Un produs Blogger.

joi, mai 26, 2016

Un Duterte ar câstiga si in România

8 comments
Rodrigo Duterte, care a castigat alegerile prezidentiale filipineze in urma cu mai bine de doua saptamani, i-a acuzat pe episcopii catolici de ipocrizie, sustinand ca acestia sunt „fii de curve” pentru ca cer favoruri de la noul executiv dupa ce l-au condamnat pe prezidentiabil in timpul campaniei.
”Fii de curve, nu va este rusine? Cereti atatea favoruri, chiar si din partea mea. Stiti care este cea mai ipocrita institutie? Biserica Catolica”, le-a spus duminica proaspatul presedinte ales unor episcopi catolici. Duterte i-a acuzat pe episcopi ca prolifereaza coruptia atunci cand cer donatii din partea statului, nu inainte de a-i mustra ca s-au opus alegerii sale. De asemenea, presedintele ales a atras atentia ca vointa poporului s-a dovedit mai puternica decat cea a bisericii in timpul alegerilor prezidentiale. ”Uitati-va, ati fost cumva capabili sa ma opriti?”, le-a spus Duterte episcopilor adunati ca sa-l asculte. Conflictul intre Biserica Catolica, extrem de influenta in statul filipinez, si proaspatul presedinte ales este unul prelungit. Nu este nici prima data cand Duterte starneste controverse in ceea ce priveste relatia sa cu biserica. In trecut, politicianul nu s-a sfiit sa insulte preotii catolici sau chiar pe papa in timpul campaniei electorale.
Biserica Catolica s-a opus propunerii lui Duterte de a reinstala pedeapsa capitala, ceea ce l-a infuriat pe presedinte. Desi Rodrigo Duterte a fost botezat catolic, sfatuitorul sau spiritual este Apollo Quiboloy, conducatorul Regatului lui Isus Hristos, un grup religios non-catolic infiintat in orasul Davao. De asemenea, presedintele ales si-a exprimat preferinta pentru executiile prin spanzurare si a criticat plutonul de tragere, care ar duce la o risipa de gloante. Duterte sustine ca ruperea vertebrelor cervicale cu un streag este o metoda de moarte mult mai umana, conformnews.ro. Rodrigo Duterte, care a castigat alegerile prezidentiale din urma cu doua saptamani, a promis inca din timpul campaniei ca se va concetra pe combaterea criminalitatii in cel mult sase luni de mandat. El a promis, unui public filipinez nemultumit de coruptie si explozia criminalitatii, ca va ucide zeci de mii de infractori.
Acum avem o societate in care respectarea legii este o alegere, este o optiune. Sa nu imi distrugeti tara, pentru ca va voi ucide. Va voi omori. Nu exista teren comun. Atat timp cat exista o serie de obligatii in lege, daca evadezi din arest, refuzi arestul sau rezisti in mod violent, atunci eu voi spune: Ucide-l”, a precizat Duterte, care va fi investit in functie la 30 iunie. Duterte a condus orasul sudic Davao timp de 22 de ani din pozitia de primar, iar inainte de asta a fost un procuror supranumit ”Executorul” pentru atitudinea sa nemiloasa fata de cei care incalcau legea. Insa, recent, acesta a glumit ca ar fi trebuit sa aiba onoarea de a fi primul care a violat un misionar australian ucis intr-o rebeliune din inchisoare. Sustinerea fata de Duterte ilusteaza nemultumirea generala din societatea filipineza fata de politicienii traditionali, care au dus la cresterea economiei, insa au schimbat putine in ceea ce priveste saracia si coruptia din tara.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Si daca i-a insultat... ce?Pai pochimea inca nu m-a auzit pe mine cum ii injur si dutarte asta era la "pitici".Sau ei au venit pe lume prin alta gaura......noooo tot prin aia doar ca noi am facut o scoala ei au facut-o pe aia de hoti numita seminar.......se putea si invers nu-i asa?
PS si inca ma mir ca este prima oara cand "puterea" ii da un sut bisericii.De-a lungul istoriei intotdeauna au fost"mana in mana" si au avut aceleasi scopuri.....e foarte simplu de ce au facut asta.Si BOR-ul face axact aceleasi lucruri ......pupat in fund puterea pentru bani si privilegii iar puterea pupa in fund BOR pentru voturi si liniste pt hotii din partide si guvern/parlament bla,bla......cea mai simpla forma de troc si manipulare a oamenilor

Soarele spunea...

Asta da presedinte

ifrim spunea...

Dupa incheierea mandatului plavanului plimbaret Duterte asta sa catindeze la noi.Titlul este corect!

Iulian Mareș spunea...

Calare pe Apocalipsa!
-asa nu mai ajungi nici la schit!
-realitatea parca este alta!....oare de ce? Ai un raspuns? Poate dupa ce deschizi link-ul? Atentie, la numarul de incredintari directe!.......suma totala nu este cea vehiculata! Dar atunci, din ce provine diferenta pana la 11 mil de €?

http://www.dcnews.ro/mobile/ministerul-sanata-ii-a-publicat-lista-de-achizi-ii-de-dezinfectan-i_506695.html

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

De un Duerte e nevoie acum in medievalul Romanistan, nu de interlopi smenuitori de case fraudate, precum presedintele nostru ales necinstit, cu voturi obtinute tot prin frauda, asa cum demonstreaza unele acte oficiale! Biserica bagacioasa si cacacioasa isi baga mucii in politica si la noi! Cersesc bani de la enoriasi si de la stat, fara rusine si ca niste nemernici; fac campanie electorala in sfintele lacasuri de cult si se implica politic ca niste satanii; se dau functii clerice pe spagi de zeci de mii de euroi; ii jumulesc de case pe batranii senili, sfatuindu-i sa-si lase casele bisericii, dupa moartea lor, asa cum la Onesti a procedat un sef de Eparhie care acum e la pensie si are mai multe locuinte decat un chibrit betze in continut; nu se pot rahata decat din Mertane si Gipane cu tonaj de camioane, caci Dacia le pute; nu platesc taxe si impozite si nu ingroapa, boteaza sau sa oficieze alte servicii religioase fara spaga si multe alte magarii lumesti! Un Duerte ar fi fost Vadim, daca saracu' nu avea si ceva probleme cu emotioanele prea inflacarate impotriva femeilor si cu accente prea acide spre probleme ce vizau marele Licurici cacacios si Europa curvistina! Ieri, l-am ascultat pe Geoana in campanie, caci sustin un candidat PSRO care mi-a fost coleg de redactie, si spunea ca, in curand, Romania va disparea in coruptia generalizata, iar peste 100 de ani ne vom stinge ca natiune din cauza natalitatii scazute, ceea ce e foarte adevarat, dar sa nu uitam ca si dansul face parte tot din acelasi sistem politic de 26 de ani!
Iar eram sa nu va mai pot scrie pe aici din cauza unui cablu VSRH, si cred ca ma va lasa si placa video...Al dracului calculator, ca si asta o sa-l mananc de rahat pana la urma, ca asa sunt eu blestemat s-o patesc cu toate! Vivat optimismul, pana la dezastrul final!
Dar sa nu uit: L-am rugat pe Geoana sa-si mai bage coada interesului si pentru Armata, si sa puna umarul la rasturnarea oligarhiei OuG 57, recte marele closet de rahat uscat si retardat, Art. 40, ca si cei care l-au emanat ca sa-l aiba de mancat!

brenda spunea...

acum au gasit un alt mod de a indearta gandurile romanilor de la salarii si pensii ,de la legi facute prost si indreptate neghiob ,nu vedeti ca se folosesc de moartea aluia , ?ati mai auzit de art 49 din ouig 57 , ? sa vedeti ca nici nu o sa mai auzim ...

brenda spunea...

acum au gasit un mod de a idrepta gandurile romanilor dela salarii si pensii ,de la legi facute prostsi indreptaTE NEGHIOB. , nu vedeti ca se folosesc de moartea aluia ca sa ne abata atentia de la ce se intampla in tara asta?ati mai auzit de art 40 din oug 57? l-au lASAT BALTA CA STIAU CA VINE CIOLANIS CU ALTA ORDONSANTA IN CARE SE REFERA SI LA OUG 57, intrebati-l pe COARNA fiindca el spune ca s-a AUS MODIFICARI LA ACEASTA? putem sa stim si noi ce se discuta in perioada pana la aprobsarea in guvern? pe 31 mai se incheie dezbaterea publica ? inca se mai discuta pe marginea ei , asa ca pensiile militare raman in coada de peste

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu vreau sa fiu sfatuitorul nimanui, dar aveti grija, si de data aceasta, cui dati voturile, fratilor! Daca si voturile locale au legatura cu tartorii nostrii, veti accepta indirect si inclusiv haiticul marelui interlop si smenuitor de case, Ciolannus Smen, care si-a asigurat si marcat teritoriul ridicandu-i piciorul la copaci barbatoasei guriste din haita, Aluna Burghiu, sau gasca bahicului si conflictualului, Basanau, si ii incurajati dandu-le girul ca sa se infoaie in pene, precum curcanii, in vederea parlamentarelor, atunci ne meritam soarta, caci cu manutele noastre ne-am facut-o de oaie de fiecare data, nu cu ale altora de la Budapesta sau Moscova! Macar un singur vot nu mai merita astia, nici macar de pomana, cu lumanare! Ala, un singur vot, prezinta pericolul de a rodi si a face multa samanta, precum ouale la paduchii din frunce! Parazitii si gunoaiele astea, doar noi putem sa le eliminam prin voturi hotarate date celor care merita si nu prezinta nici un risc pentru societate! Dv, bucurestenii, aveti inalta clasa in a alege un Bulibasa Halaicu, Interlop Vicleanu Bordura, Pacanele Imoral Lis, Goagal Almanahe Marean si alti corifei de toata caca-maca, si greu v-ati hotari pe-o Firea, care in mod sigur prezinta o garantie a calitatii si integritatii morale, verticale si in slujba Dv! Hai, saturati-va, macar o data, de toate gunoaiele de pana acum! Dar, se impune peste tot acest deziderat, pana nu se ruineaza tarisoara asta de tot! E treaba fiecaruia pe cine aduce in ograda servitor, dar parca iar vad ca o sa va buluciti cu voturile spre lumea interlopa, a bulibasilor de cartier si ale acelora care sa va stoarca buzunarele, ca pe niste prezervative de bordel, bag seama...