Un produs Blogger.

vineri, iulie 18, 2014

Pentru ca româna sa se vorbeasca si peste secole in Valea Timocului

4 comments
Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit joi, 17 07 2014, cu membri ai comunităţii de români din Valea Timocului. Victor Ponta a fost însoţit de primul-ministru al Serbiei, Aleksandar Vucici.
Pentru prima dată un premier al Serbiei a venit să stea de vorbă cu reprezentanții celor peste 300.000 de români/vlahi din Serbia și tot în premieră, un prim ministru al Romăniei a vizitat zona Timocului fiind prezent alături de primul ministru sârb la întâlnirea cu liderii organizațiilor românilor/vlahilor din Timoc, transmite Romanian Global News.



Inregistrare audio cu Ponta

 Audio,Parintele Boian Alexandrovics

4 comentarii:

mos alecu spunea...

19.07.14 08.30

"Pentru prima dată un premier al Serbiei a venit să stea de vorbă cu
reprezentanții celor peste 300.000 de români/vlahi din Serbia și tot în
premieră, un prim ministru al Romăniei a vizitat zona Timocului fiind
prezent alături de primul ministru sârb la întâlnirea cu liderii
organizațiilor românilor/vlahilor din Timoc, transmite Romanian Global
News." .


Da ! Si ????


Si-atunci ... de ce ne strofocam cind reprezentanti ai statului unguresc fac la fel cu conationalii lor de pe teritoriul Romaniei ???


-------------------------------------
Care-o fi treaba cu prezenta lui gropea in acea delegatie ?

mos alecu spunea...

19.07.14 08.35


Si , pe urma ... Cei care asteptati functii si dregatorii in urma unirii Romanicai cu Moldova (sau cu alti traitori romanesti prin alte meleaguri ... ) luati-va adio de la visurile de marire ... Vedeti ca tinereii nostri puliticieni vorbesc , peste tot , despre unirea in cadrul UE , nu despre Romanica dodoloata ...

Huhurez spunea...

A vorbi despre România dodoleata înseamnă a avea pretenții teritoriale. In NATO si UE sunt interzise asemenea pretenții.
Gândește strâmb. Intr-o eventuala unire cu Basarabia dispar toate funcțiile guvernamentale din R. Moldova. Dispariția acestor funcții este cauza majora pentru care clasa politica de la Chișinău nu dorește unirea.

Huhurez spunea...

Vezi ce rău ești.!
Spre deosebire de unguri, vlasii/romanii din Valea Timocului nu doresc unirea cu tara mama, nici măcar autonomie teritorială . Doresc doar cadru legislativ in cadrul statului sârb care sa le permită pastrarea limbii romane in scoli si biserica si a obiceiurilor.