Un produs Blogger.

marți, aprilie 05, 2016

Raportul celor 4 comisii din CD privind legea de adoptare a OUG nr.57/2015

18 comments
Infrunzeste codrul la Baile Govora
Va fi publicat AICI
Nu se stie din ce motive a  cerut si Comisia juridica dreptul de a fi comisie raportoare in PL 82/2016.
Nu toate cele 4 comisii raportoare au avut acest proiect pe ordinea de zi din 05 04 2016.


Cautati si aici

Documente ale comisiilor parlamentare

Cautati si aicsi aici


Documente:din anul 2016
rapoarte si avize asupra PL nr.82/2016
Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare
înregistrări găsite: 0
Nr.
Crt.
PDFDataTitluComisia

80% din baza de calcul pentru pensiile militarilor


"Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi mai multe amendamente la legea pentru aprobarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, între care se numără egalizarea salariilor funcţionarilor publici şi stabilirea unui cuantum de 80% din baza de calcul pentru pensiile militarilor.
Comisiile pentru muncă, apărare, buget şi juridică trebuie să adopte un raport comun. "Am reuşit (...) să ajungem la o formulă convenabilă atât pentru Guvern, cât şi pentru militarii din orice sistem (...) încât cuantumul de 80% să rămână valabil. (...) Am cerut ministerului ca de acum încolo Meritul Militar clasa I, II, III să se refere cu adevărat la militarii merituoşi, nu doar vechimea să stea la baza acordării acestuia, pentru că înţelegem din aplicare că s-a ajuns la situaţia în care unele pensii puteau să fie mult peste 100% din valoarea cuantumului", a declarat preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon.
Potrivit acestuia, la o vechime de peste 25 de ani, pensiile militarilor vor beneficia de un spor de 1% pentru fiecare an de vechime. Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat şi un amendament prin care paraşutiştii şi personalul ambarcat pe navele militare beneficiază, la cerere, de pensie de serviciu anticipată sau anticipată parţial, indiferent de vârstă, dacă au o vechime în activitate de cel puţin zece ani. Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul Adrian Solomon, a menţionat că un alt amendament vizează egalizarea salariilor funcţionarilor publici. "Banii vor fi luaţi din bugetul de stat. (...) Impactul calculat de Ministerul de Finanţe este defalcat pe fiecare an în parte, el duce la 1,6 miliarde de lei", a indicat Solomon.
Liberalii s-au abţinut la votul pe amendamentele adoptate la legea pentru aprobarea OUG 57/2016. "În absenţa legii salarizării unitare în sistemul bugetar, oamenii pe bună dreptate încearcă să îşi rezolve problemele, salariile, pe unde prind, la orice act normativ. (...) Ceea ce este regretabil este că la această discuţie nu am avut o argumentaţie solidă din partea Guvernului şi multe amendamente presupuneau bani sau implicau cheltuieli bugetare. (...) PSD a preferat să adopte chestiuni care, din punctul meu de vedere, sunt fumigene electorale, pentru că atâta timp cât nu ştii dacă există bani ca să le dai acelor categorii atunci nu faci decât, pe termen scurt, să păcăleşti acele categorii şi oamenii să trăiască cu speranţa că Parlamentul, Comisia de muncă, a adoptat această lege, dar nu ştim dacă sunt bani. Tocmai de aceea noi, parlamentarii PNL, ne-am abţinut, pentru că este doar o etapă intermediară această dezbatere din Comisia de muncă", a declarat deputatul PNL Cristina Pocora."

18 comentarii:

brenda spunea...

am spus ieri ca ministrii MOTOC HELVIG<TOBA au trimis la comisia de aparare o solicitare scrisa ca aceasta comisie sa nu mai depuna nuci un fel de cerere sau asa ceva , deci au cerut ca oug sa ramana cum vrea guvernul , e posibil sa fi amenintat cu inghetarea pensiilor , asa a spus ieri COARNA la antensa 3, ca a vazut aceasta adresa cu ochii lui , da doamne sa nu fie asa , dar atunci de ce nu s-a respectat ca ce era pus pe ordinea de zi , zatunci mai ramane sa vedem raportul zi ce se va mai intampla in plenul camerei .....m-a referit la comisia de aparare , nu uitati ca presedintele este un liberal,,cat de cumsecade o fi .se va supune ministrului ,,,,,

calin spunea...

"Mai concret, principalele instituții de forță doreau ca Parlamentul să adopte OUG 57, emisă de Guvern, care reglementează pensiile militarilor. În același timp, exista și o lege care trecuse de Senat, cu același obiect de reglementare.

Instituțiile de forță au ținut să-și facă cunoscut punctul de vedere și au cerut să fie adoptată varianta agreată de ei. Presați pe de altă parte și de sindicaliști, parlamentarii au ales să împace și capra și varza.

În cele din urmă, deputații au scos o lege nouă, care aduce la un compromis instituțiile de forță și sindicatele, pe tema pensiilor militarilor."

http://www.stiripesurse.ro/sri-mai-i-mapn-pun-presiune-pe-parlament-mesaj-de-for-a_989343.html

De vazut acum, care e compromisul !

Nasul spunea...

A avut dreptate Maxim One Nu se va schimba nimic din OUG 57.

dac55 spunea...

'Am reuşit (...) să ajungem la o formulă convenabilă atât pentru Guvern, cât şi pentru militarii din orice sistem (...) încât cuantumul de 80% să rămână valabil. (...) Am cerut ministerului ca de acum încolo Meritul Militar clasa I, II, III să se refere cu adevărat la militarii merituoşi, nu doar vechimea să stea la baza acordării acestuia, pentru că înţelegem din aplicare că s-a ajuns la situaţia în care unele pensii puteau să fie mult peste 100% din valoarea cuantumului', a declarat preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon.
Potrivit acestuia, la o vechime de peste 25 de ani, pensiile militarilor vor beneficia de un spor de 1% pentru fiecare an de vechime. Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat şi un amendament prin care paraşutiştii şi personalul ambarcat pe navele militare beneficiază, la cerere, de pensie de serviciu anticipată sau anticipată parţial, indiferent de vârstă, dacă au o vechime în activitate de cel puţin zece ani
- See more at: http://www.dcnews.ro/salariile-functionarilor-egalizate-anun-bomba-privind-pensiile-militarilor_502030.html#sthash.vgUzNWx9.dpuf

Huhu Rezea spunea...


Interviuri date "pe surse"
Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi mai multe amendamente la legea pentru aprobarea OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, între care se numără egalizarea salariilor funcţionarilor publici şi stabilirea unui cuantum de 80% din baza de calcul pentru pensiile militarilor.

Comisiile pentru muncă, apărare, buget şi juridică trebuie să adopte un raport comun. "Am reuşit (...) să ajungem la o formulă convenabilă atât pentru Guvern, cât şi pentru militarii din orice sistem (...) încât cuantumul de 80% să rămână valabil. (...) Am cerut ministerului ca de acum încolo Meritul Militar clasa I, II, III să se refere cu adevărat la militarii merituoşi, nu doar vechimea să stea la baza acordării acestuia, pentru că înţelegem din aplicare că s-a ajuns la situaţia în care unele pensii puteau să fie mult peste 100% din valoarea cuantumului", a declarat preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon.Potrivit acestuia, la o vechime de peste 25 de ani, pensiile militarilor vor beneficia de un spor de 1% pentru fiecare an de vechime. Deputaţii din Comisia de muncă au adoptat şi un amendament prin care paraşutiştii şi personalul ambarcat pe navele militare beneficiază, la cerere, de pensie de serviciu anticipată sau anticipată parţial, indiferent de vârstă, dacă au o vechime în activitate de cel puţin zece ani. Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul Adrian Solomon, a menţionat că un alt amendament vizează egalizarea salariilor funcţionarilor publici. "Banii vor fi luaţi din bugetul de stat. (...) Impactul calculat de Ministerul de Finanţe este defalcat pe fiecare an în parte, el duce la 1,6 miliarde de lei", a indicat Solomon.

Liberalii s-au abţinut la votul pe amendamentele adoptate la legea pentru aprobarea OUG 57/2016. "În absenţa legii salarizării unitare în sistemul bugetar, oamenii pe bună dreptate încearcă să îşi rezolve problemele, salariile, pe unde prind, la orice act normativ. (...) Ceea ce este regretabil este că la această discuţie nu am avut o argumentaţie solidă din partea Guvernului şi multe amendamente presupuneau bani sau implicau cheltuieli bugetare. (...) PSD a preferat să adopte chestiuni care, din punctul meu de vedere, sunt fumigene electorale, pentru că atâta timp cât nu ştii dacă există bani ca să le dai acelor categorii atunci nu faci decât, pe termen scurt, să păcăleşti acele categorii şi oamenii să trăiască cu speranţa că Parlamentul, Comisia de muncă, a adoptat această lege, dar nu ştim dacă sunt bani. Tocmai de aceea noi, parlamentarii PNL, ne-am abţinut, pentru că este doar o etapă intermediară această dezbatere din Comisia de muncă", a declarat deputatul PNL Cristina Pocora.a

Huhu Rezea spunea...

@viorell kis reporter la Camera Deputatilor

Azi am participat la sedinta Comisiei de munca de la Camera deputatilor,de la ora 10 la 16,s-a lasat cu injurii si alte complimente,am luat si eu cuvantul de vreo doua ori,plus Dogaru, Pricina,C-dor Ciuca fostul comandant de la escadrila de avioane Hercules,genBalan, gen dep. Mircovici-toti de partea aviatiei,m-am contrat in direct cu seful de la sindicatul politistilor,Coarna si cu col Rosu de la Casa de pensii + cel de la DFC .Impotriva noastra au fost d-na Otilia Sava de la MApN si seful comisiei pentru munca din CDseful DFC si seful casei de pensii ,col Rosu,pentru aviatie nu s-a aprobat,ba au taiat si din amendamentele lui Mircovici referitoare la plata cu ora .Atunci ,noi grupul de la aviatie ne-am ridicat ostentativ si am parasit sala iar in dreptul televiziunilor le-am zis ca geaba incercam dreptate cu niste tradatori.Ordinele sunt date de sus,geaba ne zbatem ca pestele pe uscat! Discutiile vor continua ,martea viitoare (12.04) in comisia de finante si cea a MApN

Vezi la "Tehnocratii liberaloizi pregatesc o noua lovitura pensionarilor militari"

Unknown spunea...

Informatia aceasta am citit-o si noi pe net, ca doar nu stam doar pe HUHUREZ. Altcineva mai are informatii ? Au taiat si astia ceva si am ramas cu 80%. Informatia nu este clara si completa.

Unknown spunea...

Asa se intampla cand cei ce au initiativa legislativa nu respecta tehnica legislativa, in sensul sA, respecte toti pasi prevazuti de LegeA 24 ,mai exact emiterea notei de fundamentare , din care sa rezulta clar , impactul ce poate sa-l aiba o astfei de lege. Impactul social, economic financiar etc. Un aspect important ar fi si armonizarea acestui act normativ cu celelalte acte normative, ex. L 360 , L 80 , si alte acte normative privind conditiile de munca,grupele de munca, Meritul militar. Nu in ultimul rand traditia armatei romane in materie, dar si reglementarile europene si cele alei Alieantei Nord atlantice in domeniul militar.Atat legea cat si modificarile aduse pe parcurs si care vor mai fi au fost si sunt facute pe genunghi de amatori si grupuri de interese.

Dan B. spunea...

Se intampla ca acum, cand personal m-am retras „in cochilie”, din cauza lipsei de sustinere a colegilor in perioada 2011-2013, sa mi se reproseze ca nu sunt solidar cu ei, in conditiile in care Legea 223/2015 nu include prima orara de zbor/imbarcare/scufundare/parasutare/etc, cea care se platea pe stat separat si de care s-a tinut cont in revizuirea pensiilor pe Legea 119/2010.
Iar cum multi dintre colegii din grupul de discutii au criticat fondul Legii 164/2001 (eu am iesit la pensie in 1998, deci anterior), desi aceasta nu a creat nemultumiri (stiti pe cineva care sa fi pierdut la cuantum, asa cum s-a intamplat pe Legea 119/2010?), va intreb de ce credeti ca ar fi mai buna Legea 223/2015 („imbunatatita” cu OUG 57/2015) decat cea elaborata si aplicata in 2001? Mai ales ca se prevede o recalculare cu inghetare cuantum, fara actualizari pana in 2020 ale pensiilor, conf. prev. Legii 223/2015!
Asadar, de ce ar trebui sa ma simt solidar cu cei care, in conditiile Legii 119/2010, au beneficiat de majorari substantiale ale cuantumurilor aflate in plata, desi colegii mei, egoisti fiind, incepand cu 2011 nu i-a durut nici in cot de cei care au avut pensiile „ciuntite” de Basescu-Boc-Oprea?
Nicicand nu am fost adeptul „mortii caprei vecinului”, insa prostia unor „oi” membre ale ANCMRR, bine cultivata de lingaii din conducerea asociatiei „apolitice”, mi-au indus senzatia ca pe prosti trebuie sa-i tratezi ca atare, adica „sa le moara capra!”. Si, totusi, .... nu am abdicat.
Ultimile presiuni exercitate de colegi, probabil stiind de spiritul meu combativ de candva, incl. de sistemul relational din portofoliu, au avut darul de a ma ofusca, caci mi-am amintit de lipsa lor de solidaritate din 2011-2013. Ceea ce ma intriga si mai tare este faptul ca nu au priceput ca acum, spre deosebire de colegii de suferinta de atunci, lor le ramane in plata cuantumul avantajos al pensiei.
Iar in ceea ce-i priveste pe militarii aflati in activitate, atata timp cat nu au reactionat prin trimiterea familiilor la protestele privind legea pensiilor militare de stat, asa „cum isi astern, asa vor dormi!”, deci nu am remuscari ca vor fi vitregiti la trecerea in rezerva.

Unknown spunea...

O lege initiata promovata si adoptata fara respectarea tuturor normelor la care am facut referiretot timpul va da nastere in aplicarea ei de litigii, care genereaza consum de timp bani, resurse umane angrenate . Prin interventiile de modificari si completari aduse actului nornativ se incalca mai multe principii de drept printre care principiul predictibilitati. prin aceste interventii ale institutiilor statului se savarsesc cele mai multe si grave excese de putere sau chiar abuzuri din partea statului fata de diferite categorii socio-profesionale.

Adi 4 you spunea...

CINE S-A OPUS?
Secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul,informare publică şi CREŞTEREA CALITĂŢII VIEŢII PERSONALULUI ????????????
Declaratia de avere Sava Otilia pentru anul 2015
* 5 terenuri-intravilan, extravilan si faneata, in Bucuresti si Arges =6.618,05 m2 in cota ½ cu sotul, din 1 donatie si contracte V-C
* 2 apartamente in bucuresti, 1 casa de vacanta in Rucar, din 1 donatie si contracte V-C
* 2 credite ipotecare in valoare de 230.000 din anul 2008
* drepturi salariale anuale pentru anul 2015= 22348 si 87610 sotul
Studii şi specializări
2013 Cursul de nivel înalt „SECURITATE ŞI BUNĂ GUVERNARE” la Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti
2011 Membru al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România
1998 Membru al Baroului Bucureşti
1997 Licenţă în specializarea Drept la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative din Universitatea "Ovidius", Constanţa
Activitate profesională
1998 - prezent Avocat pledant şi practician în insolvenţă în cadrul Baroului Bucureşti.
- CE CRESTERE A CALITATII VIETII PERSONALULUI si ce curs de SECURITATE ŞI BUNĂ GUVERNARE?????????? II DAI PAINE SI APOI ITI MUSCA MANA!
SEFUL DIRECŢIEI FINANCIAR CONTABILE – Gl.bg dr. Jianu Florin
Declaratia de avere Jianu Florin pentru anul 2015
* 5.25 ha mostenire Teleorman
* 2 apartamente cumparate in Bucuresti
* drepturi salariale anuale pentru anul 2015= 95.614
* inchiriere apartament pentru anul 2015= 2.400
* indemnizatie membru romtehnica pentru anul 2015= 24.540
* Comisia Europeana Contract de Cercetare Postdoctorala Smart SPODAS UNAp= 12.000
- NORMAL CA PE EL NU IL INTERESEAZA PENSIA, S-A ARANJAT ALTFEL!!!!

Colonel Roşu Valeriu- este doar Director adjunct (consilier juridic şef) la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale si nu seful CPS..... gasiti despre el......

Totul este pe site-ul MApN........, poate ne lumineaza colegii si pentru MAI in special pt. coarna-am scris corect, care azi declara la RTV ca el nu vrea nicio pensie care sa depaseasca valoarea bruta a salariului. Ce faci omule, daca la calcularea pensiei, conform drepturilor obtinute in cariera, OMM, pensie suplimentara, etc si tot ce se ia in calcul depaseste acea valoare? Ce anume tai din pensie, la unul cu 35 ani vechime si la unul cu 50 ani vechime cumulata?
Din acesta cauza sTOTI se opun, iar cel mai rau fapt este ca in continuare la TV se prezinta mereu ca PENSIE MILITARA SPECIALA. Poate ii lumineaza cineva si pe reporteri ca este vorba de PENSIE MILITARA DE STAT!

Huhu Rezea spunea...

@Buzescu
Eu am fost prejudiciat de Legea 164/2001, pentru ca imi alesesem ca baza de calcul primii cinci ani din ultimii 10 pe baza decretului din 1977.
Ai si uitat ca timp 8-10 ani nu ai primit sporul pentru conditiile de munca si ca ai ramas vreo cativa ani cu pensia suplimentara avuta in 2001 si ca... mult mai tarziu ai primit procentele prevazute de lege.
Inechitatile Legii 164 s-au indreptat dupa 5-9 ani, pe cand cele ale L 263/2010 au fost remediate dupa 3 ani, pentru pensiile rezonabile stabilite pe L 164.
Desigur ca, forma din 2010 a L 164 este mult mai avantajoasa pentru cadrele cu vechime medie si mare decat cea a Ordonantei pitiflenderilor contopisti din MApN, MAI si SRI.

Domnii acestia precum si cei din Comisiile parlamentare isi inchipuie ca militarii vor fi dispusi sa piarda concomitent sporul pentru zeci de ani vchime efectiva, sporul pentru pensia suplimentara si sporul pentru OMM, pentru ca se incapataneaza sa limiteze veniturile pensionarilor militari la 100% din baza de calcul?

Dan B. spunea...


Iata cum au decurs discutiile la Parlament:


http://www.sindunipol.ro/intalnire-comisia-pentru-munca-si-protectie-sociala-din-camera-deputatilor/


Cert este ca „torpilarea” noastra are ca autori membri guvernului (Ciolos, Motoc, O. Sava, Toba), Helvig si liberalii din comisii.
Reiterez ca dl Coarna, prin sustinerile sale, benefice pensionarilor proveniti din MAI, ne „baga in galeata” pe cei de la MApN!

Draculea spunea...

IMPRESII DE LA PARLAMENT

Da, pensiile pot ajunge la 129% din BAZA DE CALCUL. Practic au ramas ca elemente ale bazei de calcul,Salariul brut fara componentele stipulate in OUG57art40 sectiunea referitoare la baza de calcul (nr 28 cu cele "a-p" litere.Au ramas doar sporurile si indemnizatiile PERMANENTE.
Celelalte venituri fiind decalrate nepermanente au fos scoase de la calcul ,presedintele comisiei,d-l Solomon a fost interpelat chiar de mine si la intrebarea mea de ce nu se introduc ,noi platind taxe si impozite pentru elemi-a raspuns ca pentru ele am luat bani frumosi la timpul respectiv si chiar argumentand cu un stat de plata din luna trecuta unde un pilot de-al nostru de la Hercules avea o suma imensa pe zbor,atunci din grupul nostru ,d-l col Popescu a prezentat un alt document cu state de plata detaliate pe sectiuni ,documente prezentate tuturor :d-nei Rovana Plumb,d-nei Otilia Sava, D-lui presedinte de comisie Solomon,d-lui dep Mircovici si d-lor deputati prezenti ,dar a fost respins spunandu-ne ca este din 2007 si ca nu pot fi admise deoareace s-ar ajunge la pensii nesustenabile.In momentul abrogarii acestui punct noi am protestat cu glas tare si ne-am ridicat ostentativ de la masa si am parasit sala ,neuitand sa-i blaglosovim in limbaj tipic aviatoresc! Le-am amintit ca sunt maniPULati si ca sunt tradatori.Saptamana viitoare ne vom bate ,mai abitir in comisia juridica,mergem cu argumente legale si evidente. Oricum ,am observat ca prezenta noastra a dat alta culoare dezbaterilor. Am avut multe interventii obraznice,la un moment dat d-l Coarna isi impunea punctul de vedere ,un punct impotriva militarilor,atunci am intervenit peste dansul si m-am adresat presedintelui sa ne dea cuvantul deoarece noi suntem "poporul" (exact asa am spus) si ca ei ,sindicatele reprezinta doar 15% dintre pensionari ,si ni s-a dat cuvantul imediat,iar d-l c-dor Cioaca Ionel a prezentat un material care demonstreaza necesitatea si legalitatea introducerii primelor de zbor.
Grupul de aviatori prezenti la dezbateri este format din urmatorii piloti,insotitori de bord si ofiteri PC: Teodorov Doru, Cioaca Ionel, Chirita Nicolae, Popescu Daniel, Lupu Laurentiu, Kis Viorel(va urma)

CEZAR spunea...

Si eu si inca vre 80 % ..dar Buzescu ..era cu capul in nori pe vremea aia ..!!

Patrick spunea...

http://r-26500.blogspot.ro

"Pentru acest UPDATE, exista mai multe surse. Raportul oficial inca NU a fost redactat. Urmand ca pe data 12.04.2016 sa aiba loc finala dezbaterilor pe comisii. Deocamdata cunoastem urmatoarele elemente concrete, mare parte provenind de la unul dintre interlocutorii nostri, C-dor (r) Kis Viorel, particpant la dezbateri:

- Comisia de Munca a avizat intr-un final: baza de initiere a calcului pensiilor militare: 80%. Nu cunoastem plafonul maxim, dar presupunem ca a ramas de 100%. Ceea ce inseamna ca persoanele care au mai mult de 45 ani vechime cumulata (vechimea cumulata la care se atinge plafonul maxim de 100% , au in zadar aceasta vechime - nemaicontand cu nimic anul 46, 47, 48 etc.). Acest neajuns - daca se confirma plafonul maxim de 100%, afecteaza acei rezervisti cu mai mult de 45 ani vechime cumulata.

- Surpriza placuta: Comisia de Munca a avizat, intr-un final, ca in plafonul maximal de 100% (daca este acesta), nu intra cele 3-9% pentru contributia la pensia suplimentara. Care ar urma sa se adauge astfel plafonului maximal, indiferent care ar fi acela.

- Surpriza placuta: Comisia de Munca a avizat, intr-un final, ca in plafonul maximal de 100%, nu intra nici cele 10-20% pentru Ordinul Meritul Militar. Care ar urma sa se adauge astfel plafonului maximal, indiferent care ar fi acela si in mod independent de contributia la pensia suplimentara."...

Dan B. spunea...


@Cezar:
Iar ai consumat etnobotanice dis-de-dimineata? Cum a fost sa pierzi ceva din ceea ce n-ai avut? Ai iesit la pensie in baza Legii 164/2001, deci prin acest normativ ti-a fost stabilit un cuantum.
Eu, si sunt ceva mai in varsta decat dta, nu am pomenit in legislatia pensiilor ca recalcularea/actualizarea/revizuirea sa conduca la plata unui cuantum diminuat pana la Legea 119/2010. Desigur exista si exceptia, potrivit careia pensionarul ar fi contribuit la constituirea dosarului cu falsitati.
Daca Legea 164/2001 a dezavantajat pe colegii pensionati anterior, implicit de scaderea cuantumurilor aflate in plata, eu nu am auzit! Ai auzit de asa ceva?

Iulian Mareș spunea...

Domnule comandor Dan Buzescu,
va recomand:
-pt linistea dumneavoastra.... economisiti energia acumulatorului, stiut fiind faptul ca la emisie se consuma de 3 X msi mult decat la receptie, iar adrisantul:
-este calat pe idei putine, dar fixe
-este "un fin cunoscator al tuturor domeniilor, inclusiv aviatia militara"
-isi exprima mereu gandurile "curate" cu cele "mai docte formulari"
-are o vasta experienta in domeniul militar, reusind primul nivel al superiorilor
-nu are resentimente fata de piloti
-nu barfeste
-nu jigneste
-si in final, ce sa o mai lungim, nici nu gandeste!