Un produs Blogger.

marți, mai 10, 2016

De la ministrul Melescanu, in 2008, nimeni n-a mai pus un leu la vrs

6 comments
Ministrii Apararii  care au urmat,  Oprea, Dobritoiu, Dusa,  au fost imbroboditi de cei cu cotiere   ca nu mai ramân bani pentru inzestrare si salarii din cauza cheltuielilor cu pensiile.
In schimb, au emis ordine prin care au marit norma de hrana si au inventat sau redenumit noi sporuri si indemnizatii, de care sa beneficieze numai cadrele active. Au avut grija ca in  metodologia de aplicare a noii legi a pensiilor militare sa prevada ca si bruma de sporuri si indemnizatii, care s-a mai pastrat, sa nu se actualizeze cu procentele in vigoare in 2016 ...ci cu procentele avute in cele 6 luni alese pentru baza de calcul.
De la aceste smenuri finantiste vor rezulta diferentieri de cuantum al pensiilor militare  in functie de data iesirii la pensie si  perioada aleasa pentru stabilirea  bazei de calcul.
Sa speram ca va fi pastrat amendamentul adus de Senat la art. 109 si astfel va fi modificat si M25:
 "Recalcularea pensiilor militare se realizează potrivit prevederilor legale privind salarizarea militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special, aplicabile la data intrării în vigoare a prezentei legi, în condiţii identice/echivalente de funcţie şi grad militar/profesional, sporuri, indemnizaţii şi alte drepturi salariale, cu excepţia celor variabile specifice militarilor/poliţiştilor/funcționarilor publici cu statut special, pentru care nu se găsesc documente justificative de plată.”


Ordonanta nr. 8/2008 de modificare a Legii nr. 138/1999


(2) Începând cu data de 1 octombrie 2008, valoarea de referinţă sectorială prevăzută la alin. (1) devine 197,3387 lei.

(3) Soldele de funcţie şi de grad ale personalului militar, respectiv salariile pentru funcţia îndeplinită şi pentru gradul profesional deţinut de funcţionarii publici cu statut special, calculate potrivit alin. (1) şi (2), vor fi întregite la un leu, în favoarea personalului.

Art. III.

Fondurile aprobate prin bugetele instituţiilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională se suplimentează cu sumele necesare aplicării prezentei ordonanţe.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemnează:
Ministrul apărării,
Teodor Viorel Meleşcanu
Ministrul internelor şi reformei administrative,
Cristian David


6 comentarii:

iceparu spunea...

Corect.

neantzu" spunea...

In concluzie, care este valoarea de referinta sectoriala in anul 2016?

Huhu Rezea spunea...

@neamtzu
Valoarea a ramas aceeasi, cea din 2008. Va ramâne la fel pana la viitoarea lege a salarizarii, in care coeficientii si vrs nu mai exista. Soldele de grad si functie vor fi nominale.

mosmartin16 spunea...

VRS in anul 2016 = 197,3387 lei.

emillian123 spunea...

!... Nu m-ati crezut cand scriam ca "astia" trag de timp...pana la calendele grecesti...!-si ca tot ce fac..(pana la proba contrara...!)-fac... ELECTORAL....!

emillian123 spunea...

P.S.- nu vedeti ca "acestia"=tovarasii(fara ghilimele)-...o tot "lalaie.."- prin parlament- cu legea 223/2016 si/sau OUG. 57/2015...?-deja- de aproape 6 luni(...consecutive...!+/- ghilimele...!).