Un produs Blogger.

vineri, aprilie 22, 2016

Ministrii se schimba, suspendarea actualizarii pensiilor militare continua

32 comments
Dragos Paslaru...la munci
Noua ordonanță privind salarizarea bugetarilor, pregătită de Guvern sub coordonarea proaspătului ministru al Muncii, va include indexări în trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, și până la un nivel de sustenabilitate bugetară care va fi definit prin calcule, va îngheța sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare și va bloca la nivelul din iulie 7 categorii de plăți sociale, au declarat pentru Profit.ro surse din Guvern.
Inechitățile rămase vor fi rezolvate până în 2020-2021.
Cele 7 categorii de plăți sociale pe care Guvernul vrea să le blocheze la nivelul din iulie 2016 - având în vedere că ordonanța de urgență pregătită de Executiv, denumită "corecții aduse la salarizarea personalului personalului plătit din fonduri publice", va fi aplicată din august, cu primele plăți în septembrie - sunt:
1) Indemnizațiile, compensațiile, primele și alte drepturi acordate personalului militar, polițiștilor și funcționarilor publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare
2) Pensiile de serviciu (pentru funcționari publici parlamentari, membrii Corpului diplomatic și consular al României, judecători și procurori, militari, polițiști și funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare)
3) Indemnizațiile consilierilor locali și consilierilor județeni
4) Indemnizația de limită de vârstă pentru deputați și senatori
5) Suma lunară forfetară acordată deputaților și senatorilor
6) Diurna deputaților și senatorilor
7) Indemnizațiile de pensionare
Vor fi păstrate clasele de salarizare prevăzute în Legea-cadru 284/2010, precum și actuala încadrare a personalului pe clase de salarizare.
Sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare vor fi menținte în cuantumul avut la nivelul lunii iulie 2016 și nu vor fi determinate prin aplicarea procentului prevăzut în Legea 284/2010 la salariul de bază.
Pentru a putea să își impună ordonanța de urgență, Guvernul va transmite liderilor sindicali că rezolvarea acestei probleme necesită "solidaritate" din partea salariaților ale căror remunerații nu vor fi ajustate și li se va spune că este o situație temporară, "pentru care este nevoie de înțelegere din partea partenerilor sociali", au arătat sursele citate.
Guvernul le va promite în același timp că va propune curând un proiect de lege care va rezolva până în 2020/2021 și inechitățile rămase nerezolvaCabinetul Cioloș a pregătit și un calendar de aprobare a ordonanței, care prevede aproximativ 3 săptămâni de analiză și adoptarea actului normativ într-o ședință deja programată în acest sens pentru 1 iunie, astfel încât ordonanța să poată fi introdusă în ședința de guvern cu 6 luni înainte de alegerile parlamentare și aplicată din august.

32 de comentarii:

Unknown spunea...

Concluzia - cei care nu au luat ajutoarele de iesire la pensie prevazute in Legea nr. 284/2010 isi pot lua adio de la ele. Din spirit de solidaritate sociala, cum zice noul ministru al muncii... Sunt curios daca tot din acelasi spirit va trebui sa renuntam si la OMM si la PS.

brenda spunea...

deci e posibil ca si tergivewrsarea ordonantei 57 sa aiba vreo legatura cu porcaria asta noua m se asteapta ca pana in 2020sa dea o corectare multora ce vor fi pe lumea cealalta , sa le fie boboana pe colivsa .asa ca ce face partidul social democrat? daca este asa adio voturi acestora , eu voi vota cu cea mai estrema ,extrema ......

Unknown spunea...

Haosul continua, poporul sufera, nu stiu ce e de facut. Cineva ar trebui sa se trezeasca.

Nasul spunea...

Trebuie sa fim solidari cu Soros si guvernul lui (guvernul''mau'' cum zice Ciolanis) .Poporul asta are o caracteristica absolut sigura.''Prosti da multi''.In timp ce dispar zeci de miliarde de euro anual de la buget poporul trebuie sa fie solidar cu hotii.

Anonim spunea...

Numai la noi in Romania se poate modifica legea pensiilor militare printr-o OUG privind salarizarea unitara. In loc sa se ocupe de salariile demnitarilor ale celor din agentiile guvernamentale ale parlamentarilor ale celor din regiile de stat, ei au grija intodeauna de militari . Este destul de clar ca s-a intors Boc intr-o varianta bruxeleza

micutzul spunea...

Astia fac ,, misto,, de noi... Intai dau bani parlamentarilor, maresc salariile in ministere , maresc salariile ministrilor si in special pe cel al presedintelui ( ala cu falsul in acte)...si apoi la prostii de romani le ingheata veniturile... Si culmea , chestia asta e facuta de niste tembeli luati cu japca din birouri europene care nu au legitimitate democratica decat prin faptul ca au fost aprobati de un parlament cu multi membrii penali care daca au primit semnal ca scapa , o trimit si pe mamica lor la parnaie.
Ca de obicei prostii de serviciu sunt militarii activi si in rezerva fiindca se presupune ca ei nu comenteaza ....
Bai prostilor care sunteti acum mari sefi... Trebuie sa invatati un lucru pe care istoria il argumenteaza in multe feluri....In momentul in care suparati rau armata nici NATO , nici mUE si nici mamica voastra nu va mai salveaza ... Voi acum enrvati justitia, politicul , armata si societatea civila....
CINE II PLATESTE PE CEI DIN GUVERN...?
,, VINO MOARTE , VINO...,,

emillian123 spunea...

Scriam -acum ceva timp-adica inainte de "accidentul" tragic- in care au murit -RITUALIC-64 de tineri -ca aceasta lege a pensiilor militare -cu textul ei-mult prea "trenant"(=tergiversant...!)-e "facuta" (imi spunea mie -al "n"-elea simt...)-astfel, incat SA NU FIE APLICATA...! (...PREA CURAND...); imi pare rau sa constat ca TIMPUL -PARE SA IMI DEA DREPTATE...!??

CEZAR spunea...

Lasa mai ..marele Micutzul..ca vei trai bine si cu peste 3500 /luna ...
Mai vinzi si tu un ..trandafir galbejit ...mai un Chanefive .....

Nasul spunea...

Spune franc.Tinerii de la Colectiv au fost omorati.Peretii au fost stropiti inainte cu doua zile ( asa zisa deratizare facuta cu o firma fantoma) cu substante foarte inflamabile (probabil militare cum zicea ssp-istul arestat care vorbea prea mult ) si care prin ardere la peste 1000 de grade au eliberat cianuri si alte toxine necunoscute gasite in plamanii victimelor .La analize duoa arderea buretelui nu au aparut aceleasi substante toxice .Raportul e secret si apoi masluit.Poporul trepanat tv nu trebuie sa stie cum a schimbat Soros guvernul pagiatorului perciunat cu guvernul ''mau'' mult mai obedient si criminal cu populatia .

Unknown spunea...

Sa fim solidari cu salariile parlamentarilor si a guvernantilor sa nu pice in abatere.scarba mi-e

brenda spunea...

solutia , domnilor , solutia,in rest vorbe de claca

Vasile spunea...

@Aligatorul, fara suparare, dvs stiti ce inseamna 1000 de grade Celsius? La temperatura asta din clubul Colectiv nu mai iesea nimeni viu. Citesc de mult acest forum( si il apreciez pe dl KIs in mod deosebit), si pe cel al domnului Huhurez si observ micimea unor oameni cu grade mari. Josnicia si degradarea discursului al unor oameni care au fost candva militari de nadejde ai patriei. Desi vad ca cei care posteaza sunt fosti ofiteri superiori, nivelul discursului e foarte coborat. Uneori imi e rusine ca fac parte din tagma oamenilor care se exprima atat de primitiv si vulgar, indiferent de circumstante.

brenda spunea...

vedeti-va de treaba , nu se va aplica , va fi taraboi , important este sa se aplice legea 223 cum trebuie , in timp vedem cu inghetarea , ca doar nu raman astia la putere , dar daca veti sta cu drobul de sare deasupra capului , atunci asta e . haideti sa speram ,este prea multa lume nemultumita

Nasul spunea...

Brenda nu mai e nici o solutie .Somnul natiunii a nascut um monstru infernal .Monstru cu milioane de capete lacone ,capete care se devoreaza unul pe altul pana la sfarsit .E o metafora cumplita dar e purul adevar.Practic noi suntem deja morti si nu stim. Ne comportam de parca am fi vii.

Dan B. spunea...

Mai stie cineva cam care-i perspectiva pensiilor militare de stat? Caci, pana acum, s-a „realizat” doar ceea ce a vrut seful ANCMRR, gl Iliescu, care este si presedinte (rang de secretar de stat la Ministerul Muncii) la CNPV, respectiv fostele pensii contributive in baza Legii 119/2010 au fost redenumite „pensii militare de stat”, exact in cuantumurile platite in 2014.
Si Ciolos, caruia i-au fost „servite” in stadii finale proiectul legii salarizarii bugetare si Legea 223/2015, intentioneaza inghetarea pensiilor si a salariilor pana in 2020, initiativa sa fiind probabil dictata de FMI in scopul implementarii austeritatii si disperarii in randul cetatenilor romani cu venituri medii, mici si foarte mici. Este evident ca premieru-i calat pe indeplinirea misiunii sale, detasarea de la Bruxelles asigurandu-i venitul de acolo, retributia de aici fiind un fel de spaga pentru efortul depus impotriva romanilor.
Ah, sa nu uit, stiti ca, in dec. 2015, a dat o OUG prin careprelungeste si pentru 2016 efectele ordonantei nataraului G. Oprea, o lichea patentata, prin care cei 151 lideri din Admnin. Prezidentiala si Guvern, sefii Camere din Parlament, s. a., incadrati in cele 49 pozitii de demnitate publica, beneficiaza de triplarea veniturilor incepand cu august 2015? Adica, astia au primit marirea retributiei prevazute in proiectul legii salarizarii integral si in avans, nu in 3-4 etape, asa cum era prevazut initial.

Huhu Rezea spunea...

Slabe sperante pentru OUG 57 in saptamana mare.
Comisiile juridica si buget nu au introdus ordonanta pe ordinea de zi iar Comisia de aparare nca nu si-a planficat vreo sedinta in saptamana care urmeaza.

iceparu spunea...

Mekanne alias Michiduta.Devii agasant.Iti dai aere de superioritate dar micimea ta este monumentala.Prostul daca nu-i fudul nu-i prost destul.

Anonim spunea...

"Cu cat mintea e mai mica cu atat ingamfarea e mai mare"(Esop)

Nasul spunea...

Mekane alias Michiduta citeste raportul oficial care recunoaste totusi 600 de grade datorita topirii unor obiecte de aluminiu .Si inca ceva .Temperatura de 1000 de grade ( si chiar mai mare) a fost atinsa doar in locurile unde buretele a fost stropit cu substante inflamabile nu a fost o temperatura constanta in interiorul clubului . Atat ca nu pierd timpul cu persoane arogante dar cu sinapsele pustii.

brenda spunea...

astia nu au saptamana mare fiindca sant diavoli ,de aceea nu vor ine seama de supararile pe care ni le produc, nu au demnitate ,nu sant patrioti , singura lor mama este banul, pe care ei il au berechet, ce ii mai intereseaza de ceilalti , sant niste tradatori, scarbele dracului.

brenda spunea...

dece nu vedeti ca tot ce se intampla cu aceasta ordonabta este planificat . pas cu pas , se tot amana in asa fel incat cei ce cer pensie acum in 2016 , sa li se calculeze pe acel procent de 60, in plus, asa au primit ordin de la cei care ii teleghideaza, sa vedem ce se alege cu c e s-a votat in senat, Acum sant inebuniti cu alegerile ,cu procesele ,astia sant niste hahalere ,nu sant buni de nimic ,asa ca slabe sperante , sa ne rugam la dumnezeu sa fim sanatosi ,

micutzul spunea...

Vine un fraier care a facut o facultate pe banii lui babacul si care a urcat intr-o anume ierarhie fiindca avea miel de pasti, porc de craciun si nesimtire permanent si ii da lectii de buna cuviinta si de chimie si de ANM unuia care a invatat pe bune cu ce mana se tine furculita , cine are prioritate intr-o usa, cine intinde mana primul ....etc. pe bancile lustruite de cururi de generali de generatii incoace.
Papagalul mioritic care vrea sa se dea boier dar nu stie ca unele solutii pot atinge temperaturi fabuloase intr-un perimetru deosebit de mic acumuland oxigenul din jur , vine sa dea lectii dobitocilor care au invatat cate ceva despre unele substante...
Mai baietel, cineva ti-a aruncat-o pe aia cu ,, prostul nu este...,,. Mei ma acasa si lasa-ne pe noi prost crescutii si necivilizatii sa ne balacarim in mocirla noastra militara .... Hai pa...

Vasile spunea...

@micutzul, Nu o sa intru in polemica pentru ca nu faceti altceva decat sa intatriti spusele mele, adica ati coborat dialogul sub nivelul unui soldat. Nu v-as fi raspuns dar ptr cultura dvs vreau sa stiti si dvs si cei care au comentat la adresa mea, ca am absolvit École spéciale militaire de Saint-Cyr, fara miel spaga. Sunt sigur ca nu o sa intelegeti corect mesajul meu asa ca va rog sa va abtineti de la comentarii rautacioase,asta bineinteles daca puteti si nu va macina ranchiuna si alte alea. Regret ca am postat acel indemn la onoare ptr ca observ ca multi dintre noi, ori au pierdut-o ori nu au avut-o niciodata. Desi cunosc si eu suficiente expresii jignitoare nu am sa jignesc pe nimeni si asta din motivul de mai sus. Eu chiar am onoare.
Sa fiti iubiti!
P.S. Indiferent de raspunsuri va asigur ca nu voi mai comenta niciodata pe acest blog. Am facut-o o data si imi este indeajuns.

Iulian Mareș spunea...

MK,
si bine faci!
Ca exemplu....aliajul electron, arde altfel in Franta?.....sau alte pulberi ale unor metale si aliaje? .....sau substantele pt explozii volumetrice?.... consumatoare de oxigen!
In rest, pozitia ta si indemnul tau nu ma deranjeaza...,eu dau replici acide rar, dar nu tiganesti!
OK?

micutzul spunea...

Omule tu sti cata onoare dadeau in jurul lor si cata demnitate dadeau impresia ca au ofiterii germani spilcuiti care trimiteau in camera de gazare mii de femei si copii... Ai citit,, Dachau,, sau ,, Cele 39 trepte de la Mauthausen,, sau alte carti in care militari de cariera sau veniti din medii universitare civile trimiteau cu bune maniere copii in lagare de exterminare sau la gazare, uneori chiar mangaindu-i si spunandu-le povesti ? Oameni de o educatie aleasa care credeau cu adevarat ca rasa ariana este superioara faceau simplu un gest cu mana trimitand oameni la moarte....
Ai citit cartea ,, Insangerata Yugoslavie,, ca sa vezi cum vecin de zeci de ani spinteca o fata a vecinului pe care a vazut-o crescand si s-a jucat cu ea , doar fiindca acum erau de etnii diferite...?
De ce vi si de unde ai aparut sa ne dai lectii de onoare si de demnitate militara ? Crezi ca noi suntem veniti cu pluta pe Sena si ne poti jigni cum vrei? Cine iti da tie dreptul si ce te motiveaza pentru a ne trasa noua o anumita linie siun anumit nivel al dialogului. Chiar daca mai glumim intre noi, chiar daca uneori poate ne mai jignim sa sti ca avem si onoare si demnitate si spirit colegial si spirit critic si spirit autocritic si buna crestere si o buna educatie...
Si din punctul meu de vedere puteai sa absolvi orice Academie militara din lume.... Pentru mine ai demonstrat clar ca nu cunosti substantele care pot atinge temperaturi deosebit de mari in intervale de timp mici local sau pe spatii extinse...
Sa inchei diplomatic, ma intreb sincer... ce dracului v-au invatat acolo?

Sebi spunea...

”Propunere legislativă pentru completarea art.16 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat” - la nr. 6 din ordinea de zi a Comisiei pentru buget de marti 26.04.

http://www.cdep.ro/co/docs/F552617805/proiect%20Oz%2026.04.2016.pdf

Huhurez, aveti idee la ce s-ar putea referi acea completare? Ar putea constitui motivul tergiversarii PL-x nr. 82/2016 din cele patru comisii raportoare?

Huhu Rezea spunea...

@Sebi
A fost o initiativa legislativa din luna februarie pentru specialistii angajati direct care se pensioneaza si cu 10 ani vechime in serviciu.
Initiativa a fost respinsa in Senat, dar a fost preluata in amendamentele aprobate la OUG 57/2015.
Probabil ca asa se va proceda si in CD.
Vezi toate datele la Pl 37/2016 pe site-ul CD.

Florin spunea...

DISPOZITII GENERALE DE ORDINE INTERIOARA
pentru prevenirea si stingerea incendiilor - DG P.S.I.-001

Art. 11. - (1) Aprinderea materialelor combustibile sub actiunea focului deschis se poate face prin efecte directe sau indirecte.
(2) Efectele directe constau in actiunea nemijlocita a flacarii sau a arcului electric asupra materialului combustibil. Parametrul esential este temperatura ridicata a flacarii sau a jetului de plasma.
(3) La lucrarile de sudare oxiacetilenica, de lipire cu flacara si de debitare cu flacara oxiacetilenica temperatura flacarii poate atinge valori cuprinse intre 2.000 si 3.000ºC.
(4) La sudarea sau la debitarea (taierea) cu arc electric, in centrul arcului temperatura atinge 10.000ºC
Temperatura flacarii la arderea materialelor combustibile depinde de: natura materialului, inaltimea, compozitia si diametrul flacarii, de pierderile de caldura prin radiatie si poate atinge urmatoarele valori:
a) flacara de chibrit - 600-700ºC;
b) flacara de lemn - 850-1.400ºC;
c) flacara lampii de petrol - 780-1.300ºC;
d) flacara de bumbac - 305ºC;
e) flacara de hartie - 510ºC;
f) flacara de huila - 1.200ºC;
g) flacara de cauciuc natural - 1.100ºC;
h) flacara de polistiren - 1.300ºC;
i) flacara de sodiu metalic - 900ºC;
j) flacara de magneziu - 2.000ºC.
(6) La gaze temperatura flacarii depinde de continutul amestecului, fiind mai scazuta in amestec cu aerul si mai ridicata in amestec cu oxigenul, astfel:
a) flacara de hidrogen - 2.400-3.080ºC;
b) flacara de metan - 2.210-3.030ºC;
c) flacara de propan - 1.930ºC;
d) flacara de acetilena - 2.325-3.137ºC.

brenda spunea...

o mai lungeste in comisia aia cu art 16 din legea 223, era vorba sa se discute in comisia juridica toata poveste art 40 din oug , trag de timp , boala lunga ,moarte sigura. dar nu am gasit-o pentru marti la comisia de buget ,de nici o culoaren, poate ca se mai fac modificari pana marti , sa vedem

Iulian Mareș spunea...

Pana prin 2005 cu baietii din est plecati la scoli afara se faceau clase separate!
Este cunoscut cazul unui tip, de altfel f bun, care in US, timp de un an a studiat B.I. in avangarda si ariergarda!.....in afara faptului ca acesta era element de studiu pt admitere la UNAP, tipul era lt.col., absolvise UNAP si predase multi ani acolo!
Din respect nu dau nume!

Unknown spunea...

Eu nu inteleg, pana la urma se va mai face recalcularea pensiilor militare conform L 223 si OUG 57 sau cum ne prinde la 1 iulie asa ramane ? Poate cineva sa-mi dea un raspuns ?

Huhu Rezea spunea...

@Vlad
Raspunsul la intrebare il da Legea 223 modificata de ordonanta 57.
Recalcularea pensiilor in plata se face potrivit soldelor din perioada aleasa, actualizate la data de 01 01 2016. Chiar daca recalcularea se va face in 2017. Cota de calcul a cuantumului va fi cea in vigoare la momentul recalcularii. Probabil ca pana atunci va intra in vigoare legea de adoptare a OUG 57/2015.
Noilor pensionari li se actualizeaza soldele alese la data deschiderii dreptului de pensie, asa cum spune in art.28.