Un produs Blogger.

miercuri, iulie 02, 2014

ICCJ obliga MApN sa-l reangajeje pe micul pucist

10 comments
Vezi si articolul scris de Plano10 --> http://www.huhurez.com/2012/01/gheorghe-e-un-mic-dictator-militar.html

Număr dosar: 2715/2/2012
Data: 27.02.2013
Materie juridică: Contencios administrativ si fiscal
Obiect: anulare act administrativ
Stadiu procesual: Recurs

Părţi
1. GHEORGHE ALEXANDRURecurent, Reclamant
2. MINISTERUL APARARII NATIONALEIntimat, Pârât

Termene de judecată
Nr.DataSoluţieDetalii
1. 02.07.2014Decizia nr. 3117/02.07.2014. Admite recursul declarat de reclamantul Gheorghe Alexandru împotriva sentintei civile nr. 5491 din 2 octombrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a, de contencios administrativ si fiscal. Modifica sentinta atacata. Admite, în parte, actiunea, în sensul ca anuleaza Ordinul MP 98 din 22 februarie 2012 al Ministrului Apararii Nationale. Înlocuieste sanctiunea trecerii în rezerva cu sanctiunea amânarii înaintarii în gradul urmator pe timp de doi ani. Dispune reintegrarea reclamantului în rândul cadrelor active ale Ministerului Apararii Nationale. Obliga pârâtul sa-i plateasca reclamantului drepturile salariale începând cu data trecerii în rezerva si pâna la reintegrarea efectiva, cu dobânda legala pâna la data achitarii efective. Respinge cererea de acordare a daunelor morale, ca neîntemeiata. Obliga intimatul la plata sumei de 1.000 lei catre recurent, reprezentând cheltuieli de judecata, cu aplicarea art. 274 alin. 3 c.p.c. Irevocabila. Pronuntata, în sedinta publica, astazi 2 iulie 2014. Admitere recurs
2. 27.06.2014Amâna pronuntarea la 02.07.2014.Amâna pronuntarea
3. 20.06.2014Amâna pronuntarea la 27 iunie 2014.Amâna pronuntarea
4. 23.05.2014-Amâna cauza
5. 28.02.2014-Amâna cauza
6. 01.11.2013Respinge cererea de preschimbare. Termen preschimbat
7. 10.04.2013Încheierea din 10.04.2013 – Camera de Consiliu. În temeiul art.153 alin.(3) din vechiul Cod de procedura civila, preschimba, din oficiu, termenul de judecata de la data de 13.03.2015, la data de 28.02.2014, cu citarea partilor. Încheiere


































10 comentarii:

Huhurez spunea...

Ofițerii cu apucaturi de pucisti n-au ce caută intr-o armata NATO.
De acord cu Dvs ca după soluția data de ICCJ lt Gheorghe ar trebui sa-si dea demisia.
Pentru orgoliile sale, amânarea Avansării in grad este mai umilitoare ca trecerea in rezerva.

Dan spunea...

Nu credeti ca-l "gratulati" pe locotenent cu abilitati si veleitati straine de personalitatea lui? Un pucist ar putea fi o persoana cu anvergura in societate, credibila si cu posibilitati crescute de antrenare a unor mase mari de oameni. Nerespectarea de catre stat, prin MApN, a obligatiilor catre locotenent, il absolva pe acesta de perimarea obligatiilor sale militare. Luati de lecturati materialele din mass-media acelor vremuri pt a realiza ca acest tanar, respectand toate canoanele profesiei, a raportat in scris abuzurile savarsite pe mai multe trepte ale ierarhiei militare, insa demersurile sale au fost ingropate cu "binecuvantarea" conducerii ministerului. Ah, sa nu uit, informatiile mele ref la adevarurile acelei perioade sunt mult mai numeroase si complexe, caci, sa nu uitati, mai am si eu inca ceva relatii la unitatea de aviatie, locul de munca al locotenentulul A. Gheorghe.

Huhurez spunea...

Dan,
Conceptional, nu sariti departe de Gheorghe. Pe un militar cu conceptii puciste nu-l lasi sa ajunga o persoana de anvergura in structurile militare.
Am impresia ca nu prea intelegeti ce este conceptul de ordine constitutionala si nici dispozitiile din Codul Penal care incrimineaza schimbarea prin forta a OC.

Dan spunea...

Si actuala societate romaneasca se incadreaza intre limitele unei ordini constitutionale? Va inselati amarnic! Orice mod de inlaturare a unei dictaturi antipopulare este binevenit si benefic populatiei statului respectiv. Faceti o comparatie cu ceea ce se intampla in Singapore, cu schimbarea ordinii constitutionale in Islanda, .......

Huhurez spunea...

prefer o democratie schioapa in locul unei dictaturi militare

Karadeniz spunea...

Pai exact asta avem de 25 de ani, o democrație șchioapă. Rezultatul se vede, o țară sărăcită
nu doar din punct de vedere material ci mai ales uman. Cea mai mare pierdere a României
o reprezintă milioanele de români activi care au ales să-și
facă un viitor prin alte țări. Ei și copii lor nu vor putea fi înlocuiți decât
cu oameni din țări mai sărace, oameni cu mai puține valori morale și
educaționale.

Dan spunea...

La cum ganditi si daca ati ocupa o inalta functie publica, as avea si fundamentul unei motivatii pt organizarea unui puci, prin care sa va ajut sa descalecati de pe caii mari pe care v-ati aburcat, cu sau fara ajutorul electoratului.

Huhurez spunea...

Chiar si noul Cod Penal are ace eficiente pentru cojocul celor cu apucaturi pucistie.

Dan spunea...

Asta e, nici Codul Penal nu reprezinta perfectiunea in materie de drept. Caci doar este facut de politicieni borfasi intru apararea lor, atunci cand sunt prinsi cu ocaua mica! Este ca si chestia aia cu americanii, daca fac prapad intr-un alt stat, este democratie, iar daca altii procedeaza similar la ei, este terorism. Cam asa-i si cu atentionarea dvs anterioara! Deci eu sunt pucist atunci cand actionez benefic concetatenilor mei, nu borfasilor? Abia asta-i dictatura, o minoritate insalubra moral domina o majoritate, si deh, anihilarea minoritatii respective se cheama puci doar in gandirea celor rasturnati de la putere!

Huhurez spunea...

Si puciul cine il da, nu o minoritate anarhista si antisistem de militari ? Cate hunte militare nu au sfarsit in monstruoase regimuri militare coupte si criminale?