Un produs Blogger.

marți, mai 17, 2016

Corectiile soldelor de functie nu aduc si actualizari ale pensiilor militare

47 comments
Refugiu in Piatra Craiului, pozat  de la Fundata
Comunicat de presă

Ministerul Muncii lansează în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016
Astăzi, 17 mai, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lansează în dezbatere publică proiectul de ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016.
Proiectul de ordonanță de urgență urmărește rezolvarea disfuncționalităților de încadrare pentru toate familiile ocupaționale, corectarea pe orizontală și verticală a structurii salariale în sănătate, creșterea echității salariale în administrația publică centrală și introducerea de bonusuri de performanță pentru Sănătate și Educație. Această opţiune rezolva încadrările (și implicit remunerațiile) diferite pentru persoane pe aceleași funcții, cu aceeași vechime și cu aceleași atribuții, în cadrul aceleiași unități şi reducerea diferențelor salariale din administraţia publică centrală. Totodată, se introduce un sistem de premiere bazat pe performanță pentru personalul din sistemul de Sănătate şi pentru personalul din Educație, începând cu luna ianuarie 2017. 
Potrivit proiectului, începând cu august 2016, personalul care își desfășoară activitatea în aceleași condiții și care beneficiază de un salariu de bază mai mic decât cel maxim stabilit în cadrul aceleiași instituții va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază din instituția respectivă. 
Pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor din aceeaşi instituţie publică, respectiv unitate, soldele de funcţie sau salariile de funcţie în care nu a fost cuprins cuantumul soldei de merit/ salariului de merit la nivelul anului 2009, vor fi stabilite la nivelul în plată al soldelor de funcţie/salariilor de funcţie care cuprind cuantumul soldei de merit/ salariului de merit. Corecțiile aduse soldelor de funcţie/salariilor de funcţie prin aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență nu constituie majorări ale soldelor de funcţie/salariilor de funcţie în sensul prevederilor art. 60 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare. 
Tot din august 2016, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, indemnizaţiile, compensaţiile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare, care nu fac parte din solda lunară brută/salariul lunar brut, rămân la nivelul lunii iulie 2016, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii. 

...,.......

Salariile de bază şi câştigurile medii vor fi: 
-demnitarii cu 9.264 lei, urmaţi de 
-“funcţiile speciale" cu 9.056 lei, 
-diplomaţii cu 8.140 lei,
 -justiţia cu 7.215 lei,
-învăţământul auxiliar didactic cu 4.680,
- învăţământul universitar cu 4.233 lei,
 -funcţionarii publici din administraţia centrală: 4.013 lei,
 -cercetarea cu 3.822 lei 
-sănătatea cu 3.066 lei,
 -învăţământul preuniversitar cu 2.706 lei,
 -funcţionarii publici din administraţia locală cu 2.658, 
-apărarea şi ordinea publica cu 2.597 lei, 
-cultura cu 2.297 lei, 
-ccomunicare


ii din administraţia central: 2.217 lei, 
-asistenţa social cu 1.498 lei şi contractualii din administraţia locală cu 1.408
Guvernul propune majorări diferite între sectoarele de activitate:
Sănătate 17%, Educaţie 14% şi Armată 38%

47 de comentarii:

Soarele spunea...

Printre fraieri armata

Anonim spunea...

Eu nu zic ca-i rau,dar parca armata si ordinea publica sunt mai asaaaa mai pe la coada.....inca un pic si eram cu "asistentii sociali"
Las ca ne lamureste huhu si cu procentele alea.Sa se "raceasca" un pic ca acum e prea "calda"
Cine pune pariu ca nu vom gasi nici unul,nici macar unul care sa spuna:sunt multumit!

Anonim spunea...

cer scuze: am exagerat cu asistentii sociali.....e totusi o diferenta de 1000 de lei si e vorba de "o medie" vom vedea

Unknown spunea...

Si leul cat va fi ???. mi-aduc aminte de tzaranisti - sper ca sunt ori vor ajunge totzi in iad !!. Cum in cateva luni a ajuns dolarul de la 4000 la 9000 -si salariile ,aceleasi !!!. Cand ma uit la tehnoratatzii Jupuitului parca-i vad pe Dejeu , ciumara , Radu Sarbu , Umflatu'ala cu mita in carnatzi si palinca[ milioanele s-au virat direct in cont , nu s-au dat cash], Diaconescu si toata adunatura de idiotzi !. In rest - sa le dea Domnul sanatate activilor , sa se bucure de crestere si de 100% . Noi nu suntem decat un balast , o piatra de moara de gatul MApN asa ca , sa moara si sa crape ,, oficialii'' de oftica - sa ne rugan la Domnul sa ne dea cat mai multe zile ,cu atata sanatate sa ne putem bucura de pensie !!!!.

Unknown spunea...

@ KARADENIZ M-atzi lamurit de m-atzi ingalbenit !!!!. Pai daca SCMD RECOMANDA SA SE ALEAGA LUNILE CU CAT MAI MULTE SPORURI si ca , probabil candva ,, vor fi bune la ceva'' asta inseamna ca nu se iau in calcul acum ?????. Acele sporuri ERAU PERMANENTE , IN OZU 1 SE DADEA PERSONALUL CE DESERVEA ZBORUL , CU CE MIJLOACE , ETC . DACA INTR-O LUNA SE ZBURA 30 DE STARTURI SI-N URMATOAREA DOAR 7 ASTA NU INSEAMNA CA SPORUL NU ERA PERMANENT - VALOARE NOMINALA ERA DE X% DIN FUNCTZIE[ NU SUNT SIGUR , NU-MI MAI ADUC AMINTE ] INMULTZIT CU NR. DE STARTURI - DACA ERA 1 START SAU 30 NORMAL SA SUMA ERA COMPLET DIFERITA - SPORUL IN SINE ERA PERMANENT . LA FEL SPEC. DE CLASA DUPA CE LUAI CLASA 3 ,2,1 , METZINERE CLS 1 , EXAMENE PERIODICE . IAR IN OZU 1 SCRIA - PLT. IONESCU , SEF STATZIE RADIO R-845 M , SPECIALIST CLS 2, DE EX., SPOR DE 10% SAU CAT O FI FOST - EU AM AVUT DIRECT CLS.1 , AVAND VECHIMEA CERUTA INDEPLINITA . PANA LA URMATORUL EXAMEN , PENTRU CLS 1 PLT IONESCU IN FIECARE OZU1 AVEA ACEST ,, SPOR'' -OARE ASTA CE-NSEAMNA , CA NU ERA PERMANENT ???????. EU N-AM FOST PRIN TRIBUNALE DA' S-AR PAREA CA VA TREBUI SA MA PREGATESC .DACA AVETZI UN COMENTARIU ,, BAZAT'' AS APRECIA SA FIE , CAT POSIBIL , LA OBIECT . Daca nu ......., Dumnezeu cu mila lui !!!!.

brenda spunea...

au gasit formulare- corectii- asta nu e o crestere? daca este o lege care spune ca oridecate ori se majoreaza sau dece nu se corecteaza ....la pensie nunse poate face4 corectie . ce sa faca acela caruia i s-a calculat anul acesta pensie cu un procent de 47% din 65 pentru vechime cumulata de 18 ani? asta are pensie sociala fiind cu grad de capitan , atunci cand a fost in activitate avea un loc de munca 12 cu 24 conditii de munca foarte grele .anii efectivii de munca erau egali cu anii daca ar fi lucrat 25 ani ,acum pensia acestuia este jumatate di ce i s-ar cuveni din cauza acelui hg 57 ,asa ca poate si aci este nevoie de ;;corectie''

Unknown spunea...

Sporul de manevra si ambarcare majorata la marinari nu se ia in baza de calcul la pensie,100% sigur!

CEZAR spunea...

Daca ramane cuponul ..KAKY..totul ii in regula...
Ca doar de aia luptara ..pana adormira unii pentru ..pensie obligatoriu militara ,..uitand ca-i vor avea adversari inversunati chiar pe distinsii lor colegi ..activi !
Normal ..cand vor ,,calcula " astia cate avioane multirol ar cumpara daca nu ar avea bugetul grevat de pensionarii ..!!!????
Sa ziceti merci ca nu vin cu ..eutanasierea ..asa ca intre colegi ...

Trofin spunea...

Faptul ca prin aceasta ordonanta se modifica OUG 57/2015 se pare ca procesul de aprobare a OUG 57/2015 se va relua de la capat. Consecintele ,pentru cei care asteapta clarificarea recalcularii pensiilor ,sunt evidente. Pentru ca se apropie termenul de 30 iunie 2016 , data scadenta a depunerii cererilor de alegere a acelor sase luni din ultimii 5 ani , aceste cereri trebuie trimise cu luarea in calcul si a unei posibile returnari de catre CSP pentru eventuale greseli. In esenta , personalului militar din activitate care nu au beneficiat de solde de merit la 01.01.2010 incepand cu data aplicarii proiectului de ordonanta va avea cuprinsa in solda de functie si solda de merit aferenta soldei de functie de care beneficiaza in prezent.

Draculea spunea...

@M.Lupi, Kara are dreptate si SCMD are dreptate. Baza de calcul inca nu s-a definitivat, nu se stie exact ,ce sporuri sau alte elemente se introduc la calcul.Alegerea celor sase luni se face o singura data si daca cumva alegi o perioada mai 'slabuta" cu ea ramai. Exemplu: deocamdata primele si multe alte elemente salariale nu se introduc la calcul dar nu va ramane asa. Sfatul meu este sa nu va grabiti sa accesati cele sase luni,stati pana dupa alegeri(6iun 2016) apoi vom vedea ce se va hotari.

Huhu Rezea spunea...


Corectiile care vor fi aduse soldelor de functie prin Ordonanta de modificare a. OUG 57, reprezinta altceva decât majorarile ce vor fi aduse Familiei Ocupationale VII(aparare si ordine publica) care vor fi reglementate probabil prin alta ordonanta.
Ordonantele de modificare a OUG 57 vor fi adoptate prin legi separate, altele decat actuala PL 82/2016,k in din zbatere la Camera Deputatilor.

Unknown spunea...

@ Viorel Kis - Noaptea mintzii !!!!. Pai cum sa dai o lege- ordonantza , ca vad ca astea-s mai tari ca legea - in care baza , deci fundamentul ei inca nu s-a definitivat ?????!!!!. Ce rasa de giboni cretinoizi e adunatura de tehnokktzi reshapatzi ai malakului plavan ot Sibiu !!!!!. Eu am scris la CPS SA-MI TRIMITA situatzia conform anexei 1b pe ultimii 2 ani , ca sa stiu ce aleg , am chitantza de expediere si-un Xerox al scrisorii . Daca nu primesc raspuns la termenul legal si-o sa macane ceva aia de la CPS, e clar - La tribunal , birjar !!!. Cat despre alegeri !!!. Alegem cumva un alt presedinte , o alta tzara , nu colonie de peste mari sau conteaza ce si cine allege ????. Acuma nici macar nici aia care numara nu mai hotarasc , ei primesc hotararea in plic !!!!. Ori credetzi ca n-o sa avem un alt ,, guvernul mau'' , o sa stea plavanu' ,, in opozitzie'' ?????. Pai nu pentru asta l-au pus stapanii acolo !!!!!.

karadeniz spunea...

E greu de înțeles logica politicienilor. Cum să spui că ”Având în vedere că, în prezent, salarizarea personalului bugetar este reglementată prin Legea-cadru nr. 284/2010….” iar după șase rânduri spui ” în prezent salarizarea personalului bugetar plătit din fonduri publice să se facă potrivit cadrului normativ în vigoare la nivelul anului 2009.”
De asta byBzdWdp tot făcea calcule ori trimiteri la legea 284.
Această mărire pentru cel putin două treimi din personalul armatei atrage pe lângă mărirea soldelor de funcție cu 20% și mărirea celorlalte elemente pentru a căror calculare se ia în calcul și această valoare, iar la ce rezultă se adaugă și compensarea pentru asigurarile sociale plătite pentru aceste sume în plus.
Cei care se vor pensiona după 1 august și nu au avut solde de merit vor avea pensii mai mari cu cel puțin 20% decât cei care s-au pensionat de la începutul anului fără soldă de merit.
Din ceea ce zice art. 3^1 (3) ” CORECȚIILE ADUSE SOLDELOR DE FUNCŢIE/salariilor de funcţie prin aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență NU CONSTITUIE MAJORĂRI ALE SOLDELOR DE
FUNCŢIE/SALARIILOR DE FUNCŢIE ÎN SENSUL PREVEDERILOR ART. 60 ALIN. (1) din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare, PE PERIOADA APLICĂRII PREVEDERILOR PREZENTEI ORDONANȚE DE URGENȚĂ. ” eu înțeleg că după ce această OuG va fi înlocuită de o lege a salarizării și va fi anulată ( oricum cele mai multe prevederi ale OuG 57 sunt valabile doar în acest an) de această majorare a soldelor de funcție vor beneficia, în baza 60 alin. (1), și cei pensionați anterior pe legea 223 precum și cei ale căror pensii vor fi recalculate pe această lege

Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Cu siguranta ca asa va fi.
Aceeasi Marie. cu alta palarie. In precedentele proiecte de ordonante ale salarizarii se spunea ca pana la urmatoarea lege a salarizarii se suspenda art. 60 din L 223 referitor la actualizare. Acum nu se mai suspenda, dar corectia nu e considerata majorare in sensul legii. Parca era mai precisa formularea din proiectele anterioare.

brenda spunea...

observatiile domnilor K si H mi se par pertinente si merita sa fie mult discutate si apoi trimise dlui MOTOC ,azi la antena 3 DL DUSA a spus multe in legatura cu aceasta ordonanta ,fiind vadit suparat , contrariat , sa fie doar de draqgul alegerilor sau era chiar asa? daca aceasta ordonanta este pusa in discutie publica , atunci oameni ca dvs aveti un cuvant de spus ., indvs imi este mie speranta ,Vedeti ,eu am banuit ca intreruperea discuriilor [rivind oug 57 la deputati ,era aceasta ordonanta , deci se lucreaza mana in mana .sa le cam fie rusine

micutzul spunea...

Inca o magarie cu aceeasi palarie....adica ,,guvernul meuu,,. Cred ca nimeni din cei de la putere nu isi asuma o LEGE a salarizarii... Fac cate ceva dar au grija sa nemultumeasca o anumita categorie pentru a putea retrage proiectul.,, Fa-te ca lucrezi...,, asa lucreaza guverbul asta de adunatura... Imi este sincer teama pentru ei dar si pentru adusul cu forta la Cotroceni sa nu se intample dracului ceva rau si neprevazut ca nici mama sfintilor nu ii mai scapa de nebunii suparati...
In alta ordine de idei cretinii incearca o alta rupere a pensionariilor din a VII-a de soldele activilor , ceea ce duce la o anulare a legii 223.
Un om si-a dat foc in fata guvernului si cretinii l-au internat la psihiatrie.... Urmatorii ?

Mihai spunea...

@ huhurez si kara
Cred ca este vorba doar de repararea unor nedreptati facute in perioada de ”modernizare a sistemelor”.
Cred ca vor beneficia de prevedere doar cei afectati prin acele masuri. Ca sa fie in regula si pentru acestia trebuia neaparat stipulat prin text reparatia.
Oricum daca nu se face raportarea la 2009 vor avea foarte multi de suferit fiindca cîteva din drepturile prevazute si cîstigate cf. L138/99 au fost transferate in L 284 ,anexa VII sub alte forme ,forme prin care sunt excluse din baza de calcul datorita L223 modificata prin art 40 din OG57. Intentia lor initiala de a merge pe scheletul 284 face un talmes -balmes in sistem. Sa vedem daca vor renunta la prevederile specificate in anexa VII si vor adopta raportarea la 2009. Ar fi cea mai echitabila si favorabila forma prin care se respecta normalitatea.
Anexa 1b la M25/2015 nu face altceva decît ca obliga CMJ si UM sa trimita la CSP ”situatia soldelor lunare brute realizate la functia de baza actualizate” in baza careia CSp stabileste prin emiterea deciziei drepturile de pensie. În forma asta anexa 1b se raporteaza sub aceeasi palarie prev. L284/2010.
Deci daca mentin trendul si nu generalizeaza raportarea la 2009 vor practica parsivenia alegerii ca valabila L284 in privinta drepturilor pe care le accepta ca incluse in baza de calcul. Deci un talmes-balmes cu selectia din L 138/99 si L284/2010 doar a ceeace le convine in privinta drepturilor/veniturilor cîstigate. Sa speram ca se vor raporta la 2009 si vor exclude L 284.

brenda spunea...

PSD sare in ajutorul militarilpr prin dl DUSA , eu cred ca nici ordonanta asta nu o sa treaca . au facut asa fel ca sa nu stea degeaba . vom vedea .prea multe nemultumiri

Huhu Rezea spunea...

@avianyk
Citeste textul proiectului de ordonanta, nu numai Comunicatul Ministerului Muncii.
Corectia soldei de functie se adreseza tuturor militarilor carora nu li s-a inclus solda de merit, la nivelul din 2009, in solda de functie, numai ca, pentru cei pensionati corectia nu se aplica pe perioada de valabilitatea a noi ordonante, daca va fi adoptata de guvern, dupa perioada de dezbatere publica.
La urmatoarea majorare a soldelor, corectia va intra si in actualizarea pensiilor militare conf art. 60 din L 223.
Tehnocratii n-au dorit sa cada pe ei impactul bugetar cu actualizarea unor pensii deschise in 2016.

Mihai spunea...

PS
La”în forma asta anexa 1b se raporteaza sub aceeasi palarie prev. L284/2010” am vrut sa spun ca ,în forma actuala a anexei 1b raporteaza de fapt drepturile conferite de L 138/99 sub alta forma, in fond ,aceeasi ”marie cu alta palarie” dar raportate la specificul L284/2010.
De aceeaa spun ca trebuie insistat ca drepturile valorificate in baza de calcul sa se raporteze la 2009 si L 138/99. Altfel unii au de pierdut.

Mihai spunea...

@ Huhurez 18.44
Asa ar fi normal sa se întîmple daca nu vor reveni cu alta prevedere la prima forma prin care au amînat actualizarea.
Se pare ca se cam intra in cercul vicios din care nu gasesc iesire. Si probabil ca greu vor gasi si altii si nu in forme acceptabile.
Ingrijorătoare trebuie sa fie declaratie MMuncii care afirma ca de fapt au în trend ducerea pensiilor in sfera pensiilor unice si cea a d-nei cms.sef de la interne participanta la acea consfatuire la parlament alaturi de Coarna si altii si care sustinea ca reprezentata a MI că MI nu poate sustine varianta enatului cu pornire de la 80%. Se pare ca va fi o mare victorie pentru unii pensionari si viitori pensionari daca se va aproba varianta senatului in privinta drepturilor salariale incluse.

ifrim spunea...

Pe vremea mea toamna daca in notarea de serviciu aveam "B" ma sarea randul la solda de merit pe anul urmator ci doar cu " FB" ori exceptional.Actualmente cum o fi ca din denumire presupune niscaiva rezultate?

Soarele spunea...

Cine raspunde pentru nedreptatea de pana acum? De ce au trebuit sa treaca 7 ani in care unii au bagat in buzunar mai multi bani....fara nici o explivcatie din partea guvernantilor? De ce s/au platit sume colosale de bani (la nivelul bugetului de stat), doar ca sa ia unii (aceeasi an de an, din 2009 incoace, indifferent de munca prestata) acest spor de 20% din salariu? De ce unii au iesit la pensie cu acest 20% in cuantumul pensiei, iar altii nu? Cine raspunde pentru aceasta mizerie? Sau pentru cealalta mizerie, in care unii care au titlul de doctor iau un spor in salariu, altii....nu. Pentru ca asa a vrus Boc si Andrea Vass? CINE RASPUNDE? Fiecare sef se institutie a tacut pana acum. Pentru ca a fost BENEFICIARUL acestui

Unknown spunea...

S.de merit il aveau pilosii,oamenii sefilor.Asta o spun in cunostinta de cauza.Am avut 10 ani consecutivi FB pana la iesirea la pensie.In acesti 10 ani am avut un singur an acest SM.Nu l-am avut in anul de gratie 2009.Deci,nu era o regula cu FB,d-le ifrim.O singura consolare am avut,aceea ca nu am stat cu capul in jos si am ramas vertical.

karadeniz spunea...

@ Sarpele
Solda de merit înglobată în solda de funcție se păstra până la mutarea celui în cauză pe altă funcție. Deci parte din cei mai bine de 30 % dintre beneficiari au pierdut –o în acest fel iar alții s-au pensionat. Probabil că numărul actual al celor care au acum această soldă inclusă în funcție este destul de mică raport la cel din ultimul an de acordare. De răspuns nu răspunde nimeni.
Referitor al doctorate au bani în plus la salariu doar cei care au titlul de doctor în domeniul în care profesează. Asta nu e rău dacă titlurile de doctor se iau pe munca intelectuală a celor în cauză.

@Gigi Gheorghe
Generalizați o stare de fapt din structurile în care ați activat. Soldele de merit se dădeau pentru 30 % din funcțiile prevăzute în state, pe categorii de militari. Erau niște criterii ce trebuiau îndeplinite se stabileau și altele pentru a putea face departajarea, se făceau propuneri, se analizau, e drept că decizia finală era a comandantului dar dacă cei care făceau propunerile erau oameni verticali și acestea erau corecte și argumentate piloșii nu puteau surclasa merituoșii. E drept că uneori acel procent de 30% era insuficient și uneori si era greu să-l acorzi unora fără a nedreptăți pe alții.

Anonim spunea...

In unitatile din care am facut parte solda de merit si-a atins telul , adica acela de a provoca oamenii pentru a participa mai activ la activitati. Eu acum nu inteleg urmatorul aspect, guvernul se lauda peste tot ca ei vor introduce un sistem retribuit in functie de performante, cum se face ca acum toti vor avea solde de merit?. E clar ca buna ziua, una zic si alta fac. Sa ne traiasca " Guvernul meu" si "In timpul mandatului meu salariile si pensiile nu vor scadea"

Iulian Mareș spunea...

Alpacin & Karadeniz,
Afirmativ! Aveti perfecta dreptate!
Daca OUG / Boc a introdus-o definitiv in solda, celor care au avut-o in anul respectiv, ulterior nemaiacordandu-se este o poveste privind morala nu ilegalitatea! Cei care au fost recompensati cu un an inainte-ce vina au?
Cat despre povestea cu pilosii...este-un mare fas! 1% posibil sa fi fost, dar cei care nu au beneficiat de loc, in niciun an, chiar ca nu meritau!
Acum, merita din plin! Multumita tehnocratilor!
Asa este corect!

karadeniz spunea...

@ alpacin
Cei care citesc legea 284, in vigoare de ani buni dar neaplicată practic, vor observa că se produc niște mutații în structura salarială, cresc soldele de funcție/ slariiile de bază și se diminuează celelalte elemente, indemnizații sporuri, prime.
Astfel dispar salariul de merit și indemnizația de dispozitiv, maximul indemnizației de comandă se reduce de la de 50% la 25%, valoarea financiară a unei gradații se reduce de la 6% din SG+SF+SM+IC la doar 3% din solda de funcție.
Aceste reduceri nu sunt compensate de cele 110 de clase de salarizare care vor acoperi ecartul de la 1 la 15 al coeficienților de ierarhizare ( armata este încadrată în clasele de salarizare de la 21 la 105 și coeficienții de ierarhizare de la 1,64 la 13,10) . Așa că preconizata introducere, din luna august, a SM în soldele de funcție pentru toți militarii pe motiv de echitate este gândită, cred, ca o posibilitate de a compensa insuficienta posibilitate de creștere a soldelor de funcție care să suplinească diminuarea sporurilor și indemnizațiilor dintr-o viitoare lege a salarizării care să înlocuiască criogenata lege 284.

micutzul spunea...

@ karadeniz
Nu are rost sa le explici unora. Nu vezi cat venin are cate unul .... In curand o sa spuna ca de ce ofiterii superiori sa ia mai mult ca subofiterii sau maistrii militari...ca de ce pilotii sa ia mai mult ca cei care nu au zburat.... etc. Dobitocii bagara vrajba si intre militari ca doar era liniste ... Inainte de Basescu.... sa-l ia....
Si inca ceva pentru veninosi... Fratilor acum aveti dreptul sa alegeti din ultimii 5 ani exact perioada in care ati avut SM.... Daca nu ati avut 5 ani , asta e alta chestie si trebuie sa va ganditi de ce...Si de ce nu ati dat doctoratul..?Si de ce nu v-ati facut piloti de supersonice sau scafandrii sau ....etc?

Iulian Mareș spunea...

Micutzul,
Ca bine le-ai zis-o!
Sunt unii cu ochii-n ceta 24 / 24 de ore care o tot dau la-ntors, dar calimara este neatinsa de la finele scolii!
Sa moara caprele pentru ideia de mediocritate!

Anonim spunea...

MICUTZULE,
Daca nu intelegi fenomenul il mai explic odata, aici nu mai este vorba de diferente intre categorii de personal , este vorba de diferente uriase intre persoanele aceleiasi categorii si i-ti dau un exemplu, un colonel care iese la pensie astazi va avea pensia de 2 ori mai mare decat un colonel care a iesit la pensie in anul 1999 si de 4 ori mai mult decat un colonel care a iesit in 1990, chiar daca au avut aceiasi functie. Daca acest lucru ti se pare corect dai inainte "pas cu pas".

Unknown spunea...

Hai sa nu ne cacam pe noi.SM aveau doar pupincuristi si turnatorii .Fara exceptie.

totoiany48@gmail.com spunea...

PTDL KARADEMIZ
APROAPE CORECT PDV , CU O MICA AJUSTARE CA REGULILE ACTUALE NU AU FOST STABILITE INAINTEA JOCULUI .
ALEGEREA A FOST FACUTA , FARA SA INTUIM CA NI SE VA INTAMPLA ACEASTA NENOROCIRE .
TOATE DEMERSURILE SUNT FACUTE PT. DEZBINAREA REZERVISTILOR MILITARI .
AU GASIT SI METODA SA NU SE MAI ACTUALIZEZE PENSIILE MILITARE .

brenda spunea...

eu cum sa procedez pentru cele 6 luni din 5 ani, la o pensie de colonel din 1987.cum sa stiu daca lunile alese sant cele favorabile . eu cred ca ar trebui sa mai astept pana dupa 5 iunie sa trimit cererea , sau ma sfatuiti dvs ce am de facut . cu stima

brenda spunea...

am o rugaminte , nepotul meu a primit pemsia incepand cu luna aceasta ,dar diferentele pe fe3br ,martie si aprilie nu le=a primit . acestea vin separat ?multumesc

Unknown spunea...

Domnule Dan Aldea,vreau sa-ti spun un lucru cert.Niciodata sa nu faci aprecieri cu caracter general,sa sti ca eu am avut salariul de merit si nu am fost nici turnator,nici pupincurist cum spui tu.Cei care ma cunosc stiu exact ce vorbesc.In unitatea ta o fi adevarat dar cand spui "fara exceptie"este totusi prea mult si cred ca ar fi cazul sa-ti ceri scuze si sa-ti fie rusine,asa ceva nu se face.

brenda spunea...

ati vazut ca cei de la casa sect a mapn spun ca toate drepturile pe acest an sant date , dar nu este asa dupa cate se pare

CEZAR spunea...

miercuri, 18 mai 2016, 22:37:00 EEST
Gigi Gheorghe spunea...

S.de merit il aveau pilosii,oamenii sefilor.Asta o spun in cunostinta de cauza.Am avut 10 ani consecutivi FB pana la iesirea la pensie.In acesti 10 ani am avut un singur an acest SM.Nu l-am avut in anul de gratie 2009.Deci,nu era o regula cu FB,d-le ifrim.O singura consolare am avut,aceea ca nu am stat cu capul in jos si am ramas vertical.
=======================
Pentru m-alul prost ....informat ..!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

E clar ca nu se va mai majora nimic la rezervisti prin vulpeasca hotarare, ca sa se faca corectii de solde active la chestii care nu se regasesc in marirea si a pensiilor, cum ar fi Ordinul 50, prime si alte stimulente tangentiale, cu mare ricoseu, cu pensiile! O magarie dupa obrazul ala gros de pork al lor! N-avem noi norocul asta la ajutoarele noastre sociale, poreclite ,,penzii cazone!''

Huhu Rezea spunea...

@Corneliu
Bine ai revenit cu un nou PC!
Eram sigur ca admiratoarele de pe f... vor face si pe dracul ca sa te simta , cel putin virtual, mai aproape.
Nu-mi place ca ai ramas cu cliseul de ajutoare sociale al lui Dogaru despre pensiile militarilor le Legea 263.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@HUHUREZ: Bine v-am regasit, onorabile! Penziile militaroase raman intr-adevar niste ajutoare sociale de colectivisti care ne dezonoreaza, dar cel putin ne apropie prin solidaritate si...admiratoare, dar si deopotriva admiratori, ca sa raman in contextul abordat de Dv. in care parca intuiti niste ,,perpeliri sagetatoare cu oftari interioare in inimi iubitoare,'' conform sloganului amoros al unei vechi carpete de perete din bucataria mamei mele din anii '50!! Ma bucur ca-mi pot irosi in continuare talentle de Buftea impotriva fanariotilor politici de pe un calculator care nu-mi mai da batai de cap, gratie colegei mele, Cristina Boboghici si sotului acestuia, Ciprian, carora tin sa le mai multumesc, inca o data, si aici! Sa ne fie intr-n ceas bun! Bine v-am regasit, admirabile doamne! Pagina mea de fb, Corneliu Ifrim, va asteapta cu bratele deschise! E liber pentru toata lumea buna, dar si nebuna, daca se va gasi si din asta! Doamne, ajuta! Onor tuturor camarazilor ce posteaza aici si ii invit cu cea mai mare placere! O ve-ti gasi cam parasita, sedusa si abandonata, zic de pagina mea, datorita lungilor luni de virusare si defectiuni ale vechiului calculator! Am mult de lucru ca sa repun totul in ordine! Imi va face placere de absolut toti prietenii pe care-i voi accepta cu mare drag! Nu ma mai ascund de dupa un pseudonim ca n-am pentru ce! Si asa am o pensie de om ratat, dar asta numai din cauza canaliilor din Armata, scapate prin sitele si furcile caudine ale seriozitatii si competentelor cerute in aceasta institutie datorita coruptiei endemice din Romania! Succese tuturor, camarazi, dar si ,,succesuri'' tehnoretardatilor, in frunte cu impotentul Ciolosderos si interlopul grangur, Smen Sase case praduite!!

iceparu spunea...

Multa palavrageala.Discutii savante in zadar.Inca nu ati inteles ca astia nu sunt dispusi sa dea ci sa ia.Daca nu suntem in stare sa luam singuri adio si n-am cuvinte.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iceparu: Bun regasit, prietene! Mai periculos e ca ministerul nostru e intesat de ,,savanti'' cu diplome pe spagi! Modul nostru cu adevarat savant de a ne exprima este elocvent pentru diplomele noastre transpirate, muncite si obtinute cu truda si inteligeta nativa! Sa le-o dam cu tifla in nas mai savant decat se pretind ei a ne manipula si prosti: ACEASTA ESTE CHESTIUNEA CU CARE SA-I FRIGEM LA LINGURICA!

Unknown spunea...

Nu dau nimic, mai schimba cate ceva la alegerile locale, ca sa aiba ce indrepta la acegerile generale si tot asa cu carpoceala asta de lege, pana ne va duce la disperare. Apoi sa mai vedem cine vine daca va mai putea face ceva pentru acest popor condamnat la saracie, desi tara este bogata cu foarte multi oameni destoinici si de insprava.

Romel spunea...

In suportul grafic care a însoțit conferință de presă a Mininistrului muncii, se arata ca familia ocupațională apărare și ordine publică cuprinde 260000 angajați. Câteva pagini mai jos, se arata ca impactul bugetar al ordonanței pe această familie ocupationala vizează în jur de 76000 angajați , aceasta face ,ca ,prezenta corectura cu salariul de merit se va face pana la un anumit cuantum sau nivel salarial.Aici se pare ca este adevaratul motiv de ce corectiile soldelor de functie nu aduc si actualizari ale pensiilor.

emillian123 spunea...

Doctoratul -aducea 15 % la solda de functie- din activitate; in legea 164/2004 -la pensionare se calcula pensia pe baza S.L.B.=solda lunara bruta, fara sporuri,(fara doctorat ?), deci fara NIMIC ALTCEVA, decat s.l.b.=asa cum rezulta din formula de calcul -din legea 138/1999- cu cele 6-7 elemente structurale (7=la medicii militari)..!

emillian123 spunea...

Pt. M. LUPI: sporurile NU intra in calculul pensiei -daca se aplica OUG. 57/2015-deoarece s-a inlocuit sintagma "venituri brute lunare" -care includea sporurile permanente- din art.28//lg.223/2015 cu sintagma: ...."solde lunare brute"-FARA SPORURI(...sau cu unele sporuri "permanente"..? )- reiesite din formula de calcul -INCA- nu prea clar definita...!