Un produs Blogger.

vineri, februarie 23, 2024

Un general securist ii contreaza pe Corvin Lupu si Cristian Troncota la lansarea cartii "Tradarea Securitatii"

13 comments

 Corvin Lupu de la Sibiu a fost o perioada colaborator al revistei Vitralii-Lumini si Umbre, revista a rezervistilor SRI. Atunci a devoalat abuzurile Armatei de la Sibiu, conduse de colonelul Dragomir, impotriva cadrelor de securitate si de militie arestate in bazinul de inot de la Sibiu. Pot fi citite articolele sale in primele numere ale revistei Vitralii

Dupa circa 30 de ani, domnul profesor a trecut in tabara adversa, acuzand securitatea ca in decembrie 1989 l-a tradat pe Ceausescu. Legile si Constitutia de atunci obligau Securitatea sa apere regimul Ceausescu, concluzioneaza Corvin Lupu secondat de securistul-istoric Cristian Troncota.

Dar, sa vedem cum a ripostat Generalul(r) Malureanu, membru al conducerii ACMRR din SRI.



13 comentarii:

Viorel spunea...

Toți știu ce și cum a fost la așa-zisa revoluție, dar nici unul dintre ei nu s-a dus de bunăvoie și nesilit de nimeni la procurorul de caz (Dosarul Revoluției) pentru a declara cele întâmplate, văzute și auzite la acea vreme. După potop apar și marii strategi, viteji, revoluționari, îmbâcsind cu minciuni, jumătăți de adevăr sau adevăruri societatea românescă. O rușine la adresa justiției și clasei politice care nu au reușit în 34 de ani să separe adevărul de minciună iar vinovații să fie trași la răspundere pentru morții și răniții de la acea vreme.

Iulian Mareș spunea...

Exista in legislatia (inclusiv Constitutia) vreunei tati prevederea expresa sau subinteleasa de aprobare a revoltei, rascoalei, revolta civica in masa, revolutie..., anarhie, ... etc?
*Asta pentru a lamuri faza cu tradarea prin parasirea lui Ceausescu si grupului de conducere creat, pentru ca structurile de forta nu au tradat tara, cum fals se afirma, ci liderul care devenise incompatibil cu ratiunea si capacitatea de a conduce: el devenise distructiv pentru tara si kiar pentru sine!
Orientarea spre grupul Iliescu a reprezentat cel mai mic rau posibil pentru acele clipe, insa atunci cand lucrurile s-au mai limpezit i-au dat branci pe scari si pro-rusului cu fata mai umana!
In capul unui procuror sef s-a inoculat ideea fixa ca nu au fost nici excursionisti si nici teroristi! Sa-i fie de cap caci mai are timp sa regrete....

GG spunea...

Pt.multi,f.multi oameni care își iubesc patria,cei care au organizat și cu ajutorul lor a dus la destabilizarea și la tot ce vedem azi șunt tradatori.
Da,au contribuit la căderea unui regim putred,de acord,dar de ce nu au vegheat sa nu se întâmple dezastrul ce a urmat după aceea? Eu asta nu am înțeles și nu voi înțelege vreodată!Răspuns ar fi,dar nu este nici locul și nici timpul sa-l dezbat.

Relu spunea...

Cred ca in declaratia de independenta a SUA e ceva prevazut ca atunci cand guvernul lucreaza contra intereselor statului, poporul are dreptul sa il dea jos.

Claudiu Marin spunea...

GG

Este un drum foarte lung de la acuza de teroristi din primii ani de dupa evenimente la cea de tradatori ai regimului Ceausescu, tot mai des auzita in ultima vreme, mai les dupa ce au renascut nostalgiile dupa acel regim.

GG spunea...

Cl.Marin @ Trădarea regimului și eventualii teroristi-securiști ai impresia ca sunt acțiuni distincte,dar ele au legătură. Ce,ne facem ca nu cunoaștem? Acuma când s-a aflat oficial,bine nu chiar oficial,încă sunt acuzați cine spune adevărul de "nostalgie",sa fim serioși,istoria adevărată va pune lucrurile pe făgașul normal,a trecut vremea când românii era mințiți.

Claudiu Marin spunea...

GG
Romanul cu pregatire medie se teme doar de dezinformarile si manipularile pe care le identifica a fi de provenienta de la oficialitatile statului roman.
Dar se lasa dus de nas de mai tot ce este raspandit neoficial.
Cati nu-si fac un titlu de glorie din prostia de a nu mai asculta stirile transmise prin mainstream media?
Cu asemenea manipulari au ajuns presedinti Basescu si Iohannis prin voturile celor plecati din tara.

Viorel spunea...

Domnule GG. Istoria nu va spune niciodată ce s-a întâmplat în decembrie 1989 pentru că nu are cine să o spună. Nimeni nu deține adevărul absolut când întreaga societate românescă dar în special conducerea societății era total debusolată. Se amestecă adevărul cu minciuna pentru ca totul să iasă bine sau aproximativ bine. Cât despre români, aceștia sunt mințiți în fiecare zi. Iar ca ex. (părerea mea), și comasarea alegerilor este o minciună băgată pe gâtul românilor chipurile pentru a se se face economie la bani. Dacă nu știi cum să geestionezi banii poporului, de ce nu ai creeat un cont separat decartând an de an (estimativ) o anumită sumă pentru a avea bugetul necesar (aproximativ) pentru alegeri (exact ca și banii strânși de părinți pentru facultatea copilului) ? Planificarea alegerilor prezidențiale după 15 septembrie (sper) pentru a nu bulversa anul școlar este tot o făcătură, pentru că începând cu luna septembrie intră pensia majorată la popor. Le dă impuls să meargă la vot și să voteze președintele propus de partidul care le-a mărit pensia. De ce nu se fac în noiembrie, decembrie ? Pentru că nu dă bine.

Claudiu Marin spunea...

Viorel
Comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele si listele comune PNL-PSD au rolul de a limita acesul USL, AUR si SOSO in structurile europene.

Viorel spunea...

Domnule Claudiu Marin. O fi și acesta motivul însă, acest lucru va supăra electoratul și ca drept răzbunare va vota tocmai partidele enumerate de dumneavoastră, antieuropene. Din sondajul făcut de ziarul Botoșăneanul.ro din ultima săptămână la nivel de județ, la întrebarea: „Doriți comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale” ? Răspuns: NU VOTEZ=6,59%; NU= 54,21%; DA=39,19%. Vom vedea la momentul respectiv.

Ciobanul valah spunea...

Khazarii din România și de pretutindeni l-au înlăturat pe Ceaușescu, ultimul obstacol în calea capturarii tarii, alungarii românilor și transformarii României în noul Israel. Securitatea, tot timpul subordonata securității khazare sovietice, a avut rolul principal.

GG spunea...

@Viorel Istoria,poate nu o spune,dar istorici de renume deja au spus-o.Dovada stau cărțile scrise de aceștia.

Dan spunea...

Cu tot respectul pentru domnul Mălureanu, însă intervenția domniei-sale nu este deloc convingătoare. Demonstrația domnilor Lupu&Troncotă este de o claritate și obiectivitate deasupra oricărei îndoieli. Teza principală susținută cei doi reputați istorici se bazează pe rațiunea de a fi a oricărui organ statal de represiune, în situația concretă dată Departamentul Securității Statului, din perspectiva cadrului legislativ în vigoare la momentul evenimentelor. Atribuțiile și competențele instituționale ale Securității în ansamblul sistemului național de apărare se refereau în principal și în special la asigurarea ordinii și securității statului român în fața provocărilor interne și externe. Între acestea, Securitatea era investită legal să exercite funcția de represiune împotriva tuturor elementelor turbulente ce se manifestau în stradă, în condițiile în care dispunea de toate elementele de natură informativă, precum și structurile organizatorice adecvate. Și-a îndeplinit aceste funcții Securitatea? Răspunsul este neechivoc: NU! Ascultîndu-l pe domnul Mălureanu rămîi consternat - domnia-sa ne povestește cu seninătate cum făcea Securitatea jocuri politice în loc să își îndeplinească obligațiile instituționale!