Un produs Blogger.

luni, decembrie 28, 2015

Rezervistii au dat tonul protestelor impotriva guvernului tehno-liberal Ciolos.

54 comments
Miting micut, dar cu vizibilitate in media din lipsa de alte subiecte interesante, in aceasta perioada dintre Craciun si Anul Nou.
Daca deciziile de recalculare a pensiilor militare, emise pe baza facaturii din art. 40 al OUG nr, 57/2015, ar fi sosit acum, socul ar fi fost atât de mare incât Piata Victoriei  ar fi devenit neincapatoare de protestatari. Asa...socul se amâna peste 2 ani.  Militarii nu se dezmeticesc din lâncezeala decât când vad tidula in mâna, asa cum a fost in ianuarie 2011. 
Nu este oportun sa se ceara retragerea sau abrogarea art. 40 din OUG nr,57/2015, asa cum a rezultat din discursul domnului Dogaru, ci amendarea articolelor 29 si 30 din legea modificata, cele care micsoreaza, de fapt, cu pâna la 30% din baza de calcul, drepturile de pensie stabilite in vara prin Legea nr. 223/2015.
Trebuie sa recunoastem ca modificarile aduc si unele corecturi de tehnica de legiferare, strict necesare in textul neglijent al legii adoptate de Parlament.Am in vedere in special art. 109 si 110.
Presiunea cu protestele trebuie mentinuta in tot cursul lunii ianuarie astfel incât sa obtinem in Parlament modificarea art. 29 si 30 prin Legea de adoptare a OUG nr.57/2015. Prioritara este anularea limitarii neconstitutionale a cuantmului pensiei militare la 85%, cu revenirea la limita de 100% din baza de calcul.
Ascultati cel mai coerent discurs  al lui Dogaru.
 p://www.antena3.ro/actualitate/protest-de-amploare-in-fata-guvernului-332008.htmln

54 de comentarii:

 1. Protest micut dar vizibil, exact ca paduchele'n mijlocul fruntii, tot micut si tot vizibil. Sunt socat ce reactii au civilii la acest protest minion, stiam ca nu ne plac dar nici chiar asa.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. "Civilii"aia posteaza la ordin.
   Cu cat reactiile lor sunt mai puternice cu atat este deranj mai mare in randul celor care au propus modificare legii prin OUG.

   Ștergere

 2. http://www.ziare.com/stiri/proteste/protest-masiv-la-guvern-dupa-o-viata-de-munca-ciolos-ne-scade-pensiile-1401296

  RăspundețiȘtergere
 3. Urmeaza pensii speciale si pentru ambulantieri (exceptie ISU care apartin de MI ).Bataie de joc militarii au ajuns hartia igienica a politicienilor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Asa cum din armata ies in fata doar agitatori fara de substanta , la fel si din societatea civila ies in fata tot fiinte fara de substata. M-am mirat mereu si ma mai mir, cum mama dracului pot sa lupte 5.000.000 de pensionari din sistemul public , cu pensii de mizerie, ca sa fie toti pensionari la fel ca ei !.Ce mazga este oare in capul acestor finite de nu inteleg ca ar trebui sa lupte pentru o viata mai buna ? . Cine si cu ce ii manipuleaza in asemenea hal de i-au transformat in simple unelte ? Am intalnit o expresie : un vitel devine la batranete , oricat s-ar stradui sa devina altceva , tot bou. Asadar suntem inconjuarati de 5.000.000 de boi care vor ca toti sa devenim si noi tot boi. Rea soarta mai avem !. Imi provoaca sila . Si mai sunt unii care zic ca trebuie sa ne sacrificam pentru turma de boi .Azi am fost martor la un act jenant pentru cei 5.000.000 . Se imparteau pachete de alimente pentru pensionari anti-militari cu pensie sub 1000 de lei. Era o coada imensa , de circa 8 ore .M-am exprimat ca asist la cea mai mare umilinta pentru pensionari. Am intrebat de ce nu mergeti la Guvern sa protestati ? Raspunsul : avem nevoie de pui nu de proteste . Fara comentarii.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Populatie nu popor .Apropo masonul Ciolanis sluga perciunatilor a taiat si ajutoarele alimentare ( alea de la UE , ulei ,zahar, faina , conserve ) pentru cei cu venituri mici .E clar ca se accelereaza genocidul romanistanilor ( vedeti spitalele infectioase pline de streptococi, mancarea plina pesticide , painea cu initium si sarea obligatoriu cu mult iod ) Asta si datorita incalzirii globale accelerate (peste prognoze) . Multe zone ale lumii devin acum nelocuibile si e nevoie de eliberarea teritoriului Romanistanului.Dar poate ma insel si masurile guvernului Ciolanis -Soras ( vezi si batjocurirea militarilor) sunt pur intamplatoare .

   Ștergere
 5. Cel mai mult conteaza sa fii acolo, sa existi!
  Experienta sindicala nu prea avem si sunt bune aliantele!

  RăspundețiȘtergere
 6. De abrogarea articolului 22 de catre ordonanta 57 nu vorbeste nimeni? Este un abuz cel putin la fel de mare ca si celelalte modificari aduse articolelor 28 si 29.

  RăspundețiȘtergere
 7. @sare21
  Sa stii ca nimeni nu discuta decat de propria situatie.ASA ca ..mobilizarea, daca vreti sa sensibilizati opiniile altora.Nu toti militarii sunt trimisi in strainatate.

  RăspundețiȘtergere
 8. Cand am spus ca nu sunt pregatiti si nu vor reusi sa evite incercarile de manipulare si de capitalizare politica, nu m-a crezut nimeni.
  Julien a punctat copios, doar e cel care a refuzat sa discute cu apv-istii verosi cu pensii mari care nici nu au luptat in razboaie, au stat in cazarma, bla, bla.
  Cred ca increderea in Julien a crescut cu cel putin 5 procente in seara asta, inca vreo doua-trei demonstratii de genul asta si Julien ajunge in topul preferintelor electorale ale romanilor.

  RăspundețiȘtergere
 9. S-a tot discutat pe acest blog si cred in continuare ca solutia e atacarea la CCR a OUG 57.
  Daca tot aveau chef de o demonstratie puteau s-o faca in fata parlamentului, sa sensibilizeze 25 de senatori sau 50 deputati pentru a ataca la CCR OUG 57, fara alte vrajeli, ca pierde 1000 de lei la pensie, ca au fost retezate/ciopartite/mutilate/drujbarite/etc drepturile militarilor, ca a fost violata onoarea si alte trasnai. Scurt, doar ca niste buni romani care au sesizat o incalcare a drepturilor constitutionale, nimic mai mult. Atunci nu prea aveau manipulatorii de ce sa se agate.
  Trebuie sa fii tare "credul" sa-ti inchipui ca guvernul va abroga OUG 57, doar asa ca i-ai dat tu, un neica nimeni ultimatum. Pfff!

  RăspundețiȘtergere
 10. @uu4
  Te contrazic! Protestul trebuia organizat. Protestul trebuie sa conginuie la sediul guvernului, alternativ cu sediul MApN, acolo unde s-a clocit Oug.
  Mai trebuie convocate conferinte nationale extraordinare ale asociatiilor de rezervisti din MApN, MAI si SRI pentru inlocuirea actualelor conduceri obediente, cea de la MApN se mai si lauda ca a girat actul de umilire a militarilor
  Chiar, cat mai suporta zecile de mii de pensionari MApN tampeniile juritului CA?

  RăspundețiȘtergere
 11. DEMISIA MISTRULULJUSTITIEI
  OGU 57/2015 Nu a fost contrasemnata de Ministrul Justitiei Inalt Funtionar Public la Brussel in concediu fara plata si MINISTRUL JUSTITIEI era obsolut necesar SA SEMNEZE PENTRU conformitate si legaliate.In celasi timp legea se adreseaza si functionarilior cu statut special din cadrul AGENTIEI NATIONALE A PENICENCIARELOR-CARE SUNT SUB JURISDICTIA MINISTRULUI JUSTITIEI.

  RăspundețiȘtergere
 12. UU4
  Din cate stiu ordonanta a fost atacata la CCR.Si daca a fost atacata ce facem acum stam si asteptam? Ce-i asa greu de facut presiune in strada? Tot asteptam sa ne rezolve altii problema.Din toti cei cu pensii calculate altfel decat pe L.263,se pare ca noi vom fi ai mai fraieri.

  RăspundețiȘtergere
 13. @wassy
  Cine a atacat oug la CCR?. Av. Poporului, singurul care o poate fsce in acest stadiu, nu a contestat. Cati rezervisti i-au trimis petitii?

  RăspundețiȘtergere
 14. A fost o delegatie condusa de d-l gen Gropan,la Victor Ciorbea,este un filmulet al discutiilor pe R-26500 Elita si a expus toate problemele in mod just.

  RăspundețiȘtergere
 15. avocatul poporului a fost contactat de cativa generali inainte de craciun

  RăspundețiȘtergere
 16. dle H ,daca nu se intmpla nimic cu ordonanta asta pana nu o definitiveaza in camera deputatilor ,sau nu se abroga acel art 40 sau , legea intra in vigoare asa cum este?ce se va intampla cu cei ce vor depune totusi imediat dupa 1 ian cerere de pensionare?

  RăspundețiȘtergere
 17. Stii sigur ca OUG57/2015 a fost atacata la CCR?
  Cand?
  De cine?

  RăspundețiȘtergere
 18. A fost o organizatie la intrevedere si care a cerut interventia Av. poporului!
  Nu cunosc modul de finalizare ulteriara!....parca se solicitase ceva scris?!

  RăspundețiȘtergere
 19. Stii sigur ca OUG57/2015 a fost atacata la CCR?
  Cand?
  De cine?
  Parca a fost o discutie cu o organizatie din Chitila! Nu stiu daca s-a finalizat printr-o solicitare scrisa!

  RăspundețiȘtergere
 20. asta este , av popor a cerut generalului gropan si celor care erau de fata sa faca o solocitare scrisa in care sa isi prezinte solicitarile aratand partea de neconsitutionalitate , asa fel incat avocatul popo sa o trimita la ccr , dar nu am mai auzit nimic de asta .

  RăspundețiȘtergere
 21. In urma audierii delegatiei Federatiei Militarilor Av. Poporului a solocitat petitii scrise in care sa fie motivate exceptiile de neconstitutionalitate ale unor prevederi din art. 40 din oug. Ca nu ne apucam sa contestant toata ordonanta.Cati militari au trimis petitii motivate? E..e...e!

  RăspundețiȘtergere
 22. Art. 40 din Ordonanta produce efecte de LA 01 01 2016 chiar daca legea de adoptare este in dezbatere LA Parliament.Efectele produse dupa 01 01 pot ramane si daca intreg art. 40 ar fi abrogat.

  RăspundețiȘtergere
 23. @Huhurez
  Multumesc pentru contrazicere, cu cat mai multe opinii cu atat mai bine. Eu raman totusi la parerea ca o manifestatie trebuie gandita in profunzime de oameni cu mai mult creier si mai putin guralivi, altfel se ajunge la situatia ca se poate intoarce impotriva ta. Nu cred ca manifestatia de ieri poate fi catalogata ca un succes ci dimpotriva.

  RăspundețiȘtergere
 24. Ca tot vorbim de audirea Federatiei Militarilor. Cu tot respectul pentru dnul Gropan, in expunerea de motive eu nu am vazut niciun argument care sa fie catalogat ca un act de neconstitutionalitate al OUG 57.
  Ca SGV au pensii mici? Ca Art.28 are prevederi care exclud ceva? Ca baza de calcul nu se face la fel ca la magistrati? etc.
  Poate nu sunt corecte si morale dar care e critica de neconstitutionalitate?
  Exact aplicarea discriminatorie si in mod neegal a masurilor din lege care poate duce la abrogarea OUG 57 a fost ocolita cu grija.
  Huhurez e ceva din expunerea dnului Gropan prin care poate fi atacata la CCR ordonanta?
  Nu am pregatire juridica si spun ce cred, dar daca supozitia mea e corecta a reusit sa ne ingroape definitiv. O data atacata la curte pe critici neexistente si declarata valida nu cred ca poti sa o mai ataci inca o data, doar asa ca ti-ai mai adus aminte ceva.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Crezi tu ca slugile de la CCR judeca corect daca expui motivele neconstitutionalitatii oug 57 ? Astia judeca doar la ordin. Depinde ce ordin primesc de la stapanii Romanistanului .Restul e gargara.

   Ștergere
 25. neclar,deci legea intra in vigoare si art 40 are efect daca ciolanisi il abroga maine/?deci legea 223 intra in vigoare oricum , asica procentul acela de 65 ramne sau se asteapta ce zice parlamentul pe legesa accea inca nea[robata in camersa?

  RăspundețiȘtergere
 26. Tot ca o opinie personala.
  Demiterea conducerilor asociatiilor de rezervisti pot sa o faca doar membrii lor, eu unul nu sunt membru al niciunei asociatii si nu pot sa ma pronunt. In schimb cred ca o identificare a lantului puterii in cadrul asociatiilor ar fi bine-venita. Nu trebuie uitat ca militarii rezervisti in afara de asociatiile amintite pot face parte si din altfel de organizatii mult mai selective si restranse. Poate exista o relatie de tip creier-brat intre cele doua tipuri de asociatii.

  RăspundețiȘtergere
 27. deci sa inteleg ca nu mai e nimic de facut si ca legrea va intra in vigoare cu modificarile aduse de ordonanta ,deoarece aaceasta este publicata in monitoriul oficial , mai inteleg ca ar putea sa nu mai aiba esfect daca nu va mai fi transformata in lege si ca o sa ne ia dracu cat de curand

  RăspundețiȘtergere
 28. Mai oameni buni ,dupa protestele de ieri si dupa reactiile oamenilor de pe forumuri (aproape toate negative!) si dupa reactile din mass-media (asa si asa in fct de orientarea tv-urilor) se desprinde zic eu ,o CONCLUZIE MARE SI TARE :terminati cu cifrele ,terminati cu lalaielile ca scade pensia ,ca guvernul nu=i legitim ca draci si laci pt ca ne vor balacari oamenii!
  TREBUIE MARSAT PE:
  -am fost singurii care am avut pensii deosebite de ceilalti de la Cuza incoace ,datorita conditiilor de munca;
  -si in celelalte state armata are regim special de pensionare;
  -cel mai tare ,DISCRIMINAREA !daca dai si alte pensii speciale si le dai cu 80% din ultimul venit brut apoi tocmai noua te-ai gasit sa ni le scazi?(intre noi ,sa le fie rusine politrucilor nostri din toate ministerele c-au propus acele procente-ca pe magistrati nu i-a durut capul cand si cu ce vechime iese unul sau altul la pensie) ;
  -sustinerea activilor ,mai ales a SGV-istilor,cu calcule pt pensie ,cu exemple pt ei explicand oamenilor ca pensii de mii de lei au cativa ,ca marea majoritate se scalda intre 1000 si 2000 ,ca norma de hrana nu intra in calcul -le-am mai recomandat activilor sa nu se mai laude cu tot salariul inclusiv norma pt ca daca o scazi pe asta ramai cu praful de pe toba dar civilul ramane cu suma totala-pt ca altfel n-avem si sustinere publica!

  RăspundețiȘtergere
 29. Nu mai incercati tot felul de petitii,singura petitie este 'bolovanul in cap" astia numai pe acela il recunosc. si apoi ce tot bociti precum babele ,ati iesit in strada???Sunt convins ca nu,asteptati ca altii sa scoata castanele din foc,voi ,doar, sa le decojiti!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am fost la miting ( desi nu cred in solutia Dogaru) si o sa vin si pe 24 ianuarie .Lasii stau cu berica in fotoliu si manaca rahat cu polonicul ce viteji sunt ei.Imi e scarba.

   Ștergere
 30. Si inca o chestiune legata de audierea Federatiei Militarilor.
  S-a tot discutat pe blog despre OMM. In filmulet se aduce ca o critica la ordonanta si LPM ca SGV nu primesc sporul rezultat de OMM. Intrebarea e, ce legatura are asta cu LPM si ordonanta? Cand Avocatul Poporului si CCR vor lua la puricat cele doua normative pentru a identifica exceptia de neconstitutionalitate vor avea o surpriza, nu vor gasi ce s-a invocat si atunci probabil vor spune, ce faceti domnilor ne mintiti, ia mergeti voi si faceti-va temele si nu ne mai aburiti.

  RăspundețiȘtergere
 31. Motive de neconstitutionalitate a OUG 57/2015: - lipseste delegarea constitutionala de a emite OUG in domeniul Legii 223/2015 (atat pe legea valabila pana in 26.12.2015, cat si pe legea de delegare valabila din 26.12.2015); - art 16 Constitutie (egalitatea in fata legii 80% 100%);-Art 44 Constitutie (drept la proprietate privata (OMM, pensia suplimentara, gradul militar este proprietate si ar trebui adaugat la pensie separat in afara bazei de calcul et...); -Art 115 al.1 guvernul NU poate fi abilitat sa emita ordonante care sa afecteze LEGILE ORGANICE (cum de fapt este L223/2015)-Art.115 al.4 "Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora." (unde este urgenta? nu exista si nu poate fi motivata decat cu rea intentie) Art 115 al.5 ..."Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1)." - Art 115 al.6 6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică. ( nu ne pot nationaliza pensia suplimentara, OMM, gradul militar, ani de munca nevalorificati, care prin limitarea calcului la 85% nu ne-ar intra in cuantumul pensiei; L164 a fost un abuz) etc, etc mai vreti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect .Si exact astea nu s-au spus de Dogaru si nici de cei care sau dus la intalnirea cu Ciorbea- psd.Ciudat nu?

   Ștergere
 32. SINGURII care au pensii speciale ( de fapt militare) in TOATE tarile NATO sunt structurile militare sau asimilate datorita riscurilor de a crapa de tanar sau de a fi grav ranit in misiuni Misiuni pe care nu le poti refuza . Nu magistratii,nu grefierele ,nu stewardesele , nu profesori , nu dracu mai stie cine au pensii speciale... Pompierii ,politistii si militarii au sute de morti si mii de raniti grav in misiuni iar speranta lor de viata e mult mai mica ca la civili (media e de 57 de ani fata de 65 la civili) si de aia au pensii separate in toate tarile civilizate .Ati vazut pe cineva din toate asociatiile militare sau ale politistilor sa spuna adevarul.?Si cum dracu ( apropo de Ciolanis) sa spuna adevarul daca sunt conduse de acoperiti si masoni numiti acolo sa-i prosteasca pe militari si sa puna batista pe tambal?

  RăspundețiȘtergere
 33. marți, 29 decembrie 2015, 11:46:00 EET
  tigri2 spunea...
  . si apoi ce tot bociti precum babele ,ati iesit in strada???Sunt convins ca nu,asteptati ca altii sa scoata castanele din foc,voi ,doar, sa le decojiti!
  CE JEG...!! PAI TU AI FOST BAI COLT-ALB .....???

  RăspundețiȘtergere
 34. @mirage
  Corect!
  Art. 29, modificat, introduce discriminare si inegalitate fata de alte categorii de pensionari ale caror drepturi speciale sunt calculate cu 80% din baza de calcul, in timp CE pentru militari procentul a fost scazut prin Ordonanta de la 80 LA 65%.
  Art. 30 introduce, prin plafonarea cuantumului pensiei LA 85% din baza de calcul, discriminari si inegalitati intre persoane aflate in aceeasi situatie juridical,respectiv intre cadrele militare cu o vechime cumulata mai mica de 45 ani si cadrele care depasesc aceasta vechime. In timp CE prima categorie isi poate valorifica total sau partial dreptul privat de pensie suplimentare, CEA de-a doua categorie de cadre militare pierde complet acest drept, desi a platit si ea contributie pentru pensie suplimentara. Mai mult, CEA de-a doua categorie nu-si plate valorifica in drepturi de pensie intreaga vechime cumulata care depaseste 45 ani, dobandita prin munca in conditii speciale si alte conditii precum si prin stagii ulterioare pensionarii.
  In ambele situatii se incalca art. 16 din Constitutive.

  RăspundețiȘtergere
 35. dle h aveti posibilitatea sa imi spuneti cum il pot contacta pe dl TROFIN? e rugamintea unei persoane ca sa il ajute in rezolvarea unei probleme ..cu multumiri

  RăspundețiȘtergere
 36. http://www.stiripesurse.ro/pensiile-militare-vamuite-de-niste-misei_977495.html

  RăspundețiȘtergere
 37. @Nedelcu
  Adresa de mail a lui Trofin este si pe foile de calcul al cuantumului pensiei militare
  Iat-o!
  trofin_vasile40@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 38. si acum sa stiti ca s-a facut cerea catre avocatul poporului de catre avocatulIEPURE VIOREL pentru nenorocita aceea de ordonanta si va fi trimisa la ccr ,dle h ,speranta este in dvs sa vedeti daca este in regula ,

  RăspundețiȘtergere
 39. precizez l dl colonel in rezerva acocat IERURE VIOREL

  RăspundețiȘtergere
 40. @Huhurez
  Am citit petitia catre Avocatul Poporului inaintata de un oarecare colonel Iepure.
  Invoca Art. 115 din constitutie. Asta pica din start tot, s-a mai discutat, CCR s-a mai pronuntat si e constitional ce scrie el acolo, un exemplu e Legea Unica de Salarizare modificata de o OUG si exemple sunt destule. Mai scrie tot la acest articol:
  Este evident ca:
  -restrangerea bazei de calcul a pensiei militare
  -reducerea cunatumului pensiei de la 80% la 65% din baza de calcul
  -limitarea cuantumului la 85% ......
  Afecteaza in mod semnificativ dreptul la pensie al militarilor.

  Nu este adevarat, dreptul la pensie nu este afectat, are in continuare dreptul la pensie si daca ii este limitat cunatumul la 1%.
  Curtea s-a mai pronuntat pe aceasta critica si nu e cazul s-o mai reluam.

  Invoca de asemenea Art. 16, articolul care ar trebui sa abroge ordonanta daca este invocat corect. Spune asa:
  Baza de calcul a pensiilor ........ este discriminatorie raportat la:
  -judecatori, procurori,......
  -consilier conturi,.....
  -membrii corp diplomatic,...
  si altele.
  Pai da este discriminator si e OK pentru ca discriminare inseamna separare iar militarii sunt separati de categoriile enumerate. Constitutia nu e de acord cu discriminarea in fata legii. Care lege? Pai in cazul pensiilor fiecare cu legea lui. Asa cum se exprima petentul inseamna ca maine daca un sofer de tir sau un medic vrea sa beneficieze de pensie militara contesta la CCR in baza Art. 16 si de poimane este pensionar militar. Situatia juridica o genereaza legea specifica categoriei careia ii este adresata.

  Art.16 trebuie invocat pentru OUG 57 ca produce tratament neegal si discriminator intre persoane aflate in aceasi situati juridica, plaja intre 65%-85% neasigurand un spatiu suficient pentru ca nu toate persoanele vizate de lege(223)pot beneficia de drepturi integral prevazute in lege ci doar o parte dintre aceste persoane, celorlalte fiindu-le interzis dreptul de a-si valorifica integral drepturile din lege cum se intampla cu prima categorie. Apare si discriminarea deoarece apar doua categorii si faptul ca cele doua categorii nu sunt tratate de lege in mod egal.
  Cu alte cuvinte ar trebui sa elimine plafonarea.

  Mai sunt scrise acolo tot felul de aiureli care nu au nicio legatura cu situatia.

  Faceti domnule o petitie cu cap si coada, publicati-o aici sa ne dam si noi cu parerea ca daca mai avem vreo doi d-astia am dat de dracu

  RăspundețiȘtergere
 41. @uu4
  Intr-adevar trebuie invocat indeosebi art. 16 din Constitutie, militarii fiind discriminati in calculul cuantumului pensiei,prin limitarea la 85% din baza de calcul, atat fata de alte categorii de pensionari cat si intre ei.
  Mai exista vreo categorie de pensionari in Romania in care calculul cuantumului porneste de la 65% din baza de calcul si se opreste la 85%, nu la 100%, limita in care este cuprins si sporul pentru dreptul privat de pensie suplimentara.
  Discriminarea intre militari am dezvoltat-o mai sus.
  Vad ca te pricepi.
  Crezi ca strica daca trimiti si d-ta o petitie la Avocatul Poporului? Cu cat mai multe cu atat mai bine.

  RăspundețiȘtergere
 42. @uu4
  Nu am ce comenta...corect, foarte corect!!
  mai e o "mica problema"
  Pe huhu si pe multi altii cu vechime cat piramidele lui keops nu-i intereseaza....poate nici pe dvs.Dar asa...ca exemplu ca am inteles-o pe aia cu valorificarea si fructificarea integrala.....
  Sa revin:ce se intampla cu *ulimea tanara disponibilizata prin desfiintarea unitatilor care pot sa stea si in *ur si in cap si nu ca "nu mai au loc procentele" dar sunt departe de a ajunge la ele.... cand zic departe ma refer la "in jos".ca asaaa plansete ca nu au loc procentele in "cutiuta" am vazut cu gramada.cum e cu celalti daca procentul nu pleaca de la 80%?
  cred ca in acest caz se merge pe principiul "fiecare cu aia a ma-sii"....da-i dreak...au plecat tineri vechime ioc,baza calcul ioc.....sa moara in boscheti!! ce daca au fost ofiteri(pardon sunt inca si vor fi pana la sfarsitul vietii)imi cer scuze fata de mm si subof.....dar la ei nu s-a pus problema restructurarilor.cunosc mm principal de la RAA (am toata stima si respectul pt dansul)iesit la pensie la 55 ani cu 4200lei
  Niciodata nu m-am gandit ca "de ce are el pensie mare?"m-am gandit de ce e a mea asa de mica?,,
  Ca doar nu-s asa de prost ca civilii si o spun "pe bune" care reproseaza....baaaaa ce pensii mari aveti!!Raspunsul e simplu:Prostule, pensia mea nu e mare, a ta e micaaa!!!!Intreaba-te de ce si ce ai facut in viata.
  Ca exemplu concret vecin:
  A lucrat fo 15ani in austria la negru a facut matu gros si acum se apropie de pensionare si plange....pai contract de munca alea,alea,ai avut?....el e mut.....dar il *ute grija ca banuieste ca as avea eu pensie maaaare.am pe dracu.si inainte de a pleca prin straini in uzina tractoru bv era un carator de span cu roaba...si cu clase cat marfarul ca ala de calatori are mai multe.No si asta are si el drept de vot ca si mine ca si voi si ca tanti leusteanca cu 2 clase se la dorohoi
  Hai ca am scris prea mult si am devenit"poet"
  Noapte buna!
  DC
  PSDom uu4 puteti sa dati un raspuns ref la problema serioasa aia cu cei cu vechime mica si eventual fara sporuri si omm sau omn minim?...ca de elefanti nesatui sunt eu satul
  cu *ulimea cum ramane fara baza 80%?

  RăspundețiȘtergere
 43. @Dorule
  Pulimea sa puna mana pe plaivas si sa scrie o petitie catre Av.Poporului ca art. 29 modificat de oug 57 ii discrimineaza pe militari fata de alte categorii de pensionari, prin calculul cuantumului pensiei pornind de la 65% din baza de calcul si nu de la 80% . De asemenea, si tu poti sa scrii, desi te doare in fofeaza, ca nici o âlta categorie de pensionari din Romania nu are cuantumul pensiei plafonat la 85% din baza de calcul, indiferent care este aceasta.
  Nici discriminarea intre militari nu prea te intereseaza. Ce daca unii pierd sporul pentru pensie suplimentara si ani buni lucrati dupa pensionare,nu?

  RăspundețiȘtergere
 44. @huhu
  Ambele parti au dreptate la max.si p.limea tanara si aia coscovita(ma rog...tanara pe vremuri):)
  Si daca vrei sa stii sesizarea mea e deja in stadiul final.mai am un pic de slefuit si imbunatatit si o trimit pe e-mail.nici nu poate zice ca n-a primit-o.si cu CPS la fel am discutat pe vremuri si au fost prompti
  Si sa stii ca m-am referit obiectiv si egal la ambele categorii
  DC
  PS N-am "fofeaza" dar daca as avea si m-ar durea cred ca ar fi tare nasol.Asa ca ma doare la un metru in fata ...ulii:):)

  RăspundețiȘtergere
 45. @DC
  Dramatizezi prea mult si te rupi de esenta problemei.
  Hai sa dau un raspuns cum vad eu lucrurile:
  Caz I
  Ramane plafonarea:
  Amandoi am fost incadrati pe aceasi functie, grad, etc.
  Eu 30 ani vechime, tu 20 de ani vechime. In conditiile in care plafonarea ramane situatia e asta, tu pensie 1000 lei pentru ca ti-ai valorificat intreaga vechime si pensie suplimentara, eu tot 1000 lei pentru ca mie mi s-a interzis valorificarea intregii vechimi si a pensiei suplimentare, singura mea vina e ca am lucrat cu 10 ani mai mult.
  Caz II
  Se elimina plafonarea.
  Tu pensie tot 1000 lei pentru ca ti-ai valorificat tot, eu 1100 pentru ca mi s-a permis sa-mi valorific cei 10 ani diferenta plus pensia suplimentara. Oare pentru cei 10 ani nu merit suma aia de 100 lei in plus?
  Ce anume nu intelegi si unde vezi atentatul la bunastarea ta si tentativa de a-ti smulge painea de la gura copiilor?

  Nu as fi vrut sa continui discutia pe tema asta dar nu ma pot abtine. Marota cu MM care are pensie de 4200 lei pentru mine are aceasi credibilitate cu aia a lui Dogaru cu MM cu 9000 lei. Dar inteleg care e problema ta, ierarhia, mandria, sange stramosesc, otel de lance, etc. Gandeste in felul urmator, MM ala cu 4200 lei lucra deja la RAA cand tu erai la gradinita, ai urmat apoi primara, generala, liceul, scoala militara, ai intrat in activitate, ai lucrat cu banditul de MM si ai iesit la pensie inaintea lui. Cool nu?
  Al doilea aspect, te tot legi de sof. si MM ca ei nu au fost restructurati, etc. In primul rand nu e adevarat, problema e ca pe ei nu ii baga nimeni in seama, au fost dati afara in aceasi masura cu ofiterii. De ce nu iei in calcul si MM si sof. in aceasi situatie cu tine, adica pe cei restructurati si te legi de cei ramasi in activitate, sau chiar de ofiterii ramasi in activitate.
  Manifestandu-te in maniera asta nu pot decat sa trag concluzia ca esti un mare fun al discriminarii pe tot felul de motive. Asta e concluzia mea.
  Pe deasupra daca mai esti si invidios pe cel care a huzurit toata viata cu roaba in mana, imi spune multe lucruri.
  Io zic ca ar fi mult mai corect sa nu-ti mai ceri scuze fata de cei pe care presupui ca nu ii respecti, nu-ti mai da motivul sa le ceri scuze.

  RăspundețiȘtergere
 46. "Prostu' pana nu-i fudul / Nu-i prost destul"-proverb romanesc.Necazul este ca prostanacul nu-si da seama de situatie ,el crede ca este singurul care detine adevarul absolut. A"prins" si el, o bruma de cunostinte,un amalgam si gandirea lui de mediocru nu stie a discerne asa ca 'se baga" sa analizeze orice fenomen ,lege sau zicere a cuiva ,mult mai in tema decat el. Acestia sunt cei ce vorbesc aiurea, vorbesc ce stiu,spre deosebire de cei ce stiu ce vorbesc.

  RăspundețiȘtergere
 47. Treceti domnilor la subiect, nu la riposte!
  Va rog sa nu va mai contrati si sa faceti doar propuneri constructive!

  RăspundețiȘtergere