Un produs Blogger.

miercuri, mai 28, 2014

In dezacord cu Ponta, senatorul Gabriela Firea continua procedura de contestare a imunitatii presedintelui.

2 comments
Avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, Lucian Bolcaş, a anunţat că a depus, miercuri,  plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), după ce Parchetul instanţei supreme a decis suspendarea anchetării preşedintelui Traian Băsescu "pentru calomnie".

"Este o plângere procedurală împotriva soluţiei pronunţată de procurorul şef din cadrul Parchetului general privind menţinerea soluţiei de suspendare a plângerii făcută de doamna senator Firea împotriva numitului Băsescu Traian, pentru săvârşirea infracţiunii de calomnie.
Având în vedere că prim-procurorul şef şi procurorul de caz au menţinut soluţia suspendării urmăririi penale, invocând o imunitate pe care noi o contestăm, am făcut plângerea adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care, la ora actuală, se înregistrează", a declarat Bolcaş.

Potrivit apărătorului Gabrielei Firea, imunitatea preşedintelui nu trebuie să încalce egalitatea în drepturi a cetăţenilor unui stat democratic.

"Este ultima cale de atac, pe care, de data aceasta, am făcut-o complexă, în sensul că am adresat plângerea, cum spune la procedură, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar în cauză se pune în discuţie interpretarea unor texte constituţionale.

Eu consider că niciun procuror şi niciun judecător, chiar dacă de la Înalta Curte, nu este competent să se pronunţe asupra interpretării textelor constituţionale. Cu privire la interpretarea acestor texte se poate pronunţa numai Curtea Constituţională" a mai spus avocatul Bolcas.

Inseamna ca ICCJ va fi obligata ca, in sfârsit, sa supuna disputa in interpretarea CCR, inainte de a da o solutie, aspect la care desteptii de juristi ai PSD trebuiau sa se gândeasca inca de când Moraru a suspendat judecarea Dosarului FLOTA.
De ce sesizarea este in dezacord cu Ponta?
Surprinzator, premierul a afirmat pe un post de televiziune ca si el este de acord ca presedintele are imunitate totala in timpul mandatului. Probabil se gândeste  ca si dânsul ar putea beneficia de imunitate daca va fi ales presedinte.

2 comentarii:

mega2005 spunea...

Pe Ponta il doare-n bashketzi de ceea ce face madam Firea....el, oricum ar da-o,n-are fatza de prezidentiabil si nu o sa fie prezident.

Daca va candida "nea Vasile din Priseaca", lumea pe el il va vota....ceea ce a facut Diaconu, se va repeta la prezidentiale....asta cred eu.

Huhurez spunea...

Normal! Pentdu basisti Ponta nu are fata de presedinte. Are sgudii superioare si nu e badara..
Diaconu nu obtinea nimic daca nu era sustinut de A3 si PSD.