Un produs Blogger.

joi, iulie 21, 2016

Treceti batalioane romane Carpatii, in sens invers.

15 comments
Cunoscutul cantec ostasesc" Treceti batalioane române Carpatii! era un indemn pentru eliberarea Ardealului de catre batalioanele din Regat.
La ce s-o referi lucrarea de disertatie a masterandului Vladimirescu, premiata de ancmrr? Sa fie o retragere strategica?

Comunicat ancmrr din 18 07 2016
În baza Protocolului de Colaborare dintre Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”  şi  Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere „Alexandru Ioan Cuza” (A.N.C.M.R.R.), şi conform tradiţiei de aproape 24 ani, în perioada 11-12.07.2016, o comisie a A.N.C.M.R.R. formată din: preşedinte: general (r) prof.univ.dr. Mihai ILESCU şi membri: general-maior (r) prof. univ. dr.Constantin MIHĂLCIOIU, general-maior (r) dr.Marian BUCIUMAN, general de brigadă (r) ing. Gheorghe GÂRLEA şi colonel (r) prof.univ. dr. Eugen SITEANU, a evaluat cele mai bune lucrări de disertaţie ale masteranzilor Facultăţii de comandă şi stat major,  Promoţia 119 – „Andrei Mureşanu 200” şi a decis oferirea premiului (în valoare de 1000 lei) şi diplomei A.N.C.M.R.R. pentru lucrarea „Deplasarea brigăzii mecanizate din depresiunea Transilvaniei în Oltenia, în vederea trecerii la apărare, în context întrunit”, autor maior Petrişor-Iulian Vladimirescu.
Festivitatea de absolvire la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"- foto Valentin Ciobîrcă

15 comentarii:

Unknown spunea...

@ Huhurez !. Multzumesc pentru intzelegere !. Era despre faptul ca zile intregi n-am putut accesa blogul. Cat despre doctorate , pe vremuri era mai greu sa iei nota mare la o lucrare de abs. a sc. profesionale - cand aveam invatzamant , cand aveam o tzara, cand eram un neam !!. Acum e precum in Turcia - uitatzi democratzia , totul e pe interese !. Ma intreb de facea Yanukovici cu maidanezii Kievului ce face son of the bitch Erdogan , uau , ce-ar mai fi behait , scheunat , mugit plini de spume si madam ,, fuck eu '' , si McCain no brain , si toate haitele de imbecili degeneratzi ce vomita democratize si pe gura si pe cur ?!.Da n-o sa auzi un mieunat - ba' un lacheu soogaci de mataranga de licurici zice pe blogu-i de anal-ist ca de-aia se vede shakalu' turbat cu Putin , sa mai primeasca instructziuni !!!?????. Si un salut pentru Corneliu , unul dintre putzinii ce le spune pe nume fiilor de catzele si de talhari , haitei de otrepe ce-au pus mana pe-aceasta tzara !!!!. Ei si-au luat tzara-napoi !!!. Noi ramaneam fara nume , fara tzara !!!!. B lestemat sa le fie neamul -sterp !!!.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Sa ne traiesti, M. lupi si esti tare ca le-ai fript-o! Doctoratele si masteratele astea pe 1000 de lei remunerate la mistocareala pare sa fie o farsa buna de la fosta revista de humor, Urzica! 1000 de lei costa hrana supliment de cotoiala a unui caine in perioada caldurilor de innodare! Pe zi ( haleala afrodisiaca, hormonei tropotzei, biberoane de viagra, folicesteina, halca de macra, etc) Dar stiti ce conteaza de fapt, fratilor, cu droaia de generali din spatele spatelui doctorandului?! Afisarea publica si fizica si icadrarea in randul doctoranzilor pe melodia de mars funebru, ,,La moartea lui Lenin,'' sa dea bine la Cimitirul Ghencea militar cat si la pompele funebre ale blogurilor care le-au papat ani de zile banii fraierestenilor de la sindicate, fara sa li se faca un dram de dreptate! Mai lipsea din cadru si Anghela Merkel Hloci Golashi cu amanta din postarea de pe fb unde i se subliniaza apucatura lesbi si tavalelile dracului, cu flocaiala in asternuturi, dintre maldarele de vergeturi in osanza si tanara prospatura! Gheneralii au activitati simpatice si zgarcioage de cativa lei negestanti, iar noi aici ne batem tartacutele pentru drepturile noastre, fara ca ei sa-si strice substanta cenusie cu fraieri ca de-al de noi! Uite, si de aia tace porkul in papusoaie cand afara-i harmalaie si toti se vaita de fomalaie!

Unknown spunea...

Astazi am primit decizia de pensionare,45 ani si 1 luna vechime totala,prin limitarea de 85% mi-au taiat 9% din pensie.Pe cine trebuie sa dau in judecata pentru asta?Am de gand sa ma razboiesc cu ei in instante!

brenda spunea...

ce s-a discutat la MAPN privind statutul cadrelor miliyare ,stie cineva?

Huhu Rezea spunea...

@nad rot
Practic v-a fost anulat dreptul de pensie suplimentara pentru care ati contribuit peste 25 de ani.
Procedati conf art 97- 105 din lege, pentru a indeplini procedura prealabila ininte de a sesiza Tribunalul.
Comisia de contestatii nu poate rezolva favorabil cererea, pentru ca nu poate. dispune peste prevederile Ordonantei.
In Tribunal ridicati si exceptia de neconstitutiona
Itate a art. 30 modificat de Ordonanta, asa cum gasiti mai multe articole pe acest blog.

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Ehei, @nat rot, de cand tot latru eu pe aici la luna ca va veni ziua cand cei care au votat cu dreapta basist iohanista vor veni pe aici cu ochii in batista sa se planga de razauiri! Eu nu zic de dumneata, si asa esti necajit, nu mai dau cu parul la carul cu oale sparte, dar stai sa vezi ce satisfactie o sa am cand acei lingai basanisti-iohanisti fripturisti vor veni pe aici sa hohoteasca, si ce satisfactie o sa mai am vazandu-i cositi la brazda si la sange! Acesta e doar inceputul! Hai, la toamna va mai duceti tot asa buluc si ca bezmeticii sa-i aduceti la putere si cu labele pe pensiile brotaceilor? Si inca habar nu aveti ca ei clocesc ca pensiile institutiilor de forta iar sa le faca civile, habar nu aveti, pentru ca nu urmariti discursurile dreptei, dar orbeste ii votati sa va aliniati la moda occidentului! Acum buluciti-va la cei mai periculosi dintre toti: USB versus USR! CE-O SA VA PUNA CHIELEA SI PENSIILE PE CIOMAG ASTIA! Eu, desi n-am vehimea permisiva unei pensii mari datorita gradului de invaliditate, am pus umarul si am hamait peste tot pentru drepturile tuturor rezervistilor, indiferent de ce pensie si grad militar au, dar am fost linsat verbal nu de putine ori de catre basanisto-iohanisti! Ia sa-i vedem noi ce calcule ne raporteaza ca le-au venit la plic sigilat, sa facem si noi o burta sanatoasa de ras! Ce judecatorie!? Ce justitie de mare cacao,aservita!? Ramane asa cum au stabilit cei pe care i-ati votat la doua maini! Ihai si tulai, Doamne!

emi63 spunea...

Ma bucur ca va pot accesa iarasi. Mult succes.

Unknown spunea...

9% ?Au taiat nu s-au jucat.Pana la disparitia cuantumului in noiembrie nu veti pierde nimic.Apoi dupa alegeri vine si forfetarul cu alte taieri.

Unknown spunea...

nad rot
sunt interesat si eu de demersurile d-tale pt ca la mine e situatia si mai grava , am contribuit peste 30 ani,am peste 130% si pierd si OMM si pensia suplimentara. Ne ramane cred sa facem alegerea in nov a.c. Aveti acceptul meu pt a va da dl. admin adrea mea de mail sa ne informam reciproc. O zi buna tuturor cititorilor pe acest blog.

dan spunea...

despre ce cuantum vorbiti dle Vasile Ion ca dispare in noiembrie?-va multumesc

karadeniz spunea...

Don Basil vine cu tot felul de zvonuri citite prin presa online fără a fi analizate . Zice că din toamnă după alegeri se va tăia cuantumul mai avantajos pentru militari sau pentru pensiile speciale.
Ce treabă are impozitul forfetar (fixat dinainte la o suma fixă ) cu pensile ?

Unknown spunea...

OMM nu se pierde deloc,se pierd doar procente din anii de grupa si pensia suplimentara ce depasesc 85%.
La 85% din BC se adauga OMM si 5% marirea de la 01.01.2016
Si asta este pensia bruta!

Dan B. spunea...

Va mai amintiti ca toate protestele noastre n-au beneficiat de suportul familiilor cadrelor aflate in activitate? Si ce-i mai cainam, ca vor avea pensii de kkt, ... Iata ca deja un rezervist proaspat se plange de cei 9% neprimiti la pensie, dar stiti cat reprezinta acest procentaj in valoare absoluta? Sau n-aveti habar ca, dupa 2011, pentru a potoli spiritul „revolutionar” al militarilor, la soldele existente, s-au adaugat o multitudine de sporuri, incluse in baza de calcul? Asadar, 65% din 2.000 lei nu echivaleaza cu 65% din 3.000 lei, asta fiind motivul pentru care dl col Hotaranu v-a atentionat ca, la functie si vechime similara, el are un cuantum mai mic al pensiei cu 35%, comparativ cu cel al unuia iesit acum in rezerva si cu OUG 57 in vigoare (dar daca n-ar fi fost ordonanta, diferenta ar fi fost si mai mare!).

Unknown spunea...

Am ales ca BC (cele 6 luni) 3 luni din 2015 si 3 luni din 2016,si pot spune ca la actualizarea pe cele 3 luni din 2015 am iesit mai bine ca in cele 3 luni din 2016.

karadeniz spunea...

In percepția activilor, mă refer la cadrele militare, legea 223 este foarte bună comparativ cu cealaltă lege pe care se puteau pensiona, legea 263. Calculul lor este simplu și bine inoculat in memoria colectivă – ”Ca pensionar iei pensia pe card la aceeași valoare ca și solda când erai activ” și de aici nu mai au rost argumente, calcule, comparații.
Singurii oarecum defavorizați sunt cei care au sporuri nepermanente dar aceștia sunt relativ puțini comparativ cu marea masă a celorlalți.
Defavorizați cu adevărat sunt doar militarii profesioniști, categoria care va deveni în câțiva ani cea mai numeroasă după ce ministerul apărării va reface iar structura forțelor. Dar aceștia se bucură oarecum că totuși ajung și ei să ia pensie militară. Acolo va trebui insistat pentru solde și pensii mai bune dar asta va fi posibil în timp, după ce se diminuează pe cale naturală numărul destul de mare al actualilor pensionari militari iar politica actuala, atât a celor de la putere cât și a celor din MApN, este de tărăgănare a lucrurilor până când scăpă de excedentul de pensionari.