Un produs Blogger.

sâmbătă, ianuarie 14, 2012

Fisa de pensionare pentru disponibilizati

0 comments
" Dupa  aparitia ordonantei 7 a aparut o  alta categorie de pensionari militari, ”disponibilizatii” conform aceste ordonante. Pentru a putea fi scosi ”de buna voie” din sistem au fost initial ademeniti  cu celebrele plati compensatorii. Cum in prima faza au iesit oameni tineri, care doreau,  puteau si sperau intr-un viitor mai bun printr-o noua cariera in viata civila, privat,  la stat ori peste hotare ( am avut in Fortele Navale  multi ofiteri care au plecat, prin trecere in rezerva sau demisie, cu doar 3-4 luni inainte de aplicarea ordantei 7)   ministerul, care dorea scoaterea  celor dinspre varful piramidei, nu a celor de la mijloc,  a venit in 2001 cu L/164, si concomitent a inceput  masiv  restructurarea si desfiintarea  de unitati si M.U. Ce e drept  si-a luat masurile de rigoare pentru a determina plecarea acestora la cerere. Astfel daca nu voiai sa ramai si nu mai aveai functie, nu se mai accepta sa ramai pe o functie inferioara gradului, cel putin la ofiteri,   erai pus la dispozitie  3luni  sau pana la 6 parca, dupa care te puteau trece ei la pensie   dar pierdeai o parte din sporurile avute, ce mai importanta fiind prima de comanda. Asa ca putini au fost cei care au riscat sa astepte cateva luni (eu cel putin nu stiu pe nimeni din cunoscutii mei)  si sa iasa cu o pensie diminuata, asa ca  au preferat sa iasa in conditii mai bune. Chiar daca au plecat cu acceptul lor ceva ii diferentiază de cei care s-au pensionat normal la limita de varsta, 55 de ani sau limita de varsta in grad.  Pe fisa lor de pensie, scrie  Militarul a iesit din cadrele active ... ”prin aplicarea prevederilor art,85 litera e......”,  iar la la motivul iesirii din cadrele active  scrie  ”Reorganizarea unor unitati și reducerea unor functii din statele de organizare ”.   
”Art 55.(1),  e)- cind, in urma reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, nu sint posibilitati pentru a  fi incadrati in alte functii sau unitati, precum si pentru alte motive sau nevoi ale Ministerului Apararii Nationale;”
Indiferent ca au vrut ori au fost nevoiti sa plece, chiar dacă majoritatea covarsitoare a lor au semnat o cerere in acest sens, ei sunt  diferentiati în evidentele M.Ap.N. de restul pensionarilor militari.    
 Am facut acest preambul ,cam lung, pentru a justifica  motivul pentru care va trimit, in attach, pagina 2 a fisei de pensie inaintata de  unitati catre sectia pensii militare. Daca  apreciati  ca e utila si interesanta pentru cititorii puteti sa o postati. "  
Cu stima si respect, karadeniz 

Niciun comentariu: