Un produs Blogger.

luni, noiembrie 09, 2015

Doi capitani de la ISU retinuti de DNA in tragedia de la „Pionierul”

19 comments


DIPI s-a facut de kaki. In cel mai caracteristic stil pompieristic Departamentul de Informatii si Protectie Interna actioneaza dupa producerea tragediei intr-un club care trebuia inchis de militarii pe care ii „protejeaza”. Pe acesti dezinformatori cine-i responsabilizeeaza? Se mai si lauda ca asigura suport pentru cercetarile penale ale procurorilor. 
Nu era mai profesional sa-i raporteze pe cei doi capitani ca nu-si executa corect misiunile de prevenire a incendiilor? Poate ar avea mai mult timp pentru prevenirea coruptiei in Minister daca ar fi mai putin implicati in can-canuri politice.
Ce bogata in secretari si subsecretari de stat este conducerea DIPI. Vezi pagina DIPI

                                       *                                                       *

Cpt. ISU  Antonina Radu
Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie i-au retinut pentru 24 de ore pe doi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), pentru abuz in serviciu, dupa ce acestia s-au deplasat in mai multe randuri la clubul Colectiv, permitand functionarea in continuare a societatii si fara sa intreprinda nicio masura pentru intrarea in legalitate.
Radu Antonina si Matei George Petrica sunt ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in ISU Bucuresti.

Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada septembrie 2014 - primavara anului 2015, Radu Antonina si Matei George Petrica, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, cu buna stiinta nu si-au indeplinit obligatiile ce decurgeau din continutul prevederilor legale privind prevenirea si apararea impotriva incendiilor, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu.

Concret, cei doi inculpati au permis functionarea in continuare a societatii in conditiile constatate si nu au intreprins nicio masura pentru intrarea in legalitate din acest punct de vedere, aducandu-se astfel atingere drepturilor si intereselor legitime ale mai multor persoane fizice si ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

De mentionat este faptul ca, desi au facut mai multe deplasari la S.C. Colectiv Club SRL, Radu Antonina si Matei George Petrica nu au intocmit niciun act de control, cu niciun prilej si nici nu au intreprins vreo masura pentru ca aceasta societate comerciala sa fie luata in evidenta de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu.

Prin aceasta s-a asigurat obtinerea unui folos necuvenit in suma de 62.298 lei pentru S.C. Colectiv Club S.R.L. Bucuresti, reprezentand profitul pe care aceasta societate l-a realizat de la inceperea functionarii pana la data dezastrului 30.10.2015.

Cei doi vor fi prezentanti marti Tribunalului Militar Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

19 comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Pacat, nepacat, dar cine nu-si face datoria cu responsabilitate trebuie sa raspunda! Dar, de ce ,,kaki,'' cand ei nu sunt ,,gusteri,'' ci gri petrol!? Doar sa mai bage o sageata otravita in coastele M Ap N-ului? Bulangiii astia de, unii, jurnalisti!

Mihai spunea...

Breaking News
Întruniti azi in sedinta extraordinara, mos Alecu , Karadeniz si R 26500 au hotarît inaitarea catre liderul sindical propunerea de sustinere la RomaniaTv a revenirii in guvern a garantilor aplicarii legii 223, respectiv, fostul prim si interesul national.

iceparu spunea...

Cand ai relatii de lucru cu civilii sigur cazi in pacat.Aia sunt in stare sa cumpere si pe dracul daca le este necesar.Daca nu le accepti ofertele nu se sfiesc sa-ti zica in fata ca esti prost."Esti de o cinste impinsa pana la prostie"

Mihai spunea...

BREAKING NEWS
Deoarece nu au reusit sa-l convinga pe Vlad Tepeș sa fie Prim-ministru ,acesta motivînd ca daca ar trage în teapă toti politicienii risca pericolul ca România sa rămîna fara lemn. De asemenea s-a motivat si faptul ca exista riscul ca mafia sa-i insceneze arestarea urmata de tragerea in teapă.
Asa stînd situatia s-a stabilit ca în actuala etapă nu se poate renunta la traditiile si obiceiurile românesti din mosi stramosi,hotie,minciuna ,santaj, conspiratii, scenarite, delatiuni , fasole cu ciolan , fasole cu cîrnati de Pleșcoi, mici si mititei si mai noul obicei adaugat cu dorinta de a fi omologat ca traditie-imbogatirea patrimoniului bibliotecilor cu cărti scrise în puscarii de borfași in scopul imbogatirii cunostiintelor si educarii tinerei generatii din strada..........

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Liviu Dragnea Franco Nero, parca e un pisic ramolit si cu urdori pe ocarine, carat intre colţi de colo-co prin toate cotloanele de mâţă cotoioasă (Ciolan Şmen) sa nu-l pape Bau-Bau-Ham-Ham DNA! Mai miorlăie el ca un jăgărit sa mai sugă din ţâţa proţapului de la nădragi, îi mai trage mâţcoiul cateva scatolce cu şfichiul cozilor...de topor si aratandu-i-l pe Bau-bau-DENEAU!...Are ăsta un tupeu de tradator nenorocit si fara coloana vertebrala ce n-am mai vazut la multe alte lepre politice! Că-i ma-sa, că-i tat-su, el nu tine cont si e in stare s-o vanda si pe amanta-sa lui Ciolannus Smen Sase CasCOAIE numai sa nu faca parnaie, dar tot o s-o faca, macar...din chirpici din lut si din paie! Tremura ca cainele la injectie de frica bărbatei Kovecsi Baci, si-o sa ne dea niste lectii politice cu tradari de iudaism iscariotean cu pisica-n geam de-o sa sara numai ţăndări de arginţi peste toata zona folclorica de pe malurile Dambovitei! Noptile cutitelor lungi de pe maidannul Pietii Universitatii au fost bune momente de tras pe-o nara si ingerat ,,etnofolclorice'' ce i-au incins pe instigatorii, oportunistii, postacii si sculele basanoido-limberale cu portavoci guturale, ce s-au impus cu ,,tehnocrati'' gealati portocalii si dilii cu pretentii democratice nasparlii, dar indaratnice si antipatice si cu girul ascuns al acestui actoraş borfaş, fara umor si stofa doar de un jăgărit tradator!

Liviub spunea...

drumul demisiei, dar mai sigur al demiterii, trebuie deschis si pentru primul adjunct al igsu, col. dragne. nu cred ca stie ce rol a jucat atunci cand i-a afumat pe romani prin interventiile de la b1 si a3, cel putin, afirmand sus si tare ca nimeni n-a sesizat, nici macar cu o reclamatie, faptul ca in acea platforma functioneaza clubul >colectiv<. ca atare, personalul isu al mun. bucuresti n-a stiut nimic despre club si daca dincolo de perete a actionat la incendiu. nici n-a ca asemenea unitati se cuprind in actiuni si prin autosesizare, culegerea datelor de la primarie, registrul comertului, etc. totusi, dupa o zi s-a vazut ca inspectorii au actionat la fata locului atunci cand au completat carticele pentru personalul clubului, planuri de evacuare si alte activitati specifice prestatorului de servicii si nu celui de control. asa ca, demisia, domnu, cu pix albastru, repede...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tare ma tem ca astia care trebuiau sa dea avize de functionare sa fi fost organizati in colectarea spagilor, ca cei de la CFR! Cei marunti o colectau, apoi o strangeau gramada si o lasau la un chiosc de ziare in Gara de Nord, apoi sacul cu spaga ajungea pana sus de tot, prin Minister si, poate, de acolo pe la sculele lui Mooe Woodrea sa le intregeasca averile, spagile electorale si ale postacilor fb! S-a mai auzit ceva de rezultatele anchetelor, mai ales daca sume de acolo ar fi ajuns si in biroul bahicului si conflictualului matelot? Mucles! Doamna barbata, Kovecsi Baci, va cad scheletii pe laga sertarele si usile dulapurilor unde au fost inmormantati! Nu vreti sa le faceti si niste parastase publice? Ca mai sunt si colectele de spagi de la vamile patriei, tot acolo in acele dulapuri avandu-si scheletii! Mai scoteti-i dracului la aer si parfumat ca o sa sa va imputa birourile DNA-ului si va veti intoxica precum cei din sinistrul de la cloaca ,,Colhoz!'' Zau, nu-i de şpagă, pardon, şagă(!) ca nu mai vrem sa iasa pe strazi figurantii platiti de dreapta portocalie sa ne mai dea un alt spectacol gratuit cu daramarea de guvern si tot circul care nu se mai termina! Dar pana va veti hotari, chemati Sanepidul sa le mai despaducheasca si deratizeze, ca nu cumva sa le mananca moliile si sobolanii, apoi sa motivati ca nu aveti obiect de activitate! ,,Succesuri!''

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Gen. Oprea a promis, chiar acum, dupa iesirea de la Cotroceni, ca-i va sprijini pe militari, politisti si toti pensionarii in general, in noul guvern de tranzitie! A mai promis ca-l sprijina pe Iohannis in desemnarea primului ministru...Dar daca pune un tradator liberal pentru interesele romanilor, pe urma se va mai lauda in gura mare ca are al trei-lea partid parlamentar ca marime? Ca numai o data vede nasul pasarica finei, si daca va vota impotriva intereselor sociale, generale, alaturi de Iohannis un premier tradator si in slujba ideilor de drujbari si nenorociti de liberali basistoizi, va depasi foarte repede cu UNPR-ul său catre in jos spre subsolul prapastiei electorale sondajele mortului PMP, si nu vor mai pupa in veci sa-si mai revina vreodata in Parlament! Daca vrea sa-i fuga puiul cu aţa, atunci sa-i faca jocul si hatarul lui Iohannis care este foarte hotarat sa razuiasca din temelii toate masurile sociale promovate de Ponta! Asteptam decurgerea evenimentelor si sa ma fi inselat flerul meu intuitiv, dar nu prea cred in minuni cand e vorba de anti nationali, tradatori ai poporului si dusmani ai masurilor sociale de prosperitate, asa cum sunt Iohannis si liberalo-basistoizii! Il voi considera, daca se va intampla in acest caz, pe Gen. Oprea un alt infricosat si santajat cu dosare DNA, la fel ca si Dragnea! Sa dea Domnul sa ma insel!

Mihai spunea...

Încet incet lucrurile se aseaza după formule deja testate (consacrate).
presedinte -pas cu pas spre impas
guvern - din minciuna in minciuna
patriah - din parastas în parastas

Rezolvari ale problemei functie de cererile socitatii civile ! ZIS SI FACUT ca la CARTE !
”Premierul Victor Ponta l-a demis marti pe seful ANPC Marius Dunca, dupa ce in presa a aparut informatia potrivit careia ANPC efectuase un control la clubul Colectiv chiar in ziua tragediei. Dunca este acum noul secretar general al Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO).”
Doar asa se invață minte omul !!!!!!!!!

Scuzat sa fiu ,voi chiar ati crezut in utopica lege a salarizarii unice lansata la firul ierbii, cu de la 2500 la 7000 lei / luna?????

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Hmmm, Ciolos Os de ros premier si calare, si pe jos!...Un pui de jacardea in chiele de drac limberal sadea, cu vechi si grele state portocalii in schinare din dreapta razuitoare! Cand nu gandeste, doarme iepureste acest sforar calificat in meseria de colhoznic agrar si consumator de marar, avand sub perna-i portocalie poznele colorate ale bahicului matelot cu tichie si a colectionarului de case din smen in chirie! Vine din Ghermanazia cu polizoarele in sarsana, instruit ca sluga-preş in fata stapanilor fresh de catre cancelara Şmirghel cu hlocii nudisti pe plaja Mamaiei intre turisti!E plin de harnicie si vajnic elan sa ne razuie buzunarele pâna la ultimul ban, sa elimine toate masurile sociale cu care Ponta ne-a readus pe picioare! Isi trage si-un guvărn al mău din lingai de clante de-ai lui Căcărau, codosi, barbieri de parale si suflatori de muci in oala de p(r)ost cu sarmale, caci horticultura face caca buna cu economia! Va trebui sa ne conformam steviei si altor bulihoace de verzaturi, si nu pe cărnării cu muraturi! Bai, mult laudatul nea' Sanchi Pistruiatul, dar de cand dreaku' si makaku' esti matale tehnocrat si cu trecutul politik nepatat? Strada behaitoare a cerut un apolitic cu zece la purtare, si nu unul cu trecutul pedigree ca al dumitale, dar bag seama ca nici in cur..sul zilei de muine nu te doare! Si voi, behaitorii din stradă, ce parere vă daţi despre această miştocărească şaradă?

Anonim spunea...

Vine masonul tradator de tara Ciolos din aceeasi loja masonica ca si nazistul Iohanis.Astia vor indeplinii intocmai ordinele iluminatilor via grupul Bildemberg. Adica taieri de salarii si pensii pentru romanistani ,invrajbirea claselor sociale una impotriva altora, cresteri de impozite si taxe etc exact ca si Basescu.Si mai ales pastrarea redeventelor mici la praduirea resurselor naturale.Suntem doar o colonie de sclavi manipulati tv.

Mihai spunea...

Dupa succesul cu, ”PAS cu PAS”, urmeaza succesul cu, ”PAS cu PAS vă DUC de NAS”

iceparu spunea...

Pe surse.PNL jubileaza.Va fi un guvern impus de liberal-pedelisti prin mana lui Iohhanis cu un program penelist dar neasumat de PNL supus FMI.Cunoscut ca FMI a cerut mereu stangerea curelii avem ocazia sa ajungem 90-60-90 .Bugetul va fi axat spre dezvoltarea sectorului privat .Sunt pesimist ?Bine ca vom avea alegeri peste un an.
Oprea scapa de parnaie?Iar a scos la inaintare interesul national.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ciolosderos este expert in matematica agrara si stie cum sa imparta o basina de cal in doua: O ia in gura si o expira pe nari! Mai intai sa-si rezolve plangerea penala din Dosarul Telepatia in care este inculpat ca l-ar fi infundat pe Voiculescu cu niscaiva masluiri! Mai are si acuzatii de legaturi mafiote cu niscavai masoni penali! Calatoria continua...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa mai revenim si la oile noastre! Adminul de pe Elita R. 26500 a retapetat si a pus din nou in discutie Legea pensiilor militare cu unele consecinte anticipate prin analize personale. Temerea adminului este ca cei pensionati inainte de 2011 nu vor mai primi nimic, niciodata! Doamne fereste de o asemenea perspectiva sumbra, si nu-l contrazic pentru ca situatia politica si neclaritatile legii il pot indreptati! Eu chiar ii apreciez eforturile de a clarifica inexactitatile din aceasta lege, asa cum o face si Dl. Huhurez aici, si chiar cineva acolo se exprima ca ar fi nevoie de o parere a D.lui Huhurez, fiind mult mai pus la punct documentar si informativ in domeniul legislativ decat multi dintre noi. Dar fara elaborarea metodologiei de aplicare suntem cu mainile legate si degeaba facem supozitii si calcule. Aud ca toate salariile vor creste la bugetari cu 10% la sfarsitul anului, si dintr-un foc nu vom primi nici o marire virtuala si reala daca va fi asa, pentru ca putem primi ceva doar daca maririle se fac dupa 01 01 2016. Separatismele astea facute in basism pe categorii care au iesit la pensie pana in 01 01 2011, pana in 2016 si dupa, dar si pe alte criterii, ii incurca pana si pe cei de la Casa de pensii, dar oricum ei nu-si bat capul cu noi sa ne lamureasca corect, si tot pe aici gasim raspunsuri la intrebari si framantari. Eu, cel putin, cred ca voi renunta sa mai obtin doi ani in grupa intai, pentru ca la cinci memorii am primit numai raspusuri de niet haraso, adica mi s-au trimis numai idiotenii cu raspunsuri diferite si mi-au gasit vechime in locuri unde n-am pus piciorul in viata vietilor mele, spre exemplu la mina Matasari in Gorj, si eu am fost in subteran la Lupeni! Dar m-au gasit si la Petrosani, chiar deloc la Lupeni, desi mi-au trimis si primele si functia, dar nu au dovada intrarii in mina! Un balamuc ca la Socola care nu ma ajuta cu nimic, ba inca ma incurca! Daca eram din Bucuresti, poate ca stateam pe scarile Ministerului din zori in noapte pana ma rezolvau! Culmea e ca la memoriul catre Iohannis nu mi-a venit de o luna nici un raspuns, ceea ce denota ca presedintele este cel mai ignorant posibil politician al Romaniei si merita sa-l fac de ras pe aici pentru ca probele scrise demonstreaza asta, adica factura de trimitere a Recomandatei! Dar stati sa vedem ce ne mai rezolva si Guvărnul mău impanat acum de basanisto-limberali cu un prim ministru propus, impus si numit inca de acum cinci zile de catre Angela Merkel si smecherii poPULAri europeni, si cand noi deja le cunoastem apucaturile in domeniul pensiilor si salariilor! Foaie verde ca ghiocul, mama, ne-am...fentat norocul!

tigri2 spunea...

***Corneliu&All
Legea 223 / 2015 se va aplica intocmai iar Normele de aplicare vor fi in spiritul legii, suntem o tara democratica si sub lupa Europei, nu putem face 'cum ne taie capul" chiar daca, unii caini, vor sa moara caii. Cei de la R-26500 (B)elita,inca plang dupa drepturile babane ale L164 / 2001 si nu se dau "dusi",iar ,acuma, din invidie si URA ataca aceasta lege care, normal ca media celor sase luni nu poate fi mai mare decat venitul "umflat" al ultimei luni.
Dar L 223 spune clar :Art. 110
(1) Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite în baza Legii nr. 263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, se recalculeaza potrivit prevederilor prezentei legi, în raport cu vechimea valorificata prin ultima decizie de pensie.
(2) Recalcularea pensiilor prevazuta la alin. (1) se realizeaza în termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi.
Asa ca nu oincape indoiala.Ce tot o bolmojesc cu actualizare sau cu recalculare si alte elucubratii ,chichite neadevarate . termenul de 12 luni este MAXIM asta nu inseamna ca toate pensiile se vor recalcula doar dupa 12 luni , scrie clar "IN TERMEN DE MAXIM 12 LUNI"
Nu va faceti probleme cu data maririi soldelor activilor,ea se va produce dupa 01.01.2016 ,in asa fel ca si noi ,pensionarii sa beneficiem de ea. legiuitorii nu ne sunt dusmani, dusmania se naste in randurile noastre ,pe principiul " sa moara si capra vecinului"Sunt cateva JAVRE care tot timpul incearca sa induca ideea ca va fi rau si am sa-i nominalizez pe cativa :Mos Alecu, Gelu Olescu(R26500), Karadeniz si alti actori ai "Papusilor Mupetz"

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Pentru cei carora li se urâse cu binele, cum zice o vorba româneasca, si-si doreau atât de mult sfârsitul guvernarii Ponta, chiar mi-as dori sa se adevereasca temerile Potecarului. Poate chiar mai mult decât temerile sale.
Nu pot sa cred ca poti sa crezi ca o atât de concreta problema poate fi rezolvata printr-o scrisoare trimisa la Presedintie. Stii bine ca astfel de memorii sunt dirijate tot la institutiile care sunt in drept sa le rezolve.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

1.@ Tigri 2: Am inteles bine aceste explicatii! Deci e o limita de calcul ce nu poate fi depasita si s-au pierdut niste favoruri care nu concordau cu marea masa a pensionarilor, si cei care au beneficiat si de sume uriase la trecerea in rezerva ar dori, pe langa acele sume sa mai beneficieze si de drepturi de exceptie! Deci cu marirea de solde am priceput-o, fiind faptul ca se pune in aplicare de la intai ianuarie! Perfect! Prin aceasta explicatii vor intelege si altii in necunoastere ca mine. Multumesc, Tigrisorule!
2.@ Huhurez: Am vazut din raspunsuri ca nu-i trag inimioarele alea pline de fiere sa-mi acorde grupa unu de munca , ca daca ar face-o cu mine, ar sari toti sa-si ia grupa unu pentru subteran, si numai la minele din Valea Jiului eram cateva mii de cadre, ceea ce s-ar insuma niste bani pe care guvernarile nu s-ar repezi sa-i acorde! Daca v-ati uita la raspunsurile lor v-ati cruci! Pai cum sa apar eu la Matasari unde habar pe unde este, dupa ce cu 2 saptamani in urma mi-ai trimis pana si primele de la Lupeni? Si i-am intrebat de ce am luat prime, ce am prestat si mi-au trimis o hartie ca pentru ,,unele activitati prestate in economia nationala in unele unitati militare'' Deci ,,unele'' cap-fino! Sau la Lupeni m-au gasit pentru doar un an si sase luni, restul de luni pierzandu-se de parca am fost dezertor, si asta denota sa nu ating pragul de 2 ani care mi-ar acorda niste chestii bune, dar ce ma fac ca-mi recunosc macar 1 an si sase luni, dar imi zic ca nu gasesc dovezi ca am intrat in mina, si doar sunt dovezi cu miile, dar ei nu au interesul sa ma ajute fiind probabil directive secrete de dejucare a eforturilor noastre sa ne capatam grupele! Si uite asa, dezamagit, trist si disperat renunt, pentru ca si intr-o instanta de judecata m-ar dovedi! Oare sa le deschid proces? Ca in lege zice la Anexa ca procesul e gratuit, nu trebuie sa depaseasca 30 de zile si daca-l castig intru in drepturi din data deschiderii procesului! Dar de unde martori dupa 30 de ani cand mai toti sunt oale si ulcele, bosorogi sau cine stie pe unde?! Doar sa le arat acele hartii care i-ar cruci si pe magistrati si ar concluziona o rea vointa cu intentie vadita din partea institutiilor statului! Greu, foarte greu si aveam sperante sa mai iau o bruma la pensia asta care e atat de mica, pentru ca a fost de invaliditate! Real nu am decat 10 ani, 6 luni si 6 zile, pana cand mi s-a produs invaliditatea, scriptic am 15 ani si 8 luni. Poate din recalculari se mai repara cate ceva pe ici pe colo! Oricum, va multumesc, Dle Huhurez si-i urez bafta acestui blog informativ!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@HUHUREZ: L-au tocat marunt pe Ponta, l-au porcit pe toate blogurile, dar ce-o sa-l mai planga gagimanii! Nu mai pupa ei toata viata pomenile astea ale acestui om lucid si cu sabia dreptatii in mana! Doar el ne-a rezolvat, Basescu ne-a facut harakiri si vraiste, unora, pe altii i-au avantajat...Dau pariu ca multi de pe aici l-au votat pe Iohannis la 2 maini, in ura si veninul pentru Ponta, dar vor vedea ei curand cine-i acest periculos si satanic personaj!