Un produs Blogger.

marți, septembrie 16, 2014

Realitate sau diversiune? Voluntari români ar lupta alături de ruși in Ucraina

4 comments

Iată ce scrie o publicate din zona Republicii Donetsk; traducere Google din limba rusa.

Securitatea informațiilor

VOLUNTARII DIN ROMÂNIA A DEPUS JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ FAȚĂ DE NOUA RUSIE



Printre cei care au depus astăzi jurământul de credință față de Republica autoproclamata Poporului din Donețk au fost si voluntari străini. Unul dintre soldații români a spus pentru LifeNews că un întreg batalion din București a intrat în armata DNR  pentru că ei sunt  pentru independență, în oricare dintre manifestările sale.
Suntem impotriva oprimarii populației vorbitoare de limbă rusă din Donbass și gata pentru a merge pe front, în orice moment - a recunoscut un recrut/începător. Între timp, Kiev și milițiile au fost de acord să facă schimb de prizonieri de război, "65-65". Procesul ar trebui să aibă loc astăzi.
Conform planului de pace semnat de reprezentanții părților la 12 septembrie armatei prizonieri de schimb DNI militar ucrainean și pentru prima dată. Sa întâmplat în orașul Donețk Yasinovataya.Despre caracteristicile captivitate în siloviki eliberați la 12 septembrie miliție a spus LIFEnews.
Schimbul sa întors acasă nu doar luptători DNR armată, dar femeile care sunt forțele de ordine ucrainene deținuți împreună cu milițiile. Ei au fost capturate în care produsele alimentare livrate de oameni în timpul luptelor.
Libertate pentru cele două părți au fost capturați în timpul operațiunilor militare din Donbass, a fost una din condițiile principale de anunturi încetare a focului, care a intrat în vigoare la data de 5 septembrie, de la ora 19:00, conform protocolului la acordul încheiat în grup de contact Minsk cu participarea OSCE și Rusia.
Sursa: LIFEnews

Nota Huhurez
Publicatia UNIVERSUL, care a preluat stirea din publicatia ruseasca, distorsioneaza diversionist traducerea in limba romana.

4 comentarii:

Huhu Rezea spunea...

Publicatia „UNIVERSUL”, care a preluat stirea din publicatia ruseasca, distorsioneaza diversionist traducerea in limba romana.La fel si unele siteuri ale militarilor care se dau NATOISTI.

karadeniz spunea...

Dincolo de distorsiunea traducerii realitatea este ca mulți militari disponibilizați din structurile de apărare, ori care datorită salarizării și condițiilor de muncă și trai precare au demisionat din aceste structuri, aleg, ca opțiune de continuare a carierei, angajarea în diverse structuri militarizate de peste hotare.
Angajari în legiunea străină, în trupe de mercenari ori firme de protecție și pază ce acționează în diverse țări din Asia și Africa. Prin anii 2000 erau căutați ofițerii tehnici români ce fusereă pregătiți în URSS și piloții militari. Pentru Irak erau și încă sânt căutați militari în multele companiii de securitate ce aveau și au ca obiective paza şi protecţia perimetrelor, transporturilor, convoaielor, obiectivelor şi diferitor personae, consultanţa în activităţile de planificare a operaţiunilor militare, antrenamentul anumitor forţe, expertiza în tehnici de interogare.
Acum sunt căutați polițiști sau militari profesioniști de către companiile de siguranţă maritimă contra pirateriei din oceanul Indian și nu numai.
Sunt firme private de acest gen cu efective totale mai mari de câteva ori decât armatele unor state.
Astfel gigantul G4S are efective de peste șase sute de mii de oameni și activează în peste 125 de țări.
Proveniența acestora este în principal din țări sărace din Africa, Asia, America Latina, Europa ca Filipine, Nepal, Honduras, Peru, Columbia, Nigeria, Polonia, Bulgaria, România, Ucraina, Rusia ori din țări cu cu structure armate foarte mari SUA, Marea Britanie, Canada şi Africa de Sud, Australia,
Din datele ONU în Irak, existau 180 de companii private, cu 180.000 de angajaţi care furnizau servicii militarilor iar circa 48.000 erau angajaţi în zona de securitate astfel că raportulmilitar – angajat era cam de 1/1.
Din cazurile care au făcut vâlvă prin massmedia si în care au fost implicați mercenari Români sunt de amintit: încercarea de asasinat a președintelui bolivian Evo Morales; asasinarea la Pais a lui Brahim Debuy, fiul preşedintelui Ciadului;tentative de lovitură de stat din insulele Comore din 2001, ori incidentul din Irak, din 2006, având în centru compania americană de securitate Blackwater, specializată în adunarea de informaţii, lupte de stradă, securizarea materialelor nucleare şi radioactive, misiuni umanitare şi operaţiuni speciale de distrugere a persoanelor şi echipamentelor inamice și operaţiuni de control a mulţimii, care a a dus la demsia lui MRU, din funcția de ministru de externe

Huhu Rezea spunea...

De acord cu completările aduse. Dincolo de spiritul lor aventurist mai toți mercenarii considera conflictele militare ca o șansa de a-si completa sau rotunji veniturile. Uneori sunt îndemnati si de convingeri ideologice. In cazul discutat pot fi si sentimente filoruse.
Sa speram ca serviciile noastre vor monitoriza participarea cetățenilor romani la luptele secesioniste din Ucraina, pentru a nu avea surprize cu ei, mai târziu, pe teritoriul național.

karadeniz spunea...

Cam slabe speranțe. Serviciile românești, care au crescut după 1990 mai ceva ca Prâslea cel Voinic, sunt prea preocupate și implicate cu/și în leapșa politică pentru a se mai ocupa și de astfel de chestii. Surprizele de mai târziu nu or să apară din partea celor ce s-au înrolat în forțele militare din Novorusia ci din partea celor de pe teritoriul național. Ați văzut reacția multor rezerviști, nu foste cadre militare ci simpli rezerviști, la încercarea din primăvară de a afla câți din ei mai sunt în România.
Ministrul delegat pentru romanii de pretutindeni, , a declarat, pe 6 septembrie , intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca statul român nu are "o imagine clară a prezenței românilor ân străinătate" și pentru a afla ceva date apelează la societățile constituite de români și la bisericile ortodoxe și penticostale din afara țării .
Dacă întrebi MAI, nici ei nu au o imagine clară asupra românilor ori altor cetățeni din România. Nu degeaba UE nu ne acceptă încă în spațiul Shengen iar SUA și Canada încă mențin vizele pentru români.