Un produs Blogger.

luni, august 04, 2014

Pensionarii culpabili.........

1 comments

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunțat că circa 12.500 de mămici care între 1 ianuarie 2014 - 30 iunie 2014 au avut indemnizațiile greșit calculate și care trebuiau să restituie niște sume statului vor fi scutite de această obligație. Este vorba de o sumă totală de 15 milioane de lei.

În ceea ce priveşte amnistierea fiscală pentru pensionari, Rovana Plumb a precizat că propunerea de proiect de lege este gata, şi va fi prezentată în şedinţa de Guvern din 20 august.


"Toţi pensionarii care se află în evidenţa sistemului unitar de pensii publice, la data intrării în vigoare a propunerii legii respective, vor fi scutiţi de la plata debitelor, generate de interpretări neunitare ale prevederilor legislaţiei în domeniul asigurărilor sociale. Este vorba de toţi pensionarii care intră sub incidenţa legii de la momentul în care ea va fi adoptată, adică de toţi pensionarii din sistemul de asigurări sociale. Nu vor fi scutiţi de la plată, conform propunerii legislative pe care o vom face, pensionarii cu debite care au drept cauză culpa debitorului, materializată în folosirea unor documente neconforme realităţii. Proiectul va fi ridicat pe site-ul ministerului şi va fi în dezbatere publică. Deci facem amnistiere fiscală şi nu amnistiere penală", a mai spus ministrul Muncii.

Un comentariu:

stefan spunea...

aceasta poveste cu amnistia fiscala a mai fost si, parca ., si in 2013 si ajunsa in parlament a cazut , asa ca guvernul daca ar vrea cu adevarat asta ar tebuii sadea o hotarire de guvern ca ajunsa in parlament nu are sorti de izbanda , asa ca o vom vedea ,cum vom vedea ce va face cu pensiile militare si cu ltele pe care zicea ca le are in vedere chiar din prima zii de guvernare cum a fost cu aceea nenorocita de lege unitara a pensiilor care numai unitara nu e . inafara de faptul ca e la multe articole controversata .. asa ca .... asteptam clarificari ......cine stie cand