Un produs Blogger.

miercuri, iulie 13, 2016

Partidul cașchetarilor de Ilfov s-a scufundat intr-o baltoaca

73 comments
Si câti rezervisti nu-si pusesera speranta in partidul generalilor Oprea si tata Puiu?
Au ajuns acolo unde li se rezervase locul inca de  când au fost   inventati de Base, ca sa faca guvernarea Boc.
 Peste putin timp vom auzi ca este de  interes national ca PMP-ul incașchetat sa se uneasca cu PNL-ul pedelizat. Acolo este aripa PD, ascunsa de ochii electoratului cam uituc. Si ,uite asa, se inchide cercul tradarilor.
Scufundari in Balta Tunari, Ilfov.

"Nu aș fi comentat nimic despre decizia conducerii UNPR privind fuziunea cu PMP. O fac, totuși, pentru că există un comunicat al PNL în care sunt câteva neadevaruri care trebuie demontate.
În primul rând, nu am avut niciun rol în decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului și nu particip la luarea deciziilor în partid. Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cât se poate de concretă. Sunt un om serios și, dacă spun un lucru, așa fac.
În al doilea rând, nu aș fi avut cum să particip la această decizie de vreme ce ea nu reflectă opiniile mele. Personal, îmi pare rău că proiectul UNPR, ca partid de sine stătător, dispare. Dincolo de unele critici nejustificate, cred că e important să nu uităm că UNPR a păstrat stabilitatea României și a ajutat-o să rămână pe drumul cel bun în toate domeniile vitale pentru societate. Îmi pare rău că munca mea și a multor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Aș fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Știu că era greu, dar succesul nu vine niciodată din soluțiile facile."


73 de comentarii:

karadeniz spunea...

Despre morți numai de bine. Sunt convins ca nu peste multa vreme vor urma și ceva ”execuții publice„ ale unor oameni politici de talia lui Oprea.

Față de 30.06 tabelul cu cereri de la CSP a MApN a mai suferit modificări.
Cereri pentru alegerea perioadei în vederea recalculării= 44.041, cu 882 de cereri în plus, probabil trimise prin poștă în data de 30.06. Acesta ar cam trebui sa fie numărul final de cereri căci doar dacă ar fi expediate de prin America ori Australia ar mai putea sosi alte cereri după aceasta dată.
Cereri pentru recalcularea grupelor de muncă =33.981, cu 1.967 de cereri in plus.
Cereri pentru restituirea diferenţelor de pensie aferente perioadei 01.01.2012 - 30.09.2013=12.935, cu 734 cereri in plus. Astfel procentul celor cu pensii diminuate de legea 119 a ajuns la 16,8% din cei 76.885 pensionari MApN existenți la 31.12.2010.
Pentru fișele cu grupele de muncă și restituirea diferențelor de pensie cererile se pot trimite în continuare și sunt încă oameni care nu au făcut aceste cereri.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

UNPR a primit de la divinitate ce-a meritat pentru tradarile si oscilatiile permanente care au tinut guvernarea lui Ponta cu sufletul la gura, dar ei au fost cu inima si sufletul permanent catre oligarhia basanista si Basanau! S-au topit asa cum s-au si nascut: Din iluzii desarte si falsitati pompoase care acum dispar prin confiscarea gradelor obtinute la apelul bocancilor, contopirea cu demolatorii Romanistanului si o cloaca infractionala, dar adevarata disparitie se finaliza la Poarta Alba!

Unknown spunea...

Gropea a fost obligat de masa verde (stapanul inelelor de la DNA) si de Coldea ( stapanul de facto al ofiterikor acoperiti din ""justitie'') sa predea partidul ( de fapt resturile).Pentru asta v-a scapa de puscarie si va primi ceva cu suspendare. Si o sa va spun ce alianta il v- a sustine ca prim ministru pe masonul Ciolos sluga lui Soros dupa alegeri.Ma refer la PNL plus PMP ,minoritati si adunatura de mercenari sorosisti ai lui Nicusor Dan .Totul e pregatit.PSD isi sapa singur groapa cu Dragnea care e omul lui Ciolanis.Asa a scapat Dragnea si de puscarie .

brenda spunea...

aici se joaca ceva ..nimic nu este intamplator, asa o sa vedem ce popor .Sa zicem ca ii va sabota din interior , acesti uneperisti nu stiu ce ura are marea majoritate pe BASE si ai lui?sau exista forte care fac alt joc. Dupa cate vedeti si IOHANIS isi pune oamenii lui pe la CC ,netinand cont de nimic, Daca se va sta in case ,va fi va de noi . Asa ca nu sperati ca astia de strag randurile nu stiu ei ceva ;scenariu ; se vor alipii si PD SI UDMR si nu se stie daca nu si PNL ca sa ii zdrobeasca pe PSD ,doamne fereste.

brenda spunea...

URAAAAA ,VALER DORNEANU PORESEDINTE LA CCR. moare IOHANIS DE NECAZ < asa ca mai avm o speranta , acum ar trebuii sa se conteste la CCR tot ce a spus dl HUHUREZ referitor la oug 57 si art 40 si toate prorogarile din celalat 57 '20 ...asa ca atentie ....

micutzul spunea...

PASUL nr. 1 Sorin Frunzaverde pleaca din PDL la PNL...cred ca e pe post de detasament precursor....
PASUL nr. 2 Basescu se preface ca rupe relatiile cu PDL lacrimand in stilul lui...cred ca pentru a nu fi piatra de moara de piciorul PDL si nici ca partidul sa ii stea in calea formarii unei noi grupari politice.
PASUL nr. 3 Formarea PMP si pregatirea gasirii de parlamentari care sa adere la PMP....
PASUL nr. 4 Transformarea PMP in partid parlamentar si pregatirea fuziunii cu PNLPDL...
PASUL nr. 5 Fuziunea si alegerea (hi) lui Baselu ca presedinte al Uniunii PMPPNLPDL....

Distrugerea PNL a fost realizata odata cu retragerea tradatorului ANTONESCU din conducere , aducerea neamtului prin N derogari pana la Cotro...
Ce se doreste ? Simplu.... majoritatea in parlament si base premier...

brenda spunea...

sa ne fereasca dumnezeu , daca basescu ar ajunge preier va fi vai de capul tarii asteia , atunci inseamna ca ne meritam soarta daca stati cu bratele incrucisate si asteptati sa se intample asta , de altfel nici nu ma mir ca se vede ce actiuni au facut rezervistii fara nuci un rezultat ,halal militari ,halal armata ...........

Huhu Rezea spunea...

@brendroza
E o victorie ca Livia Stanciu nu a preluat presedintia CCR.
Un stâlp al regimului ticalos a cazut si de la ICCJ si de la CCR.
Cele 2 institutii vor reintra in normalitate.
Mai trebuie sa cada Kovesi si Coldea.
Cât despre contesatiile cu exceptia de neconstitutionalitate a art 30 din Legea 223/2015, articol modificat de OUG 57, trebuie sa asteptam deciziile de recaculare, altfel ar fi respinse ca prematur formulate.
Slabe sperante ca ca astfel de actiuni in justitie sa fie promovate de activii care deja au primit decizii de pensie. Doar unul trebuie sa se gaseasca si e suficient. Unul care iese la pensie la 56 de ani si are vechime cumulata de peste 45 de ani. Cei mai multi care au cerut pensie in acest an sunt cei cu pensie anticipata partiala, care zic ca au prins pe D-zeu de picioare, daca primesc o astfel de pensie egala cu baza de calcul.

brenda spunea...

da da ,aveti perfecta dreptate , dar cei ce au primit pensie anul acesta sant in dilemma ,ei au crezut ca li se va aplica legea 223 fara ordonanta ; dar stiti ,nepotul meu cu vechime cumulata ,neavand vechime i s-a calculat reducerea din procentul de 65 , era altceva daca se aplica legea in forma ei initiala , tot era putin mai bine . dar asta este ,are pensie ,daca se va reveni la 80 o sa se recalculeze .....daca.... in rest maa bucur ca la CC este un om valoros ca =dl DORNEANU ,cu multe studii etc..de acum insa o sa il vedeti pr BASESCU in curtea PSD unde are biroul UNPR . piaza asta rea nu se lasa ,chiar nu il opreste numeni? sa auzim de bine ,dar nu mai desconspirati ha ha ,

tehnocrat spunea...

Aproape toti , care s-au pensionat dupa 01/01/2016 s-au pensionat cu pensie pt limita de varsta si mai ales pensie pt limita de varsta cu reducerea limitei de varsta. Acestia n-au putut fi opriti de la pensionare, cu toate ca sistemul a dorit acest lucru.
Cu privire la pensiile anticipate, au fost foarte foarte putini doar cei declarati inapti sau apti limitat, de catre comisiile de expertiza medico militara, pt ca n-au avut restructurari sau reduceri de functii, in nici o componenta a SNAp.
Sunt foarte multi care au vechime cumulata, peste 45 de ani, cunosc zeci de cazuri.
N-am auzit sa fie nici o contestatie nici la CPS nici in instanta.
Daca va uitati putin la legea 223/2015 si la M 24/2016 puteti observa ca CPS n-are cum sa mai gresasca. Primestedate in format electronic, pe care le proceseaza printr-un program informatic. N-are nici o responsabilitate privind datele introduse, de legalitatea acestora raspund cei ce le trimit si intocmesc dosarul de pensionare.
Cei care si-au deschis drepturile de pensie dupa 01/01/2016 acum sunt prea fericiti pt a face actiuni in instanta, sunt in stadiul de euforie ca au scapat de sistem.

emillian123 spunea...

....N-ati inteles nimic...!...din TOT.....ce se intampla...!

tehnocrat spunea...

Pt Dl dr. Emilian123
Lumineaza-ne maestre. Sa pricepem si noi ce se intampla.
Va multumesc anticipat.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca pica Kovesi si Coldea s-ar mai racori sistemul! Livia Stanciu va fi in CCR cel mai rau lucru pentru toti romanii! O sula mare si ascutita in coastele CCR-ului, e scula lui Iohannis sa-i faca jocurile si sa-l mai salveze cu dosarele, cu acele case praduite. Numai de nu si-ar face amici si pe acolo. Infectia cand patrunde undeva poate contamina.

Unknown spunea...

@rozabrend, sa nu disperi niciodata, ori fi ei , zeii , acolo sus iar noi suntem jos, cu sperantele si dorintele noastre dar va veni o zi cand zeii vor cobori cu picioarele pe pamant, alaturi de cei ce au DREPTATEA asupra lor.

Iulian Mareș spunea...

Viorel,
Mai sunt cel putin 2 posibilitati de evaluat:
-urcam noi la zei sa ne rafuim
-dam jos zeii, sa simta si ei pamantul sub talpi. Si ne rafuim, aici, jos, pe pamantul nostru.

brenda spunea...

nici o speranta , nu vedeti ca despre militarii in rezerva nu se mai spune nimic ? cine sa se rafuiasca daca sant doar cativa care mai scriu pe aci ,in rest toti tac malc , acele iesiri in strada nu mai au nici o valoare , haita celor care sant la putere s-a marit , intereseil poarta fesul , asa ca nu mai sperati ca nu mai avet la ce .Se unesc tradatorii , se fac fel de fel de formule ca sa se puna capastru oricarei incercari de dretate , pana si DOGARU atat de vocal a amutit , in rest sa fim sanatosi ca vom traii vremuri grele .INFRACTORII LA PUTERE

brenda spunea...

in legatura cu acel COLDEA ,atata importanta i se da degeaba , el nu are atata putere incat sa manevreze justitia , cunosc cum lucreaza aceste servicii -de securitate -asa ca acestea pot doar urmarii daca informayiile pe care lev dau justitiei sant valorificate , atat .PUTERE de decizie nu au , ele doar constata si culeg informatii , ca sa stiti ca inainte de 1989 acestea aveau cam aceleasi atributii , dar tot justitie se rezolvau , asa ca daca pica asta ,nu se castiga nimic ,oinsa daca pica madam KOVESII,DA ASTA E UN CASTIG ,dar sa pice toatas haita in frunte cu cine ii pune in functii . numai de bine .....dle KISS ce mai face oug 57 cu toate cele , ca vad ca ce a hotarat senatul nu are nici o importanta ......sa zicem ALE....luiaaaaaaaaaaaaaaa

CEZAR spunea...

OG.57..ii mai mult decat ..perfecta !! II sublima ....!!!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Cam asa este....ei, noi, parlamentarii, magistratii savureaza vacanta de vara!
Si eu sunt in vacanta, in Ciudad Juárez, Mexic, pe malul stang al Raului Rio Bravo, supranumit si Bestia!
De aici, de la intrarea intr-unul din tunelurile ce duc la V de El Paso/US urmaresc cu emotie beneficiile guvernului Ciolos! Dar, nu este simplu..., caci aici este 02.38! ...-9 ore fata de Bucuresti! La steaua care-a resarit..... / E cale atat de lunga / Ca mii de ani i-a trebuit / Luminii sa ne-ajunga!
Dar, voi reveni la anul!

Unknown spunea...

Azi basina a mai racolat ( cumparat) 12 sparlamentari.Se impute treaba.Inseamna ca Soros nu e multumit de Nicusor Dan ( cu vrajeala pentru tinerii frumosi si liberi cum ca lupta cu ''sistemul'' ticalosit ) si lucreaza la doua capete.E clar ca urmeaza dupa alegeri o alianta PNL-PMP plus minoritati probabil si UDMR .Vn vremuri grele.Se intrevad dupa alegeriv doua posibilitati ca prim ministru : ori basina voda ori ungurul frntuzit Ciolos.De voturi se ocupa softul facut de Moșad pentru centralizarea voturilor la BEC( controlat acum prin reteaua de sateliti Monsad ). Stiu ca nu credeti vi pare SF .E problema voastra. Oricum vor lucra profesioist.Intai insa trebuie facute niste sondaje masluite din care sa reiasa cresterea inevitabila a chiorului .Cred ca o sa va urez din nou ''sa traiti bine''..PS.Credeti ca pe Ciolanis l-au facut guvernator cei de pe face-buci sau cateva zeci de mii de voturi din diaspora? Inca ceva Dragnea e omul lui Ciolanis cred ca ati inteles deja.

Iulian Mareș spunea...

Cezar,
Cata dreptate ai!
Daca-i asa, fa o cerere expresa sa ramai numai tu cu prevederile ei, benefice!
Ti s-a tocit spiritul revolut si esti multumit?
Ok! Scrie o scrisoare deschisa de multumire lui Ciolos, Motoc, gl. Iliescu,....poate si Macovei, prin M10!
Succes!

Unknown spunea...

https://ceicunoi.wordpress.com/2014/01/10/romania-2014-peste-100-de-probleme-o-singura-cauza-am-fost-colonizati-suntem-sclavi-moderni-si-traim-intr-un-sistem-de-exploatare-ascuns-constientizarea-adevarului-dur-e-prima-etapa-in-salvarea/

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Cezarica, cu madam OuG 57 am o relatie sexoasa si atat de intima, incat pot sa ajung si la orgasme, daca o duc pe centura in intimitate si-o asez pe bordura art 40! Pe emitentii ei nu-i exclud s-o insoteasca in aceasta aventura de neuitat!

mosmartin16 spunea...

Huhu, de unde ai scos-o pe aceea cu "cei mai multi care au cerut pensie in acest an sunt cei cu pensie anticipata partiala" ?!!! Uita-te - te rog - in legea 223, la conditiile de obtinere a pensiei anticipate partiale ! Numai bine !

brenda spunea...

asa va trebuie ,

Huhu Rezea spunea...

@mosmartin
Ma bazez pe multitudinea de intrebari care s-au adresat blogului din partea celor interesati de pensia anticipata, de comentariile celor care isi doreau sa iasa din sistem sub orice forma, mai ales la MAI si Servicii, si pe dispozitiile Legii 223 care incurajeaza iesirea la pensie anticipata, spre deosebire de Legea 263, care ii sanctiona pe cei cu vechime efectiva mica.
Spitalele militare au fost asaltate pentru internari in vederea trimiterii la Comisiile medicale cu propuneri de clasare ca inapt sau apt limitat de cei care aveau vechime cumulata de 25 ani. Acestora nu le-ar fi fost avantajoase prevederile Legii 263. Pe cand, potrivit L223 obtin o pensie apropiata de cei cu vechime de 30-50 ani vechime.
La fel se intampla si cu pensionarile la limita de vârsta redusa, potrivit art. 21.
Discutia a pornit de la opinia ca nu ne putem astepta ca aceste categorii de pensionari sa conteste art. 30, modificat de ordonanta.
@corneliu
Poti sa-l tragi pe centura si pe cel care ridica osanale Ordonantei.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Huhurez: Ha, ha, ha! Cezarica mi-e prieten, insa il pot ruga sa-mi fie sef de galerie, sa ma incurajeje cu vuvuzeaua si paraitoarea din dotare la depunerea icrelor, dar tinand cont ca e de partea cealalta a peluzei trebuie sa ma incurajez singur! Am nevoie si de logistica, pentru ca nu-mi ajunge doar cofragul cu oua din dotare, iar voluntarii-s pe plaja la bere si mare!...

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Daca vrei, iti fac chemare in Mexic si vizabo obtii in 2 zile! Pentru 10 ani!
Din Juarez, prin tunel, trecem in US si ne stabilim in Texas! Pensia o primim pe card....sa fie Visa sau Mastercard!
Se traieste decent, fara grija zilei de maine, cu cel putin 1500 $/luna!
Astept sa te hotarasti! ....ai telefonul si adresa mea de e-mail!

brenda spunea...

pe cei cu vechime mica i-a sanctionat legea 223 dar ciuntita prin aplicarea acelui procent de 65 . aau ajuns astfel la 47 ,42 ,37 .......daca se aplica legea asa cum era li se calcula din 80 minus 1%la lipsa vechime , DAR ASA ESTE S-AU BUCURAT DEOARECE PE 263 NU LI SE APLICA DREPTUL OBTINUT PRIN CONDITIA SPECIALA DE MUNCA. in PLUS AU PUTUT IESI LA PENSIE SI CEI CARE PLECASERA DE MULT ,INAINTE DE 2000, CU VECHIME CHIAR DE 1O ANI , DA ESTE UN CASTIG 223 , dar era bine sa o fi lasat macar astora asa cum era ea in original nu ciuntita cu art 40 .In ceeace privesc pensiile celelalta nu am ce zice , trebuie vazut cum se pot indreta acele art , nefavorable tuturor , ex ; pe ultima decizie de pensie vecghime de 70 de ani avnd grupa AC ,asa ca aici se duce de rapa tot ce e in afara celor 45 ani . Totusi eu cred ca ceva se va face .

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
O intrebare, pls!
In decembrie 2016, art.40/OUG57 se va mentine?
Daca nu, cum vezi rezolvarea? Categoric, privind L223.

Huhu Rezea spunea...

@mares
Viziteaza linistit Mexic si Uniunea Sovietica Ailalta(USA). Nu duce grija art. 40 din OUG 57!
Deputatul Mircovici a zis ca poate sa ramana asa si câtiva ani.Daca vor castiga alegerile taietorii de pensii, zic eu.
Nu cred ca in singura luna de lucru din ultima sesiune, inainte de campania electorala, Camera Deputatilor se va invrednici sa dezbata legea de adoptare a ordonantei.
Si, daca o va face, va alege cea mai facila cale, respectiv adoptarea formei care a trecut de Senat, cu maxim 100% din baza de calcul, in care intra si sporul pt.PS si cel pentru OMM.

Iulian Mareș spunea...

Huhu,
-stiu ca nu vor avea timp de noi, noii parlamentari....poate prin februarie 2017!
-este f frumos in Mexic!
-ma gandesc la rezidenta si...de ce nu, cetatenie!
-am invitat-o si pe Brenda, ca sa nu mai sufere din pricina ordonantelor!
-mancarea este ieftina si buna, cam condimentata, dar merge cu ceva tequila cu sare pe dosul palmei si michelada dimineata!

AndreiPopa spunea...

Imi puteti spune ziua din luna in care se primesc pensiile militare? Multumesc

AndreiPopa spunea...

e f deranjant sa incerci un dialog cu cineva, dar ce postezi sa apara dupa o ora sau mai mult...dezamagitor!

Unknown spunea...

UNPR, actuala balama a PMP-ului (citeste Basinescu) a fost si balamaua pe care s-a bazat PSD-ul. Nu mai mangaiati pe crestet PSD-ul, sunt cei mai mari ipocriti. Au promis cu nemiluita si au facut de asa fel ca sa nu poata sa se faca nimic pentru militari. Ceilalti macar spun pe fata ca urasc militarii si fostii militari. Criptocomunistii din PSD ne vorbesc frumos si ne dau la oase pe sub masa. Sa le dea Dumnezeu succes in alegeri si lor si alorlalti dupa cat sunt de onesti.

Huhu Rezea spunea...

@Sfara
PMP nu mai poate fi balama, daca se desfiinteaza. Balama poti fi pe lânga partide mari, nu pe lânga ceva mai mic.
Nu credeam ca printre militari mai sunt asemenea specimene talibane.
PaI, daca astia care au mai facut ceva pentru militari sunt criptocomunisti, nu-ti doresc decât sa ai parte de anticomunisti taietori de pensiii militare
Mi-e sila de fosti comunisti care se dau anticomunisti.
@Popa
-E deranjeanta moderarea, dar nu stii ce sunt in stare sa scrie unele catane neserioase sau puse special sa compromita site-urile de informare pentru militari.

-Daca primesti pensia pe card, virarea se face in functie de banca, intre 10-13 ale luni.
Daca primesti pensia prin posta, planificarea este facuta de aceasta in ordinea alfabetica a pensionarilor pentru o localitate, pensia putand sa intârzie pana pe 22-25.

Unknown spunea...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=802695073191149&id=100003519908798&_rdr

brenda spunea...

dle MARES . dece in MEXIC ,eu plec la MOSCOVA , sa vezi ce interesant este
\sa vizitezi TUMUL, sau sa te duci sa vezi BORODINO, sau sa te duci PLANETARIUM . Acolo vezi rusoaice blonde frumoase . asa ca lasa nu te gandi la grija mea pentru ordonanta aia , eu am pensia pe care te asigur ca nu o sa o ai niciodata ,gija mea este pentru altii mai loviti de acesasta . EU nu sant dintre cei care se gandesc doar la ei ,asta este . Ceva se va intampla dupa vacanta parlamentara si cu aceasta ordonanta Ditractie frumoasa in MEXIC si eu zic sa ramai acolo.

Iulian Mareș spunea...

Asa da, acum avem si tichie, cei drept de aur nu de margaritar!
Stema tarii a fost modificata! Cea veche ne tinea pe loc!
Bravos J!




Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@Sfara Gheorge si cei de dreapta: Nu stiu ce varsta ai si cate pensii ai primit pana acum, dar tine minte de la mine, tata mosu'care primesc pensie din 1989, de cand am fost scos din motive de sanatate: Absolut niciodata nici un partid de dreapta n-a marit, decat intr-o faza Tariceanu la debutul ciumei portocalii, pentru ca ciumele astea doar ne-au ignorat sau au taiat cu bestialitate, ori au regulat pensiile de au facut un dezastru, irecuperabil vreodata! PSD au marit in permanenta, ca mult, ca putin, dar au marit, au dat sperante si nu ne-au tinut cu inima si sufletul la gura, intr-o perpetuu amenintare cu razuirile ca ciuma dreptei sifilitice, mutante si autiste! Dar, ca batjocora si drujbareala criminala venite ca din aceasta parte a dreptei fata de pensionari si toate categoriile, nu veti vedea si nici n-ati vazut la PSD! Va dau un sfat tuturor: Fereasca Dumnezeu sa vina la putere dreapta acum! Fereasca sfintii ca USB masonic si sorosist de tradare nationala si iresponsabila, chiar golaneasca, sa se transforme in USR, si uniti cu liberalii si PLM Basau Troscau( PMP nu mai e la moda!), puteti de pe acum sa va faceti pe comanda funii si sapunuri de calitate! Chiar si sicrie!

brenda spunea...

SPERANTA ESTE HYANA SARACULUI, asa ca sr va trai asa de acum incolo , vedeti bine ca sant haite nu partide , daca au pus mana pe averi , se vor uni haitele si vor sfasia pe oricine va incerca sa le ia prada , PRADA fiind tara asta cu tot ce mai are ea ., asta ati obtinut ;libertatea de a murii cu speranta suflet .Asta se intampla ca nu mai avem oa,eni capabii de sacrificiu ,stau in case si scriu , si scriu si sctriu .............asa ca scrieti ca atat faceti ,pana cand nu luati bata in mana ,pana atunci scrieti .deci SPERANTA ESTE HRANA SARACULUI .

brenda spunea...

si cu statutul acela pus in dezbatere ,cum a ramas?

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Sa traiesti in Mexic e o adevarata aventura! Rata criminalitatii este foarte ridicata, in plina strada au loc schimburi de focuri de arme intre bandele rivale, taxa de protectie e la ea acasa, caldura torida nu se potriveste europeanului venit din zona temperat continentala, la tot pasul te pandesc primejdii de tot felul, insectele sunt vorace si agresive si transmit boli grave, in zonele de periferie colcaie de serpi veninosi si scorpioni...In consecinta, nici daca as avea pensie de 10.000 lei si sa mi se ofere o casa gratuit nu m-as incumeta sa locuiesc in aceasta tara, foarte frumoasa de altfel, dar in care te padesc pericole pe care reclamele nu ti le vor evidentia niciodata!

In America nu-i trai pe vatrai, cum s-ar crede. Acolo nu exista termenul de empatie si solidaritate intre vecini, oamenii sunt reci, fiecare trage si trieste egoist, doar pentru el, te simti izolat si marginalizat ca pe o insula in largul oceanului si nu vei gasi un ajutor sau sprijin ca la tine acasa, in Romania, chiar asa cum suntem noi saraci si prapaditi in Europa. Daca ai calcat pe bec, daca nu ti-ai platit la timp taxele, impozitele si alte facturi aia nu se joaca cu tine: Bulaul, amenzi uriase, sechestrul si azvarlitul in strada, fara nici o mila sau ajutor de la nimeni! Caii verzi pe pereti nu sunt de vanzare, doar visatorii la filmele americane ii pot calari!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Coroana regala din stema e un obiect de artizanat si idol pentru cei care venereaza regalitatea. Reprezinta lasitatea si impotenta clasei si partidelor politice ,,istorice'', astazi de dreapta sau disparute definitiv din Istorie, de a numi un rege de vitza romaneasca pe tronul Romaniei si de a aduce pe tronul romanesc gunoaiele lepadate ale Europei! Tot ce-au zvarlit aia de rau la tomberoane, le-am adus noi de bune pe pamantul sfant al Romaniei! Lachei si slugi au fost toti politicienii si adulatorii din partea dreptei politice, dezonorati, umili si calcati in picioare vor muri! Servili si plecati au fost, asa sunt si astazi in fata Europei, illuminatilor masoni perciunati si sorosisti, vanzand tara pe nimic si primindu-si argintii tradarii cu nerusinare!

Un simbol precum motzul de pe un rahat, mare cat o basca de tractorist, si la umbra caruia dreapta sa-si citeasca doctrinele tradarii de neam si patrie! Pe garleaja mea nu pot intra doctrine, simboluri si insemne straine, asa cum in constiinta mea nu primesc gunoaiele si putregaiurile straine de rasa, neamul si Romania mea! Ce bine e sa mori cu constiinta impacata si patriot!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Nu merg la Moscova nici in lanturi!
Au facut fisa cu mine si ma cauta sa ma gadile la talpi!
Am ales Mexic pt ca eu cant la chitara si vreau sa devin un veritabil mariachi!
Am o pensie de aprox 2750 € si cu cea a dumitale traim imparateste!
Daca vrei sa vii, pe 22.07 fac comanda anticipata pt 2 bilete de avion, numai dus!
Sfat....nu mai merge la rusi! Risti sa nu te mai intorci, daca afla ca sotul s-a batut cu ei, pe frontul nevazut!

Iulian Mareș spunea...

Corneliu,
Este f frumos la Juarez chiar daca i se spune Bestia!
Crezi ca este mai bine la noi?
Am ales, merg sa vad si aproape sigur ma voi stabili acolo!
O vila cu 5-6 camere si o piscina ma costa chiria pe luna 4-500 $/luna, inclusiv facilitatile!
De droguri nu ma tem, caci speranta de mai bine a devenit un drog real aici!
Te voi invita!

Unknown spunea...

Iluminatii sunt cam suparati pe Franta magrebiana .Ce e aia stare de necesitate ,acum prelungita iar 3 luni ? Pentru instaurarea deplina NOM ""e nevoie "" si in UE de o lege similara ’ ' patriotic act'' care v- a permite ca toti cetatenii sa devina zombii ca in SUA ( care sunt ''liberi '' doar la tv exact ca si romanistanii). Atunci ca prin minune actele teroriste vor inceta .Probabil in viitorul apropiat microciparea pentru vulg ''v- a rezolva'' toate problemele si ''von traii '' fara sa stim ca suntem morti deja.Cum zic stapanii planetei ''Odi profanum vulgus

Unknown spunea...

Umeras de ce tie frica de rusi ? Se spune ca unele conserve au uitat.😂 Si daca din decembrie dispare cumulul avantajos (asta e sigur)si baga astia forfetarul ( zvon) s- ar putea sa mori de foame in Mexic

Unknown spunea...

Bravo Corneliu .Superb comentariu.

brenda spunea...

imi pare rau ,dar chestia cu 2700 euro .e un vis al dumitale , eu am fost inainte de 1989 si la rusi si la viena si in japonia si in polonia ......pe linie de seviciu .Cunosc viata lor si din est si din vest , =o sa o doreasca sa o mai aiba ,dar va fii aleluia , ii cam cauta teroristii , asa ca lasa ,du-te pe la rusi ca acestia afla ca sant patrioti . Sotul meu a fost la rusi sa invete la LENINGRAD, acum se duc sa invete la LONDRA .unde o sa ii alerge cu matura , asa ca nu am treaba cu rusii ,mai degraba ma feresc de astialalti ,fiinca daca ii cauta islamistii pe astia sa nu de si peste mine asa ca ......

brenda spunea...

aaaaaaaaa da sotul s-a batut cu ei pe frontul NEVAZUT ,inteleg , da el in mod deosebit s-a batut cu ei. DACA ar mai traii s-ar bate pe frontul acesta din tara , tara asta care este deja in razboi ,da .al treilea razboi este deja , batalia pentru resurse , razboi economic .razboi moral ,acest razboi vad ca il accepta poporul nostru , dece nu mai iese instrada asa cum a iesit in 1989 ? va spun eu;; nu mai are cine sa il scoata.,cei ce au facut-o odata ,nu o mai fac ca deja au pus mana pe ce voiau sa puna , santem in lanturi ca sui cei de la Berevoiesti . dar lanturile astea ale nostre imbraca diferite forme ......asa ca stati si scrieti

tehnocrat spunea...

Pt Brenda
Ati precizat faptul ca Dl Mares nu va avea niciodata pensia dumnravoastra.
Pensia dumneavoastra se datoreaza muncii dumneavoastra inainte, pe timpul sau in primii ani dupa decembrie 1989 ?
Deplasarile dumneavoastra in Rusia sunt "sponsorizate" ?

Unknown spunea...

Umeras nu inteleg de ce ai nevoie de Brenda in Mexic .Invita si tu un baiat de baiat.Ti-l recomand pe Cezar.Nu te va refuza (niciodata) sigur .

brenda spunea...

mai TEHNOCRAT ,se pare ca esti tot asa de tehnocrat ca si CIOLOSI baci, frantuzitul . daca te intereseaza pensia mea este de DE urmasi , te fra,manta asa de tare asta . da pensia mea imi ajunge ,pentru mine este mare , dar esti se vede patimasi ,nu mai fiasa de malitios .Inca ceva ,daca ramaneam la pensia mea era cu ceva mai mica , dar tot imi ajungea , statul roman fsace asta , nu figurez pe lista celor platiti ca acum de afara, daca iti pui asemenea intrebari inseamna ca esti in tema .Mai bine vezi ca o sa iti recalculeze pensia si sa vezi atunci ....

brenda spunea...

deplasarile mele in RUSIA au fost sponsorizate de la locul de munca din romania , de la camera se comert exterior care rea inainte de 1989 , da , deplasaile in interesul serviciului , nu al meu , asa era atunci , faceam ceva pentru aceasta tara ,pe care acu ati lasat-o sa o sfasie haotele de politicieni imbogatiti si din munca mea . poate si a dvs ,\. Lasa acel mod insinuos ,la mine nu tine . tu ce i facut pe vremea aia ? ai tras cu prastie dupa ciori? dle TEHOCRATde dambovita

Iulian Mareș spunea...

Vasâli,
-vezi ca sari calul si asta inseamna ca ti s-a lipit cinzeazeaca de mana si ai aboandonat mopul
-daca persoana nu-i de fata, inseamna barfa, chiar si pe net
-locul tau este in Cecenia, de te-ai numi Dudaev si ti-ar place, ... caci are radacina duda
-pune-ti si tu un alt nume....ceva gen Gheo Maniacul sau Carlos Matza, Maidanezul, cum iti place
-nu du tu grija altuia, privind cuantumul avantajos, ca doar cainele moare de batran si prostul de grija altuia
-esti varza! Ce cuantum avantajos sa am, daca eu am iesit de curand la pensie? Uiti si te inteleg.....de 3-4 X, ulterior Nu! Trag concluzia ca de vina e boala aia nemteasca.....se explica predilectia pt mai multe nume......uitai pe seara sub ce nume ai postat dimineata!....deh, octogenar!
PS-mai citeste si in spate!
Esti si un pic amuzant....., mai ales cand scrii, postezi, stergi, scrii, iar stergi! Un fel de n-ar mai fi!

iceparu spunea...

Vasilica,iar te-au scos rromii la mangaiat? Parca spuneai cu ceva timp in urma ca va dispare cuantumul avantajos in iulie nu in decembrie.Iar dai cu oistea in gard.Ce logica are afirmatia ta daca astia si-au propus sa-ti calculeze pensia in termen de 2 ani?Ai grija ca ceeace iti doresti s-ar putea sa se intample.Probabil ca nu esti singurul caz de schizifrenic.Ma asociez afirmatie lui Mares."cainele moare de batran si prostul de grija altuia".

tehnocrat spunea...

Pt Brenda
Nu marsati si nu ne considerati pe toti sub nivelul dumneavoastra.
Ati spus ca ati lucrat in comertul exterior, nu cumva la Dunarea ?

Ce va spune dumneavoastra fratii Paunescu, Catarama, Voiculescu si altii de seama lor ?
De ce ati acceptat 50% din pensia sotului dumneavoastra si nu pensia dumneavoastra cuvenita contributiei dumneavoastra la pensie ?
Slabiti-ma cu Dambovita, eu si toate rudele mele au trait sau traiesc in 7 judete din centrul tarii.
Ciolosi pt mine este o expresie antidemocratica intr-o tara nedemocratica.
Un guvern si un premier in conformitate cu CONSTITUTIA ROMANIEI rezulta dintr-o majoritate parlamentara formata din partide votate de romani.

emillian123 spunea...

Pt. Tehnocrat:..trecand peste nota ironica din comentariu.., e o cale lunga ..pana la ..."maestru"....dar -ma refeream la comentariile-multe dintre ele-politizate excesiv de catre cei care-chiar nu au inteles ca-in cazul nostru-al pensionarilor-"la mana" guvernantilor(ca termen generic -pt. toate cele trei puteri din stat+ presa aservita) nu e cazul sa-si manifeste "adoratia"-pt. ca oricum- nu le foloseste la nimic(decat in situatia celor care-chiar au "ceva" profit-pur material -si pe acestia -pot sa-i inteleg...!);
eu cu "experienta"....practica acumulata in acesti cativa ani-de dupa 1989(si mai ales dupa1999...!=pt. care -am probe...) -va pot afirma-cu mana pe inima-ca toate guvernele-indiferent de "culoare"sunt la fel de ABUZIVE-adica- (in ton cu dezbaterile recente asupra acestui termen, orice s-ar spune: ABUZ din partea AUTORITATII=inseamna ILEGALITATE...!)-toate INCALCA PROPRIILE LEGI (oricum -PREMEDITAT SI PERVERS FORMULATE-pt. A PUTEA FI INCALCATE...)-"fara sa clipesca"...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Iuliane, am refuzat sa ma duc in Luxemburg cu avionul pentru ca sufar de claustrofobie, m-a dus fiu-meu cu masina: O zi a trebuit sa strabata Romania de la Onesti pana la granita pe cele mai nenorocite drumuri din toata Europa de si-a harbuit masina Audi A6, acolo noaptea am dormit la un motel, apoi a doua zi a traversat Ungaria, Austria, Germania si Luxemburg intr-o zi pe niste autostrazi ca sticla! Eu nici cu liftul nu urc etajele, tragandu-mi-se de la un blocaj intre etaje de o noapte la un hotel militar din Braila, insa cred ca baut bine m-as incumeta, dar numai de nu mor de altele din cauza alcoolului ingerat! E departe Mexicul, si la pensia mea ar trebui sa astept mileniul patru, oricum iti multumesc pentru intentia generoasa!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Pe blog s-au incins gratare cu bunatati din dotare! Ce miroase a fripturi imbelsugate de cotlete aromate si carnati de Plescoi sa stinga pofta din noi, la urma udate c-o stacana cu cel mai bun vin din crama! Poftiti la gratarul incins daca aveti ceva de zis!

Unknown spunea...

Pentru cei doi puisori fierbinti, umeras si itic-paru .Am spus de ''n'' ori.Cuantumul avantajos nu va mai fi in vigoare din (cel mai tarziu) luna decembrie.Eu nu sut baba Vanga sa va dau data exacta (si nu am spus niciodata de luna iulie)Si inca ceva am informati (de la mutu) ca se lucreaza si la introducerea impozitului progresiv ( dupa alegeri) exact ca in majoritatea tarilor UE.Ca nu va place e altceva...

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Uite, desi am fost educat anti sovietici si rusi, dar eu mi-as alege ca resedinta de sedere aceasta tara! M-ar atrage pestele pregatit de ei in toate felurile, veselia lor si spiritul entuziast si de gasca, pietele lor libere, bogate-n toate produsele atractive, multitudinea de muzee si obiective turistice, clima placuta vara si iarna avand asigurata caldura la inalte standarde, forfota vie a strazilor, infractionalitatea stradala restransa si tinuta sub control, spiritul lor primitor si de bune gazde, Transsiberianul si Siberia cu taigaua ei, muzica lor traditionala si vesela, ciudatenii la tot pasul si patriotismul lor sincer, nemaizicand de rusoaicele focoase si generoase la deschiderea portofelului cu verzisori! N-as mai fi deepresiv in mijlocul lor, m-as simti bine, debordant, fericit si liber!
La ei, Lenin si Stalin sunt eroi, la mine, in Romania, Maresalul Erou, Ion Antonescu, si scriitori, precum un Eliade, Blaga si altii, chiar si mari preoti, de talie internationala, sunt interzisi, iar Eminescu este batjocorit si facut criminal de un autist si mutant perciunat ca Patapievici! Aceasta-i motivatia mea pentru atractia fata de Rusia, politica fiind exclusa din ecuatie!

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Daca se vorbeste de terorism, eu as propune Europei ca pentru fiecare om ucis de un musulman religios, sa fie expulzati la nimereala cate 10.000 de musulmani pe serie in tarile de origine! Va asigur ca in scurt timp se vor opri macelurile, chiar dintre musulmani eliminand teroristii din randurile lor, fie prin denunt, fie ca teroristii vor fi gasiti morti si azvarliti pe coclauril de la periferiile oraselor chiar de catre conationalii doritori de un trai european in limitele normalitatii!

brenda spunea...

deci dle TEHO CRAT. pensia mea contributiva era cu putin mai mica ,legea imi da dreptul sa optez ,deci am lasat pensia mea la stat cu contributie cu tot , la stat la pensiile civile , draga dle . sa ii spui sotiei dle .sa nu faca ca mine ,sa nu upteze , sa stii ca si sotiile care nu au lucrat nuiciodat pot obtine 50%din pensia intretinatorului , deci ia vezi cum este ,e drept ca aceea sa obtina pensie nelasand pensia ei ? deci eu 50% care am muncit 30 de ani si alta care a stat acasa la cafea cu vecina tot 50% .SOTIA dle cum este >casnica? daca te duci susssssssssssssssss ea poate lua pensie de urmasi ,ASTA este LEGEA ,\. repet am lucratla camera de comert a romaniei 31 de ani . cu VOICULESCU nu am avut tangenta personal dar ii stiam pe toti ,fiindca erau persoane care plecau la trative in steainatate , desigur ii stiam /mai vrei ceva . ? nu te m,ai necaji . subnivel esti fiindca nu se trateaza asa cineva de pe ascet spatiu care are alta menire .;REZOLVAREA sau cum sa revolvam mizeria facuta legii pensiilor militare De acum pa si la toamna

brenda spunea...

dle CORNELIU imi place tot ce ati spus aci , eu am avut prilejul sa trec pe langa CAMCIATCA am ajuns la HABAROVSK .apoi la NAHODCA ,am vazut poporul de rand , apoi cu vaporul dela NAHODCA la YOKOHAMA ........la intorcere am vazut ca oamenii sant asa ca noi ,nu au chef de razboie ...doar politicienii ne invrajbesc ....cu bine .ne vom mai intalni aci cand vin aia la parlament .sanatate

brenda spunea...

te simti ofensat ,domnule tehnocrat? dece ,draga . ? vad ca esti foarte inversunat pe modul cul imi iau eu pensia ? e lege care imi da dretul sa optez . am optat asa cum am spus ,pensia mea contributiva pe o durata de munca de 30 de ani la c amera de comert era cu ceva mai mica , sa ii xspui sotiei dle sa nu opteze daca tye duci la cele sfinte ,poate nu a lucrat nicaeri .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Brenda, nu te necaji! Aici, unii poate vor sa faca glume sa destinda atmosfera, important este sa fii sanatoasa sa traiesti foarte mult pentru a te bucura de o pensie meritata! Vor veni guvernanti cerebrali sa indrepte lucrurile si sa spulbere ideea de retezare a cuantumului avantajos, asa cum sunt strecurati unii sa ne inoculeze aceasta idee precursoare guvernarii autiste de tehnoretardati care ne vor pensiile mutilate! Sfarsitul lor inevitabil se apropie la toamna si nu vor mai reveni niciodata, daca si noi intelegem cu totii ca dreapta in Romania insamna o banda de criminali de pensii si salarii!
Da, Rusia este frumoasa si romantica, politica lor nu ma intereseaza catusi de putin, dar nu-i consider prosti sau violenti daca-si apara interesle proprii si nu permit Americii si Europei sa-si arate coarnele de drac! Nu apar Rusia, ca nu sunt avocatul diavolului, dar America a intrecut orice natiune prin razboaiele ce le-a initiat si le mentine pe toata planeta, acum tarand in actiunile ei nefaste si blanda Europa! Terorismul s-a nascut in urma actiunilor nesabuie ale Americii!

Iulian Mareș spunea...

Brenda,
Uite, m-ai convins! Schimbam destinatia!
Alege intre Cuba si Chile!......sper ca mai ai ceva cunostinte pe acolo!
Anul trecut am fost cazat la H10 Habana Panorama si a fost excelent, chiar daca are 4★! Plaja hotelului era superba si eram paziti de politie cu AKM pe antebrat!
Cu rezervare anticipata, cam 600 lei pe noapte, alls inclusiv!
La vila este mult mai ieftin, iar daca inchiriezi o casa pe minimum 6 luni, te-ai scos!
Marfa cautata...laptop, telefoane mobile, casti pt tel, stik-uri de memorie, microSD, camere foto-video digitale....etc! Dolarii US au cautare!
Ce ne mai trebuie razboiul asta? A fost al nostru, acum gata!
In 3 zile ai si viza, inclusiv pt ambarcare, intrucat ancoreaza multe nave de croaziera!

https://www.mae.ro/foreign-missions/3515

Iulian Mareș spunea...

Vasâli,
Observ si recunos...cu satisfactie, ca afirmatiile tale, anterioare, privind extinctia neuronilor si implicit a sinapselor, prinde contur ireversibil!
Referitor la ultima ta postare de aici, te invit sa recitesti postarea mea din 15.07 ac, orele 17.07, doar alin 5 si 6!
Apreciaza faptul, ca nu doresc sa te fortez! Exercitiile de scris si citit-povestit ajuta mult, dar am certitudinea ca pt tine se potrivesc, numai ca este prea tarziu!
Recomandarea medicului: -trebuia sa incepi de la 6-7 ani!
In concluzie: este bine sa insisti, dar nu se potriveste!.....si eu nu port vina!

Iulian Mareș spunea...

Waw!
Uite ca unii mai vor si mai si pot!

http://www.dcnews.ro/mobile/stare-de-alerta-in-turcia-armata-a-luat-controlul-asupra-arii_511029.html

Unknown spunea...

@ Corneliu
Nu sunt de nici de dreapta si nici de stanga, nu am afinitati pentru niciun partid politic. Eu constat, cu mari regerete, ca si aia si ailalti ne iau la misto, fac experimente si nesocotesc legile pe care tot ei le-au dat. Oricum, multumesc pentru un comentariu decent!

Huhu Rezea spunea...

@sfara
Stiam ca maramuresenii sunt oameni verticali, nu niste derutati ca oameni si ca orientare politica.
Daca nu te regasesti in nciun partid de astazi esti un dezorientat, pupatoriu de PD .
Evita sa mai scrii aici ca nu te mai public.