Un produs Blogger.

marți, noiembrie 15, 2011

Trofin Vasile: SINTEZA despre pensii MApN revizuite potrivit Tabelului din 04 10 2011

31 comments
Multumim domnule Cdor.(ret., m) ing. Trofin Vasile





31 de comentarii:

Puiac spunea...

Nu stiu altii cu sunt,dar cu monitorul meu si ochelarii personali am reusit sa lacrimez din greu.Si nu datorita modificarilor din tabele !

Plano10 spunea...

@Puiac
Vezi ca ai si posibilitatea de a mari prin... buz...zoom.

Puiac spunea...

Am folosit zoom-ul !Ce vedem este o fotocopie.

Puiac spunea...

Multumesc !

Trofin spunea...

Pentru mai multa acuratete , cei interesati pot sa descarce materialul WORD de la adresa :

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-15nov-e391ba6b7840cbd.zip

Puiac spunea...

Multumesc din suflet !Asta asteptam,sa ma pot ,,juca'' putin.

Puiac spunea...

,,Căutarea dvs. - http://dl.transfer.ro/transfer_ro-15nov-e391ba6b7840cbd.zip - nu a returnat niciun document.''
.
!!

Stelian P. spunea...

“Sa fim bine intelesi”, cum ar spune geniul carpatin Boc, situatia este urmatoarea:
· Ca urmare a “inghetarii” nici o pensie nu creste. Dar asta nu inseamna ca nu scade!"
15.11.2011
Honor et patria.............

Trofin spunea...

Pentru : Puiac spunea...
15 noiembrie 2011, 17:11

Selectati adresa completa si copiati-o in caseta de adrese a motorului de cautare apoi dati ENTER. La testul facut de catre mine , a mers.Vedeti ca documentul este arhivat!

Plano10 spunea...

@Domnule Comandor
Care este nemultumirea in legatura cu modul in care am postat pe blog documentul trimis de dvs?
Ziceati ceva de mai multa acuratete!

Puiac spunea...

@Plano10
@Trofin
,,Acuratetea'' se refera la definitia imaginii,adica la acea adresa trebuieste sa existe documentele in digital,forma comprimata(arhiva ZIP) .
Eu inca nu am gasit nimic .Probabil tabelele sunt eXcel,ceea ce nu-i de colo.
puiac@aol.com
Multumesc pentru toate cele de pina acum,dar si pentru cele viitoare.

Trofin spunea...

Pentru :Plano10 spunea...
15 noiembrie 2011, 17:58

Ma refeream la faptul ca nu poate fi extins suficient de mult pentru a fi citit de catre toti cei interesati.Nu m-am gandit la nimic altceva.

Puiac spunea...

@Trofin
Dudeci?

Puiac spunea...

Rezultatul cautarii la aceasta ora:
.
http://www.google.ro/#sclient=psy-ab&hl=ro&site=&source=hp&q=http:%2F%2Fdl.transfer.ro%2Ftransfer_ro-15nov-e391ba6b7840cbd.zip&pbx=1&oq=http:%2F%2Fdl.transfer.ro%2Ftransfer_ro-15nov-e391ba6b7840cbd.zip&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=2283l2283l0l3508l1l1l0l0l0l0l199l199l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=d0766f9c19e7833e&biw=1024&bih=720
.
Asta-i treaba !

Trofin spunea...

Pentru : Puiac spunea...
15 noiembrie 2011, 20:15

Nu trebuie copiata adresa in Google. Copiati adresa , in caseta (curatata in prealabil) din bara de adrese a Internet Explorer si dati ENTER. Trebuie sa mearga. Vedeti ca v-am transmis documentul si pe adresa de e-mail puiac@aol.com

Casper7 spunea...

Am crezut şi eu, ca şi majoritatea că, adresa introdusă va deschide o filă din care se poate selecta "download" pentru documentul respectiv. Greşit, la mine cu Firefox fişierul s-a descărcat automat în locaţia mea implicită pentru download.
E un document word, arhivat .zip, dar cred că pentru cei interesaţi nu pune probleme deosebite. E o statistică interesantă. Pe mine m-au intereat doar pensiile care scad. Dacă o vor citi şi guvernanţii vor avea motive să schimbe raportul şi să scadă mai multe.
Nu am înţeles ce e cu cele 10 pensii zero. Adică pensii de zero lei? Oamenii aceia nu au avut venituri deloc în întreaga lor carieră militară? Sau e pe undeva o greşeală în tabel. La fel şi pentru pensiile care rămân în acelaşi cuantum, ceea ce din punctul meu de vedere, este imposibil. Cele 2 sisteme de calcul pe L 164 şi pe L 119 nu sunt nici compatibile nici similare, deci vor oferi automat alte sume. Sau pentru aceştia, s-a împărţit pensia din decembrie 2010 la valoarea punctului de pensie şi s-au obţinut punctele pe care le are pensionarul. Aşa se poate, dar punctele pensionarului NU sunt calculate după venituri, că de contributivitate nici nu poate fi vorba.

Puiac spunea...

SA TRAITI,AM INTELES !
Si multe multumiri.

Puiac spunea...

@Trofin
Da,am scos document word din ZIP(din caseta din stinga sus a paginii Plano10).Se vede mult mai bine,chiar si cu marmelada pe ochelari(lumina aprinsa).
Incerc miine sa fac tabelele in excel,daca apuc.

Trofin spunea...

Pentru :Casper7 spunea...
15 noiembrie 2011, 21:30
Am fost si eu surprins de existenta a zece pensii cu valoare nula in urma recalcularii. Daca cercetati , dupa numerele de dosar inscrise in sinteza , in tabelele publicate de catre M.Ap.N. in lunile iunie si in septembrie ,veti constata ca pensiile corespunzatoare ,in urma recalcularii, nu erau nule. Valoarea nula a aparut in tabelul din oct. 2011. Parerea mea este ca pensionarii care au dosarele respective , fie au disparut pe cale naturala si nu au urmasi , fie au renuntat la pensii din varii motive.

Casper7 spunea...

Da, atunci în mod normal ele nu mai trebuiau să apară în tabel.
1. Celor decedaţi fără urmaşi nu li s-ar mai plăti pensia, dar aceasta, ultima în plată nu a putut fi zero.
2. Sunt curios să cunosc un caz de RENUNŢARE la pensia militară din varii motive. De suspendare pentru cumul cu salariul, am înţeles, dar şi atunci se recalculează / revizuieşte. Renunţare, poate pentru o pensie în alt sistem (magistratură) mai avantajos. Dar şi atunci numărul talonului nu avea ce mai căuta în tabel.
3. Ce e oare cu pensiile care rămân la fel? Cum au fost ele calculate de au rămas la fel? Nu cred că pura coincidenţă a calcului matematic are ce căuta aici. Ca şi în cazul de mai sus, altul este răspunsul sau sunt răspunsurile. Tot, cu stimă, părerea mea.

Anonymous spunea...

Dragos spunea......Eu am luat documentul cu copy-paste.L-am transferat pe word si cu zoom se vede excelent.Dragos Icleanu

Puiac spunea...

Copy-paste dupa documentul dezarhivat:
,,Raportat la numarul de pensii pe intervale valorice rezulta : in intervalul valoric 2000-2999 lei scad 12,67%; in intervalul valoric 3000-3999 lei scad 34,88 %; in intervalul valoric 4000-4999 lei scad 54,85% ; in intervalul valoric 5000-5999 lei scad 49,04% ''
Am dreptul sa cred ca asa se vede ...,,mai excelent''.

Trofin spunea...

Pentru: Casper7 spunea...
15 noiembrie 2011, 23:00
"".......
3. Ce e oare cu pensiile care rămân la fel? Cum au fost ele calculate de au rămas la fel? Nu cred că pura coincidenţă a calcului matematic are ce căuta aici. Ca şi în cazul de mai sus, altul este răspunsul sau sunt răspunsurile. Tot, cu stimă, părerea mea.""

Referitor la intrebarea dumneavoastra , va reproduc un extras dintr-o luare de pozitie a sefului DFC prin septembrie 2010: ""Pensiile de urmaş şi cele de invaliditate, stabilite în baza Legii 80 din 1995, precum indemnizaţiile şi sporurile pe care le primesc veteranii de război şi văduvele veteranilor de război nu se recalculează pentru că ar dezavantaja aceste categorii, a declarat luni (13 septembrie 2010) gl. Maria Lupu, şeful direcţiei financiar contabile din Ministerul Apărării Naţionale.
.... ”Nu se recalculează pensiile de urmaş şi cele de invaliditate dobândită în timpul şi din cauza serviciului la care face referire Legea 80/1995.
Este vorba de militarii căzuţi în teatrele de operaţii sau militari care au avut de suferit în timpul şi din cauza serviciului. Acest lucru ar fi dus la o scădere a acestor pensii pentru că sunt şi militari morţi în teatrele de operaţii cu vechime în muncă foarte mică…""

Casper7 spunea...

@Trofin 10:39
Mulţumesc, dar nu sunt mulţumit de răspuns. Declaraţiile gl. Maria Lupu nu ţin loc de legi. Care sunt prevederile din L 119/2010 sau OUG 1/2011 care legiferează acest lucru?
Un lucru este clar, TOATE, dar toate pensiile militarilor vor fi stabilite în funcţie de punctajul mediu anual şi valoarea punctului de pensie de 732,80 lei. Altfel ar rămâne fixe, indiferent dacă celelate pensii vor creşte sau vor scădea.
În acele excepţii era vorba de L 80/1995 (statutul cadrelor militare), nu am citit ce scrie acolo de stabilirea pensiilor, dar acestea tot se vor recalcula dar nu în baza prevederilor art 15 şi 16 ci în alt mod, pe care nu l-am aprofundat.
Art. 15 şi 16 din OUG 1/2011 legiferează cum se recalculează pensiile de invaliditate şi de urmaş, indiferent de cât au cotizat cei decedaţi sau cu invaliditate.
Altul e "şmenul", trebuie căutat un "beneficiar" de astfel de pensie care rămâne la fel şi văzut de ce, la fel un urmaş şi un pensionar de invaliditate.
Oricum, mulţumesc de răspuns.

Plano10 spunea...

Cei care au fost in tabel in iunie si acum apar cu pensia zero, cred ca s-au luat pasaport definitiv in Antiportocalia! :)

Trofin spunea...

Pentru :Casper7 spunea...
17 noiembrie 2011, 13:24

Poate va ajuta extrasele din Legea 80/1995 :
"" Legea 80/1995
Art. 21
— Ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor în activitate şi celor în rezervă, concentraţi sau mobilizaţi în unităţi militare, li se acordă despăgubiri pentru cazurile de invaliditate sau de deces produse ca urmare a unor acţiuni militare, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite în timpul şi din cauza serviciului militar sau a unor misiuni în cadrul forţelor internaţionale destinate menţinerii păcii ori constituite în scopuri umanitare.
Cuantumul despăgubirilor ce se acordă cadrelor devenite invalide, respectiv urmaşilor celor decedate, se stabileşte prin hotărâre a Guvernului.
Pensia pentru invaliditate permanentă, survenită în condiţiile alin. 1, este egală cu solda lunară avută la data respectivă şi se actualizează potrivit art. 11(dar alin.(1,2) ale acestui articol au fost abrogate cu Legea 263/2010). .....
— Art. 24. — Urmaşii cadrelor militare în activitate şi ai celor în rezervă, mobilizate sau concentrate în unităţi militare, decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a unor acţiuni militare, accidente, catastrofe sau a unor acte de devotament excepţional ori a unor misiuni în cadrul forţelor internaţionale destinate menţinerii păcii ori constituite în scopuri umanitare, au dreptul la o pensie egală cu solda lunară pe care cadrele militare au avut-o la data decesului, care se actualizează potrivit prevederilor art. 11.
În cazul în care nu există urmaşi, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş stabilită potrivit prevederilor alin. 1.
Urmaşii cadrelor militare în rezervă pot opta pentru pensia din sistemul asigurărilor sociale de stat.""

Casper7 spunea...

@Trofin 16:02
Din păcate tot în ceaţă sunt.
Să luăm art. 24, care zice că la deschiderea drepturilor de pensie pentru urmaşi, aceasta era egală cu solda lunară pe care cadrul militar a avut-o la data decesului. Şi că, conform art. 11, alin.(2) partea din pensie corespunzatoare soldei de grad se actualiza permanent potrivit soldei de grad a cadrelor in activitate.
Ei drăcie, înseamnă că la aceştia pensia nu mai e în funcţie de punctajul mediu anual şi valoarea punctului de pensie. La ei nu se aplică L 119 şi OUG 1. Pensia rămâne cea din decembrie 2010 până la proxima mărire a soldei de grad a cadrelor în activitate. Şi aşa şi la următoarele creşteri, indiferent de ce se întâmplă în sistemul "public - unitar" cu pensiile celorlalte cadre militare.
Ceva nu e "unitar" aici, ei rămân legaţi de activi, iar masa mare a celorlalţi pensionari militari NU.
NU mă leg de dreptul lor, incontestabil, ci de modul de stabilire diferenţiat a drepturilor de pensie. Iar pensiile lor de unde se plătesc, dacă pensiile lor nu sunt asimilate celor contributive, ca să se plătească de la fondul de pensii sociale?
Întreb şi eu, nu dau cu parul!.

Anonymous spunea...

a aparut tabelul actualizat cu pensiile militare pe siteul MAPN.

Trofin spunea...

Pentru:Casper7 spunea...
17 noiembrie 2011, 21:47
Ati inteles bine. Asa s-a exprimat si sefa DFC.

Trofin spunea...

Revin cu ipoteza precum ca pensiile acelor pensionari care nu se recalculeaza se transforma in puncte medii anuale prin raportarea cuantumului in plata la valoarea unui punct (732,8 lei). In acest fel dispare si dilema care se pare ca nu este elucidata - actualizarea , cu toate ca acele prevederi din Statut ( Art. 11 alin.(1,2) )au fost abrogate cu Legea 263/2010.

Casper7 spunea...

@Trofin 15:34
- La acelaşi lucru mă gândeam şi eu, numai că lipseşte baza legală şi metodologia oficială a acestui mod de calcul.
- Problema poate fi uşor elucidată dacă unul din pensionarii în cauză, care citesc acest blog, va pune la dispoziţie decizia lui, însoţită de buletinul de calcul. Altfel rămân doar simple supoziţii, pentru că, fie vorba între noi, NU am încredere nici în totala corectitudine a datelor înscrise în acest tabel.
- Mai există şi pensiile acele cu sumă zero după recalculare. Şi aici e ceva în neregulă. Hai să cerem sprijinul celor care citesc acest blog ca să identificăm posesorii acestora (şi o parte din cei cu sume identice), poate aşa clarificăm dacă sumele sunt reale şi ne putem încrede în ceea ce scrie în acest tabel, acum şi actualizat!
- Apropo, a aflat cineva de la ce instituţie militară din Braşov au fost trimise scrisorile ministrului Oprea, după convenţia de plată a plicurilor înscrisă pe plicuri?
- Ţinem aproape, poate ne mutăm cu discuţia mai sus, la tabelul actualizat.