Un produs Blogger.

vineri, mai 23, 2014

Miliardarul Petro Porosenko, vorbitor de limba româna, favorit la alegerile prezidentiale din Ucraina, a câstigat din primul tur

0 comments
In ciuda celor afirmate de Biden la Bucuresti, americanii se bazeaza pe oligarhii din Ucraina.

Porosenko alaturi de Kerry, Secretarul de Stat al SUA
Proprietarul unui prosper grup care produce ciocolata Roshen, Porosenko s-a imbogatit in anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice. La varsta de 48 de ani si avand o avere estimata la 1,6 miliarde de dolari, el este singurul oligarh care nu a ezitat sa isi puna in mod deschis puterea financiara si mediatica - prin postul de televiziune Kanal 5 - in slujba contestatarilor proeuropeni de la Kiev.
Cota sa de popularitate a crescut fulgerator in pofida trecutului sau: el a fost unul dintre fondatorii Partidului Regiunilor, fosta formatiune a lui Viktor Ianukovici
si ministrul Economiei in timpul guvernarii acestuia. Daca va fi ales presedinte, el promite sa "rezolve problema cu Rusia in trei luni". El este creditat cu 33 la suta din intentiile de vot.

De unde stie Porosenko limba româna?
Cititi Aici

Este născut la Bolgrad, în sudul Basarabiei, localitate din fostul judet Ismail al României interbelice, judet care, alaturi de Cetatea Alba si Cahul, a fost cedat de Stalin Ucrainei, dupa reocuparea Basarabiei in 1940.
 Petro Poroşenko, om de afaceri şi politician din Ucraina, este supranumit „regele ciocolatei" din Ucraina, Poroşenko domină cu firma sa Roshen piaţa dulciurilor din această ţară. Mai mult, el a început să se extindă în Germania, unde a cumpărat o fabrică de amidon. Potrivit Forbes, Poroşenko are, de asemenea, participaţii în agricultură, construcţii navale şi de automobile, dar şi în domeniul mass-media. Poroşenko, în vârstă de 47 de ani, tată a patru copii, a avut un rol-cheie în revoluţia protocalie din 2004. A condus Banca Naţională a Ucrainei, a fost secretar al Consiliului naţional de securitate şi apărare şi ministru al Afacerilor Externe, iar anul trecut a ocupat şi postul de ministru al Economiei. Are afaceri în Republica Moldova, în special în regiunea transnistreană, dar se zice că ar fi şi proprietarul centrului comercial Gemeni, din centrul Chişinăului.

A promis ca va rezolva conflictul cu Rusia in câteva luni, daca va fi ales presedinte.
In trecut, prin anul 2005, ca membru al Consiliului national de securitate si aparare, s-a mai remarcat ca autor al unui plan de rezolvare a crizei din Transnistria. 



Niciun comentariu: