Un produs Blogger.

marți, septembrie 06, 2011

In atentia militarilor iesiti la pensie dupa 01 01 2011. Asteptati, Casa Sectoriala n-are program informatic de calcul

25 comments
Semnalat de @mos alecu

/www.presamil.ro/OM/2011/33/ziar%2033f.pdf ; pag.17

" In atentia cadrelor militare trecute în rezerva dupa 1 ianuarie 2011, care ne-au solicitat detalii în legatura cu stabilirea pensiilor:
Odata cu intrarea în vigoare a Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, s-a schimbat si modul de calculare a pensiilor cadrelor militare trecute în
rezerva. Celor care au iesit la pensie dupa 1 ianuarie 2011 nu li s-a stabilit înca pensia conform noilor prevederi.
Pentru ca nu au mai primit ajutoare sau plati compensatorii la trecerea în rezerva, li s-a acordat, lunar, o suma care sa le permita sa se întretina pâna când se va realiza
programul IT de catre Casa Nationala de Pensii Publice. Desi a trecut mai mult de o jumatate de an, programul nu a fost înca finalizat, asa ca militarii trecuti în rezerva în acest an trebuie sa mai attepte. Dupa ce va primi programul respectiv, Casa Sectoriala de Pensii a MApN le va stabili pensiile în functie de elementele prevazute de lege a se lua în calcul. Se va face si o regularizare, astfel încât cei care au primit, lunar, o suma mai mica decât cuantumul reiesit dupa stabilire, vor primi si sumele restante, începând cu data deschiderii dreptului la pensie. Tot dupa finalizarea programului respectiv, li se vor recalcula pensiile si celor care au lucrat în via]a
civila dupa trecerea în rezerva. Acettia îsi vor primi drepturile restante începând cu luna urmatoare celei în care au depus la Casa Sectoriala de Pensii a MApN cererea
însotita de documentele justificative."
Consultant, Casa Sectoriala de Pensii a MApN
col. Viorel Niculescu

25 de comentarii:

mos alecu spunea...

Vai de capul lor !
Bucuria va fi mare atunci cind si lor nu li se vor gasi venituri ... si vor fi calculati la salariul mediu pe economie ...
Bucurie si cu 5 puncte maximum !

Anonymous spunea...

Care 5? 4 sau mai sigur3

Anonymous spunea...

Cinci puncte? Ce sa faci cu 4 puncte?
3 puncte nu-ti ajung ? 2 punte e prea mult !
Ia UN punct si zi multumesc.
:))

mos alecu spunea...

Ma refeream la L.263/2010 :
Art. 33. - (1) Baza lunară de calcul a contributiei individuale de asigurări sociale în cazul asiguratilor o constituie:
a) câstigul salarial brut/solda brută, în cazul asiguratilor prevăzuti la art. 6 alin. (1) pct. I si II;
....
(3) Baza lunară de calcul a contributiei individuale de asigurări sociale prevăzută la alin. (1) si (2) nu poate fi mai mare decât valoarea corespunzătoare a de cinci ori câstigul salarial mediu brut.

biliuta spunea...

Bag seamă că voi nu aţi primit scrisoare de la Oprea. Nici eu nu am primit, pentru că nu am fost băiat cuminte...

Anonymous spunea...

,,@all
SA TRECEM LA LUCRURI SERIOASE.
Mi-a scris huooOprea scrisoare.Din armata.Sa ma anunte ,,in numele marii familii a Armatei Romane si in numele intregii societati,vestea buna...''. Intradevar, intreaga societate abia astepta sa se mareasca pensiile celor...proveniti din...tra la la.Vine frigul,cresc cheltuielile familiilor.Saracii vor fi saraci,dar mai multi.Si va intreb:
-Cine suporta cheltuielile pentru hirti,plicuri,toner sau cerneala,cu ce oameni se face aceasta treaba si mai ales din ce bani se platesc serviciile postale? Cit costa per total sa ne anunte cum s-au jucat cu nervii nostri ?
Radu de la...

5 septembrie 2011, 13:03 ''
Premiantul

Plano10 spunea...

@Premiantule
Aici esti restantier.
De trei zile cititorii blogului tot citesc scrisoreaua care nu se da pierduta.

Anonymous spunea...

Am spus eu ca sunt fruntas?
Cam cite exemplare au fost deja expediate?
Astia arunca cu banii fara regrete.
Cravata de aur le trebuieste!
Premiantul

mos alecu spunea...

Anonim 6 septembrie 2011, 23:42 :
Cred ca mai eleganta , dar si mai eficienta , ar fi o cravata din curmei de tei ... eventual gresata cu putin sapun , pentru a nu produce neplaceri la folosire ...

Anonymous spunea...

@mos alecu
In vreme de criza toata lumea face sacrificii.Economisim sapunul?
Premiantul

ELENA spunea...

@mos alecu, premiantul
Se poate folosi un sapun mai putin costisitor, de exemplu sapunul Cheia. Il mai tineti minte?

Anonymous spunea...

@ELENA
Cheia?Ha,ha!Pai era singurul sapun care nu era din...toaleta(gama).Mai fusese unul ceva mai ,,fin'' ,dar spre 89 disparuse.
Pentru astia cu ,,vointa politica'' cred ca trebuie sapun de saciz.
Premiantul

Anonymous spunea...

Camila?

mos alecu spunea...

@Anonim 7 septembrie 2011, 09:20 :
Sa dam dovada de omenie ... fara sapun aluneca mai incet ... si va lasa urme 'inestetice' la locul de contact ...

mos alecu spunea...

@ELENA 7 septembrie 2011, 10:17 :
Nu ! Hotarit , nu !
In LM si in scoala militara ... primeam 'Cheia' drept sapun de fata ... deci 'de lux' ...
Sa fim 'umani' ... dar nu 'risipitori' ...

mos alecu spunea...

@Anonim 7 septembrie 2011, 10:44 :
Vai de mine !... Risipitor ar fi putin spus despre dvs. ...
Pai , pe vremea mea , "camila" era folosit numai inaintea iesirii in invoire ... era ceva de genul "hainelor de biserica" ale credinciosilor ... Se tinea , bine impachetat , in fundul sertarului noptierei (la LM) sau al dulapului (la Scoala militara) ... si dvs. propuneti sa fie folosit pentru actiuni atit de lumesti ... atit de lipsite de farmecul unei viitoare intilniri dulci ... Se vede treaba ca sinteti tinar ...
Ce s-a mai 'stricat lumea' , domnule , ceva de speriat ! ...

Anonymous spunea...

@mos alecu
Recunosc ,,ca sunt mistret''.Am sarit peste LM. La pensionul unde m-am ,,militarizat'' am avut norocul noroacelor. Majoritatea celor din subunitate aveau familii cu situatii bune,asa ca in dulapul cu materiale diverse salasuia cel putin o cutie cu sapun cazon.In ultimul an nu prea mai era apa,dar ce conteaza.Caldura disparuse din 76...
Premiantul

ELENA spunea...

@mos alecu
Eu mi-aduc aminte de sapunul Cheia, in scoala, dar nu si de Camila! Mea culpa! Dar de pasta de dinti Chlorodont va mai aduceti aminte?

In alta ordine de idei, nu mi-as dori sa ies la pensie din MApN in anul 2011!!! Si cand ma gandesc la afirmatiile facute de dna presedinte Parcalabu!

Don Corleone spunea...

din "folclorul" LM de alta data.

"vreti sa cuceriti femeia?Folositi sapunul Cheia!"

"vreti s-aveti dinti ca de cal?Folositi Supercristal"

mos alecu spunea...

@ELENA 7 septembrie 2011, 13:50 :
Camila nu era 'in norma' ... Era procurat 'din resursele proprii' ale impricinatului ...
Chlorodontul era 'de zile de lucru' ... 'De biserica' , si tot din resursele proprii ... era Supercristal ...

mos alecu spunea...

Intilnirile 'dulci' erau cu fetele de la "Dragos Voda" , ca la C.Lung nu era "sanitar" ...

Intr-o simbata seara , tirziu , zi ... fara invoiri , pe vremea aceea ... un grup de elevi urcau 'pe drumul de costisa'... spre liceu . Cpt. Ilie , profesor de sport , se intilneste cu ei :
- Ce-i cu voi , la ora asta , pe aici ? .
Ce sa-i spui ... ca ai fost sa dai de mincare la capre ?? ...
- Din oras ... tov. capitan ! .
Normal ar fi fost sa-i 'besteleasca' pentru 'parasirea unitatii' fara aprobare ... Dar ...
- Si ce-ati patit , de sinteti asa de 'jerpeliti ?
- Niste baieti de la 'silvic' ne-au atacat ?
- Bai , voi sinteti militari , sau ce naiba sinteti ? Haideti cu mine !
Si au plecat inapoi spre oras ... De la Capu' Satului si pina la Stadion ... au 'rezolvat tot ce-au prins ... silvic sau nu ...
La inapoierea la liceu , tov. capitan a redevenit ofiter , si profesor :
- Sa dea dracu' sa mai parasiti liceul fara aprobare ... si sa va mai lasati in fata silvicilor ! ...

Anonymous spunea...

CE stiti despre salariile copensatorii eventual alte drepturi banesti, pentru cei iesiti la pensie de drept in anul 2011, proceduri de urmat pentru ca sa dat ordonanta de sistare pe acest an.

PLANO10 spunea...

@Anonim
Legea 263/2010 prevede cateva corectii de calculare a pensiilor pentru cei iesiti incepand cu 2012, dar in Strategia bugetar fiscala a Guvernului pe anii 2012-2014 se propune amanarea aplicarii lor.

"Avand in vedere ca lipsa unui cadru sustenabil de implementare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, intrata in vigoare la 1 ianuarie 2011, poate crea consecinte grave in ceea ce priveste acordarea drepturilor de asigurari sociale si majorarea deficitului bugetului asigurarilor sociale de stat, se propune amanarea pana in anul 2014 a aplicarii acestor prevederi, in ceea ce priveste acordarea majorarii punctajelor lunare cu 25% pentru persoanele care au desfasurat activitati in conditii deosebite de munca dupa 1 aprilie 2001 si aplicarea unui indice de corectie la punctajul mediu anual pentru persoanele inscrise la pensie incepand cu 1 ianuarie 2011 "

Vedem cum se va aplica in legea bugetului pe 2012.

Ipu spunea...

A fost finalizata aplicatia informatica pentru stabilirea pensiilor in cazul celor trecuti in rezerva incepand cu 01.01.2011 si celor care au lucrat in viata civila dupa trecerea in rezerva.
Citez din raspunsul primit pe forumul Casei Nationale de Pensii;solicitare:
"...nu am primit decizia de pensionare nici in aceasta data ,cei carora le-am adresat intrebarea de acolo motiveaza lipsa programului informatic ,in acest sens imi sugereaza sa ma informez cand va fi implementat la CNPAS;estimati o data din acest an in care va fi operabil acest program avand in vedere ca L 263/2010 a intrat in vigoare de 11 luni?"
Raspuns:
"Aplicatiile informatice de stabilire a drepturilor de pensie au fost testate si functioneaza atat la nivelul CNPP, cat si al caselor de pensii sectoriale. 05-12-2011 16:16"

Ipu spunea...

Continuare/rectificare la comentariul anterior: aplicatia informatica a fost relativ finalizata. Iata de ce: este in faza de testare si nu a fost inca omologata, asa cum reiese dintr-un alt raspuns al Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP).
Citez din nou: "Doresc sa aflu de pe ce site se poate descarca aplicatia informatica utilizata la stabilirea pensiilor,care ar trebui sa fie publica conform art.190 din Legea 263/2010.

Raspunsul CNPP - Aplicatia de stabiliri nu este un produs informatic care poate fi instrainat, ea este in proprietatea CNPP, fiind in curs de omologare. Caracterul de publicitate este asigurat prin accesibilitatea la aceasta aplicatie pe o statie de lucru la sediul caselor teritoriale. Pana la omologare, puteti solicita buletinul de calcul al drepturilor de pensie.

07-12-2011 12:57"