Un produs Blogger.

joi, august 11, 2016

Model de Contestatie la deciziile de pensie militara

52 comments
Procedura de contestare a deciziilor de pensie emise de Casele Sectoriale este reglementata de articolele 97-105 ale Legii 223/2015 actualizata.

Adresele celor 3 Case Sectoriale.

1.Casa Sectoriala de Pensii din M.Ap.N -.  Bucuresti, str. Drumul Taberei nr.7-9, Sectorul 6, Cod Postal 061416, 

2.Casa Sectoriala de Pensii din M.A.I. - ,Bucuresti, str. George Georgescu 
nr. 3, sect 4, Cod Postal nr.  040133

3.Casa Sectoriala de Pensii din S.R.I. Unitatea Militara 0472 Bucuresti 
 sau Str. Piata Amzei nr.4, Sect 1, Bucuresti. 

 


DOMNULE PRESEDINTE
al Comisiei de contestatii din cadrul .....(MApN, MAI, SRI)


    Subsemnatul(a) __ __ __ __ __ , domiciliat(ă) în localitatea (comuna) __ __ __ __ , Str__ __ __
nr_____,Bl__ ap. ______, judeţul / sect__ __, posesor al actului de identitate seria ____ nr__ , eliberat 
de __ la data de __, contest decizia de calculare/ recalculare pensie nr_____/_______ ce mi-a fost
eliberata de Casa Sectoriala de Pensii a  _______( MApN, MAI, SRI) din Bucuresti  / sectorul ______  
la data de __/__/____, din următoarele motive:
1.
2.
3. 

(-Motivele pot fi diferite de la caz la caz.)
-Pot fi greșeli în stabilirea bazei de calcul
-Pot fi greșeli în actualizarea elementelor bazei de calcul
-Pot fi greșeli în calculul efectiv al cuantumului pensiei
Puteti invoca diminuarea cuantumului pensiei prin:
-nevalorificarea intregii vechimi cumulate ca militar, inclusiv sporul pentru conditiile de munca,
 vechime  recunoscuta in preambulul deciziei.
-nevalorificarea  partiala sau totala  stagiilor ulterioare pensionarii, pentru care ati platit CAS.
-nevalorificarea partiala sau totala a sporului de 3%, 6%, 9% pentru pensia suplimentara, pentru
 care ati platit contributie... (n) ani.-Catre Comisia de Contestatii nu formulati exceptii de neconstitutionalitate; pastrati-le pentru
 actiunea ulterioara la Tribunalele din raza domiciliului  dvs.)


_______________________________________________________________________  
  
    Ataşez copia deciziei de recalculare a pensiei şi următoarele documentele:
_______________________________________________________________________


Având în vedere cele prezentate, vă rog respectuos să dispuneţi (functie de motivele invocate) :
-
-


În speranţa unei rezolvări favorabile, vă mulţumesc anticipat.


    


                          Data                                                                       Semnătura
Domnului Preşedinte al Comisiei de contestatii  de pe langa______(MApN. MAI ,SRI) Bucuresti
 

52 de comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Comentarii recuperate dupa o eroare de setare.

Blogger M Lupi spunea...
Eu inca n-am de ce sa fac contestatzie la decizia de pensie dar am primit o scrisoare de la cmj prin care ma intreaba care sunt lunile ce le aleg pentru pensie ??????. Ori legea spune clar ca daca nu-tzi alegi ei trebuie sa-tzi calculeze dupa ultimele 6 luni cand ai fost in activitate - chiar daca le-am spus ca vreau sa plec , imbecilii m-au trimis la un curs de 2 luni prin care am pierdut , probabil, o gramada de sporuri !!!!. Nu conteaza / Miel sa iasa / Si sa fie si de rasa !!!. vorba lu' Paunescu , D umnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca-n pace !!!!. Ce dreaq or avea astia-n caputzurile lor?????. O sa le dau maine telefon , sa le transmit un calduros si camaraderesc Fuck off , asta-i ultima grija [a mea] , vorba lu' Dabija !!!!!.

miercuri, 10 august 2016, 22:24:00 EEST Ștergere
Blogger Huhurez Rez spunea...
@tehnocrat
Nu-ti public comentariul pentru ca derutezi cititorii.
Asa cum am mai spus la alte articole, scopul contestatiei pe motivele aratate este doar formal, de indeplinire a proceduri prealabile, inainte de sesizarea Tribunalului, sesizare in care formulati exceptia de neconstitutionalitate a art. 30 , modificat de OUG 57, datorta caruia cuantumul pensiei v-a fost micsorat.
Contestatia nu poate fi rezolvata favorabil de Comisiile d Contestatii, acestea neputand dispune impotriva legii.
Trebuie convinsa instanta sa admita cererea de sesizare a CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 30.
Daca un singur contestatar reuseste sa obtina o solutie de nconstitutionalitate a art. 30, Parlamentul este obligat sa reformuleze acst articol.
Itate a

joi, 11 august 2016, 00:19:00 EEST Ștergere

tehnocrat spunea...

Pt Dl Huhurez
Eu imi doresc un stat de drept, imi doresc ca toti militarii, nu-i cazul tau, sa dea dovada de camaraderie, indiferent ca sunt activi, in rezerva sau retragere sa respecte prevederile legale.
Dumneavoastra nu sunteti viciat de netespectarea prevederilor legale de catre cmj. Mai mult decat atat, doriti sa acoperiti aceste incalcari a prevederilor legale. Sunteti un instrument al ilegalitatii, asa ca nu ne dati noua sfaturi ce si cum sa ne aparam drepturile legale, prin formele prevazute de lege. Oricum nu va luam in seama, noi apelam la avocati. Daca ati fi fost in situatia noastra ati vedea altfel lucrurile asa ca prostiti-i pe cei din structura dumneavoastra. Daca mai intram sau postam pe bloggul dumneavoastra, asta nu inseamna ca ne puteti si/ sau manipula intr-un fel sau altul. De ce nu verificati prin punerea in discutie a faptelor sesizate de mine ?
Nu va da voie cei ce va tin de lant ?

Cum va expkicati ca MApN a angajat cel putin 500 de persoane pe perioada determinata: 31/12/2017 a incadrat toate functiile libere din cmj si are mai putine decizii de recalculare decat STS, care este tot la CPS MApN si STS n-a angajat nimic suplimentar, iar pensionarii STS sunt mult, mult mai putini decat cei de la MApN ?
Nu ma intereseaza sa-mi publicati sau nu comentariul. Doar v-am informat cu preocuparile noastre. Sa auzim numai de bine.

Sorin spunea...

Nu stiu sursa de elaborare a acestui model de contestatie, dar imi repugna expresiile ....va rog respectuos...sj...in speranta unei rezolvari favorabile. Cred ca trecut timpul pozitiei ghiocel in fata unui functionar obligat de lege sa solutioneze in spiritul si litera legii. Ce ziceti de expresia ...va solicit.., inlocul celor doua de mai sus?

Huhu Rezea spunea...

@Sorin Dorin
Redactarea modelului imi apartine.
Oamenii rezonabili inteleg ca daca este model...este orientativ.
Motivele de contestare sunt diverse.
Eu le-am mentionat pe cele care pot conduce la formularea in instanta a exceptiei de neconstitutionalitate a art. 30.
Dumneavoastra va puteti aseza in ce pozitie doriti. Ii puteti si soma.

Unknown spunea...

Pai nici nu au inceput sa vina deciziile si deja se afiseaza modelul de contestatie?Contestatie la ce? Am sunat la CPS MI si un domn foarte nervos mi-a spus ca se lucreaza la dosare,intrebandu-ma ironic "Da' ce ,nu aveti pensie, sau ce?". De cate ori sun mi se tot aminteste ca legea spune ca au la dispozitie doi ani pentru recalculare. Si ei chiar vor sta pina in 31 decembrie 2017? si atunci ce se intampla, daca doi ani plimba hartii dintr-un birou in altul? Scarba cu care lucreaza acesti puturosi de la CPS ,nici nu ma mira daca va naste multe motive de contestatie. Totul e sa si vina aceste decizii, asa gresite cum vor veni, vai de mama lor si a noastra, cu asa forta de munca....Mai bine ar munci mai mult, ca nu stiu decat sa fie aroganti....

Huhu Rezea spunea...

@Corina
Daca d-ta citesti pe sarite blogul, n-ai observat ca Modelul l-am redactat la cererea celor care au primit deja decizii de pensie, adica de cei care s-au pensionat in acest an.
Ei au posibilitatea sa conteste inca de pe acum deciziile de calculare.
Când vom primi noi deciziile de recalculare, in 2017, este posibil ca, datorita contestatiilor noilor pensionari, sa nu mai fie nevoie ca si noi sa contestam art. 30.

dan spunea...

Domnule HuHu,aveti cumva idee de la ce procent se va pleca in cazul unei pensionari anticipate partial cu numai 21,de ani de cascheta si ce alte procente vor mai intra in calculul pensiei?-va multumesc anticipat

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Pe lânga vechimea in serviciu pe care o aveti mai trebuie sa prezentati o clasare de inapt sau apt limitat pentru a beneficia de pensie anticipata partiala, potrivit art. 18.
Procentul de pensie porneste de la 65-4=61% la care se adauga cate un procent pentru fiecare an ce depaseste vechimea cumulata de 25 ani(vechime efectiva + sporul de vechime pentru conditiile de munca)

dan spunea...

va multumesc din suflet,dar înțelesesem de la o postare de pe acest blog,a d-mei Brenda daca nu ma insel,a unui nepot de-al dansei că se face procedează cu o medie aritmetică in cazul acestor pensionari,ceva de genul regula de trei simplă? oricum,mii de mulțumiri,sunteți deosebit,păcat că nu toți cititorii acestui blog nu remarca faptul asta,macar pentru faptul ca ii informati si ei au posibilitatea de a schimba opinii -zi faina domniei voastre precum si la roti cititorii blogului

Huhu Rezea spunea...

@Dan
Proportionalitatea introdusa de OUG 57 in art. 29 alin.(3) se aplica doar in cazul celor care au trecut in rezerva, cândva,fara drept de pensie, asa cum era cazul nepotului doamnei Brenda.
Se pare ca acest topic a pus pe jar structurile.
Si-au trimis la inaintare clantai pentru discreditarea blogului.
Mie nu mi-e greu sa setez din nou blogul pe ...privat.

dan spunea...

Părerea mea este sa nu faceți acest lucru pentru că majoritatea cititorilor sunt oameni de bună credință,cat despre restul,sa le dea Dzeu sănătate...atata pot atata fac,eu unul îi respect si pe aceștia din simplul fapt că am fost educat să respect...știti cum se zice "toți suntem de la țară,dar unii,sunt PREA de la țară"👍

Unknown spunea...

mai BOAGA sau bont,ce ar fii sa treci tu la pprivata,ca acolo iti e locul.dle H ,nu ol bagati in seama .

Unknown spunea...

MAI BONTES, SE PARE CA ESTI BONT LA C AO ,BA CHIARE SI O RZNIC

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Huhrez: Sa va dea Dumnezeu sanatate pentru binele facut cu aceasta postare! Fratilor, domnia sa a dat niste exemple pe aceasta ciorna, care cam la toti se va intampla, dar daca aveti alte motivatii, scrieti-le pe acelea!

Huhu Rezea spunea...

@Bontas
De ce n-ar primi si militarii pensie suplimentara daca au platit si ei contributie pentru aceasta forma suplimentara de asigurare, ca si civilii? La civili punctul de pensie creste si cu 17% in unele perioade, nu cu numai 3, 6 sau 9%, ca la militari.
Civilii n-au avut si nu au privatiunile de drepturi aplicate de Statutul personalului militar.

Huhu Rezea spunea...

@Bontas
Nu e vorba de drepturi politice.
Citeste si d-ta Statutul si vezi care sunt privatiunile militarilor.
Nu stiam ca structurile informative ale Armatei folosesc civili pentru monitorizarea internetului.
Ne-ai fi de mare ajutor daca trimiti la Sinteza cât mai multe din cele ce zicem noi pe aci.:):)

Unknown spunea...

@ Bontas Uau , te dai fata mare pe-aci , iluminatule !!!!. Eu cand am intrat in armata am depus un juramant militar -JUR SA-MI APAR TZARA , CHIAR CU PRETZUL VIETZII !!. A apara tzara ta nu inseamna a te duce-n casa altuia , in tzara altuia si sa te caci acolo avand si pretentzia ca stapanul casei sa-tzi curetze tzie scarnavia !!!. Iar despre ,, militarii care-au fost multzi ani in functzii de raspundere '' - cat de multzi ai crede tu ca ar fi destui ani - 10 , 20 , 30 ????. Si de la ce esalon- nivel ai hotari dumneata ca e functzia de raspundere ????. Un cdt. de pluton ce are ca ,, raspundere'' viatza oamenilor din plutonul lui oare la ce nivel de ,, raspundere'' ar fi ???. Probabil sub nivelul marii , dupa mintea-tzi putzina si imbecila !!!. Nemaivorbind ca imensa majoritate a militarilor sunt pe functzii de executzie , f. putzini ajung in functzii de ,, raspundere'' si nu pentru f. multzi ani. Iar cei cu functzii si grade mari oriccum vor avea si au pensii mari si foarte mari , asa cum au avut si soldele . Dupa creierashul tau cat nuca - restul nici n-ar mai trebui sa aiba pensie , ca n-au fost in stare sa ajunga in ,, functzii de raspundere'' ???????. Militarii profesionisti , subof., m.m. sa se duca la munca daca nu le va ajunge pensia !!!!. Iar modul dumitale de a scrie imi adduce-aminte de activistii de partid , de fapt secretarii de partid de pe vremea de demult !!. Aia erau ,, cu munca de partid de raspundere'' si imbecili sadea !!!. Si nu te mai da virgina pe-aci ca nu [mai] esti [demult]] nici in urechi, !!!!.

zaraza spunea...

Am o cunostinta de la SPP care a iesit la pensie in anul 2007 care a primit saptamana aceasta o noua decizie de pensie in baza Legii 223/2015.

Huhu Rezea spunea...

@zaraza
Decizie de recalculare?
Si cum e pensia comparativ cu cea recalculata pe L119/2010?

zaraza spunea...

A iesit la 40 de ani cu OM de 10% .A avut 1800 si acum are 2600.Stiu ca a lucrat si dupa pensionare.

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez sâmbătă, 13 august 2016, 10:30:00 EEST. Si eu m-am trezit cu o decizie a Comisiei de Contestatii, ca raspuns la niste contestatii prin care am contestat toate deciziile de pensii emise in baza L. 119/2010. In final, comisie hotaraste "in numele legii" (exact asa se exprima) ca CPS sa imi emita o noua decizie de REVIZUIRE a pensiei. Inca o data precizez: de REVIZUIRE, nu recalculare, nu altceva! Cu acordarea unor diferente incepand cu data de 01.01.2011. Din formulare - care desi nu este foarte clara, rezulta ca noua decizie va fi emisa in baza L. 223/2015.

Recunosc ca sunt cam derutat. Dar stiu ca nici NU poate exista REVIZUIRE, fara RECALCULARE. Astept decizia.

PS: Ca fapt divers, eu nu am solicitat recalculare acum. Prin urmare, totul devine din oficiu.

Unknown spunea...

Buna ziua. Va rog imi puteti spune cind a depus cunostinta dumneavoastra cererea?. Eu am depus cerere in februarie si nu am primit nici un raspuns pina in prezent. Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Huhu Rezea spunea...

R26
Probabil ca in urma multiplelor sesizari si contestatii pe care ziceai ca le-ai facut dupa recalcularea/revizuirea/intregirea pensiei de dupa 2010, Comisia a constatat ca ti-au gresit ultima decizie de revizuire si a dispus in baza art. 107 alin. (1) si (2) din Legea 263/2010 revizuirea pensiei.
Decizia pe care o vei primi este valabila pana la 01 01 2016.
Dupa aceasta data intri in prevederile art. 109 din Legea 223/2015, ceea ce inseamna ca recalcularea potrivit acestei legi porneste din datele, vechime si cuantum, ale noii decizii de revizuire.
Succes!

R-26500 spunea...

@ Huhurez Rez duminică, 14 august 2016, 16:29:00 EEST. Pana la urma m-am prins de ceva. Comisia de Contestatii imi atrage atentia discret, dar suficient de clar, asupra unui element pe care de fapt, eu nici nu l-am sesizat in contestatii. In deciziile de revizuire emise, nu bat veniturile inscrise in decizii, cu cele din buletinele de calcul (Situatia veniturilor realizate lunar). Astfel, in diverse luni, in buletin apar inscrise separat diversele venituri. De exemplu, in buletin: ianuarie 2002 - apare solda ca venit, apoi pt. aceeasi luna apare premiul anual ca venit, apoi tot pt. aceeasi luna apare o alta prima ca venit. Veniturile sunt prezentate separat, NU insumat. Buletinul NU insumeaza aceste venituri, ci le prezinta defalcat. Asa avem aceste buletine.

Si acum urmeaza bucuria. Nici decizia de revizuire NU insumeaza aceste venituri asa cum era normal, ci ia in considerare doar unul: solda. Astfel ca in deciZile de revizuire eu am de fapt in toate lunile venitul considerat la calculul pensiei diminuat cu diverse sume. Am gasit diminuare si de 50%. Asta intrucat deciziile NU insumeaza veniturile lunare realizate PRECIZATE IN BULETIN, ci considera doar unul: solda.

Ceea ce este interesant este ca eu NU m-am prins de faza, dar s-a autosesizat Comisia de Contestatii. Care chiar imi reliefeaza diverse situatii, dar nicidecum pe toate. Practic comisia imi sugereaza sa dau peste ceafa CPS cu buletinul de calcul, intrucat in decizii, CPS a luat in calcul doar solda, fara alte venituri.

Fapt pt. care recunosc ca Comisia de Contestatii, m-a ajuta benevol la faza asta. Raman surprins de amabilitate. Ba chiar mi-a si ingrosat exemplele unde in decizie aveam veniturile diminuate cu 30-50%.

Raspunsul vine grupat pt. 3 contestatii, toate realizate in perioada 2011-2013. Asadar, eu am avut toate cele 3 decizii gresite. A trebuit sa treaca 5 ani de la prima decizie si 3 de la ultima, sa primesc si eu un raspuns. Mama ei de republica!

Acum pricep ca imi emit o noua decizie de revizuire, asa zice Comisia. In ce baza? Uite ce ma deruteaza:

"Dar, in anul 2016 (SCRIS INGROSAT), pensiile militarilor, recalculate in baza L. nr. 119/2010, revizuite in baza O.U.G. nr. 1/2011, stabilite in baza L. nr. 263/2010, cele platite in baza L. nr. 241/2013, precum si pensiile stabilite in baza L. nr. 80/1995, devin pensii militare de stat (SCRIS INGROSAT), in temeiul Art. 109 alin. (1) si Art. 110 alin. (1) din L. nr. 223/2015, se majoreaza cu 5% (SCRIS INGROSAT), in conformitate cu dispozitiile Art. 14 alin. (2) din O.U.G. nr. 57/2015 ..."

Pentru aceste motive (...), Comisia de contestatii hotareste:

"... dispune Casei sectoriale de pensii sa emita o noua decizie de REVIZUIRE a pensiei titularului, cu acordarea drepturilor incepand cu data de 01.01.2011 (SCRIS INGROSAT), prin care, pentru perioadele ......., sa valorifice in mod corect datele din Situatia veniturilor realizate lunar .... ".

Si asa am ramas derutat! Complet! Cum sa primesc decizie de revizuire in baza L. 263/2010, cand NU mai am legatura cu aceasta lege? Daca este asa, de ce Comisia face referiri la L. 223/2015 si OUG 57/2015?

dan spunea...

Domnule Huhu,indexarea de 5% se va aplica si celor ce se vor pensiona cu 1 ianuarie 2017?-multumesc

Marian spunea...

Domnule Huhurez,cu respect,este vreo diferenta daca depun raportul de pensionare pentru data de 01 Octombrie,sau 30 Septembrie? Multumesc anticipat!

Huhu Rezea spunea...

@dan
Nu.
In art. 19 din Hg 57/2015 se reglementeaza ca in anul 2016 pensiile militare se indexeaza cu 5%.
In 2017 pensiile militare se vor indexa cu procentul pe care-l va stabili Legea bugetului de asigrari sociale.
@Dragomir
Nu este niciun termen din legea pensiilor militare care sa expire la 30 septembrie sau sa inceapa la 01 octombrie.
Era o problema daca se depunea cererea la 31 iulie si nu la 01 08 2016.
De la 01 08 se beneficiaza de marirea bazei de calcul cu o suma egala cu 50% din solda de merit pe care ar fi avut-o in anul 2009. Cei care au avut solda de merit in 2009 o au integral si in baza de calcul.

Marian spunea...

Va multumesc,d-nul Huhu,am intrebat asta intrucat circula un zvon ca din Septembrie s-ar modifica ceva,in sens negativ , referitor la pensiile militare, ca ne-am obisnuit cu ordonantele astea date peste npapte!!!

Marian spunea...

Va multumesc,d-nul Huhu,am intrebat asta intrucat circula un zvon ca din Septembrie s-ar modifica ceva,in sens negativ , referitor la pensiile militare, ca ne-am obisnuit cu ordonantele astea date peste npapte!!!

Unknown spunea...

Buna ziua!
Din experienta dumneavoastra, calculul pensiei, pe legea 263 este mai avantajos (sau nu) fata de legea 223+ordonanta 57, cand vorbim despre o pensie anticipata partial?!
Va multumesc frumos.

Huhu Rezea spunea...

@carmen
Ca
Calculul pe L 263 este avantajos pentru cei care au vechime efectiva de peste 30 de ani si catastrofal pentru pensiile anticipate partial.

Unknown spunea...

@Huhurez
Va multumesc frumos!
Asa am intuit si eu.

Huhu Rezea spunea...

Comentarii introduse aiurea pe alte articole.

buna seara,as vrea sa stiu sigur, cu ajutorul dvs, daca pensia de invaliditate se mai diminueaza sau nu, conform modificarilor aduse legii pensiilor militare de catre ordonanta 57. si daca poate cineva sa_mi raspunda daca pensia militara anticipata partial se diminueaza conform legii 142/2016. multumesc si astept raspuns de la dvs. la Despre huhurez.com
Ștergere | Nu este spam
Nelu Nelu
pe 18.08.2016

Am onoarea. Cu toate ca este pe langa tema dezbatuta, rog lamuriri cu privire la retinerea CASS-ului de doua ori (1. CASS catre casa OPSNAJ- pensii, 2. CASS sistem public -angajat) in cazul reluarii unei activitati in alt sitem din postura de pensionar militar. Stiu ca CAS-ul (asigurarile sociale) in acest caz nu se retine conform Codului Fiscal. Va multumesc. la Stiati ca si la Marea Neagra se pot forma valuri tzunami?
Ștergere | Nu este spam
alex ionut
pe 18.08.2016

Va salut! Decizia de recalcurare a pensiei vizează drepturile dumneavoastră începând din 01.01.2016 si in viitor, așa ca nu aveti ce contesta. Este de remarcat ca, in cazul meu, trecut in rezerva la 01 06. 2016, am constatat ca la calculul vechimii s-a diminuat vechimea suplimentară pentru fiecare zi de curs, deși eu credeam ca beneficiez de vechime in alte condiții. Oricum am realizat vechime cumulata de 48 ani si nu ma influentează!😌 In rest vreau sa pun ca la calcul pensiei am ieșit fb, si foarte important......, formularele realizate de Dl Trofin sunt corecte, CSP a confirmat calculele mele realizate cu respectivele formulare. Am onoarea sa bă salut! la Care dintre soferi va primi amenda in caz de tamponare?
ca răspuns la @ Huhurez and all Cu scuzele de rigoare , daca ma poate cineva ajuta ca simt ca plesnesc !!!!. AM PRIMIT FISA CU LOCURILE DE MUNCA - CONDITZII SPECIALE - BAZA LEGALA HG 1294/ 2001 SI M123/2015 ????!!!!. In precedentele decizii de pensie am fost incadrat la cond. deosebite , 3 luni la an !!!!!. De ce ?????. Adica HG 1294 NU S-A APLICAT IN TOTZI ACESTI ANI ORI EU AM FOST UN IDIOT CA N-AM FACUT CONTESTATZIE LA DECIZIILE DE PENSIE SI DE RECALCULARE - ULTIMA CONF. LEGII 263/2010 ?????????. AIA E DIN 2011 CAND DE MULT MUNCEAM LA GREU IN PERFIDUL [SI DEGENERATUL] ALBION !!!!. ADICA HG 1294 NU S-A APLICAT PANA CAND A INTERVENIT M 123/2015 , M ASTA E MAI TARE CA O HG ????????. CE POOOLA MEA DE TZARA E ASTA , BAI FRATZILOR ????? SI CA SA VEDETZI CUM E CU AIA ,, FACEREA DE BINE , FOOOTERE DE MAMA'' . PENTRU 4 ANI SI CEVA AM FOST[SI] PLUTONIER DE COMPANIE DUPA CE MA ROAGA SEFUL , ASTA E ADEVARUL , CA-N AVIATZIE NU E CA LA PIFANI - BAI , ZICE , IA COMPANIA CA M-AM SATURAT , DE CATE ORI VINE , de la M Lupi.
Ștergere | Nu este spam
pop iuliu
pe 18.08.

Huhu Rezea spunea...

@nelu nelu
Legea 223/2015, modificata prin OUGnr.57/2015 nu ii discrimineaza decât pe cei care au vechime cumulata mai mare de 36 ani.
Ii fovorizeaza pe toti cei care isi gasesc motive de pensionare anticipata partiala, invaliditate ori s-au incadrat ca specialisti la varste inaintate.
Legea 142/2016 nu se aplica pensiilor militare.
@alex. ionut
Contributia de asigurare pentru sanatate se aplica pe toate veniturile de asigurat, indiferent ca sunt din salarii sau pensii.
In cazul in care pensionarul militar se angajeaza declara ca este asigurat AOPSNAJ si angajatorul vireaza CASS pe salariu in Contul Casei AOPSNAJ.

@Lupi
Modificarea Anexei 1(pentru MApN) a Hg 1294/2001 prin Ordinul M 132/2010 s-a aplicat doar celor pensionati pe Legea 263/2010.
Acele prevederi se aplica in cazul celor pensionati anterior, la recalcularea pensiei militare, in conditiile Ordinului M123/2015, daca depuneti cereri la CMZ. Nu va ganditi la drepturi acordate retroactiv.

MARCEL spunea...

Mai oameni buni, de ce vorbiti urat ? Ati fost militari, ati muncit din greu, ati construit...dar, de ce foloziti un limbaj vulgar ? Cine sunteti ? Ce fel de oameni sunteti ? Ce model de viata reprezentati ? Aceasta este capacitatea voastra intelectuala ? Daca da, nu stiti ca tacerea e de aur ? Ma asteptam ca aici sa gasesc numai oameni valorosi de care sa fiu mandru ca le-am fost candva coleg... Nu e frumos, dragii mei colegi de pensie ! Va chem la decenta, la un limbaj civilizat care sa faca cinste in continuare calitatii de militar, pe care am avut onoarea sa o avem si noi. Si inca suntem: disciplinati, corecti, altruisti, etc.
Nu mai vorbiti urat de colegii vostri care sunt inca in activitate si lucreaza pentru pensiile voastre.Fac ce pot, asa cum si voi ati facut ce ati putut, nu mai mult. Aveti dreptul la o pensie mai buna, va veni. Spuneti o vorba buna, care sa zideasca, nu sa demoleze ! Va iubesc !
Va doresc sa fiti sanatosi la cap si la trup ! Si nu uitati: "NIMIC FARA DUMNEZEU !"
Cu drag,
Cms.sef(r) Marcel Dumitru.

Pensie militara 2016 spunea...

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, am primit decizia de pensionare, am o vechime efectiva de 14 ani si 9 luni in militarie, nu mi-au luat in calcul sporul de vechime de 5 ani si ceva si nici cei 3% pt care am achitat 12 ani, si nici nu au cumulat cu ce am contribuit in sistemul public. Merita sa fac contestatie?
Multumesc

Huhu Rezea spunea...

@Pensie militara
Ai decizie emisă pe art. 19 din L223?

Pensie militara 2016 spunea...

Da, am decizia emisa pe art 19.

Leo spunea...

- Pensie militara 2016
Contestatia la pensie TREBUIE facuta si numai pt. faptul ca daca n-o faceti ati "inchis" toate portile pt. a mai face ceva dupa aceea. Dovediti ca sunteti "razboinic" , luati-va un avocat si NU-I SLABITI , ca ei pe asta se bazeaza , pe INACTIUNE. Dca veti face Contestatie mai aveti o sansa , daca nu "SALUT"....

tigri2 spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Huhu Rezea spunea...

@Pensie militară
Vedeți că la art 19 procentul de pensie nu se scade din 65%. Se determină proporțional cu anii de vechime în serviciu , la care se adaugă sporul pentru condiții de muncă, raportat la 25 ani.

Art. 29
(3) Cuantumul pensiilor militare de stat stabilite în baza prevederilor art. 19 şi 26 se determină proporţional cu numărul anilor de vechime în serviciu, la care se adaugă sporurile prevăzute la art. 24, în raport cu vechimea prevăzută la alin. (2).

Leo spunea...

Comisia de Contestatii din MApN, nu este in stare nici macar sa-si DEFINEASCA rolul ei , dara-mi-te sa "rezolve" in mod intemeiat si legal contestatiile oamenilor.
Nu-mi mai amintesc bine cine m-a "urecheat" pe buna dreptate ca nu descifrez actele normative . De aceea m-am pus pe studiu individual si am gasit un link , care demonstreaza ca rolul Comsiei de Contestatii a MApN este sa "... LEGII 263/2010 ".
Vi se pare pertinent rolul pe care singura si-l declara Comisia respectiva ? Uitati , astia sunt "profesionistii" de care vorbeam deunazi "in gazeta", niste ....
linkul este : https://drpip.mapn.ro/pages/view/89

Unknown spunea...

1.Recalcularea poate fi in plus sau in minus. Cine a completat o cerere de recalculare in baza unei noi legi, isi insusseste si consecinta juridica a riscului de a i se diminua pensia.
2.Dreptul muncii este o ramura a dreptului care reglementeaza raporturile de munca conform legilatiei muncii interne dar si intenationale.Deci, militarii beneficiaza atat de legislatia romana cat si de cea europeana, conform conventiei Euromil, si a normelor World Military Association cu sediul in USA si resedinta din Romania din Iasi, prin bunavointa Domnului specialist in Justitie Militara Nicolae Vasiliu, care este si membrul fondator al acestei Asociatii mondiale a militarilor.Astfel militarul rezervist pensionar, este in frept sa primeasca pensia egala cu gradul si funcia ocupata la data trecerii in rezerva la nivel egal cu militarul din activitate mai putin sporurile, dar calculata la vechimea avuta la data pensionarii. Deci daca un capitan, comandant de batalion cu 25 de ani vechime primeste astazi o solda de grad si functie de 4500 lei, si un pensionar militar care a avut acel grad si functie, primeste tot 4500 lei, fara alta cerere, in baza normelor dreptului european si a statutului Romaniaie de membra a aliantei NATO.

Pensie militara 2016 spunea...

Adica sa inteleg ca pensia pe art 19 nu poate fi mai mica sub 65 %? multumesc

Huhu Rezea spunea...

@Pensie
Dacă vechimea în serviciu plus vechimea pentru condițiile de muncă este sub 25 ani, preocentul de pensie este sub 65%, proporțional cu această vechime din 25 ani..

Pensie militara 2016 spunea...

Da, am 14 ani, 9 luni si 1 zi vechime efectiva si 5 ani, 3 luni si 3 zile, spor de vechime, vechime cumulata 20 ani si 4 zile, mi-au acordat 55% procent de calcul, eu am calcualt ca ar fi trebuie sa-mi acorde 60 %.

Pensie militara 2016 spunea...

la 20 ani vechime cumulata, s-a acordat un procent de 55 %, eu am calculat ca ar fi trebuit 60%

Leo spunea...

Pensie militara
- indraznesc sa completez pe H , deoarece eu tot din gazeta am invatat ca :
#" Proportional" s-a introdus prin OUG 57/2015 care " a castrat" L223
# Proportional inseamna " (Vechimea valorificata / 25 ) x 65 = % din BCU "

Pensie militara 2016 spunea...

Ma puteți ajuta sa calculez proporționalitatea la 20 de ani vechime cumulata ( 15 ani efectiv și 5 ani spor). Mulțumesc

Huhu Rezea spunea...

Pensie Militară

Calculul este următorul:
20 x 65%/25=1300%/25= 52%
Se mai adaugă 3% pensie suplimentară și se obține 55% din baza de calcul.
Ti-au calculat bine pensia.

Pensie militara 2016 spunea...

Va multumesc frumos pentru ajutor.

Unknown spunea...

ce sa inteleg din art 26 l 223/2016? la articol spune ca se recunosc reciproc stagiile de cotizare intre casele de pensii respectiv vechimea in munca .
am lucrat in MApN 8.5 ani pentru care primesc (pina la 06.2018 )573 lei. in 07.2018 am primit 868 lei, in 08.2018 am primit 640 lei, adica echivalent pensie civila minima sau ajutor social.
daca este OUG ca pensiile militare nu cresc nici cu procent inflatie nici cu procent din marirea de solda de functie ? dece au incalcat aceste OUG ?
pe de alta parte , daca la acordare pensia a fost mai mare cu 33 le, acum est echivalenta cu ... ajutor social !
La implinirea a 60 ani, voi avea cotizati la CJP 30 ani. Voi putea solicita pensie anticipata ? Legea in vigoare a pensiilor civile spune ca poti solicita pensie anticipata cu conditia sa fi cotizat 35 ani, si vei primi pensie cu penalizare. altfel , poti solicita pensie doar la 65 ani.
Nu fac parte din categoria de oersonal militar disponibilizat.
Stiu cazuri care s-au pensionat pe legea anterioara lui 223, cara la data implinirii virstei de pensionare ca militar au solicitat pensie militara (lucrase 12 ani la armata si peste 20 civil) Li s-a calculat pensie de armata , la care s-a adaugat calculul pentru activitatea la civil.
dupa aparitia L 223 s-a calculat pensia pentru stict armata si , fiindca era mai mica, a ramas in plata cu ce avea inainte de recalculare. Avind in vedere ca are deja 65 ani, poate sa se adreseze CJP pentru pensie civila pentru cei 22 ani cotizati ?