Un produs Blogger.

marți, iulie 05, 2016

Care ar fi consecintele redefinirii bazei de calcul a pensiilor militare?

87 comments
Vom intelege aici de ce trag cu dintii functionarii din departamentele financiare ale
institutiilor din sistemul de aparare, precum si cei ai Caselor de Pensii Sectoriale, sa nu se mai aduca vreo modificare la prevederile art. 40 al OUG nr. 57/2015 prin legea de adoptare in Parlament.
Orice modifcare in definirea bazei de calcul prevazuta in art. 28 si a cotelor procentuale din articolele 29 si 30 presupune o recalculare a pensiilor stabilite in baza ordonantei si un dublu calcul pentru recalcularea pensiilor stabilite anterior intrarii in vigoare a Legii. 223/2015.
Cine-si fac zile grele intr-o astfel de eventualitate? Evident, functionarii amintiti mai sus.
Modificarile cotelor procentuale din articolele 29 si 30 ar  fi mai usor de rezolvat, prin simple inlocuiri de procente in Programul de calcul.
Nu acelasi lucru  se va intâmpla daca este redefinita baza de calcul din articolul 28.
Intr-o astfel de eventualitate, ar fi pusa in miscare cea mai mare parte a  pensionarilor care au depus cereri  de alegere a celor 6 luni din ultimii 5 ani de activitate, la care se adauga, poate, si multi din cei care nu au depus cereri. De ce?
Optiunea de a depune cereri  pentru stabilirea bazei de calcul s-a exprimat pe realitatea juridica de la momentul formularii/neformularii cererii. Modificarea continutului bazei de calcul da dreptul pensionarului ca,  de la data intrarii in vigoare a legii de adoptare a Ordonantei, sa-si aleaga o alta perioada de 6 luni.
Practic, procesul de recalculare a pensiilor militare ar fi reluat de la zero, pentru perioada ulterioara intrarii in vigoare a Legii de adoptare.
Intr-o astfel de eventualitate si cei care au iesit la pensie  in anul 2016 au dreptul sa-si aleaga o noua baza de calcul.




87 de comentarii:

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Deci bestiile astea umane sunt de vina si pentru tergiversari, si pentru OuG 57, de nu le-ar mai muri nimeni inaintea lor! Hai, sa se aleaga si praful si pulberea de ei, jegosii! Mutantii autisti, cum s-au nascut asa vor muri!
Bai, nea' care te faci ca ordonezi, dar numai manipulezi, Ministerul catanelor, la ce dreaku' stai degeaba si dai tzatza la paduchi cu seful vostru sorosist si mason cu tot cu buboaiele lui? Va dam la toti manipulatorii si mapetzii sapunuri, ca sforari sunteti si aveti sfori cu care sunteti vehiculati, dar mai intai scapati-le pe jos si freaka-freaka intre voi pana vi se fisureaza matzul gros ca pe mana la anal! Chiar nu mai aveti rusine, ma? Chiar vi se pare de saga ca va aprindem lumanari si va punem la cetanii, la icoane, pana se alege praful si dreakul de voi? Va-ati facut ordonanta pentru voi sa loviti in sute de mii de pensionari brotacei si curcanei? De ce nu va faceti si racle, cruci si cavouri, ca si asa de la atatea blesteme nu mai ajungeti voi sa va mancati penziile obezite cu pompele manipularii, sau nici macar un an de la pensionare nu mai apucati s-o mancati, manca-v-ar viermii cei neadormiti si nehraniti!

fernando spunea...

Eu nu inteleg de ce vă agitate atâta, chiar sperați că veti primi pensii mai mari???
Eu va spun ca majoritatea nu vor primi. Cineva de la CP mi-a spus ca sa ma bucur de fraza aia cu ”ramane in plata cuantumul cel mai avantajos” chiar daca am 48 de ani vechime cu grupa cu tot si am avut si salariu de merit si indemnizatie de comanda etc....Si apoi presupunand ca da, vom primi pensii mai mari, nu e valabil de la 1 ianuarie 2016 ? Ce pierdem? Suntem copii care nu mai au rabdare pană primesc jucăria????

Unknown spunea...

Stimate d-le Huhurez, va rog sa clarificati ce-ati vrut sa spuneti in ultima propozitie a articolului:"Intr-o astfel de eventualitate si cei care au iesit la pensie in anul 2016 au dreptul sa-si aleaga o noua baza de calcul".
Concret eu am iesit si ales BC ultimele luni tinand cont de OG57. Daca era dupa L223(venituri) alegeam ceva din 2014. Intrebarile sunt:
-oare vor renunta in curand la OG si ies in pierdere (suficient de mult) ca sin 2010?
-la o redefinire a BC voi putea "reconfigura traseul Ioanei" BC?
-cine va raspunde pentru degringolada produsa dupa 1 ian a.c.?
-cand vom intra in radul armatelor Nato in ce priveste respectul uniformei(care era numai una si nu ma refer la paza de detinuti, gardieni etc.de-a valma)
-cu ce oferta mai vin cei de la CMJ-uri pentru posesorii tineri de "gheget-uri"(singura cale de comunicare)
In speranta ca nu am plictisit auditoriul pot primi sfaturi si de la alti cititori de blog.

tehnocrat spunea...

Pt fernando
Fara studii militare, cu asimilari civile, mai mult sau mai putin, ati obtinut o pensie de 1000 euro, net.
Nimeni in afara de dumneavoastra n-are dreptul chiar daca a avut o functie. Mult mai importanta in ultimii 5 ani, sa spere la aceasta pensie.
Sunteti in Spania la sotia plecata de mult de acasa. Copii i-au crescut bunicii si putin dumneavoastra cand nu erati "prins" in probleme de serviciu.
Sunteti un privilegiat, nu un militar, care se prezinta la post, unde-l trimite tara.
Bucurati-va de pensie. Dar CIOCUL MIC.

Huhu Rezea spunea...

@Dunareanu
Am scos in evidenta care ar fi consecintele modificarii art. 28 pentru a le mai tempera sperantele celor care naiv cred ca acest articol se va modifica.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Bubosul Ciolosderos scoate pe tusa Bostanul gaunos care a afirmat ca trebuie ca romanii sa dea 100 de lei pentru scoala copiilor, cat si pe acarul oligofren care a afirmat ca transportul feroviar este un lux, de parca detinatorii de mertazane s-ar plimba in restul timpului numai cu trenul, si nu doar coate goale! Mai e si doi lei, se pare, pe lista. Cred ca vor pleca, in final, cu totii pana la urma! Sunt ministrii guvernului ,,meu,'' cel votat cu doua maini si cu dintii, chiar si de catre unii postatori de pe aici!
Trebuie mereu si mereu sa le tapetez faptele de vitejie ale alesului lor, sa vada in permanenta pe cine au votat, dupa ce de doua ori ni l-au pus pe freza pe Basanau, cel care practic a ruinat Romania, pensiile, salariile, suporturile de supravietuire ale handicapatilor, spitalele si absolut tot firescul si normalitatea aceste tari! Interlopul Ciolannus Smen, practic definitiveaza ce a inceput Basanau! Asta are misiunea de a ne duce pe toti la cimitir!
Trebuie sa le reamintesc ca si acum au votat la Capitala USB, desi aici la noi nu se dau la iveala cu idiotenia lor, si au de gand la toamna sa voteze cu USR, cel transformat din USB. Nici aceasta intentie nu vor ca sa ne confirme ce au de gand la toamna sa voteze. Inseamna ca au pensiile atat de mari incat isi permit sa aleaga din nou ucigasi de pensii! Inseamna ca au intr-adevar mari probleme de cutiuta si de constiinta, daca din nou vor sa dea Romanistanul pe mana oligofrenilor politici!
Procesul de recalculare a pensiilor abia a inceput, asa ca nu va bucurati cei care cu diferite fente si driblari va bucurati ca l-ati prins de picior Satan, dupa jonglelile cu OuG 57! Stati pe burtica intrucat e apa mica! Nu e zi sa nu se produca hotarari care sa schimbe soarta pensiilor militare! Soarta celor multi nu poate fi schimbata pentru o mana de jmecheri care vor acum sa iasa la pensie cu avantaje care sa-i puna pe branci pe ceilalti! Uitati ca la toamna se schimba guvernarea si vin altii care poate vor sa faca ordine in tot balamucul asta, iar zeci si zeci de mii de plangeri pot determina corectarea nelegiuirilor de moment de astazi? Ca OuG 57 o sa fie razuita, asa cum e si firesc, pentru ca a atacat o lege organica? Asa ca nu va mai faceti socoteli de camatari si sa va bucurati ca ati fentat din buric si din condei! Dar tare as vrea ca cei care au manarit pentru avantaje sa dea din urma si toate foloasele necuvenite din pervertirea legii 223! Sa va vindeti din case, sau chiar casele, sa dati surplusul primit din manareli! Asta mi-as dori cu ardoare, lichelelor! V-ati nascut si veti muri lichele, si tot in calitatea de lichele ati lucrat in armata, pentru avantaje egoiste, personale, nu ca sa va aparati Patria, la nevoie, sau sa va ajutati colegii dezavantajati!

Unknown spunea...

@corneliu
Partidul asta cu nume de autobuz a fost votat in procent de 25% din total prezenti la vot 38%. Daca ceilalti bucuresteni care nu au votat(62%)se prezentau macar 50% acesti nu luau nici macar 10%.
Stai linistit ca la nivel de tara nici macar n-o sa obtina procentul minim pt.a intra in parlament.
In ceea ce priveste OUG 57,te asigur ca nu a sa ramana asa,lucrurile o sa intre pe fagasul normal,cum este legal si firesc.
Vad ca apar aici unele persoane cu nume exotice care incearca sa rasuceasca cutitul in inimile celor care sunt deja raniti in onoare,in demnitate de catre unii neaveniti care pt.ei armata este o pierdere de timo.
Probabil ca acest fernandel sau parpanghel,este un imbuibat al vremurilor,si intra pe acest site sa toarne venin in sufletele noastre.
Noi ii dorim,sa-i dea D-zeu dupa sufletul lui si ce ne doreste el noua sa i se-n intample lui.Adica,o pensie mica,mica,mica!

Unknown spunea...

Domnilor camarazi !
Citesc aici nişte rânduri şi uit pentru moment, că mă aflu pe un blog ai oamenilor legii şi ai oştirii romane !. Vad numai cuvinte urâte, numai înjurături, numai blesteme ! Chiar aşa să fi fost munca la canal şi în agricultură , precum şi viaţa de cayarmă ca să ne transforme în aşa hal _ Tot timpul vorbiţi numai despte bani, despre pensii ! Cât de cât s+a ameliorat situaţia ! Eu sunt unul care are relativ vechime mica in sistem, dar parcă le dau dreptate celor de carieră lungă, în domeniul pensiilor militare. Repet, eu unul care câştig din legea asta ! Râd copii de mine şi prietenii când citesc mofturile dvs. !!!Puteţi să vă manifestaţi într-un mod mai elegant, sau aţi rămas cu ,,răstitul cazarmei" în cap ??? de fapt, la autorii acestor articolase, nu vad nici o personalitate ! probabil, aceleasi catane, cu mainile toata viata in buzunare, de care se ,,trage", la nesfarsit in a face ceva ! Scuzati sinceritatea !!!

Unknown spunea...

Corneliu ai auzit de tactica pamantului parjolit? Dupa ce pleaca retardatii astia pus de Soros care indatoreaza si mai tare Romanistanul (care are deja 120 miliarde euro datorie si 0 fonduri europene atrase deci noi cotizam degeaba la UE) plus un imprumut inevitabil si fortat de la asasinii economici FMI, praful se alege . Orice guvern ar venii nu are decat o solutie ,taieri de orice.Si ca de obicei primii la taieri vor fi militarii.Mai e putin .E vorba de cateva luni si ai sa-l vezi pe dracul dezbracat.

roza spunea...

nimic nou , va vaitati si nu intreprindeti nimic , mergeti la ciolosi si expilcatii ,poate pricepe sa dea o alta ordonanta

roza spunea...

ce spune dl DOGARU , el poate sa stie ce manevre se mai fac , pana acum nimeni nu a reusit sa spuna ceva adevarat , daca ramane si la abul acest guvern va fii vai de capul militarilor

Unknown spunea...

Dumitru .Hai ca m-am enervat .Cum s- a ameliorat situatia? Explica"" sincerule"".

Unknown spunea...

Stie cineva pe ce perioada de inscriere a dosarelor la casa sectoriala MAI se emit deciziile. Am iesit din sistem in data de 11.03.2016. Multumesc.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumitru Simion, vorbesti ca o domnisoara de pension cu jarteaua lasata elegant pe-un picior, si simulezi o emitere de judecata a valorilor! Se vede ca viata de cazarma nu ti-a priit, fiind grea si severa la stilul tau efimizat, si ai preferat un birouas caldicel prin cancelariile ministeriale sau administratice din teritoriu! E grele, tovarase, sa fii putin impostor, macar asa din dragalasenie! Te-a pus sefu' sa ataci pe stil pisicos? Esti tot atat de elegant sa ne soptesti si noua cati ani de Canal ai de mina in subteran sau suprafata, de agricultura, constructii, de aplicatii la Cincu, Malina, Rotunda, Babadag, Kazahstan sau alte poligoane? Cam de cate ori ai fost comandantul garzii pe unitate sau garnizoana, ofiter de serviciu pe unitate si alte alea nasoale? Cte familii ti-ai pierdut din cauza detasarilor indepartate, cate sotii ti-au murit, sau ai capatat grad de invaliditate din cauza si in timpul serviciului in arenele de lupta sau pe santierele patriei, ori in aplicatii? Poate te obosesti in limbajul tau elevat si domnisoresc sa ne explici, doamna domnule! Ai mare, mare grija sa nu te destrami sau sa obosesti cand ne explicii durerosul tau trecut prin obiectul mincii numit Armata! Mare grija, pentru ca sanatatea e scumpa! Traim in gradina lui Dumnezeu si asta ne ocupa tot timpul cu surprize si domnisoare de onoare!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

O anumita vechime in sitem nu-i da dreptul nimani sa traga de urechi pe cei care au trait adevarate drame si tragedii indeplinind un serviciu ordonat in Armata! Una e sa traiesti, bine merci dintr-o pensie mai mult decat suficienta, si ar trebui sa stea in banca lui traind fericit cu ce are, fara sa bage batul prin gard cu ipocrizie, si alta e sa te fi nenorocit de tanar la serviciu, iar Armata sa nu aiba nici o recunoastere pentru tragedia traita, sa te abandoneze ca pe un caine si sa nu ai nici un drept sa poti supravietui, dupa ce datorita actiunilor lor ti-ai pierdut definitiv capacitatea de munca si nu mai ai alte posibilitati financiare si materiale, doua cae, doua familii, o sotie si alte menorociri cu copii care te-au dat uitarii si nu din vina ta, sa stai acum pe chirie cu cheltuili de aproap 1000 lei la o pensie de 1000 lei! La o oala de oale sparte nu cred ca e bine ca cineva sa vina cu parul si sa mai dea o lovitura! Sunt oameni care au pensii mici pentru ca in teatrele de razboi au ramas mutilati, au rani fizice, psihice si sufletesti ireparabile, dar nu numai acolo, ci si pe santierele patriei, la Canal, Balta Brailei, agricultura, CFR, in minele de carbuni, ca mine, in aplicatii sau alte misiuni ordonate, iar statul din momentul trecerii in rezerva ii abandoneaza si NU le mai acorda nimic pentru ca sa le fie usurate suferintele si lipsurile care le sunt acum calvaruri si tragedii neanchipuit de mari! Pe langa marile traume suferite pentru care am fost trecut in pensie de boala, acum trebuie sa-mi operez o hernie de disc pentru ca sunt aproape de paralizie, am o hernie ombilicala grava, operabila, o tumora oprabila pe rinichiul drept care-mi creeaza mari dureri si suferinte, am gonartroza cumplit de dureroasa, am 50% capacitate respiratorie, chiar si sub, am vindecat singur o ciroza cu ascita, pancreatita si prostatita, naturisrt ca nu am bani de doctor, am nevoie de mari ingrijiri medicale la ochi, reumatismu generalizat si multe altele...Cu ce bani daca statul chiar si pensia mi-a calculat-o intentonat gresit excluzandu-mi perioada asimilata si mi-au refuzat revizuirea obligatoie conform legii? Si se vrea ca eu sa fiu tolerant si elegant cu Ministerul Apararii nationale su cu atitudinea statului roman, dupa ce mi-au ordonat sa intru intr-o mina pentru care nu aveam pregatire si contract semnat cu Romania si MApN? Nu merita dispretul meu ca raspuns la dispretul lor? Nu merita nesimtirea mea ca raspuns la nesimtirea lor? De ce 60% si nu 80%? De ce sa nu mi se calculeze corect pensia, conform legilor, si doar numai asa cum vor tovarasii comunisti de la Casa sectoriala? Perioada de invaliditate este parte integranta la calculul pensiei mele, si nu la latitudinea vatafilor de mosie a MApN! Aici sunt oameni cu mari si grave traume si NU trebuie trasi de urechi sau ridiculizati, pentru ca asa vor cei imbuibati sa nu-si piarda cumva niste privilegii umflate cu pompa pentru ca in viata lor militara doar au invartit scaune de birou si hartoage sau au dat doar cu ciocul la PCR sau CI! E TREBA LOR, DAR SI TREABA MEA CUM IMI APAR DREPTURILE SI IMI CER CE-I AL MEU FARA SA FIU JEFUIT PE FATZA DE ARMATA SI PATRIE!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi Gheorghe: Iti dau dreptate si se vede ca esti trecut prin greutati si suferinte, pentru ca iti intelegi camarazii! E mare lucru si te felicit! Da, sunt postatori cu intentii care sa ne invrajbeasca sau sa tulbure apele pe aici! OuG 57 nici nu mai trebuie cantata pe aici, caci era, sau este buna sa indrepte neaplicarea lucida a L223 de fapt, dar a fost manarita de o gasca mafiota in avantajul lor, si am incredere ca lucrurile nu raman tintuite nesanatoase. USB recte USR autobuz, va fi doar un partz imputit in nasul celor care-l admira, iar pentru noi, cei echilibrati mintal, inteligenti si culti, este deja un gunoi, o jartea pierduta-n praful,strazii de unde s-a nascut! Toate cele bune din toata inima, camarade!

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez,
Mai sun 52 de zile, cea de azi nu se mai pune!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Imi cer scuze pentru greselile de scris, dar o conjuctivita impreuna cu miopia mea traditionala nu-mi permite sa pot deslusi cu claritate cele ce le-am scris, iar ca s reurmaresc si sa corectez cele scrise ma oboseste la ochi si imi ia din timpul meu limitat! Sotia mea fiind e luni de zile grav bolnava la pat ma obliga sa preiau pe umerii mei toate greutatile si treburile casei si a familiei! Multumesc de intelegere!

fernando spunea...

Domnule Huhurez, dați-mi voie să-i răspund d-lui technocrat la comentariul de ieri! Nu sunt privilegiat, sunt militar de cariera cu liceu militar si scoala de ofiteri, iar pensia nu e de 1000 de euro ci de 550 euro, dar sustin cele afirmate în comentariul de ieri!!!
Multumesc!

Unknown spunea...

@D.S.
Dle,daca dta castigi ceva pe legea asta si sinteti multumit ca va taie o suma de drepturi,este treaba dvoastra. Macar aveti decenta sa taceti si ramaneti in cercul de "prieteni" multumiti.
Asta nu inseamna ca cinva va da dreptul sa jigniti pe cei care ne luptam aici de cativa ani buni si aratam abuzurile facute de guvernanti impotriva celor ce am lucrat in sistemul de aparare si OP.
Cunosc acest gen de oameni care nu au coloana vertebrala,slugarnici si chibitari,va place sa stati in umbra si sa barfiti ca tatele pe marginea santului,dar nu veniti cu nimic concret sa va aduceti aportul la indreptarea lucrurilor in determinarea guvernantilor sa respecte ei insasi legea.ATI FACUT CEVA IN ACEST SENS TOV.CHIBIT?
Are dreptate dnul V.Kis cand spune ca se zbate degeaba pt.unii ca dvoastra.
Va e rusine cu noi? Nu dle,noua ne e rusine cu dta!
In ceea ce priveste iesirile mai neortodoxe a unor useri afla dle D.S.ca nu sant nici eu de acord,dar asta nu inseamna ca am dreptul sa-i critic.Multi dintre ei folosec pamfletul care nici o lege din lume nu-l incrimineaza.Nu toti avem acest dar.
Sa mai stiti dle DS,ca a invoca divinitatea,nu este un blestem. Numai o anumita categorie de de osmeni au acest har,de care se temeau chiar insasi sultanii otomani,care spuneau ca nu se tem de nimic pe aceasta lume decat de blestemele preotilor ortodoxi romani.
In conseciinta dle DS,pune umarul sa starpim raul,lasati egoismul,slugarnicia si alte trasaturi individualiste care nu fac cinste unui militar!Daca ati fost,sau inca mai sunteti.

CEZAR spunea...

Uite cu adevarat o PROBLEMA DE BUN SIMT..care ar trebui sa se regaseasca in Lege in capitol separat si special ..
SITUATIA SI AJUTORAREA CELOR CARE in timpul serviciului au suferit accidente ..fapt care a dus inevitabil la pierderea capacitatii de munca si nerealizarea unei vechime minime de 25 de anu ..reali ..
Asa cum pensia civila se defineste ca fiind pe baza contributiva si coeziune SOCIALA..asa si aici ..coeziune militara ....!!
Nu sunt eu cel mai nimerit care sa dau solutii exacte ..dar ma gandesc ca in urma plafonarii de 105 %..ce trece sa nu se piarda si sub o forma sa se regaseasca in cuantumul ..rezonabil al celor mai putin norocosi ....!!!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Industria de aparare e acum la poarta lui Iohannis! Se moare de foame la propriu, tara e in o dengringolada totala, e o tragedie pentru aproape toti romanii, iar Iohannis se joaca cu guvernul lui impotent si incapabil, sporind si mai tare traiul greu al multor romani de rand! El face politica de partid, in loc sa fie impartial si sa ajute la descalcirea tuturor itelor politice care incurca astazi cursul firesc al tarii! A detronat o guvernare care mergea perfect si ne dadea speranta pentru ziua de maine, cea condusa de capabilul si cerebralul Ponta, se implica in dosarele adversarilor politici sa-i indeparteze de deciziile politice necesare, cand de fapt statutul il obliga la impartialitate, nu-i permite sa faca politica PNL, asa cum o face el prin practici anti constitutionale si anti legale. Ne-am trezit pe cap cu un incapabil din toate punctele de vedere, mare amator de bani, de averi acumulate ilegal si case manarite prin falsuri dovedite de instante, un voiajor aiurea pe banii romanilor, mare amator de lux, un arivist si un incapabil de a vorbi la liber macar, un ignorant si-un ipocrit de prima clasa!
Ciolos se joaca de-a guvernare numind numai ministrii total nepregatiti, total paraleli cu realitatile, total anti romani, total niste rebuturi din toate punctele de vedere si acum isi pregateste terenul sa ramana la guvernare pe un mandat prelungit din toamna! Va dati seama ce catastrofa se va intampla daca acest individ, platit de Soros si masoni, va ramane la guvernare? Distrugerile guvernarii Boc-Basescu vor fi mizilicuri pe langa ce va fi cu acest agricultor vandut puterilor oculte pentru un pumn de arginti sa ne aduca la ruina! Dar avem printre noi foarte multi care ar accepta aceasta situatie din egoism, inconstienta si exces de zel partinic, asa cum au facut-o dandu-i girul bahicului si conflictualului Basescu de doua ori si cu Iohannis, neoprindu-se din aceasta dementa de atitudine decat atunci cand vor ajunge la cimitir! Avem si din cei cu atitudi care le ia apararea, cum bag de seama pe aici, dandu-ne clar idei de a tacea din gura, sa nu-i criticam cumva, ca altfel le cad pantalonii in vine si, chipurile, prin atitudinea aceasta critica fata de calaii nostrii ne-am pierde demnitatea si calitatea de militari si nu vom mai fi ce-am fost o data, de parca vreodata am avut numai privilegii si am trait numai in puf la caldura, fara obligatii si privatiuni! Deci sa punem capul in nisip ca strutii sau sa stam la mana lor sa ne dea cu leuca in moalele capului, dar sa tacem din gura ca nu este frumos si practic sa ne aparam interesele! Ce gluma proasta, daca nu chiar de-a dreptul idioata!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian Mares, AMR la ce se refera, daca esti amabil sa ne spui si noua?

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Nu pot, este intre mine si Huhu Rez!

Pt mr. Padina,
Exista de ani buni asociatia Camarazii, la care poti subscrie cu 2%/impozitul legal pe valoarea pensiei!
Sunt f multe cadre si pensionari ajutati de asociatie!
Operatii, protezari....etc!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Eu am avut o discutie privata cu un prieten si am inteles ca Ordonanta 57 a avut darul de face ca Legea 223 sa poata fi functionala datorita multor neclaritati, acest lucru intelegandu-l si de la Dl. Huhurez de mai demult. N-ar fi rea, deci, pana la un anumit punct! Dar 80%, ca la Justitie, si peste 100% trebuie asa sa moara, nu 60 si cramponat fix pe 100% pentru cei cu vechime meritata si muncita! Ce ma nelinisteste pe mine, este ca se incearca cu aceasta sa fie favorizate anumite persoane din sistem care vor sa aiba beneficii de moment in defavoarea celor care au iesit la pensie mai demult, sau cu pensii mai mici si grade mici, ei fiind de fapt cei mai multi. Pensiile, e firesc sa se dea dupa grade si vechime pentru ca sunt meritate si muncite de foarte multi, dar cand apar discrepante uriase si favoritisme, atunci apar nemultumiri si atitudini ostile care duc intotdeauna la interventii pe lege cu ordonante care pot aduce si mai mari defavorizari pentru cei multi si favoruri pentru cei care se constituie intr-un grup de mici mafioti din sistem. Un DNA strecurat pe acolo n-ar fi rau, si s-ar elucida foarte multe si cred ca unii ar intra un pic si pe la parnaie pentru abuz in serviciu, conflict de interese, favoritisme, nepotisme si alte infractiuni. Oricum, eu daca si acum primesc o decizie eronata, le trimit pe cap toate echipele la un loc si cer daune morale si materiale absolut de la cei care mi-au intocmit decizia, in solidar pe fiecare birocrat, cat MApN-ului si statului. Stau la colt cu leuca legii ridicata si dau la cap de-o sa vada stele verzi pe pereti prin salile de judecata! Astept linistit, deocamdata, decizia de la ei. Dupa asta poate fi uragan sau liniste si pace! Perioada asimilata nu e data de lege pentru a fi talharita de orice idiot care se crede militianul pensiilor militare! O merit pentru ca in ograda Armatei m-am nenorocit si din cauza deciziilor lor de a ma numi intr-o functie care nu avea nimic comun cu practica militara, cu contractul dintre noi si cu sistemul militar, ci doar cu practica mineritului care era interzisa de catre ONU la acea vreme, si tocmai de aceea ei si se fac ca nu ma gasesc cu intrarile in mina, decat ca insotitor de suprafata, ca daca apuc asa ceva la mana, daunele ce le voi cere Armatei si statului roman vor fi astronomice! Dar si asa nu aveam ce cauta acolo, sub nici o forma! Macar pentru asta sa mi se intocmeasca dosarul de pensie curat si drept si avand incluse toate drepturile legale de care beneficiez, dar de care am fost talharit in ultima decizie de pensie! Nu-i asa, domnule ministru al Apararii, Mihnea Motoc? Nu-i asa, spionilor din partea ministrului Apararii? Nu-i asa, DNA si Justitie independenta?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezar, ai dat dovada de empatie si solidaritate si vreau sa-ti aduc multumirile mele pe aceasta cale publica! Pe cati, oare, i-am auzit in viata mea sa spuna acest lucru foarte bun pentru cei care au avut tragedii personale si nesansa? Unii care, de exemplu, au stat cu piesa de zbor aproape toata cariera in hangar vrea privilegii ca cel care a zburat practic mai mereu, dar aici face hai sa ia aceleasi drepturi, tot asa si cu cei fara sansa din cauza unei nenorociri, dar nu cerem decat macar un minim sa putem supravietui si trata suferintele cauzate de boli! Am comparat doua situatii, nu am dat exemple, dar realitateaasa este! Sa nu ceri ce nu meriti, dar macar daca vrei e bine sa taci din gura si s privesti din afara fara sa intervii ipocrit, stiind ca de fapt nu ai facut sa meriti ce ceri!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Gigi Gheorghe, va intelege cel incriminat vre-o iota din aceste invatamine date pe buna dreptate de catre tine? Oameni ca tine sau Cezar, sau multi altii, sunt ca florile de colt, iar cei cu ghioaga la cap si batul prin gard sunt putini, dar ranesc adanc si lasa rani de nevindecat pe sufletele deja amarate!

Huhu Rezea spunea...

@Mares
E vreun termen scadent pe 30 august?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iulian: Multumesc, prietene, dar intuiesc intelegerea! Interesant si cu Asociatia ,,Camarazii!'' Voi studia avantajele si daca se merita. N-ar fi deloc rau sa fie asa!

Unknown spunea...

Multumesc pentru aprecieri si pentru faptul ca nu va place ce am scris mai sus ! Inteleg ca nu am ce cauta pe acest blog si mai inteleg ca trebuie sa imi fie rusine ca am lucrat in domeniu, chiar daca nu am fost prin birou, si nici prin minister, si chiar daca am muncit o viata in picioare ca un fraier si eram gata sa mor pentru romanica noastra,Si chiar daca ma comport ca o domnisoara cu jarteaua sub chiloti !
Bunicii nostrii ,la unii, au murit pe front. Care nu au murit pe front ni i-au luat comunistii prin puscarii. Si noi, ne milogim ca niste oameni fara demnitate si fara Dumnezeu ! Ramaneti ba, pe blog si blestamati in continuare !
Apropo .... ,,s-a ameliorat "ca nu mai suntem sub bocancul lui boc !! asta ca principiu ! Raspundeti ce vreti ca aveti timp berechet !

Unknown spunea...

Intradevar,sunt putini,dar foarte tupeisti,nici nu va dati seama cat rau pot produce acesti indivizi.
Ei nu urmaresc altceva decat interesul propriu adica cum sa se imbogateasca,cum sa acceada in functii cat mai inalte ,cum sa-i umileasca pe semenii lor.
Deasemenea,ei isi urmaresc scopul prin tradare si prin supunerea oarba fata de stapani chiar daca sunt nevoiti sa suporte cele mai umile tratamente din partea acelora care ii slugaresc.
Sunt atat de perversi incat pentru cei neinitiati le este foare greu sa-i depisteze la timp. Isi dau seama numai atunci cand este prea tarziu.
Dar,in final sfarsesc forte tragc,mai devreme sau mai tarziu.
Uite ce a spus marele Napolepn:"IUBESC TRADAREA,DAR II URASC PE TRADATORI".
Astia sunt cei mai periculosi indivizi ai speciei umane,tradatorii,lasii si avarii.
Unii,care au o gandire ingusta,in care daca le iei creierul si-l pui intr-o coaje de nuca mai ramane trei sferturi goala,au inteles faptul ca,noi ne luptam pt.avantaje necuvenite. Nu dlor,ne luptam pt noi,pt.voi,pt.drepturile noastre LEGALE,pentru sacrificiul facut in timpu si din cauza serviciului,pentru privatiunile suportate dstorita serv.militar.
Daca unii dintre dvoastra suportati sa fiti calcati in piciore de catre cei ce sunt vremelnic la putete e traba d-voastra. Somn usor si vise placute!

Huhu Rezea spunea...

@Simion
Cand te bati pentru niste drepturi, nu inseamna ca te milogesti.
E problema ta ca te multimesti cu putin, cu ce iti arunca sefii sau domnii.
Nu pari a fi un luptator.
Aici oamenii se bat pentru drepturile de pensie câstigate prin Legea 223/2015, aprobata de Parlament, drepturi ciuntite de functionarimea cu cotiere de prin ministere.

Mihai spunea...

Neamtul tace si le face fara circ si spectacol pe televiziuni.
---------------------------------------------------------------------
Curtea Constitutionala a decis in unanimitate ca alesii locali care sunt condamnati la inchisoare cu suspendare isi pierd mandatul.
CCR a luat aceasta hotarare la sesizarea presedintele Klaus Iohannis, facuta dupa ce Parlamentul votase o prevedere ce ii mentinea in functie pe edilii condamnati cu suspendare.
-------------------------------------------------------------------------
Sa vedem ce mai zic acum cei care au votat in unanimitate in parlament ca acestia sa nu-si piada mandatul la retrimiterea legii in parlament?
Credeti ca îsi vor da demisia?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Nu dau curs provocarilor. Ce am avut de spus, in apararea mea si ale altora in situatii similare, le-am etalat, sincer si la obiect. Ar fi de dorit ca fiecare sa vorbeasca pe lungimea sa de unda si pe problemele sale. Fiecare le stie pe ale lui si cred ca nimeni nu se poate lauda ca o duce exceptional, intr-un fel su altul toti sunt afectati de mscarile legislative intr-o perpetua schimbare, din rau in si mai rau! Nu am vazut in viata mea militari fericiti, dar ruinati fizic, psihic si emotional, da! Aici nu eliminam pe cineva sa ne aflam in treaba si nici nu se urmareste acest scop inacceptabil. Modul de abordare si atitudinea de aroganta si superioritate amestecata cu un egoism si ipocrizie debordante face ca spiritul militar de ,,haita'' sa riposteze in anumite situatii. Suspectam pe oricine se afla in afara ideii generale ca suntem o masa atacata din toate partile pentru a fi demoralizati, dezonorati si expusi oprobiului publlic pentru ceea ce nu avem: pensii speciale! Avem pensii militare deficitare si injositor de mici in comparatie cu toate tarile civilizate, europene, in permanenta atacate, jefuite, denaturate, falsificate si puse la indoiala fara temeinicie si in mod anti constitutional. Ar trebui ca sa constituim o singura voce si forta, o singura idee, o singura fiinta pentru apararea drepturilor noastre, si nu critici si asperitati din partea unora dintre noi adresate asupra altora dintre randurile noastre, indiferent de situatie si trebuie sa acceptam situatia fiecaruia dintre noi asa cum este, fara imixtiuni sau obiediente pentru calaii nostrii dintr-o mila prost inteleasa fata de satarul cu care ne tot taie garlejele in mod mai mult sau mai putin legislativ. Credeti ca cei care sar in a apara asa zisa ,,demnitate' sau ,,onoare'' ale celor care ne chinuie vietile de ani de zile prin ilegalitati si abuzuri strigatoare la cer se vor alege cu avantaje sau alte conditii oportune de un trai mai bun decat ceilalti? Fie roata si patrata, se intoarce ea o data pentru fiecare! Niciodata sa nu se uite ca pensia ce o ai azi, s-ar putea maine sa-ti fie distrusa sau injumatatita intr-o secunda in statul numit Romania, pentru ca spitalele de nebuni sunt ocupate doar cu oameni sanatosi, dar cu probleme emotionale minore, iar bolnavii psihici cronici si periculosi ocupa locuri cheie, decizionale, in politica si in ministere! Asta este de fapt tragedia Romaniei contemporane! Atunci cand vor fi internati cu duba sau dusi cu dricul pe ultimul drum la tintirim, calvarul si suferintele noastre vor lua sfarsit! Pana atunci mascaradele si panaramele produse de catre acestia se vor tine langa, ca la un un circ sau teatru cu papusi de ventrilocie manarite cu sfori!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez& Gigi Gheorghe: Spiritul camaraderesc va domina si va face cinste prin cuvinte apasate, din care reiese clar ca nu suntem o masa amorfa si usor de manevrat! Adevaratii prieteni si camarazi, cu demnitate, la nevoie isi arata atasamentul si coeziunea! Va multumesc pentru atitudine!

roza spunea...

deci este in discutie STATUTUL CADRELOR MILITARE care sa inlocuiasca pe cel vechi, asa ca pana nu se stabileste acest statut nu o sa vedeti numic in forma legii pensiilor militare , se pare ca asa trebuia inceput cu precizarea unui statut functional , nu lege fara sa se stabileasca niste criterii clare care sant numai pentru militari . numai asa nu o sa mai urle civilii Nici acel oug 57 cu articolele care va supara , nu poate fi adus in discutie . AR trebuii sa vedeti care va fi forma finala a statutului si numai atunci aveti o baza de la care puteti face discutii .Deci acoo vedeti drepturile care este normal sa se regaseasca in legea opensiilor militARE ,PANA ATUNCI VORBE INvant

roza spunea...

consider ca IOHANIS are dreptate , astia care au probleme cu justitia puteau sa ste in banca lor pentru o perioada . .dar vedeti ca dl CIOLOSI a sezizat curtea inca odata privind pensiile primarilor ,dae iar se refera la pensii in general si spune ca nu trebuie sa fie nici o pensie speciala ....asa ca mai avem de furca ,,,

roza spunea...

va consumati prea mult ,DLE CORNELIU , vedeti bine ca sant putregaiuri si printre noi , nu au bunul simt sa respecte in modul de abordare ,pe dl HH ,care de atata timp ne tine la curent cu tot ce se petrece , pacat , asa oameni mai rar , asa ca ne ramane sa vedem cum se va sfarsi mascarada asta care ne-a mancat din zile , trist dar adevarat .Eu va doresc sa auziti ca totul se va indrepta si ca vom apuca sa ne bucuram alaturi de dl H , cu stima

Iulian Mareș spunea...

T3,
Da, cred ca isi vor da demisia....si mai cred ca presedintele va da o OUG....probabil 57Bis, prin care le se va interzice si accesul in localitate!
Ei, ce zici?.....el si-a dat demisia cand a pierdut casele si prin hotarari CCR a pierdut pe alte legi?
Sa nu crezi ca sunt impotriva, dar nu mi-a placut cum ai pus problema!

Mihai spunea...

@ Mares
Un moment de relaxare binevenit pîna la meciul de finala de la Euro 2016.

www.cultuleroilorconstanta.ro/show-istoric-r-57-filipas.php

Din prefata,
” Pilotul, tehnicianul, toţi ceilalţi care deservesc aviaţia (şi nu sunt puţini), nu fac politică,obiectul muncii lor este zborul în cât mai deplină securitate. Avionul nu recunoaşte culoarea politică, el cunoaşte exploatare corectă – indiferent de grad, funcţie sau vederi politice – EL,AVIONUL ZBOARĂ!!! ”

O definitie data de un cdt de regiment care trebuie sa-ti dea de gindit si tie si alambicatului cu tot felul de zanganeli in cap R 26500.

Lectură placuta. Sper ca după facem diferenta intre aerodromuri si actualele transformate in aeroporturi internationale plus ca veti aprecia cuvintele unui cdt fata de munca tuturor pentru un zbor reusit. Compara cu ce toarna pe trompeta elicopteristul secondat de potecar despre acesti oameni greu incercati. Poate ca acum vor intelege si ei ca acest domn cdt spune cam asa ,unitatea intre cei care deservesc zborul rezultă dintr-o dependenta intre pilot si tehnic care nu se confunda cu indisciplina sau anarhia.Fara asta nu exista zbor in siguranta.

Iulian Mareș spunea...

T3,
De mult am fost deprins sa cunosc si apreciez binomul Om-tehnica, in care primordial este Omul!
Cat despre aeroport versus aerodrom, eu chiar nu am dubii! .....poate altii!
R26500 nu este alambicat si nici nu are zaganeli!
Asta, in situatie in care nj cred ca te gandesti cumva sa pui un semn de similar intre alambic si alambicat! :)
O seara instelata!

Huhu Rezea spunea...

@cezar
Esti de toata jena.
Nu o sa-ti public aici apologii despre OUG 57, primite de tine pe e-mail, de la organele interesate sa-i indobitoceasca pe rezervisti.
Nu Legea 223 este un drept pentru militari, ci dreptutile de pensie stabilite de acea lege pentru militari.
De altfel, CCR a scos din gura un porumbel mare in decizia de astazi, prin care a declarat neconstitutionala legea de modificare a legii pentru alesii locali.
Din aceleasi motive vor fi declarate neconstitutionale si articolele 29 si 30, modificate de OUG.Am mai scris despre asta, dar voi crea un nou topic.

Iulian Mareș spunea...

Rosa,
Ai logica si asa ar trebui, dar uiti ca pe betiv nu l-a impiedicat nici statutul si legea pensiilor/salarizarii, in uz, a militarilor, cand le-a furat mai bine de 25% din drepturi!
Asa ca......

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Roza, iti multumesc pentru sinceritate si spiritul de camaraderie! Cred ca incepem sa intelegem ca doar coeziunea ne poate aduce si victoria finala asupra dusmanului comun, si anume drujbarii alienati mintal care mai tot timpul se joaca cu nervii si sanatatea noastra prin manipularea grosolana a pensiilor militare, in contextul in care la Justitie troneaza maririle lejere pe considerentele lor personale si fara imixtiunea politicului, chiar aprobandu-si, nu o data, propriile pensii si salarii, avand de partea lor si CCR. Daca gresesc asupra acestei informatii, inseamna ca eu sunt tampit, iar domniile lor nu sunt decat cei cu painea si cutitul dreptatii in mana, partea leului fiind o chestiune de prioritate si NU de ONOARE!
In alta ordine de idei, Ponta se afla inconjurat de haitele de sacali si hiene care vor sa-i puna capastrul si sa nu acceada inca o data la putere, astfel asigurandu-se cu fermitate oprirea definitiva de a se mai mari pensiile si salariile amarastenilor si cresterea nivelului de trai, asa cum a ordonat funhrerul de cancelarie, Angela Hloci Golashi, Sorosi baci si Loja masonica cu sortuletele pe cuculetztele blegoase! Lui Ponta i s-a mai deschis un dosar penal de fluierare in strana bisericii, dar si pe motiv ca face naveta la Instambul sa-i faca vraji la Sultan pentru caderea marelui inchizitor de la Cotrocello cu gatul rupt din prepelec de greutatea a 'jde casoaie manarite mafiot!
Aluna Burghiu are orgasme nedisimulate din nou, si se freaca in numele interlopului de case sa-i mai adauge o patrime de admirator din curtea Spitalului nr. 9, ca astia cu cutiutele intregi nu au timp de varzoi mutalai la garnitza si care-si plimba doagele pe la Bruxelless fara sa-l balege nimeni in seama! Pe Buldog l-a uitat DNA si Dumnezeu, fiind libertinist introvetit din icterul portocaliu, asa ca vacanta parlamentara nu va avea de suferit ca un alt balaur se afla pe gratarul incins al Justitiei! Dormiti linistiti, dragi camarazi, pentru ca justitia lucreaza pentru tihna Dumneavoastra si libertatea infractorilor periculosi, prin atacarea celor care s-au luptat pentru salariile, pensiile si bunastarea domniilor voaste!

Iulian Mareș spunea...

Huhu Rez,
S-a formulat cerere de analiza a constututionalitatii OUG 57 de catre o instanta sau de catre Avocatulu Poporului?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Doamna Kaizer Gigant, care abureste si adoarme spiritele DNA-ului, de un kintal, cu 47 la tapalige si ii put picioarele la descaltarea calapoadelor, ar avea nevoie de un audit si-o deratizare prin sertarele si dulapurile ticsite cu scheleti! Vine de acolo o duhoare de mortaciune de cad oamenii in strada tocmai la Onesti, Cluj sau Alexandria! Au intrat in putrefactie dosarele lui Adriean Vicleanu Bordura, Trepadus Olteanu Broscoi in Garleaja, Anastase Vot Fraudat, Bercleanu Planor Spaga Autostrazi, Mooe Woodrea si alte rapandule penale! Uneori sunt scosi fara lesa si zgarda la defilare pentru poze frumoase pe scarile DNA-ului, sau la Potera sa dea autografe de super staruri de cinema, dar un Buldog sau alte animale portocalii sunt uitati ca mortii in cimitir de catre DNA-ul asta focos si luptacios cu infractorii inchipuiti si la comanta Marelui Infractor Penal de la Cotroceloo sa se asigure balantza politica intre libertinisti si socialisti! ALO, SANEPID-UL, MERGETI OAMENI BUNI ACOLO LA EI PENTRU AUDIT SI DERATIZARE DE MORTACIUNI SI FECALE, CA ALTE ORGANE SEXUALE, PARDON, PENALE SUNT ADORMITE IN SANDALE SI PIJAMALE TURCESTI PANA LA CALENDELE GRECESTI!

Mihai spunea...

Stire
” Reprezentantii statului in Adunarile Generale ale Actionarilor companiilor de stat nu vor mai fi remunerati! Guvernul a aprobat miercuri un memorandum prin care activitatea actionarilor in Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA) operatorilor economici, la care statul detine direct sau indirect o participatie majoritara, va fi considerata sarcina de serviciu pentru angajatii actionarului si nu va fi remunerata, se arata intr-un comunicat de presa.”

Buna masura.Poate se trezesc.Bune si unele masuri administrative prin care se elimina hîrtogaria si plimbarea cetateanului pe la toate ghiseele pentru un act cu plata pe la fiecare ghiseu. Buna si masura luata ca platile amenzilor de circulatie ,rovinieta ,etc sa poata si confirmate online si nu obligatoriu prin posta. Buna si masura interconectarii informatice intre institutiile statului inexistente pina acum.Astfel se rezolva multe si se reduc multe drumuri inutile.
Sa mai urmeze restructurarea si informatizarea pîna in dinti a sistemului bugetar,apoi salarii pe masura.
Sa mai urmeze restructurarea regiilor autonome cu capital majoritar de stat(in special energie) si aducerea profitului in bugetul statului.Fara vacante platite din profit pentru toti angajatii prin toate colturile lumii,plus prime grase pentru toate sarbatorile ,muraturi,porc,scutiri de plata la energie,etc.

roza spunea...

dle CORNELIU , PONTA este tanar , bine pregatit , acum este si harsit de viata , capata experienta in lupta cu hienele astea . dar i i pare rau ca imediat ce a venit la putere , avea posibilutatea sa se ocupe de legile astea idioate , atat la civili cat si la militari , dar sa vedem cum se finalizeaza STATUTUL cadrelor militare , o sa vedeti ca imediat se va rezolva cumva si cu legea asta a pensiilor , pana atunci sa vedem cine are curajul sa se adreseze la CC , sau sa se duca la CIOLOSI si sa il atentioneze ca nu e bine ce face cu rezervistii , ca doamne fereste ,poate o sa aiba nevoie de ei , asa ar trebuii .

CEZAR spunea...

Adica eu primesc pe maill...si public fara sa zic sursa ..
Ai curajul sa zici ..,,sa moara mincinosul...??
Adica eu nu sunt capabil ..cand vreau ...sa fac ..apologii ...??
Multumesc potecar ..mai moderat ...!!

Mihai spunea...

@ Mares
Daca R 26500 nu are probleme cu circuitele,atunci asa viteaz cum se da, sa intieze ”vointa poporului” printr-o initiativa legislativa cf art 74 cu obtinerea a 100 000 de semnaturi pentru anularea art 40 si repunerea in practica a L 223. Numarul de semnaturi pe judete si m. Buc pentru lege sa fie proportional cu ,categoriile de cetateni(militari,bugetari civili,privati,etc)din fiecre judet.
La anuntarea rezultatului ”vointei poporului” cred ca va K-K-ți la semnal si mîncati din greu pensie contributiva pe reguli comune.
Nu mai vorbesc ce s-ar intîmpla la un referendum pe temă cu ideile zbanghiului.Probabil ca ar trebui sa ia calea pribegiei.
Iti recomand sa-i dai o lectie despre modul cum se manifesta legislativ ”vointa poporului” fiindca altfel daca ar trai Iorgovan v-ar rupe Constitutia de cap la amîndoi.

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez, miercuri, 6 iulie 2016, 18:52:00 EEST. Ai realizat si tu pana la urma cum este treaba cu "organele interesate sa-i indobitoceasca pe rezervisti". "Organe" infiltrate printre noi, desigur! Da-le peste gioale. Dupa numaratoarea mea, Imperator e platit murdar de M.Ap.N., unul de S.R.I. si 2 de M.A.I.

karadeniz spunea...

@ avianyc
Nu prea e așa decât în cazul avionului, aviatorii cam dau că bățul prin politică și o fac destul de prost.
Când a început fenomenul CADA la București eram anul doi la academia militară. A doua seară am mers si cei din grupa mea acolo. Discuții cu grupul de aviatori, pentru că ei erau majoritatea, despre doleanțe: jos cutare, sus cutare..., tot chestii politice și utopice. Întreb - Fraților dar despre armată , case, solde, drepturi, etc nimic ?
Răspuns, în cor aproape – noi nu cerem drepturi materiale ca nu-i corect ci vrem democrație, libertate …… !
Le-am răspuns și eu. - Ce cereți voi acum asta o să avem, noi, armata și peste 30 de ani !
Și așa am încheiat capitolul militar legat de Liberté, égalité, fraternité .
Disciplina aviatorilor față de grosul armatei este cam ca arestul la domiciliu față de arestul garnizoanei.

Dan B. spunea...


Iata ca a aparut un putoi, cu cas la gura, care, nefiind trecut ca noi, cei mai vechi de pe site, prin furcile caudine ale guvernantilor, indiferent de culoarea lor. politica, imi da lectii de etica, in conditiile in care pustanul nu a suferit, ca noi, batjocura administrata in anii 2011-2016.
Iar, zilele trecute, col Hotaranu evidentia faptul ca omologul sau, iesit in 2016 la pensie, beneficiaza de un cuantum lunar dublu, cu toate ca actioneaza prevederile OUG 57/2015 (BC cu 65 % si limitare la 85 %). Cum asa? Pentru ca liota de activi a beneficiat de sporuri neimaginate de noi, asta fiind motivul pentru care a lipsit solidarizarea lor la protestele noastre. Si cat ii mai caineam eu, ca vor iesi cu pensii lipsite de PS si OMM, ....
Si, uite asa, ma „scoate din cochilie” un neispravit ca Dumitru Simion, atentionandu-mi colegii asupra vocabularului uzitat? Stie trepadusul asta cam ce necazuri s-au coborat asupra noastra din cauza unor nemernici ca Basescu, Boc si Oprea, exact in acele timpuri in care preopinentul le pupa dosurile acestor demnitari? Sa faca bine si sa se ascunda, caci nu poate face fata vocalimbarului cunoscut, in termeni, de catre mine, astfel incat nici Dunarea nu-l poate igieniza!
Asadar, Dumitru Simion, ai reusit sa trezesti, din „hibernare”, monstrul din mine; metamorfozarea lexicului meu in vocalimbar ar avea, pentru tine, consecinte nefaste, asa ca taci si ascunde-te!

R-26500 spunea...

@ avianyc, miercuri, 6 iulie 2016, 20:53:00 EEST. Tovarase colaborator reactivat. Al DGIPI sau al SRI - nu sunt sigur, te camuflezi destul de bine! Incerci metoda disperata a deturnarii atentiei? Ultimul articol depe "R-26500" nici macar NU necesita referendum, ci o simpla laba peste bot la adresa celor care incalca Constitutia! Ti-e teama cumva ca pierzi malaiul murdar care iti este atribuit lunar pe statul de colaborator al Politiei Politice?

In consecinta, dupa ce rezolvam problema legata de incalcarea crasa a Constitutiei in ceea ce priveste drepturile si libertatile fundamentale ale militarilor, cu coparticiparea Politiei Politice si a colaboratorilor reactivati ai acesteia cum esti si TU, facem si referendum pt. pensii egale. Dar mai intai, vrem ALTE drepturi constitutionale egale. Spre disperarea TA si a celor care te remunereaza!

Mihai spunea...

@ Karadeniz
Nu are nicio legatura exprimarea av in academie si mai ales cînd toata lumea era cu jalba in proțap, cu viata de aerodrom unde exploatarea ,darea la zbor si zborul unei aeronave nu are nicio legatura cu politica.La aviatori exista o vorba, ”aviatia (pură) merge si fara comandant”. Fiecare stie ce are de facut si nu iese din patratica lui indiferent de grad si functie. Cînd incepe zborul se pune in joc viata aeronavei si pilotului. Acestea depind de profesionalismul tehnicului si indemînarea pilotului. De aceia spunea cdt R 57 Av V in prefata cartii ”istoria Regimentului 57 Av V M:Kogalniceanu” ”Avionul nu recunoaşte culoarea politică, el cunoaşte exploatare corectă – indiferent de grad, funcţie sau vederi politice – EL,AVIONUL ZBOARĂ!!! ” De unitatea si profesionalismul pilotului si tehnicului depinde securitatea zborului. La asta se referea cdtul.
Daca ati fi citit cartea consateanului d-voastra si nu va rezumati la spicuiri din comentariu asta rezulta si nu ce exprima unii si altii in tirg si poate la un sprit unde la politica si fotbal se pricep toti ,fiecare in felul lui.

Unknown spunea...

Potecarul numai sereisti viseaza 😁 Probabil in viitor va fi si rapit de extraterestii.👅👅

Iulian Mareș spunea...

Maistre,
Este f periculos lansarea unor idei conform carora primeaza dictatura poporului, consultat la orice prin referendum!
Ce zici de tema:
-Considerati ca este corect ca bugetarii sa fie platiti din munca vostra?
Raspuns: Da / Nu!
Estimezi cum ar arata rezultatul?

PS-cand faci referiri la o persoana care nu este prezenta / nu participa, se numeste Barfa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Dumitru Simion, poti sa ne faci si noua cunoscuta pensia dumitale, tinere pensionar invrajbitor? Sa ne spui cam ce sporuri si avantaje ti-au fost trecute la drepturi? Sa afle si brotaceii mai batrani care s-au harjait prin cele greutati ale trecutului, si care astazi sunt o istorie uitata si organele sexuale blenoragice de la minister ni le razuiesc de parca am fi servit in Armata Tarului Rusiei! Fii sincer si zi-ne ca ai lucrat in sau in preajma grupului de manarii pentru penziile celor proaspeti iesiti cu avantaje pentru patru boase! Scafandrii, aviatorii si alte categorii s-au innecat in adancuri sau s-au sufocat la inaltimi si nu au sporurile respective, dar pentru stat pe patru picioare de scaun de birou o viatza, cam ce sporuri de trandaveala primesti dumneata? Sa ne soptesti la urechiuse pe NV, sa nu porneasca vre-o revolutie a izmenelor verzi in tot Regatul Romanistanului condus de mafioti si interlopi! De aia te excitai cu orgasme spasmodice de frica dezvaluirilor cam ce se petrece cu ultimile pensionari discriminatorii fata de catanele batrane si harjaite prin ciur si darmol? Si noi iti soptim la urechea bleaga ca vom face un mare taraboi pentru discriminare, favoritisme si abuz legislativ discretionar, tavarase! Da, dumneata esti alb printre alti albi cu dosurile rosii iar noi, cei mai in varsta si mai ramoliti de munca, suntem negrii sistemului! La Constitutie nu e permis, nici la Drepturile omului si nici in toata Lumea si Europa pentru ca se numeste si rasism, si diascriminare, si partinire si tot ce e mai rau sa imparti Armata in albi si negrii, tovarase domn! Umila ta pensie...Inca n-ai murit de fomalau cu ea?

Mihai spunea...

Uite ca s-a gasit solutia de rezolvare rapida a abuzurilor. Agentul GRU_KGB _R26500 rezolva problema in doi pasi trei miscari.
Ascultati aci solutie”pertinenta ”clocita in căpățîna lui.
”Iar singura "cale constitutionala" de respectare a Constitutiei in privinta armatei, este tot Constitutia prin Art. 118 (1) care obliga armata sa intervina fara sa astepte indicatiile nimanui, pt. "apararea democratiei constitutionale". Intervine, abroga toate magariile de legi interne NECONSTITUTIONALE care obstructioneaza drepturile si libertatile armatei acordate de Constitutie, dar calcate in picioare de imbecilii politici prin legi interne. Iar democratia continua cf. vointei poporului fara sa mai fie alterata si intoxicata.”(citat din R26500 ,7 iulie 09.04)

Eu ma intreb cam cîti vor umbla bandajati la cap după o astfel de ”rezolvare ferma” a ”abrogarii magariilor”. Aproape că-i mai tare decît comunicatul liderului sindical care indemna trupa sa nu depuna cereri de recalculare ca daca depun vine apocalipsa.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Iuliane, ai dat un exemplu evocator cu referendumurile astea, noroc ca mai avem si-o Constitutie care sa le mai ingradeasca, dar care mai mult functioneaza pe interpretarea de facto a CCR, si nu pe ad literam, asa cum bahicul si cnflictualul Basanau a fost demis prin referendum, insa CCR a interpretat in integrum aproximativae numai dupa urechea aia bleaga a lor, partinitoare, anuland efectele referendumului in avantajul paratului! La CCR din Romanistan mai trebuie si o Curte de Arbitraj neutra, altfel raman toate hotararile cu urme de blacheuri favorizante!

Huhu Rezea spunea...

@mares &@corneliu
Nu inteleg de ce nu va concentrati pe subiectul pus in discutie, care scoate in evidenta raul deja facut de OUG 57, aproape imposibil de reparat in cazul art. 28, si va preocupa mai mult reciclarea manifestarilor anarhice, de-a dreptul infractionale, de pe site-ul Elita-, al lui R 26500.

Unknown spunea...

Nu inteleg de ce ,voi, niste 'expirati" va bagati nasucul in cazanele trupei, cu ce drept cereti modificarea unor legi ce nu va mai privesc. Mai bine cereti respectarea legalitatii , in comparatie cu altele asemanatoare, referitoare la procentajele si elementele legii pensiilor militare, letgea 223 / 2015.
Huhurez, nimic nu este imposibil, iar in cazul nostru nu trebuie decat intrarea in legalitate in corespondenta cu alte legi ce o preced.

Unknown spunea...

Incalcarea Constitutiei devenit banala: ARTICOLUL 115
(1) Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care NU FAC 🔚 obiectul legilor organice.
(2) Legea de abilitare va stabili, în mod obligatoriu, domeniul şi data până la care se pot emite ordonanţe.
(3) Dacă legea de abilitare o cere, ordonanţele se supun aprobării Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la împlinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei.
(4) Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă numai în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora.
(5) Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă. Ordonanţa de urgenţă cuprinzând norme de natura legii organice se aprobă cu majoritatea prevăzută la articolul 76 alineatul (1) .
(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, NU POT 🔚afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

La grosso modo, ca sa spun asa, Tariceanu a fost trimis in judecata de DNA! Ponta, nu e zi sa nu aiba o plangere penala! Deci, DNA a intrat in precampanie electorala, asa cum stie mai bine sa faca aceasta institutie cand slugareste politicul de la putere: Cu dosare penale! De ce nu-i trimis in judecata basistul Olteanu? Sau Blaga, sau Roberta Anastase, Berceanu, Anca Boagiu si alti corifei ai coruptiei basiste? De ce nu se ancheteaza Ministerul Apararii Nationale sa se descopere cauzele care au dus la aparitia OuG 57 cu acel articol 40? Sa stim si noi ce conflicte de interese exista acolo, ce manarii si ce avantaje pot avea unii in defavoarea celorlalti? Voi va ocupati de campaniiile electorale, sau luptati pentru dreptate si adevar si pedepsirea celor vinovati? Trece timpul si se prescriu faptele de coruptie ale basistilor si, atunci, unde-i dreptatea, madam Kovesi? Pentru cine lucrati Dv, pentru natiune si Patrie, sau pentru grupuri de interese politice si tradatorii neamului, cei care au pus Romania pe butuci? Suntem prosti noi, dar multi a dreaku', madam, si ne-am cam suparat pe metodele astea staliniste cu defilari cu catusile si finalizari cu suspendari in instantele de judecata, la care infractorii raman si cu praduielile! V-ati facut zid in fatza unor oameni de stat care vor binele acestei natiuni ca sa-i opriti sa ia cinstit puterea prin voturile noastre si sa faca dreptate sociala, ca ne-am acrit de jigodiile pe care pana acum le-ati sustinut la putere si tot i-ati obladuit pana ne-au adus la mezat!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Art. 28 ar trebui sa-l citeasca si doamna Kovesi si sa ancheteze cine a avut interesul sa-l manareasca in avantaje egoiste! Dar, din pacate, doamna Kovesi a intrat in campanie electorala pentru presedinte si prim ministru si nu cred ca poate fi deranjata! As ruga-o sa initieze un proiect de lege pentru infiintarea Marii Curti de Arbitraj a Romaniei ca sa rezolve toate treburile ce trebuie sa le faca DNA cand mai tot timpul se afla in campanie electorala partinica, caci in afara de defilari grotesti organizate ca la carte, cu media si tot tacamul cu aparatura de inregistrare in direct si niste verdicte cu suspendari, mare lucru nu face acest DNA, decat sa fie o scula de razbunare pentru politicul de dreapta si presedintia penala, de ani si ani de zile, de a ajuns coruptia o problema endemica! Cati basisti ati vazut bagati la bulau definitiv? Cati basisti au dat praduielile inapoi? Mai bine s-ar strecura si la MApN sa cotrobaie si acolo dupa scheletiii penali, ca sunt deja cu camioanele, nici nu ma obosesc sa mai afirm, din moment ce sute de mii de rezervisti traiesc maximum-ul de nemultumiri din toata Istoria Armatei romane! Am dreptul la opinie si la libertatea cuvantului, asa cum am dreptul sa le cer socoteala pentru ce incaseaza lunar saci de bani sa nu faca chiar nimic! Pensionarii militari platesc din pensii taxe si impozite din care, implicit, o parte se duc in salariile dumnealor! Ce fac ei sa merite aceste salarii? Doar sa aresteze si sa ancheteze stanga politica, sa-i lase pe cei de la Mnisterul Apararii sa manareasca o Lege organica, 223, cuo Oug 57, si sa ocoleasca marea Mafie de anchetele penale? Lui dL. Motoc nu-i cer decat, cu o mare tarie si o mare furie, un singur lucru valabil: DEMISIA, DOMNULE MINISTRU TEHNOCRAT, CE NE-AI DISTRUS TOTAL CU O ORDONANTA UCIGASA SI SMINTITA! De ce cererea mea de revizuire a fost tratata cu dispret si impotriva legii? De ce nu a fost executata conform legii in favoarea revizuirii pensiei mele? A fost arestat acel colonel papusar care mi-a distrus pensia? Cand va fi anchetat si arestat pentru crima de a-mi distruge cu intentie pensia, pana ce acest articol 28 nu va fi redezbatut si pus in consens cu marea masa a cadrelor rezerviste, si tot OuG 57 REVIZUIT AVANTAJOS PENTRU MILITARI, atunci am sa va tolerez!

Unknown spunea...

#Corneliu. Mi-ati o intrebare stupida ! , cate sotii mi-au murit ? " ati pus o intrebare, cui nu trabuia. V-am raspuns fiind infuriat la culme dar raspunsul nu a fost publicat. Foarte bine ! Nu va mai raspund la nici o intrebare ! va spun numai, ca am muncit din greu, intr-o dreptate si nu doresc nimic in plus la ceea ce am . Probabil si pentru faptul ca nu pun mare pret pe bani, atat timp cand am trecut prin cateva tragedii in viata ! E bine sa nu judecati pe cineva numai dupa cateva cuvinte spuse , fara nici o intentie de a acuza sau jigni pe cineva ! Cu toate ca am vazut multe si m-am confruntat cu mari probleme legate de colegi mai mult sau mai putin constiinciosi. Va rog, lasati ,,vorble mari si grele " ca nu stiti cui le adresati ( la modul general ). Ma gandesc , totusi, ca nu aunteti chiar asa plin de rautate si e bine sa nu mai faceti rau, cum mi-ati produs mie intr-o secunda. In rest: Cu bine ! Apropo : Nu am mai mult de 3000 lei pensie,cu 38 ani vechime efectiva;

Iulian Mareș spunea...

Huhurez 7 iulie 11.55, anul stelar 2016

Protestez categoric!
Nu postez si nu am cartela de mobil din Turcia!...., dar mai stii?
Poate sunt pe plaja la Izmir.... si astept, ora...... mesei!

Unknown spunea...

# dan buzescu- Credeti că eu il iubesc pe boc, sau pe altii ca el. Vă inşelati domnule. Dar, tare imi este teama ca am păţit ca bietul cetatean care atrage atentia unuia să nu mai scuipe coji de seminte pe jos, si este ,,bumbacit " bine de cartieristi. Dacă gresesc cu ceva, scuze dar ceva este putred in Danemarca !

Unknown spunea...

@Cornelius "draghe" decat sa scrii mult si prost(buruienis)-ca sa nu citeasca nimeni,
mai bine scrie putin si fara rost- asa ,macar ,mai citeste ,unul /altul, asa din curiozitate.Cu stima pentru "suferintele "tale, dar , deja, l-ai depasit pe Cristos impreuna cu toti crestinii jertfiti in interiorul arenelor Columnei de catre imparatii romani. Un sfat prietenesc, sanatate , virtute si ...madagascaritate!

Unknown spunea...

Daca ar fi sa calculam cuantumul pensiei pentru perioada aleasa9media celor 6 luni, in puncte de pensie (din perioada respectiva), inmultiti numarul punctelor de pensie calculate cu valoarea punctului de pensie de acuma >>>871,7 si apoi cu 1,69945 si va rezulta baza de calcul a pensiei actuale.
Aproximativ>>> BAZA DE CALCUL=PA x 871,7 x 1,69945, fara alte elucubratii financiaricesti.
Apoi sa vina Mos Vasile Alecu sau altii sa ma contrazica ,eu va spun cu documentele in fata si am spus-o de prin octombrie 2015!
Sa dea Domnul sa mai traim inca atatia zeci de ani cate este prima cifra de la cuantumul pensiei!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Dumittru Simion:
Nu am intentia raului asupra nimanui, decat sunt foarte aspru cu cei care ma judeca fara sa stie trecutul dramelor mele! DA: Mi-a murit o sotie, tocmai pentru ca s-a imbolnavit grav de inima dintr-un soc, cand aflat ca Armata m-a pensionat de boala la doar 35 de ani! Pe neasteptate! De la acel soc a mai trecut doar circa 3 ani si s-a stins de comotie cerebrala. Am alta acum in pat, zacand, cu aceleasi probleme si nu a mai vazut soarele de aproape doi ani. Uneori n-am ce sa-i dau sa manance la diabetul pe care-l are si multitidinea bolilor, nici medicamentele care sunt scumpe si ei ii dau rapandule ieftine si nu toate...Are 340 lei venit, impreuna 1340, iar pe chirie si intretinere dam uneori aproape 1000 lei, plus medicamente si alte cheltuieli...Eu zic s-o terminam aici cu acest subiect si sa ne vedem de-ale noastre, comune, care ne frig pe toti la talpi! Daca ti-am ranit sufletul cu o amintire dureroasa, am bunul simt sa-mi cer iertare si regret! Eu nu urasc si nici nu-mi retrag posibilitatea de a dialoga mai departe, dar sunt ca un animal salbatic ranit profund de Armata si infing coltii in tot ce incearca sa ma dea peste cap din drumul de a ma razbuna cumplit pe toti cei din MApN care mi-au furat talhareste DREPTURILE LEGALE, IN SENSUL CA NICI UNUL NU VA RAMANE LEGAL NEPEDEPSIT! Oricand, cu un camarad ma pot impaca, ca de fapt mi-am postat opinii si nu am dat cu parul cu rautati insurmontabile! Firescul trebuie sa continue ca si cand nu s-ar fi intampat nimic, pentru ca suntem militari si barbati si putem trece cu tarie peste orgolii si incrancenari care nu-si au rostul intre noi! In sufletul meu esti bine venit oricand si te voi primi sincer si cu prietenie camaradereasca ! Nedreptatile ne-au inrait, ne-au invrajbit si ne-au transformat in monstii umani fara suflete, uneori! Toate cele bune cu sanatate! Sper ca acest moment sa-l depasim si sa-l uitam pentru ca nu se merita! Viorel Kis, tocmai m-a gratulat cu cateva expresii de duh, nu-i prima oara, dar zambesc complicitar si merg mai departe! ASTA E! SUNTEM PRIETENI DE BLOG SI CAMARAZI DE ARME CU TOTII! TREBUIE SA NE TOLERAM CU BUNE SI MAI PUTIN BUNE, NICI UNUL NU-I MAI BREAZ SAU CU STEAUA-N FRUNTE! UNEORI, GRESESC CU EXAGERARI CARE-MI FAC SI MIE RAU, PENTRU CA SI EU AM BOLIE MELE SI SUFERINTELE PE CARE CAUT SA MI LE ASCUND CAT MAI MULT CU PUTINTA! DOAMNE, AJUTA!

Mihai spunea...

@ VKis
Cu formula ta cazi doar foarte aproximativ egal pe media celor sase luni actualizate X(65- 85)% +%OMM. De aici mai ai de adaugat inca ceva pina la suma finala.

Unknown spunea...

@avinyc :Dear Comrade Engineer, eu am scris clar"calcularea BAZEI DE CALCUL" de aici incolo se descurca fiecare cum poate si cate puncte procentuale va obtine.
Asa ca , sa facem un mic calcul,cam prin august se vor intruni comisiile CD, apoi pe la inceputul lui septembrie plenul si se va hotari ca in timp de doua luni sa depunem alte optiuni pentru cele sase luni, asa ca de ziuan nationala s-ar putea sa primim pensii noi!

roza spunea...

DLE KIS .o dati in bara, nimic din ce ati spus ca se va intampla cu oug , nu s-a adeverit , nu se va intampla nimic pana la sf anului , sant intereseati ca cei ce ies acum la pensie sa primeasca pensie cu 65 nu cu 8o , asa ca poate la anu urmator sa se faca bruma ,ceva ,De ce nu va duceti la PSD .la DRAGNEA < sa vedeti dece nu spune nimic la faptul ca ciolonis facut acea ordonanta la o lege organica .,publicata in mo si promulgata , doar spunea acel frantuzit ca nu se amesteca in legile deja promulgate , .Degeaba va tot vaicariti daca asteptati sa va cada drobul de sare in cap asa ca .......

roza spunea...

ce tot aruncati cu informatii DLEKISS . ce august , ce septembrie , ii doare in cur pe parlamentarii dinCD de pensiile militare ,cand ei au in cap numai alegerile , asa ca trebuie sa ii stim si sa nu ii votam pe fripturistii aia .

Unknown spunea...

@roza vad ca tu le stii pe toate si cum esti asa de catranita iti sugerez sa-ti pui poalele-n cap si sa te duci tu sa-i iei de bracinar ca sa-si faca datoria!

roza spunea...

imi pare rau ca nu intelegeti , da ,sant catranita ,deoarece astia isi bat oc de tot si toate , chestia cu poalele in cap .....pai cam asa ar trebuii .dar atunci asteptati ca sa ni le punem ...iar voi sa va certati intre voi .

Unknown spunea...

O sa incerc sa nu mai spun nimic din ceea ce stiu sau aud pe la altii,informati-va de unde vreti, vad ca sunteti tari...precum fularul in dunga.

CEZAR spunea...

Doar cu retardatii ...!!!

roza spunea...

ca aveti in formatii despre ce vor face domnii de la camera deputatilor cu acea ordonanta care se afla tot la urgenta ,-uog 57\2016 mai precis 20\2016 , fiindca acolo loveste din nou in pensiile militare ,prin inchetare pe perioada aplicarii ordonantei ?adica ,care este perioada de aplicare? deci dupa trecerea perioadei se revine la pensiile militare .cum? le aplica si lor modificariile ordonantei? INCA ceva;nu va mai suparati , dleKIss .sant convinsa ca va preocupa tot ce este legat de pensiile rezervistilor , dar poate luati legatura cu DL presesedinte al PSD si sa ne spuna dece tace malc .la faptul ca frantuzitul a bagar picioarele in legea pensiilor militare . Asa ca asteptam sa vedem ce se face acum cand CC a aruncat acest precedent , cum ,cine , poate folosi momentul .

roza spunea...

DLE H ,aveti cumva in vedere sa luati dvs vreo hotarare si sa le scrieti astora de la cameradeputatilo;juridic etc .despre cw spuneti mai sus ? ati putea dvs ,care vad ca santeti pregatit in domeniul juridic ,sa va adresati CC? sau lui dl FRANTUZIT,ciolonis,sau la MAPN dlui MOTOC ca sa il atentionati? ma gandesc ca saca ne-ati suportat pana acum ,sa ne sprijiniti si acum in asa fel sa nu ramana simple constatari aci in acest spatiu , cu speranta ca ma intelegeti , raman convinsa ca asa veti face ...de la mine multe multumiri

Huhu Rezea spunea...

@roza
Ai ramas aceeasi, chiar daca te dai roza. :)
Exista un banc despre olteni care spune ca, astia, când n-au ce face, se dzbraca si isi pazesc hainele.
Asa au facut si finantistii de prin institutiile de aparare si functionarasii Caselor Sectoriale.
Au pus la cale modificarea L 223 prin Ordonanta de Urgenta fara sa gândeasca ce consecinte vor avea modificarile ordonantei prin legea de adoptare.
Acum, ca au realizat ca va trebui sa munceasca dublu, atat pentru calcularea cât si pentru recalcularea pensiilor mlitare, fac si pe dracu-n patru ca ordonanta sa treaca prin Parlament fara modificari.
Sper sa inteleaga toti cititorii blogului de ce nu trebuie crezuti functionarii care ies in presa sau in online si fac apologia ordonanei. Amintiti-va de desantul mincinos al acestor functionari in multe garnizoane din tara pentru amagirea militarilor activi sau in rezerva cu privire la necesitatea emiterii ordonantei.
Alaturi de ei asezati-i si pe cei care macane obraznic, ce fericiti sunt ei ca peste jumatate din actualii pensionari militari si multi dintre cei care se pensioneaza acum pierd stagii importante de cotizare pentru calculul cuantumului pensiei.

roza spunea...

DA ,dar reiau .ce e de facut?daca dvs stiti ca acest nenorociti , msai sant si prosti , ii lasati asa ? imi amintesc de plimbarile alora prin gaenizoane , dar degeaba .oamenii s-au prins, iar ce patesc noii pensionari sa nu imi apuneti mie ,am caz concret in familie.neaplicand cel putin legea asa cum era dar chiar asteptam ca astia sa isi bata joc de toti , v-am mai spus ca pensia mea cchiare de ar scdea-o tot buna ramane , dar asta nu inseamna ca nu imipasa , sper sa luati o hotarare si sa le trimiteti cate po misiva acolo unde trebuie , SPER sa vi se alature si uni de pe aci care dau din aripi cu stima vechea dvs cunostiinta

Unknown spunea...

@Brenda-roza, gandeste pozitiv, ai incredere in zicerile mele, nu te lua dupa cei ce ne vor iesiti din sistem ! Dreptatea va invinge!(asta se va intampla inainte de alegeri- nu se joaca ei cu soarta lor).Sunt informati toti de care depinde OUG57 si L223

roza spunea...

dle Kiss ,aveti un optimism debordant , vad ca aveti o mare speranta in ceeace va urma . ca va adresati pe numele celor doua doamne .e ff bine , dar asta nu e important, fapte nu vorbe , ce actiunio se intreprind , eu nu pot sa ma implic /din mai multe motive . Sant insa foarte indignata de nerespectarea legilor deja promul;gate de presedinte , astuia vad ca nu ii pasa ca ciolos-frantuzitul face pipi pe semnatura lui . Vad ca si dl DOGARU ,tace , ori dece? Ma gandesc ca dupa ce se definitiveaza acel ststut al cadrelor militare ,sa se apuce si de definitivarea acelei legi a pensiilor militare ? OK ,atunci o sa merg pe mana dvs , sa speram.Idiotii aceia vad ca nu tin cont de ordonante cu caracter de URGENT ,ce o fii insemnand la ei asta ? astept cu multa curiozitate ce se va intampla ,scuzati unele greseli

roza spunea...

si pana ;aq urma se va gasi cuneva sa ii dea la dracu. D MOTOC vad ca este foarte preocupat de rezultatele dela carsovia , nu stie ca daca intara nu o sa fie liniste ,adio .......altceva...ne papa rusuu cu fulgi cu tot [pardon =VARSOVIA-

roza spunea...

ciolosi contesta ce se legifereaza la CC ,asa ca uite ce ne asteapta