Un produs Blogger.

marți, martie 15, 2011

Dupa TROSCA se cere deconspirarea "eroului" tradator MIHAI PACEPA! Pacepa o fi depus cerere de recalculare a pensiei militare?

18 comments
Hotararea de condamnare la pedeapsa cu moartea a Gen Mihai Pacepa, care a defectat in anul 1978, predandu-se CIA, a fost casata, in anii `90, de instantele judecatoresti postcomuniste pe motive procedurale, nu de fond. Ca urmare, a reprimit gradul de general(oare in care arma?), i s-a redat averea confiscata si i s-a stabilit o pensie militara de general( stie cineva la care Casa Militara de Pensii ?).

N-a avut nimeni curiozitatea sa afle daca dl avocat Dancu a fost imputernicit sa depuna, in numele generalului, cerere de recalculare a pensiei militare, potrivit Legii 119/2010  si HG 735/2010 si, de ce nu, daca a formulat  vreo contestatie la decizia de desfiintare a pensiei militare?
Acum, functie de DECIZIA CNSAS, vom vedea care este mai influent in Romania? CIA sau FSB?

18 comentarii:

theodora0303 spunea...

Pacepa nu este altceva decat un TRADATOR.
Nu ar fi trebuit sa primeasca nici pensie militara, nici averea inapoi si nici gradul.
Traim in tara in care tradatorii de NEAM si TARA sunt avansati in timp ce adevaratii eroi ai neamului sunt uitati, nereabilitati, batjocoriti.
Pana cand?

Plano10 spunea...

@theodora
Pana cand?
Pana ne vom elibera de mentalitatea de slugi, de ura si pisma dintre slugi si de inchinarea la inalte porti.

Julia spunea...

Pacepa este un om ca toti oamenii, care s-a nimerit sa fie intr-o functie importanta, dar care a REFUZAT sa traiasca in umbra unui dictator dement si analfabet. Pacepa a facut o alegere in viata lui si NIMENI in lume nu poate spune daca a fost corecta sau nu, pentru ca NIMENI in lume nu a fost in locul lui. Eu una cred ca BINE A FACUT! Romania si poporul roman NU erau Ceausestii, deci "tradarea" a fost impotriva celor doi, NU a tarii.

Un alt excelent punct al actului lui Pacepa a fost darea pe mina Americanilor a tuturor datelor despre rusi! Am fost si ramin o admiratoare a lui Pacepa si a curajului sau.

Avem o viata de la Dumnezeu pe pamintul asta si o traim cum credem, mai bine. Pacepa a ales ce a crezut el ca e mai bine pentru el. Poate ca va invata si romanul de rind ca IN PRIMUL RIND are o datorie fata de sine, nu fata de altii. Sa fii tu insuti, sa fii adevarat si drept cu tine insuti, sa iti cauti fericirea si multumirea in viata fara a le fura altora fericirea si multumirea lor........

PS N-am invidiat pe nimeni in viata mea, iar pentru cei plecati care au intors spatele vietii aleia de sclavi, turnatori si activisti de partid, am avut tot respectul si le-am dorit numai bine.

Plano10 spunea...

@Julia
Pacepa nu era un simplu cetatean ca tine care, din motive economice, sau din motive politice, zici tu, dupa Piata Universitatii, ai ales sa pleci in SUA. Scuze, dar tu nu prea aveai ce sa tradezi.
Alegerea a fost a sa, dar pentru asta nu suntem noi obligati sa-l consideram erou.
Sclav a fost la Bucuresti, in crunta sclavie si-a ale sa petreaca tot restul vietii.
Nu e un bun exemplu:
Ce ar insemna, acum, daca un important om din serviciile secrete, nemultumit de amestecul politic al lui Basescu in activitatea acestor servicii, ar trada la un stat din afara NATO si si-ar justifica gestul printr-un pueril argument: nu a tradat Romania si NATO ci pe Basescu?
Aici se pune in discutie doar aplicarea legii romane in ceea ce-l priveste pe Pacepa.
Adica sa i se aplice legea CNSAS, in sensul de a se constata daca inainte de a fugi din tara a fost ofiter de securitate si a restrans drepturile cetatenesti prin activitatea sa de peste 20 de ani in Sec.
Sa i se recalculeze pensia militara ca oricarui militar din Romania, potrivit Legii 119/2010.

El nu se bucura de libertatea pe care o ai tu, Julia

malvin spunea...

@Julia
Faptul ca a plecat, treaba lui...
Darea pe mina americanilor a retelei informative a unei tari, retea ce se "construieste" in 10-15 ani si e alcatuita de oameni ,e o mare "porcarie" !
Ca ai tu ceva(?) cu rusii e o alta problema!
Nu stiu de cind esti si cit o sa mai fii "o admiratoare" a acestui tradator de tara si venetic nemernic ...Nu a suferic prea mult familia Ceausescu ci niste oameni romani fara vina...A fost si este un "porc" , reabilitat de o justitie si de un stat care depinde de "Licuriciul cel Mare"...Rau ca mai are si admiratori !

theodora0303 spunea...

@Plano
Asta cu URA este mai greu de rezolvat.
Este greu sa nu urasti pe cei care te calca in picioare.
@Julia
Pacepa a tradat poporul roman ca daca il trada pe Ceausescu nu era nici o problema.... ar fi fost chiar bine.... toti il consideram acum un erou.
Ce spune Malvin este adevarat. A turnat toate retelele construite cu greu. Ai idee ce s-a intamplat atunci cu romanii aia?
Este considerat un tradator de marea majoritate a romanilor. Fuga lui a produs mari necazuri dar nu lui Ceausescu ci poporul de rand.
Citeste ce au scris si altii despre fuga lui nu doar ce a scris el.
Esti cumva Dana Pacepa? :) Ca prea il admiri desi toata lumea il uraste.
Sau poate esti o aya .... care se crede fiica lui nelegitima :D

Plano10 spunea...

@theodora
Eu vorbeam de ura dintre sclavi.Se pizmuiesc intre ei pentru a face pe plac stapanului.

Nu fiti atat de duri cu @Julia. Acestea sunt convingerile ei si trebuie respectate. Crede sincer in ce spune.
Ea judeca si acum situatia din Romania pe baza realitatilor pe care le-a lasat in anul 1990, dupa Piata Universitatii.
Asa au ajuns mai toti din diaspora sa voteze cu Basescu.Ei identifica orice orientare politica de stanga cu comunismul... iertand gresalele(!!) comunistilor care s-au spoit in culori mai spre dreapta ori se declara admiratori ai marelui stapan de peste ocean.

Julia spunea...

Plano, multumesc dar nu-i nevoie sa ma aperi! :)
Sint o femeie puternica si viata m-a invatat multe; iar atacurile datorate unei pareri nu sint "dure", sint copilaresti. In ce priveste legea, parerea mea este ca "unde-i lege, nu-i tocmeala" si NIMENI nu are dreptul sa aplice legea doar partial, adica "vrem dreptate, dar nu pentru catei!" Nu cunosc legea de care vorbesti dar daca Pacepa indeplineste conditiile, nimeni nu are voie sa-i ingradeasca drepturile si sa-l fac exceptie pe baza a ce s-a intimplat acum j-de ani. Vorbesc normal, in principiu caci detaliile nu le cunosc.

Nu Theodora, nu sint Dana, si nici vreun copil nelegitim. Consider SINCER ca Pacepa a facut foarte bine sa demaste un regim dictorial si sa refuze sa tina secrete conspiratii criminale si securisti cu miinile rosii. Tu esti cam exaltata dupa parerea mea, ar trebui sa inveti putina rabdare si calm de la Plano. Nu mai acuza pe toti cei care au alta parere decit a ta de ura, ca iti pui ochelari de cal si-ti ingustezi orizontul! Cum adica "toata lumea"??? Chiar asa? Eu cunosc destui care il admira pe Pacepa ca si mine. A le nega existenta e pueril.

malvin, nu au suferit decit cei pe care Ceausescu i-a persecutat datorita fugii lui Pacepa. E ca si cum ai spune ca e vina victimei ca a fost ucisa, nu a criminalului. In loc sa-l condamnati pe Ceausescu-criminalul analfabet, voi va legati de Pacepa ca l-a tradat.

CEZAR spunea...

Julia nu prea intelege.Americanii l-au condamnat la moarte pe un inalt functionar din CIA care a tradat pentru rusi. Sa mearga sa-i ceara reabilitarea cu toate drepturile !

Plano10 spunea...

@Julia
Nu sunt de acord cu opiniile tele despre ce inseamna tradare si nici nu te apar.Ai tu suficienta aplecare ca sa te aperi.
Cititorii blogului nu stiu cate dispute am avut pe alte bloguri si site-uri referitoare la perceperea situatiei postcomuniste din tara si... cu toate acestea nu ne dusmanim.
Te-as ruga sa nu-mi jignesti cititorii si, pt ca esti o doamna, poate iti vei prezenta si scuze pt atacurile la persoana de mai sus.

Plano10 spunea...

@Cezar
Despre unul din tradatorii americani am scris si pe acest blog aici
http://www.plano10.com/2010/10/cati-politicieni-si-ziaristi-romani-s.html
Culmea este ca Harold, spionul ruso-american, era diplomat la Bucuresti in anii `90 si liderii Pietei Universitatii se spovedeau la el ca la un autentic reprezentant al americanilor.

theodora0303 spunea...

@Plano
Dar nu am fost deloc dura cu Julia.
Pot sa fiu cu adevarat dura si tu stii asta din articolele mele.
I-am spus doar ce parere am eu despre cel pe care ea il admira.
Jula face o mare greseala. Citeste doar ce a scris una dintre parti.
Ea are ochelari de cal nu eu.
Eu am avut rabdare sa citesc tot ce s-a scris despre fuga lui Pacepa si sa ascult parerile unor oameni care au trait acel eveniment.
Ea cunoaste "destui oameni care il admira" pe Pacepa.... ce inseamna destui? 10-20- 100 -1000 de persoane? Daca compari numarul celor care il admira cu numarul celor care il dispretuiesc sau chiar il urasc .... raportul este fara nici un dubiu in dezavantajul lui Pacepa
O zi buna domnule Plano!
O zi buna tuturor!

Anonymous spunea...

Intamplarea a facut ca atunci cand a "fugit" Pacepa eram detasat la un curs in cadrul Directiei Informatii Militare. Va descriu cateva consecinte "strecurate" de sefii mei (eu fiind atunci un tanar absolvent, novice in domeniu).
- toata reteaua informativa externa a armatei Romaniei, a fost deconspirata;
- unii agenti au fost ucisi si multi altii arestati;
-familiile acestora au avut de asemenea de suferit, evident;
-cei care au avut norocul sa scape si sa se intoarca in tara au avut probleme la incadrare pentru ca trebuiau totusi cat de cat conspirati intern.
Asa se face ca la scurt timp ni s-au schimbat niste "profesori" cu unii adusi din "teritoriu"
Noii veniti, cu toate insistentele noastre nu erau dispusi sa vorbeasca asa ca ramanea sa intuim care, pe unde activase in exterior.
Fata de acesti oameni si fata de toti pe care i-a VANDUT, Pacepa nu merita decat SCARBA. Daca l-ar fi tradat pe Ceausescu ar fi fost acum un erou. Dar el a transmis americanilor la predarea sa toata reteaua de spionaj a Romaniei fara ca americanii sa-i fi cerut-o explicit! Ori asta inseamna TRADARE NATIONALA si nu se iarta! In rest, no comment.
S-auzim numai de bine!
Ica St. O. Victor

Julia spunea...

Plano, adevarat ca dupa toate 'dialogurile' aprinse si 'certurile' in virtual intre mine si tine, nu ne dusmanim. De ce? Poate pentru ca nu avem cu adevarat nimic de impartit, ci doar pareri foarte opuse. Si mi se pare normal.

In ce priveste "atacul la persoana" nu am nici-o problema sa-mi cer scuze, cind consider ca am gresit. Aici nu am gresit.

Ce s-a intimplat aici: Am intrat, te-am citit, am citit comentariile si mi-am spus parerea vis-a-vis de comentarii. Theodora in loc sa se opreasca la a ma contrazice, se refera la mine ca persoana. Dar, presupun ca: pentru ca parerea ei e la fel cu a ta, pe ea nu 'o tragi de urechi', ci doar pe mine cind ii spun un adevar: Theodora e exaltata. De cele mai multe ori e bine sa fii exaltat; eram si eu in tinerete. Dar cind vrei neaparat sa-ti impui punctul de vedere cu expresii de genul "toata lumea il uraste" este fara discutie o incercare de absolutizare a propriei pareri. Si eu reactionez la absolutizari. Relativitatea e leagea naturii.

De exemplu Ica a facut un comentariu interesant si asta eu mereu apreciez.
Seara buna.

Julia spunea...

Theodora, atunci se spune "majoritatea" nu "toata lumea". Matematica, e matematica. :)

Anonymous spunea...

Se pare ca JULIA de la securitate a inlocuito pe ELENA de la sindicate. Cam aceleasi nuante in luarile de pozitii.

Julia spunea...

Anonim, eu nu am inlocuit pe nimeni, sint de sine statatoare! Tu in schimb, vrei sa fii sarcastic/a si uiti gramatica limbii romane.

PS JULIA de la securitate????? AAAA-HAHAHAAAA-HA-HAAAAAAA!!! Vezi Plano? Eu care credeam ca blogul tau e serios, fara pic de umor in el! M-am inselat. :)

Anonymous spunea...

TRADATORI de tara sunt toti cei care au semnat acirdul cu FMI...ultima dovada este noul Cod al Muncii