Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 06, 2016

Comisia de Servicii a CD a adoptat si ea amendamentele la OUG 57 aprobate de Senat

48 comments
Primavara, in padurile de foioase din M-tii Capatânii
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CAMERA DEPUTAŢILOR
Comisia pentru industrii si servicii
PLx.82/2016 Bucureşti 31.03.2016
 4c-3/118/2016
AVIZ
asupra proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene precum şi unele măsuri fiscal-bugetare

În conformitate cu prevederile art.95 şi 115 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Comisia pentru industrii şi servicii a fost sesizată spre dezbatere şi avizare, în procedură de urgenţă, cu proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, transmis cu adresa nr.PLx.82 din 21 martie 2016 şi înregistrat cu nr.4c-3/118 din 22 martie 2016.
Avizul va fi transmis Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci şi Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.
Senatul în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat acest proiect de Lege în şedinţa din 14 martie 2016.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unui număr de 23 de acte normative cu o sferă variată a obiectului propriu de reglementare. Astfel, domeniile vizate sunt:
salarizarea, pensiile militare de stat, pensiile din sistemul public de pensii, codul fiscal şi alte acte normative cu caracter fiscal şi bugetar, implementarea programului „Prima casă”, legea cadastrului şi publicităţii imobiliare, utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, precum şi prorogarea unor
termene din Ordonanţa Guvernului nr.5/2013, Ordonanţa Guvernului nr.6/2013, Ordonanţa Guvernului nr.7/2013.
Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de ordonanţă de urgenţă cu cu unele
observaţii şi propuneri, care au fost însuşite de iniţiatori, conform avizului nr.1286 din 10 decembrie 2015.
Potrivit prevederilor art.61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, Comisia pentru industrii şi servicii a dezbătut iniţiativa legislativă menţionată mai sus în şedinţa din data de 31.03.2016.
În urma dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât cu majoritate de voturi, să avizeze favorabilproiectul de Lege, cu amendamente admise prezentate în anexa la prezentul aviz.
În raport de obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.
Conform prevederilor art. 75 alin.(1) din Constituţia României, republicată şi ale art.92 alin. (9) pct.1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare Camera Deputaţilor este Cameră Decizională.

2.31.03.2016AVIZ asupra PL nr. 82/2016
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
Industrii

48 de comentarii:

Unknown spunea...

Totusi. Daca baga, cu forta PS si OMM in 100%, ma intreb de ce bu a prevazut si posibilitatea de a valorifica stagiile ulterioare trecerii in rezerva, in sistemul public? Boc/Basescu a bagat aceste stagii in pensie pentru a acoperii o parte din pierderi. Actualii nu se sfiesc sa profite de magariile fostilor. Ce-i drept e drept, nu pe ei i-am votat, nu ei au promis repararea respectivelor magarii.

brenda spunea...

dupa cum spune DLDOGARU pe blogul sau , pe data deacesta o tine pe abrogarea art asa ca vom vedea 12 vor fi discutii furtunoase , deci inca nu e clar nimic ,asa ca vom vedea ce se mai intampla , COARNA asta ar trebuii sa se gandeasca ca putea ramane in afara legii pensiilor militare ,ei aveau a;lta lege , trebuia revenit la legea lor , dar ramane tot o brambureala ,sa vedem

Huhu Rezea spunea...

Acestei Comisii de Industrii si Servicii i se cerea doar avizul.
Exces de zel sa preia si amendamentele coarno-surugiste trecute prin Senat.
Un lucru bun au facut UNIPOL si SCMD in Comisia de Munca.

Unknown spunea...

In argumentarea amendamentelor propuse la CD de comisia pentru munca (sau cum i-o zice), se adopta pozitia Senatului, care introduce in limita de 100% OMM-ul de la art. 11 din Legea nr. 80/1995, pornind de la prezumtia ca legea care va fi adoptata va fi ORDINARA. Dar faptul ca printr-un articol din legea asta ordinara, si la propriu, si la figurat, se modifica prevederile unui articol dintr-o lege organica, Statutul cadrelor militare fiind o astfel lege, ce inseamna? Ca parlamentarii nostri sunt niste lautari care interpreteaza "melodia" nu dupa note, precum muzicantii, ci dupa propriile amintiri si impresii. Cum este posibil ca un OUG sa contina un articol care mascheaza modificarea unei legi organice (Legea nr. 223/2015), iar senatorii, si acum si niste deputati, sa modifice OUG-ul ilegal printr-o alta ilegalitate, modificand cu seninatate un articol din Legea nr. 80/1995?

Unknown spunea...

Un lider de sindicat care nu reprezinta interesele majoritatii membrilor sai de sindicat asa cum se dovedeste acest papagal de COARNA si care se situiaza pe pozitii proguvernamentale nu are ce cauta in fruntea sindicatului.Cred ca membrii sai de sindicat ar trebui sa-l schimbe deoarece acest domn este vandut si santajabil.

Unknown spunea...

Dupa parerea mia domnii deputati ar trebuii sa accepte propunerile UNIPOL deoarece este legal ca toti pensionarii sa poata valorifica atat contributia la pensia suplimentara cat si procentele pentru O.M.M.(cine il detine) nu doar cei cu vechime mica.Pentru aceasta nu ar trebuii stabilit un anume plafon,incurajindu-se astfel ramanerea in sistem pentru o perioada cat mai mare,nu parasirea sistemulu la tinerete prin pensionare anticipata partiala.

Unknown spunea...

Eu chiar nu pricep de ce este denigrat Coarna. Am mai spus-o si o mai spun, el isi apara breasla asa cum este normal. E ca si cand l-as injura pe Dogaru ca ia aparera militarilor si politistii ar fi neindreptatiti . Problema nu este la Coarna, problema este la sistemul de pensii. Politistii si militarii, asa cum sunt acum bagati la gramada ar trebui sa aibe legi diferite sau poate nu legi diferite dar sa-i separe intr-un fel printr-un articol sau altceva. Mai bine ati reclama acest fapt. Si asa politistii cu militarii nu au aceleasi sporuri, nici fluturasii de salarii nu seamana intre ei. Este dreptul tuturor sa injure pe cine vrea, dar in aceasta problema nu este cazul, va suparati "ca tiganul pe sat".

brenda spunea...

hai sa va mai descretiti fruntile,BASESCU candideaza la primaria capitalei , .,asta nu e intreg la minte , oare ce crede omul asta despre noi , atunci vom vedea cu adevarat cine santem daca cineva il va vota, nu mai scapam de nebunul asta?

Huhu Rezea spunea...

Mocanu
Daca ii spunem lui Coarna ca nici macar intersele politistilor nu le apara, prin servilismul sau fata de cei care au initiat Ordonanta, nu inseamna ca il denigram.
Ce le strica politistilor care ies acum la pensie sporurile pentru PS si OMM adaugate la baza de calcul, indiferent cat este de mare?

Unknown spunea...

D-le H ce imi spuneti dvs. chiar ma lasa muta de uimire. Sa se fi opus Coarna ca PS si OMM sa nu fie adaugate la baza de calcul? El spune altceva. Pe cine sa mai credem? Oricum presupun ca dvs. stiti mai bine ce se intampla in culise.

Huhu Rezea spunea...

@brenda
Lasa-l sa candideze! Cele 10 -12 procente pe care le va obtine de la cocalarii din Bucuresti ii micsoreaza sansele trubadurului limberal, Orban. Asta poate sa se retraga de pe acum.

Unknown spunea...

D-le H, i-am adresat o intrebare d-lui Coarna pe site-ul SNPPC, poate imi raspunde cineva.

Unknown spunea...

Sa candideze ca nu-i voteaza nimeni pe astia 2 dar iau bani de la bugetul statului si asta nu-i bine. Fac ce fac astia si mai trag ceva de la stat (finantarea partidelor).

Huhu Rezea spunea...

@Mocanu
Pai... nu se lauda Coarna ca Senatul a adoptat amendamentele sustinute de sindicatul Coarna-Surugiu?
Ia cititi inca o data acele amendamente ale Senatului,care fusesera strecurate si deputatului Mircovci, nu introduc ele PS si OMM in plafonul de 100%?
Nu ma asteptam de la d-ta sa nu fi inteles pana acum duplicitatea liderilor sindicatului politistilor.

Draculea spunea...

Dragi tovarasi,cam vorbiti "pe langa drum pe langa gard" in legatura cu Coarna, dar n-am sa va lamuresc si nici nu o sa va mai informez despre ce se discuta in culise ...prea va dati "parfumati la minte".Sa fiti sanatosi ca gomosi sunteti destul!

Unknown spunea...

MOCANULE: Care breasla o apara Coarna,UNIPOL nu este tot un sindicat al politistilor,de ce oare atatea sindicate in cadrul M.A.I.in loc sa fie unul puternic si care sa sustina aceleasi interese ale sindicalistilor.Coarna nu s-a opus ca C.P.S. si O.M.M.sa fie adaugate la baza de calcul,el se opune cu inversunare ca pensia sa treaca de 100% ca procent,ceea ce pentru pensionarii sau activii cu vechime de peste 45 de ani este de neacceptat, mai ales din partea unui lider de sindicat.Ce bazaconii spune Coarna, este ca si cum eu care am o vechime cumulata de 50 de ani,+C.P.S 9% + O.M.M.15% as spune ca e bine ca procentu de pornire sa fie de 55%,ca sa pot sa-mi valorific si eu toate elementele.E corect,eu zic ca nu.Halal lider de sindict,eu zic ca nu e prost dar sluga cuiva este sigur.Cand s-a aprobat legea 223/2015 a zis ca e bine asa,cand a aparut O.U.G.57 cu modificarile a zis ca e bine,cand a hotarat senatul o alta forma a zis ca e foarte bine,spalati-va cu el pe cap,oricum toata ziua propovadueste pe televiziuni in loc sa stea intre sindicalisti,sa vada cu ce probleme se comfrunta si sa se bata pentru drepturile lor.Cred ca macar acum am fost lamuritor domnule MOCANU.Sa nu mai spun cum la dus in eroare pe bravul domn deputat Mircovici.

Huhu Rezea spunea...

@Vladimirescu
Care 45 de ani?
Incepi sa pierzi de pe la 26 ani vechime, pe amendamentele cu care Coarna a pacalit Comisia de finante din Senat.

Anonim spunea...

imi permit sa aduc aici un comentariu de pe Rxxxxx ca doar nu e copy/paste e al meu(cred ca importanta e ultima parte)....parerea mea!!


Don Corleone7 aprilie 2016, 12:42
@anonimous(e)
daca se pleaca cu BC de la 15-20% tot "iti intra toata"? Na ca iar m-am enervat.....sper ca al 2-lea infarct sa mai astepte un pic...si eu care credeam ca e aproape rezolvata baza de calcul cu 80% asa cum au toti ceilalti "civilesco"....dar noooo un ghita contra "inteligent" gen coarna poa' sa apara in orice moment cu idei "geniale"
la revedere
PS apropo de coarna: de cand ma stiu nu am auzit ca un sef de sindicat sa declare ca salariile(pensiile) sunt /ar deveni prea mari.pentru sindicalisti ele sunt intotdeauna prea mici.Asta-i ratiunea de a exista a unui sindicat.Ca ar fi salariile/pensiile prea mari avem un guvern intreg si minister de finante ca sa ne "explice" acest lucru
...si aici ii dau dreptate lui dogaru atunci cand spune ca ,coarna vaneaza un post politic dupa reteta binecunoscuta a ultimilor 26 de ani...asta e sindicalist cum sunt eu popa!

micutzul spunea...

Pai eu cred ca daca MAI este structura demilitarizata trebuie sa aiba o lege distincta de cea a structurilor militarizate , mai ales ca salarizarea lor se efectueaza pe alte principii. Nu m/ar mira ca peste cativa ani smenarii din politiile locale sa vrea si ei pensii militare ca de , au avut grade...
Eu zic ca trebuie revazut atat modul de calcul al SOLDELOR militare cat si calculul pensiilor militare . Parerea mea este ca in afara de norma de hrana toate celelalte sporuri si indemnizatii sa intre in solda ... Adica de exemplu functiile de Lt. col. sa fie deosebite doar de esalonul la care activeaza, in solda functiei fiind prevazute toate sporurile specifice structurii , plus vechimea respectivului. Se adauga gradul in suma fixa si norma de hrana. Ar mai fi multe de spus dar imi este teama ca de abia de aici incolo o sa ne toace mai tare....
TREBUIE SA INFIINTAM UN PARTID AL NOSTRU

Unknown spunea...

Multumesc domnule HUHU, am vrut sa spun ca daca 25 ani=80%,atunci la 45=100%.Cand am spus 45 ani am vrut sa spun vechime cumulata,sigur se pirde si din sporul pentru grupe de munca +P.S si O.M.M.in intregime in functie de vechimea fiecaruia,cu cat este mai mare cu atat mai mult.

Unknown spunea...

@micutzul - nu credeti bine, in MAI sunt ca arme politia, politia de frontiera, jandarmi si pompieri, plus alte cateva structuri mai mici, gen Inspectoratul general de aviatie al MAI. Jandarmii si pompierii sunt structuri militare (ca si aviatorii), care au drept biblie Legea nr. 80/1995 Statutul cadrelor militare, iar regulamentele generale se aplica la fel. Restul structurilor (inclusiv aparatul central) sunt incadrate cu politisti ca si angajati civili (functionari cu statut special), au dreptul la sindicate - au vreo 3 sau 4. Jandarmii si pompierii nu au sindicate, la fel ca si militarii MApN. Salarizarea la militarii din MAI este cam la fel cu cea a militarilor din MApN, inclusiv Normele de hrana si alte cele.

brenda spunea...

dle K aveti dreptate

CEZAR spunea...

@Micutzu..
Se ofilira galbenii trandafiri ,
Pute a chanel five la Cotroceana
Se duse drakului ..iubirea ta ...!!!
PS
Un partid al miltarilor ??
daca gasesti o idiotenie mai mare pe mapamond ..eu raspund...!!!!

instalatoru spunea...

Deci sunt pana acum trei avize favorabile date si mai trebuioesc doua avize si patru rapoarte si desigur votul in plenul Camerei. Este evident ca partidele politice nu se vor frige la degete cu o asemenea castana fierbinte cum este asta cu pensiile militariilor, care, spun ei , pe drept sau nu, sunt mai mari decat salariile la care se face referire, idee care daca se vehiculeaza in media, iese tare urat. Mi se pare evident ca vor modifica Statutul cadrelor militare, in sensul diminuarii sau eliminarii acelei mariri a pensiei aferente OMM, si toate partidele isi vor da tacit concursul, cu sprijinul larg al activilor, care sunt mintit ca de asta nu au salarii mari din cauza, pensiilor enorme calculate in functie de soldele lor....Deci, cine a prins o pensie buna, ramane cu ea, cine nu, nu, cum ne-o fost norocu (eu fac parte din astia din urma...). Sa fim sanatosi si sa nu dam banii pe medicamente si psihologi, ca de ce ne-au furat, mintit si inselat unii si altii...

karadeniz spunea...

@ Denim Denis
Ca în cadrul MAI sunt și structuri militarizate nu schimbă cu nimic problema. Dacă acele structuri au ca statut legea 80/95 atât la pace cât și la război, același jurământ, aceleași regulamente militare, condiții de muncă și lege a salarizării atunci pot fi incluse în legea pensiilor militare, cum pot fi incluși în această lege și polițiștii care cea mai pare parte a carierei au avut statut de militari nu funcționari publici cu statut special.
Pentru ceilalți inclusiv pentru cei din penitenciare trebuie o lege separată așa cum au avut cand au fost demilitarizați și care le poate fi mai favorabilă ca actuala lege. Acel CAM LA FEL referitor la salarizarea celor doua structuri ascunde de fapt destule diferențe.

Unknown spunea...

D-le H nu mi s-a parut ca ar fi nevoie, in ceea ce-l priveste, sa fie duplicitar. Poate nu am sesizat eu bine in legatura cu el. Poate are tendinta sa valseze cu amendamentele si cu cifrele, gandindu-se ca asta ar fi limita acceptata cu un guvern care taie tot. Duplicitatea se manifesta, asa cum vad eu, intre sefi cu salarii mari si simpli politisti.
Referitor la ce spunea un antevorbitor, sindicate din politie, sunt si astea precum partidele, adica multe. Ce, este rau sa fi lider de sindicat si sa iei un purcoi de bani?
Si in alta ordine de idei, una ca mine cu 31 de ani vechime in campul muncii (daca mai pun jumatatea de an la an da 43 ani) pierd f. putin cu amendamentele astea si ca mine atatia altii. Ajungeam la 102% acum va fi 100%. Intr-adevar pierd mai mult cei care au vechime mult mai mare. Dar stau si intreb eu, cati politisti mai activeaza si au peste 55 - 58 ani varsta si implicit si vechimea in munca mai mare? Eu zic ca sunt putini. S-a vrut de mult sa se scape de astia mai in varsta si s-a reusit.

Unknown spunea...

D-le H si mai e ceva. Spuneti-mi si mie cine este d-nul K ptr. ca nu-l identific.

Unknown spunea...

Nu mai este cazul ptr. ca l-am identificat. Am ciitit comentariul mai tarziu.

Huhu Rezea spunea...

@Mocanu
K-ul doamnei Eufrosina este, probabil, @kiss alias @Tigri2.
Nu e nicio problema, este frumos ca il aparati pe Coarna, dar tot duplicitate se cheama cand zici ca aperi interesele sindicalistilor si cânti in struna sefilor.
Eu zic ca nu intelegeti ca la 43 ani vechime pierdeti cam 18% din drepturile care vi se cuveneau in baza legii initiale. O fi putin?

Unknown spunea...

Daca sindicatele si reprerentantii rezervistilor nu au plecat la lupta cu aceleasi propuneri si puncte de vedere , respectiv de inlaturare sau de modificare a oug 57, in benificiul nostru, al pensionarilor , vor trgiverseaza acest demers legislativ, pana cand cineva care are idei si puterre, va suprima Legea 223, prin modificari care nu respecta principiile de drept in materie, drepturile castigate de militari sau prin prorogarea de termene de aplicare ori alte masuri nelegale si neconstitutionale. Oricum , pentru cei ce s-au depus dosarele pe Lega 223 si oug 57, cred ca se impune sa se treaca in termen legal la calcularea-stabilirea pensiei si emiterea deciziei de pensionare. Altfel , in perioada ce urmeaza se pot inregistra foarte multe litigii.

Unknown spunea...

D-le H, stati putin ca nu mai inteleg nimic. Mi s-a spus de la cadre ca anii astia in plus sunt buni ptr.ca pot sa ies anticipat si nu sunt penalizata. Dau un exemplu: Sa zicem ca am 50 ani si trebuia sa ies la 58. In cazul asta mi se scad 8 ani si asa pot iesi anticipat. Deci 12 - 8 = 4. Deci pierd 4 ani, dar castig sanatate. Este bine?
Ce sa inteleg ca astia 4 ani ramasi mi-ar fi fost platiti?

Unknown spunea...

Si inca ceva d-le H. Nu-l apar deloc pe Coarna, nici macar nu am facut parte din vreun sindicat. Asta este ceea ce se vede la TV si dintre toti liderii de sindicat, el mi s-a parut cel mai vocal si mai bataios. Mai era si Paraschiv dar nu l-am mai vazut. Vilnei s-a dat la fund de tot (a nu se interpreta in legatura cu Vilnei). Si nu in ultimul rand, cand vezi ca un om este atacat, parca iti vine sa crezi ca adevarul este undeva la mijloc, ai impresia ca de fapt altii vor sa-si aroge meritele altuia. Asa am gandit. Voi fi mai atenta

Unknown spunea...

Iohannis il trimite pe Mihalache ambasador in Anglia. Exact ce spuneam acum vreo doua zile. Iar vor vedea prostii din Romania cozile imense si iar se vor minuna cat de mult vrea sa voteze diaspora. Aiurea, toate astea pentru impresie. Oare cine trebuie sa iasa la alegeri in toamna?

gheorghe spunea...

buna seara .am 55 ani de viata , 52 ani vechime cumulata. daca stie cineva concret calculul pensiei va rog din suflet sa o prezentati .am iesit in pensie de 3 saptamani si nimeni nu spune concret ceva sau macar sa ne cheme la semnat pt .calculele celor 6 luni. oare ce sa mai credem ,trebuie sa activam grupuri de comando pt ai determina sa fie corecti sisa respecte o lege data. oare ei nu au copii care lucreaza in sistemul de aparare, sau rude sau chiar nu sunt constienti ca fara aparare tara noastra este pierduta? nu trebuie decat sa ne activam in secret pt a face o organizatie impotriva acestor politruci si cu dreptatea in mana cred ca vom face ordine printre ei.

Huhu Rezea spunea...

@Mocanu
Anul acesta varsta standard de pensionare este 56 ani si câteva luni.
Te poti pensiona cu pensie pentru limita de varsta, la varsta standard redusa potrivit art. 21 sau cu pensie anticipata partiala potrivit art. 18.
In ambele situatii nu esti penalizata la cuantumul stabilit potrivit art. 29 daca ai cel putin 25 ani vechime efectiva,
Pe ordonanta incepe sa te penalizeze la pensia suplimentara pentru fiecare an care depaseste vechimea de 36 ani.

Unknown spunea...

D-le Mocanu,nu stiti nici acum cine castiga alegerile?Au trecut 27 de ani de la marea..... .

Huhu Rezea spunea...

@Ghita
Calculul este simplu.
Iti vor calcula un cuantum al pensiei egal cu 102% din baxza d calcul
Sper ca ai aflat ce baza de calcul ai cand ai ales cele 6 luni, la intocmirea dosarului de pensie.

Unknown spunea...

@karadeniz - ca militar in MAI pe un fluturas la nivel de 2009 beneficiam de: solda functiei de baza (alcatuita din solda de functie + dispozitiv de lupta + confidentialitate + lucrari de exceptie + pericol deosebit + conditii grele si toxicitate), solda de grad, gradatie (vechimea) si indemnizatia de comanda. Astea toate adunate dadeau brutul realizat, se scadeau CAS + CASS + impozit, se aduna Norma de hrana si rezulta netul, adica drepturi acordate pe card. Banuiesc ca asa era/este si la militarii din MApN, cu +/- la fiecare, functie de ce si cum. Nu am lucrat pe mobilizare, in subteran, ture de noapte sau la control sa am spor de asa ceva. Plus ca in MAI nu se dadea specialist de clasa, ca politistii nu au vrut sa plateasca, pe motiv ca la ei nu au asa ceva. La gradul de colonel solda de functie + solda de grad, fara altceva, era sub 1.500 lei. Pentru asta am scris ca salarizarea in MAi pe partea militara este CAM LA FEL. Si da, se aplicau acelasi RDM, RSI, regulamente de tragere etc.

gheorghe spunea...

dar pierd foarte mult. pt ce am servit atatia ani in folosul comunitatii, pt ce imi intorc spatele. nu este bine domnule chestor !dupa cum spunea basescu.si uite asa se formeaza unele grupuri de razbunatori. o sa mai vedem pe parcurs ce se va intampla.

gheorghe spunea...

inca nici baza de calcul nu mi-au spus-o dar alte drepturi ? sunt foarte revoltat si doamne iartama dar rabdarea noastra are intotdeauna un capat !

Unknown spunea...

Multam d-le H. Eu am idee cat o sa fie pensia mai vreau si confirmarea casei de pensii.

Iulian Mareș spunea...

ghita,
mai iesi si tu seara la portita!.....glumeam!
Dar ce-ai pazit?...mergeai la financiar, iti explica, facea un calcul estimativ, pe ambele legi...,..etc!
Ati primit fisa cu soldele brute si cea cu vechimea si locurile de munca? Sunt elementele principale de la care se pleaca! Ti se va calcula pensia pe L223/2015 si OUG57/2015, ulterior se va regulariza cf hotararii Camerei Deputatilor, cand va fi promulgata legea de aplicare a ordonantei! Despre data cand vei primi prima pensie, nu am stiri, decat prevederea din lege.....oricum este bine sa nu faci cheltuieli in exces!

Unknown spunea...

Nimeni nu oberva ca de fapt pierdem pe aceasta oug : procentul de 15% de la art.28+9% ps+21,8 omm,total 45,8 procente.Dl.H si cativa cunosc acest lucru.

Nasul spunea...

Ghita tu de care tara vorbesti? Ti se mai pare ca traiesti ibtr-o tara ?Romanistanul e acum doar colonia lui Soros .Care are un vis Ungaria mare.Ia ghici tu de ce Soros ii uraste si ii discrimineaza pe militarii romanistani?Ghici ciuperca cei?

gheorghe spunea...

IULIAN -inca nu am primit nici o fisa cu soldele brute iar vechimea au calculato la cadre de stiu ca am 52 ani cumulati, dar nu am primit nimic concret.au spus sa asteptam ca o sa ne cheme ei ! dar cand nu se stie ! urata treaba !

micutzul spunea...

@ Cezar
Din respect pentru blog ma abtin si nu iti raspund. De fapt nici nu meriti

Iulian Mareș spunea...

Cu 6 luni inainte de pensionare poti cere aceste documente.
Din momrntul aprobarii rsportului sunt obligati si atunci nu stiu cum se mai pot rezolva surprizele!

Iulian Mareș spunea...

Si bine faci!...este malign personagiu...si frustat!