Un produs Blogger.

duminică, martie 16, 2014

Televiziunea care sperie pensionarii

4 comments
Mergeti la o Pizza si la Expozitia de caricaturi a colegului Vecerdea
Sub titluri bombastice, prevestitoare de schimbari alarmante in legislatia pensiilor, sunt prezentate, pâna la urma, modificarile deja cunoscute sau intentiile de modificare discutate de mai multa vreme. Sub acelasi semn s-a desfasurat si emisiunea din 15 martie 2014.
Doar Mircea Dogaru si-a modificat opinia. Nu mai are ajutor social. Mai nou, pensia sa este solda de rezervist.

4 comentarii:

acvacondor spunea...

Huhurez cred ca poți posta un material cu titlul , Adio ,legea pensiilor miltare?
Dogaru a facut galagie multa cu rezultate nesemnificative.......ca sa nu spunem mai multe in acest sens.

Mitica spunea...

Repet.....ziaristii de la Romania TV, cu .....uluitoare stire, senzational, magnific...etc. ,sunt ziaristi scapatati de la Dan Diaconescu. Halal ziaristi, jurnalisti...baga lumea in stres cu cuvintele lor.

SOCI spunea...

Stagiul complet de cotizare sa fie 25 de ani pentru toti pensionarii indiferent de anul de pensionare,si atunci sa vorbim de contributivitate,de ce unii sa aiba 20 si altii 30 aici este vorba de discriminare.Rog cu insistenta Curtea Constitutionala sa-si faca treaba si sa declare neconstitutionala oug 1/2011,

Huhurez spunea...

Stagiul complet de 25 ani era pe legea 164/2001. Era important ca pentru fiecare an vechime( efectiva +suplimentara) se acordau 2 unitati la procentul de pensie, dar nu mai mult de 100%. din baza de calcul, raportata la soldele din ultima luna.
Acum stagiul complet conteaza la stabilirea punctajului de pensie.
In 2030, când stagiul complet va junge la 30 ani, vor mai trai putini pensionari militari cu stagiul de 20 ani.
Curtea Constitutionala a dat mai mult de 10 decizii de respingere a sesizarilor de neconstitutionalitate a Legii 119/2010 si a OUG nr.11/2011.