Un produs Blogger.

miercuri, octombrie 29, 2014

Nemtii, corupatori, ministri români flamâzi, corupti

27 comments
Articolul din THE HUFFINGTON POST despre coruptia guvernamentala din Germania si România, in traducere Google
Conform Jurnalului National, Vlad Georgescu, autorul articolului, „se prezintă ca freelancer pentru Huffington Post, anterior colaborând tot ca freelancer pentru Spiegel on line şi Handelsblatt. A făcut studiile liceale în România la şcoala germană şi apoi Universitatea Leibnitz din Hanovra (teatru, muzică, media).

Se prezintă ca ziarist de investigaţii, cu experienţă de 20 de ani în economie şi tehnologie, dar şi de consultant politic în gestionarea crizelor, cu experienţă în domeniu de 12 ani. Oferta profesională are drept competenţe şi studii şi strategii de intelligence din surse deschise. Este angajat în firma HNDN Consulting, cu sediu la Chişinău şi birou de reprezentare în Germania, specializată în consultanţă, legislaţie, conferinţe în Republica Moldovă şi spaţiul CSI .” 


Vlad Georgescu Headshot

Modul in care companiile germane sustrag bani din România

Publicat: Actualizat: 
„Direcţia Naţională Anticoruptie (DNA) din România anchetează membri importanţi ai Guvernului şi ai serviciilor secrete din România. Aceştia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru firma EADS. Banii provin parţial din fondurile UE. În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computer şi Microsoft, apar în legătură cu această afacere şi numele lui Gerhard Schroder (fost cancelar al Germaniei – n.r), al lui Bodo Hombach (fost coordonator special al Pactului de Stabilitate pentru Sud-Estul Europei, şi membru în board-ul WAZ Media Group, companie media germană activă şi în România – n.r), ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea.

Cazul, subapreciat în presa germană, este considerat deja ca fiind cea mai complexă anchetă la nivel guvernamental din istoria IT şi a sistemelor de securitate. Se anchetează simultan în SUA, Austria şi România. Acordul semnat în august 2004 şi 2005 în prezenţa lui Gerhard Schroeder, pentru securizarea graniţelor externe ale României, a fost facilitat de Klaus Mangold şi Ion Ţiriac. Asta nu este nici ilegal, nici neobişnuit, însă în contextul general apar numeroase suspiciuni din partea anchetatorilor români şi americani. 
Textul contractului este punctul de plecare. Conform contractului, statul român, reprezentat de Ministerul Afacerilor Interne, MAI, reprezentat la rândul său de agenţia locală S.C. COMEX SA, se angajează să plătească 743 de milioane de euro către EADS, o sumă care a fost redusă iniţial de la 650 la 543 de milioane, mărită apoi în 2009 cu 200 de milioane de euro.

Conform unor surse din Bucureşti, DNA va cere cel târziu săptămâna viitoare ridicarea imunităţii parlamentare a mai multor foşti miniştri şi parlamentari pentru a demara anchetarea lor
O figură centrală în acest caz este Ioan Rus, fost director general al DaimlerChrysler Transilvania (până în 2000), apoi ministru de Interne în România şi 'creierul' acordului MAI-EADS. Din rapoartele DNA reiese că firma Fujitsu Siemens a funcţionat ca un mijloc de spălare de bani în ambele scandaluri de corupţie EADS şi Microsoft. La rugămintea Fujitsu Siemens au fost deschise conturi off-shore în Cipru prin care miniştri de rang înalt au încasat bani sub forma unor onorarii de consultanţă sau retrageri de bani cash. Fujitsu Siemens a folosit firmele Gessa şi Profinet ca un al doilea canal de transfer al banilor, în care s-au scurs 'provizioane' de 15% din totalul contractului. Într-un acord secret parafat între EADS Deutschland GmbH şi MAI, Fujitsu Siemens este trecut ca subcontranctant exclusiv pe un volum de contract de aproximativ 60 de milioane de euro. Aceste sume au fost transferate de FSC prin firmele off-shore create în Cipru către membri de rang înalt din Guvernul Românie.
Una dintre cele mai proeminente figuri din acest joc este actualul candidat la Preşedinţia României, Elena Udrea. Aceasta a pus în declaraţia de avere la ANAF cele 9 milioane de euro şpagă primite de fostul soţ, care se ascunde în Dubai, drept un 'credit' şi respinge orice legătură cu acordul EADS-Fujitsu cu un simplu 'nu ştiu nimic'. 'Principiul de a declara şpaga la Fisc ca fiind un credit are un motiv bine întemeiat. După 3 ani cererile de rambursare a creditului dispar, în acest mod spălându-se banii chiar sub ochii autorităţilor”, susţine un insider de la Bucureşti”, mai scrie autorul.

Se pare că Udrea, ale cărei şanse în sondajele electorale din România sunt reduse în comparaţie cu Victor Ponta şi Klaus Iohannis, nu a avut nici în trecut nici o problemă în muşamalizarea unor fapte. Ajunge doar să aruncăm o privire la firma de investiţii Impact Developer& Contractor. Un document intern al Direcţiei de Inspecţie şi Control, o instituţie de control subordonată iniţial Ministerului Mediului şi astăzi premierului României, a arătat încă din 2011 în raportul 9068, că Impact Developer&Contractor a acţionat de nenumărate ori ilegal în legătură cu proiectul de investiţii de milioane de euro Greenfield, în care au fost defrişate mai multe hectare din pădurile aparţinând Primăriei Bucureşti. Conform raportului, mai multe studii de mediu, necesare pentru un astfel de proiect în conformitate cu legislaţia UE şi cea naţională, au fost manipulate. Din stenogramele SRI pe care le deţinem reiese că încă din 2007 Impact Developer&Contractor discuta cu funcţionari ai Primăriei Bucureşti despre eliberarea avizelor de mediu, adică cu mult înainte ca acestea să fi fost prezentate. De ani de zile, DNA anchetează această firmă şi a blocat până la clarificarea lucrurilor conturi de aproape 4 milioane de euro. Întrebată în legătură cu aceste lucruri, firma Impact Developer&Contractor n-a dorit să comenteze
Ministrul Mediului din acea perioadă, Elena Udrea, a ignorat rapoartele anchetatorilor şi a sprijinit în acest fel sistemul condus de multimilionarul bucureştean Gheorghe Iaciu. În urmă cu doi ani, un cetăţean a informat într-o plângere Comisia Europeană despre ilegalităţile comise. În acest fel, documentele, pe care de asemenea le deţinem, au ajuns la Directoratul General pentru Mediu al Comsiei Europene de la Bruxelles. În luna mai 2012 a venit un răspuns din partea conducătorului departamentului ENV.A1, românul Ion Codescu, care a anunţat că datorita informatiilor primite s-a deschis o acţiune de infringement cu numărul 2012/4032. Însă cetăţeanul din Bucureşti nu a trimis documentele originale ale procurilor doar la Directoratul General pentru Mediu, ci şi o serie de copii la comisarul pentru Mediu de la acea vreme, Janez Potocnik şi la preşedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso. În ciuda documentelor semnate de procurorii români anticorupţie, Comisia Europeană a ridicat acţiunea de infringement în 2013, după o vizită a funcţionarilor UE la Bucureşti. Pasul a fost motivat prin existenţa unui Plan de Urbanism Zonal (PUZ), catalogat chiar de DNA ca fiind ilegal şi a cărei legalitate a fost ridicată de justiţia română. Faptul că Elena Udrea candidează la Preşedinţia României în ciuda acestor încrengături atât în EADS cât şi în scandalul Impact Developer&Contractor din jurul lui Gheorghe Iaciu ar părea să fie strict o problemă românească. O privire aruncată atent în culise arată că multinaţionale din Vest sunt implicate activ în afacerile de corupţie din ţara balcanică.

București: pe distanțe scurte, plăți rapide - tranzacțiile perfectă în legea de
Conform rechizitoriului DNA, EADS Deutschland a virat prima mită de 4 milioane de euro încă din 2004. Pe lângă FSC mai apar şi subcontractanţii UTI şi Felix Telecom. Ancheta DNA, demarată la solicitarea FBI, ridică semne de întrebare legate de rolul lui Gerhard Schroder, Klaus Mangold şi Ion Ţiriac. Aceştia ar fi contribuit la parafarea acordului prin mai multe discuţii la Bucureşti pe această temă la nivel guvernamental. Suspect pare rolul lui Klaus Mangold, fost preşedinte al DaimlerChrysler şi Rothschild Deutschland GmbH, care avea legături directe cu viitorul fost ministru de Interne, Ioan Rus, aflat acum în centrul anchetei. Rus a fost până în 2000 director general al DaimlerChrysler Transilvania, şi a devenit apoi direct ministru de Interne al României. Una dintre figurile centrale a fost şi fostul manager al tenismenului Boris Becker, Ion Ţiriac. În rechizitoriul procurorilor români apare şi numele băncii sale, Unicredit Ţiriac Bank, în actul EADS. Din punct de vedere juridic, rolul fostului cancelar german Gerhard Schroder, care a militat vehement pentru semnarea acordul MAI-SISF între EADS Deutschland Gmbh şi statul român, este pur întâmplător. După parafarea contractului, în august 2004, Schroder devenea consilier al firmei Rothschild, al cărui şef este în continuare Klaus Mangold. 

“Pe lista întâmplărilor miraculoase de la Bucureşti se înscrie şi o altă celebritate politică, Bodo Hombach. Acesta s-a mai aflat în vizorul presei române, când în calitate de apropiat şi fost şef al Cancelariei germane, a preluat prin intermediul grupului WAZ 50% din ziarul România Liberă şi a interzis redacţiei să scrie despre cazul EADS. Mărturii din interiorul redacţiei România Liberă confirmă influenţa grupului WAZ în activitatea redacţională, de a muşamaliza scandalul EADS

Scandalul de corupţie EADS are astfel un substrat politic: pentru a adera la UE, România era obligată să îşi securizeze graniţele externe. România a angajat agenţia de consultanţă BEARING POINT pentru a efectua un studiu de fezabilitate în valoare de 430.000 de euro. În decurs de doar două zile, BEARING POINT a recomandat o singură firmă: EADS Deutschland GmbH. 
În urma acestei recomandări, EADS a obţinut fără licitaţie publică contractul de asigurare a sistemului tehnic de supraveghere. Este cel puţin de neînţeles de ce cancelarul din acea vreme, Gerhard Schroder, a tolerat o asemenea procedură. 
Un grafic creat de Centrul de Investigaţii Media, finanţat de Google şi de Departamentul american de Stat, ne indică reţeaua de firme şi participarea directă a lui DaimlerChrysler.
Rolul DaimlerChrysler, care s-a aflat la vârful acordului EADS în România, alături de Ion Ţiriac, Ioan Rus şi Klaus Mangold, a intrat şi în vizorul autorităţilor americane. Într-un context similar, biroul de supraveghere a Bursei din SUA, SEC, a analizat modul în care concernul german a plătit statului american 185 de milioane de euro pentru a evita o anchetă. 

În plângerea penală la Procuratura Munchen I, prezentată săptămâna trecută de site-ul LifeGen.de, se arată că “rechizitoriul întocmit de procurorii DNA din România dovedeşte clar că în drumul spăgilor, EADS trebuie să fi jucat de la început un rol activ în plănuirea infracţiunilor
Într-adevăr, acordurile suplimentare secrete din contract, care ar putea fi transmise de DNA autorităţilor germane, ar putea elucida rolul exact al celor de la Fujitsu Siemens Computer (FSC). Actele procurilor arată că în Cipru au fost retrageri semnificative de numerar. Astfel a încercat EADS să transmită către exterior că este o afacere curată, iar FSC este un subcontractor normal, în timp ce rolul FSC a fost să spele 60 de milioane de euro în Cipru şi să plătească spăgile. Gravitatea deosebită a faptelor reiese nu doar din definiţia criminalităţii economice organizate. Au fost implicaţi bani publici ai UE de ordinul sutelor de milioane de euro, aşa cum reiese din raportul ,,EX-POST EVALUATION REPORT ON THE RESULTS AN IMPACTS OF ACTIONS CO-FINANCED BY THE EXTERNAL BORDERS FUND ANNUAL PROGRAMME 2010", Romania, Report set out in article 52(2) (b) ofDecision No 574/2007 /EC)
De remarcat faptul că raportul a fost întocmit de un membru al MAI din România pentru a justifica finanţarea securizării graniţelor SISF, care a fost încredinţată EADS. Statul român n-a fost în nici un moment capabil să asigure cele 743 de milioane de euro, astfel că parţial proiectul a fost finanţat din programul PHARE al UE, iar restul din împrumuturi. EADS Germania a implicat la rândul ei firme precum FSC, Gessa şi Profinet, pentru a facilita transferul de bani spre Bucureşti şi din Cipru, fără a se afla destinaţia finală a banilor murdari

Ce a făcut Angela Merkel după 2005?
De ce Biroul Cancelarului nu a fost informat cu privire la scandalul EADS-corupție și dacă cancelarul Angela Merkel nu știa nimic de mașinațiunile din Bucuresti, poate răspunde cu greu. Mangold a fost acordat în nici un caz de Merkel pentru contribuția sa la promovarea economiei germane.
O privire la Wikipedia, dar în mod clar că cancelarul a evenimentelor din București ar fi fost informat: ,, în cadrul Cancelariei Federale pentru BND (precum și pentru coordonarea tuturor celor trei agenții de informații ale guvernului federal), departamentul responsabil de 6; conductor lor la 1 ianuarie 2010 Günter cald -, prin urmare, deține și funcția de așa-numita coordonator de informații. Subvenția de la bugetul federal în 2013 a fost estimată la circa 531100000 de euro și 2014 este estimat la 552590000 de euro. "
În plângerea împotriva celor responsabili, Lifegen.de prezentat procurorilor în Munchen, se spune, prin urmare:
"Din faptul că EADS Germany GmbH a dizolvat în 2013, iar uzina CASSIDIAN Unterschleißheim a fost stabilit doar un an mai devreme, de asemenea, suspiciunea trebuie să se constate că închiderea persoanelor juridice EADS Germania GmbH și CASSIDIAN sa filială în primul rând, Scopul a fost de a acoperi structurilor de corupție masive și pentru a evita în special de aplicare a legii. Pierderile asociate de locuri de muncă ar fi fost luate cu bună știință comanda ".

27 de comentarii:

Liviutatarush spunea...

Google translate? N-am inteles mai nimic.

mos alecu spunea...

Este obligatoriu ca_cind se vorbeste despre corupti sa se vorbeasca , automat , si despre corupatori ...
In cazurile de fata ... mucles ... batista pe tambal despre corupatori .
Oare de ce ?
Din cauza ca este vorba despre licuricii care treb'e , numai , linsi in c.r ???
---------------------
Oare de ce asemenea scandaluri au explodat in multe tari din Europa ?
-------------------------------
(Pentru curolimbistii capitalismului plin de democratie si curatenie morala : nu numai in Romanica se poarta coruptia ... sint corupte , pina-n maduva oaselor , si tari de "avansata" democratie...) .
-------------------------------
Deci ... de ce asemenea dezvaluiri despre multe din tarile europene ?
Nu cumva unchiul Sam s-a suparat pe "E'ropa" ca nu merge pe mina lui impotriva Rusiei ?
S-a hotarit , unchiul Sam , sa le "bage mortu'n casa" europenilor : Las'ca va-nvat eu minte ! Va ridic in cap propriile populatii ! Coruptilor !!!! Jos cu voi !!!!

Huhu Rezea spunea...

Autorul care baga mortul in casa nemtilor, folosind date din Dosarul DNA Bucuresti, este din spatiul CSI.
Se zice ca tot el a sifonat in presa germana date din Dosarul Microsoft.

Huhu Rezea spunea...

Ce naspa e ca Tigri e coleg cu Nelu Rus de la Cluj!Sunt, cumva, amândoi din Dej?
N-a facut nimic Nelu, decât ca a incasat si el milioane de Euro ca sa dea contractul de securizarea granitelor României catre EADS. fara licitatie.
Tresalta Mircea Badea de bucurie
De ce s-ar teme paznicul de noapte de la garajele DaimlerChrysler?

tigri2 spunea...

Ia puneti-va o intrebare de 10 puncte,va dau un pont,Mirciulica nu cred ca tresalta, mai degraba salta in Dubai[fara "i'].Muncipiul Gherla,la vreo cativa km de Dej,spre Cluj,unde Badita al nostru,chestii / trestii cu o "fabricutza" de chibrituri,afaceri cu nemtii,etc,deh cin' se joaca cu focul...stiti voi.ia scormoniti.oricum ,eu m-am ocupat de partea publicitara asa ca n-am teama de nimic.

tigri2 spunea...

Pustiulica,afla de la mine,daca nu cumva "te-ai prins",toti latratorii de pe la antene,in special cei"turbati'au cate o hiba ascunsa si latra precum cainii la luna sau muta la .ula,in speranta ca vor distrage atentia urmaritorilor,practic se autoamagesc urland ,urlandu-si goliciunea morala,toti acestia au pacate grele la activ ,pacate care vor fi dezvaluite la prima spovedanie..care va sa vina in curand.ati sesizat ca cei mai mari guristi au fost murdaripana-n panzele albe[izmene,chemesoi de noapte]edxSRS ,Katy[micuta Tereza],unele de pe la Reality Prost Show,isi zbiara frustrarea si neimplinirea,nebarbieritul de la A3 are si el bube negre destule ,incearca sa para agresiv si 'atoatestiutoriu de caractere dar are un CV puscariabil...veti vedea si va veti minuna in curand mai bobor mare pupatoriu de moaste si de cururi.

tigri2 spunea...

Cu privire la pensiile noastre ,ale militarilor,de ce ma contrez cu cate unul dintre guristii acestui blog?Pai daca tot invart niste vorbe si articole[cam aceleasi] fara a cauta izvorul durerii si a-l analiza.de exemplu,pensiile unor MM sunt mai mari decat ale unor ofiteri superiori,de unde provine din chestia cu contributeala peste 20 de ani,aici trebuia sa se actioneze,mai ales ca situatia a fost exceptionala si impusa cu NATO,nu trebuia acordat otova,cei iesiti cu O7 trebuiau protejati cumva sa li se fi recunoscut "out the game"macar 70%din anii care urmau sa-i faca pana la 30 de ani ,ani curmati in interesul patriei.pai ce ne-au amagit[inselat] cu salarii compensatorii care durau un an de "fericire"si apoi foamea ,in lipsa unor alternative concrete...Dar buba mare ,ciuma ,nu este vazuta?Ce-a zis Scaraotzki?"Nu colinelu conduce tancul,etc"si caatare a favorizat tablagiul.Nu uitati ca el,baselu,marinelu a dirijat ,pe fata ,toate legile acestei tari si toate masurile aiuristice.Acuma trebuie o gandire curata ,"la rece"si inspirata di legile tarilor adevarate.Sa fie pus fiecare in "cutiuta "lui,Exact cum era in activitate ,unde gradul superior avea ,macar cu un leu,mai mult decat cel inferior.Exemplu un slt. cu un an vechime avea salartiul[solda] mai mare decat un MM principar sai plt adj .cu 30 de ani vechime .ssmd...Ne galcevim degeaba,MAFIA face legile.

mos alecu spunea...

Sa mor io daca n-am crezut c-am gresit blogul ...
Sau ca altcineva foloseste nickname-ul cuiva cunoscut p'ici-sa ...

Dupa ce , mai zilele trecute , ma omora ca este foarte normal ca mm sa aiba pensia (provenita din solda) mai mare decit colonelul (comandorul) ... acum aflam ca NORMALUL este ca solda s'lentului sa fie mai mare , macar c-un leu , decit a mm-ului cu trii'j de ani vechime ...

Mihai spunea...

Of ,of, of, in sfirsit citesc un comentariu al lui mos Alecu -Google la subiect si ce-i mai important, nu deziformeaza (lucru rar la dinsu). Se vede de la o posta ca are” stofa de politician” innascut si scolit pe parcurs.

mos alecu spunea...

Putulica dobitocul , desi sta cu gardu-ntre piciore , tot il maninca-n c.r !
Incearca , si el , marea cu deştu' !
Prezinta , putulica dobitocule , care-au fost dezinformarile facute de mine . Si demonstreaza in ce au constat acele "dezinformari" ...
In caz contrar , putulica dobitocule , nu esti decit un aspirant de proasta calitate la "rangul" de membru al haitei de maidanezi ...
Un simplu mincator de rahat care are impresia ca va fi crezut de cei care-i citesc prostiile ...
Si nu mai folosi , putulica dobitocule , termeni ("dezinformare") care ti-s complet nefamiliari !
Rezuma-te , putulica dobitocule , la termenii cunoscuti de tine : chei fixe , ciocane , uleiuri de ungere ...

Mihai spunea...

Atentie. Si-a revenit mos Alecu - Google. Scrie din nou ”normal” adica pe linga subiect.
Huhurez , da-i o matura ....

tigri2 spunea...

Una peste alta suntem o tara de idioti cu un bobor mare pupatoriu de cadavre,cu gandire de iobag din epoca feudala,pana si papa de la Roma a recunoscut ca D-zeu nu-i un magician care ne umple straita cu de toate daca ne prosternam in fata lui,alegem ,de un sfert de veac numai banditi,semianalfabeti si nenorociti,chiar si cand avem alternative ,instructori de dans moldovinesc:"tot pi loc,pi loc,pi loc / un pas inainti shi doi inapoi"dobitoci sadea ,ne meritam soarta.Eu as vedea instituirea starii de necesitate,tribunale militare,confiscarea averilor ilicite ,pedepsirea celor care ne-au condus spre nicaieri,toate astea cu sprijinul unor inspectori europeni,a pensionarilor militari in frunte cu Mos Alecu spaima Legii Penziilor.Desfiintarea partidelor ...

Huhu Rezea spunea...

@tigri
De ce crezi ca toti românii sunt ca d-ta?
Iar demonstrezi ca nu te simti in toate apele in democratie. Jungla iti este mai prietenoasa.

tigri2 spunea...

Mai cucuvaie,toti inafara de intelighentia dvs.,nu ti se pare ca esti cam modest?Daca asta-i democratie ti-o las toata tie.Te vad baiat dashtept,te rog scrie cateva principii ale democratiei care s-ar potrivi a ceea ce se intampla in Rommafia.Eu o sa evadez in jungla numita Europa tu ramai aici si du-te cu enoriasii tai sa mai pupati cate ceva.Ai o deschidere la "fereastra "gandului cam cat vizorul de la tanc.Esti cu un IQ super[califragilistic] ,cand ti-o fata mintea vre-un pui sa mi-l dai sa-l strivesc.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Tov. mos Alecu -Google

@avianyc 22 octombrie 2014, 10:11:00 EEST :
1. Mare DEZINFORMARE

La : "...probabil si riscul a fost mai mare sau conditiile de munca dificile -vatamatoare ..." .
Daca acele riscuri si conditii vatamatoate , bla , bla , bla ... sint mai mari pentru perioade foarte mari de timp (continuu , permanent) atunci ele sint incluse in solda functiei de baza (care este mai mare decit la cei care nu au acele riscuri , conditii...)
----------------------
2. Dezinformare si șantaj (linsaj)

Punerea in discutie , in acesti termeni , a riscurilor si conditiilor de munca dovedeste ca nu ai inteles : problema ierarhizarii corecte a veniturilor militarilor este o problema care incepe de la salarizarea celor in activitate ... Reflectindu-se mai tirziu in pensii ...

mos alecu spunea...

Măi putulica dobitoc ... iar te maninca-n c.r ?
Ai preluat si afisat niste frinturi din comentarii de-ale mele , prezentindu-le drept "1. Mare DEZINFORMARE2." si "Dezinformare si șantaj (linsaj)" .
Unde-i MAREA DEZINFORMARE , unde-i DEZINFORMAREA , unde-i SANTAJUL ?

Despre LINSAJ nu te intreb ... precis nu stii ce inseamna , si care-ar fi "potriveala" lui in aceasta discutie ... Probabil ca l-ai folosit pentru a te da "telectual la creerele tau" . Ti s-a parut ca (acest cuvint) suna "destept" si e bine sa-l pui si tu in text ...

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Lui Basescu si votantilor săi nu le place pluralismul politic, principalul principiu care defineste o societate democratica.
Te dai tigru in tara ta, dar te comport ca o molusca in tari străine.

Mihai spunea...

@Huhurez
Romanii ,democratia si derivatele ei.
Cu cit predai bunurile tarii mai pe gratis in miinile”capitalulul”din regiunile cu ”democratie”avansata cu atit esti mai democratic.
Pluralism politic sau gasti hotio-mafiote bine organizate in asa zise partide.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

mos Alecu -Google
Desi recunoaste cu jumatate de gura ca a practicat santajul mergind pina la linjaul legii pensiilor militare contributioniste(uciderea cu orice pret a principiului contributionist neadecvat in mintea lui pentru un militar ccontabil cca el si santajarea coabitacului cu pensia fonctie de ultimul salariu lunar-noroc ca nu a tinut figura).
Tov. mos Alecu isi sustine in continuare cu tupeu nevinovatia fara sa tina cont de faptul ca insusi profesorul lui dnul Google este in multe cazuri un mijloc-instrument de informare-dezinformare (sub clik-ul pe care-l da poate sa apara o informatie eronata ).
Tehnica lui se aseamana in oaresce masura cu tehnica unei purtatoare de cuvint(foarte echilibrata si docomentata in ziceri dupa auto-spusele ei) care graia in prostia ei precum ca Iohanis nu-i bun de prezident fiindca nu are copii fara sa-si dea seama ca -l facu sa roseasca pe seful ei de onoare.
Si precum o fi zis seful de onoare; mă fato cind vorbesti sa ai la indemina si hirtie..... parfumata asa îl sfatuiesc si eu pe mos alecu ;cind ciripeste(consuma cerneala) sa aiba la indemina si un SMIRGĂL FIN.

tigri2 spunea...

@Huhurez
De la 15 ani am imbracat haina militara si am dezbracat-o la 43 de ani...am invatat sa fiu supus si sa respect superiorii,iar pe inferiori sa-i...calc in picioare,mama lor de bibani !

mos alecu spunea...

Desi faci alergie la ajutorul pe care ti-l poate da dl. Goagal ...putulica dobitocule in limba romana nu se ezista "ŞMIRGĂL" ... exista "şmirGHEl" . Pronuntat "şmirghel" ... Asculta la adresa : ( //ro.forvo.com/tag/german_loanwords/by-date/page-4/ ) . Acolo este pronuntia "de la mama lui" ...
-----------------------
Probabil ca nu stii nici ce inseamna "a face alergie" ... Nu-ti mai "iecsplic" pentru ca "tot degeaba" ...

mos alecu spunea...

Spune putulica dobitocul ca : "mos Alecu -Google
Desi recunoaste cu jumatate de gura ca a practicat santajul mergind pina la linjaul legii pensiilor militare ..." .
Avusesem impresia ca esti un simplu dobitoc prost care incearca "sa se dea mare" ...
Am gresit !
Aiurelile pe care le debitezi nu arata decit ca esti un "deranjat la bibilica" , deranjat care circula liber deoarece se considera ca , nefiind violent , nu prezinta vreun pericol pentru cei din preajma lui ...
Ai grija , putulica dobitocule , ai grija ca harababura care este in cutia ta craniana s-ar putea sa-ti produca mari necazuti ! Tie , insuti !
----------------------
Era de asteptat ca un mm sa stie ca şmirghelul nu este şmirgăl ...
Probabil ca atunci cind ai inceput sa vorbesti despre şmirgăl (in loc de şmirghel) baietii si-au dat seama de deranjamentul din "creerele" tau si te-au dat afara ...
-------------------
Nu te mai intreb ce e aia "linjau" ... Probabil ca este tot un efect al deranjamentului instalat in "creerele" tau ...

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

hei mosule , ca sa nu cumva sa intorci cracul fara sa stii iti explic, smirghel= smirgăl in limbaj popular
Din pacate ai batrinit(facut umbra)fara sa-ti dai seama de beneficiile si subterfugiile unei democratii cit de cit consolidate. trebuie neaparat sa stii ca sistemul democratic iti permite sa urci treptele ierarhiei sau sa promovezi in functii publice inalte in mare masura si functie de cit de gramatical scrii sau te pronunti. Vezi expl. primarele care este almanahe,etc.
Si nu ma opresc aici ci merg mai departe luminindu-te ca si metoda asta este importata din democratiile avansate. Spre exepl.premierul D.Cameron a scris personal si de mina o scrisoare de condoleante unei familii care si-a pierdut fiul in afganistan plina ochi de greseli de ortografie.
Si uite ca a ajuns mare ,lucru pe care mizez si eu daca cu stiinta nu am avut parte.Asa ca mai largeste orizontul cutiutei ermetice sau mai bine zis vidate.
Si tot ca sa nu dai cracul linjaul=linsajul.