Un produs Blogger.

miercuri, septembrie 07, 2011

TABEL CU PENSIILE MApN REVIZUITE, ACTUALIZAT LA 02 09 2011

85 comments
 Clik--> TABEL CU PENSIILE REVIZUITE ACTUALIZAT LA 02 09 2011
Apar ceva modificari la pensiile care in tabelul din 09 06 2011 erau in cuantum egal cu cele calculate pe Legea 164/2001 

SI


Si


Pentru comparatie pag 1 tab 02 09               

85 de comentarii:

Anonymous spunea...

Mai multi camarazi au primit scrisori semnate de oprea in care li se aminteste faptul ca marirea pensiilor militare este meritul lui . Adica propaganda.Ciudat este faptul ca aceste scrisori au fost expediate din Brasov.Oare cine este unpristul turbat care isi tot varsa veninul asupra noastra improscandu-ne cu insulte, jigniri si catalogandu-ne in fel si chip- dupa asemanarea lui.Cine este cel care posteaza din Brasov ?????Eu am invatat in cei 33 de ani de militarie ca animalul numit COINCIDENTA nu exista.

Plano10 spunea...

@Anonim
Trebuie sa fi de Akord cu Coeleone din Brasov, zis si Serban dupa unii, cand spune ca si izmenarul a avut un oaresce rol in dregerea busuiocului... cu regul(ariz)area militarilor.
El nu vrea sa recunoaasca sperietura pe care i-a tras-o Dogaru cu ai sai ortaci.

Don Corleone spunea...

poate ar fi mai bine sa va lasati de barfit oamenii la la colturi

@cel cu 33 ani vechime
Prostie mai mare decat ce debitezi dumneata nu am auzit in viata mea

De pilda acum mai am de cumparat "doar" 15.000 de plicuri,30 de topuri de hartie 5-6 kg.de toner negru si color dupa care ma duc la posta sa le depun cu remorca si 4 roabe
Pentru "chestia" asta am obtinut si un credit de la banca pe 20 de ani.Asta e ma, sacrific de nu mai pot

Si acum;
Daca dumneata numesti ceea ce ai postat "logica"nu pot decat sa te compatimesc la modul cel mai serios cu putinta

33 de ani de militarie??Bine ca au scapat de belea si nu a fost vreun razboi ca-i duceai pe toti la moarte cu asemenea logica si experienta de viata

P.S.Bine ca am terminat de scos la imprimanta,inchis si expediat celelalte 65.000 de plicuri.Azi le termin si pe celelalte 15.000
"Rezolv" un plic la 1,5-2 sec.Da uite ca ma tii din treaba si trebuie sa maresc ritmul hi,hi

ELENA spunea...

@Plano10
Daca acest tabel e neoficial, voi de unde il aveti? Tipa cu care am vorbit ieri la tel. verde mi-a zis ca nu stie nimic despre acesta, al doilea tabel.
Da, sunt suparata ca imi scade pensia cu 1084 lei, dar sunt si mai suparata ca am iesit in fata lumii cu taloane si tabele. Na, ca am spus-o! E o gresala care ne va costa de ne va ustura pana in maduva oaselor! Sper ca cei de la SRI si MAI sa aiba intelepciunea necesara si sa nu faca aceeasi gresala, Ca ei, oricum, le au mai mari ca noi.

Plano10 spunea...

@ELENA
Am spus neoficial pentru ca nu l-am vazut pe site-ul MApN.
L-am luat de pe atasamentele publicate pe Roarmy de cei care spun ca l-au salvat de pe site-ul MApN ,unde ar fi aparut temporar.
De altfel, pe site-ul MApN nu mai este nici linkul din iunie.

maiag spunea...

Draga si iubita ELENA
ce functie ai avut matale de scade pensia atit de mult.inseamna ca sari de 35 milioane.pai mama draga,inseamna ca au fost ceva nereguli in ultima luna de activitate si ai speculat ultima solda din ce o fii fost ea compusa.sau dezinformezi?
nu cred ca ai fost pilot ca nenea iovan.poate ne lamuresti si lasa jmecheria asta de a tot stiutoare si plina de relatii.eu personal nu pun botul la tine,te urmaresc de mult,esti uneori agresiva,alteori lamentabila.mai lasa ne in pace cu propaganda ta minicnoasa si lamentabila,sau esti pe undeva sireprezinti niscaiva interese?
sa fii iubita si sa fie pensia lunga.sa zici mersii ca s au acceptat femei in armata ca oasele nu le ati rupt,am avut si colege si subordonate femei,stiu cu ce se maninca.acum erai cu o pensie de 6-7 mil.sau poate inca mai trageai la saiba,lasa plingareala.pa.sa mi scrii

ELENA spunea...

@maiag
Am avut fct de colonel, dar in niciun caz pensia mea nu a trecut de 3.000 lei. Daca as spune cat am primit in decembrie 2010 nu m-ar crede nimeni, pesemne as fi intrebata pentru ce ma zbat. Raspuns - pentru un principiu.
Cat priveste calculul pensiei, stiind ca aveam "prieteni" pe la audit, te pot asigura ca nu a fost absolut nicio neregula. In primul rand eu am avut grija / dorit sa fie totul in regula, ca sa nu am dureri de cap mai tarziu. Si stiu ca pensia mea (ca mod de calcul) a fost ulterior verificata si ras-verificata. Ultima mea solda nu a fost "aranjata" ca a altora (aici cred ca eu detin mai multe informatii, da' nu-i treaba mea, nu ma bag) ca nici nu se putea. Nu ma plang, pur si simplu am punct de vedere. Si, daca regret sincer ceva, regret halul in care constat ca suntem dezbinati.
Ce propaganda fac si cui?
Nu am zis ca mi-am "rupt oasele", dar nu cred ca ex-subordonatele aveau aceeasi functie ca si a mea. Ar mai fi multe de zis, dar stiu ca ne citesc si civilii. Si asa ne-am cam facut de toate cele in fata lor!

Don Corleone spunea...

Ia ghici cui se potriveste?

La psihiatru:
- Felicitari domnule...., faceti progrese, tratamentul da rezultate!
- Astea numiti dumneavoastra progrese? Cu sase luni in urma eram Napoleon, iar acum - un nimeni...

Anonymous spunea...

Of...Of...Of...
Greu de gasit tabelul...
1 www.mapn.ro;
2 jos click pe [ alte evenimente ];
3 --Alegeti anul-- click pe sageata jos, alegeti 2011;
4 --Alegeti luna-- click pe sageata jos, alegeti iunie;
5 click pe Afiseaza;
6 click pe 2011-06-09: Declaratia de presa a ministrului...;
7 daca treceti cu mausul pe iconul pdf de la "Situatia revizuirii..."
pe bara de jos, in cuprinsul fisierului o sa vedeti ".../pdf/20110902_";
deci asta e fisierul cautat(cu actualizarile din 02.09.2011);
8 click pe iconul pdf si il aveti pe ecran.

maiag spunea...

doamna elena
va inteleg,dar dv va referitzi la ce a ti primit in ianuarie ca toata lumea,intre timp sa revenit si a ti primit ca in decembrie,.Daca nu v a venit revizuirea-ok,dar daca a ti avut 20 ani de cascheta,orice varianta de calcul a ti aplica nu are cum sa scada,poate dimpotriva,nu conteaza daca gradul la pensie a fost mai mic ca nu influentzeaza mult,asa ca---no comment,daca vreti sa dati dreptate luptei cuiva.e optiunea dv,eu personal nu cred nimic din sustinerea dv,sa fietzi sanatoasa si frumoasa ca de foame nu muritzi,va sta mai bine daca suntezi corecta si nu va mai plingetzi.cu atit mai mult cu cit acum stiu despre ce e vb,daca va creste pensia,s mi datzi o bere,o merit,modalitatea o gasim .trimitezi banii prin posta pt o bere,sper sa fitzi corecta,

ELENA spunea...

@maiag
In tabel apar cu scaderea de care am facut vorbire mai sus. Eu sper sa fie o gresala. Unei colege, care a iesit in conditii oarecum similare, ii scade si mai mult decat mie (conform tabelului!!!). Adica diferentele sunt atat de mari, ca nu au cum sa fie reale / corecte. De aceea eu nu dau prea mare importanta tabelelor si astept decizia cu fisa de calcul anexata si asta incercam sa le sugerez si altora: tabelele nu sunt date oficiale, oficiale sunt DECIZIILE.

Plano10 spunea...

@Anonim 11,46
Multam pentru indicatii.

Ică Şt. O. Victor spunea...

Elena, sarut mana! Cred ca suma pe care spui c-o pierzi este exagerata. Sigur, este o greseala pe undeva. De pierdut, pierzi insa, in mod categoric. Din pacate, de vina sunt functiile mici avute anterior ultimelor doua si vechimea efectiva la trecerea in rezerva.
S-auzim numai de bine!

Plano10 spunea...

@Ica
La @ELENA, mai mica pensia recalculata/ revizuita,dar, la varsta dvs, va avea o pensie dubla, dupa adaugarea stagiului lucrat dupa pensionare.
Avantajul de a te pensiona tanar!

Anonymous spunea...

..Cu multa placere...

Ică Şt. O. Victor spunea...

Plano10@ Ai dreptate! Am uitat sa-i precizez asta. Sper ca peste 7 ani sa aiba dublul pensiei mele! N-as avea nimic impotriva.

Costachel spunea...

Despre revizuirea pensiilor militare cu stagiile de cotizare realizate dupa pensionare nu mai mspune nimeni nimic? Multi pensionari asteapta precizari din partea maPN sau a casei sectoriale de pensii a MApN.

Plano10 spunea...

@Costachel
Ai aci pe blog un articol cu sute de comentarii si informatii despre recalcularea pt stagiile ulterioare.
http://www.plano10.com/2010/12/recalcularea-pensiilor-pentru-pentru.html

ELENA spunea...

@Costachel
Cred ca aceasta e o chestiune pe care nu trebuie sa o faceti "ca asa fac altii". Eu, de exemplu, desi am peste 6 ani lucrati dupa pensionare, voi astepta sa imi vina acasa decizia in noiembrie sau decembrie. Dar eu le stiu pe ale mele, stiu de ce voi face asa, stiu ce alternative am in viitor si de ce nu fac asta ACUM. Cunosc si foarte multi colegi care au facut-o, chiar imediat dupa publicarea Normelor de aplicare a Legii 263 / 2010.

Costachel spunea...

Plano10@ Noi am trimis la casa sectoriala de pennsii a MApN documentele doveditoare, dar nu stim care va fi metodologia de calcul.... Probabil se mai fac socoteli.... trebuie adaptat softul... la asta marefeream. Multumesc mult PLANO 10.

mos alecu spunea...

@Elena si Costachel :
Conform L.263/2010 , precizarea facuta in 'Observatorul Militar' spune : "Tot dupa finalizarea programului respectiv, li se vor recalcula pensiile si celor care au lucrat în via]a
civila dupa trecerea în rezerva. Acestia îsi vor primi drepturile restante începând cu luna urmatoare celei în care au depus la Casa Sectoriala de Pensii a MApN cererea" ...

Deci , trimiteti documentele la casa de pensii !.

mos alecu spunea...

@Costachel 7 septembrie 2011, 15:28 :
Problema softului necesar am mai spus-o de multa vreme ... inclusiv problema "adunarii" punctajelor obtinute in situatii in care legea prevede stagii complete diferite (militari - civili) ... dar am fost contrat "cu minie proletara" .
Softul (despre care este vorba in articolul din "Obs.Milit.") trebuie sa traduca in calcule textul legii 263/2010 :

"Art. 95. - (1) Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărtirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numărul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare, prevăzut în anexa nr. 5 sau, după caz, anexa nr. 6.
...
(3) în cazul persoanelor care realizează stagii de cotizare în mai multe situatii, pentru care legea prevede stagii complete de cotizare diferite, punctajul mediu anual se determină prin însumarea punctajelor medii anuale calculate corespunzător stagiilor complete de cotizare prevăzute de prezenta lege, pentru fiecare dintre situatiile respective."

mos alecu spunea...

mos alecu spunea...
17 mai 2011, 08:57

Fata de algoritmul de calcul (recalculare/revizuire) a pensiilor aratata in prezentul articol , pentru revizuirea acestora (art.107 din L.263/2010) prin adaugarea perioadelor lucrate in viata civila se adauga noi elemente ...
Algoritmul initial :
PL = punctaj lunar (calculat prin impartirea venitului din fiecare luna la
salariul mediu brut sau net ( 01 07 1971-01 01 1991) din luna respectiva - 5 zecimale , fara rotunjiri)
MPS = majorarea pentru contributia la pensia suplimentara . PL x procentul din
luna respectiva
MCM = majorarea pentru conditii de munca . PL x procentul de majorare din luna
respectiva (25 sau 50%)
PLC = punctaj lunar corectat . PL + MPS + MCM
PA = punctaj anual . (Suma de PLC pentru anul respectiv) / 12 . Tot la 12 se
imparte si primul an de scoala (4 luni - si veti avea 0,33333 puncte) , cit si
ultimul an de activitate (lunile lucrate) .
PAM = punctaj anual mediu . (Suma de PA) / 20
PAMT = punctaj mediu anual total majorat pentru Ord.MM: cu 15% sau 20%
In final … PAMT x 732,8 = pensia bruta .

Pentru peioadele lucrate in viata civila se va folosi algoritmul :
PL - acelasi mod de calcul ;
MPS - acelasi mod de calcul ;
MCM - acelasi mod de calcul ;
PLC - acelasi mod de calcul ;
PA - acelasi mod de calcul ;

Pentru aceste perioade (din civilie) se calculeaza :
PAMC (punctaj anual mediu "civil") = (Suma de PA 'civilie')/(stagiu complet de cotiz.pt.civili - an.5 din lege - la data revizuirii) ;

In final se calculeaza :
PAMTG (punctaj anual mediu total ...general) = PAMT (militar) + PAMC (civil).

Bineinteles ca si acest algoritm poate , si trebuie sa fie transpus intr-o foaie de calcul Excel pentru usurarea si 'rapidizarea' calculelor ...

Daca la casele de pensii s-au intocmit (completat) aplicatiile necesare (deoarece folosirea de stagii de cotizare diferite este o noutate a L.263/2010) este posibil sa inceapa primirea documentelor necesare pentru 'adaugarea' la pensiile foste militare si a perioadelor lucrate in viata civila ... Pentru cei carora (avind documentele din viata civila transmise la DFC a MApN) li s-au luat in considerare acele perioade (cu stagiul de cotizare de 20 ani) este posibil sa se faca o noua revizuire ...

Anonymous spunea...

Va tot ardeti in cur pe romaneste! Pentru aceasta asa-zisa recalculare/revizuire erau suficiente luarea in calcul a datelor din memoriile personale, fara alte eculbratii a la Sirbu, seitan, Basescu si alti rapanosi. Nu uitati ca cei cu lefuri mari au platit si impozite si contributii mai mari la asigurarile sociale. Asa ca unul care a avut fonctie si leafa mica ar trebui sa primeasca, corespunzator vechimii si contributiei, pensia la care "a cotizat".
Cotizatorul

mos alecu spunea...

@Elena si Costachel :
Scuze ... am uitat ca sinteti din categoria re-re-re ... carora li se aplica prevederile OU 1/2011 :

"Art. 2. - (1) Pensiile prevăzute la art. 1 pot fi revizuite si la cererea beneficiarului, în baza actelor doveditoare prezentate de acesta, întocmite conform prevederilor legale, din care rezultă alte date si elemente decât cele utilizate la recalculare/revizuire, perioade referitoare la drepturi cu caracter salarial, perioade suplimentare la vechimea în serviciu, respectiv în muncă, utile în sistemul public de pensii, care se au în vedere la stabilirea stagiului de cotizare si a punctajului mediu anual.

(2) Drepturile de pensii revizuite potrivit alin. (1) se cuvin astfel:

a) de la data de 1 ianuarie 2011, dacă cererea de revizuire, împreună cu toate actele doveditoare, a fost depusă la casa de pensii sectorială până la data de 1 ianuarie 2014;" ...

Deci aveti timp de 'gindire' , pentru depunerea actelor suplimentare , pina la 01.01.14 ... problema fiind la cei care , fiind de o virsta mai inaintata/stare a sanatatii mai subreda , la care acel termen s-ar putea sa fie "un termen prea indepartat" ...

mos alecu spunea...

@Anonim 7 septembrie 2011, 16:47 Cotizatorul :
Daca va aude/citeste vreun pilot/marinar/scafandru ... v-ati 'dat foc la valiza' cu propunerea dvs .... pentru ca sporurile specifice multor categorii de militari nu erau inscrise in Memoriul original ...

Anonymous spunea...

Mosule dupa 35 ani de apv NUMAI cu functii de lt.col. si col. fiind inginer imi sacade pensia din lipsa adev. de venit cu 1000lei. Crezi ca e cusher? Si-atunci...decat sa moara mama, mai bine sa moara...
Ce crezi?

Costachel spunea...

anonim@ Eu chiar doresc sa avem un dialog civilizat , sa ne putem informa reciproc. Va inteleg supararile, dar de ce folositi astfel de cuvinte????exista acesti oameni care sint in masura sa ne informeze, si eu le multumesc foarte mult! Eu sint convins ca dv. aveti dreptate ,dar nu rezolvati nimic folosind acest limbaj. In rest , sa fim sanatosi ca necazurile vor mai curge!

maiag spunea...

anonimule
nu aveai tu pensie de 40 mil sa scada
sau ai iesit la pensie cu 17 ani ,atunci te cred.

Plano10 spunea...

@mos alecu, 16,56
Gresit!!!!!
Revizuirea la cerere si nu pe cale contencioasa a unei decizii de pensie, potrivit art 2 din OUG, muntionat mai sus, se refera la perioade anterioare deschiderii dreptului la pensie, dar neluate in calcul, nu la perioade ulterioare deschiderii dreptului la pensie.
Aceste recalculari pentru stadii ulterioare se fac potrivit art 99 si 107 din Legea 263.s

mos alecu spunea...

@Anonim 7 septembrie 2011, 17:10 :
Din spusele dvs. inteleg o aluzie la faptul ca as fi un sustinator al transformarii "pensionarilor militari de stat" in "pensionari pe puncte ... unitari ..." .
In dreapta paginii pe care ne aflam in prezent (imediat ce o deschideti) veti gasi o 'lista' de articole cu titlul "Postari populare" . Mergeti la fiecare articol prezentat , cititi-l impreuna cu toate comentariile (veti gasi citeva si de ale mele) ... Dupa ce le cititi ... va dura ceva timp ... veti gasi si raspunsul meu la intrebarea dvs . : "Crezi ca e cusher?" ...

Legat de scaderea pensiei dvs. cu 1000 lei , "din lipsa adev.de venit" (din lipsa datelor privind veniturile incasate) ... Dupa ce se vor completa acele date (eventual ... "din burta") , scaderea va fi , probabil , mai mica , dar tot scadere ...

Costachel spunea...

@ELENA
Probabil dv. sunteti mai informata si desigur , stiti ce faceti. Oricum eu am trimis toate actele ( carte de munca, adeverinta cu veniturule realizate pina in aprilie 2001, adeverinta cu perioadele de cotizaqre de la casa teritoriala de pensii pentru perioada de dupa 01.04.2001) Acum urmeaza aceasta perioada de asteptare, poate nu nvoi avea surpriza unei revizuiri in minus!Viata e complicata!

mos alecu spunea...

@Costachel 7 septembrie 2011, 18:17 :
Perioada 'civila' de dinainte de 01.04.01 ar fi trebuit sa va fi fost luata in considerare la recalculare (aia in baza O.735/2010) , si sa fie luata in considerare si la revizuire (in baza OU 1/2011) ... daca la dosarul de pensie in baza L.164/2001 v-au fost atasate si datele din documentele (din civilie) despre care vorbiti . Daca aveti decizie in baza O.735/2010 (alea primite pe la sfirsitul lui 2010) , puteti vedea daca v-au fost luate in considerare (in fisa de calcul atasata deciziei) .
Dupa 01.04.2001 ati cerut la vreo casa de pensii (civila) sa va calculeze pensie pentru perioadele lucrate in civilie ?

Plano10 spunea...

@Costachel
-Cei care sunt afectati de prevederile L 329 sunt interesati, o perioada, sa nu-si mai creasca pensia.
-Verifica in cerere daca le-ai spus ca nu ai deschis drept de pensie si la Casa judeteana.
-N-ai inteles ca stagiile lucrate dupa.... se adauga la punctajul stabilit prin decizia de revizuire? Nu fac medie ca sa produca si scaderi.

mos alecu spunea...

@Plano10 7 septembrie 2011, 17:30 :
Pentru munca desfasurata pina la 31.12.10 , si pentru care casa de pensii are elementele de calcul necesare , se aplica :
"ANEXA Nr. 3
Art. 3. - (1) Constituie stagiu de cotizare vechimea în serviciu si, după caz, vechimea în muncă valorificată în ultima decizie de pensie până la data încheierii procesului de recalculare, respectiv perioadele în care beneficiarul: ...:

Pentru cei care nu au trimis elementele necesare (pentru perioada 01.04.01 - 31.12.10) la casa de pensii ... se aplica prevederile art. 2 din OU 1/2010 .

Pentru cei care muncesc si dupa 31.12.10 se aplica prevederile L.263/2010 ...

mos alecu spunea...

@Plano10 7 septembrie 2011, 18:47 :
Corect ... cu L.329 ... nu cred ca 'rateaza' baietii chestia asta ...

Anonymous spunea...

Maiagule ce le mai stii tu pe toate mai baiatule...Ti-e greu sa intelegi ca am 35 ani (5 amt+ 30 ani serv. efectiv) batuti pe muchie de apv-ist + 6 ani (cumulati) grupe (total 41 ani)? N-am avut 4000 pensie ci 3850 esti multumit? Bai de aia merg toate in tara asta anapoda ca toti va dati priceputi la toate, dar in realitate nu sunteti in stare sa bateti un cui...
Mosule n-am facut nicio aluzie la ce-ai afirmat mai devreme!

mos alecu spunea...

@Anonim 7 septembrie 2011, 20:18 :
Acum m-ati facut curios : ce-am afirmat mai devreme ... care ar fi putut primi raspunsul dvs. ?

Anonymous spunea...

"Din spusele dvs. inteleg o aluzie la faptul ca as fi un sustinator al transformarii "pensionarilor militari de stat" in "pensionari pe puncte ... unitari ..." .

Mos Alecu n-am facut nici o aluzie!

Plano10 spunea...

@Mos alecu
Pentru Dumnezeu, iar o luam de la capat? Incurcam oamenii!!
Legea 119/2010 si Legea 165/2011, de aprobare a OUG nr.1/2011, se aplica doar pensiilor militare acordate in baza unor decizii de pensie emise pana la 31.12 2010 si numai stagiilor de munca efectiva recunoscute ca atare in acele decizii.
In nicio decizie de pensie militara data dupa 01 04 2001 nu veti gasi nici macar o luna de stagiu de cotizare realizat dupa data pensionarii.
Asadar, orice stadiu de cotizare realizat dupa data pensionarii,indiferent cand s-a dat decizia de pensie militara, in 2000 sau in 2010, se valorifica, incepand cu anul 2011, in baza prevederilor Legii 263/2011.Nu li se aplica procedurile de recalcuare si revizuire/ din oficiu/fortate, aflate acum in desfasurare.

Pana in 2001 se introduceau in pensie militara cel mult cinci ani lucrati in civilie dupa pensionare.
In perioada 2001-2010 aceste stagii se valorificau prin deschiderea unui nou drept de pensie la Casele Judetene de Pensii, potrivit Legii 19/2000.
De aceea se cer acum declaratii pe propria raspundere ca nu aveti dosar de pensie si pe Legea 19/2000.

mos alecu spunea...

@Plano10 7 septembrie 2011, 21:59 :
Am ridicat mina ! Dreptu-i ... c-asa-i !

Da' incurcata-i exprimarea folosita ... si greu de urmarit !

Costachel spunea...

@ MOS ALECU

In cererea de revizuire pentru stagiile de cotizare realizate dupa pensionare am mentionat ,pe propria raspundere, ca nu am cerut la nici o casa teritoriala de pensii calcularea dreptului de pensie pentru aceste perioade, nici nu aveam cum pentru ca nu aveam 65 ani( anexa5).Multumesc mult!

Plano10 spunea...

@Costachel
Nu ai facut cerere de revizuire ci de recalculare.
Puteai sa ceri recalcularea pentru ce ai lucrat dupa pensionare pe Legea 19/2001. Limita standard de pensionare inca nu ajunsese la 65 ani, nu e nici acum, si, in plus, iti era redusa daca aveai grupe de munca.

mos alecu spunea...

@Costachel 8 septembrie 2011, 08:46 :
Daca nu munciti undeva (bugetar) cred ca este bine ca ati trimis documentele ; ii obligati sa va plateasca din luna urmatoare celei in care au primit documentele ...
Daca sinteti bugetar ... vedeti sa nu depasiti plafonul impus de L.329 (aia cu interzicerea cumulului pensie - salariu bugetar) prin adaugarea la pensie a sumei pentru anii suplimentari .
Orice virsta ati avea in prezent ... nu mai reprezinta un impediment : prin L.119/2010 toate fostele pensii militare de stat (pentru limita de virsta , anticipate si anticipate partiale) au devenit pensii pentru limita de virsta (se considera indeplinite atit conditia de virsta cit si conditia de stagiu prevazute in legile civile)

ELENA spunea...

@mos alecu
Ati pus punctul pe I! Asta e! De aia eu INCA nu imi trimit anii de dupa pensionare! Su s-ar putea ca, in functie de cum imi privesc viitorul, sa nu "folosesc" aceasta perioada inca mult timp de-acum inainte. Mai exact, prefer sa am o pensie sub salariul mediu pe economie si un salariu multumitor, decat o pensie cu putin peste salariul mediu peste economie si fara salariu.

Costachel spunea...

@PLANO 10

Trebuia sa va spun virsta, 60 ani!

maiag spunea...

doamna ELENA
ce sa mai cred.se pare ca ai serviciu si inca mai muncesti ca bugetar,asa rezulta din ultimul tau mesaj,atunci cum ramane cu gradul de colonel[sau functia] si pensie peste medie care va scadea cu 10 mil.unde este adevarul?
se pare ca n esti constanta,deci te am mirosit bine,pa
fericiri multa sa ai.

Plano10 spunea...

Ma intrebam si se intreba lumea: Unde a disparut Tigri, Avram Iancu?
S-a rebrenduit si el ca si portocaliii; este dat cu @maia g.

Plano10 spunea...

@Costachel
Abia in 2014 se va ajunge la varsta standard de pensionare la 65 ani, pentru barbati.
Mergeti pe L 19/2000 pentru a vedea de cand puteati sa cereti deschiderea unui nou drept de pensie la Casa Judeteana..

mos alecu spunea...

@ELENA 8 septembrie 2011, 09:52 :
Nu am 'nicio vina' in punctarea situatiei ... A se vedea (la acest articol) : "Plano10 spunea...
7 septembrie 2011, 18:47 "

Anonymous spunea...

Uite...a aparut RH2 zis si Hakordelu!

maiag spunea...

plano
sunt maiag
acelasi maiag si atit
nu sunt cameleon
ca am stiluri si exprimari diferite ,recunosc.dar asta nu inseamna ca ma dedublez.
noi am mai vb si direct.sper sa nu mai ai suspiciuni,daca te deranjeaza ca m am luat de doamna colonel.e fara intentie rea-dar prea le incurca,ba lucreaza,ba nu,ba scade pensia.ba ca a vaziut tabelul.se pare ca ea este cam confuza,o zii buna sa ai

ELENA spunea...

@maiag
Nu sunt deloc confuza, iar cei vizati direct stiu FOARTE BINE ce am vrut sa spun.
Se vede ca nu cunosti prevederile legii 329/2009.
Lucrez in sectorul privat (am mai spus-o de un milion de ori!), nu la stat. Am folosit persoana I singular pentru o situatie ipotetica.
Sper sa nu imi scada IN REALITATE pensia cu cat scrie in tabel, dar ... asa scrie in tabel. Tind sa cred ca e o gresala deoarece unei colge cu situatie similara ii scade si mai mult. Si nu se poate ca la doua situatii aproape identice sa existe solutionare atat de diferita. In fine, o sa ma agit mai mult dupa ce imi va veni decizia si, mai ales, dupa ce voi vedea cum imi solutioneaza contestatia Si abia atunci, in functie de cuantumul final, voi decide ce fac cu anii lucrati dupa.

Plano10 spunea...

@ELENA
Unii spun ca au si primit decizie conform sumelor din tabel!

Cumulul pensiei cu salariul va fi reintrodus de orice guvern care vrea sa liberalizeze cat de cat economia nationala si raporturile de munca.

Asa ca aut etnobotanistilor!

Casper7 spunea...

Plano10 09.12
"Cumulul pensiei cu salariul va fi reintrodus de orice guvern care vrea sa liberalizeze cat de cat economia nationala si raporturile de munca."
De ce? Unde e egalitatea dreptului la muncă? Au şi străinii asemenea restrângeri? Sau e mai bun un funcţionar "necumulard", eventual cu diplome multiple, care se pricepe doar la răspunsuri monosilabice, unuia, fost militar, că mai ales de ei vorbim, cu o pregătire bună şi "ceva" experienţă?
Îmi pare rău, dar nu am înţeles ce ai vrut să spui cu "aut etnobotanistilor". La ce segment sau categorie de "cumularzi" ai dorit să te referi?
Alternativa cu lucrul la privat? Da, dacă aceiaşi muncă ar fi plătită la un nivel cât de cât apropiat cu cel din străinătate, nu în bătaie de joc. Dacă se mai elimină şi salariul minim garantat, se va ajunge să se muncească pe mai nimic, la limita supravieţuirii zilnice. Nu toţi pot muncii la mari companii care se respectă şi plătesc bine.
Cum va "liberaliza economia" şi raporturile de muncă eliminarea cumulului pensiei cu salariul, nu pot să înţeleg. "Pensia" e doar un alt venit în urma anilor munciţi. Dar, lasă că merge să fi şi politician şi avocat, să zicem în acelaşi timp (care timp?), şi acţionar la nu ştiu câte firme şi în conducerea lor, şi să mai şi predai la nu ştiu ce şcoală privată, eventual în celălalat colţ de ţară decât unde locuieşti, să fugi la tot felul de acţiuni în străinătate şi totul pe bani publici sau luaţi din contracte grase cu statul. Asta este OK?
De ce contează "cumulul" şi nu pregătirea sau capacitatea de a desfăşura o anumită muncă? Numai la stat "se stă sau se intră" cu PILE?
Sau,"vai doamne" sumele acestea muncite de cei cu pensii secătuiesc atât de mult bugetul statului încât trebuie eliminaţi?
Pensionari staţi acasă să vă creşteţi nepoţii, iar dacă nu vă ajung banii de medicamente şi taxe mergeţi la săpat şanţuri, că acolo nu se înghesuie nimeni şi nu mai sunteţi făcuţi CUMULARZI!!!

Plano10 spunea...

@Casper7
Credeam ca stii cine sunt etnobotanistii!
Astia care isi schimba culoarea din portocaliu in verde-legionariu si trag panglici pe nas...

Casper7 spunea...

Plano10 10.25
Din context eu am înţeles altceva. Culoarea nu şi-au schimbat-o încă, dar cred că în final va fi ceva gen "flacăra violet"
Şi restul am înţeles greşit?

Plano10 spunea...

@Casper7
In raporturile de munca trebuie sa primeze profesionalismul si libertatea angajatorilor, privati sau de stat, de a alege, fara constrangeri dirijiste, pe cei pe care-i considera mai competenti.

Anonymous spunea...

Stelian P.
@Plano 10 11:43
Perfect de acord cu tine dar numai cind e vorba de angajatorii privati. Cind vorbim de cei de la stat situatia se schimba in functie de culoarea politica a angajatorului. Niciun angajator nu a facut exceptie. Care crezi ca ar fi solutia ca un director portocaliu sa angajeze un social-democrat (sau invers) ?

wassy_g spunea...

Plano10
De ce trebuie sa faca cineva instiintare la casa sectoriala de pensii,ca nu si-a deschis drept de pensie ,pe legea 19/2000 daca pana in momentul de fata nu a indeplinit cerinta varstei standard de pensionare prevazuta in lege(chiar,luind in calculsi grupele de munca)? Nu se subantelege ?

PLANO10 spunea...

@wassy
Poate ai vrut sa comentezi la celalalt topic!

Anonymous spunea...

Buna seara Mos Alecule
cred ca ti-am mai cerut ajutorul in alte forumuri dar nicicum nu mai dau de ele si sunt sigura ca mi-ai raspuns
Asa ca nu te supara daca ma mai plang odata la tine,tu care le stii pe toate
Asa cum spuneam....am fost militar 25 de ani(impliniti) si am iesit la pensie la 44 de ani cu gradul de maior . La data iesirii la pensie cu 01.01.1999 aveam solda de merit si indemnzatie de comanda.
Dupa toate recalcularile pe care nu le-am cerut eu ajunsesem in decembrie 2010 la 2784 lei.
Pe tabelul cu revizuirile ma regasesc cu un cuantum de 1996 lei deci cu aproape 800 de lei mai putin.
Am trimis adeverinta in decembrie dar in ianuarie cand au aparut primele decizii am inteles ca nu era luata in calcul ca aceasta nu ajunsese
Imi lipseau vreo 3 ani. Dupa primul tabel publicat in iunie am telefonat la numarul verde si au zis ca dosarul meu nu e terminat ca lipseste adeverinta pentru cei 3 ani.Acum insa cand am revenit cu telefonul mi s-a zis ca asta e cuantumul definitiv si ca nu mai are ce sa se mai modifice.
E drept ca sa imi taie asa o suma de mare? si de unde voi da inapoi diferenta pe un an? aveam pensie sum 3000 de lei si atunci?
Luminati-ma cumva ca nu mai am somn si liniste .
Multumesc

Anonymous spunea...

Domnu PLANO sunteti omul lui gabita?

Plano10 spunea...

@anonim
Daca o sa citesti si numai titlurile articolelor de pe prima pagina iti vei cere scuze pentru intrebarea rautacioasa de mai sus?

mos alecu spunea...

@Anonim 9 septembrie 2011, 21:05 :
Nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu "tu care le stii pe toate" ... E adevarat ca ma "ia valul" citeodata si spun ce am inteles din cele ce mai aflu si eu ... dar sint si cazuri cind , "ridicind mina" , recunosc ca am interpretat ceva gresit ...
Presupun ca in cei '25 de ani impliniti' intra si scoala militara ... punctaj = 3 . Ceilalti 22 ani (din care 3 nu au date = 3 puncte) ... dau cit dau ...
Mai presupun ca ati trimis (pe vremea L.164/2001) si datele necesare pentru conditiile de munca diferite de cele normale ... ceea ce v-a generat pensia de 2784 ...
Mai presupun ca (prin ianuarie) nu ati primit decizie (de recalculare in baza HG.735/2010) ... altfel ati fi putut vedea cite , si care , luni nu va fusesera gasite , precum si pensia stabilita cu acele luni lipsa .
Dupa ce ati trimis adeverintele , prin decembrie 2010 , ei au continuat cautarile...existind posibiliatea sa fi gasit toate elementele ... ca urmare pensia , afisata in vestitele tabele , sa va fi fost calculata (la revizuire) avind in vedere veniturile asa-zis reale incasate de dvs. in perioada cit ati fost in activitate .

mos alecu spunea...

@Anonim 9 septembrie 2011, 21:05 :
Daca , la telefon , v-au spus ca asta-i pensia revizuita , care 'vi se cuvine' , inseamna ca asta-i situatia ...
Daca e drept sa vi se taie o suma asa de mare ... drept-nedrept , asa spune legea .
De unde sa dati banii inapoi ... nu va trebui sa "dati inapoi" nimic ... din cei 1996 lei (cuveniti ca pensie) vi se vor retine cite 599 lei (veti mai primi 1397 lei) in urmatoarele 16 luni (in ideea ca incep retinerile din ianuarie 2012) ... Sinteti tinar ... asa ca nu se pune problema ca eventualii mostenitori sa definitiveze plata "datoriei" , in situatia ca ati avea nastrusnica idee de "a iesi din sistem" ! ... Macar de acum inainte (daca nu ati facut-o pina acum) "puneti deoparte" diferenta dintre cele doua valori ale pensiei ... pentru a va usura socul in lunile in care vi se vor retine "veniturile incasate necuvenit" !
Ca aveati pensia sub 3.000 lei ... sa nu spuneti ca ati crezut in 'gogorita' cu acel plafon de 3.000 lei ! ...

mos alecu spunea...

@Plano10 9 septembrie 2011, 22:08 :
Dar , poate omul s-a referit la gabita cotabita ! ...

Anonymous spunea...

Multumesc Mos Alecule
Cei 25 de ani sunt efectivi fara scoala militara ca femeile din prima promotie de cadre active au completat scoala mai tarziu.la data trecerii in rezerva aveam chiar 27 ani si 3 luni

In grupa 2 de munca aveam vreo 16 ani deci imi adugasera 4 ani= total 31 ani si 3 luni

Decizia din ianuarie nu era de recalculare era decizia aceia faimoasa cand au luat in calcul salariul mediu...
Stau si ma intreb eu acum ...e oare corect sa-mi diminueze de la 2784 la 1996?
Oricum in urma cu 2 luni am trimis si alte 2 adeverinte cu aproape 8 ani lucrati dupa trecerea in rezerva (impreuna cu cartea de munca), si nu vad nicio schimbare, nu am mai primit nimic si totusi pensia e cea de pe site-ul MApN
Mos Alecule chestia cu " tu care le stii pe toate "nu a fost o rautate...dimpotriva vream o parere a unui om cu mai multe cunostinte in domeniu.
Multam fain inca o data

mos alecu spunea...

@Anonim 9 septembrie 2011, 22:39 :
Îuu ... noroc de mine ca n-am vorbit 'mai colorat' ! ...
Deci : gradul , vechimea totala in munca , probabila functie (mai mare) , indemnizatia de comanda si solda de merit ... asa se justifica cuantumul pensiei 'pe L.164/2001' ...
Intrebarea (privind corectitudine diminuarii pensiei) este normala ... dar nu este formulata corect ... pensiile nu se diminueaza ... pensiile 'se aseaza pe principiile corecte (sta-le-ar in git) ale contributivitatii' !...
In legatura cu anii in care ati lucrat dupa trecerea in rezerva , va propun sa cititi la : "://www.plano10.com/2011/09/in-atentia-militarilor-iesiti-la-pensie.html" (puneti http in fata adresei) ... mai este de asteptat pina cind vor avea posibilitatea de a calcula pensii cu vechimi in munca si stagii de cotizare diferite pentru perioade de munca diferite .

Plano10 spunea...

@mos Alecu
Nu-i duce grija doamnei din ceva plati diferenta. Recupereaza serios din paguba dupa ce-i vor recalcula pensia pentru cei 8 ani lucrati dupa pensionare. Castiga cateva sute bune, care se adauga la cuantumul pensiei revizuite.

mos alecu spunea...

@Plano10 9 septembrie 2011, 23:02 :
Punctajul pentru 8 ani , impartit la 30 ... nu stiu cit de serioasa va fi 'recuperarea' ! ...

mos alecu spunea...

@Plano10 9 septembrie 2011, 23:02 :
Si , in alta ordine de idei ... 'paguba' ramine intreaga ... pentru ca cei 8 ani se puteau adauga la alta valoare ... intr-adevar ceva mai tirziu , avind in vedere conditia obligatorie de indeplinit pentru a se adauga acei ani ...

Don Corleone spunea...

@mos alecu
....impartit la 20(doua zeci)

Plano10 spunea...

@mos alecu
Pensia corespunzatoare celor 8 ani(suma punctajelor anuale impartita la 20) se adauga din luna urmatoare celei in care a depus cererea. Nu stim cand doamna a depus cererea, dar oricum o ajuta.
@Corleone
Vezi ca ai invatat tot citind acest blog? :)

mos alecu spunea...

@Plano10 9 septembrie 2011, 23:32 :
Deci o luam de la capat ... Discutia a mai avut loc ...
...................
mos alecu spunea...
@Plano10 31 martie 2011, 22:58 :
Despre stagiile de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie , acestea sint reglementate de :
Art. 107 ( din lege)
.(4) Pensionarii pentru limită de vârstă care, după data înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în conditiile legii.

precum si de :

Art. 95. (din lege) (3) În cazul persoanelor care realizează stagii de cotizare în mai multe situatii, pentru care legea prevede stagii complete de cotizare diferite, punctajul mediu anual se determină prin însumarea punctajelor medii anuale calculate corespunzător stagiilor complete de cotizare prevăzute de prezenta lege, pentru fiecare dintre situatiile respective.
1 aprilie 2011, 18:27
......
Din acele discutii , precum si din discutii mai recente , am 'invatat' ca :
- dreptul de pensie s-a deschis o singura data ... inainte de aparitia L.119/2010 ;
- conform L.119/2010 se iau in considerare toate vechimile in munca (civile , militare) avute in vedere la deschiderea dreptului de pensie ;
- numai aceste vechimi in munca sint supuse prevederii L.119/2010 referitoare la stagiul de cotizare de 20 ani ;
- deschiderea/recalcularea unor eventuale alte drepturi de pensie (pentru perioade de munca , in 'civilie' , ulterioare celor avute in vedere la stabilirea pensiei conf. L.164/2001) se va face conform prevederilor L.263/2010 .
- aceste noi perioade de munca se supun prevederilor L.263/2010 referitoare la stagiile de cotizare stabilite pentru civili (diferite de stagiile de cotizare prevazute pentru militari) ;
- stagiile de cotizare diferite (noutate a L.263 fata de L.19/2000) cer aplicatie informatica diferita fata de cea aplicabila pina in prezent (a se vedea articolul cu aceasta tema)

mos alecu spunea...

Iar s-a suparat 'platforma' pe mine ... La 'Comentarii recente' (sumarul comentariilor) este luata in evidenta postarea , dar comentariul integral ... 'ciuciu' ...
.................
mos alecu wrote...
@Plano10 9 septembrie 2011, 23:32 :Deci o luam de la capat ... Discutia a mai avut loc...
Continue >>

mos alecu spunea...

N-o luati iar cu art.134 (3) / HG.257/2011 (norme de aplicare a L.263/2010) ...
Acel articol spune ca celor carora li se recalculeaza pensii (pentru stagii de cotizare realizate ulterior datei deschiderii dreptului de pensie) li se aplica prevederile (cu privire la stagiul complet de cotizare) valabile la data deschiderii dreptului de pensie ... Adica ... cei carora li s-a deschis dreptul de pensie 'sub imperiul' L.19/2000 li se au in vedere stagiile ulterioare impartite la stagiul complet din L.19 (care , se stie , era mai mic decit cel prevazut de L.263/2010) ...
Daca tineti neaparat ... da , si fostilor militari (pentru stagiile realizate , ulterior , in civilie) li se va avea in vedere stagiul complet din L.19 , nu cel din L.263 ...

mos alecu spunea...

Multumesc !... ori s-a 'dessuparat' platforma , ori a intervenit 'elementul uman' ... si a aparut comentariul semnalat ....

Plano10 spunea...

@mos alecu
Decat lui Robert ii permite sistemul sa depaseasca 15 randuri.
Stii bine ca, pana la aparitia HG 257/2011, asa am interpretat si eu art 99 si 107 din L 263 referitoare la stagiile realizate dupa pensionare.
Dupa aparitia acestui HG mi-am schimbat parerea.

Ca observatie, la ce ai scris, mentionez ca art 95 din L 263 se aplica in stabilirea punctajului celor care-si deschid dreptul de pensie dupa L 263/2011. Recalcularea pt stagiile ulterioare nu este o noua deschidere a dreptului de pensie, asa cum era, pentru militari, pe legea 19/2001.
Legislatia anterioara de care se vorbeste in art 134 din HG 257/2011 este L 119/2010 si nu L 164/2oo1.
Am cateva semnale ca unele case sectoriale deja au emis decizii pt aceste stagii; vom vedea cum le-au calculat punctajul.

mos alecu spunea...

@Plano10 10 septembrie 2011, 09:27 :
HG . 257/2011 spune :
Art. 134. - (1) Pensia poate fi recalculată, la cerere, prin adăugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia.
(2) Pensia pentru limită de vârstă poate fi recalculată, la cerere, prin adăugarea stagiilor de cotizare realizate după data înscrierii la pensie.
(3) La recalcularea pensiilor pentru limită de vârstă, stabilite potrivit legislatiei anterioare intrării în vigoare a legii, se utilizează stagiul complet de cotizare avut în vedere la stabilirea pensiei.
........
La ce ai spus mai sus ... inteleg ca prin L.119/2010 (anterioara L.263/2010) s-a STABILIT/DESCHIS pensia/dreptul de pensie !... Altele erau concluziile (cum ca dreptul de pensie s-a deschis prin L.164 , iar L.119 a facut o recalculare )...

Plano10 spunea...

@mos alecu
Pentru pensiile militare, indiferent cand s-a deschis dreptul la pensie, pana la 31 12 2010, potrivit L 119/2010 s-a uniformizat stagiul complet de cotizare la 20 de ani.
Cele care se deschid dupa 2010 au alte stagii complete de cotizare, potrivit anexei 6 din L 263.

mos alecu spunea...

@Plano10 10 septembrie 2011, 10:12 :
Aceasta explicatie justifica pe deplin cele prezentate in Observatorul Militar (prezentat si pe aici , pe undeva) ...
Adica ... la cei care au mai muncit (in civilie) dupa deschiderea dreptului de pensie (pe L.164) , deoarece se foloseste acelasi stagiu complet de cotizare (stabilit in L.119 la 20 de ani ...ca fiind utilizabil pentru re... re...) , nu putem sa va includem si perioadele muncite in civilie pentru ca asteptam aplicatia informatica pentru a folosi alt stagiu complet de cotizare (conform prevederilor HG.257/2011)...

Plano10 spunea...

Este un program diferit comparativ cu recalcularea/revizuirea din oficiu pentru ca se aplica nu numai pensionarilor existenti ci si celor care vor iesi pe legea 263.
Pensionarii stabiliti pe legea 19/2000 vor avea stagiile complete din acea lege, pensionarii iesiti pe L 164/2001 vor avea stagiile complete din Legea 119/2010...si pentru perioadele lucrate dupa pensionare.

constantin spunea...

Eu n-am primit scrisoare de la Oprea cum au primit mai multi colegi subofiteri si putini ofiteri din garnizoana mea.Asta inseamna ca asa imi ramane pensia, taiata la jumatate ??? Rusine Oprea,,, de-abia astept'' sa ma chemi la mobilizare !!!!

Anonymous spunea...

pentru constantin
Ar fi culmea as iti trimita scrisoare sa iti spuna cat s-a zbatut el pentru pensiile noastre. Asa ramanem,la jumatate Nene Constantine, ca nu ne mai apara nimeni.Au obtinut guvernantii ce au vrut,sa ne dezbine si sa ne puna cu botul pe labe. Nimeni din cei 90% carora le-a crscut pensia nu o sa mai faca valuri chiar daca sunt pensionari civili e bine ,atat timp cat si-au vazut sacii in caruta ,adica pensia neciopartita.
Nici nu putem ataca in instanta ca legea e clara si functioneaza merci,bine
Asta este ne raman numai bolile de inima si cardiovasculare pricinuite de pensia noastra pentru care am muncit si am suportat atatea privatiuni. Sa auzim de bine dar eu nu mai am putere!
Bafta nene Constantine si nu te lasa!