Un produs Blogger.

miercuri, aprilie 20, 2011

Sentință de anulare decizie de recalculare pensie militară si repunerea parților in situația anterioară

8 comments






preluare de pe Roarmy230

8 comentarii:

CEZAR spunea...

Nu ai impresia ca s-a anulat ceva ce nu exista?

Plano10 spunea...

@Cezar
Ai dreptate!
Nimic nu impiedica Casa Sectoriala de Pensii sa emita o decizie de revizuire, in sensul de a transforma pensia militara, restabilita prin Sentinta, in puncte de pensie, potrivit OUG nr.1 pe care o si invoca Sentinta,m in motivarea anularii deciziei de recalculare.

Avram Iancu spunea...

Vorbiti de o cauza rezolvata ,tot ce a fost in ianuarie [calcul sal mediu brut pe ec]s-a rezolvat s-au dat banii inapoi etc
Acuma ce tot judeca si dau in judecata?Vor si praful de pe toba ,nu le ajunge toba?=Ridicularizarea cazului.Si apoi de unde decizia nr.131702[nici nu exista atatia angajati la MI cu toti pensionarii la un loc.Om fi noi mai slabi la tromboane sau elucubratii gramaticale dar la logica nu,fraieriti pe altii [poate de la fostele CAPuri desfiintate si nici pe aceia.tigri2

Filip spunea...

E bine ca apar sentinte de acest fel.
Primesc pensia avuta in decembrie dar decizia a ramas neschimbata.
Această situație de fapt trebuie pusă în acord și cu situația de drept, fiind neclar faptul ca eu să beneficiez în continuare de pensia avută anterior fără ca CSPMAI să revoce ori instanța să anuleze decizia emisă conform Legii 119/2010 si HG 735/2010.
Prin decizia nr.38/07.01 2011 a ICCJ, măsura anulării HG 735/2010 prin Sentința civilă nr.443/2010 a Curții de Apel Cluj a devenit irevocabilă și potrivit principiului “ Quod nullum est, nullum producit effectum” se consideră că aceasta nu a existat niciodata, cu consecința ca și actele emise în executarea ei sunt lovite de nulitate, cum este și cazul deciziei mele de pensie din 27.12.2010.
De altfel, ulterior pronunțării deciziei 38/07.01.2010 a ICCJ, prin art.10 a OUG 1/2011, HG 735/2010 a fost abrogată, însa practic, această abrogare este lipsită de obiect și implicit de efecte juridice, ea neputând “ masca” efectul hotărârii instantei supreme.
Alt argument pentru anularea deciziei de pensie il găsesc și în cuprinsul legii, respectiv art. 1 OUG 1/2011 care stabilește că vor fi revizuite din oficiu, toate pensiile stabilite prin art. 1 lit. a si b Legea 119/2010, cel mai târziu până la data de 31 dec.2011, ori această revizuire din oficiu nu înseamnă altceva decât recunoașterea greșelii făcute de CSPMAI atunci când a emis o decizie în baza unei HG nule.
Este adevarat că prin ordonanța guvernului nu se putea dispune, pe cale administrativă, asupra anulării deciziilor emise anterior, acest lucru fiind exclusiv de competența instanțelor de judecată.
Deci ne judecam, bani sunt ai nostri distractia unde o fi?
Astept si eu o sentinta asemanatoare.
O problema ar fi daca instanta ar aprecia ca repunerea la situatia anterioara si de fapt si de drept nu incalca, acuma, principiul contributivitatii care ni se aplica si noua.

Plano10 spunea...

Intr-o traducere mai accesibila, dispozitivul sentintei de la Mehedinti... si al altor sentinte care se mai dau,inseamna anularea recalcularii efectuate cu incalcarea legii sau in baza unor dispozitii legale suspendate, anulate ori abrogate si revenirea la situatia anterioara procesului de recalculare.
Din acest punct poate fi reluat procesul de recalcualare/revizuire in baza Legii 119/2010 si OUG. nr.1/2011.
Nicio pensie militara nu poate ramane netransformata in puncte de pensie - pentru a deveni pensie in sistemul public de pensii.
Revizuirea din oficiu sau la cerere, potrivit OUG nr.1/2011, poate indrepta si recalcularile necontestate in instante.

CEZAR spunea...

manipulati, manipulati,manipulati-avocatii trebuie sa traiasca si ei ....saracutii!

Avram Iancu spunea...

Doamne da-le minte ca au...nevoie ce se mai bucura precum pustanii cand avocatimea si magistratii le mai obtin cate un "nimic',sa le fie bine si lor si noua dar parca prea exagereaza si sunt fraieriti ,practic hotararile obtinute nu sunt aplicabile.tigri2

akord75 spunea...

@tigri2
da te rog frumos ,lasa-i sa se bucure e dreptul lor.Macar atat le-a mai ramas,chiar daca e degeaba si f...ti si cu banii luati
Stii mai acum cateva luni un 'taliban' d-ala cu spume la gura ma intreba aproape urland"Ce treaba ai ba unde vreau eu sa dau banii"
Ei bine,AM AJUNS SA-I DAU DREPTATE
Chiar asa , ce treaba am??
lasa-i in plata domnului si hai sa ne vedem de ale noastre.fiecare crede ca face ceea ce e bine pentru el si in mod sigur nu ii poti convinge.eu deja m-am resemnat si acum in saptamana mare nu pot decat sa va doresc tuturor: PASTE FERICIT!!