Un produs Blogger.

duminică, octombrie 16, 2011

Vor fi si magistrati fara pensie de magistrat

2 comments
Horatiu Dumbrava
N-au trecut multe zile de cand parchetarul sef al DNA a lansat atacul impotriva magistratilor, a celora care  se refugiaza in pensia de magistrat, daca sunt cercetati penal sau disciplinar, ca presedintele CSM, Horaţius Dumbravă,  l-a completat.

"În ultima vreme, câţiva magistraţi au fost condamnaţi penal pentru fapte de corupţie în legătură directă cu activitatea jurisdicţională. Aceştia, deşi condamnaţi definitiv penal, beneficiază de pensii de magistraţi, cu toate că infracţiunile comise de ei au la bază tocmai vicierea actului de justiţie ca atribuţie esenţială a activităţii de justiţie""Multe acţiuni disciplinare nu au putut fi finalizate pentru că, intempestiv, magistraţii vizaţi au solicitat ieşirea la pensie. Or, în astfel de cazuri, nu este just ca marea majoritatea a judecătorilor şi procurorilor, oneşti şi corecţi, să sufere, ca imagine publică, şi nu e just să le fie pus sub semnul întrebării actul jurisdicţional din cauza unor acţiuni în afara legii ale unor colegi"

"Multe acţiuni disciplinare nu au putut fi finalizate pentru că, intempestiv, magistraţii vizaţi au solicitat ieşirea la pensie. Or, în astfel de cazuri, nu este just ca marea majoritatea a judecătorilor şi procurorilor, oneşti şi corecţi, să sufere, ca imagine publică, şi nu e just să le fie pus sub semnul întrebării actul jurisdicţional din cauza unor acţiuni în afara legii ale unor colegi"

Cat de obedient este  Daniel Morar, masura propusa de presedintele CSM il va viza si pe el, nu peste prea mult timp;  cand nu va mai fi prezidel... unul bases-cel.

2 comentarii:

Anonymous spunea...

Curios.
Nici CZaurush,nici Tzapul(nu Shtelica),nici...
Tz,tz,...
PROBLEM !
.
5-th

Stelian P. spunea...

CSM si-a insusit propunerea si a inaintat-o catre ministerul justititei care are initiativa legislativa.

@5-th
Tz,tz....? No problem !