Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 10, 2016

Minuta prin care DNA " a luat-o peste bot"

13 commentsMonument de tupeu, prostie, lipsa de cultura politica si de discernamânt juridic, comunicatul DNA ar trebui sa fie maximum de toleranta pe care celelalte puteri ale statului ar trebui s-o aiba fata de un organism judiciar devenit tot mai discretionar.
Fractura de logica este evidenta din prima fraza a expunerii situatiei de fapt.
 Trecând peste inadvertenta generata de necunoasterea legii electorale din 2012, când partidele n-au  operat cu liste de candidati, votul fiind uninominal, desemnarea omului de afaceri  Ghita candidat intr-un colegiu din Prahova s-a facut pentru ca el avea un plus de imagine locala si aducea certitudinea ca partidul va castiga colegiul in alegeri. De ce mai trebuia sa mai si plateasca 220 000 euro ca sa fie acceptat candidat, daca el aducea un plus de imagine pentru PSD? Era de notorietate prietenia lui cu Ponta. Nu conditionarea, element esential pentru infractiunea de primirea de foloase necuvenite, a stat la baza sponsorizarii conferintei lui Blair la Bucuresti.


COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale șiluarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 6 septembrie 2016, față de următorul inculpat:

PONTA VICTOR VIOREL, la data faptelor președinte al unui partid, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: 
- folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, 
- complicitate la infracțiunea de spălare de bani. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formațiunea politică să aibă certitudinea că va obține mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de președinte al respectivului partid politic, și-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidați. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obținerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalități politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internațională, Ponta Victor Viorel să câștige capital electoral, în condițiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale și parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obținută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil.

Pentru a crea aparența că vizita fostului lider străin în România nu are loc la inițiativa partidului, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizații nonprofit și apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la inițiativa celui dintâi. În acest scop, Ponta Victor Viorel împreună cu omul de afaceri i-au solicitat reprezentantului organizației nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că inițiativa îi aparținea lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de omul de afaceri prin intermediul unei societăți comerciale controlate prin persoane interpuse.
În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivență cu omul de afaceri, încheierea succesivă a două contracte.
Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constând în plata sumei de 220.000 euro necesară obținerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel și pentru formațiunea politică reprezentată de către acesta, conform înțelegerii avute, omul de afaceri a fost confirmat, de către președintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, în cadrul unui colegiu electoral din județul Prahova.

Confirmarea listei cu propunerile candidaturile pentru ocuparea funcției de deputat sau senator, înaintate de organizațiile județene sau de sector ale partidului, intra în atribuțiile lui Ponta Victor Viorel, în calitate de președinte, conform statutului formațiunii politice.
De altfel, în urma alegerilor, omul de afaceri a și dobândit calitatea de deputat în Parlamentul României. 

De altfel, în ultima perioadă, în politica românească a apărut o practică potrivit căreia oamenii potent financiar pot accede cu ușurință în funcții de demnitate publică alese, fiind promovați de conducerile partidelor politice cu scopul direct și nemijlocit de a asigura finanțarea ilegală a partidelor în campaniile electorale.
În acest context, în condițiile în care legea partidelor politice și legile electorale care s-au succedat stabilesc in mod expres modul de finanțare a partidelor și a campaniilor electorale, acest mecanism fraudulos este de natură a aduce grave prejudicii democrației care presupune ab initio ca persoanele care acced în funcții de demnitate publică să fie alese de către popor potrivit principiului reprezentativității pe criterii de competență profesională si probitate.
Practic orice plată făcută în aceste condiții constituie un folos necuvenit atâta timp cât accederea pe listele de candidați într-un colegiu care să asigure obținerea mandatului este condiționată de efectuarea acesteia.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: 
- să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat; 
- să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinței; 
- să se prezinte la Direcția Generală de Poliție a Mun. București - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat
- să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; 
- să nu se apropie de alte persoane menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; 
- să nu facă declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în cauză
- să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. 

Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare, cu rea-credință, a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

13 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cornelius Flavius Ifrim spunea...

Procurorii DNA sunt absolventi ai facultatilor particulare sau de stat in conditii indoielnice care pe mine nu ma pot convinge ca au iesi magistrati morali, impecabili si impartiali! Chiar daca legea le dau dreptul sa acuze, nu sa judece, ei procedeaza intr-o maniera care mai mereu i-au facut de rusine prin deciziile luate. Au mentalitate de inchizitori agravanti, chiar mai rau decat bolsevicii stalinisti, executa ordine politice intr-o maniera jenanta si cam toata suflarea omeneasca din Romania au inceput sa-si puna intrebari despre oportunitaea ramanerii acestora in functii, retelele de socializare fiind asaltate de revolte si critici aspre, ca si din partea presei si media audio-vizuala! Cu asemenea rezolutie din partea Inaltei Curti, DNA si-a incasat o palma peste ocarinele alea orbete si mentalitatea innapoiata si intoarsa in bolsevismul de trista amintire! Putem spune ca de acum incolo isi vor primi si pumni virtuali in frezele alea ciufute si incapatanate sa ramana creste de cocos, cand de fapt nu sunt decat niste scroturi de testicole fleoscaite in ocara si oprbiul public pentru prea desele ,,stangacii'' si greseli inpardonabile!

Anonim spunea...

Eu sunt fan DNA, si ma intreb cat ar fi de rau nu ca exista, ci daca n-ar exista.Ohoooo cati sunt "incomodati" de existenta DNA......ferrari,maserati C classe,beizadele ,fite,etc......vile si viloaie prin europa,monaco,miami,florida sau luxemburg ,nu-i asa?.....desigur obtinute din "munca cinstita".De asta sunt eu fan DNA.Acum ma puteti injura cat vreti,dar macar stiu de ce> De "cinstiti" ce sunt unii.Si cine ma injura banuiesc de ce o face: Cam transpira noaptea si la -10 grade celsius,dar nu de frig.

ifrim spunea...

Stanga si majoritatea nu sunt intrutotul de acord cu doleantele licuriciului privind RMGC, gazele de sist, hidrocarburi din platoul continental al MN si ce nu mai stim noi astfel ca cia prin apendicele "dan" incearca sa corecteze opozitia, dreapta fiind mai maleabila la biletelele cu sarcini!

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Unknown spunea...

Codruta are dubla cetatenie romana si amerloca desi ea e unguroaica( primul ei barbat a fost expulzat din colonie pentru spionaj) .DNA e doar un apendice al cia ,cum sri ( care controleaza magistratii acoperiti) e doar un apendice al Mosad .Asta e ""justitia"" la ordin in colonia de sclavi Romanistan .Pare dur dar e purul adevar din pacate .

Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Doru Serban: Candva, prostit de inaltatoarele teluri ale DNA, eram fan si eu al acestei institutii pe care o credeam dreapta, morala si indrituita sa combata coruptia generalizata! Curand, foarte curand insa mi-am schimbat perceprtia despre aceasta institutie de politie si represiune politica! Olteanu, Berceanu, Videanu, Anastase, Blaga si foarte, foarte multi basisti au ,,imunitate'' la DNA care este un scut de protectie pentru faptele lor de coruptie si au dosarele ascunse prin fisetele lor! Am amintit cateva nume, dar ei sunt cu sutele si miile! Udrea ne rade in bot in libertate, si uite ca nu i se intampla nimic, ca si Bica ce defileaza maiestuos si da interviuri mediei si toti tocand de zor pradaciunile, iar un Ponta care ar putea salva natiunea este instrumentat pur politic si anchetat pe acuzatii nefondate, puerile si care produc ilaritati si chiar furie in sanul populatiei! DNA este un Gestapo, Dorule, al masonismului sorosist in cardasie cu dreapta politica si Iohannis! Intelegi acum ce este? Kovesi este sluga politica si intocmeste dosare politice pentru a frange ascensiunea stangii la putere, in speta PSD si Ponta, si o confirma intreaga lume civilizata din Romania si presa, ce sa ne mai ascundem dupa deget!?Sa ne raporteze noua, mai intai, DNA, de ce nu se grabesc pe dosarele marilor corupti economici, ca Olteanu breoscoi in garleaja si mafiotii din jur ca Blaga si altii? De ce taraganaza sutele de anchete ale sutelor de basanai care au ruinat definitiv Romania si se reped cu ineptii si acuze de doi lei, de toata bacania, asupra lui Ponta? Asta-i doar un exemplu, pe langa Tariceanu si alti ,,suspecti,'' executati cu dosare politice la ordinul lui Soros si masoneriei si carora le stau in garleje acesti oameni politici care pot sa faca ceva pentru Romania si romani! Daca esti si fan dreapta, inseamna ca mi-am racit gura de pomana cu tine, dar bine ca inteleg cei cu ochi albastrii care urmaresc blogul si au soldele de mare cacat, ca de cersetori si milogi, ca asa a vrut dreapta sorosist masonica, cea care comanda in mod fascist si DNA-ul! Am dreptate, dragi filatori?

Unknown spunea...

@ Huhurez - ok, vad ca nu esti de accord cu bocanci in noada dna-istilor !!!. Da-n bot , se poate ???. Si sa fie de-aia cu tzinte si placchiuri de metal , ori tzi se pare ca n-ar merita ????.

iceparu spunea...

Logic ar fi ca procurorii sa fie investiti cu aceleasi posibilitati precum avocatii.Inteleg ca procurorul este avocatul statului si atunci nu ar trebuii sa stea pe un scaun asemanator cu al avocatului apararii?Deci se merge preconceput ca procurorul este mai putin pregatit decat avocatul apararii si deci trebuie inclinata balanta in favoarea lui.In alta ordine de idei eu chiar nu inteleg Parlamentul.Adica eu Parlament dau legi si in loc sa mentin egalitate intre puteri in stat imi dau singur cu tesla in fudulii.Parca cam seamana a comunism faptul ca pe timpul procesului procurorul sta alaturi de judecator iar avocatul apararii sta jos in sala..Si dece ma rog procurorii si judecatorii cand dau cu oistea in gard nu raspund ?Pentru ce eu Stan Papusa platesc despagubiri pentru erorile lor? Sunt de acord cu existenta DNA dar dece DNA sa fie avantajat cand face acuzari ?Se cam aseamana cu situatia securistului care instrumenta un dosar politic.Mai lipseste sedinta cu usile inchise si tacamul este complet.Pana acum dupa umila mea parere DNA ne cam serveste circ pe paine.Pe cine insala?Pe noi populimea sau pe cei din Consiliul Europei.Nu-ti trebuie licenta in drept sa-ti dai seama ca e ceva putred in Danemarca.

Anonim spunea...

Uite ca de pilda l-a "inselat" pe hrebenciuc....ca asta era tare "nevinovat" si-a tras si copilul in puscarie dupa el din dragoste de tata???
si pentru echilibru a urmat si presedintele CJ BV liberalul cancescu.....la fel de patat ca un dalmatian
@eufrosina
carciumile din moldova sunt pline de betivi si asistati sociali,doar cu munca nu au treaba......iar cand dumneata incepi cu "huooooo" e clar ce stii si ce poti.Adica NIMIC!
apoi dupa halul in care scrii cu picioarele sa nu mai dai vina pe tastatura pt ca greseala nu e acolo,e in analfabetism.Si poti inceta ca gargara dusa de un an de zile.....nepotul meu/am am cunostinta/m-a rugat un prieten/imi ajut vecinii....etc.esti de toata jena eufrosino(banuiesc ca esti barbat de fapt dar cu scoala cat clasele de la trenul de marfa)Am vazut multi analfabeti la viata mea dar s-ar parea ca esti perseverenta.......ca sa nu mai zic de intrebarile idioate pe care le pui.
In rest accept "huooooo" ca atat poti si te caracterizeaza, iar in continuare schimonoseste limba ro cat vrei,ca asta faci de un an de zile

Anonim spunea...

Hmmmm auzi! "eufrosina"...:):)

Unknown spunea...

Dorule Hrebe si fiisu sunt bine mersii in libertate si acolo vor ramane ca si Udrea ,Vanghelie ,Bica, Bleaga si toti politicienii mafioti.Pui botul prea usor la manipularile cia scuze DNA.Se asteapta prescriptia faptelor .

Dan B. spunea...


Domnule Serban, oricat indragesti dumneata DNA-ul, pe care si eu, candva, il agream ca structura de eradicare a coruptiei, iti atrag atentia ca, momentan, Luluta si „parchetarii” ei si-au „imbunatatit”, cu de la sine putere, fisa postului, cu initierea unui „tur preliminar” in mai toate scrutinurile electorale, prin care se „igienizeaza” listele de candidati, astfel incat sa nu participe si cei cu notorietate din opozitia stapanilor basisto-iohannisti.
Nu sunt nici fanul lui Ponta, macar si pentru magaria coabitarii cu Basescu, insa ceea ce s-a intamplat de la „Colectiv” incoace, este strigator la cer.