Un produs Blogger.

miercuri, februarie 17, 2016

Ei au decis soarta OUG nr.57/2016 in Senat. Ii cunoasteti?

35 comments
Iata ce au retinut pe site-ul Comisiei ca ar cuprinde OUG nr.57 .Nicio referire la modificarea Legii 223/2015

Număr de înregistrare Senat:L665/2015

Reglementări:
salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
Comisia   de buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital

Arcaş I. Viorel 

Preşedinte
din data de 16.09.2014
grup PSD
 
Dumitrescu Iulian 

Vicepreşedinte
grup PNL
 
Badea Leonardo 

Secretar
din data de 04.02.2013
grup PSD
 
Popa Constantin 

Membru
din data de 19.11.2014
grup UNPR
 
Isăilă Marius Ovidiu 

Membru
din data de 03.03.2014
grup UNPR
 
Dincă Mărinică 

Membru
din data de 24.02.2014
grup PNL
 
Oprea Mario-Ovidiu 

Membru
din data de 24.02.2015
grup PNL
 
Păran Dorin 

Membru
din data de 15.02.2016
grup PNL
 
Bota Marius-Sorin-Ovidiu 

Membru
grup PSD
 
Bălu Marius 

Membru
grup PNL
 
Vegh Alexandru 

Membru
grup UDMR

35 de comentarii:

brenda spunea...

dle H puteti sa ne explicati ce mai e si asta? ce urmeaza?

Trofin spunea...

Domnilor , ce ar fi ca sporul pentru plata contributiei la Fondul pentru pensia suplimentara , determinat dupa principiile Legii 263/2015 , art. 168 , adica pentru intreaga perioada de plata a contributiei, ca o medie ponderata , ponderea fiind timpul efectiv de plata a contributiei in perioada respectiva prevazuta in art. 168 din Legea 263/2010 ,sa se aplice ca spor la baza de calcul stabilita conform art. 28 din Legea 223/2015 si care apoi sa fie luata in calcul la stabilirea cuantumului pensiei conform art. 29 ?
Ce argumente am :
1) plata contributiei la Fondul pentru pensia suplimentara a fost o suma de bani care , corespunzator legislatiei din perioada respectiva ( 01.01.1967- 31.03. 2001), a fost suma aducatoare de dobanzi. Este corect , cred eu , ca aceste dobanzi sa se transforme in spor la baza de calcul pentru stabilirea cuantumului pensiei;
2) s-ar lua in calcul intreaga perioada in care s-a platit contributia la Fondul pentru pensia suplimetara nu ca acum , pe perioade cu procente constante si eliminarea a primilor 5 ani de contributie;
3) nu s-ar mai discuta ca se depaseste un anumit prag ( care vad ca este variabil dupa dorinta unuia sa a altuia ) pentru cuatumul calculat al pensiei;
4) ar elimina din start frustrarea acelora care depasesc prin vechime pragul de limitare impus fiindca se eludeaza un asemenea drept legal , dreptul la sporul pentru plata contributiei la Fondul pentru pensia suplimentara .
5) s-ar ridica nivelul cuantumului calculat al pensiei care se limiteaza la o baza de calcul mai mare.
6) si beneficiarilor Legii 263/2010 li s-au majorat indirect baza de calcul a pensiei prin aplicarea acestui spor la punctajul lunar datorat platii contributiei la Fondul pentru pensia suplimentara , deci nu se va produce o discriminare.

Mai concret , pentru fiecare perioada prevazuta la art. 168 din Legea 263/2010 se inmulteste procentul de majorare prevazut cu timpul efectiv cat a platit contributia persoana in cauza in aceasta perioada. Se continua a se efectua produse similare pentru toate celalalte perioade. Produsele obtinute se aduna si suma rezutata se raporteaza la timpul total cat persoana in cauza a platit contributia la Fondul pentru pensia suplimentara. Cu procentul rezultat se majoreaza baza de calcul determinata la art. 28. Baza de calcul majorata se supune regulilor de calcul al cuantumului pensiei prevazute la art. 28. Art. 30 poate limita cuantumul rezultat la art. 29 la nivelul bazei de calcul majorata cu procentul stabilit la art. 108.
Ceva a zis si dl. deputat Mircovici in propunerile dumnealui de amendamente dar nu rezulta clar ce intentii are. Mi-am permis sa-i semnalez propunerea mea , aceea de mai sus , in acest scop.
Va dau un exemplu , o persoana care a platit contributia la Fondul pentru pensia suplimentara in perioada 1972-2001 poate beneficia de un spor mediu la baza de calcul , dupa parerea ea , de circa 15%. Este ceva fata de numai 9% si acesta exclus din calcule prin limitarea cuantumului pensiei la ... din baza de calcul stabilita la art. 28.

brenda spunea...

comisia buget finante , deci este legat de fonduri , eu cred ca a lasat pe decizia camerei decizionsale cu precizarea sa spuna de unde vor lua sursa de finantare treaba e lunga si cam balbaita , dar nu prea ar fi nevoie de aceasta sursa decat peste vreo 2 ani , pana atunci se face loc prin plecare intr-o lume mai dreapta asta e . dar poate nu e asa ,sa ne spuneti ce mai avem de aflat.

Huhu Rezea spunea...

@Trofin
Cam complicat. Crezi ca sunt informaticieni printre incropitorii de texte pentru ordonante de urgenta?
Nu este mai simplu sa se revina la formularea articolelor 29 si 108 din legea 223 initiala? In toate situatiile pensionarii primeau integral procentele pentru pensia suplimentara si OMM.

Unknown spunea...

Multumiri Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a Senatului.
SERVESC PATRIA!

Iulian Mareș spunea...

Brenda...& co
Inseamna ca s-a pierdut o batalie, dar nu razboiul!
Am mai vazut din astea in 2015....
Incep sa cred ca se pregateste si disparitia cunatumului cel mai favorabil!
Ei, atunci o problema uriasa!

Unknown spunea...

Ma uit acum la TV si ce vad? Mamicile au iesit in strada in Pitesti poate cade guvernul datorita mamelor.Hai sa devenim pentru o zi macar, mamici, ciobani si sa dam cu roatele-n sus guvernul asta nelegitim ca nu l-a votat nimeni.
A devenit deja o vorba, dupa tragedia de la Colectiv " Fereste-ma Doamne de ziua in care as putea trai cu 1 minut mai mult decat copilul meu".

Unknown spunea...

Referitor la subiectul nostru de azi, domnule H va rog sa ma lamuriti in ce etapa de aplicare a Legii 223/2015, OUG 57 ne aflam? Comisia de aparare a dat aviz negativ, alte 3 sau cate or fi, au dat aviz pozitiv. Ce inseamna asta si ce urmeaza? Sunt capiu! La mine la serviciu (in MAI) se aude ca maine vin normele si se va putea lucra la dosare.
Multumesc

Unknown spunea...

cel mai corect ar fi sa ramana L223/2015 nemodificata ,aceasta ar avantaja si pe cei care au vechime mare si iar multumi si pe cei cu minimul de conditii indeplinite!

iceparu spunea...

Unul din ei e un papagal.Nu ajungea parlamentar cat ii haul.Norocul lui cu Dan Diaconescu.La alegerile parlamentare il mai alege dracul.Ce te faci insa ca aspira alti papagali la functii de parlamentari.Exista o singura solutie.Intrati in politica.

Huhu Rezea spunea...

@Mocanu
Am mai amintit de atâtea ori ca Ordonanta este in vigoare de la 01 01 2016 si, daca mâine se publica Hg de functionare a Caselor Sectoriale si normele de intocmire a dosarelor de pensie, apoi de mâine Casele primesc dosare si acorda pensii militare in baza OUG.
Cuantumul pensiilor deschise dupa 01 01 va fi calculat potrivit Ordonantei si acesta va fi platit cât timp este valabila Ordonanta.
Daca se va modifica vreo dispozitie a Ordonantei in Parlament aceasta se va aplica doar dupa publicarea in MO a legii de adoptare a Ordonantei in Parlament.
Dupa dezbaterea in Senat urmeaza dezbaterea in Camera Deputatilor.
@Diana
Este suficient sa se revina la articolele 29 si 108 din legea initiala si sa se abroge articolul 30. Restul Ordonantei poate sa ramâna.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Traim in Romanistan si asta ne ocupa tot timpul cu abordarea absurdului: O clasa politica absurda, un prim ministru absurd, actiuni politice absurde si un presedinte absurd, mut si surd! Ministrul Apararii frizeaza absurdul in cadrul unei Comisii absolut absurde! O gloata de impotenti absurzi! O masa idioata si absoluta de absurzi! Dumnezeu sa le dea dupa fapte, atata rasplata, cat sa nu poata sa duca!

calin spunea...

De un timp, se discuta tot mai des de posibila disparitie a OMM. Iar parerile despre acest aspect sunt tare slabe...eu cred ca, toti, ar fi trebuit sa sarim de sapte metri in sus! Parerea mea e ca acest OMM ne defineste ca fosti combatanti ai armatei. Pensia, dupa cum se vede e cand civila, cand militara, cand se calculeaza dupa norme comune cand "se incearca" a se transforma in una "speciala", cu alte baze de calcul, pe alte principii. Singurul element care ne diferentiaza cu adevarat fata de civili este OMM-ul, e numai al nostru. In rest...formule de calcul cu tot felul de variabile, dupa cum bate vantul. Dupa mine, daca ni-l ia, ne-a suprimat identitatea !

Unknown spunea...

D-le H, MULTUMESC! Oti fi spus dvs. de mai multe ori, dar mai trebuie sa si tinem minte!

tigri2 spunea...

***Corneliu,nu te supara,dar inafara de "absurd" ce-ai vrut sa ne spui?Spune si tu o parere,ceva ,uite unii zic ca art 40 din OUG ar trebui sa ramana nemodificat,eventual "sa se schimbe pe la art 29 si 108,dar sa ramana la fel" Eu spun sa se respecte SALARIUL / SOLDA BRUTA asa cum porevede L138 cu modificarile ulterioare ,nu ciuntite / ciomuite toate veniturile care nu convin cate unui tampit!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Cand eram copil, prin anii '60, veneau in orasul meu circuri si balciuri. La unul din aceste balciuri, era si un vagon pe care scria mare ,,Panoptic.'' Si scriind asta, oamenii intrebau personalul de acolo ( niste figuri de banditi periculosi, fosti puscariasi si vagabonzi care se aciuau, precum cainii comunitari, de aceste circuri si balciuri pentru cativa lei) ce inseamna cuvantul ,,Panoptic,'' la care ei, ranjind, le raspundeau cu o invitatie inauntru sa vada si sa inteleaga ce se ascunde inapoia acelui cuvant, dar si al draperiilor, contra unui tarif de 3 lei. Intrarea era interzisa minorilor sub 18 ani, dar ei nu tineau cont de interdictie si m-au lasat si pe mine, cu conditia ca daca striga ,,sase'' sa fug, pentru ca e posibil sa-i verifice militienii! Intrand acolo, nu erau altceva decat niste organe sexuale de femei si barbati din ceara, in niste casete (rame) de lemn cu sticla si care etalau publicului vizitator diferite stadii ale unor boli venerice, dar si alte organe atinse de boli ca sifilisul in diferite stadii. Mai erau acolo si fetusi in spirt cat si alte organe afectate de boli incurabile. Prea multe n-am inteles eu atunci, dar spunandu-i tatei, acesta mi-a explicat, pe scurt, ca atunci cand voi fi mare sa fiu atent cu ce femei voi umbla ca s-ar putea sa ma capat cu astfel de boli. Vazand coperta acestei postari, cu casetele in care niste figuri de politicieni sunt acuzati ca fiind raspunzatori pentru pasivitate si ignoranta de a fi sprijiniti in actiunile noastre impotriva unor deviatii ale unor articole din OuG 57, mi-a venit in minte sa le compar cu acelea de la balciul copilariei mele! In casetele de pe blog vad doar fragmente de trupuri si capatani, in casetele de la panoptic erau la fel, numai ca in miniatura si cu alte conformatii anatomice lipsite de haine, ochi si nas! Singura deosebire ar fi ca cele de pe blog, de-ar fi si vii, ca in Comisie, Parlament sau aiurea ar gandi, ar judeca, ar discerne binele de rau...Dar tare ma tem ca pe timpul tratativelor, aceste statui vii, politice, au stat in acele casete de panoplie ca niste insecte prinse cu bolduri in insectare, sau ca acele organe sexuale din Panoptic: Mute, inexpresive, ignorante si lovite de boli incurabile!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ In alta ordine de idei, v-as ruga sa ne explicati clar daca chiar intr-adevar 80% e mai mare decat 65%, si daca 100% e mai mare decat 80%! Au trecut cu bine de Comisie acesti coeficienti pe care ei ne prosteau ca ar fi invers? Pe coperta am intrat in Comisie, dar ma sacaie acest NEGATIV, care de cand lumea inseamna IMPOTRIVA! Va rugam cateva explicatii simple sa inteleaga tot romanul! Multumesc anticipat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@tigri 2: Se pare ca n-a scapat nimic din ciomuit! S-a razuit tot ce-i mai important, pe laga modificarile procentelor in jos! Nici prime de nici o culoare, si altele. Si mai inainte am cerut lamuriri lui @ Huhurez pe 80% (65) si 100% (85) Dar nu stiu toti ca baza e salariul-solda bruta? Dar sa le mai repet am obosit! Aici am trecut direct la lovitura ciocan in moalele capului cu aspectul lor de atitudine si ignoranta nesimtita si nici o reactie de initiativa si intentii la revenirea la procentele avantajoase!

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Pai...nu stim ce au decis cei din comisia de buget finante pentru ca nu au publicat Raportul, desi au o pagina rezervata documentelor emise.
O comisie atât de importanta este formata din oameni aproape anonimi.
Nu s-au remarcat cu ceva de retinut in activitatea parlamentara.
Negativul dat de cealalta comisie, cea de aparare, este doar consultativ pentru plen.
In plen se vor vota sau respinge doar amendamentele aprobate de Comisia de buget finante.

Unknown spunea...

NICU Nu va mai agitati. comisiA DE BUGET -FINANTE A DISCUTAT PROBLEMATICA. eA TREBUIE SA FACA RAPORT. VA FI GATA LUNI DEOARECE IERI S- A OCUPAT DE LEGEA CU BANCILE SI CU...OLTEANU DE LA bnr.

tigri2 spunea...

MI-A SOPTIT O PASA...REA
Ca vesti bune vom avea!

Totul se invarte in "chakra" celor trei puncte:CCR, Camera Deputatilor si Legea Pumnului(6 martie),atunci cand, comemorand 71 de ani de la instaurarea guvernului GROZA vom darama guvernul GROAZEI in numele dreptatii si legalitatii,impotriva umilirii pensionarilor militari,in urma desconsiderarii noastre si a schimbarii regulilor in timpul jocului.
Sansele sunt uriase,pentru noi deoarece nu cerem beneficii ,nici danii ,ci respectarea legii-nu bataie de joc si nici diferentieri intre noi si alte categorii sociale(vezi procentele din baza de calcul).
In ambele variante ,Legea 223 si legea 223 modificata prin OUG 57(40) mentioneaza "Baza de calcul va fi MEDIA--- VENITURILOR BRUTE sau SOLDELOR LUNARE BRUTE aleasa din 6 luni consecutive a ultimilor 5 ani de activitate...
SOLDA LUNARA BRUTA, are urmatoarele componente:
--solda functiei de baza
-solda de functie
-solda de grad
-gradatii
-solda de comanda
--indemnizatii
--sporuri
--comensatii
--prime(clasificare,orare de zbor...),premii
--alte drepturi salariale
Problema este ca in art 40 al OUG 57 se intervine chiar in baza de calcul incercand sa anuleze "primele si premiile" au ei un DINTE impotriva aviatorilor ,marinarilor si parasutistilor.

ATENTIE !
Cei cu pensii"babane" nu va culcati pe-o ureche caci "pensia in plata" nu va ramane mult timp in vigoare deoarece este o pensie de stat (calculata pe L263) si ,la un moment data se va spune"Toti pensionarii militari trec la acelasi sistem de pensie =pensia militara calculata dupa Legea 223" Atunci sa va vedem,veti trai aceleasi sentimente ca si cei 30.000 de pensionari care in 2011 au trecut de la calculul pe L164 la cel pe L263 ...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Tigrisorule: N-m dreptul la OMM sau alte ordine si medalii, dar sunt implicat alaturi toti cei care le merita si le detin sa-si primeasca aceste drepturi banesti inalienabile! Imi aduc aminte de fostul meu Cdt. de pluton, Luca, din cadrul Regimentului de Artilerie de coasta, 122 mm, pe cand faceam armata la Bacau, la mijlocul anilor '70 in cadrul scolii de gradati, ca era un ofiter de exceptie, de o seriozitate maxima, foarte bine pregatit si care, prin munca si ambitie a ajuns in anii '90 Comandantul Regimentului de tancuri, in acest sens absolvind Academia si schimband arma de la artilerie la tancuri! Sa stiu ca acel brav ofiter al Armatei romane, pe langa alte mii de cadre militare, nu si-ar primi aceste drepturi, si stiind cat de greu se obtin prin munca, corectitudine si daruire profesionala, as fi deosebit de revoltat! Ar fi un pacat si o trauma emotionala de neiertat pentru fostul meu Comandant si pentru toate cadrele militare romane!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Trofin: Ca de obicei, foarte pertinent si argumentat acest comentariu pe larg! Pensia suplimentara ce se dadea separat pe cupoanele de pensie se vrea uitata innegura Istoriei. Fiind o suma aferenta, intr-adevar nu s-ar implica in pensia propriu zisa si sa fie considerata un ingredient inclus. Cei cu pensie mica si modesta ar avea un surplus considerabil, precum si eu care am contribuit din 1978. Ma tem ca autistii o vad ca un pericol la adresa Lojelor masonice adepte ale globalizarii in saracie, iar sorosistii ca pe un act de insubordonare la actiunile de sabotare pe toate liniile a statului roman!

Iulian Mareș spunea...

Diana,
Tu esti pensionara?
Ce gen de filme iti plac?
Teatru frecventezi?
Dar la mol?......uite, ziceam ...si eu asa, de Afi!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Va mai amintiti ca Raportul Companiei-Bateriei de la amiaza, inaintea intrarii trupetilor la masa, tinea de faceai varice, daca Comandantul de Cp. era arogant si vocal ca o vuvuzea? Multi trupeti lesinau in canicula sau degerau in ger de la trancaneala astora fara limite! Dar si cadrele subunitatilor erau afectate! Si capatand cadrele militare unele boli din cauza acestor ore aiuritoare in intemperii, ministrul Apararii a emis pe mijlocul anilor '80 o circulara care limita raportul la fix 15 min. Raportul astora din Comisie, practic, trebuia ca a doua zi sa fie disponibil si publicat, dar cu autismul nu te poti juca, nepoate: Iti trebuiesc zile sa te dezmeticesti si sa-l publici! Calitatea Comisiei se poate aprecia si din intarzierea nejustificata a intocmirii si publicarii acestui Raport!

@ Va mai amintiti ca, pe la inceputul anilor '80, ministrul Apararii, G.ral Olteanu, daduse un ordin care obliga toate cadrele militare sa inceteze lucrul fix la orele 17.00, in loc de fix orele 15? S-a argumentat ca cei de pe santierele patriei munceau 12 ore si era necesar sa fim solidari cu ei!!! Ei, fix de la h. 15.00 absolut nimeni nu mai facea nimic si jucam in cancelarii table, mai beam o bere pe furish, sau mai capraream pe ici pe colo la plutoane si batandu-ne cu sila a musca! A tinut ceva vreme pana a aflat Ceausescu si s-a trecut pe program normal. Autistii politici cand lucreaza pe legi organice sau ordonante, la modificari sau prelucrari, cam 90% se bat de musca, beau cafele, pierd timpul la taclale aiuritoare sau pe la chioscurile Parlamentului, ori freaka-freaka mobilul si calculatorul in retelele pentru adulti! Asa ca aveti rabdare si tutun cu Rapoartele si Deciziile...Inca se freaka - freaka si se friki-friki la ridichii!

ghurse spunea...

Deputatul Mircovici zice pe blogul său că :
”Dintr-o greșeala, ieri seara, am postat o alta varianta de amendamente la OUG 57. Aceasta este varianta corecta depusă la comisie. Multumesc celor care m-au atenționat si va urez o seara buna!”
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1108493902514170&set=pcb.1108497835847110&type=3&theater

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dati refresh si vedeti ca s-a publicat realele amendmente si care va sunt favorabile, in mare tuturor, cu acei coeficienti de 80% si 100%, dar si altele, la care a contribuit foarte mult Dl. Senator Mirkovici!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Maxim One: Tiai pregatit, prea cucernice si credincios frate calugar odajdiile sa pleci pe cararea manastirii? Ia citeste frate, ce-a postat @ Huhurez mai sus, daca dai refresh! Sa-mi tii si mie o chilie ocupata daca dispare cuantumul cel mai avantajos, ca daca se aplica, am aia de Malineanu! Calugaria si pustnicia ma papa bun!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares vis a vis de Diana, zeiţa forestieră: Întreab-o, mai degrabă, câţi pe faţă şi câţi pe dos...la andrele când se împletesc ciorapi cu mânere, de lână, într-o zi bună, sau cate pulo...vere cu revere! Ca urmare, acesta fiind un pamflet, tebuie tratat ca atare!

brenda spunea...

dle .acela de cobeste, nu te mai agita ,acele pensii care sant calculate pe puncte si vi se par mari ,sa stiti ca asa vor ramane , in sensul ca vor ramane inghetate pana cand valoarea lor va fii aceiasi cu cea recalculata, nu te mai agita , ca iti strici tenul, lasa fitilile ,

Iulian Mareș spunea...

Mai, nu fiti asa rai!!
Eu, ma gandeam...si ma gandeam....de-o calugarie...ea la maici...si eu la taici!
Categoric, Maxime One este in carti!

CEZAR spunea...

Principiul de baza :
Toti militarii la pensie TREBUIE sa aiba ACELEASI ELEMENTE DE CALCUL
Deci sporurile gen ..gazarea gandacului + socolata "...pas
AVE MIRCOVICI- bulgarul ...(hi..hi...hi...)

CEZAR spunea...

Maresa-le tu nu doresti la maici ..ci la taci ...???
Rusinica ..Mares-ale ..rusinica ....

CEZAR spunea...

Trebuie sa dam dovada de decenta ...
Principiul de baza TREBUIE RESPECTAT CU SFINTENIE...Toti aceleasi elemente de calcul ..
Pentru aeronauticii nostri si pentru ,,gazatorul de gandaci "..cu tot respectul :
Aeronautica civila aduce bani la buget si nu putini .
Aeronautica militara Consuma si ..nu putini..
Ca sa nu mai vorbim de cat ZBOARA unii si cat alti
Da ar trebui sa fiti sifonati daca pifanii ..artilerii ..Tc...Rachetistii ..etc ..ar avea ceva in plus si voi nu ...
RăspundețiȘtergere

Iulian Mareș spunea...

C,
Taci ca dau foto cu iubitul tau Robert Horvah....am si mp3!