Un produs Blogger.

duminică, octombrie 25, 2015

Discursul din zorii zilei 14 iunie 1990, de la balconul Guvernului, cu care Iliescu se poate apara in fata acuzatiilor de infractiuni contra umanitatii

31 comments
Discursul a fost publicat in ultimii ani, aici fiind preluat de pe blogul lui Cristoiu. Este un discurs care a circulat mai putin in mass media, aceasta concentrându-se mai mult pe cel din 15 iunie, de la Expozitie, când minerii plecau spre Petrosani.
Din el aflam, in mare, cam ce ispravi au facut „panicii democrati” in data de 13 iunie si ce misiune au primit minerii in Bucuresti.
La acea ora deja se incheiase asaltul anarhistilor asupra Ministerului de Interne, eveniment in cursul caruia fortele de ordine impuscasera mortal 4 atacatori.


Cuvântarea lui Ion Iliescu în zorii zilei de 14 iunie 1990 adresată minerilor din balconul Palatului Victoria.


Dragi minieri,
Mă adresez dv. de astă dată mulțumindu-vă pentru răspunsul de solidaritate muncitorească pe care și de astă dată l-ați dat la chemarea noastră!
Mulțumesc de asemenea tuturor celorlalte delegații din județe care au venit, s-au adăugat acestor forțe solidare ale muncitorimii române.
Îi rugăm pe ceilalți să rămînă aci în piață.
Delegația de mineri, în frunte cu dl. Cozma, se va deplasa spre Piața Universității, pe care vrem să o reocupați dumneavoastră.
(urale, ovații prelungite, entuziasm, aclamații)
Așa cum ați văzut, de astă dată, avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste (urale, aclamații), care ieri s-au dedat la acte de vandalism. După ce, în cursul dimineții de ieri, 13 iunie, forțe organizate de ordine publică au curățit Piața Universității, la propriu, adică, după ce au evacuat o serie de elemente care zăceau pe spațiul verde, au eliberat tot spațiul, s-au apucat de curățirea zonei, pentru că a rămas mizerie în urma acestora, s-au apucat să curețe carosabilul, să spele, să pregătească pentru circulație, în după amiaza zilei de ieri, grupuri organizate de elemente incitate, multe din ele drogate, înarmate cu diverse elemente contondente, cu bare, cu lanțuri, cu pietre, cu cărămizi, cu țigle, au atacat cordoanele de polițiști, înarmați cu sticle incendiare, au dat foc la autobuze, la mașini și, apoi, grupuri, s-au îndreptat spre clădirea poliției pe care au incendiat-o, spre clădirea Ministerului de interne, spre seară, precum știți, au invadat și clădirea televiziunii care a trebuit să-și întrerupă emisiunea.
În cursul serii, grupuri de muncitori, de polițiști și ostași, au reușit să re-elibereze clădirea televiziunii și, apoi și spațiul din jurul acesteia. Peste noapte au fost eliberate clădirile poliției și ale ministerului de interne.
Unii dintre ei s-au reîntors în Piața Universității. Acum, spre dimineață, se pare, se pare că din nou au evacuat-o, au părăsit-o. Sînt acolo cîteva formațiuni de parașutiști și polițiști.
V-am ruga pe dv., minerii, care sînteți grupați, organizați, să vă îndreptați în coloană pe bulevard, pînă la Piața Universității, s-o ocupați definitiv dumneavoastră (urale, ovații, aclamații). După care, în conlucrare cu forțele de ordine, vă rugăm să asigurați paza pieții Universității, pentru ca să efectueze, să se efectueze lucrări de curățire și de redare a circulației acestui nod.
Dumneavoastră să fiți (încercare de urale întrerupte), dumneavoastră să fiți paznicii, în conlucrare cu forțele de ordine, a acestui punct central din Capitală. (urale)
Vă mulțumim foarte mult, vă rugăm să faceți totul pentru a elimina excesele, pentru a elimina actele sîngeroase, și dumneavoastră să asigurați paza necesară împotriva tuturor elementelor extremiste care și-ar mai face apariția în această zonă. (urale prelungite).
Celelalte delegații rămîn aci, pe loc, în Piață. Vom vedea dacă e nevoie să mai ajutăm celelalte puncte din Capitală.
Vă mulțumim foarte mult, tuturor! Drum bun și cu bine! Succes! (urale prelungite)


31 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi aduc aminte ca in acele vremuri se aciuasera in corturile Pietei Universitatii niste nespalati jegosi si putzind ca hoiturile in bataia soarelui, mai tot timpul in stare de ebrietate, chistocareau caldaramele, se urinau si rahatzau ca niste animale pe spatiile verzi si prin boschetzii imprejurimilor, inotau in gunoaie infecte si stranse de-a valma, emanau invective, injurii si pornografii verbale in preajma femeilor si minorilor, noaptea gafaiau peste muierile ce-i acompaniau pe vajnicii ,,luptatori pentru libertate,''...Trec peste evenimentele petrecute, si recitind ce-a rostit atunci Iliescu, vad ca s-a referit cu prisosinta la evitarea altercatiilor, abuzurilor fizice din oricare parte ar fi venit, nu am remarcat nici un fel de instigare la violentze, si chiar se incearca sa fie aplanat conflictul. Apropiindu-se cu pasi rapizi justitia de libertatea lui Mus Basanau si auzindu-se dulcele zanganit de catuse, creierele portocalii, ca sa deruteze si sa abata atentia publica, au inceput sa dezgroape cadavrele intrate in putrefactie ale vechilor dosare politice, fara sa-si dea seama, imbecilii, ca ministrul Transporturilor de atunci era chiar Trascău Chiorul! Drujba taioasa a taiat deja craca groasa de sub capriorii bahicului personaj si e gata, gata sa cada cu dendărătul scheletic in prăjina Justitiei, mai adaugand astfel inca un dosarel la maldarul deja existent! Cat de tare m-am saturat si acrit de putregaiurile astea politice, portocalii!

Huhu Rezea spunea...

Nu era basescu ministru, dar era ceva... adjunct al ministrului. Spun unii ca s-a oferit lui Iliescu sa se ocupe el de transportul minerilor.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De acord, onorabile @Huhurez, pe 15 oct am implinit 60 de coţi si memoria mi s-a mai estompat in negura succesivelor evenimente petrecute in 25 de ani de haiducie in democratie, cat o viaţă de tâlhar politic! Dar cu firea lui de sluga si avid de ranguri inalte, ar fi fost in stare sa-i care pe mineri si cu carutele CAP-urilor, abia atunci in desfiintare, numai sa-si slugareasca stapanii, ca o ordonantza supusa si docila de colonel interbelic! Priviti-l ce cocoasa il apasa de atatea prosternari si plecaciuni catre lins si pupat ,,manuri'' de stapani in viata-i tumultoasa, bahica si zdruncinata din politica mafiota de ,,dreapta''! Nici acum n-are liniste si umbla tremurand ca racitura prin sali umplute cu fanatici si complectate 3/4 cu boschetari, debitand elucubratii ieftine de marinar obosit in bordelurile de pe cheiuri...Sa treci pragul electoral iti trebuie o masa serioasa de fanatici, pe cand la ora actuala n-o s-o mai pupe el, si nici in veci! Pa si pusi Parlament, teteo!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Va urez tuturor, dragi camarazi, astazi de ziua noastra, a Armatei, zile senine, sanatate, fericire si prosperitate impreuna cu familiile Dumneavoastra, sa traiti toti peste 100 de ani si sa va bucurati de o recalculare si reactualizare a pensiilor cat mai avantajoasa! Doamne, ajuta

Anonim spunea...

Asta e varianta securitatii

Huhu Rezea spunea...

@One
La care varianta te referi?
Varianta d-tale care este?
Pietarii s-au deziz de actele de vandakism din 13 iunie. Ca mari democrati, ei s-ar fi retras din Piata dupa alegerile democrate si libere din 20 mai.
In ultimul timp cam multi se lauda ca au fost pietari, inclusiv Ponta. Niciunul nu precizeaza daca au fost pâna in 20 mai sau si dupa acea data. Nu prea da bine sa te identifici cu ramasitele Pietii Universitatii si cu vandalii care nu recunosteau alegerile.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu eram in trecere pe aolo, din provincie, si i-am vazut din mers ca-mi putzeau in nari duhorile alea de starv, dar se dadeau si reportaje TV cu asa zisii luptatori pentru democratie care demonstrau acolo ziua, iar noaptea zacatuiau bahic in corturi! Nu zic ca erau si adevarati militanti pe acolo, studenti care se duceau la cursuri dupa ce behaiau si se excitau emotional pentru tanara democratie, sub bagheta magica a liberalilor si taranistilor, dar se alcatuise un fel de gasca de pierde vara, din astia care se aciuiaza la orice intrunire si manifestatie...Marian Munteanu, tin minte, era foarte vocal si ne dadea lectii de democratie cu mucii in barba si resturi de cas la gura! Nu-mi era simpatic si am inteles ca pana la urma i-a sarit mustarul cu tot cu democratie din cap! Asta a fost Piatza Universitatii in acele timpuri, iar pentru mine reprezinta momentul cand am pierdut sansa sa fim europeni cu adevarat! Cine poarta vina? Doar cei nerabdatori sa schimbe mentalitati si practici formate in aproape 50 de ani de comunism!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Au fost alegeri libere, opozitia pierduse...,,erotic'' (n-aveau ei stofa de eroi nici atunci, si nici acum!) si, vorba D.lui @Huhurez, dupa 20 mai ,,luptatorii pentru democratie'' au tulit-o ragusiti si cu coada intre picioare, apoi tartorii liberali si taranisti, niste zgarcioi, nu voiau sa-i mai intretina cu bani, bautura si potoale gretoase, asa ca in Piata au ramas puslamalele bahice si nespalate sa continuie poluarea fonica si ambientala! Noroc cu minerii ca le-au mai scuturat toalele de praf si paduchii din cap si facand din ei atleti de maraton sa nu li se blocheze oasele de atata zacatuiala in corturile alea ca niste paduchelnite!

CEZAR spunea...

Duminica Orbului este o expresie care se referă la ziua de 20 mai 1990, când au avut loc primele alegeri "libere" din România de după al doilea război mondial, câștigate de Ion Iliescu și FSN.
Această asociere a fost făcută în presă ca un pamflet, deoarece alegerile au avut loc într-o duminică de sărbătoare creștină denumită Duminica Orbului, a cincea duminică după Paști când, potrivit Bibliei, orbul din naștere a primit de la Mântuitorul Iisus Hristos lumina ochilor. Denumirea „Duminica Orbului” a vrut să dea de înțeles că alegătorii au votat orbește, pentru că nu le-a deschis nimeni ochii
Deci - revenid la ,,revolutionarii din piata "in frunte cu Ratiu si Campeanu...ce doreau acestia ..??
Doreau nici mai mult nici mai putin decat ..ANULAREA alegerilor....
Au urmat apoi violentele bine cunoscute , care s-au soldat cu incendierea unor institutii ale statului...devalizarea arhivelor ..etc
Pe acest fond si avand in vedere faptul ca politia era depasita ..iar Armata nu a dorit sa se mai implice ...au venit minerii..!!
Mai departe va las sa concluzionati si sa comentati ...
A nu se pierde din vedere si paralela cu Euromaidanul din ..Ukraina ..!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Cezar-Pertinent comentariul tau, si as adauga ca cei doi tartori, Ratiu si Campeanu cu foamea-n gat de putere, credeau ca pot sa ne schimbe mentalitatile fixate in 50 de ani cu niste discursuri agresive, nerealiste si provocatoare! Daca au vazut ca nici dracul nu i-au votat, i-au şopârlit şi şpaguit pe gealatii scandalagii sa faca dezastru prin Capitala, drept consecinta urmand violente, distrugeri, incendieri si debandada! Urmasii lor de astazi sunt la fel de provocatori si aţâţători, dovada fiind actiunile iresponsabile, liberalo-basaniste si iohaniste de rasturnare a guvernarii Ponta, cea mai rodnica si buna de pana acum! Taranistii i-au inselat pe fomisti sa-i aduca la guvernare si ne-am convins cu totii ca a fost un dezastru cu o guvernare de ,,dizidenti'' care au ruinat complect Romania in patru ani si situatia sociala devenise un dezastru! Toate partidele astea ,,istorice'' ne-au demonstrat ca sunt printre ei niste resturi de impotenti politici, cu un bogat si incarcat trecut legionar, dar si cu sprijin masiv din partea unor elite comuniste strecurate printre ei si primite cu generozitate frateasca! Activistii comunisti de ieri, liberalii de azi: Nu ai ce sa unei gasti de nomazi!

Unknown spunea...

Lui @Corneliu cam repede i s-a estompat memoria la doar 60 de coti daca nu-si mai aduce aminte cine era ministrul transporturilor in per. 13-15 iunie 1990. Fiind orbit de furie il pune pe Basescu ministru transporturilor in acea perioada dezinformand in acest mod pe cititorii acestui site. Pentru o corecta informare a acestui site si pentru respectarea adevarului precizez ca ministru transporturilor in per. respectiva a fost Corneliu Burada (2 ianuarie - 28 iunie 1990). Rog pe administratorul acestui site sa cenzureze postarile care denatureaza adevarul pentru ca cei cuprinsi de ura nemarginita si se iau de defectele fizice ale unora (de parca ei au vreun merit ca sunt vreun Delon sau Don JUAN). A nu se trage concluzia ca sunt vreun basist (mi s-a taiat pensia cu 800 lei) dar totusi trebuie sa respectam adevarul si sa nu se dezinformeze. Acest site consider ca este unul din cele mai bune surse de informare pentru pensionarii militari si-l recomand la toate cunostintele mele.

Huhu Rezea spunea...

@Lazar
Te rog da-ne voie sa fim si antibasisti!
Dragostea de a informa pensionarii vine si din ura fata de tot ce a insemnat regimul Basescu.
Am si precizat ca nu era ministru, dar era mare mahar in Ministerul Transporturilor.
Pentru cei care nu inteleg ca in democratie raul si binele vin de la poliicsa ii lasam sa doarma pe ei cu convingerea ca sunt apolitici.

Unknown spunea...

Si eu sunt un antibasist dar imi place sa am un limbaj decent , reprezentam totusi breasla de militari care vrea sa fie respectata.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Lazar- ,,Scoala-te, Lazare!'' Si Lazar s-a sculat de dorul placintelor! Eu am scris Mus Basanau, adica un personaj musteriu de trascau, mitocan si rau din mitologia populara, iar tu mi-l invoci aici pe Basescu! Te inteleg ca te perpelesti dupa individul ala lustruit pe-o extremitate a craniului si care vre-o zece ani si-a batut joc de-o Romanie intreaga, dar vad ca il inzestrezi si cu betesuguri, dar n-o fa in numele meu! Si zici ca esti sideral si fericit cu ilustrul tau care ti-a taiat 800 de lei?! Mai, tataie, dar de ce nu postezi matale pe blogurile voastre, alea pe care le platea Udrea din bani smenuiti, chiar si din aia 800 de lei taiati, ca sa te simti bine intre ai tai? Ai nimerit ca musca-n lapte, pentru ca noi nu admiram personaje bahice si inhaitate cu penalii politici, drept pentru care ne-am dus la Referendum sa-l demitem! Aici vorbim de pensii si calaii pensiilor, si ne relaxam dandu-le suturi in cur...sul zilei de muine celor care continua ideile idioate de a se amputa pensii si salarii, conform ilustrului tau iluminat! Cum dracului ai scapat prin filtre pe aici? Cu perielile alea dubioase la adresa adminului? Da, e cel mai bun blog, intrucat au fost eliminati toti basanaii si ciolannistii! Culca-te, Lazare!

Huhu Rezea spunea...

@Lazar
Dupa cum te percep, nu cred ca ai votat pentru demiterea hahaitului la referendum. Sau ati respectat indicatia lui de a boicota referendumul?
Nu este un repros, daca acestea sunt convingerile dvs politice.

Anonim spunea...

Fsn si Ilici au ajuns la putere in 90 prin frauda morala desi au declarat ca nu vor participa la alegeri .Toata mas media era atunci in mans kgb -istului Ilici care manipulau la greu populatia cu asa zisii drogati din Piata universitatii.Ca erau acolo tineri naivi care credeau ca pot schimba destinul tarii ocupata atunci de kgb -isti ca Iliescu si Militaru e altceva.

Huhu Rezea spunea...

@Maxim
Ma mir ca anarhistii din 90 nu au cerut si indemnizatie de pietar, ca si revolutionarii. Ei s-au sacrificat vreo 2 luni, nu doar vreo 2-3 zile, ca la Revolutie. Asa se cheama cei care nu respecta votul popular. Toti perdantii striga frauda.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Max One: Faci parte din categoria celor care si-ar fi dorit, cat ai bate din palme, sa trecem intr-o clipa la capitalism, asa, fara legi organice, fara tranzitie- direct si brusc! Pietarii asta voiau, dar pusi si platiti, unii, de catre Ratiu si Campeanu care-si doreau inapoi cat mai repede averile si pamanturile pierdute prin confiscari! Toti am vrut o schimbare, dar civilizata, ca in Ungaria si alte state, nu haotic precum la noi! Ei, fortarea asta a dat peste cap totul si s-a pornit vijelios sa privatizam haotic, sa labarim toate bunurile prin hrapareti fara scrupule, fara legi precise, cu retrocedari frauduloase prin politicieni lacomi, functionari si judecatori corupti, chiar pana in ziua de azi! Partidele istorice sunt raspunzatoare pentru esecul democratiei in Romania, ele fortand o situatie care a dus la distrugerea economiei nationale, tot fortand si presand politic doar pentru ca ei sa-si redobandeasca propietatile, si pe langa ei au aparut si escrocii profitori! N-au avut rabdare sa se petreaca etapele tranzitiei si sa se faca o dreptate bazata pe legi organice si juste. Sa fie clar ca Piata Universitatii a danat grav viitoarei democratii, China a invatat din lacomia si barbaria noastra cate ceva si acum concureaza, si chiar depaseste, America! Vorba D. lui Huhurezez, ei si-ar fi dorit poate si pensii speciale ca atunci s-au desfasurat evenimente ce s-au agravat de au murit si au fost raniti oameni, s-au distrus cladiri, vestigii istorice si carti rare, s-au dezvoltat situatii care ne-au adus de rusine in fata Lumii si ne-au costat multe privilegii si drepturi internationale si europene, precum spatiul Schengen! Poate cineva, intr-o zi, sa schimbe mentalitati, practici si situatii fixate in 50 de ani? Poate schimba cineva o situatie politico-economica si sociala, institutii de stat si de fortza, cu o Armata, Militie si Securitate de aproape jumatate de milion de efective formate tot in acest timp, doar cat ai bate din pame? Sau sa iesi rapid din aliante militare si economice, asa la comanda, cand ai contracte si obligatii incheiate prin Tratate? O facem pe democratii judecand din sfera unei mentalitati si convingeri, dar adevarul si realitatile rastoarna aceste principii idealiste, dar nu si materialist-stiintifice! De cate ori gandesc cate ceva, mai inainte de a le scrie eu le judec in profunzime, trag concluzii sa nu gresesc, apoi scriu...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Maxim One: Ii dai tare la ficati cu votul! Zi-mi clar ce-ai fi facut tu, dar foarte clar, sa voteze intreaga Romanie in 20 Mai 1990? Cu cine ai fi dorit tu sa voteze, in speta cu niste aventurieri politici veniti in Romania in Merţane luxoase, ragaind de huzur, bogatii si bunastare la niste coate goale si calici ce nu aveau nici ce sa puna pe masa si care nu se grabeau, ca si acum de fapt, ca si inainte de Razboi si in intreaga Istorie, sa le aduca bunastarea si decenta occidentala?! Si azi partidul istoric liberal se lupta cu inversunare pentru taierea pensiilor si salariilor, ei votandu-si si detinand de fapt cele mai mari salarii si pensii! Recunoaste sincer ca, in afara de mult hulitul PSD, NIMENI N-A MAI APLECAT URECHEA LA SUFERINTELE, LIPSURILE SI SARACIA IN CARE SE ZBATE ACEST POPOR BRAV, DAR TARE AMARAT! Sa mai zic ca PNT-cd a zburat din Istorie pentru ca a dat dovada de lipsa de empatie, omenie si mila CRESTINA, s-a dovedit calic si lacom pentru ei si nedand poporului un leu la pensii si salarii, sau absolut nici un favor, asa cum se face in tarile civilizate de unde dracul i-a adus si vazusera ca se procedeaza? Hai, dezvolta-te, conasule!

Anonim spunea...

Huhurez frauda inseamna si cand manipulezi prostimea iar competitorii nu au cum sa se apere de minciunile tale. deoarece TVR era in mana rusofonilor fesenisti Asa a aparut si nazismul frate de cruce cu fesenismul comunist .Oricum Ilici a avut acceptul iluminatilor ca sa preia puterea dar el a jucat la doua capete si cu rusii si cu masoneria care vroia si vrea ca tara sa ajunga colonie de 2l lei Din pacate asta am ajuns si e si meritul blestematului Ilici .

Huhu Rezea spunea...

@Maxim
Scuteste-ne de talibanismele anarhist-mitingiste! Dupa mintea voastra nici nu trebuia sa se organizeze alegeri in 1990. Românii, pe care voi ii considerati atunci prosti, v-au simtit ca sunteti niste razbunatori care pot introduce tara in haos. V-au dat o pauza de câtiva ani, ca sa vi se mai raceasca mintile infierbântate.
Industria a distrus-o, incepând cu 2007, guvernul taranist.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ MINIM one: Nu ma bucur de nefericiti ca tine, subjugati ideilor retrograde, neprogresiste si medievale, ca de de sectanti bolnavi de delir mistic, recte orientarii de dreapta cu damf legionar! Orice am face, ne-am raci gura de pomana cu un incrancenat in idei fixe ca tine! Fii multumit doar pentru sinele tau si cercul tau de imbuibati egoisti in care te invarti ametit si lasa-ne in saracia noastra! Un lucru stricat din nastere, greu mai poate fi reparat...

emillian123 spunea...

1.Discursul lui Iliescu din zorii zilei de 14 iunie 1990-din jurul orei 05.oo a fost radiodifuzat, printre altele-spunand- citez aproximativ: "mergeti in Piata Universitatii si faceti ordine...!"; 2. cei care vor sa credem ca "partidele istorice "au putut impune ceva in anii '90-le spun ca SE INSEALA/SAU INSEALA, ele-aceste partide fiind mult prea slabe,fiind si MASIV INFILTRATE -MAI ALES LA VARF (RATIU SI CAMPEANU:eu cred ca erau oamenii FSN-ului...!=timpul a confirmat acest fapt)- de agentii FSN/SECURITATE,s.a.; nu uitati ca CPUN-ul s-a format-in ian.1990- incepand cu 50 % LOCURI LUATE DE FSN,inca vreo 25-30% locuri luate de cele... MULTE PARTIDULETE SATELITE ale FSN-ului(peste 150...), iar restul de 20-25 % din locurile din CPUN (consiliul provizoriu de uniune nationala) luate de partidele istorice-asa cum spuneam-rapid infiltrate...Revenind la distrugerea economiei noastre-chiar DACA AR FI VRUT-partidele istorice -NU PUTEAU FACE NIMIC...!=numele lor "gira" in fata lumii regimul FSN-ului-cu menirea de a da o aura de democratie...regimului terorist proaspat reinstalat...!Deci-economia noastra- a fost si este in continuare-DISTRUSA de PUTEREA REINSTALATA-CU NUME NOI SI PERMANENTA-sub o forma sau alta- din 1990 pana in prezent (perioada 1997-2000=a fost "controlata" tot de PUTEREA OCULTA=COMUNISTA/COMINTERNISTA... )

Huhu Rezea spunea...

@emilian
La ora aceea matinala din 14 iunie, la care Iliescu le vorbea minerilor sositi in Capitala, Piata Universitatii era pustie. Nu mai aveau de ce sa faca ordine.Bravii democrati anarhisti se dusesera pe la casile lor, dupa prapadul facut in centrul Bucurestilor.Fusesera deja impuscati de fortele de ordine cei 4 atacatori ai sediului MAI.
Asa ca, in Ordonanta Parchetului se comite un fals.Nu aducerea minerilor a cauzat moartea celor 4 anarhisti.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Astia care va dati democrati de dreapta, in fapt basisti sub acoperire si slugi ai celor care au ruinat Romanica, sunteti ca oile celea bete si behaitoare si care intra in jgheaburile alea cu substante chimice sa scape de râie, dar ies de acolo cufurite si cu...scabie, adica tot niste râioşi cu chielea belită de scărchinătură! Va schimbati in PMP, apoi in MP, sunteti in PNL, oficial, in fapt si neoficial, PDL, ati fost si PD, apoi in PNT -cd, apoi pe la Monicaca Morcovei si Unguent Găoază Buită Kobe si alte hahalere, doar, doar sa mai prostiti poporul asta sa fiti votati la stinghie! Dreapta ne-a dat numai râia, PSD a salvat Romania! Vai, voua, lachei, misei si farisei!

emillian123 spunea...

1. Da ,e adevarat,Piata era "pustie",dar Iliescu-asa cum se vede in articolul de fond -ii chemase pe mineri si ei s-au conformat; M. Cosma tot repeta in prezent ca el a ajuns mai tarziu in piata, fiind ,il citez: "luat din vale pe sus si ajungand in Bucuresti mai tarziu";2. eu n-am pomenit nimic de mortii din mineriada din iunie '90-asa ca,d-le Huhurez m-ati confundat cu altii,atribuind-mi un text pe cae nu l-am scris..! 3. exista o inregistrare TV din septembrie 1991-prezentata de "TV-'89"(un post din TIMISOARA)cu mineriada din sept. '91- in care minerii erau -la plecarea din Bucuresti-in gara BANEASA; Miron COSMA era in biroul sefului garii,impreuna cu alti mineri; atat Cosma cat si sful garii -vorbeau -fiecare separat- la telefoane; la un moment dat -in timp ce vorbea la telefon ,Cosma il aude pe seful garii-care vorbea la alt telefon cu cineva -ca acesta-seful garii- ii pronunta numele lui Cosma (la telefon),dupa acel moment- Cosma se opreste din vorbit si se rasteste (foarte agresiv) la seful garii Baneasa -spunandu-i,citez aprox.: "cum iti permiti sa-mi pronunti numele fara aprobarea mea,...ca acusi pun baietii sa-ti rupa picioarele...!;v-am amintit acest episod ca sa vedeti ca acest Cosma nu e un mielusel//si/sau victima-asa cum pretinde azi ca este -dupa atatia ani...! Si mai e ceva legat de mineriada din iunie '90: inca nu e clar rolul real jucat de Marian Munteanu in "fenomenul Piata Universitatii"-nimeni-cel putin pe mine -nu ma va putea convinge ca el nu a fost omul puterii FSN-iste, mai ales daca veti revedea inregistrarile TV din 13 iunie 1990...!4."Ordinea" de care e vorba s-a infaptuit in perioada 14-15 iunie 1990 si am cam vazut ce tip de "ordine" s-a instituit: cea a batei si a anarhiei politice de tip comunisto- bolsevic/fascist...;iar cat priveste numarul mortilor-Dumnezeu (sa-i odihneasca in pace)- stie cati au fost in realitate...!dar cert e ca in afara celor 4 (6)morti oficial- eu cred ca- numai dupa cele vazuute la TV- adica multe lovituri de bate in capetele victimelor-SIGUR AU MURIT MAI MULTI OAMENI ATUNCI...!

emillian123 spunea...

Mai tov. CORNELIU: nu te mai agita atata privindu-i pe "basisti":fii linistit, sunt de-ai tai-adica FSN-isti....! NOI, ROMANII- NU AVEM "DREAPTA..?!",ci ii avem pe RUSI/INTERPUSI AI RUSILOR [care-ori sunt imperialisti /taristi, ori comunistoizi-adica TERORISTI...! ),sub o forma sau alta atat la putere, cat si in "opozitie"...!..=SE JOACA O PIESA....!

Huhu Rezea spunea...

@EMILLIAN
Vezi ca iar nu ai dat ACCEPT pe invitatie. Sa nu te aud ca nu poti citi blogul când este trecut in regim privat.

emillian123 spunea...

1.D-le HUHUREZ: revin la ceea ce mi-ai spus-cum ca ,te citez: "opusul lui privat e public", da , e adevarat, dar "public" inseamna -mai ales in ceea ce priveste proprietatea asupra unui bun -si "de stat"...!Sa nu-mi invoci proprietatea cooperatista,sau eventual alte tipuri de proprietati publice-pt. ca -in Romania toate aceste au fost sau sunt finantate total sau partial de stat.../sau din fonduri "...negre"...!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Emilian, ai un stil de clown in scrisul tau, pentru ca reusesti sa ne faci sa nu te putem intelege ce mesaje vrei sa ne transmiti, si atunci devii ilar! Amestecii ilicii cu limbricii, basistii cu fesenistii si o tii langa cu nevrozele tale lenese pe noi, desi nu ti-am luat painea de la gura! Dar mai bine sa ma amuz cu un naiv ca tine, decat cu un berbec capos care intelege ce scrie! Tine-o tot asa si poate, pana la urma, te vom putea intelege! Nu uita: Repetarea e mama invatarii! ,,Succesuri!''

emillian123 spunea...

Tov.Corneliu:Tipic pt."zona"... din care vii-atunci cand nu ai argumente,incepi sa "stigi"(noroc ca nu se aude...!)si sa insulti...,vorbind...? (...ne...?,...noi...?)in numele ..cui...? si in acest fel, confirmand provenienta ta din ZONA OCULTA, pt. ca altfel , nu-ti inteleg INVERSUNAREA SI LIMBAJUL (de fapt-ma fac ac nu inteleg,dar am scris intr-un text de azi,care asteapta... sa fie..."moderat..."cam care e situatia noastra,a tuturor romanilor...)