Un produs Blogger.

marți, martie 08, 2011

Contraamiralul Becheş a murit înainte să primească pensia recalculată

6 comments

Contraamiralul Becheş a murit înainte să primească pensia recalculată

Antena3.ro | 08 Mar 2011, 19:50
Foto: a1.ro
După ce s-a luptat cu o boală grea, şi-a văzut pensia tăiată cu 60% şi a pierdut casa în instanţă, în urma unor procese întinse pe 14 ani, contraamiralul Gheorghe Becheş a renunţat, luni, la lupta cu viaţa, informează Jurnalul Naţional.

A murit la vârsta de 73 de ani, în casa naţionalizată în care a locuit în ultimii 40 de ani cu teama că va fi evacuat după un proces dubios. N-a mai apucat să-şi primească pensia mărită aşa cum prevedea legea şi cum îşi făcuse calculele. Ajunsese în situaţia de a recunoaşte că nu mai are cu ce trăi.

Jurnalul Naţional a publicat, în urmă cu circa două luni, un material despre situaţia grea a contraamiralului în retragere Gheorghe Becheş. Povestea procesului de retrocedare al apartamentului în care locuieşte familia Becheş are toate ingredientele unei escrocherii certificate de instanţele judecătoreşti.

În timpul celor aproape patru decenii de muncă, contraamiralul Becheş a avut o carieră impresionantă şi este omul care a participat la crearea Marinei Militare după anii de declin care au urmat celui de-al doilea război mondial.

6 comentarii:

Anonymous spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca !
Un om in adevaratul sens al cuvantului ne-a parasit! Sa dea Dumnezeu sa gasiti acolo unde sunteti acum linistea si odihna pe care societatea vi le-a refuzat in ultimile zile de viata!
Am onoarea sa va salut domnule amiral!
Sincere condoleante familiei!

Anonymous spunea...

A fost un ofiter de o exemplara acuratete. Mi-a fost sef , un sef care respecta valoarea si o promova. A contribuit enorm de mult la dezvoltarea Marinei Militare. A fost un om specialist care a produs , prin exemplul personal, alti oameni specialisti. A fost un om cu umor, te facea sa renunti la pozitii neveridice cu un umor fin care nu te supara . Avea un mers leganat dar sigur . Iti zambea si atunci cand te supara fara sa te doara admonestarea, am simtit-o pe pielea mea si imi amintesc cu drag de blandetea sa tamaduitoare. Prezenta lui imprima vigoare colectivului. A fost un om minunat. Orice discutie cu dansul era o sursa de invataminte. A trait si a muncit intr-o epoca in care oameni ca dumnealui au fost necesari. Este un mare pacat ca mediul de azi nu ii evidentiaza aportul la cea ce a reprezentat si reprezinta Marina Militara . A fost un ardelean care a adus buna dispozitie printre marinarii din celalate zone geografice ale tarii. Sincer , mi-a fost unul dintre cei mai dragi marinari cu care am conlucrat mai bine de 20 de ani in Marina militara.
Un sentiment pios pentru un om valoros. Regret profund trecerea fostului meu sef si mentor in lumea ireala.
Comandor ing. (rez) Trofin Vasile

Anonymous spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca.
Cu scuzele de rigoare pentru o intrebare pusa la loc si momentul nepotrivit.De ce oare exista o diferenta ca de la cer la pamant intre marinarii militari si cei din marina comerciala?Intamplarea a facut sa cunosc 3 fosti vaporeni,oarecum vecini:unul a carei trepta de calificare nu o cunosc,unul fost inginer de vas si altul spunea el fost secund.Betivi fara drept de apel si numai de tarie.In plus de o violenta domestica fara precedent si un limbaj care nu poate fi redat.Din cate stiu si militarii si civilii au avut scolarizare comuna.Oare anturajul si libertatea?

Anonymous spunea...

Ce eroare! E ca si cum ai face diferenta intre pilotii militari si cei civili. Poate v-ati nimerit langa unii "iesiti din rand". Marinarii cunoscuti de mine sunt deosebiti! Exceptia amiralului Gh. Marin confirma regula.
Va recomand sa-l cititi pe Marcus si poate va schimbati opiniile! Marcus a fost capitan de cursa lunga si a absolvit aceeasi institutie de invatamant: Academia Navala.Vedeti postarile lui aici in dreapta!
S-auzim numai de bine!
Ica St. O. Victor

Admin spunea...

Plano 10,
Te salut, si bine ca ne-am regasit din nou!

Plano10 spunea...

@Salut, @Admin.
In ce ma priveste, autosuspendarea a incetat la cererea unor cititori comuni.
@Anonim
Asa zic si eu! Generalizarile nu sunt acceptabile pentru nicio categorie profesionala.