Un produs Blogger.

joi, septembrie 07, 2023

Câciu, despre pensiile de serviciu in audierea de la Parlament

0 comments

 Propunerile de amendamente ale ministerelor muncii si justitiei pentru punerea de acord a legii cu Decizia nr. 467/2023 sunt in analiza la comisiile tehnice si dupa avizarea lor in CID urmeaza sa ajunga in Parlament in urmatoarea perioada, astfel incat problema pensiilor speciale sa fie incheiata pana pe 15 octombrie.

Întrebat, de asemenea, ce se va întâmpla dacă magistraţii vor contesta din nou legea la CCR, Adrian Câciu a afirmat:
 „Eu cred că şi dânşii trebuie să înţeleagă un lucru – există separaţia puterilor în stat, dar există şi o solidaritate a cetăţenilor şi a structurilor şi a categoriilor profesionale faţă de stat şi faţă de interesul naţional. Cred că este un moment în care şi dânşii ar trebui să înţeleagă (...) s-au armonizat nişte lucruri, discrepanţele erau foarte mari (...) Noi ne dorim să treacă legea. 
Dacă o vor mai contesta, cred că se vor găsi amendamente care să fie în concordanţă cu decizia CCR”. Ministrul a precizat că se lucrează pentru a se pune în acord toate deciziile CCR. Adrian Câziu a precizat că, în cazul neatingerii acestui jalon, pierderile pentru România sunt estimate la 1,4 miliarde de euro. „Lucrurile se vor negocia la momentul acela, dar eu nu vreau să mă gândesc la acest scenariu (...) este un eşec pentru România. Avem câteva reforme – unele au fost, poate, prea abrupte pentru ceea ce înseamnă societatea românească, dar asta este una dintre reformele pe care societatea o aşteaptă”, a mai declarat ministrul Proiectelor Europene.


Niciun comentariu: