si revolutionara, niste domni/doamne au postat pe internet, in facsimil, un Proiect de initiativa legislativa depus la Biroul Permanent al Senatului, pe data de 05.10.2011. Proiectul se intituleaza:”Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.1/2011,  privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”.
         Prima intrebare menita sa spulbere entuziasmul credulilor care s-ar putea bucura vazand nazdravania:
- Oare chiar nu stiu credulii care au inventat aceasta gaselnita propagandistica si cei care au semnat-o, poate de buna credinta, ca initiatori (deputati si senatori) ca respectiva Ordonanta nu mai exista de luni bune, devenind, dupa ce a fost votata la doua maini, prin publicare in MO nr.511/19.07.2011 – Legea nr.165/2011?
- Oare sa nu priceapa aceeasi, plus papagalii care s-ar putea bucura ca nu poti amenda ceva ce nu mai exista?
- Presupunand ca zabaucii nu stiu ce fac, oare nu-si dau seama, aceeasi papagali care se bucura, ca o astfel de initiativa chiar in “procedura de urgenta” zace vreo doi ani prin Parlament, pana este trantita definitiv (a se vedea proiectul depus in noiembrie 2009 pentru amendarea Legii 329/2009, depusa in noiembrie 2009 si respinsa in iunie 2011)?
- Oare nu inteleg cei manipulati, indusi in eroare, ca aceasta bizara initiativa inseamna acordul nostru definitiv, cu despartirea de statutul de militar, cu acceptarea statutului de civil –”beneficiar” al unei pomeni, pentru totdeauna, in baza punctului de pensie?
Punctele 1 si 2, adica amendamentele sunt superbe! Preiau, fara jena, o parte din ultimatum-ul SCMD din 24 ianuarie a.c., insa numai acea parte care se refera doar la cuantum: pensiile scazute, in baza ilegalei recalculari, sa revina la cuantumul din decembrie 2010, iar cele marite propagandistic sa ramana asa. Dar aici se opreste asemanarea pentru ca intervine imediat lipsa crasa de cunostinte juridice, prin adaugirile: “…dar nu mai mare de 8000 lei…” - de ce nu 6, sau 10, sau 15.000? - “pe toata perioada in care pensia calculata in baza metodologiei de revizuire (care din ele?- n.n.) si a valorii punctului de pensie este mai mica decat pensia cuvenita in decembrie 2010”.
Bai, “neicusorilor”, daca punctul de pensie a fost de 738, 28 lei in 2010 (cand nu ne privea, pentru ca eram militari in rezerva), este de 732,8 lei astazi si va fi de 540 lei in ianuarie, cum poti impune un cuantum fix, ala din decembrie 2010, cand pensia ta de civil amarat va scadea cu o treime, prin scaderea punctului de pensie? Asta este aritmetica Robertei Anastase si gandirea geniala a dnei Lupu!...
Cu un aplomb deosebit, creatorii acestei bizarerii ii asigura, practic pe domnii Igas, Maior si Oprea ca, citam “miile de procese aflate in prezent pe rolul tribunalelor si curtilor de apel din Romania, multe dintre acestea castigate de reclamanti din prima instanta” nu-i vor mai deranja pe opresori, deoarece “adoptarea prezentei propuneri legislative ar duce, de indata, LA LIPSIREA DE OBIECT (expresia din raspunsurile standard la contestatiile noastre –n.n.) a cauzelor respective”.
Atragem atentia fericitilor cu duhul ca ”lipsita de obiect” a fost OUG nr.1/2011 si este actuala Lege nr.165/2011, care si-au propus sa revizuiasca deciziile de pensie nule de drept, date in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a recalcularii, ilegal, in perioada 27 decembrie 2010 – 06 ianuarie 2011. Drept dovada, SCMD a castigat aproape 3000 de procese in prima si a doua instanta, din cele 21.753 deschise si a castigat 111, definitiv si irevocabil, in recurs impotriva guvernului.  Prin urmare, 111 membri SCMD nu mai sunt “asistati”, “beneficiari”, ci au redevenit, prin dovedirea lipsei de obiect a Legii 165/2011 (fosta OUG nr.1/2011) si desfiintarea statutului de lege unica  a Legii nr.263/2010, din nou MILITARI IN REZERVA, CU PENSII MILITARE DE STAT, IN BAZA LEGILOR 164/2001 SI 179/2004.
Pentru cei care se tem ca valul de decizii de pensii revizuite, cu scaderi masive de cuantum, care ne va lovi in noiembrie–decembrie 2011, ii va nenoroci in ianuarie 2012, SCMD a pregatit singura solutie de prelungire a acordarii cuantumului actual al pensiilor, pana la solutionarea definitiva in justitie -  recurgerea la ordonanta presedentiala.
Speranta noastra este sa revenim toti la statutul de militar in rezerva, si pensiile noastre sa creasca proportional cu cresterile salariale ale activilor, nu sa ramana batute in cuie sine die, cum nu s-au gandit initiatorii acestei trasnai juridice.
Mai mult, atragem atentia legiuitorului ca, in loc sa se economiseasca, déjà s-au cheltuit in plus 100.000.000 de euro cu experimentele pe spinarea rezervistilor. Oare initiatorii nu s-au gandit si la impactul financiar pe care-l implica acesta aberatie care ii nenoroceste, definitiv, pe rezervisti, pecetluidu-le statutul de civili?

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
impreuna cu Comitetul de organizare a Consiliului National al Reprezentantilor SCMD

72 de comentarii:

CEZAR spunea...

Mooooama ce le face Don"Dogaru!!!!

CEZAR spunea...

PS. Auzi-habaugi,papagali.......creduli,fericiti cu duhul!!

Plano10 spunea...

Istoricul Mircea Dogaru ar trebui sa stie, doar are juristi care sa-l consilieze, ca OUG nr.1/2011 a produs efecte de la data publicarii ei in MO. Si-ar fi incetat existenta numai daca nu ar fi fost aprobata prin Legea nr.165/2011.

Plano10 spunea...

Ce se face Mircea Dogaru daca guvernul Boc mai reduce o data salariile activilor cu 25%?
Mai este de acord cu corelarea pensiei cu salariul?
Asa cum am aratat in comentariile de la postul "Initiativa legislativa" puncul de pensie este o constanta, indiferent de cresterea sau descresterea veniturilor salariale, iar valoarea lui este ferita de micsorari prin prevederile art 102 din Legea 263/2010.

Anonymous spunea...

Astuia ii mai trebuie si filologi prin preajma.
Ma ofer, pentru doua procente din cotizatiile habaucilor. M-a omorat cu aceeasi, in loc de aceiasi.
ILIE C-O CHILIE

Plano10 spunea...

Respingand initiativa legislativa, Mircea Dogaru repeta greseala de anul trecut, cand a indemnat pensionarii militari sa boicoteze aplicarea Legii 119/2010 prin refuzul de a prelua Adeverintele de venituri de la CMZ-uri.
Ce bune sunt acum pentru cei care le au!
Cei care au ascultat de improvizatele motivari juridice ale istoricului sbarnaie marunt din buze....

Plano10 spunea...

Zice domn presedinte(nu pot sa cred ca este al disponibilizatilor):
"aceasta bizara initiativa inseamna acordul nostru definitiv, cu despartirea de statutul de militar, cu acceptarea statutului de civil –”beneficiar” al unei pomeni, pentru totdeauna, in baza punctului de pensie?"

Daca nu este pomana pentru civili, punctul de pensie nu poate sa fie pomana nici pentru militari.El exprima cel mai fidel importanta muncii prestate de un asigurat pe intreaga durata a carierei sale, nu numai pe ultima luna de activitate.

Plano10 spunea...

Cei 111 membri de sindicat care, zice domnul Dogaru, au redevenit pensionari militari pe legea 164/2001, pentru ca instantele au anulat deciziile de recalculare emise in baza Legii 119/2010 si HG 735/2010, vor avea surpriza ca in perioada 01 11 2011-31 12 2011 sa primeasca Decizie de revizuire in baza art.nr 20 din unica Metodologie de revizuire a pensiilor din sistemul de aparare,ordine publica si siguranta nationala, Anexa 3 a OUG nr.1/2011 care, in ciuda domnului Dogaru, se incapataneaza sa mai existe.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Imi vine sa te pup. Dar mai bine o astept pe ELENA.

Ică Şt. O. Victor spunea...

Cunosc un senator destept, din Alba. Este colonel in rezerva,doctor in stiinte, si se numeste Nicolae DOBRA. Elena, ce parere ai? Ati stat de vorba cu el? Ca doar e "greiere" ca si tine.

Anonymous spunea...

Si lupta si lupta, poate or mai ramane cativa membri, sa ne plateasca indemnizatiile la SCMD.
Punem pariu, ca in viitoarea legislatura, don Dogaru va fi parlamentar USL? Sigur UNPR nu!

Plano10 spunea...

@Anonim
Nu risca nimeni politic cu un lider de sindicat care se impotriveste intereselor a 85-90% dintre cei pe care zice ca ii reprezinta.

Plano10 spunea...

@Stelian P.
Asa da! Asteapt-o pe ELENA!

Anonymous spunea...

cum pot sa aflam cum se calculaza pensiile militare cumulate cu cele civile ?am un stadiu de cotizare 21ani 5luni 8zile ,grup speciala 15ani? casa de pensi nu a trimis nici o decizie.cine ma poate ajua ,multumesc

Plano10 spunea...

Anonim
Nu prea se intelege ce vrei.
Daca esti pensionar militar si ai mai lucrat ulterior ai in partea dreapta, sus, top 10 articole, postari populare, da clik pe Recalculare pensiilor pentru stagiile realizate dupa pensionare si ai acolo tot ce iti trebuie ca sa te dumiresti.

Anonymous spunea...

cum putem afla cind vin pensiile cumulate civile si militare?

Plano10 spunea...

Rostul acestui comentariu pamflet era aci.
Mi-am permis sa-l repostez aci, sa-l vada si domnul presedinte paleo-jurist.

Anonim spunea...
18 octombrie 2011, 14:58

Pe http://sindicatulcmd.blogspot.com/2011/08/informare-catre-toti-membrii-s.html#links, mai exact pe 24.08.2011 apare o INFORMARE CATRE TOTI MEMBRII S.C.M.D.

Subiect: plângere SCMD la BRUXELLES, impotriva statului roman

Din inițiativa conducerii SCMD, s-a înaintat o plângere împotriva statului român, adresată secretarului general al Consiliului Europei.
Obiectivul acestei plângeri îl constituie critica măsurilor legislative și administrative, adoptate de statul român începând cu anul 2009 împotriva intereselor militarilor/polițiștilor trecuți în rezervă în ceea ce privește dreptul la muncă, gradul militar in rezerva, la cuantumul pensiei dobandite si aflate in plata, la sanatate, la batranete linistita, la nediscriminare.
Prin comparare permanenta cu legislatia europeana si prevederile tratatelor semnate de Romania, materialul face referire la legislația anterioară anului 2009, respectiv Ordonanța nr.7/1998, la Legea nr. 164/2001, Legea nr.179/2004, precum și la legislația care defavorizează militarii și polițiștii trecuți în rezervă, incalcandu-le grav drepturile si discriminandu-i, respectiv Legea nr. 329/2009, Legea nr.119/2010, Legea nr.263/2010, OUG. nr.1/2011 aprobată prin Legea nr.165/2011.....

Doamne, ce-mi vad ochii! Intr-un material trimis la Bruxelles, nu oriunde, ce ... pana mea!

Prima intrebare menita sa spulbere entuziasmul credulilor care s-ar putea bucura vazand nazdravania: Oare chiar nu stiu credulii (inclusiv cel care a semnat INFORMAREA!) ca respectiva Ordonanta nu mai exista de luni bune, devenind, dupa ce a fost votata la doua maini, prin publicare in MO nr.511/19.07.2011 – Legea nr.165/2011? Oare sa nu priceapa aceeasi, plus papagalul care a semnat informarea ca nu poti invoca ceva ce nu mai exista? Mai ales intr-un document catre Bruxelles? Presupunand ca zabaucii nu stiu ce fac, oare nu-si dau seama, aceeasi papagali care se bucura, ca o astfel de initiativa are sanse de la 0 la ....- (minus) infinit sa produca cel mai mic efect juridic? Ca, in afara de CEDO si Curtea de Justitie, restul e ... frectie la un picior de lemn?

Anonymous spunea...

Acum vad ca e cu greseli: aceiasi, nu aceeasi! Dar am luat cu copy+paste. Adica, cand vrea dl. Dogaru OUG 1 EXISTA, cand domnia sa nu vrea, OUG 1 NU EXISTA! Din materialul de pe pagina SCMD rezulta fara dubii ca acea informare a fost facuta DUPA ce se votase legea pt aprobarea oug 1. Adica nu mai era ordonanta, era lege? Sau era ordonanta? Da' daca era lege?

Anonymous spunea...

e forte simplu,am cotizat 21ani,am avut grupe de munca 15ani,si am iesit la pensie de invaliditate gradul 3,fiind subofiter MAI,si doresc sa stiu cum se va calcula pensia?//?am asteptat pina zi .cind am fost la casa de pensi si a spus ca pina la sfirsitul saptamini voi primi ceva,preovizoriu pina se implementeaza ,prostia in romnia.

Anonymous spunea...

"Pentru cei care se tem ca valul de decizii de pensii revizuite, cu scaderi masive de cuantum, care ne va lovi in noiembrie–decembrie 2011, ii va nenoroci in ianuarie 2012, SCMD a pregatit singura solutie de prelungire a acordarii cuantumului actual al pensiilor, pana la solutionarea definitiva in justitie - recurgerea la ordonanta presedentiala."
Maaaaaaaaaaama, deja imi vine sa lacrimez!

Gooogle zice ca Ordonanţa preşedinţială se încadrează printre procedurile speciale reglementate de Codul de procedura civilă, şi impune, pe lângă toate condiţiile de bază prevăzute de leguitor pentru admisibilitatea unei cereri, şi condiţii speciale de admisibilitate. Codul de procedură civilă stipulează că ordonaţa preşedinţială ........
Deci, Gooogle nu zice nimic de SCMD. Bun, am deschis Codul de procedura civila, nici ala nu zice nimic de SCMD!

Plano10 spunea...

@Anonim de la MAI
Eu cred ca beneficiati de o pensie anticipata sau anticipata partial... nu pensie de invaliditate.
Cititi art.62 si urmatoarele din L 263/2010

Anonymous spunea...

Stiu sigur ce s-a intamplat. Dogaru nu a fost invitat la activitate(sindrofie) SI S-A BASICAT FOARTE...Acum oricum am lua-o daca se rezolva ceva e mai mult decat putin. PROBLEMA NOASTRA TREBUIE SA FIE O LEGE A NOASTRA. VREM NU VREM LEGEA 164 E AMINTIRE. Nu am iesit cu aceasta lege, deci POT SA FIU REVOLTAT. Toti stim ca legea a fost imperfecta si a dat posibilitatea le multi sa aiba pensii mari. Dar daca NE UNIM CU PRICEPERE VOM CASTGA . ALTFEL (mai ales acum cand ne-au dezbinat nenorocitii), in cel mai scurt timp vom ingrosa randurile tamplarilor, strungarilor etc ...pensionari. (nu am nimic cu aceste meserii)

R. spunea...

reala sau imaginara, omului trebuie sa-i lasi macar speranta, o reparatie chiar nedreapta, prin modificarea/completarea og.1/2011, legii 165/2011, nu are importanta, pentru pastrarea cuantumului pensiei din dec. 2010, ar fi fost un lucru bun pentruca, lumea anului 1998 cand a fost aprobata og.7, nu mai exista, ultimele evolutii arata clar ca lumea merge spre o "alta lume" pe care nu o cunoastem inca, un viitor atat de incert incat iti da fiori, si, pastrarea a macar ceea ce ai sau ai avut, iti poate da un sentiment de stabilitate, daca nu sigur, macar de moment, dl dogaru pare a fi prea infierbantat pentru a putea proteja interesele militarilor rezervisti de "vitregiile vremurilor ce bat la usa noastra", poate gresesc, poate nu, daca o fac imi cer scuze daca nu, sa dea "dumnezeu sa ne fie bine".

Tunarul spunea...

@Plano10
Potrivit normelor de tehnică legislativă, ordonanțele de urgență, după aprobarea prin prin lege, rămân ordonanțe de urgență. În cazul nostru, denumirea corectă este "Ordonanța de urgență nr. 1/2011, aprobată, cu modificări, prin Legea nr. 165/2011". Sunt unul din cei 10%, dar nu sunt membru de sindicat, și nici al ACMRR, pentru că ambele organizații au șefi de ...at, care ne fac de râs.

Anonymous spunea...

Orice s-ar spune, tavalugul recalcularii/revizuirii pensiilor militare a pornit de la cateva sute de mari smecheri / smenari (poate ceva sub 1000) care si-au masluit pensiile obtinute in baza L164 amendata si supraamendata.Problema se putea rezolva in regim de urgenta si ieftin ca braga prin verificarea legalitatii tuturor pensiilor militare in plata la nivelul lunii dec 2010, mai mari de 1000 de euro.Caci in acest segment-peste 1000 de euro s-au facut smecherii mai mari sau mai mici si au rezultat pensiile acelea fff mari-total nejustificate in buna masura. Nu zic, din cca 2200 pensii peste 1000 euro(asa ar rezulta din tabele), multe o fi corect calculate. Cca 1000 (poate si mai putine) e clar ca au fost smenuite. Nici acum nu e prea tarziu sa fie verificata legalitatea obtinerii acestora(desigur, in cazul in care solda a fost confundata cu totalitatea veiturilor iar in venituri au fost incluse toate bazaconiile ...e caz penal de-acum....)in contextul in care marii perdanti/smecherii becheri au umplut salile tribunalelor cu cererile lor absurde

Plano10 spunea...

@Tunaru
Legea 165/2011 de aprobare are articol unic. N-a adus nici modificare OUG nr.1

Anonymous spunea...

Cu tot respectul pentru Plano10 dar punctul de pensie nu este expresia importantei muncii prestate ci este expresia contributivitatii asiguratului ceea ce la noi nu se potriveste!

Anonymous spunea...

Este un mare adevar ca,acest dogar si gasca lui se infrunta in continuare din cotizatiile credulilor lui sindicalisti,si-au croit salarii de peste 5.000 lei,se tin numai de chiolhanuri,mai ales in teritoriu(la Constanta,de exemplu,in urma cu o saptamana,la Casa Brancoveneasca).Am fost si eu membru pana la 15.10 cand am plecat ,impreuna cu alti 22 de camarazi,scarbiti de atitudinea fascista a lui dogaru,macovei,danulescu,toma & compania. Si acestia si-au dat salarii intre 2000 si 3500 lei pe luna.Aici puteti constata culmea fariseismului:colonelul macovei este de doua ori presedinte,al sindicatului si al asociatiei cultul eroilor.

Don Corleone spunea...

@ano 20:15
Pam,Pam!!

Plano10 spunea...

@Corleone
Pana primesti biletelul cu indrumari de postare ai dat-o pe interjectii? :):):)
Hai, sa te aud, viteazule! Ai ocazia sa combati pe o problema serioasa.

Anonymous spunea...

Anonim 18 octombrie 2011, 20:08

Ce prostii spui anonimule! Importanta muncii??! Pt. asta ai fost platiT! Contributia iti da pensia

Plano10 spunea...

@Anonim
Contributivitatea(chiar presupusa) unui asigurat la un sistem de pensii este functie de marimea salariului avut.Cred ca nu pui la indoiala ca salariul/solda este proportional/a cu importanta muncii.

karadeniz spunea...

@Anonim 20.15
Curajosule, cam puţin pentru a fi credibil, un pic mai concret şi mai în detaliu, dacă se poate. Din întâmplare am mulţi colegi la SCMD Constanţa, şi nu am auzit nimic din ce spui tu.

karadeniz spunea...

@ Plano
Mai mult sau mai puţin proporţională. Prin 1987 un jucător de la echipa Steaua avea salariu de bază, fară prime de joc, cât salariul de bază al unui pilot de încercare din aviaţia militară.
Din păcate în sistemul miltar nu prea poţi să-ţi schimbi funcţia cum vrei.
PS Mai nou văd că se poartă exportul de comentarii. Se câştigă ceva din asta?

Anonymous spunea...

Trebuie neaparat sa cititi si
http://neacsum.blogspot.com/p/scmd-puncte-de-vedere.html.

PLANO10 spunea...

@karadeniz
Daca jucatorul de la Steaua era Hagi este exolicabil! :)
Cine exporta si la ce pret?

micutzul spunea...

Bai frate , in tara asta nu mai ai loc de anonimi. Anonimi in scoala, anonimi la locul de munca, anonimi in procuratura, anonimi in justitie, anonimi in guvern sau in parlament. Sunt anonimi si in pat la nevestele lor. Ce mama dracului, au si copii anonimi.Este o tara de anonimi. Raspundere zero, reusite zero. Meci nul. Poate mai incercam o revolutie si ne da si noua dreptul la nume. Sau la renume.

Don Corleone spunea...

@micutzul
Dom'le da bine ai scris mai sus!!Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!!
@planox
...mai pe maine si pe bune ca acu' ma cert cu uniQ-ul pe la burcu:i se scufunda corabia lu' shobo si asta a turbat,asa li se intampla inainte de naufragiu

SI BINEINTELES E PLIN DE ANONIMI!!!!

Don Corleone spunea...

@plano10
Nu-l suport pe dogaru' nici ca om ,comportament,tinuta,limbaj( ca militar nici nu vreau sa ma gandesc),dar te rog eu mult,mult de tot schimba poza aia ca una mai proasta nici nu puteai gasi.
Vorbesc la modul cel mai serios,schimba poza ca parca e adunat de prin boscheti si mai are si privire parsiva.Mai sunt vre-o 3-4 poze de-ale lui ceva mai reusite.
Acu nu vreau sa fiu la "concurenta" cu RH da poate schimbi ceva
Noapte buna!!

Tunarul spunea...

@Plano10
Din punct de vedere juridic, actul normativ care reglementează revizuirea pensiilor este OUG nr. 1/2011, și nu legea de aprobare a acesteia. Aplicabilitatea dispozițiilor ordonanței ar fi încetat doar dacă exista lege de respingere, iar în cazul de față există lege de aprobare. Vă rog verificați Legea nr. 24/2000, privind normele de tehnică legislativă, republicată. Ca atare, în orice act oficial privind revizuirea pensiilor militare va fi invocată OUG nr. 1/2011 și nu Legea nr. 165/2011.

karadeniz spunea...

@ Plano
Nu am fost suficient de explicit. Toţi jucătorii echipei Steaua aveau salariu de bază cât al unul pilot de încercare militar.
Când activitatea pe Mehedinţi stagnează vine cineva, ia câte o roabă de comentarii şi le mută dincolo pentru aţâţarea spiritelor.

tulceanul spunea...

la tulcea este o situatie cel putin bizara ! presedintele SCMD este si presedinte la ACMRR ! ce ziceti de asta ? oare se cearta singur in fata oglinzii ? parca cele doua se afla in razboi !!!!!

Plano10 spunea...

@karadeniz
Caratorii se cunosc!
Corleone si Cezar!
Mai era Tigri, dar a disparut.
@Tulceanu
Organizatiile nu se prea dusmanesc.In schimb sefii....!!
Nu sunt multi care isi asuma raspunderea conducerii unei organizatii! Asa se gasesc unii buni la toate!

Don Corleone spunea...

@plano10
ma poti da in judecata pentru.....violarea corespondentei!!:)
Eventual deleaga-l pe karadeniz sau pune-l sa-si faca un blog secret.El scrie el citeste:)

Don Corleone spunea...

@plano10
daca incerci optiunea "only-read" iti trece paraponul.Eu credeam ca iti fac un serviciu si ai de castigat ca ii aduceam si pe altii pe aici.
regret!imi cer scuze,nu se va mai repeta!

Plano10 spunea...

@Corleone
Eu nu eram neaparat deranjat, chiar daca mutai discutiile pe un subiect pe alt site.
Nu-ti pierzi tu deprinderile, Corleone!

CEZAR spunea...

BIIIINE PLANO_MAI AI DE LA MINE 2 UNITATI DE FOC IN RANITA(alaturi de bastonul de maresal desigur)

karadeniz spunea...

@ tulceanul
Părerea mea este că e o poziţie normală şi firească, în fond şi ANCMRR şi SCMD reprezintă pensionarii militari. Şi nu doar col(r) Stroe e în această postură ci şi cdor (r) Ciorbaru care este vicepreşedinte la SCMD şi secretar executiv la ANCNRR. În război se afla conducerile celor două structuri, marea majoritate a membrilor SCMD proveniţi din M.Ap.N sunt şi membri ai ANCMRR. Sper ca în timp, când orgoliile celor două conduceri se vor mai domoli şi simplii membri vor pune piciorul în prag, cele două structuri să se unească.

ELENA spunea...

@tulceanul
Eu sunt si membra ANCMRR si SCMD. Si care e problema?
@all
Azi, la Curtea de Apel Bucuresti, complet de dimineata
Numãr unic dosar: 10397/2/2010
Înregistrat în data de: 28.10.2010
Obiect dosar: anulare act administrativ
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ASOCIATIA OFITERILOR DE GENIU IN REZERVA SI RETRAGERE "CONSTANTIN HÂRJEU" - REPREZENTATĂ DE GENERAL DE BRIGADĂ CONSTANTIN TEODORESCU - PREŞEDINTE : Reclamant
ASOCIATIA CADRELOR MILITARE CĂI FERATE ŞI TRANSPORTURI - REPREZENTATĂ DE COLONEL VASILE CONSTANTIN : Reclamant
ASOCIATIA CADRELOR DE CHIMIE MILITARĂ ÎN REZERVĂ ŞI RETRAGERE "CONSTANTIN T. NENIŢESCU" - REPREZENTATĂ DE GENERAL DE BRIGADĂ DUMITRU PRUNACHE : Reclamant
ASOCIATIA MEDICILOR ŞI FARMACIŞTILOR OFIŢERI DE REZERVĂ DIN ROMÂNIA "DR. CAROL DAVILA" - REPREZENTATĂ DE GENERAL MAIOR DR. ION DRĂGUŞIN : Reclamant
ASOCIATIA NAŢIONALĂ A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI RETRAGERE - FILIALA SECTORULUI 5 - REPREZENTATĂ DE COLONEL FILIP VASILE ROTARU : Reclamant
SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI RETRAGERE - REPREZENTAT DE COLONEL MIRCEA DOGARU : Reclamant
STELIAN TEODOR PALADE : Reclamant
DAN CRIHAN : Reclamant
CONSTANTIN STĂNĂŞILĂ : Reclamant
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI : Pârât

Au fost in sala ANCMRR-ul, genistii, caile ferate, dl. gl. Stanasila. Am fost, foarte discret, pe post de observator, nu am reprezentat nicio structura.
Acum sa nu credeti ca sunt chiar atat de naiva sa cred intr-o solutie favorabila reclamantilor. Mai mult, recunosc ca mi-am manifestat foarte deschis aceasta parere "impotriva". Ideea e ca am un principiu pe care il respect de peste 16 ani - nu deschid un proces inutil. Nu zic ca e si un principiu corect sau sanatos. Dar, daca tot deschzi un proces, parerea mea e ca trebuie macar sa te prezinti la termene.
TOT RESPECTUL PENTRU DOMNII CARE AU AVUT CURAJUL SA SEMNEZE IN NUME PROPRIU!!!! Desi solutia este previzibila, macar se trage un semnal de alarma cu privire la o disfunctionalitate (din multe altele) a sistemului.

Plano10 spunea...

@ELENA
Ce act administrativ a emis CCR de a fost data in judecata de SCMD pentru anulare?
Doar nu s-or referi la Deciziile date de aceasta in ce priveste constitutionalitatea Legii 119/2010?

Anonymous spunea...

Foarte interesanta postarea d.lui Dogaru. Nici nu trebuia mai mult pentru a demonstra ca un istoric bun nu este cazul sa faca pe juristul. Se face de ras!

Anonymous spunea...

La comentariul anterior asi vrea sa explic cate ceva. Dl Dogau nu stie ca prin legea 165 nu s-a anulat OUG1, ci a fost aprobata! Asta nu inseamna ca a devenit legea 165! Apoi, hotararile judecatoresti pentru anularea deciziilor de pensionare din decembrie 2010, oricat ar fi ele de "definitive si irevocabile", nu au nici o valoare! Ele au fost deja anulate prin OUG1/2011! Orice instanta ar prefera sa aiba in judecata astfel de cauze, cu final cunoscut! Numai ca dl. Dogaru nu intelege acest "mic amanunt", ba mai si pune oamenii pe drumuri! Sa vedem cum le va putea explica obligatia de a restitui banii primiti in plus in 2011, daca nu se va reusi amendarea OUG1, prin lege sau prin actiune in instanta! Oare tot cu invective nedemne de un om cult, ca cele din postarea dumnealui?

tulceanul spunea...

eu nu ma refeream la membrii de rand care " SUGEAU LA DOUA MASA " ci la sefii de filiale care trebuie sa puna in practica directivele de la centru care, de multe ori sant contrdictorii. asta am observat si din postarile de pe bloguri in care membrii celor doua asociatii se injura !!!!

PLANO10 spunea...

@Anonim
Daca o tine asa o sa ramana fara ceea ce este esential intr-o organizatie sindicala sau intr-o asociatie: membri cotizanti.
Nu vor mai fi prea multi creduli care sa stea alaturi de dansul.
Se va vedea cati platitori va mai avea in 2012.

Anonymous spunea...

Fu-tu-i in gat pe astia cu recalcularea lor cu tot,deja am castigat in instanta sa nu scada pensia,acuma vreau ca cineva sa plateasca cu puscaria pentru aceasta aberatie,pensiile nu au voie sa scada,punct,in momentul in care se intampla acest lucru cineva trebuie sa faca puscarie.

Plano10 spunea...

@Anonim
In instanta v-au anulat decizia de recalculare pentru ca au aplicat gresit Legea 119/2011 si pentru ca unele di dispozitiile HG 735 fusesera anulate.
Nu spune in sentinta ca nu trebuie sa va scada pensia.
Greselile de recalculare se repara prin deciziile de revizuire din oficiu date in baza OG. nr.1/2011

ELENA spunea...

@Plano
Cica "Nu spune in sentinta ca nu trebuie sa va scada pensia."
Tu de unde stii, ai vazut HJ omului?

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Delicios comentariul de la 23:36. Daca imi da voie Plano am sa-l copiez si am sa-l folosesc intr-un text viitor intitulat (provizoriu) Romanii si criza.
Am o rugaminte ca sa nu gresesc:
"Fu-tu-i in gat pe astia cu recalcularea lor cu tot," e scris corect ?

Plano10 spunea...

@Stelian
Ca sa vezi daca e corect, compara cu alt verb de conjugarea a 3-a si vei vedea ca "tu" nu este pronume ca sa se desparta de radacina verbului.
ex: batu-l-ar fetele sa-l bata

@ELENA
Nu i-am vazut-o!

Anonymous spunea...

am scris asa ca sa nu ma cenzureze,evident ca nu sunt cadru militar(sunt ruda) dar trebui sa fi cretin sa spui ca se poate aplica o lege retoractiv sau pensiile pot scadea(a interzis curtea constitutionala).A castigat doar la tribunal acuma asteptam la curtea de apel(unde va fi definitiva si irevocabila).A castigat ca nu are voie sa scada pensia,pot sa faca astia un miliard de legi,pensia nu are voie sa scada.
Daca nu fac scarbele astea de la minister recurs devine definitiv si irevocabil.
P.S.Cam multa atentie pentru un comentariu vulgar scris noaptea,voi militarilor vad ca puteti trata cu umor si calm situatia(ca ruda mea),dar eu cand vad asa ceva(adica tu vrei sa economisesti bani,dar de fapt dai mai multi bani cu 100 de milioane de euro,dezavantajand doar 10% din pesnionarii militari sau m.a.i. )imi vine sa ma duc la guvern si sa pun o bomba.

Plano10 spunea...

@Anonim
Cine sa te cenzureze?
Daca vorbim de retroactivitatea legii putem spune ca nu exista o lege care sa nu cuprnda si elemente de retroactivitate, fie si ca abroga numai dispozitiile lefii anterioare.
Lagiile 19/2000 si 164/2001 au fost legi retroactive pentru ca recalcularea de atunci s-a aplicat tuturor pensiilor exitente in plata. Pensiile mai mari, in plata, pe legile anterioare au fost stopate pana au fost ajunse din urma de cele recalculate.
Nimic nou sub soare.
Citeste art 20 din metodologia de revizuire si vezi ce se intampla cu pensiile al caror cuantum a fost stabilit prin hotarari judecatoresti.

Anonymous spunea...

tu te referi la asta(oug 1/2011)
Art. 20
Pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010, ale caror cuantumuri au fost stabilite prin aplicarea unor hotarari definitive si irevocabile ale instantelor de judecata se revizuiesc, dupa caz, potrivit prevederilor prezentei metodologii. ?
din cate vad se refera doar la cei care au castigat pe legea 119/2010,nu si la cei care au castigat pe legea 1/2011.
si in legatura cu faptul ca pensiile nu au voie sa scada(asa a spus curtea constitutionala),ce m-ai spui?
daca decide curtea de apel in favoarea pensionarilor(alt rezultat ii imposibil) sentinta ii definitiva si irevocabila deci devine lege,si nu are cum sa mai scada pensia.
ar mai fi multe de spus dar numai ma enervez daca continui.

Plano10 spunea...

@Catalin
Alege NUME/Adresa URL si scrie numai catalin in fereasta.

Deocamdata nu stiu sa fie vreo contestatie pe decizia de revizuire si daca ar fi in niciun caz inca nu s-a dat vreo hotarare judecatoreasca.
Nicio instanta nu poate sa hotarasca stabilirea unei pensii in baza unei legi abrogate si, ca atare, eventualele hotarari favorabile pe revizuire nu pot intoarce Casa de Pensii la Legea 164/2001.
In 2010, CCR a spus ca Legea 119 nu e retroactiva si a considera legitime masurile de austeritate luate de guvern.
Nu te enerva!

ELENA spunea...

Aici este locul unde se manifesta/declara dragostea dintre Plano10 si Stelian P. Din respect pentru sentimentele colegilor mei de discutie, ma voi abtine de la comentarii.

Plano10 spunea...

@ELENA
Cam tarziu te-ai aratat pe discutia pornita de @Stelica. Cea cu pupatul.
Acum cred ca nu mai are nevoie de ARP-urile recomandate de sfaturile medicilor.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Am fost deconspi...destri...dema...s-a prins lumea. Pe mine ma paste o excludere din sindicat, dar pe tine ?

Plano10 spunea...

@Stelica
Nu prea deduc toate cuvintele finalizate cu puncte-puncte...dar, eu nu ma tem; nu sunt sindicalist.
Unii se temeau, cu ceva vreme in urma,pe la Mh, ca, desi nu sunt membru, vreau sa intru in conducerea sindicatului.

Anonymous spunea...

Da da e adevarat pensia (nu) s-a micsorat. Pentru anonimul care spune ca pensia nu are voie sa scada. Ai dreptate pensia nu are voie sa scada si de fapt nu are cum sa scada. Pensiile alea babane de 100-120-140 bulioane , evident ca nu au cum sa scada. Ce se vor face bietii proprietari ai pensiilor in cauza? Cum isi vor mai plati ei intretinerea? Cu pensia de 140 de bulioane spre CEDO inainte mars! Dreptul de proprietate e de neclintit chiar daca e obtinut cu stangul. DREPTUL pensiei smecherite e inalienabil, inestimabil, infailibil, indivizibil si intangibil. Sa va intre bine in cap.

Anonymous spunea...

pentru cretinul de deasupra mea,daca avea o pensie de 140 de milioane, chioru betiv si paduchei pdlaci io triplau(90% au crescut)problema nu asta ii ma boule,ca daca i se recalculeaza dupa cretinatatea aia de lege facuta de incompetenti(imposibil sa piarda,la tribunal deja ii castigat procesul),trebuie sa cerem ajutor social pe care tot tu mah javra spurcata trebuie sa il platesti,deci itzi cam dai seama ce pensie uriasa are.
ii incredibil,plano10,cum de lasi sa comenteze asemenea cretini pe siteul tau,tu esti militar,eu nu inteleg de ce nu ii stergi aberatiile idiotului ala.
asa de departe a ajuns grija pentru capra vecinului ca intra retardatii si pe siteuri despre care putini stiu ca au tangenta cu militarii.
p.s.nu stiu de unde ai scos treaba ca ma cheama catalin dar ma bucura enorm ca inca mai exista pe internet anonimatul.

Plano10 spunea...

@anonim
Acest blog nu este pentru militari ci, pe langa alte categorii, trateaza juridic si probleme privind pensiile speciale.
Te rog sterge comentariul si reformuleaza-l fara acele regretabile jigniri.

Emilian Avirescu spunea...

P a 2 a A tovaraşa, mie să-mi daţi zahărul separat, că am auzit că securitatea pune microfoane chiar şi în ceştile de cafea şi la colacii de la wc-urile tovarăşilor simpatizanţi ai Frontului. Tovarăşi, s-a propus de tov. Brukan ca mai întâi să se facă decredibilizarea armatei, fiind băgată la înaintare de generalii noştri loiali fie ca să tragă în demonstranţi, fie să se lupte cu Miliţia şi Securitatea parte în parte, pentru ca astfel să se realizeze planul de 66.000 de morţi, cât figurează în planul tov. gen. Mihai Pacepa Ion, care este creierul acţiunii, împreună cu tov. Ion Raţiu de la Londra, tov. Câmpeanu de la Paris, totul cu binecuvântarea Regelui Mihai, de la Versoix, care este la curent cu propunerea tov. de reinstaurare a monarhiei constituţionale, şi cu tov. unguri de preluare a pădurilor din Ardeal, în schimbul participării la luptă împotriva regimului.Nu vom intra în detalii tehnice, dar este o obligaţie ce ne-am asumat-o cu ocazia negocierilor purtate de tov. Silviu Bruchan, de a desfiinţa armata Romană şi industria de apărare, pentru a fi inlocuită de batalioane de mercenari cu militari profesionişti, dotaţi cu tehnică de luptă modernă de producţie americană sau engleză. Cea mai mare răspundere pe acestă linie va reveni tov. Petre Roman, care va conduce primul guvern revoluţionar, şi care în aburii de după, va dispune tăierea tehnicii militare cu aparatele de sudură şi vanzarea la ICM a fierului, însă unele componente să fie alocate gratuit armatei israelinene, care ne va ajuta cu ceva armament pe timpul mişcărilor de stradă. Unde sunt acum unităţile militare, se vor trage brazdele şi se va ara, iar militarii rezervişti vor fi atacaţi în presă sau trecuţi prin tribunale în cadrul unor litigii interminabile, pentru ca poate astfel să crace toţi politrucii care au servit dictatorul şi poporul, adică să dispară actualii militari, să fie lăsaţi să moara de foame.

Emilian Avirescu spunea...

P 1 aCum s-a hotărât lichidarea armatei române în iunie 1989
Tovarăşi, la şedinţa de azi participă tov. Gen. Nicolae Militaru, tov. Silviu Brucan fost amabasador, pe care-l ştim ca Saul Brukner, tov. Virgil Măgureanu ofiţer de securitate, tov. Ion Iliescu, fost preşedinte al tineretului, toţi membri ai Frontului de Slavare Naţională şi anticeauşişti convinşi. Mai participă economiştii Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Mişu Negriţoiu, Napoleon Pop, Mircea Ciumara, şi tov. Voican Voiculescu, persecutat de miliţia lui Nuţă, precum şi tov Dan Iosif angajat la Cocoşatu din Otopeni în caliate de grataragiu, om devotat cauzei, şi el persecutat de miliţie pentru mai multe infracţiuni, precum şi rabinul Moses Rozen din partea poporului hales. Scopul acestei şedinţe secrete a Comitetului Central al Frontului de Salvare Naţională, este de a stabili linia politică şi modalităţile de a lichida armata română în totalitate. Din motive obiective la acestă sedinţă nu a putut să participe tov. general Stanculescu Atanasie Victor, care este în concediu în Ungaria, la un hotel militar de lângă lacul Balaton, care ne-a remis o scrisoare mai amplă unde sunt evidenţiate efectivele armatei pe gernizoane, dotarea unităţilor cu echipament de luptă, veniturile obţinute de UM din economie, sau rezultate din vânzarea tehnicii de luptă produse în România în diferite state, numele unor generali incomozi, dar şi a unor generali şi ofiţeri rezervişti care sunt devotaţi cauzei răsturnării regimului ceauşist şi lichidării armatei române. A venit şi tov. Petre Roman, fiul unui brav luptător în brigăzile internaţionale muncitoreşti din Spania, un rusofil şi un semitofil remarcabil. Tovarăşi, va rugam să analizaţi materialele puse la dispoziţie de tov. gen. Atanasie Stănculescu Victor şi să faceţi propuneri, care vor fi consemnate în procesul verbal ce va fi redactat de tov. Virgil Asztalosz a pardon Măgureanu pe numele conspirtiv şi de tov. Voikhan Voiculescu. Tovarăşi, propun o pauză pentru consultări, dintre grupurile de interese din cadrul Frontului, pentru a se lua o decizie democratică. Între timp, tovarăşa ospătar pusă la dispoziţie de tov. Cocoşatul, va aduce cafele, sucuri, apă minerală sau ceai rusesc după preferinţe.