Un produs Blogger.

duminică, noiembrie 08, 2015

Vor ca afara, dar nu-si platesc contributiile pentru asigurarea de sanatate

8 comments
Mircea Badea ii arata cu degetul pe ipocritii schimbarii. Vor ca afara, dar cu un sistem de asistenta medicala ca in socialism, pe banii celor care-si platesc taxele si impozitele.

“VREAU O TARA CA AFARA”?! E NA?! SIGUR, SIGUR?


Unele dintre victimele tragediei nu sunt asigurate la sistemul medical. Adica nu au dat bani la buget, asta inseamna ca nu sunt asigurati. Din fericire, “vreau o tara ca afara” nu se aplica in aceste cazuri. In strainatate, daca nu esti asigurat, daca n-ai contribuit, esti pa! Ai bani sa platesti, bine, n-ai bani, ghinion! Din fericire, sistemul medical din Romania, tinut in viata de cei care contribuim, adica platim, a decis ca trebuie sa fie mai intai uman si mai apoi sistem. Foarte bine! Cu toate astea, asistam la o campanie de injuraturi descreierate. E oribil!
Mai departe, sunt oameni care platesc un morman de taxe la stat si, cu toate astea, au donat bani suplimentari pentru a ajuta victimele si familiile lor. Si ei sunt supusi unei campanii scelerate. Eu n-am de gand sa accept asta si sa tac. De ce sa tac?! Nu ma impresioneaza deloc agresivitatea dementa a “califatului generatiei Facebook”. Mi se pare ticalos ce fac si vreau sa-i denunt public ca atare.
P.S. Pe multi dintre cei care latra cu bale la bot in spatiul public ii stiu. Adica le cunosc situatia. Va garantez ca n-au platit un leu taxe in ultimii multi ani. Si atunci?! Tupeu desantat, cinism, ticalosie. Atat.
Oare câti dintre participantii la discutiile de la Cotroceni sunt platitori de taxe, impozite si contributii sociale?

8 comentarii:

Mihai spunea...

@ Huhurez
”Adica nu au dat bani la buget, asta inseamna ca nu sunt asigurati.”
Eu cred ca inainte de ai arunca in ocară ar trebui studiate cazurile. Imi pun intrebari de genul , oare de ce?
Posibil sa fie angajati si patronii sa nu le fi platit asigurarile. Obiceiul exista , nimeni nu-i verifica daca sunt sub protectie sau cotizeaza. Realizeaza venituri pe persoana fizica si au neglijat? Destul de rau atunci fiindca au incalcat legea.
Poate nu au venituri si atunci cu buna stiinta au sfidat legea .
Mergînd pe fir posibil sa se ajunga tot la mafia din sistem care in 26 de ani nu a fost in stare sa informatizeze la sînge sitemul bugetar si sa se faca corelarea informationala intre institutiile statului. In acest sens o sa te rog sa-mi raspunzi la o intrebare.
De ce sunt obligat eu, participant la trafic sa trimit in plic prin posta la IGP judetean de care apartine agentul constatator dovada ca am achitat amenda acum in epoca bumului informatic. Amenda achitata tot la o institutie a statului fiindca altundeva nu se poate (primarie , CEC).
Raspunsul pe care mi l-am dat eu este ,fiinca traim intr-un stat mafiot care nu are niciun interes fata de cetatean decît sa-i stoarca buzunarul .
Si culmea daca nu trimiti dovada te trezesti la sfirsit de an fiscal cu recuperatorii fiscali din primaria de domiciliu la usa sa te execute. Le-am aratat dovada platii (intentionat pastrata) si au plecat cu coada intre picioare.
Oare cit au chetuit cu instiintarea de la Constanta la Sb,apoi cu agentii fiscali cind prin apasarea unei taste in momentul platii lucrurile erau rezolvate. Asta-i un exemplu de stat mafiot. Oare la cît s-a furat ...........Si asta-i ceva minor. Cît despre gusterii din televiziuni si lumea mondena..... scuzati sa fim ...o limba mai plibareata ca a lor ... totul functie de cine plateste mai bine. Tot ce a fost spontan si cu mesaj destul de curat in prima si a doua seara incepe sa fie acaparat de o mafia nesatula in devenire si oamenii ei.

Mihai spunea...

Gata domnilor. Rivolutiunea s-a terminat. Puteti da drumul la cîini si calcule. Gloantele au fost oarbe.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E foarte grav! Pe noi, pensionarii, ne jupoaie de orice pe baza si in contul cuponului de pensionar, iar daca nu platim amenzi sau impozite, ne blocheaza pensia! Smecherii, doar cand dau de belea sunt depistati, dar totusi sunt tratati, si inca pe ce sume!...Sa se duca in SUA si sa dea de belea, ca doar primele ingrijiri li se dau, pe urma, pa si pusi! Il duce pe o banca in parc sa-si dea duhul, caci societatea in intregul ei nu tolereaza fentele din buric la taxele pentru sanatate! Sau il urmareste fiscul pana la ultima buleandra, intrucat acolo nu-i ca la noi sa te joci cu ei! Pe Al Capone l-au inhatat doar cu fiscul, altfel nu l-au putut dovedi si gabui! Si de ce sa ne fie frica, si de cine? De strada care acum nu e ocupata de adevaratii indurerati, ci de lingaii si slugile basanisto-limberale bagati sa raga la inaintare?! Sau sa ne fie frica de postacii inca platiti de partidele politice si care-si fac si acum de cap pe fb, incat acum intru pe cont gmail de la atatea spamuri date de catre acesti mafioti postaci basanisti?! Cred ca le-am fript zilele astora si eu, chit ca mi-au nenorocit calculatorul cu carcalaci, paduchi, laţei si virusi de Ebola, si am avut spamuri cat par sub caciula! Daca smecherii nu sunt pusi la punct ma sucaresc rau de tot! Vomita despre pensii si pensionari fel de fel de rautati, in stil de gunoaie morale; unii mi-au dorit moartea, alaturi de toti pensionarii de toate categoriile sociale, ca suntem expirati, ca am muncit in comunism si tot felul de etichete din partea generatiei asteia needucate, nerecunoscatoare, nerespectuoase in fata varstei si a parului alb, dar uite ca atunci cand dau de belea, tocmai pensionarii astia amarati scot trihirica de banuti din bruma pensiei amarate si o vireaza in conturi pentru insanatosirea lor, si sunt mlioane de cazuri de intr-ajutorare si actiuni filantropice in cazuri ca cel de la ,,Colhoz!'' Nu prea aud de politicieni inghesuindu-se sa dea cu mangotii acestor copii nenorociti, sau ,,patronii'' astia cu miliarardele agonisite 99% din evaziune fiscala pe schinarea noastra! Tot de la basism se trag si toate belelele astea, ca toate ce s-au ruinat in sistem pe timpul guvernarii lor mafiote si acum vor sa guverneze din nou sub sigla PNL! Au avut grija sa-si care cu sacii bani din toate alea si au lasat de izbeliste tot, Ponta doar ce a putut sa incropeasca datorita marilor ravagii ramase, ca dupa un cataclism sau razboi! Poate acum se mai poate misca ceva, dar eu nu cred pana ce nu vad, si mai ales ca se pregatesc echipe serioase de drujbari si casapi masoni in mantii funebre, cu sortulete pe sculele moarte de zgarcenie, constipati atat de tare ca-i poti desfunda doar cu pickammerul, dalta si ciocanul; dopuri in urechi si ocarinele fumegaite! Ciolan Smen si-a jucat aseara, pe strada si in MIJlocul oamenilor bine alesi pe spranceana de catre politic, bine rolul de tatuc la sanki al disperatilor, dar ramane cum am stabilit: Ioc, ca si guvernul Boc!

tigri2 spunea...

Pana la urma ii dau dreptate lui Mircea Badea in sens ca daca vrem sa schimbam ceva s-o facem din mers,adica punand umarul la treaba nu numai din gura:"vreau, vreau, vreau" daca vrei ,pune mana si fa ceva. Geaba zbieri din tribune daca jucatorul din teren este obosit si bulversat. Cu schimbarea clasei politice sunt de acord ,dar nu poate fi schimbata in totalitate. Trebuie actionat pentru pedepsirea coruptilor si confiscarea averilor necinstite. legea ,legiuitorul si organele de urmarire sa-si faca treaba,aici trebuie niste schimbari, adusi oameni noi si cobstransi sa-si faca datoria.
Nu pot fi de acord cu "glasul strazii" ,ce fel de tara suntem,caror legi ne supunem, de cand o mana de oameni hotarasc soarta unei tari intregi . Oare badea Gheorghe care munceste cinstit si da bani visteriei tarii, sau d-l inginer constructor,profesor,doctor ,este de acord cu glasul unei adunari nesemnificative si ilegale?. Da ,trebuie eradicata coruptia ,trebuie identificati si deferiti justitiei tpoti vinovatii celor 25 de ani, trebuie restructurata clasa politica dar nu trebuie retezata si sa preluam noi ,cei ce strigam ,puterea.Preluarea puterii sa se faca democratic, prin alegeri corecte ,trebuie date legi bune ,care sa nu lase portite hotiei.Toti vinovatii trebuie inlaturati. Ca daca este sa cautam vinovati si noi avem o parte insemnata de vina: de ce i-am ales?De ce i-am suportat? De ce nu am iesit in strada sa demonstram?
Nu sunt de acord cu glasul unora care se erijeaza in "glasul strazii" De ce? ei spun sa inlocuim toata clasa politica ,sa vina oameni noi, oameni care nu au mai facut politica ,dar cand acesti oameni se oferta sunt dati la o parte si li se spune ,direct sau indirect , ca nu ,ca acei oameni sa fie doar din randurile celor din strada. dar pe mine, pe tine si pe 99% din populatia tarii ne-a consultat cineva? Sau suntem o tara bananiera ,fara organe ale statului si fiecare face ce vrea si nici acolo nu-i asa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Tigri 2: Asa-i, tigrisorule! Nici eu nu pot fi de acord ca o mana de oameni sa decida soarta Parlamentului, a Tarii, a Constitutiei sau a nevestelor si amantelor noastre din asternuturi! Mi se pare ca exista o anumita ipocrizie si abuz de forta morala in imprejurari nenorocite, ceea ce ma duce cu gandul la niste jocuri facute in avantajul lui Ciolan Smen, chiar o regie limberalo-basanista! Deja 2 cocliti liberali au fost numiti de traseista-centurista, Aluna Burghiu! Unul din ei, Olteanu, fiindu-i candva tovaras de amantlac, dupa ce ea i-a spart familia in doua (adulter), asa cum le sta bine politicienilot de ,,top!'' Se poate polemiza mult pe subiectul asta, si tocmai de aceea stau gura-casca pe sticla TV sa vad cum decurg toate ciudateniile astea politice...Oricum, bine nu-i deloc...parol d'honnorre!

tigri2 spunea...

Luati de aici si nu va mai speriati de soldele si pensiile militarilor:
Controlorii de trafic, oameni cu salarii de 28.000 lei/lună, ameninţă cu greva

10 iul 2015 Autor: Mediafax

Citeste si:
Salarii la stat. Cât câştigă şeful ROMATSA
Companii de stat cu afaceri de peste 100 mil. euro, conduse de directori „provizorii“. Se caută şefi pentru ROMATSA, CFR Călători şi Metrorex
ROMATSA, păzită pe 1,79 mil. lei de firmele Scorseze şi Grup Est Security

ROMATSA, una dintre cele mai bogate companii de stat, s-a trezit cu angajaţii în pragul grevei, ei ameninţând că săptămâna viitoare nu vor mai desfăşura operaţiuni de control al traficului aerian (deocamată este vorba despre o grevă de avertisment) dacă nu au pe masă noul contract colectiv de muncă.

Potrivit liderului Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian ATCOR, Gabriel Tudorache (foto), în momentul de faţă nu există un contract colectiv de muncă, iar patronatul refuză de 80 de zile să negocieze documentul cu sindicatele. În replică, patronatul a anunţat că vrea să atace în instanţă decizia sindicatelor privind greva de avertisment, solicitând suspendarea protestului.

Controlorii de trafic sunt dintre cei mai bine plătiţi salariaţi din economie, având un salariu lunar mai mare de 28.000 de lei brut, adică de peste 13 ori mai mult decât câştigă un angajat plătit la nivelul salariului mediu pe economie.

tigri2 spunea...



Angajatii de la ROMATSA sunt platiti de catre STATUL ROMAN, ROMATSA , are uriase datorii la stat
În anul 2014, un număr de 584 de angajaţi ai ROMATSA ocupau poziţia de controlor de trafic aerian, aceştia reprezentând o pondere de 38% din totalul angajaţilor instituţiei, potrivit unei note transmise de şeful Corpului de Control către Guvern şi disponibilă pe site-ul Guvernului.

Dan B. spunea...

Angajatii ROMATSA, intrucat este o regie autonoma cu capital privat de stat, sunt retribuiti din fondurile EUROCONTROL de la Bruxelles, incasate pentru supraveghere si dirijari in traficul aerian.
Din aceste fonduri, statul primeste o cota parte (cred ca insuficienta, atata timp cat angajatii nu au venit cu sculele lor de acasa), restul fiind destinate retribuirii personalului si modernizarii bazei tehnico-materiale.
Din pacate, cota aferenta retribuirii a crescut excesiv,iar modernizarea se face tot prin infuzie de capital de la bugetul de stat.