Un produs Blogger.

luni, septembrie 22, 2014

DGIA, instrument basist de poliție politica?

5 comments

Autodenuntul ziaristului Robert Turcescu, din care aflam ca a acționat  in presa ca ofițer acoperit al serviciului departamental de informații al Armatei, arunca o pata puturoasa de băsism asupra acestui prestigios departament informativ.
Urmărind activitatea publicistica a lui Robert Turcescu, avem o imagine fidela a ce se urzeste in laboratoarele serviciului informativ care l-a dirijat si l-a infiltrat in presa.

Despre Turcescu puteam sa bănuim ca ar fi agent de influența al SRI sau Doi si-un Sfert, dar nu al DGIA , serviciu căruia Legea Siguranței Naționale ii conferă atribuțiuni de culegere de informații in alte domenii  si medii, nu in cele in care a lucrat Robert Turcescu.
Desigur ca DGIA nu va recunoaște dezvăluirile lui Turcescu. Alți agenți de influența ai aceluiasi serviciu au si ieșit in media cu presupunerea ca Turcescu si-a pierdut mințile.
Colaborarea perfecta dintre Turcescu și Basescu din ultimii ani ne oferă indicii si cu privire la al cui agent acoperit a fost Basescu la Anvers. Când s-a dezvinovatit, Basescu a nominalizat toate serviciile romanesti de informații, mai puțin pe cele ale Armatei, profitând de realitatea ca populația conștientizeza mai puțin ca si Armata este prezenta in viața lor  in postura de culegator de informații. Cazul Turcescu ar demonstra ca jocurile politice din România sunt controlate  de DGIA si, mai ales, ce orientare politica au stimabilii generali ai acestei direcții de informații.

5 comentarii:

mos alecu spunea...

mos alecu22 septembrie 2014, 20:31

Magarul turcesc este , probabil , din nou , un simplu instrument de discreditare a armatei ...
Discreditate desfasurata pentru a se dovedi ca este normal ca apararea tarii sa fie transferata celor carora li se face "dreptate pina la capat" ... cintaretii bisericesti , stevardeze si pilotii din dotare , "hartistii" liber-profesionisti (lautarii de genul lui adi copilul minune , florin salam , etc) ...

Sa vedem cum isi prezinta turcescul apartenenta la armata romaneasca :
- prezinta niste asa-zise "state de plata"
----- in realitate acele asa-zise state de plata sint niste simpli "fluturasi" de plata a unor drepturi salariale
-------------- fluturasi care nu au nici un element de identificare a beneficiarului respectivelor sume si nici a entitatii platitoare a respectivelor sume banesti
- prezinta un asa-zis Livret militar ...
Aici apar nedumeririle ...
- individul declara ca ar fi fost militar in activitate ... cu misiuni "sub acoperire"
---- livretul militar este documentul de evidenta NUMAI pentru rezervisti (art.52/l.446/2006)
------- documentele de evidenta pentru militarii in activitate NU SINT LIVRETELE MILITARE
------- la activarea unui rezervist livretul militar al acestuia este retinut la unitatea in care este activat

Culmea-culmilor ... legat de acel asa-zis livret militar apartinind turcescului ;
- livretul este semnat SI STAMPILAT de organul emitent : UM 02515 B
----- UM 02515 B este "Art. 2b) Directia personal si mobilizare din Statul Major General, cu indicativul de unitate militară 02515/B Bucuresti, denumită în continuare U.M. 02515/B Bucuresti;" . ( M.127/2008. - Ordin al ministrului apărării ... //www.dsclex.ro/legislatie/2009/ianuarie2009/mo2009_14.htm )
-------- dar UM 02515 B nu are atributii (dreptul) in domeniul evidentei rezervistilor ...
---------------- evidenta rezervistilor (emiterea livretelor militare) se tine de catre CMJ-uri ... (art.43 (2) /L.446/2006) ...
Cum sa-i fi fost emis turcescului un livret militar de catre cineva care nu are aceste atributii/drepturi ?
Cine (si de ce) i-a pus la dispozitie turcescului un livret militare ?

Huhu Rezea spunea...

Eu nu cred ca ofiterii aqcoperiti ar putea primi Livrete militare, la trecerea in rezerva, de la CMJ-uri. Cum sa stie CMJ ca Popescu a fost acoperit?
Data avansarii lui Turcescu asa cum apare in Livret, coincide cu data comunicata de Dobritoiu in urm CU 2 ANI. Dobritoiu a mai spus ca ordinul de avansare a lui Turcescu a fost revocat. Asta sa-l fi suparat pe Turcescu?
Indicativul unitatii militare, apartinator al SMG, intareste suspiciunea.
Suspiciunile sunt intarite si de raspunsul de Non Coment dat astazi de Ministerul Apararii.
Turcescu a mizat pe faptul ca DGIA nu poate sa sesizeze organele de urmarire penala pentru ca ar recunoaste ca individul a fost in solda sa.

Huhu Rezea spunea...

Costin Georgescu, fost sef SRI, despre cazul Turcescu
Serviciul din care ar face parte ar avea de suferit în vreun fel?

-CG; Nu cred. Părerea mea este că el nu mai face parte din serviciul respectiv. Nu mai este activ, a fost. Deci nu mai contează prea mult. Doar ca imagine, mai mult nu cred. Că nu a făcut nicio crimă. Chiar nu am înțeles ce l-a apucat de a făcut treaba asta.

Poate fi doar un joc și să nu fi fost niciodată Robert Turcescu ofițer sub acoperire?

-CG; Se poate și asta. Nu e o crimă dacă a fost ofițer, e dreptul lui, statul are nevoie de asemenea lucruri. Dar ele trebuie să rămână discrete. De aia n-am înțeles de ce a ieșit. E interesant de aflat. Până la urmă se va afla, sigur.
- See more at: http://www.dcnews.ro/robert-turcescu-ofi-er-acoperit-costin-georgescu-fost-ef-sri-vorbe-te-despre-deconspirarea-lui-robert-turcescu_454255.html#sthash.IVwISrgi.dpuf

Huhu Rezea spunea...

”Specialitatea militară 213 este, potrivit nomenclatorului folosit de armată, cea de „Jurnalism” iar gradul de locotenent- colonel în rezervă i-a fost acordat de şeful Statului Major General al Armatei la propunerea Centrului Militar Zonal Bucureşti” .... spune Dan Andronic in Evz

mos alecu spunea...

@Huhurez Rez 22 septembrie 2014, 23:19 :
Of , of , of !...
La : "Eu nu cred ca ofiterii aqcoperiti ar putea primi Livrete militare, la trecerea in rezerva, de la CMJ-uri. Cum sa stie CMJ ca Popescu a fost acoperit?" .

"Ofiter acoperit" ... nu exista ca arma/specialitate militara in nici un nomenclator ...
Indirect ... "ofiter acoperit" nu exista in nici o evidenta ca rezervist !
Exista niste ofiteri "reali" , apartinind unor unitati/institutii , confirmati in anumite arme/specialitati militare , incadrati pe anumite functii in acele unitati/institutii .
"Ofiterii acoperiti" nu trec in rezerva !...
Trec in rezerva acei ofiteri "reali" ! Evidenta acelor ofiteri reali o tin CMJ-urile .
Pentru ofiterii din alte institutii (nu pentru cei din MApN) se tine si o evidenta "paralela" de catre instituiile respective . Acea evidenta este numai pentru nevoile operative ale acelor institutii ... nu este evidenta oficiala ; evidenta in baza careia poate fi chemat in caz de nevoie ... Aceasta evidenta "paralela" nu inseamna nici un document asupra rezervistului ... Asupra rezervistului exista doar documente de evidenta emise de CMJ ...
In nci un caz ... documente de evidenta emise de SMG ...
---------------------------------------
Ofiterii acoperiti dispar ... pur si simplu ... simbolic vorbind ! Uneori , este adevarat , "ofiterii acoperiti" dispar si in realitate (pe bune) ... Ei nu trec in rezerva ...