Un produs Blogger.

joi, decembrie 28, 2023

Teoria rasista a originii slave a romanilor si posibile reconfigurari politice si teritoriale periculoase in Estul Europei

4 comments

 Analistul de politica externa, mapnistul-sri-st , col(r) Tudor Pacuraru prezinta consecitele sumbre ale posibilei retrageri a SUA din Europa.




4 comentarii:

Claudiu Marin spunea...

Budeanu Viorel
18:29 (acum 4 ore)
către eu

UNORA LI S-A URÂT CU BINELE.
28.12.2023
I. Deputat Radu Popa: Parlamentarii PSD nu vor vota pentru autonomia Ținutului Secuiesc
Se agită iar, acum, la sfârșitul anului, steagurile celor care vor în continuare să rupă țara, să creeze un precedent periculos prin mult invocata autonomie a Tinutului Secuiesc. Deputații sunt chemați astăzi să supună la vot controversatul proiect de lege semnat și propus de un grup de parlamentari UDMR.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, a luat imediat poziție, considerând că această formă de naționalism etnic este complet anacronică, de neadmis pentru Europa timpului pe care îl trăim.

„Mai mult, forma legii UDMR nu oferă nici un beneficiu pentru minoritățile naționale. Eu pledez pentru patriotism economic prin care să creștem și să susținem firmele românești care produc și, astfel, să creștem nivelul de trai al tuturor cetățenilor, indiferent de etnia lor. De aceea, la fel ca și colegii mei din PSD, voi vota împotriva propunerii UDMR”, a precizat deputatul Radu Popa.

https://incomod-media.ro/2023/12/28/deputat-radu-popa-parlamentarii-psd-nu-vor-vota-pentru-autonomia-tinutului-secuiesc/

II. Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis (PSD), a declarat joi, în ședința de plen dedicată respingerii a trei proiecte privind autonomia maghiarilor, că va iniția o consultare astfel încât asemenea inițiative să nu mai poată fi înregistrate.
Liderul PSD Marcel Ciolacu ceruse recent ca Parlamentul să se reunească de urgență pentru a respinge proiectele de lege care solicită autonomie teritorială și culturală pentru Ținutul Secuiesc.

https://www.stiripesurse.ro/psd-vrea-sa-interzica-legile-autonomiste-in-parlament_3183747.html

Raspuns
Toate proiectele UDMR au fost respinse astazi in CD. Urmeaza Senatul, camera decizionala.

Huhu Rezea spunea...


B V
23:41 (acum 12 minute)
către eu

Mai rămân să fie respinse proiectele lui Putin privind Rusia, Ucraina, Imperiul Austro-Ungar, Bulgaria Mare și România tare. Politica externă a României se târâie ca Bulă prin deșert. Unul vizitează Africa pentru a învăța bătuta pe loc, fără idealuri, fără nici un scop. Altul America pentru a vizita vila ambasadorului cu 46 de camere închiriată pe banii românilor în țara stăpânilor. Ceilalți împing vântul, până le trece mandatul. Iar noi, pălmașii de rând suntem ai nimănui. La cetăți în poartă, nimeni nu mai bate, Să impună țării / lumii, pace, libertate. O spune poporul, așa într-o doară, Vai de România, Dulce țărișoară.
Singura soluție pentru România este de a scoate UDMR-ul din politica românească. De zeci de ani ne freacă la cap cu Ținutul Secuiesc. Orice partid care mai face vreo alianță cu UDMR să fie considerat partid trădător de țară. Sunt cetățeni români de etnie maghiară, maghiari puri sau secui ? Vor independență ? Drum bun drum bun toba bate.

Raspuns
Cam radicale opiniile exprimate aci.
Ungurii cer, prosti sunt cei care le aproba cererile.
Incultura politica a romanilor, care se prezinta in numar mic la voturile parlamentare, favorizeaza intrarea UDMR in Parlament. La o participare de minim 10 milioane de votanti, UDMR-ului i-ar fi greu sa treaca pragul de 5%.
Prostii nostri zic ca nu se duc la vot ca sa-i pedepseasca pe politicieni.
Mai ingrijorator este valul de antieuropenism si antiamericanism semnalat. Multi rezervistii sunt luati si ei de valul simpatiei fata de rusi.

Claudiu Marin spunea...

B V
15:34 (acum 2 ore)
către eu

Atunci vă întreb. De ce primul ministru ungar are sânge în vână și se ia în clonț și cu americanii și cu europenii atunci când e vorba de interesele Ungariei, cu argumente și nu de dorul cucului ? Are și derapaje dacă ne gândim că Ungaria (prin Victor Orban) și-a propus să oprească procesul de aderare a Ucrainei la UE (dacă va fi necesar din punctul lor de vedere) sau blocarea aderării Ucrainei la NATO. Cu toate interdicțiile SUA, NATO și UE, cochetează pe mai toate planurile cu Putin și Moscova. La fel face și Austria. Și atunci din nou întreb. Alianța SUA-NATO-UE este doar pentru unii sau pentru toți ? Regulile de urmat sunt pentru toți sau doar pentru unii ?
Eu personal nu am agreat niciodată fosta URSS și nici nu sunt de acord cu ce face Rusia în acest moment, dar vreau însă, ca partenerii mei să mă considere un aliat și partener de nădejde (SUA-NATO-UE).

Raspuns
Daca ascultai interviul cu analistul militar Pacuraru nu mai aveai astfel de intrebari. Fa-o ca nu dureaza mult!

Claudiu Marin spunea...

B V
vin., 29 dec., 19:08 (acum 14 ore)
către eu

Dacă aveți vreun sistem de verificare, o să constatați că am ascultat interviul înainte de a comenta. Oare nu am înțeles prea bine ?

Raspuns
Pai analistul militar explica foarte clar ce jocuri face Victor Orban, si nu toate in favoarea statului maghiar.