Un produs Blogger.

sâmbătă, iulie 14, 2018

LOV se plânge ca are dosar penal pentru că a semnat OUG 59/2017, ordonanţă prin care au fost îngheţate pensiile militare

6 comments
Nu-şi dă seama că pentru câteva pensii nesimţite a condamnat zeci de mii de pensionari militari să râmână până la moarte cu o pensie mai mica de 3000 lei, mulţi având-o chiar mai mică de 2000 lei.
A durut-o mintea să introducă plafonarea actualizării pensiilor militare la 10 000 lei?

Să-i spună cineva doamnei , dacă nu catadicseşte să citeasca site-ul Casei Naţionale de Pensii că, până în aprilie 2001, data intrării în vigoare a L 19/2000, niciun salariat din România nu a plătit CAS. Să lase placa uzată.... cu militarii care nu au plătit CAS.
Ordonanţa ticluită, în privinţa art. VII,  în laboratoarele conţopiştilor din instituţiile militare, asumată de LOV, dar pe care ministrii Fifor, Dan şi directorul Hellvig nu au avut curajul să o motiveze pentru pensionarii militari şi nici pentru cadrele active,  încalcă două principii ale legii cadru a pensiilor militare:

Art.3
Principiile de bază ale sistemului pensiilor militare de stat sunt următoarele:
b) principiul egalității, prin care se asigură tuturor participanților la sistemul de pensii militare de stat un tratament nediscriminatoriu între persoane aflate în aceeași situație juridică, în ceea ce privește drepturile și obligațiile prevăzute de lege;e) principiul autonomiei, bazat pe organizarea, conducerea și administrarea, de sine stătătoare, a sistemului pensiilor militare de stat de către instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale;Unde mai sunt egalitatea şi autonomia după ORDONANTA 59/2017?




Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Comentarii

Olguța Vasilescu: Sunt singurul ministru din Guvern cu dosar că am semnat o OUG privind pensiile militare

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 iulie 2018, 22:09 Revista Presei | Radio TV


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Agerpres
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat vineri seară, la România TV, că este vizată de un dosar penal după ce a semnat o ordonanță de urgență prin care limita creșterea pensiilor militare.

"Sunt singurul ministru din acest Guvern care are un dosar penal din cauza faptului că am semnat o ordonanță de uregnță referitoare la pensiile militare. Când a apărut ordonanța de urgență, pensionarii militari își actualizau pensiile în funcție de salariile celor în activitate. Și anul trecut, am spus că din moment ce salariile militarilor cresc în fiecare an cu 25 la sută din diferența față de care trebuie să ajungă în 2022, deci automat solda le crește suficient de mult, atunci nu putem să actualizăm și pensiile pentru că am văzut ce înseamnă actualizarea unei pensii militare care a pornit de la 7.000 în 2015 și a ajuns la 22.000 în anul 2017", a declarat ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Lia Olguța Vasilescu a precizat că nu știe în ce stadiu este dosarul.

"Am plângere penală. Doar m-au informat. Pensionarii militari sunt foarte supărați că am semnat acea ordonanță de urgență. Mie mi se pare de bun simț", a completat ministrul.
________________________________________________________________________________

In aceeaşi emisiune LOV a mai spus:

"Pentru România, pensiile militarilor chiar sunt decente dacă le comparăm cu celălalte, care ajung într-o medie de 1100 de lei. Și atunci să nu le mai lași să crească într-un procent atât de mare cum a fost exemplul pensiei de care v-am spus. Și tot în această OUG am scris clar că nu mai poate să fie pensia netă mai mare decât salariul net pe care l-a avut. Pentru că avea un salariu, să zicem, de 4000 de lei, dar ieșea la pensie luna următoare cu 4300 de lei. E foarte complicat sistemul. Militarii, de exemplu, au avut un număr de ani în care nu au contribuit deloc. Că așa a stabilit statul român, bineînțeles. Și atunci, când le făceai calculul pe contributivitate pierdeau din start. Din această cauză...nu mă întrebați pe mine, că nu am făcut eu legislația de pensii speciale. Eu încerc la ora actuală să fac o lege bună care să aducă pensii decente în România, așa cum insist să spun că nici pensiile militare, și nu mă refer aici la pensiile acelea care sunt inadmisibil de mari...Ei bine, vom încerca să facem pe această Lege a Pensiilor și pentru ceilalți pensionari să aibă pensii decente și eu vă spun că vor fi niște surprize foarte frumoase."

6 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Mares a comentat:

"Iar minte kiar si prin omisiuni madam LOV!
De ce nu poate da exemplul concret, cu nume și prenume și structura apartinatoare?
Însă recunoaște și își asumă OUG!"

Cifff1967 spunea...

Se putea rezolva intr-un singur fel aceste pensii prea mari....salariul de merit si excelenta nu trebuia luat in calcul la pensie,intrucat nu era un venit permanent si atunci pensiile sefilor si pilosilor nu ar fi fost atat de nesimtite,ar fi fost cu 3000 lei mai mici,si problema se rezolva...

Iulian Mareș spunea...

Ciff967,
Crezi tu ca incriminatele SM si/sau SEx conduc la o pensie de 20000?
Eu cred ca acele pensii sunt cam majoritar din ex SNAOPS!

dancar spunea...

Cred ca este o greseala sa plafonezi pensia la o valoare fixa, atunci cand salariile sunt in continua crestere. Mai degraba plafonul ar trebui stabilit in functie de o variabila care sa se poata actualiza anual. Totusi nu cred ca plafonarea ar putea fi legala
Din atitudinea ministrului muncii nu putem remarca decat ca este pe post de purtator de cuvant.

Daniel Craciun spunea...

***Bine ați revenit!***

Negritoiu spunea...

Doamna ministru ,cu sprijinul moderatorilor unor anumite posturi Tv,minte cu nerusinare in scopul dezinformarii si invrajbirii pensionarilor. Doamna ministru,daca mai va amintiti ceva din matematica clasei a 5-a,puneti mana pe creion si calculati:4000 X 65% = 2600 Ati obtinut Baza de calcul. Adaugati compensatia de 9%(maxim) si un spor de 27% (1% pentru numarul de ani cu care s-a depasit vechimea de 25 de ani). Obtineti 2600+234+702=3536.Procent de calcul al pensiei: 3536 X 85% = 3005,6 Adaugati sporul pentru OMM(luati 20% pt.25 de ani vechime efectiva) si obtineti cuantumul pensiei:3005,6 + 520 = 3525,6. De unde ati scos 4300 ? De ce mintiti cu atata inversunare? Ce v-au facut militarii de ii urati in asemenea hal ?
Referitor la pensia care de la 7000(2015) a ajuns la 22000(2017)! De ce nu dati nr.de talon sa vedem si noi din ce structura facea parte.Dumneavoastra stiti ca s-a facut vreo actualizare in 2016 sau in 2017? Va spun sigur ca nu. Probabil(daca ex.nu este dat la plesneala) este vorba despre RECALCULAREA pensiei unui magistrat.Nu aveti curaj sa spuneti din motive cunoscute.
De ce va mirati ca sunteti cercetata penal? Singura recunoasteti ca,prin OUG 59,v-ati deposit atributiile.
Inca odata va intreb:de ce ne urati ?