Un produs Blogger.

sâmbătă, septembrie 03, 2011

De la capitan(r) de justitie militara in 1993 la General activ in 2001-simbolul tradarii in armata si in politica

88 comments

Din Cpt(r) general







Clik, pe 2 09 2011 in Herastrau
1980 - 1983 - Şcoala militară de ofiţeri Sibiu, specializarea Intendenţă. 
Perioada1983 - 1990
Funcţia sau postul ocupatOfiter Economist
Perioada1990 - 1993
Funcţia sau postul ocupat
??????? pata neagra. Cine poate sa completeze perioada 1993-2001? 
Ofiter de Justitie Militara activ
Perioada2001 - 2003
Funcţia sau postul ocupatGeneral Mr. Justitie militara activ




1985 - 1990 - Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti; 
Conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, pana in anul 1989 Gabriel Oprea a fost ofiter MAN, pentru ca dupa 1990 sa devina ofiter de justitie militara. In anul 2001 ocupa in guvernul Nastase functia de secretar de stat si presedinte al Administratiei Nationale a Rezervelor Statului, iar intre anii 2002-2003 este prefectul Bucurestiului. In perioada 2003-2004 este numit Ministru Delegat pentru Administratia Publica (MAI).

Pata neagra din biografia sa a dat nastere unor semne de intrebare si in notele informative ale diplomatilor americani trimise la Washington:

“În pofida faptului că s-a retras cu gradul de căpitan, Oprea a fost promovat la gradul de general cu patru stele, iar acum ca ministru al Apărării Naţionale şi şef al unui grup puternic şi în creştere de parlamentari, datorită abilităţilor politice şi a flerului de a alege partea câştigătoare în luptele politice din România”.
Oficialul american recunoaşte că “este neclar cum şi când a avansat Oprea de la căpitan, în 1993, la maior, locotenent colonel, colonel”. Reţine însă faptul că:
“A fost promovat general de brigadă cu o stea în noiembrie 2001, a primit a doua stea în 2003, pe cea de-a treia în 2008 şi pe cea de-a patra în 2009″, notează americanii, spunând că, în timp ce primele două stele i-au fost date de Ion Iliescu, celelalte două i-au fost acordate de Traian Băsescu, “după ce Oprea a început să se distanţeze de PSD”.

88 de comentarii:

maiag spunea...

sa nu mai condamnam comunistii ca au facut generali cu 4 clase
au facut liceul cind erau colonei
si alte aberatii
polyticul are oastea pe care o doreste si o promoveaza
armata nu trebuie sa fie mai desteapta si mai pregatita decit politicukl
ca sa poata fii dominata si supusa
no coment

Plano10 spunea...

@maiag
Nu lipsa de scoala este imputabila lui Oprea. Doar a terminat Facultatea de Drept in 90, pe langa Scoala de ofiteri de Intendenta.
Lipsa de caracter l-a ajutat foarte mult sa parvina. Daca nu putea avansa in grad ca activ, a trecut in rezerva si, din capitan de justitie militara, structurile l-au facut General activ. Numai bun sa ajunga prefect de Capitala.

alex parolea-moga spunea...

Caz tipic pentru parveniţii regimului ...

Plano10 spunea...

@ALEX
Descurcareti in orice regim, as zice.

mos alecu spunea...

Facultatea de drept a terminat-o (?) 'dupa' nu 'pe linga' ...
Inainte de '90 , pentru a urma cursurile unei institutii de invatamint superior , de catre un cadru militar (mai ales a studiilor de profil umanist) , era STRICT NECESAR acordul/aprobarea organului de partid ... fara aceasta aprobare ... 'ciuciu studii' ... prioritate absoluta avind cei care erau in/aveau calitatile necesare pentru 'munca politica' .

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Nu inteleg mesajul tau de pe Info referitor la mine dar ma bucur ca ai dat drumul la Anonimi.
Am terminat la Sibiu si am spus ca am fost coleg cu Mircovici, deci nu am terminat la intendenta iar in 1980 aveam deja 10 ani de cascheta.
Mi-am luat toate gradele la termen si in toata cariera am avut calificative care mi-au dat acest drept.
Facultatea de drept am facut-o dupa 1990 deci chiar nu vad de ce mi-as prinde degetele in tastatura.
Americanii sper ca nu ma pomenesc in mesajele lor.
Imi explici care e legatura sau doar iti faceai reclama ?

Plano10 spunea...

@Stelian P.
Stii foarte bine ca nu fac asemanare intre activitatile dvs. profesionale, ci la simpatiile politice fata de actuala coalitie care subjuga Romania.
Nu sunt condamnabile afinitatile politice, daca sunt recunoscute.
Este de condamnat atitudinea de a vorbi doar despre paiul din ochii opozitiei fara a observa barna din ochii puterii.
Atitudinea d-ta pentru actuala putere o deduce oricine daca interpreteaza, per a contrario, interventiile scrise pe net.
Voiam sa spun ca si tacerea fata de un subiect este un raspuns.
Asuma-ti convingerile probasiste, d-le Stelian, si nu incerca sa ne aburesti.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
OK sunt probasist, daca asta te doare, dar din acest moment te intereseaza ce spun sau mai importanta e culoarea politica ?
Ti-am cerut si tie sa-mi dai cazuri de generali de fotbal, de canotaj, de orice mai putin de armata si...astept si acum. Ti-am spus ca accept si numai generalii facuti de Basescu ca sa scriu ceva la adresa lui. As vrea de exemplu sa-l intreb daca ar zbura cu avionul prezidential pilotat de asemenea generali. Asta inseamna ca sunt probase ?
Daca laud masura luata cu pensiile speciale inseamna ca sunt portocaliu si nu am voie sa-i critic in alte aspecte ?
Deci, sunt probase. Ma ajuti sa-mi bat joc de el si de generalii de fotbal care sper sa-l apere in caz de razboi ?

Plano10 spunea...

@Stelian P
Este un inceput. Din acest moment nu ne mai reprosem convingerile, decat pe argumente.
Pai, bine domnule jurist, base face praf Constitutia in fiecare zi si d-ta cauti generali sportivi cu care sa-l ataci?
Si eu am laudat unele prevederi din noua lege de recalculare/revizuire a pensiilor dar nu cred ca ma percepe cineva propagandist basescian sau izmenar-caschetar.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@mos alecu
Poate ca o sa faceti ochii mari, dar sunt de acord cu afirmatia "...era STRICT NECESAR acordul/aprobarea organului de partid..." si de securitate, as completa eu.
Din pacate acest acord era strict necesar si inainte de a da examen in scolile militare dar asta nu inseamna ca toate cadrele erau cu calitati pentru munca politica sau cea de informator (doar vreo 70% in ultima calitate).
Subiectul e dificil de dezbatut deoarece multi sunt cu musca pe caciula.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Arata-mi o prevedere din Codul penal la care se vorbeste despre incalcarea CONSTITUTIEI, da-mi probe (nu articole de ziar ca la alea ma pricep si eu) si il dau eu in judecata daca tu te jenezi.

mos alecu spunea...

@Anonim 4 septembrie 2011, 12:57 Stelian P.:
Legat de 'colegareala' cu Mircovici ...
Mircovici este promotie 1972 ; deci in '80 nu puteai sa ai 10 ani 'de cascheta' (daca numarai si anii de scoala ... in care se purta cascheta la tinuta de oras ...ai fi avut 11 ani ... tot inexact ) .
Coleg cu Mircovici nu ai fost numai in cazarma la 01512 , ci ai fost coleg de an , conform unor spuse ale tale prin alte locuri (ai concurat cu el la o functie acordabila elevilor)

In concluzie se poate presupune ca nu ai fost militar ... legatura pe care o faci cu Mircovici se bazeaza pe faptul ca 'buna parere' pe care o au militarii despre Mircovici se va rasfringe si asupra ta ... Ai omis , insa , faptul ca parerea rezervistilor despre Mircovici s-a schimbat dramatic dupa ce acesta si-a uitat promisiunile/hotarire/credinta si a votat impotriva tuturor amendamentelor propuse la L.263/2010 ...

Acestea fiind spuse , este clar ce grad de credibilitate pot avea toate sustinerile tale ...

Plano10 spunea...

@Stelia P.
D-ta ai o problema de perceptie specifica tuturor celor indoctrinati intr-o singura directie politica; nu crezi, ab initio, in nimic din ce se scrie impotriva lui Basescu. Degeaba citesti acele ziare!

mos alecu spunea...

@Anonim 4 septembrie 2011, 14:02 Stelian P.:
Inca un argument al neapartenentei tale la 'militarie' : pentru situatia mentionata de mine acordul era dat si de CI-st (intr-adevar acesti ofiteri erau incadrati in structura pentru MAPN a securitatii ... dar un fost militar le va spune intotdeauna CI-sti ... ca sa nu mai spunem ca erau multi militari care credeau ca acestia sint 'angajatii' MApN...) .

Cit despre alaturarea celor doua tipuri de avize ... pentru admitere exista un acord din partea organului de partid (de la locul de munca ... nu din scoala) doar pentru cei proveniti din 'cimpul muncii' . Avizul - nu era un acord - era al organului teriturial de securitate ... Ambele documente vizau comportamentul persoanei (respectiv al rudelor lui) la locul de munca si in societate ; nu se refereau la (eventualele) calitati ale acestuia pentru a desfasura o anumita munca in armata (mai ales pe linia muncii de partid) .
Acordul dat unui CADRU IN ACTIVITATE pentru continuarea studiilor (cazul mentionat de mine) era clar directionat spre relevarea/negarea calitatilor acestuia de a indeplini un anumit gen de atributiuni ...

bazel09 spunea...

Plano
Off-topic ...pentru că n-am nici un punct de vedere referitor la cariera "izmenarului" ! ...chiar dacă vă faceţi că uitaţi cine l-a făcut general ...Vina aparţine bătrânul edec Iliescu (personaj responsabil pentru morţii de la revoluţie cât şi de morţii din 13-15 iunie 1990, dar nu numai) , fiind tatăl vostru spiritual, promotor al marxist-leninismului de după 90 sub sloganul " nu ne vindem ţara", dar pe care au prăduit-o care cum a putut, binenînţeles cei din jurul camarilei iliesciene .
Însă am un punct de vedere vis a vis de zicerea ta : "actuala coalitie care subjuga Romania" (tradus – a pune în dependenţă (economică, politică, financiară etc.) faţă de cineva ...)... şi nu vreau să se interpreteze că sar în ajutorul lui Stelian P, pentru că domnia sa n-are nevoie de ajutor...
Nu subjugă nimeni pe nimeni Plano! ...pur si simplu atât putem ca naţiune, iar politicul, întotdeauna, dar întotdeauna, şi aici pun în calcul perioada de după 1866 până-n zilele noastre, a fost incapabil să urnească ,,motoarele creatoare ’’ , ca la final de an sau ciclu propus spre măsurare să tragă linie şi să fim pe plus. Arată clar incapacitatea nostră de a crea, de a produce mai mult decât consumăm ... de a produce marfă competitivă care să aibă căutare pe piaţă, de a ne adapta la rigorile pieţei...de a pune în ,,cămară“ pentru zile negre...
Vorbim aşa de frumos de Constituţie de parcă n-am ştii că acolo sunt enumerate o sumă de principii care... sigur trebuie respectate, dar care nu aduc bunăstarea mult visată fără a întreprinde ceva în concret, practic. Este foarte frumos să repeţi sloganuri care prind la populime!...dar ele nu ţin de foame.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@mos alecu
Expresia "in 1980 aveam DEJA 10 ani de cascheta." exclude faptul ca puteam avea mai mult ? Cauta in DEX expresia DEJA si poate ai sa intelegi ca nu am gresit. Ce se rasfringe asupra mea depinde de intelectul celor care judeca, pe mine nu ma afecteaza. I-am enuntat numele intr-un moment cind stiam deja cum a votat.

@Plano10
Eu asa am invatat ca in afara de rechizitoriu, care apare in unele ziare, mai exista si probatoriul si pe baza lui se analizeaza faptele, incadrarea juridica si pina la urma vinovatia.
Nu stiu in ce domeniu ai profesat sau profesezi, dar pe tine nu te intereseaza dosarul si ce cuprinde el ? Judeci oamenii dupa articolele din ziare iar pe cei care cer probe dupa culoarea politica ?
Pentru tine un om care declara la TV ca a comis o crima e bun de arestat ?

Anonymous spunea...

Stelian P.
@mos alecu
Eu faceam parte dintre acei militari care stiau ca CI-stii erau securisti si din aceasta cauza am folosit expresia respectiva. In unitatea noastra TOTI stiau cu cine aveau de a face. Voi erati "militari" care nu stiau asta ?
La ce arma existau asemenea militari ?

PLANO10 spunea...

Bazel
Iar ma duci la pas`opt ca sa demonstrezi ca nu numai astia de astazi sunt incapabili.
Gresesti daca minimalizezi progresul Romaniei in timpul lui Carol I, unirea fortelor de catre politicienii care au realizat Marea Unire din 1918, dezvoltarea economica din guvernarea liberala 1934-1938, dezvoltarea economica din timpul comunismului national, cresterea economica din timpul guvernarilor Nastase si Tariceanu.
Nu trebuie prea mult, @bazel09, ca lucrurile sa se indrepte!
E nevoie de seriozitate, nu hahaiala, in actul de guvernare, pentru ca lumea de afaceri sa recapete incredere si sa investeasca in Romania.
Romania trebuie scapata de neseriozitatea si manelismul introduse ca maniera de conducere de catre Basescu.

PLANO10 spunea...

@Stelian
Pana la sanctiunea penala, Constitutia prevede, pentru presedintele care o terfeleste, sanctiunea politica de suspendare si demitere.
Daca tie ti se par normale actiunile de incalcare repatata a Constitutiei, ai o mare problema in intelegerea democratiei constitutionale.

mos alecu spunea...

@Anonim 4 septembrie 2011, 17:06 Stelian P.:
Raspuns tipic pentru cei care , neavind argumente , duc discutia 'in balarii' ... Model visan , pora , vass , talmacean , si tot neamul lor ...

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Ai dreptate. Parca, daca nu ma insel, este vorba despre incalcari grave ale Constitutiei dar aici este problema parlamentului si a partidelor sa-l suspende. Daca parlamentul nu vrea din cauza ca...nu stiu, atunci ce pazeste opozitia ? Sunt prea putin pentru vot ? Cine e vinovat ? De ce nu conving cei din opozitie ? Nu cumva nu au sustinere ?
Eu am mai lansat o idee simpla si perfect legala:
- daca populatia e atit de nemultumita cum spun sondajele, atunci partidele de opozitie si blogurile pro, dar nu numai ele, sa lanseze apelul ca in ziua de (cind vor ele) la ora (cind vor ele) toti cei nemultumiti sa coboare in strada (fiecare pe strada lui, nu in Bucuresti) si sa scandeze timp de 10 min.: JOS ! Daca marea majoritate a romanilor o sa fie exact atunci ragusiti, e suficient sa ridice o mina cu un deget in jos.
Te asigur ca in minutul urmator guvernul o sa fie istorie iar BASESCU in zbor spre alta tara.
Iti ofer ideea gratuit, ce zici vor cu adevarat partidele de opozitie sa ceara aceasta proba simpla si de efect ?

Anonymous spunea...

Stelian P.
@mos alecu
Daca trimiterea la DEX nu e un argument ca sa demonstrez ca nu aveti dreptate, atunci eu zic sa incetam discutia.
Argumente de genul "...erau multi militari care credeau ca acestia sint 'angajatii' MApN...") ii jignesc pe colegii dvs. nu pe mine.

bazel09 spunea...

Plano
Mă faci să râd când aminteşti de "cresterea economica din timpul guvernarilor Nastase si Tariceanu" - eu înţeleg că după o creştere trebuie să-ţi rămână ceva în cămară şi nu deficit. Tu ?. Ce înseamnă deficit Plano ? ...când balanţa comercială a ţării arată un raport de 2 la 1 în favoarea importurilor ! ...poţi spune că este bine !!!!!!!!!
Şi...am s-o mă raportez tot timpul de la 1866 încoace, pentru că de atunci spunem că ne-am deşteptat. Încearcă să citeşti însemnările la zi ale lui Argetoianu şi vei afla mai multe de mizeria din perioada 34-38, dar nu numai !...cred că îţi lipsesc foarte multe informaţii din perioada respectivă.
Şi ...să-mi fie cu iertare, dar manelismul în conducere statului a fost implementat de camarila iliesciană...care prin modul lor de a promova persoane în cadrul structurilor statului, a corupt întreaga societate...Băse, încearcă, dar timid, să restabilească o ierarhie normală de funcţionare a instituţiilor statului...şi asta va dura mai mult de o generaţie!...pentru că suntem reticienţi la schimbare.

Plano10 spunea...

@Bazel09
Au produs mai mult si ai dreptate au si cheltuit mai mult. Au avut de unde. Investitiile bugetare facute de Tariceanu in ultimele luni, avea de unde, au intarziat intrarea in criza sub regimul PDL-PSD condus de Basescu, Boc si Geoana.
Asa ca sa nu se mai planga Boc.
El a facut decat taieri...n-a adus nimic in plus la Buget.
daca tu ai vazut vreun dram de manelism la Iliescu, inseamna ca este o confuzie de termeni.

bazel09 spunea...

Plano10
Te-am întrebat de deficit! ...şi nu degeaba !
Păi dacă tu laşi un deficit de 5,4% , care nominal înseamnă peste 6 miliarde de euro de plată pentru guvernul care urmează, aruncând în stănga şi-n dreapata cu bani pentru câteva puncte procentuale la alegeri, fără să laşi nimic palpabil în urma ta decât o “faună imobiliară” căzută şi oameni datori la bănci pentru că şi-au acoperit capul şi nu picioarele – asta numeşti tu că au produs ??????.
Şi ştii bine, toate asta se întămplau când guvernoiul Motoretă avea cunoştinţă de încasările din taxe şi impozite din octombrie 2008 care se cifrau sub 70%, ca mai apoi prin 2009 să scadă şi mai mult, şi atunci de unde bani Plano!...de unde bani pentru salarii şi pensii ? ...de unde bani pentru investiţii ? ...de unde bani în visterie pentru a fi credibil cu garanţii pentru un potenţial investitor ?
Tăierile se justifică atâta timp cât economia are dezvoltare ciclică. Urmăreşte zona privată, singură se reglează şi fără prea mult zgomot, chiar dacă acolo regăsim 3,5 milioane de lucrători...fără isteria din sistemul bugetar, unde pe bună dreptate se freacă menta la greu, ca să folosesc un limbaj "academic romănesc"
Vezi bine, ţări ca Grecia, Italia etc, au trăi în lux pe datorii ...şi le-a venit scadenţa. Vor veni zile când o să-l “veneraţi” pe Băse !

Plano10 spunea...

@bazel09
Tu pe cine apreciezi?
Pe un patron care castiga intr-o luna 1000 de Euro si cheltuieste 1080 Euro sau pe altul care castiga 10 000 Euro si cheltuieste 10 540 Euro?

Socrate spunea...

Pentru bazel09 spunea...
4 septembrie 2011, 16:59
Nu cred ca este corect , in totalitate , atunci cand afirmati ca noi, romanii, suntem incapabili sa creem , sa producem marfa. Sunt exemple suficiente pentru a demonstra contrariul. Afirmatia dumneavoastra are totusi un suport respectiv bagajul genetic al poporului roman dominat de invidie si de capacitatea de a frana orice avant sau dorinta de a face ceva care depaseste mediocritatea. Acei romani care aici , pe pamant romanesc , nu pot sa produca marfa produc foarte bine pe alte taramuri unde cultul creatiei este la el acasa. Este dureros sa stim ca putem produce dar nu avem cum fiindca nu se vrea , nu se poate.

Don Corleone spunea...

@mos alecu
contopist/finantist/mov in uniforma(care si-a aranjat pensia pe "ultima suta/ultimul salariu"nu militar)=direct interesat=lipsit de obiectivitate
Motivul??=-(minus)800lei la pensie De ce??Pai a cam"frecat-o la rece toata viata" si acum nu-i convine ca a iesit magaria la iveala.
Ca sa vezi ce "face" banii din oameni.PUNCT la capitol mos alecu.

Don Corleone spunea...

dupa atatea discutii chiar as vrea sa vad la treaba(tripleta de aur) pe crin,ponta&comp(voiculescu-ca el conduce PC-credeati ca amaratul ala de pustan scos in fata la TV??)
Vazand contextul economic international promit ca voi citi cu mare interes articolele acestui blog la acel moment.Sa castige alegerile!!
pedeapsa mai mare nu se poate
Iar plano10 va deveni brusc....oare ce??

mos alecu spunea...

@Don Corleone 4 septembrie 2011, 22:52 :
Deci ... NU "contopist/finantist/mov in uniforma" .
La fel ... NU "care si-a aranjat pensia pe "ultima suta/ultimul salariu" " . Sporurile si primle care va dor pe voi cei care , nemeritindu-le , nu le-ati avut ... eu le-am avut cu multi ani inainte ... pina la data trecerii in rezerva ...

mos alecu spunea...

@Don Corleone :
Aveam niste retineri in a da crezare , in totalitate , celor care te descriau drept un vajnic bautor de orice lichid care contine chiar si cele mai neinsemnate urme de alcool etilic ; cu rezultate notabile in cresterea consumului de 'basamac' pe cap de locuitor ...
Se observa , insa , din multele tale spuse prin diferite locuri , ca , incepind cu a doua treime a zilei , incepe o degradare tot mai evidenta a coerentei 'discursului' tau ... degradare care are o strinsa legatura de cauzalitate cu reducerea concentratiei de singe in alcoolul care iti iriga creierul ... in fine ... firavele urme de creier care se mai gasesc in craniul tau .
Pentru a nu fi nedrept , trebuie sa recunosc ca , uneori , chiar si in prima treime a zilei ai un discurs specific unei concentratii reduse de singe in alcool ... dar asta o pun pe seama unei capacitati reduse a organismului tau de a genera singele necesar pentru a echilibra (macar) balanta singe - alcool ... desi nu exclud in totalitate posibilitatea ca activitatea ta , in sprijinul cresterii profiturilor producatorilor de alcool , sa inceapa inca inainte de 'cintatul cocosilor' .

ELENA spunea...

Plano 10
Sunt mai mult decat mirata - Stelian P la tine pe blog!!! Pai noi (adica eu, tu si altii ca noi) eram aia "ciumati", aservitii partidelor politice etc. Sa inteleg ca ... cine se aseamana se aduna?
Ca sa nu mai spun ca, citind pe Armya, am ramas masca - omul acesta chiar crede ca scopul meu pe bloguri a fost sa ... CE? A analiza cu atentie ca eu sunt prezenta la dezbateri de prin 2008, adica dinaintea alegerilor, iar dumnealui apare ...cand? Anul trecut. Asa ca este un non-sens sa spuna ca eu trebuia sa-i fac nu-stiu-ce. Chiar, ce-as fi putut sa-i fac?

Plano10 spunea...

@ELENA
Amicul si concurentul tau de pe Armya, Stelian P., are o mica-mare problema: nu vrea/poate sa-si faca un cont Google sub care sa posteze.
Deformatiune profesionala, probabil!
Ai dreptate, din ce comenteaza, si el este aservit partidelor politice, cu deosebirea ca lui ii place sa loveasca in cele aflate in opozitie.
Da si tu un link sa citim ce a zis pe Armya!

Plano10 spunea...

Aaaa!
Mi-am amintit.
Zicea ca tu aveai misiunea de a-l intoarce cu fata spre opozitie.
Stelica nu poate fi intors decat ca in lumea zoologica: cu clestele.

ELENA spunea...

Plano10
Nu dau eu link-uri pe Armya la materialele in care sunt scrie / spuse tone de minciuni despre mine! Sa dea Stelian P!!!! Dar nu poate, asa cum nu poate nici sa ofere o floare unei femei!
Bun, daca ar fi asa cum zici tu, de ce mi-ar fi "trasat sarcina" dl. Dogaru, vezi Doamnne? Pe cuvant ca nu am mai vorbit cu dumnealui de vreo 4 luni de zile, pe putin!

mos alecu spunea...

@ELENA 5 septembrie 2011, 10:17 :
Doamna Elena ... cu scuzele de rigoare , trebuie sa va reamintesc 'pupiciurile' si 'inaltele aprecieri' date de dvs. pregatirii profesionale (?) si atitudinii morale si sociale ale celui (pe care afirmati ca il cunoasteti) aflat in discutiile actuale ...

mos alecu spunea...

@Plano10 5 septembrie 2011, 10:59 :
Poate ca ar fi fost mai potrivit termenul : "zootehnie" ... In zootehnie se practica 'intoarcerea' cu clestele ... Si , culmea , efectele sint absolut benefice : calmarea celui 'intors' si obtinerea de productii crescute de 'bunuri si servicii' utile oamenilor (fata de situatia anterioara 'intoarcerii' ... cind sint utili numai pentru un singur scop ...)

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Daca tot sunt pomenit am sa fac clarificarile necesare, dar mai intii va doresc un bun venit din concediu.
Postez aici deoarece o pot face anonim. Sunt valabile si explicatiile gazdei.
Textul de pe Armyia era o gluma dar am uitat din nou sa specific asta pentru cei care nu au simtul umorului. Cu citeva zile mai inante de a-l posta am specificat ca este vorba despre o gluma, un text de vacanta.
Am sa-l postez din nou si aici, mai jos, cu acordul lui Plano, ca sa fie clar si pentru cititorii lui.
Chestia cu floarea e valabila. In luna oct. inainte de lupta finala (a cita ?) am sa trec prin Bucuresti pentru imbarcare in avionul spre tari mai linistite si sper sa ma tin de cuvint.
Va recomand sa nu va mai pupati cu nimeni (nici virtual) ca nu se stie din ce tabara face parte sau o sa faca parte pupatul si va suparati sustinatorii.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Daca prezenta mea deranjeaza aici, pot sa ma retrag.

ELENA spunea...

@mos alecu
Eu stiu ca i-am trimis pupici NUMAI UNEI SINGURE PERSOANE. Oare care o fi aia?
Cu dl. Stelian P am avut multe discutii ...si atat. Nu am depasit acest nivel. Deci a fost fara pupici. Ca altfel, l-ar fi taiat de la prima sefii dumnealui. Adica trebuia si sa pastreze o anumita distanta fata de mine. Lucru pe care l-a facut cu deosebit succes.

@Stelian P
Bine v-am regasit. Sper ca tot la fel de combativ ca si la plecarea mea in concediu. Imi face placere "sa ma cert" cu dumneavoastra oriunde si oricand. In concluzie, puteti sa postati unde vreti, cand vreti, cu cine vreti, sa raspundeti sau nu la intrebarile / interpelarile mele etc. SUNTEM O TARA LIBERA!!! Asadar, prezenta dumneavoastra pe blogul amicului meu, Plano 10, nu are cum sa ma deranjeze.
Am, totusi, o prima intrebare: stiindu-mi varsta (o fi, oare, ceva despre mine care sa nu stiti?), de ce ati lasat tot timpul impresia ca sunteti cu muuuuuult mai batran ca mine? Ca, daca ati fost coleg cu gl. Mircovici, inseamna ca aveti (aproape) aceeasi varsta. Pe dumnealui il cunosc foarte bine si imi permit sa spun ca nu e deloc batran.
In privinta trecerii prin Bucuresti, va informez ca am acceptat sa ma intalnesc cu absolut toti cei care au solicitat, indiferent de provenienta (structura in care au lucrat), zona geografica, afinitate politica.
Lupta finala? Intre noi? Nu cred!!! Pe ce ne luptam?

ELENA spunea...

@mos alecu
Inca nu m-am sclerozat. Asadar, iata ce raspuns am dat la o .... solicitare, in data de 8 iulie, pe blogul lui Cezar:

"@Stelian P
1.As zice ca acest material este un ... poem in proza dedicat atat de nocivului, dar atat de necesarului telefon mobil.
2.Sau ... e o "dedicatie" pentru cineva care lucreaza in domeniul (tele)comunicatiilor, care vorbeste foarte, foarte, foarte mult la telefon, mai ales mobil. Chiar si seara, cand se urca in pomii din livada sa manance fructe! Asa nespalate si cu viermi! Si asta in loc de filmul "Strada Hanovra" pe care nu ati fost in stare sa il gasiti pe net! Nt! NU SE PUNE! Vreau filmul!
3. ref la postarea de la ora 14.56
Pai, coroborat cu cele scrise la pct. 2, la ce concluzie se poate ajunge?
Instanta amana pronuntarea. Se mai gandeste. Poate in Arial Narrow si cu caractere de 0,00000000000000001. Da' nu se stie!"

DECI NU A FOST NICI "in Arial Narrow si cu caractere de 0,00000000000000001."!!!!!

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Nu stiu multe despre dvs. dar nici nu intentionez sa va sparg zidurile.
Am fost coleg cu MIRCOVICI si evident ca avem (cu mici diferente) aceeasi virsta. Daca doriti luati afirmatia mea ca pe un compliment la adresa cuiva care gindeste muuult mai repede.
Lupta finala nu este intre noi ci intre fostii dvs. colegi de CD si guvernanti. Ei m-au facut (colegii) in ianuarie sa plec din tara speriat de moarte de razboiul total anuntat pe blogul atit de drag mie. Sincer sa fiu nu dau doi bani pe ei dar vreau un motiv sa fac din nou pe speriatul iar copiii mei sa ma puna in avion.

Plano10 spunea...

@Stelian P.
Nu mai face pe speriatul din cauza CD! In strainatate te duci ca ai treaba!
Imi place cursul discutiilor. Cat adevar in expresia: "qui se taquine s'aime"
Citeste si articolul de mai jos.
http://www.plano10.com/2011/08/ai-pus-ochii-pe-el-cum-il-cuceresti.html

ELENA spunea...

@Walter
Nu e cazul sa fii gelos (sic!).
Si e ... "qui s'aime se taquine".
Am citit articolul (postat in timpul concediului meu, concediu in care am stat la o distanta apreciabila de computere), dar nu ma regasesc deloc in cele scrise acolo. Nu uita, mai am cca 2,5 ani si fac 50! Ce zici tu acolo e pentru gagici nemaritate, cu varsta in jur de 30 de ani, femei de succes etc., etc., etc. Eu am depasit momentul ... varstei.

@Stelian P
Puteti fi sigur ca nu voi da bir cu fugitii daca, la trecerea prin Bucuresti, veti dori sa "ne injuram" privindu-ne in ochi. Mai ales ca, intre timp, vom avea si solutia ICCJ pe recursul in interesul legii...
In rest, vorba lui Plano - sunt "convinsa" ca plecati in tari straine de frica!

Plano10 spunea...

@ELENA
Recomandarea articolului era pentru Stelian P., nu pentru tine.
Cei care se iubesc, se iubesc, nu se mai tachineaza! :):)

ELENA spunea...

@Plano10
...Adica ii recomanzi d-lui Stelian P un articol despre .... cum "cucereste" o femeie un barbat?
Scuza-ma, e adevarat, nu ne-am vazut de ceva vreme, dar esti OK? Sau stii tu ca dl Stelian P ar fi femeie?

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Daca nu intervine nimic perturbator atunci o sa ne "injuram" prin octombrie. Pina atunci ma antrenez cu "camarazii"
Recunosc ca m-ati prins. Plecarea pentru mine e mai mult din placere decit de frica.
Chiar acum am citit la Burcu un articol care m-a uns la suflet. Face trimitere si la dvs.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Delicios comentariul de la 16:40.

ELENA spunea...

@Stelian P
Pariem ca intervine ceva "perturbator"?
Stiu articolul, ca am vorbit si azi cu autorul lui. Si pe el chiar l-am pupat! Da' nu virtual!

Don Corleone spunea...

voi aici sunteti plini de pile.
Noi "provincialii" cum va place sa ne spuneti,mai asa mai pe margine "strangem mingile."
Deci anumite persoane sunt bune prietene cu adminii de la infom/neacsu/plano10 ...si-or mai fi
si eu in naivitatea mea credeam ca se joaca cinstit.Noooo, se joaca ca si in armata cu pensiile cf L164.
"Ca naravu' din fire n-are lecuire."
Gata ma duc la "stan si bran" ca sunt mai seriosi

Don Corleone spunea...

...pupaturi si pentru dogaru ca e bine sa va asigurati din toate partile.
P.S.si sa nu uitam pe dna gorghiu ca nu se stie niciodata de unde "sare iepurele"
Uite asa au unii un caracter "beton"

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Nu pariez decit atunci cind sunt sigur de cistig.

Plano10 spunea...

@all
Gata, ca mi-ati deturnat subiectul!
In loc sa umpleti golurile din biografia de justitiar militar a lui Gabriel Oprea, spre bucurie lui @Stelian si @Corleone, o dadurati pe Diverse! :):)
Ce-a facut domn gabriel intre 1993-2001... cand, in rezerva fiind, a avansat de la Cpt la General?

ELENA spunea...

Plano10
Eu am fost confirmata in specialitate in aprilie 1996. Si apoi stiu ca ne chema Seful Directiei juridice si ne examina anual (pe bune, ca la examen). Dar de dl. Oprea nu am auzit. Si in 1996, cand am intrat eu in randul juristilor din MApN, eram cu totii, IN TOATA TARA, putin peste 50. Eu am avut nr. crt. 53. Deci e clar ca ne cunosteam foarte bine intre noi!

ELENA spunea...

@Stelian P
Adica nu va place riscul. Atunci ce farmec mai are viata?

Plano10 spunea...

@ELENA
Nu aveati cum sa va intalniti profesional pentru ca el a trecut in rezerva in 1993 din functia de ofiter de justitie militara, cum spune in biografia de la Parlament. A aparut din nou activ in 2001, dar General!

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Vezi ? Asta incerc sa combat si eu, generalii facuti la gramada, despre care nu se stie ce merite militare au, cine i-a propus si daca indeplinesc cerintele impuse de Statut. Din pacate pe tine te intereseaza doar unii generali. Poate ca daca m-ai ajuta sa urnesc bulgarele am provoca o discutie si ar iesi la iveala si CV-ul dorit de tine.

@ELENA
Imi placea riscul atunci cind eram mai tinar si stiam ce recompensa ma asteapta. Acuma ma bucura doar recompensele intelectuale impanate cu multe, multe injuraturi si jigniri.
Am devenit mai conservator (nu politic, Doamne apara si pazeste !)

Anonymous spunea...

MASOCHÍSM s. n ... 2. atitudine a cuiva care găsește satisfacție în propria-i suferință, decădere sau umilire. (< fr. masochisme)

ELENA spunea...

@Stelian P
Ziceti, folosind sensul propriu al cuvintelor: Acuma ma bucura doar recompensele intelectuale impanate cu multe, multe injuraturi si jigniri.
Recompense individuale nu stiu/pot sa va ofer. Dar la "impanat" cu ceea ce ziceti mai departe sunt convinsa ca m-as pricepe. Insa acum sunt intr-o mare dilema: sa incerc sau sa ma abtin?
Desi mi-ar face placere sa va fac cat mai multe bucurii!

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Incercati, nu va abtineti, daca va face placere sa creati bucurii!

ELENA spunea...

@Stelian P
Nici nu stiti la ce risc va expuneti cu indemnul de la 9.36! Si cat v-ar putea "costa" placerea mea de a va crea bucurii!

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
La ora 09:36 eram la volan, nu eu am postat, dar nu ma deranjeaza daca imi face cineva bucurii. Interesant mi se pare faptul ca ati precizat ora. Asa-i ca e ceva suspect acolo ?
Asta tot nu ma face sa ma loghez. Stilul nu poate fi imitat.

ELENA spunea...

@Stelian P
Am precizat ora pentru a nu crea confuzii cu alte postari. Si daca cineva isi baga coada, e clar ca nu e dintre prietenii mei. Ma mir cum nu apare cineva sa zica: a fost in concediu, dar de fapt a fost sa se instruiasca cum sa ii faca CE?!?! lui Stelian P. Sunt atat de satula si ingretosata de idioteniile super-intelectualilor si a celor care vad numai scene din filme de spionaj, urmariri, ascultari de telefoane, spargeri de mail-uri. Atata de tare "imi pasa" de chestiile astea incat am semnat peste tot cu numele meu real, mi-am dat toate nr. de telefon fixe si mobile, toate adresele de mail, locatiile. Daca e cazul voi da si inaltimea, greutatea, nr. de la pantof s.cl.
Revenind la discutiile anterioare, ma intreb de ce unii dintre "pazitorii" nostri nu admit ipoteza ca doi ofiteri in rezerva ai Armatei Romane (cu optiuni politice diferite) se pot intalni, pur si simplu, la un pahar de vorba / o cana de cafea. Cei doi trebuie, obligatoriu, sa se injure, sa se scuipe, sa se ia la bataie....

Plano10 spunea...

@ELENA

Cel mai util pentru "pazitorii" vostri este numarul de la pantofi! :)
Daca au inceput clonele setez iar fara anonimi....

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Fiecare duce lupta cu armele pe care le are. Uneori ma intreb daca intre ei nu exista oameni care s-au nascut cu organele genitale in gura ca prea le folosesc in discutii in loc sa le foloseasca la activitati mai placute sau macar la gindire, caci cu creierasul au mari probleme.
Probabil ca in sfirsit a aparut omul nou: "Homo vulgaris".

Plano10 spunea...

@Stelian P
In acest articol nu e vorba despre homo vulgaris ci despre homo politicus.
Apropo de un comentariu anterior, sunt multi generali "anonimi", ca sa nu zic facuti la apelul de seara, cum se spune in armata, dar nu toti ajung ministru al Apararii!

ELENA spunea...

@Stelian P
La capitolul "injuraturi de tot felul" recunosc ca mai am si eu unele mici/mari scapari, ca doar am fost crescuta si educata de colegii de la prima unitate militara in spiritul nenumaratelor zile de poligoane, munci agricole si aplicatii, pe temperaturi cuprinse in intervalul -30 - +40 grade. Cei cu care mai discut la telefon sau direct se amuza copios pe tema asta. Dar, cu toate astea, nu cred ca s-ar putea zice despre mine ca sunt vulgara.
@Plano + Stelian P
Pai grade in rezerva au luat multi, foarte multi, de toate categoriile: Oprea, Ontanu, Topescu, Lipa, Diaconescu, Iordanescu, Borcea, cea care semneaza UNA pe InfoMondo (si e prietena mea), eu (sic!) si altii.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Ai dreptate dar partial. Oprea are totusi o scoala militara. Nu stiu cum a ajuns general si mai ales cine i-a semnat propunerea. In armata romana exista generali care si-au tradat tara (nu un partid) si sunt inaintasii lui Oprea. Ma gindesc la Bodnaras, la Militaru si mai avem si o pleiada de generali care si-au tradat Juramintul si s-au pus in solda rusilor intrind cu arma in mina in propria lor tara. Nu incerc sa-l scuz pe Oprea, enunt doar fapte de notorietate.
Lucrez de mult la un text intitulat "Tradarea la romani" si pur si simplu ma ingrozesc de ce gasesc acolo. Incepind cu Burebista si pina la Vlad Tepes (acolo m-am plictisit sa ma mai documentez) nu am gasit niciun singur domn care sa nu fie implicat in acte de tradare (mai nou se numeste "intoarcerea armelor").
Nu stiu ce se poate face, poate doar daca ne hotarim sa spunem adevarul, fara culori politice o sa facem un pas in directia cea buna.
In concluzie, Oprea e ingeras, pe linga unii dintre inaintasii sai.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Scapari are oricine dar la dvs. nu injuraturile primeaza, iar calitatea lor lasa foarte mult de dorit. Mai aveti multe de invatat in directia asta (sper sa nu va suparati).

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Nu vreau sa par rautacios dar imi spuneti si mie cum pot sa obtin gradul urmator ? Mi-ar face placere sa-mi fac o poza cu steaua pe epoleti si s-o trimit la "prieteni".

PLANO10 spunea...

@Stelian
Pune umarul in continuare, dar mai transparent, nu...asaaa.... anonim, la intrarea izmenarilor in Parlament si se rezolva cu steaua.
N-o sa dea, Gabi, steaua unui anonim.Zic si eu...

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
Nu Gabi da stele asa ca din partea lui nu am nicio sansa.

ELENA spunea...

@Stelian P
16.56 "... calitatea lor lasa foarte mult de dorit." Adica ma criticati! Ca nu stiu sa injur! Azi traversam strada pe verde si un tampit era sa ma atinga cu masina. In timp ce traversam ma conversam cu Dl. Neacsu la telefon. Ce i-au auzit urechile dlui colonel .... In concluzie, stiu sa injur la greu. Si Plano poate confirma. Dvs. nu m-ati auzit, de aia ma criticati.
17.00 DA. Pe cuvant ca DA. In octombrie, ca nu pot sa scriu pe bloguri, ca or mai vrea si altii.
Plano10
Stelele le da presedintele, nu un ministru si cum dl. Stelian P e pro-base, e clar! Dar mai are de invatat de la mine!

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Invat cu placere, de la oricine.

@Plano10
Daca ce spune doamna e valabil, nu ma mai intereseaza subiectul cu generalii facuti la apelul de seara si nici cine face propunerile. Sper sa nu te razgindesti si sa-mi dai datele cerute.

Plano10 spunea...

@StelianP
La ce-ti mai trebuie avansare, acum, ca e doar onorifica? Nema lovele la pensioara.
@ELENA
Avertisment pentru cei care nu prea conduc!
Cand traversezi ca pieton pe culoarea verde nu-l injura pe soferul care face stanga sau dreapta.
Are si el culoarea verde. Este adevarat ca trece dupa ce-ti da prioritate.
Pietonii care n-au carnet injura.

ELENA spunea...

@Stelian P
Va prezint Art. 94 din Constitutie: Alte atributii
Presedintele Romaniei indeplineste si urmatoarele atributii:
a) confera decoratii si titluri de onoare;
b) acorda gradele de maresal, de general si de amiral;
c) numeste in functii publice, in conditiile prevazute de lege;
d) acorda gratierea individuala.
Asadar, de ce sa va razganditi - vreti sau nu steaua de general?
Ca in privinta invatatului m-am convins singura: mai aveti multe de invatat de la mine (sic!).

ELENA spunea...

@Plano 10
Uite ca eu n-am carnet, am permis (asa scrie pe bucatica aia de carton frumos colorata pe care am obtinut-o cu multa munca!)

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano10
"Noi nu luptam pentru bani ci pentru ONOARE".
Deci nu vreau steaua pentru lovele.

@ELENA
Stiu cine da gradele de general, asta ii spuneam si lui Plano.
Vreau steaua dar ii spuneam lui Plano ca daca o primesc nu-l mai deranjez nici pe el nici pe altii (inclusiv pe dvs.) cu datele despre generalii de fotbal sau facuti la apelul de seara. In acest caz "ONOAREA" mea e satisfacuta si nu vreau sa apar si eu in datele alea.
PATRIA si ONOAREA sunt mai presus de orice.

ELENA spunea...

@Stelian P
1. Ca sa primiti un grad in rezerva, tb sa procedati ca mine, da' nu pot sa spun aici, de fata cu toata lumea. Deocamdata, NU PRIMITI!
(Imi aduc aminte cand UNA si cu mine am fost avansate, de ziua justitiei militare, poate o sa va povestesc odata, a fost super-haios, ne intrebam amandoua ce mai urmeaza etc.)
2. Si daca, ulterior, cer altii diverse date si despre dumneavoastra, asa cum cereti dumneavoastra despre altii acum?

Don Corleone spunea...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

ELENA spunea...

@Don Corleone, postare 11.36
1. De unde stii? (ha?)
2. Si daca e, ce-i cu asta? Ca singur s-a laudat / a zis cat e de batran.
3. ...iar acordarea ultimului grad este inclusiv pentru mine o enigma, dar nu imi mai bat capul cu asta, oricum nu ma ajuta la nimic, dar ma amuz ori de cate ori imi aduc aminte contextul. Si, oricum, nu cred ca e de povestit pe bloguri.

ELENA spunea...

@Stelian P
Imi cer, sincer, scuze pentru raspunsul dat anterior, dar am fost provocata!
Va sigur ca nu am avut nici cea mai mica intentie sa va provoc ... ceva care sa va supere, nu imi gasesc cuvintele, dar cred ca intelegeti ce vreau sa spun.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@ELENA
Intre noi nu e cazul de scuze. Nu va faceti griji, pe dvs. ma supar greu.

ELENA spunea...

@Stelian P
Multumesc. Eu as prefera sa nu va suparati deloc! De fapt, nu-mi place ca cineva, oricine ar fi, sa fie suparat pe mine.

Anonymous spunea...

@Plano10
Cind traversezi(treci)pe verde ca pieton ,auto care face la dreapta are verde...intermitent.Asa ca o poseta in bot ar fi fost binemeritata.
Premiantul

Plano10 spunea...

@Anonim
Cei care circula pe aceeasi artera ca si dvs, in aceeasi directie sau invers, au si ei culoarea verde. Nu le dai cu poseta in cap decat daca nu-ti dau prioritate.
Ce te faci cu cei fara permis care, cand te vad ca faci la dreapta si ii astepti sa treaca iti fac semne cu degetul la cap si apoi iti arata ca nu vezi ca el are verde.

alex parolea-moga spunea...

Dacă dl ministru OPREA va reuşi să pună pe picioare - UNIUNEA NAŢIONALĂ A PARVENIŢILOR ROMÂNI - cu siguranţă Istoria Militară îl va înregistra şi pe cel de-al patrulea Mareşal... cu puţin efort , la ce ambiţie are - poate fi - şi cel de-al patrulea preşedinte !
Servind patria , patria îl serveşte !

Atunci , adio blog prietene Plano .

PLANO10 spunea...

@alex
Nu se intampla!
Cititorii nostri sunt mai multi decat pupincuristii lor!