Un produs Blogger.

miercuri, decembrie 11, 2013

Facutele nefacute de SCMD in discursul domnului Dogaru.

18 comments
Meritele Sindicatului Militarilor Disponibilizati sunt de necontestat in apararea drepturilor militarilor pensionari.
Cu atât mai suparatoare sunt unele alegatii din discursul domnului Dogaru, cuvîntat la recentul CNR al SCMD de la Alba Iulia.
Nu o sa ma arunc in negarea rolului jucat de SCMD in ultimii ani pentru indreptarea legislatiei nedrepte, pentru pensionarii militari, proiectate de regimul Basescu-Boc, asa cum o face  asociatia rezervistilor militari din MApN, dar nu pot trece cu vederea prostiile juridice pe care continua sa le sustina domnul Dogaru in discursul pe care-l puteti citi aici.

Am selectionat doar urmatoarele dezinformari:

„-Abolirea definitiva a "Recalcularii" si compromiterea Legii 119/2010, prin victoria obtinuta in recurs la ICCJ, din 7 ian 2011;  (NM: Actiunea de la Cluj a fost initiata  de un grup de rezervisti nu de SCMD)
·      -Revenirea in cuantum a "ajutoarelor sociale" ale tuturor rezervistilor la nivelul pensiilor militare din 2010, pe intregul an 2011. O revenire care s-a facut insa, din pacate, fara modificari ale legislatiei. (NM: Revenirea la cuantumul din 2010 a fost reglementata prin OUG nr.1/2011)
       -Realizarea in 2012 si recuperarea in ian. 2013 a proiectului Legii pensiilor militare de stat si asumarea sa de catre Guvern prin incredintarea spre rezolvare ministrului Apararii, dl. Mircea Dusa. (NM: Cand si-a asumat Guvernul acel proiect? Ministrul Dusa promoveaza alt proiect)
           -Revenirea, pentru victimele Legii 263/2010 si ale OUG 1/2011 la cuantumurile din decembrie 2010 si anularea pentru acestea, si numai pentru acestea, a "Revizuirii", prin Legea 241/2013.( NM : Legea 241/2013 nu s-a aplicat pensiilor stabilite prin Legea 263/2010)
    -Obtinerea, tot prin Legea 241/2013, in termen de 3 ani, a dreptului de recuperare a sumelor abuziv retinute, anterior datei de 1 oct 2013. ( Nicidecum! Legea 241/2013 se aplica de la 01 10 2013. Nu reglementeaza recuperarea sumelor pierdute in perioada 01 01 2012- 01 01 2013)
        -Definitivarea proiectului Legii pensiilor militare de stat si luarea in calcul a sa, in noul buget pe 2014, actiune in cadrul careia SCMD a conlucrat perfect cu Federatia Sindicatelor Politistilor activi.” ( Stie cineva cum a fost luat in calcul proiectul pensiilor militare in Bugetul pe anul 2014?)

18 comentarii:

acvila spunea...

Asta a fost scopul dorit de ei ca sa fie atins. Acum ca au sacii in caruta pot sa spuna ce vor, de problemele ramase nerezolvate pentru marea majoritate a militarilor pensionari disponibilizati nici un cuvint sau vreo initiativa de rezolvare. si vai citi nu ar vrea sa se rezolve problema grupelor de munca ,etc, etc. Dar daca nu exista si pentru acestia o portavoce......................
Cit de curind va reintra in joc si d-nul Mandu cu niste pretentioare. Ca de, daca tot am reobtinut pensiile smecherite dupa L 164 poate obtinem si returnarea sumelor retinute.
Hei domnilor, nu ar mai bine sa va consacrati energia spre emiterea noii legi a pensiilor care sa elimine inechitatile intre militari constatate pina in prezent? Ce ar fi daca ati lupta si pentru luarea in calcul la stabilirea cuantumului pensiei a veniturilor din ultimele 12-24 luni cel putin si incadrarea unitara a tuturor militarilor in grupe de munca?

Huhu Rez spunea...

Cine e domnul Manu? Cine nu si-ar dori recuperarea sumelor pierdute in perioada 01 01 2012-01 10 2013, dar nu exista cadrul legal, deocamdata.
Domnul Dogaru nu a avut, probabil, conditii speciale de munca, de aceea nu-l prea intereseaza modificarea art 29 din L 263/2010.

bununeu spunea...

Interesant este faptul ca pensionarilor carora le-au scazut pensiile in urma revizuirilor[valorile pensiilor conform L 119 si OG 1/2011] le-au fost recalculate si aduse la conditii normale de munca perioadele cursurilor militare in timp ce, pentru cei carora pensiile au crescut,nu s-a actualizat si adus la conditii normale de munca perioada cursurilor si au ramas incadrate la conditii deosebite sau speciale !De ce aceasta discriminare ?!...

bazil spunea...

O noua lege a pensiilor militare este strict necesara .Nu poti sa spui ca exista dreptate atat timp cat unii smecheri de smecheri au pensii de peste 10.000 lei, unii mult mai mari, fara nici o justificare.Sindicatul si Asociatia au luat atitudine pana la aparitia L241 de foarte multe ori si au propus atat elaborarea unei noi legi cat si aplicarea unitara a grupelor de munca. Aveti dreptate-dupa ce si-au vazut sacii in caruta au schimbat tonul si nu mai amintesc nimic de grupe iar cu noua lege...e totul in ceata. Asta sa fie Honor Et Patria? Asta sa fie oare demnitate si corectitudine? Insa un lucru e clar-chiar daca smecherii au invins pe moment, victoria nu poate fi decat temporara.

Huhu Rez spunea...

Pe ce date ati constatat acea diferentiere?

Huhu Rez spunea...

Prin aplicarea Legii 241 majoritatea beneficiarilor am câstigat pâna in 1000 lei, cei mai multi, pâna in 500 lei.D-ta vorbesti de exceptii. Pensii mai mari de 8-9000 lei sunt si dupa revizuire.

acvila spunea...

Ultima decizie de pensie din septembrie 2013 cuprinde aceasta anomalie aplicata prin L263.
Daca ai nostri din conducerile ministerelor isi puneau mintea la contributie ar fi putut constata usor ca pentru cadrele militare cu munca nenormata nu poti sa tai 3-4 zile de permisie de la conditii deosebite sau speciale si sa le treci la normale atita timp cit permisia respectiva de multe ori constitue recuperarea zilelor/orelor lucrate peste program intr-o anumita perioada in conditii deosebite sau speciale(alte conditii) si recompensate cu zile libere. De aici se vede cit de rigizi, indiferenti fata de situatiile militarilor si batuti in cap sunt. La civili este normal sa li se aplice prevederea fiindca au avut timpul de munca normat si tot ce s-a lucrat ore suplimentare au fost contabilizate si rasplatite cu bani sau timp liber. Orele suplimentare la civile au fost platite si incadrate corespunzator in grupe daca a fost cazul.
pe cind la militari ,aplicatiile ,orele suplimentare,etc = munca in contul statului pentru exact aceeasi leafa platita pentru opt ore de program. Si acum vin ingramaditii astia care aplica mo-ta-mo o lege L 263 care nu este pentru militari atita timp cit munca militarului nu este normata si platita pentru orele suplimentare sau recompensata cu timp liber care timp liber este pe urma considerat de batutii in cap la conditii normale desi el este o recompensa pentru timpul lucrat suplimentar in conditii deosebite,speciale,sau alte conditii.
Ei asta-i inca o problema nou aparuta de care ar trebui sa faca vorbire alde Dogaru si alde ancr-mistul Iliescu.

acvila spunea...

Mandu si nu Manu. Este generalul sindicalist de la Brasov care s-a suparat pe sindicat adica pe dogaru si a plecat prin demisie. Acum bate vintul cu recuperarea sumelor si” Honor et Patria”a urcat din nou pe baricade bagind demisia sub pres.
Legat de recuperari intreb si eu asa , oare ce-ar fi ca cei carora le-a crescut pensia dupa contributivitate sa ceara si ei plata diferentelor cu care au fost pagubiti ani la rind in raport cu calculul pe L 164. Si ce sa mai zicem daca la acelas grad, functie si vechime in momentul de fata unul revenit pe L 164 are pensie mult mai mare decit cel pe contributivitate fara a pune la socoteala ca la vechime mai mica multe pensii revenite pe L 164 depasesc pe cei cu vechime completa cu pensia crescuta dupa contributivitate..
Solutia;urgent o noua lege a pensiilor militare -fara disciminari intre militari.

mos alecu spunea...

Perioada în care un cadru militar în activitate, care lucrează în locuri
de muncă sau activităţi cu condiţii deosebite, speciale sau alte
condiţii specifice, a fost în concediu de odihnă sau în incapacitate
temporară de muncă se consideră timp în care activitatea s-a desfăşurat
în condiţiile locului de muncă în care a lucrat la data ivirii
situaţiilor respective.

Extras din Hotărârea nr. 1294/2001 > Art. 5. >

bazil spunea...

De acord cu d-ta . In plus, s-a mai scris pe aici ca in civilie multe profesii gen acrobati, jongleri, circari, etc sunt cotati cu speciale. Neavand absolut nimic cu ei( in fond au stiut sa-si ceara,sa-si apere drepturile si sa le mentina ) e normal oare ca ofiteri cu zeci de ani de catanie in conditii cazone sa fie cotati cu normale? Curat anormal, coane Fanica ! Pe cand aplicarea unitara a HGS 1019 ?Ce parere o avea marii sefi de pe sindicat si ancm ?

sos spunea...

perfect adevarat. Eu am o gramada de "bucatele" a cate 2-3 zile (V.,S.,D.) cu conditii normale, dar ziua de vineri este un liber din serviciu.

bununeu spunea...

Din" sondajele "efectuate in discutiile cu colegi si prieteni...Sa verifice s.c.m.d in ce masura afirmatiile mele sunt sau nu corecte.Nu exclud totusi posibilitatea existentei unor cazuri izolate de scaderi si in randul celor carora le-a crescut pensia potrivit Legii 119/2010.,cel mai probabil acelora care au facut contestatie privind incadrarea in conditii de munca potrivit HG S1019/2010

Karadeniz spunea...

@bununeu

După terminarea primei etape a procesului de
revizuire, în baza OuG 1/2011, la sfărșitul anului 2011, cum numărul celor cu pensii scăzute era foarte mare, inclusiv în rândul celor pensionați la 55 de ani și cu pensii sub 3000 de lei, Oprea a ordonat să se modifice grupele de muncă pentru aceștia. Modificările au fost
făcute prin emiterea de alte adeverințe de venit de către CMZ București, chiar dacă memoriile pensionarilor erau la alte CMJ/CMZ-uri. Pe lângă cei cu pensii diminuate prin revizuire s-au schimbat grupele de muncă și unor pensionari militari membri UNPR. După debarcarea lui
Oprea de la MApN, auditul intern și cel extern au descoperit acest artificiu și toate aceste pensii au trecut printr-un nou proces de rerevizuire. E posibil să mai fi scăpat unii dintre ei dar procesul este încă în desfășurare, inclusiv în luna noiembrie a acestui an mai
sunt pensionari care primesc decizii de rerevizuire și buletine de impunere .
SCMD nu are ce și unde verifica. Casa de pensii a MApN nu răspunde nici macar la contestațiile pensionarilor.

Huhu Rez spunea...

Karadeniz
-Vorbesti despre procesul de reevaluare a pensiilor revizuite orfonat de ministrul dobritoiu, dupa controlul curtii de conturi.
-Nici nu frebuie sa astepti mai mult de 50 de zile, dasa comisia nu radpunde la contestatii.ai dreptul sa sesizezi tribunalul, procedura prealabila fiind indeplinita.

Karadeniz spunea...

Degeaba te adresezi tribunalui, acesta var dori răspunsul
comisiei de contestații și vor amâna procesele.
Problema e că legea prevede obligativitatea unii răspuns
la petiții iar MApN încalcă prevederile acestei legi.
La sfârșitul lui ianuarie se fac doi ani de la contestația deciziei de revizuire. Nu am primit nici un răspuns până acum deși în contestație le-am indicat destul de clar, acolo unde am avut venituri neincluse/omise în adeverințe, inclusiv cu indicativul unității ce emitea statele de plată și pozițiile pe aceste state, copii după fișele fiscale, ori după fluturașii de salarii.

Huhu Rez spunea...

Nu e degeaba! S-a discutat mult pe ACEST BLOG.
DdUPA 50 DE ZILE tRIBUNALUL NU POATE RESPINGE ACTIUNEA CA INADMISIBILA SAU FORMULATA PREA DEVREME. pentru ca nu s-ar fi respectat procedura prealabila,
CSP isi va prezenta obligatoriu punctul de vedere in intâmpinarea pe care o va depune in instanta.
Cum sa astepti 2 ani fara sa introduci contestatia la Tribunal?

bazil spunea...

Nu e vorba de nici un artificiu ci de aplicarea HGS 1019 care nu poate fi considerata artificiu, nu-i asa? Artificiu a fost doar pentru niste indivizi fara nici o constiinta, profitori si falsificatori de declaratii pe propria raspundere . Ei, ajunsi cu painea si cutitul in mana au decretat ca aplicarea HGS 1019 pentru toti rezervistii este un fals.
Cu sprijinul neprecupetit al unor farsori de acest gen s-a ajuns ca ofiteri care si-au derulat intreaga viata sub drapel, in conditii dure sa nu mai beneficieze de o lege favorabila rezervistilor( HGS 1019).Asa s-a ajuns ca acrobati, circari, jongleri etc sa beneficieze de grupa speciala( bravo lor, au stiut sa-si apere drepturile) iar rezervisti cu state vechi sa fie cotati cu normale. Cei care au modificat Anexa 1 la HG 1294 au stiut ei ce fac si au inlaturat intrucatva anomaliile ce erau la vechea anexa. Deci, nu e vorba de recompensarea unor membri UNPR ci de aplicarea unitara a unei hotarari bune pentru toti rezervistii, aplicare considerata un fals de unii mari sefi de osti pe criterii numai de ei stiute .Aceasta situatie anacronica trebuie remediata in regim de urgenta.

teo spunea...

Inca nu v-ati lamurit ca Dogaru asta e pe dinafara de orice : Nu intelege sistemul pensiilor, grupe de munca, revizuire .nimic. bate campii de asta spune si multe pro-stii. Prinde dupa ureche niste elemente si le baga in discutii fara sa aiba habar. Si nu pentru ca ar fi pro-st. NU))) Pentru ca nu-l intereseaza. Pe el rezervistii nu-l intereseaza. Tot ce face, face numai pentru el. Minte atat de mult incat ma intreb daca nu ii este rusine! Isi aroga el niste realizari ( a celor din Cluj) si se bate cu pumnul in piept ca el le-a facut. Nu pot decat sa-l compatimesc. E dus rau saracu cu mintea. Are niste complexe atat de mari, nu stiu ce i s-a intamplat in copilarie ( vorba lui Sienfield) dar e vai de el..