Un produs Blogger.

miercuri, noiembrie 19, 2014

Lasitatea de a nu recunoaste ca au votat Johannis

78 comments
Un santion reprezentativ pentru mai bine de un milion de români, care s-au prezentat la turul 2 al alegerilor prezidentiale, i-a pacalit pe operatorii institutelor de sondare la iesirea din sectiile de votare, nerecunoscînd ca a votat cu Johannis. Astfel ca toate exit-poll-urile au fost viciate, niciunul nu a putut sa estimeze victoria lui Johannis la o  diferenta atât de mare. Si cele care l-au dat invingator pe neamt n-au depasit 51-52%, adica in marja de eroare.
Se pune intrebare legitima: de ce un numar atât de mare de români au gândit ca este mai bine sa ascunda ce au facut in cabina de votare, preferând sa nu raspunda sau sa spuna ca au votat cu Ponta?
Cel mai usor ar fi sa explicam ca românii sunt discreti si nu doresc sa dezvaluie un secret garantat de lege. Toata lumea stie ca românii sunt atât de volubili si ca nu sunt in stare sa pastreze un secret, mai ales cand tin sa se laude cu faptele lor bune.
Cei care au mintit, in subconstientul lor au avut sentimentul ca au facut o prostioara si s-au comportat ca un minor care ascunde parintilor ca a permis unui necunoscut sa intre in casa. Cand parintii vor constata ceva deranj prin domiciliu, se va concluziona ca strainul a intrat in casa cu chei potrivite.

Multi români din tara au votat cu Johannis impotriva convingerilor lor, la rugamintea copiilor sau rudelor plecate din tara, care se jeluiau pe internet sau la telefon ca Ponta aduce comunismul, ca Ponta mareste taxele, ca prin votul dat lui Ponta le  compromite viitorul lor, desi viitorul si l-au amanetat strainatatii.
Nu vorbim aici de nucleul dur al partidelor care are curajul sa se bata si sa se confrunte cu orice adversar politic, Vorbim de alegatorii neafiliati politic.
Nu originea de neamt a lui Johannis i-a indemnat pe milionul de romani sa minta ci realitatea ca langa el se afla cei mai detestati politicieni ai ultimilor ani. Si teama ca poate vor afla vecinii si cunoscutii ca si ei au contribuit, prin vot, la readucerea la guvernare a celor care le-au taiat salariile si pensiile. Strângerea de inima ca voteaza impotriva celui care  a facut câte ceva pentru cresterea venitulor lor poate fi alt motiv al nesinceritatii.
Deh, ce nu fac parintii pentru viitorul odraslelor lor, chiar si când acestea nu au deloc experienta vietii.
Problema este ca Ponta a constatat, in urma votului, ca si multi dintre beneficiarii masurilor reparatorii sau a masurilor de protectie sociala le-au considerat a fi pomeni electorale, asemenea celui care a câstigat alegerile.
In intocmirea bugetului pe 2015, probabil ca Guvernul se va conforma perceptiei generale si surplusul de bani va merge in investitii si nu in pomeni electorale.

78 de comentarii:

karadeniz spunea...

Vor curge multi pixeli dupa aceste alegeri prezidentiale. Se fac analize serioase sa vada care sunt vinovatii.
Unii zic ca e diaspora, desi probabil ca in turul doi numarul acestora nu a depasit, din motive tehnice, 400.000 iar o parte, relativ mica, au votat si cu Ponta.
Altii zic ca facebookul e de vina desi la acesta a avut acces si Ponta&co.
Inainte de a trage concluziile trebuie sa stabilim o baza de discutie si incepem de la BEC chiar daca nu avem rezultatele definitive din turul 2.
Turul 1 numar total de alegatori prezenti la urne 9.723.232. Ponta – 3.836.093 - din care diaspora- 25.466. Iohanis – 2.881.406 - din care diaspora- 73.912. Alti candidati – restul de voturi
Turul 2 - rezultat partial 99,7% -numar total de alegatori prezenti la urne 11.618.845. Ponta – 5.211.097, Iohanis - 6.242.825
Deci in turul 2 Ponta a mai primit in plus aproape 1,5 milioane de voturi iar Iohanis aproape 3,4 milioane.
De ce a pierdut Ponta.
Cei 3,8 milioane de votanti ai lui Ponta din turul I au reprezentat sustinatorii permanenti ai PSD, UNPR, PC la care s-au mai adaugat si cei miluiti de guvernul Ponta si parlament cu tot felul de pomeni electorale in valoare de 3-4 miliarde de euro, desi o parte din acestea erau necesare momentul ales a fost gandit electoral.
In turul doi cresterea de votanti a lui Ponta s-a datorat unor voturi culese de la alti candidati, alde Vadim, Melescanu, Funar, unora care nu au votat in turul I si speriati de propaganda antiiohanis l-u ales pe Ponta. Ca la orice alegeri si acum s-au practicat diverse metode de fraudare a votului si este clar ca ca cei de la putere, prin Oprea si Dragnea specialisti cu doctorat in astfel de chestii, au furat cam de 4-5 ori mai mult decat echipa lui Iohnis.
Concluzia este ca voturile reale pe baza de sustinatori permanenti ai lui Ponta sunt cel mult 2/3 din voturile acordate in turul II. Specialistii lui trebuia ,daca stiu meserie, sa sesizeze din primavara acest lucru si sa propuna alt cadidat,
De ce a castigat Iohanis.
Principalul vinovat este chiar stafful de cmapanie a lui Ponta. Declaratiile doamnelor Firea, Vasilescu, sustinerea fatisa a BOR, campania media cu tot acest bau-bau ca neamtul vinde Ardealul, care are case mai mult ca Nastase, ca a vandut copii etc, a facut ca pana si oamenii mai mai simpli in gandire sa inteleaga grotescul campaniei si au pactizat cu victima acesteia.
Unul din motivele pentru care a castigat este acela cu care am convins multi nehotarati sa voteze cu el. Concentrarea intregii puteri, administratie locala, parlament, guvern, presedinte im mainile PSD creau premisele reeditarii situatiei cu PDL, boc premieri si Basescu presdinte.
Un alt motiv este votul dat de etnicii maghiari lui Iohanis, ardelean si etnic ca si ei. Aici este greseala lui Ponta ca a cooptat UDMR la guvernare desi nu prea avea nevoie de ei, doar pentru a slabi o eventuala opozitie a dreptei.
Oamenii au inteles ca ajuns presedinte Iohanis nu are cum sa aduca dreapta la guvernare cel putin pana in 2016, iar atunci o poate face doar daca PSD va slabi ca partid, va pierde din aliati, UNPR/PC/UDMR, si in urmatorii doi ani va deceptiona la fel ca cei care acum sunt in opozitie, faramitati inca in diverse partide,
Din pacate ceea ce presupuneti ca va face guvernul Ponta la alcatuirea bugetului, eliminarea pomenilor electorale ar scadea PSD-ului popularitatea si ar permite dreptei, prin atragerea aliatilor actuali aiPSD , sa acceada la putere la fel cum a facut PSD in 2012.
E si asta posibil dar nu cred ca oamenii din PSD vor sa stea iar pe tusa. Cu munca si ceva mai multa corectitudine se pot mentine si masurile de protectie sociala, macar cele cu adevarat necesare precum si realizarea investiilor necesare si aducatoare de prosperitate.

socrulusocrate spunea...

Nu-i vorba de nici o lasitate maestre.V-au tras teapa.Au observat ca toate institutiile lucreaza pentru voi,si-au dat seama de marea voastra capacitate de a ciordi voturi.Deci a fost o strategie,v-au adormit vigilenta ca sa nu va dezlantuiti la furat voturi(mai mult decat aveati planificat ca nu pot sa cred ca de de cand v-a tras-o basescu nu v-ati perfectionat masina de furat),ceva de genul "dormiti linistiti..."Mama ce teapa v-au tras oamenii...Sunt mandru ca sunt roman!

Mihai spunea...

@ Huhurez

Daca Ponta pe care personal il consider un produs bun al socitatii si al Psd prin afilierea politica la acest partid ar fi vazut ceea ce nu vezi nici tu atunci poate azi ar fi fost presedinte .
Din pacate cei care l-au inconjurat cu Rtv,ant3, Firea etc nu cunosc sau nu au studiat indeajuns pshihologia maselor dornice de cu totul altceva intre care si dorinta de razbunare si revansa uneori chiar in urma unor atacuri murdare venite minut de minut.Tot ce s-a intimplat a fost perceput intr-un anumit fel de cei din urban fata de cei din rural,de cei analfabeti politic sau chiar analfabeti de cei din celelalte doua categorii (studii medii si studii superioare) de cei din zonele dezvoltate fata de cei din zonele sarace vizavi de cei care activeaza in strainatate,de cei care activeaza in privat fata de cei care activeaza la bugetari(indesati cu pomeni din greu).
O campanie murdara axata doar pe basescu si familia lui Iohanis nu a convins pe nimeni mai ales atita timp cît venea tot din zone murdare,obscure.
Iar poporul roman are o inteligenta nativa si o putere de discernamînt extraordinare lucru constatabil daca stai de vorba doar cu omul simplu de la tara.
In concluzie dacă Ponta vedea ceeace nu vezi nici tu azi probabil ar fi fost presedinte. La doborît un Iohanis ca persoana fizica , calculat in vorbe,ordonat in idei,stapîn pe situatie . Lumea a votat Iohanis si nicidecum liota din spatele lui cu speranta ca ajuns presedinte se va debarasa de balast si va face ce trebuie facut cu care a si inceput.

Drept dovada la ceea ce am sus sta si sanctiunea luata de Firea si poate trebuia si pentru altii inclusiv pentru tine si Herr ȘTRUL-Alecu pensie jmecherita.
”Totodată, la întrebarea unui jurnalist prezent la conferinţa de presa - «Deci asta ar fi un defect pentru un viitor preşedinte?», doamna senator a răspuns: «Categoric», reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situaţiei familiale, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se arată într-un comunicat de presă al CNCD, citat de MEDIAFAX.

Pe lângă avertismentul dat senatorului Gabriela Vrânceanu Firea, Colegiul director al CNCD a condamnat public astfel de declaraţii, considerându-le ca fiind discriminatorii.”

Voua va urmeaza.
Incă asteptam felicitari.

mos alecu spunea...

@socrulusocrate miercuri, 19 noiembrie 2014, 18:14:00 EET :
Inteleg ca populimea "Au observat ca toate institutiile lucreaza pentru voi,si-au dat seama de marea voastra capacitate de a ciordi voturi.Deci a fost o strategie,v-au adormit vigilenta ca sa nu va dezlantuiti la furat voturi..." . Adica au declarat operatorilor de teren (care culegeau datele pentru sondaje) altceva decit realitatea votului lor ...

Adica cei care nici nu stiau ce si pentru ce voteaza ?
Adica cei care votau contra Ponta deoarece stiau ca acela are de gind sa MICSOREZE TVA ?
Aceia au facut o "strategie" de adormit vigilenta ???

Doamne , mare ti-i gradina ta !!!!

mos alecu spunea...

Putulica dobitocul iar ma musca de c.r !
De data asta are dreptate ... Pentru ca merit sanctiune de la aia cu discriminarea ...
Recunosc ca l-am discriminat pe putulica dobitocul ...
L-am discriminat atunci cind , in loc sa-l bag in 'zda ma-sii , asa cum pe drept merita , eu i-am spus numai ca este dobitoc ...
Asa ca , acum il rog sa ma ierte !
Drept dovada a bunei mele credinte ... nu-l mai discriminez si-i spun ceea ce merita ... Adica ceea ce nu-i spusesem atunci cind il discriminam ...

mos alecu spunea...

Ieri sau alaltaieri am vazut un filmulet in care un magician facea ... diverse ...
Printre altele : o piata publica mare , plina de cetateni ... La un moment dat telefoanele mobile ale tuturor celor prezenti suna ... toate fiind apelate de la acelasi numar ...
Adica se pot face niste chestii cu telefoanele mobile "de nici cu gindul nu gindesti" ...
Asa ca lasati-o balta cu analizele cu "masele-largi populare" care au votat asa si nu asa ; cu_ca de unde au venit voturi : cu_ca_cite voturi au venit de colo si de dincolo ...
Mai degraba ginditi-va cine si de ce i-a dat ordin coabitacului sa se declare invins ...
Ginditi-va cine si de ce i-a dat ordin sa se supuna la toate ORDINELE pe care le va da ne-romanul guvernului si Parlamentului ...
Restul sint probleme pur tehnice ...
Discutiile sint povesti de adormit copii handicapati ...

Nu stiu de ce s-o fi prezentat acel film tocmai in aceste zile ...
----------------------
Probabil tineti minte ca si basinescu primise ordin de la ne-roman sa retraga de la post pe toti ambasadorii din tarile unde n-au putut vota toti capsunarii ...
Iar basinescu , pe care probabil ca acum il doare-n c.r de ordinele licuriciului , i-a spus ne-romanului : Ia mai dute-n p..a mea ! Toti ambasadorii ramin acolo unde sint !

Mihai spunea...

@ Arici Pogonici
Avind in vedere viziunea ta profund cosmogonica care a bulversat lumea stiintifica (vezi citat),

Alecu catre @calin luni, 17 noiembrie 2014,

”- sistem de referinta cu punctul de observare undeva in cosmos
------ cetateanul de la etajul 1 din Bucale va fi mai sus fata de cetateanul de la etajul 2 al unui bloc din Wellington (N.Zeelanda)...”

spun fara resentimente:

Cobori in jos Luceafar blind,
Alunecind pe-o raza,
Și lumineaza doamne, cind si cind
Aceasta minte ..... ratacita.

Pîna cind nu ajunge si el la ospiciu.

mos alecu spunea...

Putulica dobitocule , tu ma incerci sa vezi daca nu cumva te discriminez iarasi ...
Nuuuu !
De data asta nu te mai discriminez : te bag direct in ...

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

Hof,of,of. In sfîrșit dupa 25 de ani am vazut doua zile normale in România.

Gute Nacht Herr moș Alecu pensie jmecherita & acolitii

Pe curînd

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Adevarul este ca multi conationali nu inteleg care este diferenta dintre a vota cu Iohannis si Ponta. Se lasa dusi de val, cu toate ca valul este impotriva intereselor lor. In sectia de votare,in fata mea,o fosta invatatoare il ruga pe cel care-i daduse stampila, ca sa intre in cabina de vot, sa-i spuna cu cine sa voteze.
Multi mesteca lozinci care nu au legatura cu realitatea.
Este un pericol ca Ponta si ai sai sa detina si presedintia si guvernul, asa zic toti basistii, dar nu este acelasi pericol daca Johannis si ai sai le vor acapara? Ati vazut ce a spus astazi Johannis, ca vrea toata puterea. Cel tarziu, in luna februarie guvernul Ponta va cadea. Normal ar trebui ca Ponta sa demisioneze acum, pentru ca portocaliii vopsiti in liberali sa faca ei bugetul pe 2015, ca sa vada si „coate goale”, care voteaza cu liberalii, care-i deosebirea intre social-democratie si liberalism.
Multi dintre cei care au venit pentru prima data duminica la vot in ultimii 15 ani, cred ca nici n-au vazut dezbaterile dintre cei doi candidati pentru a cântari competenta lor politica.
Ponta a luat un afront nemeritat de la electoratul dependent de protectie sociala. Acest electorat, bugetari si dependenti de protectie sociala, ar merita sa fie lasat in seama unei noi gevernari portocalii.In felul acesta ar invata care ii este interesul.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

@ tigri
Lasa-i că-s inca dezorietati și nu se pot adapta regulilor normale -ordonate de oameni normali cu credibilitate interna si externa.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@tigri
Ai intrat in delirul junglei, daca ne spui ca oamenii de afaceri din Autriche dau mâna cu paznicul Kis.
Tu esti un extremist fascist care merita sa stea in puscariile alea care zici ca ar trebui sa se construiasca. Esti de compatimit.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@tigri
Tara ta nu mai este România.Te doare in fofeaza de aceasta tara.Nu te-ar deranja daca presedintele ei ar ajunge iredentistul Tokes, sustinatorul celui care a cerut in instanta ca face parte dintr-o organizatie succesoare in drepturi a organizatiei fasciste Grupul Etnic German din România.
Nu sari mai sus de filosofia unui instructuras auto de lânga gara Chitila.

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@tigri
Tu chiar esti in delir! Nu se prea intelege daca vorbesti numai in numele tau, ca vad ca o dai si la plural. Cine sunteti voi, mai corcitura de fiara?
Uita-te si tu, dupa un an, ce se adevereste din ce delirezi tu? Asta daca nu-ti stergi comentariile, fricosule. Nu-i nimic, ramân in arhiva mea.

karadeniz spunea...

@ Huhurez
Ba da e acelasi pericol, doar ca modul de realizare a concentrarii puterii e foarte diferit. Pentru PSD&co singurlul lucru care le mai trebuia era presedentia si inclusiv eu eram aproape convins ca o vor avea.
Pentru Iohanis este foarte greu de realizat acest lucru.
In primul rand propulsarea sa la varful politicii este relativ recenta, nu are prea multa experienta, nu cunoaste suficient oamenii din fostul PNL, chiar daca a fost o perioada scurta presedintele acestui partid si nici pe cei care s-au afiliat cu ei din fostul PDL, rupt in mi multe bucati. Dreapta este foarte divizata, trebuie ceva timp pentru temperarea orgoliilor si coagularea atator factiuni dizidente.
PSD este un partid puternic care a crescut si mai mult in urma chestiei aia cu liber la migrare de la un partid la altul. Cu tot cu satelitii lor aveau parca 70% din parlament. Cred ca si singuri au cam 50% . Deci cel putin pana la alegerile parlamentare nu ar prea putea fi dati jos decat printr-o revolutie.
Iohanis nu le poate pune bete in roate daca nici celebrul Basescu nu a putut.
Deci unde ar fi baiul. O guvernare corecta, stoparea risipei, intrarea in forta, ca jandarmii la Pungesti, in economia supterana, stimularea investitiilor, cam asta trebuie facut iar daca fac asta Ponta cu ai lui pot castiga si alegerile din 2016. Asta cu o singura conditie, Ponta sa vrea acest lucru si sa fie el seful de drept si de fapt al PSD. Daca alde Mazare si Constantinescu ( ii dau ca exemplu ca ii cunosc si stiu ce le poate pielea ) si altii ca ei fac legea in PSD e clar ca Ponta fiind o marioneta va juca dupa cum i se canta.
Daca aliatii vremelnici ii vor parasi si vor trece de cealalta parte e tot vina lui Pont ca s-au aliat cu astfel de specimene.
Deci in concluzie daca Ponta si PSD-ul vor iesi de la guvernare e din vina lor nu a lui Iohanis, iar acesta din urma nu prea mai poate reedita perioada Basescu-Boc pentru ca reactia populatiei va fi alta, cam ca la greci.
Incercati sa induceti idea ca nu impotenta politica a lui Ponta, ca lider al coalitiei aflate la putere, e de vina pentru pierderea presedentiei ci electoratul , in special cel dependent de protectia sociala. Dependentii reali sunt mult mai putini decat cei care, de 25 de ani incoace, sunt introdusi, ca masa de vot, in aceasta categorie. Romanii chiar si cei de la tara, au inteles, in mare parte, ca aceasta protectie mascata se face tot din veniturile si munca lor.

Mihai spunea...

BREAKING NEWS

Comunicat de presa

In urma sesizarii CNCD pentru faptele de discriminare şi încalcălcarea dreptului la demnitate al persoanelor, pe criteriul situaţiei familiale , apartenentei etnice si religioase, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare s-ar parea ca se va lua o decizie radicala impotriva celor doi promotori ai acestor fapte mergindu-se pina la pedeapsa cu 3 luni la beci si hranire doar cu piine integrala cu tărîțe si apă cu sare.
Adresam totusi din partea unor ONG-uri de buna credinta ca inainte de pronuntarea sentintei cei doi impricinati sa fie radiografiati pshihiatric.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihai spunea...

S-a dus pe pluta legea pensiilor militare din coada societatii civile adusa acum de forta majora in fata -”in primul rînd”.
Interesant totusi ca sindicalistii onorabili nu-l duc pe ”patron” la doctorsau cel putin sa-i verse calimara.

mos alecu spunea...

@karadeniz oi, 20 noiembrie 2014, 05:33:00 EET :
Inteleg ca votul dat ne-romanului n-a fost pentru el ! A fost impotriva coabitacului care , el si-ai lui ar fi facut "una-alta" ...

Mai inteleg ca ne-romanul nu prea poate face nimic (nici de rau , dar nici de bine) ... pen'ca nu-i "de calibrul" basinescului ...

Incurcate-s caile Domnului , si modul de gindire la sustinatorii de ne-roman !...

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Nu am de aparat nicio imagine proprie si imi permit sa spun ca românii au votat foarte prost. Nu au sesizat ca Johannis este doar una din mastile sub care se tot ascund, dupa referendumul din 2012, basistii si cele mai tenebroase forte politice care au putut sa se incropeasca in România ultimelor decenii, de la cocalari si interlopi pâna la gulere albe.
Nu Johannis este problema ci cei care s-au catarat pe imaginea sa de neamt si om onest pentru a ajunge din nou la putere si, ce este mai tragic, pentru a scapa de puscarie cu sprijinul celor pe care si i-au infiltrat in parchete si instantele judecatoresti.
Multi dintre cei care l-au votat nu l-au perceput ca pe un liberal sau, cu atât mai putin, ca pedelist portocaliu.Au vazut in el omul providential care se deosebeste de politicienii nostri.
Probabil, nu ai fost in tara in ultimele luni pentru a vedea câte fonduri a impins clientela dependenta de regimul basescu pentru a face campanie electorala pentru Johannis. Un strain ar fi zis ca a nimerit in in Germania ...nu in România, asa arata spatiul public.
Asta, apropo de divizarea dreptei si lipsa de puterea de a se insinua din nou la putere.
Românii nu se vor dezmetici decât daca vor fi lasati sa mai patimeasca câtiva ani pe mâna jigodiilor pe care, indirect, le-au votat duminica trecuta. Johannis va fi un captiv pe care jigodiile il vor manevra cum vor, amintindu-i ca ele, pe banii lor, l-au adus la Cotroceni.
Ponta, scârbit de ce i s-a putut intâmpla din partea celor pentru care s-a zbatut sa-i scape de regimul basescu, nu prea mai are tragere de inima sa se bata. Când era nevoie sa fie in tara, pentru elaborarea bugetului, a preferat sa plece in concediu prin strainatate. Probabil ca isi va gasi o functie in organismele europene.
Culmea este ca este acuzat de comunism tocmai el care a dus PSD atât de spre dreapta, ba prin alianta cu PNL, ba prin cochetaria cu referendumul monarhistincât si-a pierdut chiar si o parte din electoratul moderat de stânga. Ca sa nu mai vorbim de electoratul aflat si mai la stânga de PSD, care, ce sa vezi a votat tot cu Johannis. Pe chestia asta si-o va lua pe spinare din partea conservatorilor din partid.
In concluzie, duminica, românii au ratat marea schimbare. Basescu pleaca, daca nu va amâna vreo trei ani plecarea, dar au ramas basisti la putere.
Vei constata si d-ta ca aceleasi fonduri,din aceleasi surse, vor merge in teschereaua clientelei MAFIEI PORTOCALII si nu in masuri de protectie sociala.

s spunea...

@Huhu
Hai ca plutesti rau ....

calin spunea...

Cineva, si-i dau dreptate intr-o anumita masura, spunea ca daca, noi, ca popor, mai existam, e pentru ca am fost precum trestia in bataia vantului. Am fost amgiti, o vreme, ca cineva, pe un cal alb, de undeva din nord, va veni sa ne salveze, ca vezi Doamne, suntem poporul ales din gradina Raiului...asta pentru cei mai slabi de inger...Politicienii au avut grija sa ne adoarma "vigilenta" in interesul lor personal utilizand un arsenal imens de unelte "democratice". Am fost si noi, cei care mai "calatorim" pe bloguri de aceasta factura, victime ale demersurilor criminale infaptuite de alesii nostri. Ponta a platit pentru felul cum a tradus in fapt promisiunile iar neamtul a castigat pentru simplul fapt ca e exponentul unui neam, se zice, mai serios. Dar, au fost simple considerente care, din pacate, au prins la mase. Nu mai aduc in discutie razboiul informational si manipularile ordinare care au gasit in tara un gazon gras, mentinut si hranit abundent cu incultura dar, in special, cu dezbinare intre clase sociale si generatii. In ceea ce ne priveste, ar trebui sa ne ingrijoreze viitorul daca noul ales ne ramane presedinte. Contextul international din proximitatea tarii si starea natiunii au fost total "fentate" in campania electorala. Am inteles ca fostul primar nu s-a omorat cu participarea la festivitatile "militarizate"...mai mult, ii citim si parerea cu privire la serviciul militar. Nu-i o tragedie, au facut-o si altii, dar a scris aceste randuri in calitate de pretendent si la functia de Comandant suprem al Fortelor Armate:
Presedintele a urmat stagiul militar in Timisoara, la “transmisiuni” si a avut gradul de sublocotenent. “O pierdere de vreme”, asa cum a caracterizat acesta timpul petrecut in uniforma. “Eu pot sa accept foarte usor disciplina daca inteleg sensul din spatele ei. Insa disciplina aceea era un nonsens total”, isi incepe povestirile de garnizoana Klaus Iohannis. (aliniat preluat dintr-un comentariu la cartea de memorii recent lansata)
Ce ne mai ramane de facut? In afara de a ne mai certa si risipi energia pe vorbe de duh...

Mihai spunea...

@ Calin
Am avut impresia ca plutesti in ape mult mai limpezi decît niste ciumati din zona insa vad ca pe linga ca te dai de partea murdara a lucrurilor mai pui botul si la manipularile ordinare promovate de ciuma rosie ajunsa cit de curind prin ”fenomenul de normalitate”-neplacut lor, in birourile procurorilor si pe masa Consiliului National privind Discriminarea.
Si acum sa o luam pe rind;
1. Am participat la foarte multe actiuni cu prilejul unor sarbatori nationale si pot sa infirm faptul ca Iohanis in calitate oficiala de primar a participat la festivitati alaturi de alte inalte oficialitati militare si ale judetului. Deci cade si aceasta manipulare ordinara si cu timpul se va dovedi intrucit exista documente.
2. In privinta recuperarii unor cladiri de patrimoniu de catre grupul etnic german asculta aici si tu si Huhurez;
-etnia asta germana instalata in sudul Transilvaniei numita sasi este una din cele mai pagubite etnii conlocuitoare de pe teritoriul acestei tarisoare . Au fost deposedati de case valoroase la pret de nimic si exportati pe bani grei.
Casele respective ATENTIE au fost pe urma date cu repartitie clicii comuniste de frunte a judetului iar dupa 1990 cind s-a pus problema retrocedarii catre titularii de drept prin intelegere intre staul german si roman , parlamentul intesat de alde ilici” a venit” cu o lege 112 prin care s-a stopat retrocedarea si casele au fost cumparate la pret de nimic de mafia comunista care le ocupase inainte de 89,in acest mod facîndu-se inca o nedreptate acestei etnii. Respectivele case care nu au putut fi instrainate timp de 10 ani dupa darea legii acum se vind la preturi exorbitante de catre propritarii actuali iar unele sunt in acele litigii prezentate de televiziuni.
In 90 scapati de furcile caudine ale ”exportului” a fost un exod masiv al sasilor multi dintre ei plecind definitiv si-au vindut pe nimic toata agoniseala. Asa s-au cumparat de catre multi inclusiv de Iohanis case,autoturisme ,scule la preturi de nimic. Iohanis nu a spus din motive de el stiute ca socrul lui a fost cel mai mare si cunoscut blanar din Sibiu, deci cu posibilitati.
3. In privinta unor cladiri de patrimoniu recuperate de forumul democrat pot sa spun ca este ceva absolut normal si nimeni nu-i invinovateste aici. Hermanstadt si Mediasch au fost intemeiate si construite de etnia saseasca, este munca lor din generatie in generatie pina in 90 cind au plecat masiv.Nu le-au luat cu ei ni le-au lasat aici si ne mindrim cu ele si cu ei cei care au fost; Inocentiu Micu Klein, care, ca nobil, a intrat în Dieta Transilvaniei (fiind primul român din Dietă) și a cerut drepturi pentru poporul român cu argumente bine precizate precum:
-românii sunt cei mai vechi locuitori ai țării;
-românii sunt populația cea mai numeroasă din Ardeal;
-românii lucrează pământul și ocnele (muncile cele mai grele);
-românii dau cele mai mari contribuții și, în virtutea voinței imperiale exprimată prin cele două diplome leopoldine, trebuie să se facă dreptate și poporului român.

Hermann Oberth-creatorul rachetei si profesor al celui care a crea naveta spatiala americana ale carui cladiri salasluiesc exponatele Muzeului Aviatiei si sectiunea Hermann Oberth administrat de armata si deschis zilnic publicului.
Stephan Ludwig Roth om de cultura care a lasat mostenire cladiri in care functioneaza scoli si institutii de cultura in care invata romani fiindca sasi nu prea mai sunt.

Mihai spunea...

PS
Ma opresc aici ,nu mam putut abtine vazind inversunarea voastra impotriva acestei etnii care afacut mult bine in zona si care in 1918 a fost prima care s-a alipit unirii.
Nu este academic dar pot sa va spun mai pe din dos ,sa va fie rusine pentru afirmatiile nefondate facute.
Acest patrimoniu mobiliar si cultural este al lor si oricum ar fi fost nu trebuie furat de clicile hraparete romanesti. Au fost furati destul,au fost deportati in Siberia s-au intors, au plecat si nu au cerut si nu cer nimic statului roman.
Cit despre stagiul ala militar si eu spun la fel. Decit sa stau un an si ceva ,paznic la oi,sa sap porumb ,sa culeg rosii,sa fiu porcar la GAZ, sa fac bocancii sof si of. sau sa-i car plocoane pentru o invoire,etc mult mai bine asa sau eventual un sistem nemtesc in care sold. merge zilnic un an de zile 8 ore la program se instruieste strict in ce este nevoie dupa care pleaca acasa si isi vede de treaba demn si nebuzunarit de nimeni.
Politica pe care voi o faceti este o politica a pagubei si nicidecum a pragmatismului aducator de progres.
Ori lumea s-a desteptat si va vota omul aducator de pragmatism si progres in viata lui si nicidecum gargaragii ineficienti.Asa s-a intimplat aici la partide vom vedea in ce situatie vor fi pina la alegeri. Deocamdata cineva a fugit de pe cimpul de lupta cu coada intre picioare lasîndu-si armya in voia sortii. Halal conducator.........Fair Play cistigatorul este singurul care nu l-a atacat, gest de educatie si decenta.

mos alecu spunea...

Măi putulica dobitocule , ti-am spus ca nu te mai discriminez spunindu-ti doar "dobitoc" !
Acum iti spun sa te duci... stii tu unde ...
-----------------------
Vezi ca chestiile alea din lemn , folosite pentru confectionarea de garduri se numesc "lEaţuri" ...
Laţu-i laţ , iar leaţu-i leaţ ... altăceva ...
Tu , ca maistu militar (chiar daca de aviatie) ar fi trebuit sa ai niste , minime , notiuni si despre materiale de constructii ...

mos alecu spunea...

Se face oarece tapaj pe chestia indeplinirii stagiului militar de catre ne-roman ...
Un dobitoc incearca sa-l scuze cu : " Decit sa stau un an si ceva ,paznic la oi,sa sap porumb ,sa culeg rosii,sa fiu porcar la GAZ, sa fac bocancii sof si of...." .
Dobitocelule ... ne-romanul a indeplinit stagiul militar ca "militar cu termen redus" , cu o durata de 9 luni ... Pe acestia nimeni nu-i folosea pentru aiurelile de care vorbesti tu ...
-----------------------
Ca sa stii si tu ... desi nu stiu la ce ti-ar folosi ...
Dupa cele 9 luni , militarii respectivi isi faceau studiile la facultatile la care fusesera admisi . Apoi aveau o convocare de 30 de zile , in urma careia primeau gradul de sublocotenent (sau sergent major) in rezerva ...

Mihai spunea...

@ mosule
Poti sa compari cu sistemul nemtesc si sa ma lameresti la ce a folosit cel romanesc transformat mai mult in munca fortata pentru impăratie. Si nemtii au studenti.
Nu forta.... ca am rabdare.

Huhu Rezea spunea...

Bai, zda in uluca
proprietatile grupului etnic german, organizatie nazista, Coloana a V-a in România, au fost confiscate se statul regal român, nu de comunisti.
Cladirile acelea publice nu trebuiau retrocedate Forului Democrat German pentru ca nu fac obiectul legii retrocedarilor.Puteau fi date in administrare sau cu chirie catre GEG.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
karadeniz spunea...

Deocamdata stim prea putine despre Iohanis ca om politic. Chestia cu cataratul altora pe lider este o constanta a politicii romanesti postdecembriste. Dreapta a utilizat banii proprii in speranta ca daca, repet daca, vor ajunge la putere ii vor recupera. Cei ai lui Ponta au utilizat banul public. Imi, aduc aminte chestia cu cantaretii bisericesti, trecuti prin OuG in randul clerului pentru a beneficia de salarii de la buget. Nu prea cred ca asta e protectie sociala, ci exact mita electorala, BOR are o avere uriasa agonisita pe spatele crestinilor, aveau de unde-si plati cantorii, mai ales ca astia scot lunar un salariu de functionar bancar din pomeni. Am plecat din tara la sfarsitul lui octombrie, asa ca am vazut acciunle electorale ale tuturor, ba chiar si partea aceea pe care unii doar o banuie.
chimbarea de care vorbiti nu o poate face nici Ponta nici Iohanis. Ea trebuie sa fie un efort colectiv al clasei politice si al maselor. Clasa politica necontrolata de nimeni face ce stie ea, masele au doua posibilitati, pleaca in alte tari sau rabda si accepta badjocura la care sunt supusi.
Prea putini sunt cei care se revolta si care dau o finalitate acestei revolte. Acum ceva timp Grecia era in moarte clinica. Masele au reusit reanimarea si care a fost prin Grecia inainte si dupa criza constata ca totul e cam la fel.
Tot vorbiti de mafia portocalie. Ia vedeti cati din mafiotii portocalii sunt acum in alinata aflata la putere. Chestia asta cu protectia sociala, pe care o tot vehiculati ca fiind marea realizare a PSD-ului este ca ceea ce fac tiganii, mutileaza copii pe care-i duc la cersit iar din banii castigati le dau ceva de mancare, un pat de dormit si cateva haine. Culmea e ca si acestia, ca si multi dintre noi, sunt recunoscatori celor care i-au adus in aceasta stare.
Repet ceea ce am mai spus, Iohanis nu poate aduce dreapta la putere decat daca Ponta si alinata aflata acum la putere vor acest lucru.

Anonim spunea...

@Avianyc
Sasi au fost ,destul de numerosi in Bistrita-Nasaud,Mures,Cluj si multe alte judete transilvane.

Mihai spunea...

@ Anonim
Da ,dar majoritari au fost in cele doua judete,se stie ca parca la un moment dat sediul Grupului etnic a fost mutat de la Sibiu la Brasov.

Huhu Rezea spunea...

@zda in uluca
Daca prin Decret regal(il vezi intr-o postare anterioara) au fost confiscate toate proprietatile organizatiei fasciste, GEGerman, comunistii n-au mai avut ce sa confiste in 1945 de la acea organizatie nazista. Nici nu mai exista ca persoana juridica.
Numai nationalizarile administrative de dupa 6 martie 1945 fac obiectul legii retrocedarilor, fie ca erau ale persoanelor juridice, fie ale persoanelor fizice. Nici confiscarile dispuse de instante nu intra la retrocedari.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
mos alecu spunea...

Va tot spun sa terminati cu prostiile cu "votul poporanilor" , "votul covirsitor" ... bla , bla , bla ...
Va tot spun ca alegerile astea au fost hotarite (si realizate) la telefon ...
Va intrebam de ce s-a declarat asa de repede invins coabitacul ...
Va intrebam de ce s-a trecut asa de repede la executarea ordinelor ne-romanului ...

Iata de ce :
" Frank Rose: .... Aşteptăm să lucrăm cu preşedintele ales şi cu noul Guvern al României”."
://www.gandul.info/interviurile-gandul/doi-emisari-ai-sua-au-venit-la-bucuresti-a-doua-zi-dupa-alegeri-rose-gottemoeller-democratia-este-vie-si-sanatoasa-in-romania-asteptam-sa-lucram-cu-presedintele-ales-iohannis-si-cu-guvernul-sau-13598250

Ati retinut ???
NOUL GUVERN AL ROMANIEI !!!!

Dati-va miinile si ... "capul la fund" !
Pauza s-a terminat !
V-ati jucat destul de-a democratia !

"Metropola" si-a trimis emisarii in colonie cu mesajul : "Asculta comanda la mine !" ...

Mihai spunea...

@ Huhu
legea (nr. 485/1944) nu a fost abrogată nici până azi. Prevederile articolului 15 au fost implementate şi prin legea nr. 187 din 23 martie 1945, Art. 3: În scopul înfăptuirii reformei agrare, trec asupra Statului pentru a fi împărţite:
a) Pământurile şi proprietăţile agrare de orice fel aparţinând cetăţenilor germani şi cetăţeni români, persoane fizice sau juridice, de naţionalitate (origine etnică) germană, care au colaborat cu Germania hitleristă.
b) Pământurile şi alte proprietăţi ale criminalilor de război şi ale celor vinovaţi de dezastrul ţării;
c) Bunurile agricole de orice fel ale cetăţenilor români care s-au înscris voluntari pentru a lupta împotriva Naţiunilor Unite;

Mihai spunea...

PS
ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE
SECŢIA DE contencios ADMINISTRATIV ŞI FISCAL
Decizia nr. 2563/2009
Dosar nr. 304/57/2008
Şedinţa publică din 13 mai 2009
cam asa de incurcate sunt lucrurile in aceste confiscari.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Mihai spunea...

Inca o zi de normalitate in Romania

Gute Nacht

Huhu Rezea spunea...

@mos alecu
A nu se intelege ca cei indobitocitii de diversiunea cu Diaspora nu s-au dus la vot si nu au pus stapila pe neamt.
Mobilizatorii români sau straini i-au scos pe diasporeni la vot, stimulându-i cu vorba si cu euroi sa faca lungi cozi cu care sa-i impresioneze pe cei din tara.
Mediocrilor din tara li s-a parut ca Ponta prea a facut pe desteptul si l-a ridiculizat pe minte inceata.
Din 89 incoace populimea româna reactioneaza controlat la stimulii care i se administreaza informational.Adica au constata si serviciile ca suntem o mare de naivi.

calin spunea...

Mai avianyc, eu te respect - le stii pe toate ! Eu, nu. Mai citesc si eu, in dreapta, in stanga, imi dau cu parerea...fara a tine partea cuiva. Tu nu esti ingrijorat?
http://aorr.ro/uploads/files/Discurs%20Gral_Mircea_Chelaru%2010.pdf
http://www.dcnews.ro/adrian-severin-scenariu-fantasmagoric-a-fost-lovitura-de-stat_460081.html

calin spunea...

In completare:
http://www.corectnews.com/politics/romania-pericol
Despre "noul guvern" se zice (!?) ca a fost greseala de traducere...

Mihai spunea...

moșuli, Ma uimesti
Cum ti-ai dat seama doar acum seara si peste zi nu?
Culca-te ca ai scris numai niste prostii mai mari ca tine.
Rîd si curcile-n coteț de se prapadesc.

Mihai spunea...

@ calin
Cu scuzele de rigoare.
Daca urmaresti atent scena politica poti sa interpretezi usor evolutia unor fenomene ,cu partizanat sau fara partizanat pentru o parte sau alta.
Cei care traiesc din politica in mod normal mai lanseaza cite o scenarita si daca se nimereste devin mari analisti politici.
Se pare insa ca s-a desteptat lumea si scenarita numai prea tine. Votul devine tot mai pregnant al votantului si nu al cumpăratorului ,lucru care va da mari batai de cap clasei politice si poate va corecta si derapajele.Faptul ca votul devine mai tare ca glontul nu-i o bucurie pentru ”investitorii” in vot.
Sa stii ca il ascult pe general ,am fost incîntat si de discursul de infiintare a PPDD numai ca ghinion ,l-au smecherit in drumul spre Parlament.
Asta-i mocirla politicii dimbovitene pe care probabil o parte a populatiei care s-a trezit si vrea alte standarde o vrea putin asanata de raul care a patruns in tot ce exista.

Huhu Rezea spunea...

@tIGRI
Esti fara partid dar te lauzi ca ai votat omul liberalilor portocalizati.Am mai zis eu ca multi coate goale se dau liberali de parca i-ar aprecia cineva pentru asta.
Actiunile DNA n-au nicio legatura cu faptul ca tu l-ai votat pe neamt.
Bine zice Cristoiu ca n-are neamtul fundul atât de mare pe cât de multi sunt dispusi sa-l linga.

Huhu Rezea spunea...

Tigri
Ziceai ca te lasi de bloguit pe aci.
In alta ordine de idei, esti cumva clientul ghicitoarelor din spatele garii Chitila, alea care au fraierit-o pe Zavoranca?

mos alecu spunea...

Uituci mai sint romanii !
Romanii care nu mai prididesc la pupat de c.r ne-romanesc!
C.r care , zic ei , nefiind romanesc , este plin de seriozitate , harnicie si alte celea nemtesti !

Uita , romanii , ce le-a facut un alt c.r nemtesc ...
C...l lui Carol al II-lea !

Dar asta (uituceala romanilor despre Carol al II-lle) s-ar putea explica prin "departarea in timp" ...

Atunci sa ne aducem aminte de alti "pacaliti" !
Pacaliti cu seriozitatea , harnicia si alte celea ... specifice (ziceau ei ...) japonezilor !
Si uite-asa peruanii "au luat-o-n mina" cu japonezul A.Fujimori ...
Japonez pe care nu stiau de unde sa-l mai ia pentru a-l da pe mina justitiei ... pentru seriozitatea si harnicia lui (seriozitate si harnicie specific japoneze , n'asa ???) ...
Pina la urma l-au prins pe japonez si "l-au priponit" in puscarie pentru multe-multe "mandate" ...

Mihai spunea...

@ Kariciu Machu-Piccu
zice;
”Uituci mai sint romanii !”
iar eu zic;
Cine-o fi uitat de tine pe aici ?

Huhu Rezea spunea...

Oricum, lipsa increderii românilor in români este rezultatul cel mai periculos, pentru România, al propagandei antiromânesti din ultimele decenii.
Asa nu se mai poate construi ceva durabil pentru tarisoara asta. A prins radacini speranta desarta ca salvarea ar putea veni de la straini.
Europenii tin mortis sa ne trimita intr-o garsoniera la mansarda si au asmutit diasporenii pe noi când au auzit ca exista voci care ridica pretentia ca României sa i se repartizeze apartamentul de la nr.7 al Uniunii Europene. Nu-i asa ca este mai bun neamtul la negocieri, decât sa isi bage nasul Ponta sau Tariceanu in discutiile despre repartizarea bugetului european? Pâna acum treburile murdare pentru România le-a facut protejatul Basescu de furia poporului sau.
Decât sa aloce României miliarde de dolari, nu-i asa ca i-a costat infinit mai putin sa mobilizeze niste indiferenti de soarta tarisoarei lor sa stea la cozi si sa faca o trebusoara civica de care se codeau tare mult când erau in tara?
Asa se face praf imaginea lui Ponta si Tariceanu.

Mihai spunea...

Dacă sursa-i cumva de la ”publicatia”- ”dogy&vadim”- in concurs ,ma indoiesc!

Mihai spunea...

@ Huhurez
Din respect fata de activitatea stiintifica a d-lui” prof” H_alecu pensie jmecherita, ma simt nevoit sa te contrazic cu argumente solide

Alecu catre @calin luni, 17 noiembrie 2014,

”- sistem de referinta cu punctul de observare undeva in cosmos
------ cetateanul de la etajul 1 din Bucale va fi mai sus fata de cetateanul de la etajul 2 al unui bloc din Wellington (N.Zeelanda)...”

Deci ,totul depinde de locul unde amplsezi ”punctul de observare”

emillian123 spunea...

1. Poate ca votantii au asscuns OMUL VOTAT- pt.ca adversarii PSD-isti sa nu aiba timp de "REACTIE MANIPULATORIE..!?.." 2.Cheia a TOT CE NI SE INTIMPLA din 1990 incoace este: FSN s-a divizat in cel putin 2 aripi ()STANGA STANGII SI DREAPTA STANGII !!..: PSDR si PD -cu scopul ascuns de A INSELA ELECTORATUL SI A FI PERPETUU LA PUTERE,(pt. ca -guvernarea, nu-I asa ?=UZEAZA !)-prinzand la mijloc -PARTIDELE ISTORICE- ssi rducandu-le acestoa -treptat procentajele,atat cat ACESTEA SA NU POATA DECIDE NIMIC IMPORTANT si cat acestea sa fie ORNAMENTALE, pt. imaginea de DEMOCRATIE A ROMANIEI !!..

Anonim spunea...

Uitați-vă cine e în spatele lui Johannis. Oare se va debarasa de aceștia sau măcar de o parte dintre ei - penabili? Johannis mai are de trecut un hop: decizia judecătorească de săptămâna viitoare. În acest caz, ce face Băsescu?

Huhu Rezea spunea...

Anonim
Daca ICCJ il declara incompatibil in conditiile in care CCR a validat astazi alegerile,Johannis este sanctionat administrativ ca trei ani sa nu exercite vreo demnitate aleasa sau numita.
SE poate decide sa depuna juramântul peste trei ani, nu pe 21 decembrie, pentru exercitarea urmatorilor 2 ani din mandat.Pâna atunci se prelungeste, bine mersi, mandatul lui Basescu.

Huhu Rezea spunea...

@tigri-anonim
Noi ne jucam cu nucleara sau voi, basistii, care l-ati votat pe un posibil incompatibil cu functia de presedinte?
De ce mi-am tocit claviatura ca sa va deschid capul, sa intelegeti si voi care era interesul lui Basescu sa va indemne sa-l votati pe Johannis?
Ar fi culmea ca tocmai basistii sa se rascoale impotriva lui Basescu!
Uite-te si tu in oglinda si vezi câta incultura politica zace in capsorul tau!

Huhu Rezea spunea...

Tigri
Mai agramatule, ca din anagramarea cuvântului Pupila nu iese vreun nume, aici discutam despre consecintele declararii neamtului ca incompatibil cu functia de presedinte.
Asteapta sa se sfârseasca imunitatea celui pe care 10 ani l-ai pupat in fund si vei vedea unde duce dosarul Bica.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Vezi ca tot agramat esti?! Jocul acela de cuvinte se numeste metagrama, nu anagrama.
Ponta a propus doar ce a convenit cu Basescu.

Mihai spunea...

@ Huhurez&mos alecu
Nu v-a invitat Ponta in Dubai ,pardon, DUBĂ ?

Huhu Rezea spunea...

mâine e etapa in Formula 1 la Abu Dhabi.
Cine nu stie ca Ponta e mare amator de automobilism?

mos alecu spunea...

Pentru karadeniz ...
//powerpolitics.ro/alegeri-1611-2014-intre-marea-trezire-si-marea-inchipuire/
--------------------------
Articolul este total contraindicat pentru cei doi maidanezi (putulica dobitocul si motanelul cacacios) ...

mos alecu spunea...

Pentru tăntălăii care (mai) cred ca votul lor n-a fost manipulat/impus ...

Pentru "cucerirea" Rep.Moldova "democratiile catolice" lucreaza intens pentru indobitocirea tinerilor (vorba lui Soljenitin ... bomba blugi si rock and roll) ...
Printre acestia , tinerii , circula "indemnul" de a-i convinge pe cei de-acasa "sa ascunda pasaportul bunicului/bunicii" (asa se numeste la ei cartea/buletinul de identitate)... Pentru a-i impiedica pe acestia (pe "batrini") sa voteze , si sa le incurce lor "calea europeana" ...

Mihai spunea...

Iohan, am o mare rugaminte;institue programul rabla pentru toti cei care au devalizat tara inclusiv pentru cei care-i sustin cu votul si vorba scrisa.
Sunt si pe aci doi pentru care Duba-i pregatita.

mos alecu spunea...

Asa , asa , putulica dobitocule !
La "casare" cu "batrinii" !

Ca asa v-a invatat un alt neamt celebru : Adolf !

C-asa-i invatati si pe dobitocii tineri din Rep. Moldova : faceti ORICE pentru a-i impiedica pe "batrini" sa ne impiedice pe noi sa "preluam" si Rep. Moldova !

Mihai spunea...

Mosule ,bag de seama ca aseara a fost doar o replica la cutremurul de duminica trecuta. Lucrurile incep sa se miste, asa ca vezi din timp pe unde-i............

Huhu Rezea spunea...

Autoritatile din tarile occidentale au avut ocazia sa constate amploarea fenomenului emigrationist din România.
Se zice ca sarpele iese in drum cand il doare capul.
Sa astepte românasii diasporeni masuri de restrictionare a accesului la locurile de munca.

emillian123 spunea...

1.D-lor, IOHANNIS-PRESEDINTE =DEJA ARE IMUNITATE !!..(...sau dupa 22 decembrie !!..)Deci ,daca se va "DECIDE"(...??..!) CA A FOST INCOMPATIBIL,VA RAMANE ASA TIMP DE 5 ANI; O problema va ramane EVENTUALA A 2-a CANDIDATURA LA PRESEDINTIE ...!!..! 2.Poate ca votantii au asscuns OMUL VOTAT- pt.ca adversarii PSD-isti sa nu aiba timp de "REACTIE MANIPULATORIE..!?.." 3.Cheia a TOT CE NI SE INTIMPLA din 1990 incoace este: FSN s-a divizat in cel putin 2 aripi ()STANGA STANGII SI DREAPTA STANGII !!..: PSDR si PD -cu scopul ascuns de A INSELA ELECTORATUL SI A FI PERPETUU (!!) LA PUTERE,(pt. ca -guvernarea, nu-I asa ?=UZEAZA !)-prinzand la mijloc -PARTIDELE ISTORICE- si rducandu-le acestoa -treptat procentajele,atat cat ACESTEA SA NU POATA DECIDE NIMIC IMPORTANT si cat acestea sa fie ORNAMENTALE, pt. imaginea de DEMOCRATIE A ROMANIEI !!.. 4.Deci -inca o data-psd si pdl( si acesta -divizat cu scopul de a se reface dupa alegerile din 2012 si care ,partial,si-a atins obiectivul=aprox. 25 % la europarlamentare) SUNT UNUL SI ACELASI FSN (!!)avand INFILTRATI MASIV IN PNL, cu scopul de A INSELA OPINIA PUBLICA !! RESURSELE= DIN ECONOMIA LA NEGRU, DIN BANI PUBLICI(PONTA NU A DEMISIONAT DIN FUNCTIE PT. A CANDIDA LA PRESEDINTIE !!)SI DIN ALTE ORIZONTURI ...!!

emillian123 spunea...

Crin ANTONESCU A AVUT UN CONTRACT CU PONTA: UNUL PREMIER, IAR CELALALT-PRESEDINTE; PONTA A TRISAT ,INCALCAND INTELEGEREA, incepand cu INVESTIREA GUVERNULUI UNGUREANU- martie 2012, cantandu-i acestuia OSANALE SI SUSTINERE !!!;apoi au fost alegerile din 2012 si COABITAREA CU BASESCU SI INTENTIA DE ADUCERE A UDMR-ULUI LA PUTERE CULMINAND CU INCEPUTUL ANULUI 2013 SI ATACUL(ASALTUL) PERMANENT ASUPRA LUI ANTONESCU,COROBORAT CU: ASALTUL SI CAPTURAREA PARLAMENTARILOR "SLABI DE INGER" DIN DIVERSE PARTIDE, INCLUSIV PNL,CAPTURAREA MINISTRILOR PNL,ATAC AL PSD-ULUI,COMBINAT CU CEL AL "DREPTEI STANGII"-ADICA PDL,PMP,FC,SI CELELALTE F(R)ACTIUNI ALE PDL-ULUI+ BASESCU+ TOATE TELEVIZIUNILE DIN ROMANIA+ ..ESTICE !!.. ! UDMR A RE UN ROL SUPER-SPECIAL -INCURAJAND ORICE PROSTIE A PUTERII DE LA BUCURESTI !!!CU SCOPUL FINAL=UNGARIA MARE . CULMEA E CA PUTEREA ROMANA SE FACE CA NU VEDE TRICOLORUL MAGHIAR,BA -CHIAR PONTA-PREMIER MERGE LA MITINGURI IN JUDETELE MAGHIARE CU TRICOLORUL UNGARIEI- IN SPATELE SAU !!?..

Huhu Rezea spunea...

@emilian
Doctore, mai schimba reteta ca iti mor pacientii.
Cine vorbeste de teama de Ungaria Mare!!!! Tocmai d-ta care ai votat cu extremistul maghiar Tokes.

tigri2 spunea...

Mai huhurezilor,voi vorbiti asa din poze si din povesti pe popa beat,ati fost vreodata prin satele ardelene,ati discutat cu maghiarii de pe acolo?Credeti ca vrea vreunul sa se alipeasca Ungariei,nu ,uite va spune mandea ce vor acei oameni si nu numai maghiarii ci toti ardelenii harnici si de treaba,vor ca din munca si din "stransura "lor sa nu se mai dea pomeni celor lenesi sau neinspirati,vor ca fiecare regiune sa-si chiverniseasca agoniseala nu sa o imparta cu tziganii,betzivii din vaslui sau idiotii din vlasca[exemplele sunt intamplatoare]Adica ei contribuie la PIB cu 30% si vine alde Dragnea si imparte banii invers ,la puturosi si la POLITIHOTI 70% iar la cei harnici firimituri...or fi si ceva iredentisti dar nesemnificativ,lumea isi vede de saracie si de necazuri.

tigri2 spunea...

@Emilian
Oi fi tu vre-n miop din gasca lui Tonta dar nu este cazul sa scrii precum avea nea Nicu[D-zeu sa-l ierte] pe hartiile cu cuvantari,scrie si tu mai putin ,mai concentrat si mai maruntzel.

emillian123 spunea...

Pt. HUHUREZ: NU AM VOTAT CU TOKES !! E problema ta sa crezi ca ungurii din Ardeal nu vor UNGARIA MARE, dar PUTEREA DE ORIGINE ESTICA ,PREZENTA PESTE NOASTRA OCULTA, SOCIALISTA TOT IN MASS-MEDIA NOASTRA (si pe bloguri) si care sustine vadit-pt. cine vrea sa vada-partidele de stanga romanesti derivate din FSN: PSD+/-VIITOARELE FRACTIUNI, PDL= FRACTIUNILE ACTUALE(PMP,MR. FC.,PP-DD..SI ALTELE ++ INFILTRATII IN PNL(care cred ca e pe cale de INGHITIRE!..)Deci- ungurii ardeleni -arborand TRICOLORUL UNGARIEI la orice adunare publica -inclusiv in prezenta publica a lui PONTA ! asteapta , cu MARE RABDARE, MOMENTUL PRIELNIC -MULT DORIT DE EI...!De altfel SOCIAL-COMUNISTII ROMANI au sustinut ca ROMANIA MARE E UN STAT IMPERIALIST -fapt pt. care PCR afost TRECUT IN ILEGALITATE in 1924 (acum 90 de ani !)Si mai cred ca socialistii internationalisti SUSTIN SI FINANTEAZA MISCARILE DE SECESIUNE DIN EUROPA !!(ca operatiuni de "recucerire" a pozitiilor pierdute !)

Huhu Rezea spunea...

Doctore,
Faci o mare gafa când confunzi PCR cu PSDR din perioada interbelica.
Putina rigoare, domnule!