Un produs Blogger.

luni, martie 21, 2011

OUG nr.1/2011 nu a întrunit in SENAT numărul necesar de voturi în nici una dintre etapele procedurale de vot .

6 comments
COMUNICAT al  SENATULUI pentru PLENUL din 21 03 2011


https://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx?ID=2C92A416-8E7E-4874-9630-F18F8DB568E4


Nu au întrunit numărul necesar de voturi în nici una dintre etapele procedurale de vot următoarele iniţiative legislative dezbătute:

• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 2/2011 pentru modificarea Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei;

• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale;

• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 121/2010 pentru modificarea si completarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului si pentru modificarea Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice;

• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 125/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societăţilor comerciale ce deţin în administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinaţie agricola si înfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului, precum si pentru prorogarea unor termene;

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publica si siguranţă naţională.

6 comentarii:

Anonymous spunea...

Prin lasitatea sa ,acest guvern antinational in frunte cu al sau fiu din Rachitele boc eu un fin observator al fenomenului iscat prin legi ambigue de diminuare a pensiilor militare pot sa creionez cateva pareri:
1.fmi ne-a spus sa abrogam pensiile speciale.
COMENTARIU:Am facut ce au zis preastapanii mondiali,dar vazand amploarea maselor de pensionari razvratiti am lasat-o mai moale,iar banii i-am dat ca in ianuarie 2010.
2.guvernul prin legile date a dorit sa vada reactia CMJ-URILOR,si in acelasi timp le-a dat acestora posibilitatea de a-si verifica rezervistii din lucrarile de mobilizare.
3.s-a putut verifica modul de administrare a arhivelor,care intrasera intr-un stadiu de lancezeala,deci li s-a dat un sut in fund.
4.s-a verificat si s-a urmarit reactia rezervistilor in conditii de stres,si deasemenea acestia au fost verificati si antrenati prin iesirea in strada sa se vada daca in cazul unui fapt real,cum vor reactiona.
5.multi pensionari rezervisti,uitasera tabla inmultirii,dar guvernul i-a facut sa-si aduca aminte si de tabla inmultirii.
6.cand basescu nu va mai fi ales,s-ar putea ca strada sa-l uite,dar poieziile armatei rezerviste fiind pe placul sau,il va mentine mai mult in viata.
7.Avocatii au avut de castigat.
8.S-a imbarligat opinia publica,iar problemele de interes au fost pierdute din vedere.
9.pdl-ul SE VA lauda ca a indepartat pensiile speciale,iar galetarii vor crede.
Asta daca noi ardelenii peste 2-3 ani vom mai fi la tara mama.Dar si de nu,nu ne va parea rau.Decat cu mitici si moldoveni platiti din bani publici pentru nemunca,mai bine cu bugete independente si regionale.In orice caz,boc va sevi ouale in regat,pe la TARGOVISTE,ALATURI DE SEFUL SAU,dar cozonacul va fi fara zahar,dar cu mult mac si stafide iesite din anumite utilaje.

consul spunea...

- In Senat se va repeta, probabil, procedura de vot.
- Nu ar fi, oare, mai interesant un comentariu competent de acest forum referitor la implicatiile (juridice si nu numai) ale recentelor intamplari legate de dl. Adrian Severin in Parlamenul European ?

mos alecu spunea...

@consul 22 martie 2011, 08:02 :

Dar despre "implicatiile (juridice si nu numai) ale recentelor intamplari legate de" : argumentul suprem folosit de prim-ministrul (???) tarii , in sustinerea necesitatii adoptarii Codului muncii (ca o incununare a principiului 'flexibilizarii' pietei muncii) , argument negat ( mai corect spus ... RENEGAT CA FIIND MINCINOS si expus exact pe dos fata de cele exprimate de laureatul premiului Nobel)....

Sau asta nu este cuprins in 'desfasuratorul' activitatilor pentru zilele astea ??!

consul spunea...

@ mos alecu 22 martie 2011,08:23:
De acord,modificarea Codului Muncii ar putea fi, de asemenea, o tema actuala si interesanta de comentat pe forum.

Plano10 spunea...

@all
Votul in Plenul Senatului pe Hg nr.1/2011 ar putea fi reluat maine.
@Consul
-Cazul H2O din Parlamentul European va fi dezbatut dupa ce se vor clarifica pozitiile.
- Codul Muncii are un articol pe blog, in faza de proiect,si va fi reanalizat dupa ce vor fi publicate modificarile recente in MO.

Anonymous spunea...

Ordonanta de Urgenta a Guvernului 1/2011 care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare a fost adoptata tacit, miercuri, de Senat. dupa ce proiectul de lege de aprobare a OUG nu a intrunit numarul de voturi necesare pentru a fi adoptata sau respinsa. Pentru ca data de adoptare tacita este 24 martie, proiectul de lege se considera adoptat tacit si merge spre dezbatere si vot la Camera Deputatilor, camera decizionala.