Un produs Blogger.

sâmbătă, august 11, 2012

Mariana Câmpeanu despre pensiile militare

0 comments
         Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca, de anul viitor, militarii vor fi scosi din sistemul public de pensii si se va incerca revenirea la un sistem dedicat special acestora, dupa modelul care a functionat in Romania pana la reforma implementata de regimul PDL, care a introdus personalul din structurile militarizate pe „statul de plata” al bugetului asigurarilor sociale de stat.
Pe de alta parte, in prezent se afla in plina desfasurare campania de aderare a militarilor la fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) si nu se stie ce deznodamant va avea aceasta in conditiile in care se va reinfiinta un sistem separat de pensii pentru militari .
in 2013, pensionarii militari vor fi scosi din sistemul public de asigurari sociale, a declarat, saptamana trecuta, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.
„Noi vom incerca sa introducem sistemul de pensii ocupationale, care este in toata lumea. Se stie bine ca nu exista decat o singura tara in lume care are sistemul pensiilor militare in sistemul public. Eventual, vom forma un capitol special in lege pentru ei, asa cum este, de exemplu, in Franta. Exista o lege cadru, care are mai multe capitole pe diverse profesii. O sa studiem acest lucru, dar in orice caz acest fapt nu se va intampla anul acesta, ci anul viitor, atunci cand consideram ca un guvern care se instaleaza pe o perioada de patru ani poate sa lucreze in tihna la o lege si sa o faca corecta”, a spus Campeanu.
Finantistii.ro

Niciun comentariu: