Un produs Blogger.

luni, martie 16, 2015

Partidul rezervistilor, un viitor partid radical antisistem?

16 comments
Un grup de rezervisti, comandori, transmisionisti si un sociolog militar, propun militarilor in rezerva infiintarea unui nou partid care sa actioneze „ pentru a elibera România şi pe noi din marasmul economico-social”
Din cele câteva idei care transpar in Apelul de initiativa, ar fi un partid antisistem, de tipul stângii radicale din Spania „Podemos” si „Syriza” din Grecia. Propune inlaturarea ordinii constitutionale prin care România a aderat la NATO si UE si adoptarea unei noi Constitutii reparatorii(n.m.-??). Textul Apel ne indruma spre o Miscare pentru Constitutia Cetatenilor, pentru a intelege ce ordine constitutionala vor ei sa insistuie.
Cu ideile extremiste ale unuia dintre initiatori, cititorii acestui blog, precum si ai blogului PLANO10, s-au intâlnit deseori. Ma refer la Lt. C-dor (rez)  aviatie, Kis Viorel, semnatar de comentarii sub numele de @tigri2.
De pe contul Facebook al initiatorului Kis Viorel

                                                                         APELUL
Comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea
 PARTIDULUI NAŢIONAL “PENTRU PATRIE” 

Către toţi militarii în rezervă şi în retragere din structurile
Sistemului Naţional de Apărare din întreaga Ţară

DRAGI CAMARAZI ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE !

     Ne adresăm tuturor rezerviştilor din Sistemul Naţional de Apărare, fie  indivizi, fie membri în alte forme de asociere civică în care am fost obligaţi a ne înscrie pentru a ne apăra drepturile.
    Dorim ca acest apel sa fie o chemare la unitate de acţiune pentru a elibera România şi pe noi din marasmul economico-social în care am fost aruncaţi. Am trăit, un coşmar de un  sfert de secol cu speranţe năruite.. 
    Când s-au dus anii ?! Suntem mai săraci, mai vîrstnici, dar am rămas lucizi... Statul e  bolnav, iar firava economie este mereu în recesiune; zi de zi sute de firme falimentează, investiţiile scad vertiginos, capitalismul autohton şi democraţia românească par a nu se adecva intereselor poporului roman. 
     La 25 de ani de la Revoluţie, România nu a atins standardele aşteptate. Nu a devenit nici “tigru”economic şi nici democraţie autentică.. Cine a împiedicat dezvoltarea şi progresul ? Nu veţi găsi răspunsuri pe reţelele de socializare. Cauza stă în lipsa capacităţii şi valorilor trebuitoare unei clase politice româneşti parcă ruptă de popor şi neiubitoare de ţară!
     În 1989, infrastructura industrială situa România între primele 10 ţări din Europa.
     Exista platforma “Pipera”, creată de francezi, unde se construiau calculatoare; autocamioanele şi autobuzele fabricate la Braşov şi Bucureşti erau patente germane; avioanele Rombac erau construite în ţară cu motoare  cumpărate de la englezi; locomotivele de la Electroputere Craiova erau patent elveţian; la Reşiţa se fabricau motoare de vapoare după licenţa Renk din Germania; Centrala nucleară de la Cernavodă provenea din Canada. Cum să nu fim nostalgici, că atunci ajunsesem la o integrare acceptabilă cu economiile mari ale lumii iar acum aproape că nu contăm.Atunci România era a treia ţară din lume, după SUA şi Japonia, care fabrica anvelope gigant, pentru autobasculante de peste 110 tone.  Doar două ţări din lume făceau şuruburi cu bile: România şi Japonia. Acestea se foloseau în industria nucleară şi aerospaţială.
Acum totul s-a distrus. Nu a existat o viziune  a  dezvoltării, ci doar una a distrugerii. Misiunea de distrugere a fost îndeplinită de guvernanţi ca într-o teorie a conspiraţiei, cu exces de zel.
     Uniunea Europeană, creată pe baza unei comunităţi economice a cărbunelui şi oţelului,  nu putea primi o Românie cu industrie  siderurgică, de 14 milioane tone de oţel. A trebuit lichidată, ca un “bonus” pentru admiterea în UE. 
    Au apărut din senin ca să ne ofere ajutor Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi multe societăţile de consultanţă străine, care mai degrabă au dictat decât să ajute, iar politicienii şi guvernele au promovat interese cu origine necunoscută. Practic, economia naţională a fost oferită pe tavă, fără nici o logică şi fără a se spune, cel puţin, că este cadou sau pradă de război, celor care, chipurile, au făcut “lobby” pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Ne-au impus condiţii înjositoare pentru a ne accepta în lumea lor cea “bună”, iar noi, naivi, am crezut în promisiuni, am îndeplinit cerinţele şi ne-au acceptat. Dar cu ce preţ ! Curând nu vom mai avea nimic al nostru…
     Ne-au răsturnat sistemul tradiţional de valori, ne-au decimat Armata, ne împresoară Biserica, simbolurile noastre naţionale de unitate sunt atacate în mod agresiv. Ne-au transformat în“servitori europeni”. Pe noi care am dat omenirii repere de spiritualitate şi care încă rezistăm, întregiţi, în timp ce în jurul nostru se destramă valori şi foste imperii...           
    Aşa nu se mai poate!   Globalizarea nu ne este favorabilă.  Este timpul să ne trezim! 
    Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat  din temelie.       
    Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu. 
     O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna.            
     În ce priveşte Constituţia, câţiva dintre noi ne-am alăturat Mişcarii pentru Constituţia Cetăţenilor, si am participat la proiectarea unei Constituţii  prin care vrem să facem din România un stat modern şi prosper, administrat după cele mai eficiente principia economice, un stat în care toţi cetăţenii apţi şi dornici de muncă să fie acţionari. Aştepăm în continuare şi opiniile voastre.   
    
DRAGI CAMARAZI !
   Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit, 
ne-am adus în mod substanţial contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare.
   Am ajuns în situaţia când noi trebuie să implementăm schimbarea. 
   Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor. 
De aceea ne adresăm vouă, stimaţi camarazi !
     Vom deveni astfel mulţi - atât de mulţi încât să putem bloca erorile şi nepriceperea, dacă nu chiar reaua voinţă, ale actualilor guvernanţi  care ne împing spre distrugere.
Dragi camarazi, am fost sacrificaţi şi aruncaţi din 
Breasla Apărătorilor de Ţară pentru ca Armata Ţării 
“să poată încăpea pe un stadion”, 
ca statul să rămână fără apărare şi pentru ca mulţi dintre cei ce au guvernat în acest sfert de secol să-şi poată vedea în linişte de afacerile lor oneroase şi de trădarea acestei Naţii !
        
    Noi, am ajuns “pensionari nesimţiţi”! Încercările generoase ale unor lideri rezervişti de a redresa situaţia prin acţiuni sindicale sau ale asociaţiilor pe care le coordonează s-au dovedit insuficiente.
     Stimati camarazi, a sosit clipa sa ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini ! 
     De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai spera la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc,  să ni se alăture !
Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţializează configurarea unui nou partid politic ai cărui membri să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice, cultural şi de orice altă natură licită ale românilor .
      Denumirea partidului, statutul, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.

Dragi camarazi,
PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE !” 
vă aşteaptă !

Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile şi punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale. 
De unde îi vom lua?
Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?
Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un camarad, cinstit, corect, respectat de oameni care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”.

LUPTÂND  ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE  !
SERVIM PATRIA !

Comitetul de iniţiativă:
1.Lt. Col ( rez.) ing. radiolocaţie ARNICERU VIOREL
Mail : arniceru_v@yahoo.com
2.Col. ( rez.)  ing. transmisiuni CEAUŞU  GHEORGHE
Mail :  ceausu.gheorghe@yahoo.com
3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS  VIOREL  
Mail :  tigri_kaki@yahoo.com,   
 4.Col.( rez.) art. şi R.A.A. GLIGOR  VIOREL
Mail : viorel_gligor@yahoo.com
5.Col. (rtrg.) prof. univ. dr. în sociologie militară  TRAN  VASILE
Mail : tranvasile10@gmail.com
6. maior ( rez.) topogeodezie VLAD VALERICĂ
 Mail : vlad.valerica@yahoo.com

16 comentarii:

 1. He,he!!
  http://revistap.mapn.ro/ a intrat pe acest articol. Cine i l-o fi semnalat?

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred că mos Alecu in replică la materialul cu tabelele lui Trofin.

  RăspundețiȘtergere
 3. Mosu scrie foarte doct pe Blogul Potecarului. Sub acoperire, sa nu-l recunoasca Potecaru.
  Ma informeaza @Lupuș ca mosul ma lucreaza pe la spate pe un blog din MH. Credeam ca se cuminteste @Sandochanis dupa ce, obligat, si-a cerut scuze.

  RăspundețiȘtergere
 4. Din motive de comentarii denigratoare sub alt profil, pe nume de @Tzutzu, @Sandochanis etc:

  @mos alecu este suspendat de la comentarii pe acest blog timp de o luna.
  Il scutesc sa mai preia propriile comentarii pentru a le duce pe alte bloguri.

  RăspundețiȘtergere
 5. Băi ce oameni adevărați, cum nu mai pot ei de grija cauciucurilor de basculantă și a șuruburilor cu bile, eheee ce vremuri.

  RăspundețiȘtergere
 6. Dece il vezi ca un un partid radical?Spune-mi ce constituie neadevar in ceeace spune? Bine inteles ca tie prezent,aservit politic, ideia unui partid antisistem nu-ti cade bine.Nici nu stii cati militari sunt nemultumiti de actuala clasa politica.

  RăspundețiȘtergere
 7. @iceparu
  Un partid radical nu este un pericol daca are numai aceasta caracteristica, in sensul de intransigent. Conteaza ce orientare politica are.
  Ce propune „Pentru Patrie” este antisistem, pentru ca in mod populist promite inlaturarea actualei clase politice cu institutii democratice cu tot.
  Nu este clar daca prin Constitutia lor reparatorie va mai ramâne un sistem politic pluralist, cu stat de drept si respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti.
  S-ar putea sa ma insel.Poate nu-si doresc instaurarea unui regim militar ci doar inlocuirea actualilor politicieni cu rezervisti.
  O utopie, evident.
  Nici mie nu-mi plac actualii politicieni, dar cred in institutiile democrate in ultimii 25 de ani.
  Dupa cum se vede deja, un regim democratic are institutii care asigura inlaturarea coruptilor prin mijloace juridice.
  Mai trebuie asigurata promovarea competentelor in functiile publice si asanarea mediului de afaceri de profitori.

  RăspundețiȘtergere
 8. Partid!? O mare prostie.O alta miscare sindicala,cu o conducere adecvata mi se mare mult mai de bun simt.

  RăspundețiȘtergere
 9. Asteapta sa afli si programul si mai apoi pronunta-te .De unde stii ca este impotriva pluripartitismului? Syriza nu a apucat sa fie virusat de corupti.Din pacate a putut fi santajat ca urmare a situatiei deplorabile in care Grecia a fost adusa de alte partide. Cat priveste dictatura militara ia studiaza istoria Spaniei,Argentinei,Greciei,Portugaliei etc.Spania sub conducerea lui Franco s-a dezvoltat economic? Dar Portugalia sub Salazar? Dictatura coloneilor in Grecia a pus ordine in tara?Romania sub conducerea maresalului Antonescu a prosperat?Prefer o dictatura militara in locul unei dezordini generalizate.
  A nu se pune semnul egalitatii intre dictatura comunista si dictatura militara.Dictatura militara nu inseamna ca intri cu randul la masa.Populatia tarii in marea ei majoritate isi doreste de mult o dictatura militara.Afirmi ca statul roman democratic are institutii care asigura inlaturarea coruptilor dar banii ,banii furati cine ii mai recupareaza?Mergi prin satele patriei si vezi cui apartin viloaele.Toti imbogatitii cu foarte mici exceptii sunt afaceristii cu statul.S-a furat ca in codru si numai in dauna omului de rand.Nu vezi ca liberalii de la varf sunt impotriva consfiscarii averilor care nu se pot justifica?Cati pesedisti de la varf sunt pentru acest lucru?Spune-mi un partid ,dar numai unul din cele existente care merita incredere.Stii dece PPDD a reusit sa ia un procent mare la alegeri?Fiindca a speculat ura populatiei impotriva ciocoilor.Stiu ca noi, militarii, niciodata nu vom reusii sa ne unim pentru a realiza ceva maret.Educatia noastra in spiritul alergarii dupa grade si functii ne dezbina.Suntem asi in capra vecinului.Spiritul nostru de corp este zero taiat.Mai uniti sunt popii.

  RăspundețiȘtergere
 10. @iceparu
  Stai jos! Ai mintea imbâcsita de idei totalitariste.
  Unde ai vazut dumneata Junta militara care acepta pluralismul politic?
  O dictatura militara este mai nedemocrata chiar si fata de dictatura comunista de la noi.
  Daca mai vânturati astfel de idei cazone in care vreti sa incartiruiti România, riscati sa va compromiteti inainte de a insaila ceva.

  RăspundețiȘtergere
 11. Ai inteles gresit.Eu nu fac propaganda in favoarea unei dictaturi militare dar populatia tarii in marea ei majoritate doreste din doua rele pe cea mai mica.Crezi ca degeaba armata se afla in ceeace priveste increderea pe locul doi? Romania atat s-a dezvoltat in 25 ani incat populatia tanjeste dupa regimul Ceausescu.Tinerii ne invidiaza pe noi,cei mai in varsta ca beneficiem de o pensie si un apartament pe cand ei nu spera la asa ceva.Discuta cu oamenii si nu cu cei avuti , fiindca saracii sunt majoritari in Romania.Esti rupt de realitatea cotidiana. Eu lucrez cu oameni saraci,adica zilieri si le cunosc opinia.Este arta sa reusesti sa te apropii de ei .Cat te priveste ai conceptia omului care traieste in incubator.Iesi din cercul restrans in care te invarti.Priveste mai departe de cozorocul caschetei.In decembrie 1989 muncitorimea m-a considerat unul de al lor si asta m-a tinut in viata.Singura diferenta a fost ca din tovarase am devenit domn lucru pe care il exersasem de prin 1983 cand citeam Memoriile lui Hrusciov si Procesul marii tradari sau cand fostul meu comandant isi lasa ca din intamplare Buletinele Agerpres pe birou.Ti-am facut aceste confidente pentru a-ti demonstra ca nu merit epitetul de indoctrinat.Incepand cu 1997 eram membru activ al PNL dar in cativa ani am ajuns la concluzia ca nu era altceva, cu exceptia lui Radu Campeanu si Mircea Chintus decad cioburi din esalonul doi al PCR.Idem taranisti si ce a mai urmat.Drept urmare mi-am propus sa urmez politica mea.Prin aceasta inteleg sa nu raspund la nici o provocare.Sper ca este atitudinea unui om intelept.Cu respect,

  RăspundețiȘtergere
 12. @Iceparu
  Se vede treaba ca n-ai trait intr-o dictatura militara.
  Ca fost MAI-ist a fost o floare la ureche sa treci prin regimul partidului unic.
  Si zi-i asa, zilierii cu care lucrezi vor dictatura militara?
  Mai intreaba-i o data, poate inteleg prin dictatura militara o societate in care vor avea si ei o pensie ca tine.
  Dumireste-te!

  RăspundețiȘtergere
 13. As dori o opinie legata de proiectul Legii pensiilor militare.Astfel art.11,aln.3 face posibila aplicarea HG1294 cu modif. si completarile ulterioare(HGS1019) si celor pensionati pe Legea119(L241),pensionarii din MApN putind beneficia de noua incadrare in gr. de munca la fel ca si cei pensionati pe l.263 sau care urmeaza sa se pensioneze.Intrbarea este cum se va materializa acest "beneficiu" cita vreme art.111 aln.1 din proiect precizeaza ca pensiile calculate pe l.119(l.241),devin pensii militare in intelesul legii(fara a se recalcula).Sa fie aln.3 din acelasi art.111 modalitatea prin care sa se elimine inechitatile privind aplicarea gr. de munca,acest aliniat facind posibila recalcularea pensiilor "in cond. prezentei legi"in baza doc. ce atesta noua incadrare in gr. de munca cf.HGS1019?(precizez inca odata ca este vorba de pensionarii MApN care nu beneficiaza in prezent de prevederilie HGS1019).

  RăspundețiȘtergere
 14. Stati flexati !! Dictatura militara ...fak in principiu doar activii ! Trebuie arme ...etc ...pensionarii ..viseaza frumos ...

  RăspundețiȘtergere
 15. @solo
  comentariul a fost reamplasat pe articolul urmator.
  Acolo aveti si raspunsul.
  http://www.huhurez.com/2015/03/cine-convinge-scmd-sa-elimine-art-111.html

  RăspundețiȘtergere
 16. Din invataturile lui Adrian Nastase pentru actuala conducere liberalista a PSD:

  "In opinia mea, de fost membru al PSD, cred ca este nevoie de recuperarea votantilor din zona de stânga, "socialista", pentru ca aceștia sa nu între in zona optiunii anti-sistem”

  Initiatorii acestui partid al rezervistilor vin sa confirme opinia lui Nastase despre pericolul unor miscari anti-sistem.
  Si pe partea dreapta gasim un electorat fundamentalist anti-sistem, care se legitimeaza ca anticomunist.

  RăspundețiȘtergere

Aviz trolilor și celor predispuși la atacuri la persoană: blogul poate funcționa și fără comentarii.