Un produs Blogger.

vineri, august 18, 2023

Guvernul Romaniei nu merge in genunchi la CE sa negocieze amendamentele la legea privind pensiile de serviciu

1 comments

Domnul Ciolacu a anuntat, la inceputul sedintei de Guvern din 18 08 2023, ca doamna  ministru Bucura-Oprescu merge pe 28 august la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii C.E.  despre Jalonul 215 PNRR privind reforma pensiilor de serviciu, dupa Decizia CCR nr. 467/2023.

Premierul acorda sustinere organelor de politie si jandarmerie pentru apararea democratiei de cei care o confunda cu maidanul.


 "am văzut o întreagă dezbatere publică legată de vizita mea și a unor miniștri din guvern la Bruxelles. De aceea, aș dori să fiu foarte clar cu această ocazie: premierul României și miniștrii din Guvernul României nici nu îngenunchează, nici nu se ploconesc și nici nu execută ordinele nimănui.
Avem un dialog normal cu Comisia Europeană, care vizează închiderea anumitor jaloane din PNRR. Automat vizează și atragerea mai multor miliarde de euro pentru sprijinirea populației. Este un demers normal, pe care, cu sinceritate vă spun, Guvernul României ar fi trebuit deja să-l fi făcut. Concret, doamna ministru al muncii, doamna Bucura-Oprescu, va merge pe 28 august pentru a discuta despre jalonul legat de pensiile speciale, după decizia CCR, un lucru cât se poate de normal. Domnul ministru de finanțe, Marcel Boloș, va merge pentru o discuție despre jaloanele referitoare la reforma fiscal-bugetară.
Ele sunt trecute ca şi jaloane în PNRR în următoarele cereri de plată. Nici nu se duce domnul ministru să ceară acceptul cuiva, a unor... Cred că ipocriții care stau câteodată cu mâna întinsă după voturi să-și aducă aminte ce reforme şi ce jaloane au trecut în PNRR, când au zis că vor fi scoase excepțiile din Codul Fiscal al României.
De asemenea, o să meargă şi domnul Adrian Câciu, ministrul fondurilor europene, care are de închis până pe 31 august renegocierea PNRR și planul REPowerEU. Concret, ne propunem să obținem la REPowerEU peste 1,1 miliarde de euro, bani care să fie direcționați direct către populație pentru achiziția de panouri fotovoltaice, astfel încât românii, în viitor, să plătească cât mai puțin la facturile de curent. Este un program ambițios, care acoperă întreaga Românie.
Pe scurt, vizitele de la Bruxelles au rolul de a obține lucruri concrete pentru țară și pentru români. Aceasta este fișa postului miniștrilor și a primului ministru al Guvernului României, un lucru cât se poate de normal.
Tot astăzi avem o veste bună și de la Ministerul Fondurilor Europene: toate cardurile sociale au fost încărcate cu sumele pentru alimente aferente tranșei pe luna august. Vorbim de 2,4 milioane de români care au primit un sprijin de 250 de lei din partea statului."

Un comentariu:

Claudiu Marin spunea...

Pentru cei care se intereseaza de indexarea pensiilor militare pe anul 2024, trebuie sa le reamintim ca art. 59 al Legii Nr. 223/2015 nu s-a modificat prin Plx-244/2023.
INDICELE DE INFLATIE CUNOSCUT la data de 01 01 2024 este de 13,8%, cel comunicat de INS pentru anul 2022.