Un produs Blogger.

duminică, iulie 24, 2016

Beti pelin contra cancerului!

1 comments

In satele de campie, pelinul creste pe mai toate marginile de drum. Verde-nisipiu la culoare, nu l-ai baga in seama daca n-ar umple lumea fierbinte a verii cu o aroma puternica, dulce-amaruie si ametitoare. 
Este o planta inaltuta, cu o tulpina care poate ajunge la peste un metru inaltime. Are frunzele verzi-argintii, cu un peduncul lung, flori galbui, iar in varf, face niste bobite (fructe) mici, de asemenea albicioase. Se aseamana foarte bine cu o surata de-a sa, pelinita (Artemisia vulgaris), cele doua deosebindu-se in principal prin culoarea tulpinii: cea a pelinului are niste peri foarte fini albiciosi, in timp ce tulpina pelinitei este brun-rosiatica. 
Celulele canceroase, ucise cu ajutorul unei plante din România
O plantă-minune  care se se găsește și în România are capacitatea de a distruge până la 98% din celulele responsabile de dezvoltarea cancerului și asta în doar 16 ore, potrivit unui studiu care a fost publicat în „Life Science".
Planta despre care este vorba se numește pelinita (Artemisia annua) sau pelin dulce, după cum mai este cunoscută, reușind să distugă aproape în totalitate celulele canceroase dacă este combinată cu fierul, efecte adverse neexistând.
Substanța activă din această plantă, artemisinina, se pare că a fost utilizată în trecut ca un tratament împotriva malariei.
Fierul reușește să fie acumulat de celulele canceroase prin intermediul receptorilor de transferină care le ajută pe acestea în procesul de separare celulară
Fiind testată pe 55 de tipuri de celule de origine canceroasă, a reieșit faptul că planta a avut efecte pozitive asupra tratării leucemiei, cancerului de colon, cancerului la rinichi, cancerului la pancreas, cancerului de piele, cancerului la sân, la prostată și tratează chiar și tumorile cerebrale, potrivit yve.ro.
Cel mai des, pelinul este folosit sub formă de infuzie sau tinctură
Infuzia se pregăteşte din două linguri de frunze de pelin la o cană cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 15 minute. Se bea câte un sfert de pahar de infuzie de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Pentru pregătirea tincturii, 50 g plantă se pun în 500 ml alcool, se lasă la macerat trei săptămâni, într-un loc întunecos, agitând din când în când. Apoi se strecoară şi se iau câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi, cu 15-20 de minute înainte de masă. În cazul colitelor, pelinul poate fi amestecat cu frunze de salvie. Din acest amestec se pregăteşte un decoct concentrat, din care se ia câte o lingură o dată la două ore.

Un comentariu:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Foarte mare grija ca pelinul poate sa dea nebunie, daca nu stiti sa faceti cure echilibrate! E bine de stiut ca la fiecare cura de 20 de zile, maxim 30, sa se ia o pauza de cateva zile, 5-10 zile,intrucat poate duce la nebunie! Cititi Maria Treben si Alexandre Grady, consultati si prospecte Plafar sau pe Google, mai ales din revista As. In doze mai mici poate sa dureze mai mult. Este si doza varfului de cutit cu pelin macinat praf. Pelinul de Mai ar fi cel mai recomandat. Te scapa de ulcere si gastrite, exeme, fortifica, curata si detoxifica ficatul, bila, pancreasul si intregul organism. Se face si vin cu pelin, tratament, sau vin pelin de baut, ca odinioara. Bai de sezut cu pelin si tarate te scapa de hemoroizi, in timp de o luna, dar regim total fara sare, alcool, condimente...Are si o componenta afrodisiaca.