Un produs Blogger.

marți, noiembrie 10, 2015

Conditia ca Ciolannis sa prinda primavara ca premier

50 comments
Licitatie publica (consultari) trucata de Johannis si liberali. Caietul de sarcini a fost scris special de „tinerii frumosi” pentru ca Ciolos sa câstige „guvernul meu”. DNA ar trebui sa se autosesizeze pentru inselaciune in dauna intereselor publice.

*      *                                                                           *     *    
Ceea ce era de demonstrat, ca indignarea pentru mortii de la ”Pionierul” este o manipulare ordinara, specifica acelora care calca pe cadavre pentru a-si realiza interesul, s-a confirmat rapid. 
Dupa esecul motiunilor de cenzura si durata prea mare a judecarii dosarului penal ticluit de Uncheselu, actiuni care ar fi trebuit sa duca la demiterea lui Ponta, Johannis si rau  mirositorul, chiar imputitul de basism,  PNL, au ticluit un plan de reactii antiguvernamentale in strada, asortat cu zbieretele presei obediente, la orice eveniment pubilc care s-ar fi petrecut in perioada urmatoare. Speculativ, actiunea iohannist-liberala era indreptata impotriva verigii slabe a coalitiei, respectiv impotriva lui Gabriel Oprea si a partidului sau. Incalzirea politica, in presa si pe retelele de socializare, s-a facut cu nevinovatul accident cu politistul insotitor al escortei lui Oprea.
Nici cei mai isteti planificatori liberali-johanisti nu au prevazut ca le pica in portofoliu un asemenea eveniment tragic,  de proportiile incendiului de la Clubul „Pionierul”, in care au murit sau au fost raniti sute de rockeri. Doar trei zile a durat pâna se dezmeticii si pentru a scoate „masele” de la priveghi in strada impotriva Guvernului Ponta. Scenariul manifestatiilor antiguvernamentale, in care se strigau lozinci basisto-iohanniste, antocoruptie, anti Parlament, anti partide, anti BOR, a fost stricat in ceea ce priveste durata lor, de demisia nesperat de rapida a premierului Ponta. Mitingistii erau fosti votanti Iohannis, „democratizati” de propaganda portocalie a vremurilor in care Basescu era in glorie. 
Daca nu era „Pionierul” venea explozia de la Brasov si o tineau mereu in „Jos Ponta”. Daca Ponta cazuse, explozia de la Brasov a ramas necolindata politic pe strazi
Manifestantii s-au dovedit a fi solidari in cuget si simtiri cu presedintele lor, oferindu-i criterii de performanta pentru premier, exact ca intr-o licitatie trucata in care Caietul de Sarcini este scris special pentru cel care vrei sa câstige licitatia. Victimele incendiului au fost uitate daca a plecat Ponta, chiar daca pe surse se aflase ca neamtul isi va pune un premier un slugoi al regimului Basescu si al popularilor din Comisia Europeana.
Johannis are guvernul sau, asa ce si-a dorit, chiar daca a trebuit sa renunte temporar la Predoiu. Ministrii guvernului CIOLANNIS vor fi independenti in aceeasi masura in care este si frantuzitul Ciolos. Guvernul va fi unul politic, cu liberali si pedelisti disimulati in tehnocrati si independenti. Altfel, n-ar putea obtine sprijinul politic in Parlament.
Ca sa-l parafrazam pe Iohannis, am putea spune ca a trebuit sa  avem zeci de morti intr-un incendiu pentru  ca dânsul sa-si realizeze dorinta de a avea un guvern al sau. 
Numai ca stafeta ridicata de Ponta pentru perioada care urmeaza este atât de inalta,  in planul salarizarii, reducerilor fiscale si altor masuri sociale, incât va fi greu de trecut de un functionar european de dreapta.
Este suficient ca Ciolannis sa taie una din masurile anuntate de Ponta pentru ca nemultumitii sa-i sara in cap. Si nu vor fi „indignati” la comanda de pe retelele de socializare care fac caterinca o zi, doua pe strazi.  Vor fi nemultumiti reali, saraciti de capitalismul besmetic, rau tocmit de politicieni, fara scrupule aplicat de bisnitarii socialisti deveniti oameni de afaceri, 
     

50 de comentarii:

Unknown spunea...

dle H ma intreb , ce l-a manat pe acesta sa accepte safie ministru in tara asta parjolita , cu atatea nemultumiri ,cand el avea o situiatie asa de buna , cu nevasta frantuzoica , deci cu alta viata , daca nu cumva interese le cuiva -din afara - sa tina tara asta cat mai jos , dar vedeti hienele astea au reusit sa ii faca praf pe ponta etc si mai urmeaza , in rest bine nu va fi daca psd v-a sta cu minile incrucisate , acestia nu au tineret?scolit , nepatat. ? eu credca daca ar umbla pe la primarisa lui IOHANIS ar gasi si la el destule nefacute , ca avar se vede ca e , 6 case , mai marea rusine , nu are copii , la ce ii trebuiau , sa ii fie rusine de tetrul pe care l-a facut pana a hotarat sa il puna pe asta premier , chiar nu se poate sa scapam de jigodiile astea?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Mi-e scarba, mi-e scarba, mie scarba si sunt revoltat! A fost o lovitura ordinara de stat data de Iohannis si cloaca infecta basisto- liberala! La puscarie cu voi, ordinarilor! Ati furat un drept electoral milioanelor de romani rasturnand o guvernare printr-o revolta regizata in mod ordinar si fara scrupule! Golanilor!

Huhu Rezea spunea...

Nici nu s-a instalat noul guvern liberal si a inceput pregatirea de artilerie a propagandei rau prevestitoare pentru ce va urma. Cica masurile sociale preconizate de Ponta au fost pomeni electorale sau nerealiste.

Unknown spunea...

O poezie care circulă în mediul virtual:
Eu, militar activ sau rezervist,
Ostaş al ţării până în vecie
Nu am jurat sa apăr traseist
Partide sau curente de hârtie.

Nu am jurat cu mâna pe drapel
Să umplu burta vreunui ciobănaş
Nici să cobor din munte în rapel
Ca să pasc oile de la oraş.



Eu n-am jurat să apăr indecent
Judecători mânjiţi, foşti condamnaţi
Nici să păzesc un cripto-parlament
Plin de corupţi de hoţi şi desfrânaţi.

Eu n-am jurat să protejez fecunde
Pupile şi pupili de preşedinte
Care la fiecare cinci secunde
Ma-njură şi mă fură şi mă minte.

Eu n-am jurat să vin acoperit
De tricolor mânjit, întins pe spate
Pentru un traficant îmbogăţit,
Client sau debitor sau frate.

Eu n-am jurat să apăr toţi „românii”
Cu conturi în clădiri elveţiene
Care ne sug fanariot, stăpânii
Acestei clici eureptiliene.

Eu n-am jurat să vă las vouă
Prietenii şi fraţii şi vecinii
Să fie copleşiţi şi rupţi în două

De oameni mai fălcoşi decât rechinii.
Eu n-am jurat să apăr nesimţirea
Corupţia şi jaful şi hoţia
Nici să accept eternă umilirea

Cenuşăresei lumii, România.
Eu n-am jurat nimic din toate astea
Dar nici c-o să privesc indiferent.
Când va veni sorocul, toată oastea
Va spune României iar„PREZENT!”

Mihai spunea...

Huhurez ,cînd am atentionat asupra faptul ca in in coltul mesei la negocierile cu ONG-uri si strada era S. IOnita-Expert Forum + inca unul, sustinatori ai campaniei pres. B la referendum si unul din cei mai vehementi dusmani ai pensiilor militare (se lua de piept cu liderul sindical pe la televiziuni inclusiv la TVR alaturi de madama aia colonel de europa libera) ai intors spatele.Si iata ca se pare din auzite ca Expert Forum da cel putin un ministru (justitie)
Potecarul & co nici acum nu reuseste sa se dezmeticeasca ce s-a întîmplat(sau ca s-a intîmplat vointa lor) si incerca sa o scalde in stilul caracteristic.
In alta ordine de idei nu poti sa acuzi mitingul spontan din prima si a doua zi cind oamenii iesiti au strigat pe adevaratelea de buna credinta impotriva tuturor. Ce a urmat pe urma dupa ce politicii si-au revenit din șoc si au manevrat este cu totul alta poveste. În primele doua zile parca erau Ceasescu la zid,apoi s-au metamorfozat in mari reformatori !!!
PNl-PDL nu aduna 35 000 de oameni nici dac-i racoleaza din toata tara darmite doar din Bucuresti. Au mai incercat si era doar Orban prin piata ca blaga si Gheorghiu nu aveau cui cuvînta.
Faptul ca in ciuda spuselor precum ca POnta a facut si a dres este adevarat. Ce-i mai grav este ca sustinerea a venit din partea masurilor puse in aplicare de ”ANAF” si nu datorita unei cresteri economice sanatoase.
Daca ANAF-ul se prabuseste s-a terminat cu sustenabilitatea masurilor umflarii cu pompa a bugetarilor. Si cum la noi orice minune tine trei zile ,este posibil in continuare orice. Pe aice-i beleaua ca sa nu zic spre confuzie buba.
Numai ca presedintele cam ce semneaza si respecta. Cam de aici va veni salvarea p.m daca nu se va inteti presiunea jigodiilor dusmane ale drepturilor militarilor. Deocamdata in ciuda faptului ca in scop caritabil se cer mariri cu 10% de la 1 dec 2015 pentru bugetarii nerasplatiti inca iar finantistii spun ca nu sunt bani (oare de la 1.1.2016 vor fi) L 223 produce efecte. Sa nu avem surpriza ca ata cu ”plumb ” sa nu fi cazut vertical si sa ne trezim ca au fost doar mari manevre mincinoase.Si atunci sau pe drumul normal sau pe drumul fostei legi a maririi salariale pentru profesori cu consecintele de rigoare,daca cumva nu au invatat lectia între timp.

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
iceparu spunea...

De unde naiba are UNPR 350000 de membri? Imi cer scuze pentru o dezinformare neintentionata.Marian Sarbu(presedinte UNPR-ministrul muncii in guvernul Boc 1),initiatosul legii prin care o serie dintre noi au ajuns cu pensiile injumatatite era de la UNPR si nu de la PSD.

Huhu Rezea spunea...

@avyanyk
Ca sibian, abia acum ai observat ca Iohannis a recuperat toata pleava regimului Basescu. Eu atrageam atentia inca din campania electorala de anul trecut, atunci când si tie ti se pusese valul pe fata.
Citeste-ti comentariile de anul trecut!

Ma uimesti cu iohanismele tele. Pai tocmai presa evazionista i-a sarit la beregata lui Ponta. Iti dai seama cât de mare este evaziunea in România daca Ponta a putut sa aduca atâtea miliarde in plus la buget pentru a sustine masurile sociale? Poti sa vorbesti de economie sustenabila cu hemoragie evazionista atât de mare? E ca si când ai baga bani intr-un sac fara fund.
După o lunga perioada de strânsul curelei, USL a stimulat consumul pentru a asigura cererea de produse. Este o masura liberala.
@Iceparu
Marian Sârbu chiar era PSD-ist. Ulterior a trecut la Oprea.
@Calotescu
Nu stiu cine este acel Marin Neacsu, autorul poezioarei care pare cam neterminata. Nu ne spune si pentru ce a jurat.

Mihai spunea...

”Rezolvari” ale problemei functie de cererile socitatii civile ! ZIS SI FACUT ca la CARTE !
1.”Premierul Victor Ponta l-a demis marti pe seful ANPC Marius Dunca, dupa ce in presa a aparut informatia potrivit careia ANPC efectuase un control la clubul Colectiv chiar in ziua tragediei. Dunca este acum noul SECRETAR GENERAL” al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO).”
Doar asa se invață omul sa-si bage mintile-n cap !!!!!!!!!
2. Azi 11.11.2015 a trecut tacit de camera deputatilor legea pensiilor speciale pentru primari,sefi de consilii judetene , prefecti,etc VIVAT !!!
3. Azi 11.11.2015 s-a votat in urma unui amendament (depus in timpul sedintei) la OUG privind maririle salariale pentru medici si profesori ,fara calcule de sustenabilitate in spate in ciuda mentiunilor facute de finante ca nu sunt bani pentru mariri salariale de la 1.dec 2015, majorarea cu 10% a salariilor pentru restul bugetarilor necuprinsi in OUG incepînd cu 1.1 2015. Curios daca si de data asta d-nul presedinte va intoarce legea pe motiv de nesustenabilitate financiara daca a fost votata totusi(pt.binele votantilor) si de cei din PNL care initial s-au opus.

Acum sa vedem daca strada exista doar pentru ”cluburi” sau si pentru respectarea ”listei de cerinte.

Huhu Rezea spunea...

Pâna ajunge legea pensiilor pentru primari in Camera Decizionala se pune pe picioare si guvernul liberal care va respinge initiativa.
Cele doua proiecte care au trecut astazi demonstreaza ca inca functioneaza majoritatea USL. PSD vrea sa-i mai lege o piatra de moara de gât liberalului Ciolos.
S-ar putea ca Ciolos sa primeasca investitura, dar se va confrunta cu aceeasi majoritate USL ista din Parlament care-i va respinge legile pe care doreste sa le promoveze. In astfel de conditii. Ciolos va fi obligat sa apeleze la Ordonante de Guvern.
O astfel de Ordonanta poate sa abroge sau sa proroge toate legile cu impact bugetar, inclusiv Legea 223.

Unknown spunea...

INAINTE SA PLECE DIN TARA ,AZI DL iohanis, A PROMULGAT LEGEA SARBATORIRII LIMBII MAGHIARE ,

Mihai spunea...

După spusele lui Trofin ”Evenimentul Zilei ” alias jurnalistii de la B1 Tv s-a interesat de subiectul L 223 luind in acest sens un interviu directorului CPS a MApN. Aceasta suspecta bagare in seama a L 223 ar putea inseamna ca ne putem astepta si la infectarea mediului public cu ”valorile nocive” scoase de ei din formula de calcul. De asta recunosc mi-a fost frica cel mai mult.
Nu cred ca au luat interviul doar din dragoste de cunoastere !!!! Sigur odata cu noii stapîni vor incepe si denigrarea/mitralierea legii. Sa pregateasca deja bine cunoscutii col.acoperiti materialul .........iar cu pensii nesimtite, etc,etc.

Unknown spunea...

Mi-am pierdut sanatatea in slujba poporului Roman si dupa pensionare uita toti de tine.De betivani cartofori si curvari e Tara plina, si toti beneficiaza de ajutoare sociale. Eu, tu, si multi altii ca noi care au framantat pamantul asta sfant nu putem ridica pretentii la nimic pentru ca asa cum ai spus sar necrofagii din tv si din dorinta de a aduce cat mai multi bani pentru ei te mananca pe tine de viu.

Mihai spunea...

Huhurez 16.20
Niciodata nu am crezut in legea salarizarii unice trîmbitata de madam Plumb. Ba am considerat-o ca fiind ceva utopic.
Nu mi-as dori sa se adevereasca dar din moment ce se preconizeaza aprobarea bugetul inaintea aparitiei legii salarizarii inseamna ca suspiciunea se confirma iar daca ANAF intra in degringolada s-au dus pe apa sîmbetei toate promisiunile aventuriere ale psd-ului.
Pina la 1.1.2016 secatuiesc tot ,lucru care va pune sub semnul intrebarii aplicarea multor masuri psd-iste inclusiv aplicarea L 223.

tigri2 spunea...

Daca si de aceasta data vor incerca sa ne pacaleasca atunci este de datoria noastra sa iesim in strada dar nu cu pace , nu pasnici ci hotarati sa luptam pana la capat , fara manusi si fara menajamente , va fi ULTIMA REDUTA, ULTIMA SPERANTA! sa nu creada ca fac ei ce vor ,doar pentru bunastarea lor si a curvelor din dotare!Atentie conducatorilor vremelnici , va veti ruga sa fiti ascunsi in puscarie dar Vlad Tepes proceda altcumva...

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Dupa cum comentezi, deja te-ai aliniat propagandei johanniste. Auzi la tine...promisiuni aventuriste ale psd!
Este la mintea cocosului ca veniturile la bugetul de stat erau garantate de politicile economice ale guvernului Ponta.
Nu poti sa te astepti ca guvernul Ciolannis sa aduca aceleasi venituri la buget si sa ia aceleasi masuri sociale, mai ales ca el reprezinta organismele internationale care cer României mai multa austeritate, in opozitie totala cu filozofia de guvernare a fostului guvern Ponta.

tigri2 spunea...

O fi "la mintea cocosului" dar la "mintea bufnitei" ce parere aveti de anunturile apocaliptice de pe bloaga celor "alesi" "elita" gunoaielor umane? Ce parere aveti de legatura facuta de acei idioti intre calcularea pensiilor dupa L223 ,celor pensionati inainte de 2011 si marirea soldelor la activi. Am studiat si eu legea,am consultat pe cei in domeniu si nu reiese nicaieri ca ar fi cum spune escrocul de Olescu si cu Mos Bashina. L 223 / 2015 spune clar:"LEGEA PENSIILOR MILITARE
Legea 223 / 2015 se va aplica intocmai iar Normele de aplicare vor fi in spiritul legii, suntem o tara democratica si sub lupa Europei, nu putem face 'cum ne taie capul" chiar daca, unii caini, vor sa moara caii. Cei de la R-26500 (B)elita,inca plang dupa drepturile babane ale L164 / 2001 si nu se dau "dusi",iar ,acuma, din invidie si URA ataca aceasta lege care, normal ca media celor sase luni nu poate fi mai mare decat venitul "umflat" al ultimei luni.
Dar L 223 spune clar :Art. 110
(1) Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite în baza Legii nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie.
(2) Recalcularea pensiilor prevazuta la alin. (1) se realizeaza în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
Asa ca nu incapa indoiala.Ce tot o bolmojesc cu actualizare sau cu recalculare si alte elucubratii ,chichite neadevarate . Termenul de 12 luni este MAXIM asta nu inseamna ca toate pensiile se vor recalcula doar dupa 12 luni , scrie clar "IN TERMEN DE MAXIM 12 LUNI"
Nu va faceti probleme cu data maririi soldelor activilor,ea se va produce dupa 01.01.2016 ,in asa fel ca si noi ,pensionarii sa beneficiem de ea. legiuitorii nu ne sunt dusmani, dusmania se naste in randurile noastre ,pe principiul " sa moara si capra vecinului"
***
Evenimentul zilei a publicat azi , in brosura aparte , cateva idei cu privire la aplicarea Legii 223/2015. Interesant mi s-a parut interviul acordat de catre Col. Valeriu Rosu , director adjunct al CPS. La capitolul "Noutatea cu numarul 5 " dumnealui afirma : "Pensiile care au fost stabilite in baza legislatiei anterioare , respectiv in baza legii nr. 164/2001 , cat si cele stabilite in baza Legii nr. 80/1995( ... ) , toate aceste pensii vor fi recalculate , in termen de 24 luni de la data intrarii in vigoare a legii.(...) Deci , toate pensiile vor fi recalculate , toate cele stabilite p[ana la data intrarii in vigoare a Legii nr. 263/2010.". La capitolul "Noutatea nr. 6", dumnealui explica : "Pensiile stabilite in baza Legii nr. 263/2010 (...) vor fi recalculate. Deci , practic , toate pensiile ( vor fi recalculate - adaugat de catre mine fiindca lipseste in text) si transformate in pensii militare de stat , in termen de cel mult 12 luni de la intrarea legii in vigoare. "

tigri2 spunea...

Uite de ce ,presupunerile voastre nu se vor adeveri;"

Analistul economic Ilie Serbanescu a explicat de ce premierul Dacian Ciolos, daca va fi premier, are o sarcina dificila referitor la marirea salariilor bugetarilor cu 10%, si cum ar putea fi el ajutat de presedintele Klaus Iohannis prin nepromulgarea legii privind majorarea si retrimiterea ei in parlament.

"Dacian Ciolos are o sarecina dificila. Asta pentru ca el trebuie sa faca fata, prin bugetul pe 2016, unei deja aprobate m,ariri salariale de 25% pentru medici si profesori, iar aceasta noua marire de 10% forteaza foarte tare bugetul. Mugur Isarescu, cel care se face portavocea FMI, a spus ca nu pot intra in 2016 ambele masuri, mariri salariale si relaxare fiscala, e vorba ori de una ori de cealalta. Ciolos are si el sarcina de la FMI sa nu faca nicio marire salariala. Chiar daca parlamentul a aprobat marirea de 10% pentru functionarii publici, cel mai sigur Iohannis il va ajuta pe Ciolos si va amana momentul, nepromulgand legea si trimitand-o din nou in parlament. Daca va fi asa, ca Ciolos, asta bineinteles, daca va fi votat ca premier, nu va face nicio marire, cum vrea FMI, deci nici la functionari, nici la medici, nici la profesori, lumea va iesi in strada, dara de data asta ceilalti vor iesi in strada. E o situatie foarte dificila pentru ca bugetul nu o inghite, iar Ciolos, daca nu va fi ajutat de Iohannis prin aceasta amanare, va fi blamat de români inca de la inceput. Sigur, in acest caz Iohannis e cel in pericol daca nu promulga, e foarte interesant ce se va intampla.", a spus Ilie Serbanescu.

tigri2 spunea...

Inca una "rece" pentru conspirationisti:

"Ce şmecheri suntem. Am ieşit în stradă şi am pierdut la salariuLegea salarizării nu mai poate intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016, așa cum era stabilit. Documentul nu mai poate ajunge în discuție în noul guvern tehnocrat, acesta fiind în timpul demisiei Guvernului Ponta la nivelul negocierilor.
Lagea salarizării trebuie să se discute în Executiv, apoi trebuie aprobată într-o ședință de guvern. După aprobarea de către guvern, legea urmează să meargă în Parlament pentru a fi discutată, avizată și votată, urmând ca președintele să o promulge.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Asta va preocupa pe voi? Pe vremea cand eram siguri ca legea se va aplica am dezbatut pe larg etapele recalcularii si actualizarii. Dupa ce"tinerii frumosi" l-au ajutat pe Iohannis sa se urce pe mormanul de cadavre, mai poate cinva sa fie sigur ca legea se va aplica? Nu vezi ce zic propagandistii ca Ponta a luat masuri sociale aventuriste?
Nu te bucura ca majorarea salariilor nu se va face pana la 01 01 16, prin grija nemtalaului pe care l-ai votat. Ingrijoreaza-te ca nu se va face vreo majorare in tot anul 2016. Si daca nu se face nici tu nu poti depune cerere de optiune pentru cele 6 luni, in vederea stabilirii bazei de calcul.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Asta va preocupa pe voi? Pe vremea cand eram siguri ca legea se va aplica am dezbatut pe larg etapele recalcularii si actualizarii. Dupa ce"tinerii frumosi" l-au ajutat pe Iohannis sa se urce pe mormanul de cadavre, mai poate cinva sa fie sigur ca legea se va aplica? Nu vezi ce zic propagandistii ca Ponta a luat masuri sociale aventuriste?
Nu te bucura ca majorarea salariilor nu se va face pana la 01 01 16, prin grija nemtalaului pe care l-ai votat. Ingrijoreaza-te ca nu se va face vreo majorare in tot anul 2016. Si daca nu se face nici tu nu poti depune cerere de optiune pentru cele 6 luni, in vederea stabilirii bazei de calcul.

Unknown spunea...

deci dl IOHANIS KOVESI si acest nou premier au dubla cetatenie?inteleg ca trebuie sa avem toti dubla cetatenie ca sa stim carui cetatean ne adresam.......

tigri2 spunea...

***Huhurez, unde scrie ca daca nu se face majorare de solde nu putem face cerere de calcul al pensiei conform art 28???Poate in mintile bolnave ale Papusilor Mupetz de la R-26500.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pana la urma, cei de la Casa de pensii au iesit public pentru explicatii, dar sigur ca au facut-o in urma criticilor noastre la adresa ignorantei cu care ne-au tot tratat! Marea si unica vina o poarta absolut toti cei care l-au votat pe Iohannis, pentru ca tot ei sunt cei care l-au ales pe Halaicu, Lis, Basescu, Videanu si alte panarame corupte primari ai Capitalei, Constantinescu si Basescu presedinti, partide ca PNT cd, PNL si PDL si toate jegurile si formatiunile astea anti sociale si anti democratice din dreapta esichierului politic! Pe Iohannis l-am mirosit, impreuna cu adevaratii romani, ca este o copie fidela a lui Basescu, e un macelar de social de ultima speta si in conjunctura actuala joaca rolul de sluga masonica a Brruxeless-ului si a Angelei Merkel! Uite ca s-a impus pe cadavrele tinerilor cu guvărnul mău printr-o lovitura de stat la un guvern instaurat democratic si care mergea snur si asa cum a vrut scula lui de tradator! Sunt cretinoizi votantii astia care insista sa gandeasca retrograd si cu viziuni innapoiate, medievale si nu-i scoti din idioteniile lor, chiar daca vad cu ochii lor ca si-au taiat craca de sub picioare si i-am prins nu o data criticand guvernul Ponta pe blogurile militarilor, chiar daca acestia s-au zbatut cu toate fortele sa ne redea drepturile la toti dupa ce au fost mutilate de basisti! Mai cred ca sunt si postaci platiti sa posteze ideatii basistoide pe aici si pe R. 26500 sa ne scindeze si sa creeze confuzii, si am mai afirmat asta in alte ocazii! Sa va intre bine in cap ca serviciile si partidele de dreapta au interesul sa ne vada dezbinati si in conflicte: Divide et impera e mai valabil ca oricand pentru interesele lor! Ciolos e la fel de penal si politic implicat la fel ca si toti jegosii cu care acum este inhaitat! Pai, noi, Huhurez, Elita R 26500, alte bloguri, plus marea masa, nu suntem capabili sa ne aparam interesele? Doar sa latram pe bloguri, aici in sinea noastra, si mancandu-ne intre noi? Puneti mana si infestati fb si Google cu sloganuri si denunturi ale actiunilor anti sociale ale panaramelor astea, asa cum o fac eu si prietenii mei, actionati public si vehement, faceti toti cate ceva, fiti incisivi si nu stati cu mainile in san si doar carcotati! Acum sau niciodata, daca nu vreti sa fim din nou furati si inselati de aceeasi cloaca basistoida! Chiar si proteste comune, de la doi-trei in sus si semnate, trimise Pistruiatului si Calaului sa vada ca nu suntem pasivi! Hai la lupta cea mare cu dusmanul in catare sa-l starpim dintr-o suflare!

tigri2 spunea...

Iata ce scrie toa'shul colinel Gelu Olescu stapanul bloagei R-26500 (B)elita:

"Art. 60 PE INTELESUL TUTUROR
(1) Cuantumul pensiilor militare de stat se actualizeaza ori de cate ori se majoreaza solda de grad/salariul gradului profesional si/sau solda de functie/salariul de functie al militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special, OCAZIE CU CARE SE EFECTUEAZA SI RECALCULAREA PENSIEI în procentele stabilite la Art. 29, 30 si 108".
Da ,este adevarat ca art 60(1) spune ca la fiecare actualizare se va face si o noua recalculare dar asta nu implica siVICEVERSA"recalcularea nu se face decat dupa actualizare". In fond pe cine vrei sa convingi ,chiar ne crezi prosti si tu te crezi destept?
Afla ca tie si Mosului singura VICEVERSA care vi se potriveste este aceasta"Legea 164 vis a vis de Legea 223 si VICEVERSA" pe care o s-o incantati prin parcuri si in jurul tomberoanelor prin care veti cauta resturi de mancare si sticle goale!

tigri2 spunea...

***Corneliu, multi dati vina pe cei care au participat la vot si au votat oamnei care sunt impotriva gandurilor noastre, dar eu ii consider vinovati pe cei ce NU AU PARTICIPAT LA VOT cei peste 53% care n-au votat in ultimii 20 de ani. ca daca acestia si-ar fi exprimat votul altfel ar fi aratat configuratia politica. de aceea eu as propune OBLIGATIVITATEA VOTULUI, macar doua mandate de aici inainte.

Huhu Rezea spunea...


@Fiaro. @tigri esti greu, greu lovit la intelegere. Citeste si tu art.60 si vezi cum e cu depunerea cererii de optiune pentru cele 6 luni.

Eu iti dau doar alin. (2)
(2) În situaţia în care, în termen de 6 luni de la data primei majorări, persoanele îndreptăţite nu depun cerere în acest sens, actualizarea se face, din oficiu, pe baza mediei soldelor de funcţie/salariilor de funcţie din ultimele 6 luni de activitate.

Dupa cum vezi nu se restrictioneaza momentul majorarii soldelorla perioada de dupa intrarea in vigoare a legii.

Alta dispozitie referitoare la depunerea cererii de alegere celor 6 luni nu gasesti.

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez, 12 noiembrie 2015, 10:47:00 EET. E o varianta, dar e speranta inecatului. In toti acest ani, ai sustinut vehement ca legile nu se aplica retroactiv. Iar acum iti darami intregul esafodaj! Este real ca L. 223 nu restrictioneaza explicit ca daca majorarea soldelor a fost efectuata inainte de intrarea in vigoare a LPM, nu s-ar efectua actualizarea pensiilor. Numai ca odata intrata in vigoare la 01.01.2016, L. 223 NU poate sesiza d.p.d.v. juridic decat eventualele majorari ale soldelor care se produc DUPA ce legea este in vigoare. In caz contrar, L. 223 ar produce efecte retroactive!


Anonim spunea...

Naivule tu crezi ca votul tau conteaza?Vezi cine sunt membrii BEC (aceeasi de 15 ani si cine a produs softul care centralizeaza voturile si ai sa intelegi si tu..Va spala mas media perciunatilor creierele ceva de speriat ..

tigri2 spunea...

***Cucuvaie prevestitoare de scenarii apocaliptice, inca o data ,da , asa prevede , dar asta nu inseamna si VICEVERSA. Unde legea nu distinge noi nu avem voie sa distingem(compri?)

Unknown spunea...

dle H ca pensionar de urmasi ,va fi necesar sa intreprind ceva?

CEZAR spunea...

R-2650012 noiembrie 2015, 14:50

Probabil ca nu va analiza nimeni in amanunt calculele, sunt muncite, deci presupunem ca sunt corecte! Calculul are la baza multe presupuneri si admiteri! In principiu, din exemplul tau rezulta ca sunt sanse multiple ca in 2018 niciunul din cei 2 colonei sa nu mai fie in viata!

Dar daca tot iti plac calculele, ia presupune ca cei 2 colonei din exemplu, au actualmente fiecare 3 600 lei pensie contributiva si fiecare 45 ani vechime cumulata! Ambii avand actualmente pensiile "inghetate"! Iar acum actualizeaza-le pensiile!
========================================
Auziti 45 de ani vechime CUMULATA...!!!????...adica virtuala ..
Acum intelegeti oftica lu GIOLESCU...care in vechime REALA...nu trece de 20 de ani ......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Huhurez& Tigri2: As vrea sa fiti amabili careva dintre Dv. si sa publicati integral declaratia recenta a directorului Casei Sectoriale de pensii in brosura din Evenimentul Zilei unde face clarificari, zice-se, importante, iar Tigrul a publicat un fascimil mai sus. Cu toate eforturile mele, nu am reusit s-o descopar, si cred ca este foarte importanta pentru toti postatorii si nu numai. Multumesc anticipat si as sugera D.lui Huhurez sa-l blogheze separat pentru comentariile postatorilor!
PS: AZI CIOLAN SMEN SI-A PIERDUT O CASA, DE AZI IL CHEAMA CIOLAN SMEN CINCI(6) CASE! Dar sa fie si reintrodusa in circuitul locativ al Primariei Sibiu, si va informez ca in acel oras s-au smenuit in jur de 400 de case de catre echipele de smenuitori iohannisti! Calatoria justitiei continua! La mai multe, Onorata Instanta!
Nota Bene: Intrebare: Ciolannus, din momentul asta, fiind dovedit de instanta ca e smenar, este un presedinte penal care trebuie sa demisioneze, sau daca nu vrea, sa-l scoatem noi cu suturi adanci in cur...sul zilei de muine?

Huhu Rezea spunea...

@R26
Aoleeeu, dar prost mai intelegi principiul neretroactivitatii!
Ar fi o aplicare retroactiva doar daca ti-ar actualiza pensia si in luna decembrie 2015.O solda marita in decembrie 2015 este aplicabila si in luna ianuarie 2016.... si in toate lunile, pâna la urmatoarea majorare.

Mihai spunea...

@R 26500
O actualizare in baza unei legi intrate in vigoare la un termen dat nu reprezinta retroactivitate.
Voi sa purtati grija nu cumva Cioloș sa emita vreo ordonanta de urgenta de anulare a legii dupa ghinionul inregistrat prin demisia si cu ale voastre (gasca R-26500,mos Alecu ,........) eforturi a lui Ponta si Oprea.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Erata: Ciolan Putred si-a pierdut de fapt a doua casoaie luata prin smen si falsuri! Alo, madam Legea si madam Barbata Koveksi Baci, voi la ce dreaku stati cu mainile in solduri si in cur...pene pe ganduri cum sa-i transformati casoaiele lui Smen Ciolan in scheleti indesati in sifoniere si sertare? Nu a promis chiar el, smenarul, ca renunta la imunitate daca e penal? Hai, treceti la treaba si suge...rati-i demisia si renuntarea la imunitate sa-l puteti lua de guler ca sa-l inghesuiti in Beciul domnesc! Ciolosderos e o felie de franzela proaspata unsa cu mucii fiscali ipusi de europeni! Va zic eu ca asta are ascunsa in furca bucilor cheia francaza de strans surubul ,,pomenilor electorale,'' asa cum ii place sa se excite ero(t)ic Calaul Smenar pe sticla TV! Naivilor, iata si cu soldele activilor: In Decembre e dezlegarea la peste, in Ianuarie o iau catanele intre ,,deşete,'' adicatelea o iau, cu vână, in mână: Solda in numerar! Noi mai tarziu, daca vom trai puţin şi mai...rar! Nu sunt codoş, dar asta depinde de Pistruiatul Cioloş!

Huhu Rezea spunea...

Ghidul pensiilor militare, vol IV al brosurei EVz, se gaseste numai la chioscurile de ziare. Daca o gasesc zilele urmatoare, voi publica in facsimil paginile care intereseaza.

tigri2 spunea...

Inca o bucatica ,semnificativa , pentru cei ce vor si stiu sa inteleaga aspectul:"Un alt subiect abordat în ghid este cel al schimbărilor pe care noul Cod Fiscal care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016 îl va produce asupra pensiilor."
Deci retineti...dupa 01.01.2016 ca si LSU...legea salarizarii unice.

Mihai spunea...

Măi,gașca la care va stat în gît Ponta si Oprea, incepînd cu R 26500, mos Alecu .........,împușcați-vă.

tigri2 spunea...

***Corneliu, pentru amanunte intra in cronologia lui "Mos Alecu" are ca poza un motan cu labutele ridicate in fata unui pistol si acolo gasesti amanunte picante despre L223 / 2015. Mosu' este hatru tare...Mos Chiorpec Ciubotaru.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ascultati ce aiureala cu iz de abuz ordinar si dictatura Iohannista: Cica ,,Statul'' cere accesul la retelele de socializare si conturile noastre pentru spionare si informare! Hai sa va zic cine este ,,Statul'' asta: E Iohannis care s-a sucarit rau de tot ca a pierdut doua case obtinute in mod penal cu acte false si martori mincinosi, iar retelele de socializare s-au umplut de ocara lumii revoltate ca avem un sef de Stat corupt, penal si puscariabil si tot opinia publica revoltata cerandu-i demisia pentru a putea fi anchetat, judecat si legat burduf, asa cum merita orice borfas ordinar! Dar, stati asa: Tot din acest ,,stat'' fac parte si binomul Kovesi & seful serviciilor speciale! Deci astia trei reprezinta Statul care vor sa ne violeze drepturile de a ne pastra secrete conturile, apoi vor sa patrunda in gandurile si parerile noastre sa vada cam cand vom iesi in strada cu ciomegile si sa-i alungam pe acesti abuzivi din scaunele acelea ale lor de vatafi de Romania! Care vatafi toxici si-au lipit scaunele alea abuzive de căcărăuri basiste cu super gluie cu intentia sa le dezlipeasca doar la pensie si cand s-au acumulat indaratul lor 22 000 000 de ,,admiratori'' care din atata iubire pentru ei i-ar beli de sapte piei! Daca astia sunt Statul Roman, merita sa cerem azil in Uniunea Sovietica a lui Putin, pentru ca acolo esti spionat si in gaura cur...penului, dar in schimb traiesti foarte bine, ieftin si nu exista talharimea asta de la noi, intrucat Putin nu se joaca cu coruptii si ii trimite in gulaguri in Siberia! Doamna Kovesi are dulapurile gemand de scheleti, precum Blaga, Anastase, Oltean, Gorghiu, Flutur si alti penali ordinari, dar ii tine protejati in vata, daca e ordin de la Basescu-baci, si in loc sa-i infunde in puscarii si sa le jupoaie averile furate isi fac timp cu calicimea de noi sa ne cotrobaie in intimitati, precum adanc cu mana si bornaul in chiloti, sau cu amusinari in bortele de evacuari! Binomul Kovesi& seful serviciilor sa se ocupe de anchetarea obtinerii caselor de catre Iohannis, si fiind obtinute prin fals si declaratii mincinoase, sa-i impuna debarcarea de la Cotroceni, dar mai ales sa renunte la imunitate, asa cum s-a jurat in campania electorala ca o va face! Om fi multi, dar nu si prosti, iar Asociatia magistratilor au si ei depusa o plangere pentru anchetarile abuzive impotriva magistratilor, pentru ca li se impun judecarea cauzelor catre o directie dictata, si nu pe libera constiinta! Cazul Rarinca fiind de o marlanie, grobianism, abuz si dictatura ce trebuie predat in Facultatile de Drept ca exemplu de justitie bolsevic-stalinista!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Crezi ca tinerii frumosi, votanti de iohannis, se vor indigna, doar nitelus,atât ca sa puna de un mitingulet in care sa strige demisia neamtului? Nuuuuu, indignarea este doar impotriva celor de stânga.
Ete clar ca Iohannis a comis infractiuni in cazul celor 2 case. As fi tare curios sa citesc intampinarea de la judecatoria Brasov si motivele de apel de la Tribunalul Brasov in care Johannis ca sot al falsificatoarei Iohannis si cumparator al drepturilor asa zis succesorale ale lui Bestea si-a motivat infractiunile. Cum a putut sa scoata in strada familiile care cumparasera casele de la stat?
Ce a pazit Parchetul si DNA din Sibiu timp de 10 ani? Aici ar trebui sa se sesizeze Inspectia Judiciara.
Secretarul Primariei din Porumbacul a emis acte false in baza careia s-a stabilit o succesiune nu in favoarea sa ci a familiei Johannis. Cum a putut fi trimis in judecata doar secretarul nu si cei care au solicitat acele acte false?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigri 2: Tigrisor, voi va apelati cu diminutive alintate ,,duios, suav si gingas'' pe aici, dar eu concret nu stiu cine-i in fapt acest ,,Mos Alecu'' sa-l gasesc! Da-mi concret si pe ce retea, fb sau Google sa-l gabui, daca nu, atunci ne-a promis adminul ca ne va posta sintetizat, din brosura, aici si cred ca e mai bine asa ca sa putem comenta amuzati cu pareri pe marginea acestui material pe care Casa Sectoriala de pensii ar fi putut sa-l posteze. Eeei, dar la ei se posteaza doar pseudo interviuri la comanda catre editurilor militare, obscure si limitate, sa dea bine la aspectul lustruit si periat pe galoane! Ia sa incerc eu sa le scriu acestor edituri sa-mi publice cazul meu cu taraganarile si fentele Armatei, practic refuzul MApN in mod repetat pana la exasperare de a-mi elibera o adeverinta ca am lucrat in subteranul minei Lupeni doi ani, unde m-am si nenorocit intr-un accident de munca, ca sa mi se dea grupa speciala si sa mi se mareasca cu o molecula jegoasa aceasta pensie care a fost de invaliditate, si sa vedeti voi ce m-ar refuza! Chiar daca am o legitimatie de jurnalist si sunt redactor editorialist si pamfletar la un ziar local, ca nici n-ar conta asta, pentru ca in ziarele Armatei totul trebuie sa fie lustruit, cenzurat, sa gadile barosanii la boashe, sa nu planeze nici un nor ce le-ar putea eclipsa viitorul fericit de ghenerali facuti la apelul bocancilor! Ce lenes si plictisitor se petrece viata in cabinetele, redactiile si cuiburile caldute din fieff-urile MApN-ului! Ce caciuli de banaret se iau acolo unde nu se intampla nimic si se asterne molcom praful! Ce bine ca astia nu papa nashpa aplicatii, alarme, munci cu anii in economia nationala in constructii, papusoaiele si granarele din agricultura, subteranele minelor, CFR, drumuri si poduri si in alte locuri deranjante pentru calitatea lor de zei supremi si intangibili!!! Ce misto sa ai o viata de vataf si de trantor si sa nu-ti ajuti camarazii saraci, in belea si la pensie! Le doresc sa nu le stea in garleje prea plinul huzurului si a bunastarii in care se ghiftuie si se lafaiesc din soldele mari cat rahatul de tractorist sovietic, si la umbra caruia pot citi brosuri cu teme despre pensiile militare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Ca sa obtii un cartier de case trebuie sa fraudezi si sa spaguiesti, aici existand un concurs de infractiuni in cazul caselor lui Iohannis! Beneficiarul este cel mai vinovat, in speta Iohannis, pentru ca a gandit si planuit cu premeditare frauda, a pus-o in aplicare determinand la infractiunea de falsuri pe secretarul de Primariei, dar si pe alti functionari, deci instigare la infractiuni si mituire, ca nu pe bogea se fac astea!Daca era unul din noi, eram judecati de mult si chiar scapati din puscarii dupa ani grei! Dar in cazul lui s-au aplicat favoritismele! Sa treaca 10 ani e colosal, cand obiectul infractional e evident si clar! Tinerii manipulati si instruiti sa iasa in strada impotriva stangii s-au bucurat de alocatiile, bursele, indemnizatiile, pensiile de urmasi, ale parintilor si bunicilor marite cat si a salariilor care au beneficiat de cresteri semnificative! Aici e treaba ca se scuipa mana care i-a ajutat, in speta Ponta -PSD! Ia sa vedem daca or iesi la preconizatele razuri viitoare, intentionate de catre agentul european si al Angelei Merkel, Ciolos, calitate care odinoara era de agent al Moscovei si al bolsevismului, acum doar stapanii schimbandu-se si in slujba masonismului evreiesc si a lui Soros baci! Sunt magistrati care merita anchetati in cazuri vadite, iar in cazul caselor lui Iohannis trebuie sa se faca o ancheta, insa ca cel al Rarincai a fost unul extrem de cum nu trebuie sa se faca o ancheta in dejavantajul unei persoane amarate care a fost abuzata de Justitie! Oricum,. Justitia nu este absolut deloc independenta si este dirijata si aservita politicului!

Mihai spunea...

Huhurez poate dai o explicatie coerenta de ce in aceeasi speta pe 112 la Bucuresti se pierde si la Sibiu si Brasov se cîstiga. Asta pîna citim întîmpinarea. Toata nomenclatura s-a aciuit in asa ceva si mai ales in nationalizate si casele lasate de sași si toti si-au rezolvat problema pe 112.Parca nu au avut drept de instrainare zece ani, după care multi le-au vîndut pe bani frumosi iar cumpăratorii de buna credinta s-au trezit dati in judecata. Din cîte stiu locatarii nu sunt dati afara ,s-a inchiriat doar un spatiu nelocuit de la parter.

Mihai spunea...

Cu ”TEHNOCRAȚII” pe rit liberal in mod sigur doritori la ordin FMI si prin doctrina, de maximizarea profitului in speta prin austeritate, o sa aveti L 223 ca pe un fel de ”ALBA -NEAGRA” buna de atîrnat in pomul de Anul Nou 2016. Și ” mosii” nostri vor da din greu cu ghiocul sa ghiceasca calculele si sa ne spuna la toti cît le iese. Daca nu cumva le-o vor lua inainte cei de la ”Evenimentul” alias B1 Tv.

Anonim spunea...

Si incendiul ala de ka Colectiv.e dubios tare Buretele ala nu arde asa repede decat daca a fost stropit cu cateva ore inainte cu ceva inflamabil
Nazistul mason se face ca nu stie nimic desi chiar el a zis ca ,citez exact ""TREBUIAU sa moara tineri ca sa plece guvernul'' Ciudat nu.?Asa si cu casele luate pe meditatii si cu vanzarea de copii de care se face ca nu stie i ..Multe ciudatenii sau coincidente?

tigri2 spunea...

Am studiat Ghidul pensiilor militare vol IV, este o mare porcarie ,un fel de "pomul laudat" inafara de ce am scris pe aici ,nimic interesant. Nu merita sa aruncati 40 de lei, valoarea lui.

Huhu Rezea spunea...

@tigri
Mare panglicar esti cu cei 40 lei.

tigri2 spunea...

Scuze ,4 lei...